Kleine 100 gele hesjes protesteren op de Dam (parool.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door PabloEscobar in Binnenland  ·  84 Reacties

  • 17
  • 791x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 Thnx Turtle. question

3
51 Cody

@38 Mrs. K.
gourmetschotels bij de Aldi?

Ja nu kan het nog. Na 1 januari wordt alles duurder in de supermarkt heb ik begrepen. Dankzij Mark Kutte.

6
52 Minco

@39 “maar natuurlijk geen aandacht voor de werkelijke opkomst van die gele hesjes”

En wat is dat dan? Dat kan je onmogelijk zeggen want voor iedereen en bij iedere demonstratie van gele hesjes is dat weer anders. Ze zijn ergens tegen, maar waar tegennia ongelijk. Dat kan van de EU tot pensioenleeftijd tot gemeentelijke punten zijn.....

4
53 Rare Rakker

@34

Ha , ha , de wens is de vader van de gedachte.
Dan zijn er nog 110 anderen over die voor gaan .
Ook in de politiek vraagt men mensen die hen niet aardig vinden niet op hun feestje.

6
54 No newstoday

Ik koop zelf nooit kant en klare vleesschotels dus wat de Aldi rekent zal me een zorg zijn.
Verder niks mis met de Aldi, hebben veel goede producten. Vaak minder kunstmatige rotzooi in dan bij de A merken.

3
55 Minco

@53 “tegennia ongelijk”

Dat moet zijn: tegen is onduidelijk

0
56 Rare Rakker

@34 Je krijgt dan een lekker versnipperd kabinet zonder enige principes en zonder enige daadkracht. Veel plezier ermee.

4
57 Wylde Gjert

@44 Goed gevonden! Tegen globalisering zijn maar wel inkopen doen bij de Action, H&M en Primark is behalve tegenstrijdig ook gemakzuchtig: wijzen naar de regering maar zelf geen enkel initiatief en geen enkele verantwoordelijkheid tonen.

4
58 Mrs. K

De prijzen gaan omhoog en de belastingen (energiebelasting) ook nog eens omhoog. En de zorg natuurlijk duurder.
Lang leve de VVD en Rutte.
Ik voorspel veel gele hesjes volgend jaar.

4
59 Minco

Sorry, @57 was bedoeld voor @54

3
60 Wylde Gjert

@48 Het probleem van de vakbonden is dat mensen niet meer begrijpen wat vakbonden nu precies allemaal doen. Als ze zouden weten hoe veel dat is en wat ze allemaal doen voor arbeiders en ouderen dan zouden mensen denk ik wel weer vaker lid worden. Zeker na je 40ste wordt lid. Je baan kan ervan afhangen.

2
61 Drs. Mezun

@44 Smilimg
Voor "de globalisering" werden er geen spullen uit China geïmporteerd?
En denk je dat China zonder de EU niet precies dezelfde ontwikkeling had doorgemaakt? Interessante theorie. Maar stelt niet veel voor.

7
62 Minco

@45

Weet je hoeveel vakbondsleden naast hun werk ook iets voor die vakbond doen!
Kijk alleen eens hoeveel mensen tegen een onkostenvergoeding straks weer klaar zitten om voor een schijntje voor de leden de belastingformulieren weer in te vullen .
En kijk eens wat ze bij een onterecht ontslag er voor je uit slepen .
Niet iedereen is voor besturen in de wieg gelegd .
Ga jij de volgende keer zelf naar je werkgever om loonsverhoging vragen ?
Ga jij de volgende keer zelf je secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bv. Je vakantiedagen bedingen ?
Nou , veel,succes dan .
Laat even weten of het gelukt is .

6
63 No newstoday

@63 No newstoday
Vakbonden zitten volledig in de zak van multinationals en politiek. En dat al jaren en jaren. Zeker sinds Kok.
Blijkt toch uit alles. Dat er mensen bij de vakbonden zitten die weleens de handen uit de mouwen steken in individuele gevallen verandert daar niets aan.

5
64 Minco

@52 Prima. De bio-industrie is behalve zeer dieronvriendelijk ook enorm milieuvervuilend en vlees eten brengt de gezondheid schade toe: de link met darmkanker is aangetoond. Dan is het vreemd om te zeuren over hogere BTW en een hogere zorgpremie. Wie meewerkt aan milieuvervuiling moet daar gewoon aan meebetalen en het budget voor de zorg groeit ook niet aan een boom.

6
65 Mrs. K

@62 Als u denkt dat er geen relatie is tussen de productie van artikelen in lage lonen landen - waar de Action en andere goedkope-troep-winkels op drijven - en globalisering ben ik razend benieuwd wat u onder globalisering verstaat.

2
66 Smiling

@66 Smilimg
100 jaar geleden deden wij Nederlanders ook al zaken met China, import en export. Alleen op kleinere schaal. Het is geen prestatie van Brussel of van de EU.

