U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 2
Gelijke rechten blijven een utopie voor de niet-joodse inwoners van Israël, zelfs al moet daarvoor de Onafhankelijkheidsverklaring overboord. ...

7 maanden geleden door Keulen

REAGEER MET EEN EMOJI
2
11
1
1
5

Wijs besluit.

1 Bokkerijder    
7 maanden geleden door Bokkerijder
14
Meld

* Verwijderd door de redactie *

2 chang    
7 maanden geleden door chang

Gelijk hebben ze, anders worden ze van binnenuit vernietigd.

3 Bleke Betty    
7 maanden geleden door Bleke Betty
12
Meld

Triest, heel triest, dat een volk zich tot een dergelijk niveau wil verlagen. Dit kun je met de beste wil van de wereld geen "slippery slope towards apartheid" meer noemen. Onbegrijpelijk, met de aanloop naar de shoa in het achterhoofd.

Tijd voor een totale #BDS cf de totale boycot van Zuid-Afrika tijdens de apartheid, dus inclusief samenwerking op het gebied van sport, wetenschap en cultuur. Aan de zijlijn toe blijven kijken zonder actie te ondernemen maakt de rest van de wereld medeschuldig.

https://m.dw.com/en/former-pm-barak-israel-on-slippery-slope-towards-apartheid/a-39356087

Nie wieder, dus tijd voor een totale #BDS. Hulp nodig bij het bepalen van je aankoopgedrag? In de Playstore vind je de buycott app die behulpzaam kan zijn bij het vermijden van "besmette" producten en diensten, ook al lijken die op het eerste gezicht niet uit Israël te komen of een relatie met Israël te hebben zoals SodaStream en TEVA.

#BDS is harder nodig dan ooit. We weten waar zwijgend toekijken bij de creatie van een apartheidsstaat halverwege de vorige eeuw toe heeft geleid.

4 ~ Echelon II ~    
7 maanden geleden door ~ Echelon II ~
81
Meld

@1 @2 @3
Voor het geval jullie dat nog niet door hebben, christenen en atheïsten zijn ook niet-joods.

5 PuurHagelslag    
7 maanden geleden door PuurHagelslag
11
Meld

Who cares?
Soevereiniteit

6 chouffleur    
7 maanden geleden door chouffleur
11
Meld

@6

Nazi-Duitsland was ook een souvereine staat. Do I need to say more?

7 ~ Echelon II ~    
7 maanden geleden door ~ Echelon II ~
84
Meld

@5 Ja, én? Dat betekent dat een besluit om zich in Israël te vestigen goed overdacht moet worden en er b.v. een sociale hangmat niet als vanzelfsprekend moet worden gezien, zoals in Europa wél het geval is.

8 Bokkerijder    
7 maanden geleden door Bokkerijder
10
Meld

@7 Nederland is ook soeverein

9 chouffleur    
7 maanden geleden door chouffleur
5
Meld

De ironie hiervan is echt opmerkenswaardig. Zouden ze dat zelf niet doorhebben? Onbegrijpelijk gezien de geschiedenis van het Joodse volk. Ze laten het na om te bewijzen dat ze zelf ook maar een haar beter zijn dan degenen die hen in het verleden zoveel leed hebben aangedaan.

10 Gewoon een student    
7 maanden geleden door Gewoon een student
17
Meld

@9

Ja, maar de buitenwereld hoeft niet te zwijgen als een soevereine staat ethische grenzen over gaat. Het grootste gedeelte van de mensheid is het er over eens dat de moord op miljoenen mensen niet mogelijk was geweest als de heren Stalin en Hitler vanaf het begin politiek, en bij gebrek aan medewerking militair, het vuur aan de schenen was gelegd. Maar de wereld greep niet in, met de bekende gevolgen, tot vandaag aan de dag aan toe. En het zijn de Arabische inwoners in Israël en Palestina die elke dag opnieuw de prijs betalen voor de ellende waar noch hun voorouders noch zij zelf schuld aan hebben (gehad).

Ik hoop dat onze regering de guts heeft om de Israëlische regering op hun verderfelijke moraal te blijven aanspreken, al verwacht ik niet veel van dit kabinet met de CU en het CDA. Maar dat belet individuele burgers niet om middels hun aankoopgedrag hun mening, op een vreedzame en waardige manier, uit te dragen.

