100.000 euro voor beschonken medewerker (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Economie  ·  29 Reacties

  • 2
  • 906x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Te bezopen voor woorden.

0
1 sec

Alcoholisme is een ziekte volgens de rechter waar de werkgever wat aan had moeten doen.

6
2 Huttspot

Drieduizend euro per maand voor een magazijnmedewerker?!

2
3 WTR

Hoe draai je een bedrijf de nek om.....

2
4 loki zegt

Ik vind het vooral erg om te lezen dat het bedrijf niet eens heeft aangeboden om te helpen. Als iemand al meer dan 20 jaar bij je werkt, lijkt me dat nog wel het minst wat je kunt doen, ongeacht of het een vereiste is. Komt ze nu duur te staan.

12
5 David

@5
Moet een bedrijf ook al de prive sores van een werknemer gaan verhelpen?

5
6 loki zegt

HAHA, mooi, laat dat bedrijf maar betalen.

10
7 DNEUS14

@6
Verhelpen, nee. Meehelpen naar een oplossing, kennelijk volgens de wet wel. Daarnaast lijkt het me ook voor je bedrijf handig, nu zijn ze een ervaren kracht kwijt, die ze misschien wel hadden kunnen houden.

3
8 David

@5 Alcoholisten hebben niet altijd behoefte aan hulp. Dat hij gelijk naar de rechter stapte na z'n ontslag toont imo wel aan dat hij zelf niet vond dat ie een alcoholprobleem had :-/

0
9 foshizzle

@4
Bruto!, daar houd je zo'n 2200 euro aan over per maand, dat is een redelijk salaris


@6

Ja, werkgevers zijn tegenwoordig vogelvrij, tenzij een echt groot bedrijf hebt en de kosten van een eigen HR cq juridische dienst kunt veroorloven.

1
10 DaStef

@8 Denk dat ze 'm liever kwijt dan rijk waren .

0
11 foshizzle
12 Belazerd

@5 een bedrijf is geen maatschappelijk werk , daarnaast heeft de man door zijn handelen waarschijnlijk ook andere onschuldige in gevaar gebracht! Wat als hij in beschonken toestand een vorkheftruck bestuurd? Of wat als hij in beschonken toestand iets verkeerd gedaan zou hebben met een medisch apparaat?
Snap de recht staat in Nederland niet meer de man is welliswaar niet geholpen echter heeft wel meedere malen de kans van het bedrijf gehad om zicht te verbeteren!

1
13 psje

Terecht. Het bedrijf heeft een alcohol -drugsbeleid en heeft de man tegen regels eigen beleid in ontslagen. Denk dat dit beleid rap van tafel zal gaan nu. question

1
14 Saviro

@13 Een werkgever is wettelijk verplicht een reïntegratieplan op te stellen wanneer een werknemer langdurig ziek is. Enkel afwachten op herstel is onvoldoende.

In dit geval blijkt dat de werknemer verslaafd was aan alcohol en de werkgever heeft verzuimd de werknemer via de arbodienst te laten begeleiden. Er is dan, volgens het oordeel van het Hof, geen sprake van een dringende reden om de werknemer op staande voet te ontslaan.

0
15 Belazerd

@15 En wat heeft de werknemer nu dan? Welke werkgever gaat hem aannemen dan? naast zijn historie heeft hij ook zijn leeftijd tegen!
En waar vind hij een dergelijke salaris bij een andere werkgever voor het werk dat hij deed?
heeft nu 100.000 euro waardoor hij geen aanspraak kan maken op een WW uitkering! Dus zal eerst dit geld moeten opmaken om vervolgens de bijstand in te gaan (mijn verwachting)
Er bestaat namelijk ook nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid! Men hoeft niet steeds te verwachten dat andere jouw problemen gaan oplossen!

1
16 psje

Tja, klinkt misschien absurd. Maar ontslag op staanede voet lijkt me voor dit vergrijp ook niet aan de orde.