5
67 Minco

@64 Met polderen wordt meer bereikt dan met keihard eisen stellen. Dat is precies waarom veel partijen op de flanken van het politieke spectrum hun meest extreme standpunten nooit kunnen verwezenlijken: die partijen zijn rigide, ze missen flexibiliteit en willen geen compromissen sluiten. Vakbonden doen dat laatste wel. Jij verwart compromissen sluiten volgens mij met “in de zak van multinationals zitten”. Er is helemaal niets mis met dat onderhandelen en compromissen sluiten, tenzij men bang is dat de achterban wegrent omdat men ze teveel op de mouw heeft gespeld

4
68 Mrs. K

@67 U geeft geen antwoord op mijn vraag. Import-export is iets anders dan het verplaatsen van productie naar lage lonen landen. Wat verstaat u onder globalisatie?

2
69 Smiling

@61 Drs.Mezun
"dat mensen niet begrijpen wat vakbonden doen"

Haha het PVDA jargon. De mensen begrijpen het niet, wij moeten het beter uitleggen, want de mensen zijn dom en wij zijn slim. hahahaha.
Ik begrijp heel goed wat vakbonden doen als iemand van de vakbond na een paar jaar in de raad van bestuur van Shell of Unilever zit. Daar hoef je geen professor voor te zijn.

6
70 Minco

@67 Denk je dat de fabricage naar lage lonenlanden zou worden verplaatst als er geen enkele vraag is naar spotgoedkope artikelen? Vraag creëert aanbod, niet andersom.

2
71 Mrs. K

@70 Ja er is wel een gebrek aan uitleg van wat vakbonden precies doen en voor mensen kunnen betekenen zeker in de metaal en bouw en zware beroepen zijn ze enorm belangrijk bij rechtszaken tot aan problemen met pensioenen.

4
72 Drs. Mezun

@69 Smiling
Nee ik ga er niet op in. Dat zijn allemaal details, ik ken jullie manier van discussies voeren ondertussen.
Het gaat niet om de details.
Een belangrijkere vraag is waarom jij hier constant de EU de hemel in zit te prijzen? Als iets goeds gaat is het dankzij de EU? Nee zo zit de wereld niet in elkaar.

6
73 Minco

@73 Nee, dat is helemaal geen detail. Als u tegen globalisering bent - wat ik uit uw reacties op denk te maken - dan is het toch behoorlijk relevant wat u onder globalisering verstaat?

Ik vraag me verder in gemoede af waar ik de EU de hemel in zit te prijzen - constant nog wel.

2
74 Smiling

@40 Nee wij begeven ons overal we komen bij iedereen, en het worden er meer en meer.
Op een gegeven moment kan je er niet meer om heen.

Tijd dat krapul zoals jullie niks meer in te brengen hebben.
Zoals @30 al melde een Troll........

2
75 Dragonton

@63 zelf loonsverhoging vragen, grappig, ik ben al dertig jaar lid van de vakbond, en ik heb alleen maar meegemaakt hoe ze alle arbeidsvoorwaarden hebben uitgehold, de komst van tijdelijke en nuluren contracten hebben helpen invoeren in plaats van er massale demonstraties tegen te organiseren, toe hebben gezien hoe ouderen in vele bedrijfstakken geen kans meer hebben omdat er alleen nog jongeren voor het minimumloon met flexcontracten kwamen werken die er na een jaar weer uitgingen, bedrijfsopleidingen werden afgeschaft zodat de eraan gekoppelde loonsverhoging tegelijk werd afgeschaft en ga maar door. Alle secundaire arbeidsvoorwaarden zijn daarbij ook verdwenen. Ik krijg mijn vakanties niet eens meer doorbetaald tegenwoordig, omdat dit zogenaamd in mijn uurloon zit verwerkt, dat heel lang op tien euro heeft gestaan omdat we geen loonsverhoging meer kregen. Nu moet dat opeens weer wel, maar gekoppeld aan een beoordelingsgesprek.

En echt alle grote demonstraties houden de bonden tegen door te brallen dat ze niet met de rechtsen willen demonstreren. Ze zijn te goed voor het plebs blijkbaar. Er gaan hooguit honderd mensen de straat op in Groningen en dan weer een paar in Den Bos, zelfs de pers komt er niet meer naar kijken.

Het is echt een club die met de elite heult. Als de werkvloer een poot wil maken tegen de bedrijven moeten ze zichzelf gaan organiseren en al die managerstypes die zo uit hun opleidinkje bedrijfskunde komen gestapt en nooit zullen gaanwerken uit de onderhandelingen weghouden.

2
76 zewa

Wat is de echte reden dat er bij demonstraties vaak slechts een relatief klein aantal demonstranten is:
Omdat mensen bang zijn. Bang om hun baan te verliezen. Bang om hun hypotheek straks niet meer kunnen betalen. Bang om hun zekerheden kwijt te raken

1
77 Tiidmasine

@77 Mensen zullen alleen massaal de straat op gaan als er geen vreten meer op hun bord komt.