Veel van onze politici gaven al in 2003 toe dat er met 2 maten gemeten werd als het de agressie van de Israëlische staat betrof. Hieronder een verwijzing naar de in stukken opgeknipte Zembla uitzending getiteld "Zwijgen over Israël" uit 2003.

https://www.google.com/search?q=zwijgen+over+Isra%C3%ABl+2003&client=ghq&prmd=isvn&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=2ahUKEwiplo61n7zfAhXQUlAKHaHTCoAQ_AUoA3oECAwQAw&biw=396&bih=686

#BDS

11 ~ Echelon II ~    
7 maanden geleden door ~ Echelon II ~
85
Meld

@10

Pas op je woorden. De Israëlische regering fascistoïde noemen kan je in sommige landen in een netelige positie brengen; wat dat betreft wordt het leed de voorouders aangedaan uitermate sluw uitgebuit. En daarbij wordt geen middel geschuwd. Helaas gaat een niet onaanzienlijk deel van de bevolking mee in deze smerige manier van denken. Gelukkig niet iedereen maar helaas lukt het de andersdenkenden niet om een politieke vuist te maken tegen corrupte machtsgeile engerds als Netanyahu c.s. Maar die tijd komt nog wel.

#BDS

12 ~ Echelon II ~    
7 maanden geleden door ~ Echelon II ~
88
Meld

ironisch dat na het nazism, de 'ubermensch" mentaliteit zo in leven is omtrent israel nota bene question

13 kovichni    
7 maanden geleden door kovichni
10
Meld

* Verwijderd door de redactie *

14 chang    
7 maanden geleden door chang

@10 [Ze laten het na om te bewijzen dat ze zelf ook maar een haar beter zijn dan degenen die hen in het verleden zoveel leed hebben aangedaan.]

Je bedoelt dat Joden precies hetzelfde zijn als de nazi's?

Hoeveel mensen zijn er in Israel al de gaskamer ingetrapt?

Israel vergelijken met de nazi's is antisemitisch volgens de internationaal erkende definitie van antisemitisme.

15 HaTishbi    
7 maanden geleden door HaTishbi
8
Meld

Zij wordt geweerd van bepaalde wegen: http://tiny.cc/apart-weg

Ze vergeet er alleen om bij te zeggen dat dat gebeurt omdat ze anders zoveel Joden vermoorden op die wegen.

Wat ze wil zeggen is dit: http://tiny.cc/all-we-say

16 HaTishbi    
7 maanden geleden door HaTishbi
5
Meld

@13 Nog één die het nodig vindt om te zeggen dat de Joden nazi's zijn.

Nog een Jodenhater dus.

http://tinyurl.com/Jodenhater

17 HaTishbi    
7 maanden geleden door HaTishbi
8
Meld

@11 En daar hebben we een moraalloze atheïst die een ander wil gaan onderwijzen over moraal.

Het moet niet gekker worden.

http://tiny.cc/ath-no-judg

18 HaTishbi    
7 maanden geleden door HaTishbi
7
Meld

Apartheid..

19 ILikeMeat    
7 maanden geleden door ILikeMeat
13
Meld

@19 Iemand die gevaarlijke moordende gekken niet apart zet die is ziek in zijn hoofd.

http://tiny.cc/Jews-banned

20 HaTishbi    
7 maanden geleden door HaTishbi
7
Meld

De enige entiteit die in kan grijpen is de VN en die wordt al járen genegeerd door het regime in Israël, net zoals dat in Zuid Afrika gebeurde.

Ingrijpen met blauwhelmen lijkt zeer legitiem op dit moment: über- en untermenschen bestaan niet, behalve in de gedachten van hele domme en bange populisten (yep, het zijn wéér dezelfde tokkies hier).

21 Lidpver    
7 maanden geleden door Lidpver
14
Meld

En dan blijven volhouden in de Jan Publiek propaganda dat er wèl gelijke rechten zijn. Ach, hetzelfde als met bezet gebied dat door Israël omgetoverd wordt in 'betwist' gebied.