Naar huis sturen en een officiele waarschuwing geven. Duidelijk afspraken maken die meetbaar zijn en die op papier vast leggen en aangetekend naar zijn woonadres versturen. Bij nieuwe overtreding weer naar huis sturen en nieuwe officiele waarschuwing.

En zo bouw je een dossier op waarmee je uiteindelijk bij een rechrer kunt aankomen.

Voor ontslag op staande voet moet in de regel toch wel sprake zijn van diefstal of fysiek geweld.

4
17 Weet geen naam

@16 , "heeft nu 100.000 euro waardoor hij geen aanspraak kan maken op een WW uitkering!"

Onzin. Ook bij ontslagvergoeding behou je recht op WW.

WW is dan ook geen uitkering. WW is een verzekering waar je premie voor betaald hebt gedurende de tijd dat je werkte.

Hoogte en duur van WW is wel beperkt. En als die periode voorbij is, kun je wel problemen krijgen voor een bijstand wanneer je vermogen hebt. Want bijstand is namelijk wel een uitkering.

3
18 Weet geen naam

@16 Als hij inmiddels van zijn verslaving af is, zou hij zo weer aan de slag kunnen. Gezien de verstoorde arbeidsverhoudingen zeer waarschijnlijk niet meer bij zijn oude werkgever, maar bij een ander is er geen probleem. Bij zijn solicitatie zal hij wel eerlijk moeten vertellen waarom hij is ontslagen als daar naar gevraagd wordt. Is hij nog wel verslaafd, dan is hij verplicht dit bij zijn solicitatie te melden.

Een ontslagvergoeding heeft geen invloed op zijn ww-uitkering. Alleen bij een bijstandsuitkering wordt gekeken naar een eventueel "vermogen" van meer dan 6.000 euro voor alleenstaanden en 12.000 euro voor gehuwden

1
19 Belazerd

En dat wordt recht spreken genoemd?
De werkgever had hem gewaarschuwd. Ontslag moet toch mogelijk zijn?

1
20 Nicks R. Van

@20
Dus vijfentwintig jaar je afbeulen telt niet, hm...

3
21 Nerva

@18 sterker og dit was geen ontslagvergoeding maar achterstallig inkomen
Echter aangezien hij waarschijnlijk al WW of andere uitkering ontvangen heeft zal hij deze terug moeten betalen!
Daarnaast hij is niet ontslagen volgens het verhaal ( zal het echter niet lang volhouden aangezien zijn collega's hem niet met open armen zullen ontvangen, wie heeft zijn werk moeten doen en reken er maar op dat zijn salaris voor niet geleverd werk afkomstig is van de winst hence van de winstdeling!)
Vraag is hoe lang hij het gaat volhouden in dergelijke situatie! en wanneer hij zelf ontslag gaat nemen! (vooral als bedrijf zero tolerance beleid invoert)

0
22 psje

** gebruiker verwijderd **

De betaling van loon (ontslag op staande voet blijkt nl.onterecht te zijn geweest) wordt verrekend met de uitkering en/of onterecht inkomensafhankelijke toeslagen die de werknemer heeft ontvangen in de hele periode.
Let wel: afgesloten kalanderjaren worden bruto teruggevorderd!
Als het goed is is de werknemer hier op geattendeerd door de uitkeringsinstantie en kan de volle periode teruggevorderd worden; heeft de uitkeringsinstantie dit verzuimd is er sprake van "redelijkerwijs duidelijk" en kan 2 jaar teruggevorderd worden.

De toegekende transitievergoeding komt niet voor verrekening in aanmerking.

23 verwijderd2420

@21 wie zegt dat? Meestal wordt er een zogeheten ontslagvergoeding geregeld. Vroeger had je daar een formule voor, tegenwoordig is het wat minder gunstig voor de ex-werknemer. Maar wat overeind blijft is dat het aantal werkzame jaren meetelt. Daarbij wordt geen rekening gehouden met het feit of het werk als afbeulen ervaren werd of niet.