1
78 Tiidmasine

@78 Die paar honderd over heel Nederland kunnen maar beter gaan werken.

6
79 Hadjememaar

De enige manier om deze regering wakker te schudden is massaal het werk neer te leggen...van vrijwilliger tot arbeider, al is het maar voor 1 a 2 dagen. Maar dat zal in ons, tot op het bot verdeelde landje< wel nooit gaan gebeuren....
Het is hier steeds meer:"ikke ikke en de rest kan stikken"

2
80 macralle

Opvallend weer. Gisterenavond 20.00 uur nieuws, niets over de gele hesjes actie op de Dam, maar wel weer over Parijs.

2
81 Liz

@4 : krijgt pim fortyun toch gelijk

0
82 maarten1234

We moeten niet op de Dam of in Lutjebroek demonstreren maar meerdere hoofdwegen A1- A4-A12 enz blokkeren. Dan pas komt de Politiek en de Media overeind. Nederland stil leggen, steeds weer opnieuw, en eisen stellen, net zolang tot ze ingewilligd worden.

0
83 Bakgraag

@22 : Affreus moest ik even opzoeken, al weet ik wel dat dit een uitdrukking is die veelal door de 'elite' gebruikt wordt en had enig idee wat ermee bedoeld wordt. Moest alleen de juiste gangbare term vinden.
Hoezo bargoens? Volgens mij zijn de door mij aangehaalde termen gewoon alledaagse termen.

0
84 Reagentje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

3 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

5 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

6 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Allie HazeMom Seduces Son PornDada XxxHot Latest PornNaked AnjmeFet Life ComCathren Bell NudeKelly DevoneLivedostiX Movie X MovieBhabhi Ki Jordar ChudaiUrmila NudeKalye Cuoco NudeVideos Pornografico En EspañolSpanking RedditMujeres XxxVanessa Vega Lucy HartJessryan PornRipherup PornReddit Cuckolf3d FuranariCharam Sukh Kaamwali BaiBraces CummingOldmomsexSelena VargasPron Download FreeShipri TsukadaExstremetubeRule 34hentaiImagefap.ciomScarlett BloomMovie Bj SceneHindi Bf Video SexyKatrina Kaif Xxx Sexy VideoXxx Saree HotWww Momxvideo ComHindi Blue Film Full VideoHer PornYuuko OnoSxypnWifeloverdCuming DogFaketaxi.vomNaked CougarTaylor Whyteسکس چاقHot Sexy BlowjobKhlor KapriChicas EncueradasPublic Lesbian PornWife BwcDr Maxine BalakNaked TwitterGoblin No Suana HentaiXxxxcomTaboo Ii 1982Tv Actress XxxLarge CockSister Porn GifDeep Creampie CompilationPorn BlackmailArab Dance PornMyfreecamerasCapti CavanniHot Big Tits XxxStudent Sex XxxPunannieannieYunatbmWwe Leaked NudesNaked MomAss TafficSquirtingmasturbationMilkimindMiakalifasexMalayali Ladies SexNxnxx NewHot New PronXxx Video AndiaDaryl Hannah NudesPorn GiftNsfwsexTiava IndianEbony Curves PornTamil Call Girl SexEmma Magnolia PovExtreme Anal DildoingMygirlfuNude Pics On BeachGordibuenaspornoMalayalam Xxx MoviesRude SexSex With Sexy BhabhiBeach ExhibionistScats PornAlohatuVideos Pornos DelesbianasVidio JepangVanessa Hudgens NudoTamil Sex FacebookKoushaniHot Young NudesBrazzers Porn ViseosSis Swap Full VideosSexo Xxx GratisSexe GrtMia Khalifa Vs Rauw AlejandroVelma NakedTop 10 Russian PornstarsDesi Bur PhotoWet Pussie PicHindi Sex Mp4Nicole Aniston HdDestiny Dixon SexWrestling Porn LesbianYes P O R N PleaseFilm X StrealingMeilleurs PronoMistyray Nude3 Some PornBrookeblazeAshley Ortega PornBj PositionsTamil Sex Aunty SexTeen Nipple SlipAnal MastuAnti Sex IndianXxx Japanese MomFilm Pornographique AdulteBigass Hd PornHot Web Series HdEnglish Bf Sexy MovieXxx Lokal ComAnita ToroTeens Teasing PornHamster X VideoNora Fatehi Xx VideoDesi Hd PronMelisa MooreSexy Girl Removing ClothesFortnite Lexa Porn321sexchatsBiggest Nicest TitsIndian Nude MassageMonica Bellucci BoobsIndian Bhabhi Porn SexMachine FuckSexi VdioDorcelvisionMyexPublic Agentpornhub