Herkent u deze nog?,
Oh, ho, ho
It's magic you know
Never believe, it's not so
It's magic, you know
Never believe, it's not so

22 Hendrianus    
7 maanden geleden door Hendrianus
31
Meld

@HaTishbi

Altijd geweldige redeneringen die uitgaan van een foutieve premisse. Welke wetmatigheid is er dat een atheïst stelt dat moraal uitsluitend subjectief is? 'Gij zult geen moord plegen', is bijv. een regel die alle volkeren op Aarde kennen. Daar kun je een religieuze saus overheen gooien maar gedacht vanuit het overleven van de soort is het volkomen logisch.

Niet logisch is het om te geloven dat boodschapper Mozes er aan te pas moest komen om dat in de wereld te brengen. Ookniet een regel dat je niet zal stelen of een valse getuigenis zal afleggen.Maar ja, geloof en logica staan dan ook haaks op elkaar.

Verder is veroordelen met name onder gelovigen.o.v. niet gelovigenschering en inslag. En bleef het daar maar bij. Maar nee, talloze mensen zijn er vermoord,verminkt of geestelijk mishandeld uit naam van het geloof door de aanhangers ervan. Religie was dan ook het eerste en nog steeds meest effectieve middel voor crowd control.

23 Hendrianus    
7 maanden geleden door Hendrianus
31
Meld

@3

Wie bedoel je met 'ze'? Bedoel je de Arabische bevolking van voormalig mandaatgebied Palestina die kapot werden en worden gemaakt door de instroom van gewelddadige en rovende zionisten?

24 Hendrianus    
7 maanden geleden door Hendrianus
31
Meld

@23 Moraal moet ergens op gebaseerd zijn. Waar kan een atheïst zijn normen en waarden op baseren? Het enige wat hij heeft is de waan van de dag. En wat dwingt in de praktijk de naleving van zijn normen en waarden af? Niks. Een religieuze gelooft dat God hem 24/7 in de gaten houdt en dat hij verantwoording zal moeten afleggen voor zijn daden en daarvoor gestraft of beloond wordt. Een atheïst heeft daarom voor zijn zelfverzonnen normen en waarden geen enkele motivatie om ze daadwerkelijk na te leven als het hem even niet uitkomt.

Er is geen tijd dat mensen geen religie hadden. En zoals ik al zei: Zonder religie geen echte normen en waarden. Hooguit zeer flexibele wegwerp normen en waarden gebaseerd op de waan van de dag.

En ik denk niet dat als ik mijn normen en waarden baseer op een boek geschreven door anderen, dat dat dom is.

Mijn normen en waarden hebben zichzelf bewezen voor meer dan 3300 jaar.

Als je wil weten hoe atheïstische "normen en waarden" uitpakken, kijk naar hoe ze uitpakten in landen waar een atheïstische dictator aan de macht was. De kans is 58% dat ze hun eigen onderdanen op grote schaal gaan uitmoorden: http://bit.do/kakkerlak

Denk je niet dat zulk soort gedachtengoed aanhangen heel erg dom en wreed is?

En mensen weten niet vanzelf dat ze niet mogen stelen, dat ze hun ouders moeten eren, (doet iemand dat nog vandaag de dag?) dat je niet mag liegen, dat je geen overspel mag plegen.
In tegendeel, de evolutietheorie leert het tegenovergestelde. Het zegt dat het belangrijkste doel in het leven is het verspreiden van je genen. En dan is het juist goed om te liegen als het je voordeel oplevert. Dan is het goed om te verkrachten, als je zo je genen kan verspreiden. Dan is het goed om je mannelijke rivalen te vermoorden, zoals het in de dierenwereld gebeurt.

Mensen die denken dat ze beesten zijn die zullen beestachtig gedrag vertonen.

http://tiny.cc/ath-no-judg

25 HaTishbi    
7 maanden geleden door HaTishbi
3
Meld

@15

Jij schreef:
"Israel vergelijken met de nazi's is antisemitisch volgens de internationaal erkende definitie van antisemitisme."

Welke definitie bedoel je precies?