0
24 Nicks R. Van

@3 Ja waarom niet ?

1
25 GOTCHA666

@24 Een ontslagvergoeding is een zogenoemde gouden handdruk , hier handelt het zich om achterstallig loon waar de man recht op heeft . Wordt zeker verrekend met de achteraf onrechtmatig verkregen uitkering .

0
26 Olivia

** gebruiker verwijderd **

Dat kan bijna niet anders. er moet een Russische advocaat met de zaak aan het bemoeien zijn.

27 verwijderd9139144

Al 25 jaar in dienst en altijd naar behoren gewerkt, en dan zo op staande voet ontslagen of je een vreemde voor je hebt. Het is goed dat dit soort bedrijven door wetten en regels in de hand worden gehouden. Werknemers maken net zo goed deel uit van een bedrijf, we zijn de feodale tijd voorbij. Je gaat iemands leven niet met een pennestreek kapot maken omdat het even wat minder gaat. Ook in een bedrijf kunnen mensen sociaal met elkaar omgaan.

2
28 zewa

Deze man had een collega kunnen doden of verwonden als hij zo met het apparatuur werkt in een magazijn. (Heftruck Reachtruck).
Ook vraag ik mij af hoe hij naar zijn werk gekomen (ik denk fiets of scooter omdat hij bij de fietsenstaling gevallen was)

Ik ben het niet eens met deze uitspraak omdat de politie ook gelijk je rijbewijs afpakt als je dronken rijd en als je dan je rijbewijs nodig hebt voor je werk wordt je ook ontslagen (Betekend dit nu dat de politie bij de eerste dronken overtreding je alleen een alcohol afkick behandeling moet aanbieden?)
Dronken op het werk moet altijd gelijk gaan met ontslag en dan mag er bij het ontslag wel een alcohol afkick behandeling.

Ik blijf erbij dat deze man in zijn toestand op het werk voor een dode had kunnen zorgen en in mijn ogen had hij bij de eerste overtreding in 2015 al op staande voet ontslagen moeten worden. (zeker als je een beroep hebt waarbij je door je handelen een ander in gevaar kunt brengen.)

0
29 TheoTheo

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Weetal
El País: Spanje stuurt Patriotraketten naar Oekraïne

Amerika blij.Hoeven zij het niet te doen enSpanje koopt ze van Amerika.Een win-win situatie voor Amerika....

5 minuten geleden geplaatst door Weetal

VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@53 Dat weet ik niet. Ik heb daar geen cijfers van hoeveel analfabeten er per jaar aan de Ter Apel poort staan. Wat ik wel weet is dat gepensi...

6 minuten geleden geplaatst door VBOH

Schildpad
Vast in de modder: nijlpaarden dreigen te sterven door enorme droogte in Botswana

Die kunnen beter hier kunnen komen wonen : )...

6 minuten geleden geplaatst door Schildpad

progressiefliberaal
Pizzabaas verdacht van ontvoering filiaalmanager na salarisruzie: ‘Tekenen! Heb vat zoutzuur klaarstaan’

Overigens zou ik sowieso niet snel een pizza bestellen. De korst is eigenlijk het lekkerst en die kun je zelf wel namaken door een kaiserbroodje...

13 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Pizzabaas verdacht van ontvoering filiaalmanager na salarisruzie: ‘Tekenen! Heb vat zoutzuur klaarstaan’

Klinkt gezellig. Zou daar niet snel een pizza bestellen, wie weet wat voor gekke dingen ze er nog meer hebben staan....

13 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

"Murray Douglas " Gebruikelijk is : Douglas Murray, de voornaam eerst te zeggen. Nu lijkt het wel knip en plakwerk. ...

14 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@51 Misschien dat maar met haarzelf bespreken. Ik bedoel dat hier meer mensen reageren op de bagger die velen hier over vluchtelingen neerplemp...

17 minuten geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
Geen daadkracht, chemie en schoonheidsprijs voor de huidige formatie - Joop - BNNVARA

"Ook is het een feit dat we nu wel gebruik moeten maken van buitenlandse arbeidskrachten omdat er in verschillende sectoren (fysiek-, vuil- en k...

17 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@47 Het meerendeel is dan ook analfabeet....

19 minuten geleden geplaatst door Biscanna

progressiefliberaal
Geen daadkracht, chemie en schoonheidsprijs voor de huidige formatie - Joop - BNNVARA

Wat een onzinartikeltje weer. Daadkracht in een formatie? Ze zijn nog aan het onderhandelen, Raf. Een beetje geduld."Intussen stapelen de pr...

20 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Porn Video ShootingXhalstetMen MastrubatingKonosuba FutaTelugu Swathi Naidu SexPorhubgayPonygirl RiderBest Porn AppsCode Sims 4 ArgentXvideos Working SiteLatinateenCreampie NudeFemale CuckoldBratty Sis FullDesi Group X VideoVouyerhousetvChanel SkyeDesi Bhabhi Ki Chudai Ki VideoAthletics NudeSssxxxPayton PrelessMercedes Carrera XxxNaked GirfriendSkipthegames GainesvilleVeronica Perasso OnlyfansJill Hennessy NudeLayla London PornstarJordi XxItalia KashBondage VidsVictoria Matosao PornMost Sex PornMal AmlloyLez Tribbing PornVintag Gay PornHot Girl Sex PhotoLocal Girl XnxxFroppy HentaiFamilia SacanaKim Bassenger NudeNew CartoonpornFilmes PormosJimmy Neutron PornAngelina Jolie GiaLilo PornSex Hot Video Full HdMarriage First Night VideoJerk Off PornLina FoxxLove RandalinLady_yass18 Porn ComXxx Xnxx XvideosAmigos SexoMfm ThreesomeKichan XxMr Chews Asian BeaverVideo Porn En HdArmani BlackAlexas TexasPorn.caseiroLesbian Dildo PornLexi MulaeP O R N ComicMelonstube ComFreesexy Indiaکص وطنیManhwa AdultoPenelope WhiteMilf Amature AnalIsland Boy OnlyfansBest Porn ComBeach Se XGay Porn ManXnxx ShemalTamil Actress Without DressLuxure PornAnalgangbangsGayporn Straight GuyGoblin Slayer XxxNude Liam Hemsworthक्सक्सक्सXcxx VideoKarnataka Sex KannadaCartoon Xxx BpThailand Teen SexRyan Coner AnalJosh Harnett XxxImagedapPorn MeamVoyeurism RedditBridget Moynihan NudeSsis-570Peachyprime NudeMassage PronBig Boobs Small NipplesSssniper Wolf PornhubFree Hd P OrnName That PirnNhentai FgoVideos De Sexo CaseroBig Boobs Mature PornHijadon Ka Sexy VideoDesi Sax ComMom And Son Sex VideosNaughty America VediosBukkake XxxSomaliaxxxPuta LoxuraAngie Dickenson NudeXxx Sex BeautyXxx Dog ShotLulu-065Shameless Nude ScenesVideox ComSani Ki Sexy VideoIndian Outdoor Sex VideosTelugu Heroine Sex ImagesXxx Videi ComSunnyrayxo LeakedKerala Girls FuckingDesi Old PornTadap Web Series Hot ScenesTwistys HardFamilytherapy XxxShark LagoonDana Plato In PornXxx CfReal Sex Story In HindiIndian Public SexHardcore Group SexWild Sex ComLesbian Teacher Student PornBf ChodiItalian Vintage SexSanylionxxxOverwatch Porn GamesShemales PornoBig Boobs Hd Porn VideosHot Nora FatehiHomemade XhamsterWetkitty_ofFm Otk SpankPorno AdJudith Light NudeTs YakiraPorn Pics CartoonDiscipline AnimePunish Ment PornAmateur Blowjob Porn