26 ~ Echelon II ~    
7 maanden geleden door ~ Echelon II ~
78
Meld

@26 De internationaal erkende definitie van antisemitisme, oorspronkelijk vastgesteld door het European Parliament Working Group on Antisemitism; EUMC, op 16 maart 2005 en in iets gewijzigde vorm goedgekeurd door de International Holocaust Remembrance Alliance op 26 mei 2016, wordt onderschreven door de regeringen van 31 landen, waaronder de VS, UK, en Nederland.
De definitie is hier te vinden: http://bit.do/def-antis

Hier is die definitie op de site van het Amerikaanse State Department: https://www.state.gov/s/rga/resources/267538.htm

Hier is een Nederlandse vertaling er van: https://likud.nl/2011/01/werk-definitie-van-antisemitisme-europese-unie/

Die definitie is op 1 Juni 2017 aangenomen door het Europese parlement, wat alle EU lidstaten aanspoort om die definitie op te nemen in hun nationale wetgeving.

27 HaTishbi    
7 maanden geleden door HaTishbi
2
Meld

@HaTishbi

'Als je wil weten hoe atheïstische "normen en waarden" uitpakken, kijk naar hoe ze uitpakten in landen waar een atheïstische dictator aan de macht was."
Èn hoe pakte het uit met gelovige dictators of met brildragende dan wel linksbenige dictators?

'Moraal moet ergens op gebaseerd zijn.'
Cultuur, opvoeding, kunnen functioneren in een leefgemeenschap...

'Mijn normen en waarden hebben zichzelf bewezen voor meer dan 3300 jaar.'
In het boek dat je aanhangt en waar je zegt je normen en waarden aan te ontlenen komt zondvloed, en de vernietiging Sodom en Gomorrah voor. De eindtijd profetie stort elke niet gelovige in de diepste duisternis. Wat bedoel je dus met 'heeft zichzelf bewezen'.

En ja, je fundament op fanatische wijze baseren op een boek is merkwaardig. Je kunt toch zelf denken i.p.v.die dogma's aanhangen? Het is veilig natuurlijk, geborgen in een geloofsgemeenschap te leven.
Het is tevensdodelijk voor hen die twijfelen of eruit stappen.

28 Hendrianus    
7 maanden geleden door Hendrianus
20
Meld

" Dan is het goed om je mannelijke rivalen te vermoorden, zoals het in de dierenwereld gebeurt."
Daar wordt gestreden zodat de sterken zich voortplanten. Dieren kennen geen begrip als 'moord'. Verder worden rivalen niet gedood.

'Dan is het goed om te verkrachten, als je zo je genen kan verspreiden.' 'Verkrachting' komt alleen bij mensen voor.

'En mensen weten niet vanzelf dat ze niet mogen stelen,...'
Daar is geen boek voor nodig maar een opvoeding. Elk kind leert dat stelen niet mag. Wat doet een o zo vrome jood op de Westbank? Precies, stelen en dat baseert deze op een boek. Fijn boekie.

29 Hendrianus    
7 maanden geleden door Hendrianus
21
Meld

@29 is voor HaTishbi

30 Hendrianus    
7 maanden geleden door Hendrianus
20
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
‘Trump vond het prachtig toen menigte r...
Volgens het Democratische Congreslid Alexandr...

11 uur geleden door AD

Hoogste percentage allochtonen van gemeenten...
Ranglijst van de 100 gemeenten in Nederland m...

1 dag geleden door Inter

Actiegroep hangt anti-islamspandoeken op bij...
Bij zwembad de Fakkel in Ridderkerk zijn in d...

1 dag geleden door Crezee

Impeachment maatregel tegen Trump faalt
De democraten stemden tegen.

8 uur geleden door Truffelaar

Kat Guus door hoofd geschoten met pijl: &lsqu...
Het moet een bizar gezicht zijn geweest. Vol...

1 dag geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Pxf7+
"Wij Algerijnen, Tunesiërs, Marokkanen hebbe...
@59 In zijn zuivere vorm is de islam goed?S...

minder dan een minuut geleden door Pxf7+

El Matador
Antivaxxers overhalen tot vaccineren is net z...
@773 Niet om lullig te zijn hoor , ik ben imm...

1 minuut geleden door El Matador

DikkeTor
’Mijn vrouw is voor trein gegooid door een ...
#3 Het kan natuurlijk ook door een witte nazi...

1 minuut geleden door DikkeTor

CoolMemories
'De EU kan Boris Johnson maar beter niet onde...
@7 "...De EU is op zijn dood, het wankelt aan...

1 minuut geleden door CoolMemories

Zeeuw
'De EU kan Boris Johnson maar beter niet onde...
@14 dat is zo maar zo is de brexit er wel doo...

1 minuut geleden door Zeeuw

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig