door Havermout in Buitenland  ·  42 Reacties

  • 1
  • 405x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Obama heeft veel verziekt in Amerika, en alleen ellende veroorzaakt.

19
1 Positivo

@1
Gelukkig zitten straks meer dan 100 miljoen Amerikanen zonder zorgverzekering.....

Zou je ook eens moeten proberen.

7
2 Janzzen

@2 Heb ik ook jaren gedaan, geen enkel probleem.

18
3 Positivo

@2
Kwestie van een verzekeringsmaatschappij bellen en er eentje afsluiten, net zoals die andere 250 miljoen Amerikanen gedaan hebben.

17
4 IJzervreter

@4
Tenzij je al ziek bent, een erfelijke aandoening hebt, ernstige aandoeningen in je familie voor komen, een klein inkomen hebt zodat het niet te betalen is....

Helaas is het dus niet zo simpel als jij stelt.

4
5 Janzzen

@1
Dan wens ik je veel succes met het betalen van de bestuursrechtelijke boetes ...

3
6 Janzzen

Misschien zorgverzekering voor iedereen in NL ook afschaffen, gaan de premies een stuk omlaag en ook gunstig voor de begravenisondernemingen, gaan er veel mensen eerder dood.

11
7 Bart Boudewijn

@5
Dus die 250 miljoen Amerikanen hebben daar allemaal geen last van?

7
8 IJzervreter

@8 Dat klopt. Niet iedere Amerikaan zal tegen dat probleem aanlopen dat ze plotseling geen recht meer hebben op een verzekering vanwege een "preexisting condition" omdat zij die niet hebben. Pak weg honderd miljoen Amerikanen zullen hier wél tegenaan lopen, puur en alleen vanwege het feit dat ze een "preexisting condition" hebben.

Maar ja, Obamacare komt van Obama, en dat vinden de domme schaapjes natuurlijk slecht want Obama is de duivel.

4
9 Bluth

@3 Dat was 20 jaar geleden, 5 jaar lang,
Geen enkel probleem toen.

8
10 Positivo

@10 Was voor @5 .

4
11 Positivo

Obamacare is ook niet zo succesvol als gehoopt. Zorg is duurder geworden. Veel mensen zijn dan wel verzekerd maar echt minimaal. Veel werkgevers zijn gestopt met gratis zorgverzekering aan te bieden.

7
12 Scrow

Doordat Trump de boete heeft afgeschaft heeft de rechter nu zo geoordeeld. Titel zou moeten zijn 'tientallen miljoenen Amerikanen verliezen zorg door ingrepen Trump, vooral ouderen en chronisch zieken hard getroffen'.

2
13 Drs. Mezun

@12 In blauwe staten is het heel succesvol. Republikeinen ondermijnen het opzettelijk. In veel staten zijn de zorgkosten teruggelopen. Blauwe staten.

3
14 Drs. Mezun

@1 en Individual 1 gaat dat ver overtreffen met dat criminele zooitje van de GOP.

@12 ACA is voornamelijk door de Republikeinen verziekt. Het systeem zoals bedacht door Obama was stukken beter.

3
15 TedjeR

@14 Heel succesvol is wat overdreven. Voor sommigen gezinnen is het iets goeds, voor een hoop gezinnen levert het ellende op. Niet dat ik zelf een beter systeem weet, hoor. Maar echt heel succesvol was is niet.

7
16 Scrow

@13 dat is nauwkeuriger, ja..

0
17 TedjeR

@16 Nee doordat republikeinen het aan alle kanten ondermijnd hebben. Nogmaals in blauwe staten werkt het vele malen beter dan in de rode. Wat gelijk aangeeft dat het als politiek middel misbruikt is ten koste van mensen in rode staten.

Werknemers hebben zorg nodig, ouderen ook het was eindelijk geregeld. In plaats van verbetering door te voeren kozen republikeinen ervoor om het kapot te maken stap voor stap. Iets dat gaat leiden tot duizenden onnodige doden, huisuitzettingen en mensen die in auto's moeten gaan wonen.

1
18 Drs. Mezun

@16 Nou, dat is eigenlijk helemaal niet overdreven. @14 maakt de zeer correcte opmerking "in blauwe staten", en in de blauwe staten is Obamacare inderdaad heel succesvol.

Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het in bijvoorbeeld Georgia héél anders is dan in Californië. In Georgia werken ze Obamacare actief tegen, doen ze er alles aan om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk mensen toegang hebben tot Obamacare, en het zo lastig mogelijk is om er toegang tot te krijgen. Dit weet ik omdat mijn vriendin uit Georgia komt, haar familie en vrienden daar wonen, en ik vrienden heb in Californië.

Buiten dat zijn hier ook tal van artikelen over verschenen door de jaren heen, de feiten zijn nou eenmaal de feiten. In "rode staten" werkt men Obamacare zoveel mogelijk tegen en dat is waarom het in die staten niet goed gaat. In bijvoorbeeld Californië loopt het over het algemeen heel erg goed (wat problemen met websites en zo... question)

1
19 Bluth

Momenteel zijn zorgkosten in de USA al de grootste oorzaak van faillisementen, dat wordt nu nog erger.

Ook in de USA is er een uitgebriede, en door Trump steeds minder gecontroleerde, schulden industrie die mensen in problemen op immorele wijze leegwringt. Momenteel is het percentage armen in de USA 16,8%.
Dat wordt zonder ACA alleen maar erger en zal de USA steeds verder richting derdewereldland gaan afzakken.

0
20 TedjeR

@19 Wat is heel succesvol? Veel mensen hebben nu zorgverzekering, maar wel tegen een hoge prijs; tevens blijkt dat veel mensen onderverzekerd zijn. Officieel zijn ze verzekerd maar het stelt niet veel voor.

Maar goed, alleen maar mooi als ik het mis zou hebben hoor. Ik sta een betere wereld voor, van wie de ideeën ook komen, Trump of Obama question

6
21 Scrow

@21 Heel succesvol in dat er meer dan 100 miljoen Amerikanen een verzekering hebben dankzij "the affordable healthcare act" (de naam Obamacare was gewoon een domme zet). Heel succesvol in dat over de algehele linie de prijzen zakte terwijl de dekking toenam.

Ja, er zijn inderdaad mensen die onder Obamacare meer betalen dan voor Obamacare. Als je veel gebruikmaakt van de verzekering, ga je meer betalen... Zo werkt dat ook in Nederland kan ik je uit eigen ervaring vertellen.

Ga zelf op onderzoek uit aangaande Obamacare. En doe het dan wel eerlijk, als je zoekt op "why Obamacare doesn't work" moet je ook zoeken op "why Obamacare does work". En ga het dan voor jezelf vergelijken.

0
22 Bluth

@19 Hoe gaan ze dat in Georgia tegen dan? Je kunt gewoon online een verzekering afsluiten of naar een verzekeringsagent gaan. Lijkt me vrij gemakkelijk.

6
23 Scrow

@23 Door de implementatie van Obamacare zoveel mogelijk tegen te werken, zoals ik al zei. question

0
24 Bluth

@22 Ja, meer mensen zijn verzekerd maar ook van die mensen zitten met een verzekering waar ze niet zoveel aan hebben. Het is maar hoe je cijfers interpreteerd. Maar ik zeg ook niet dat het voor veel mensen niet werkt, het is alleen niet zo succesvol als in het begin gehoopt en dan komt niet alleen door de republikeinen.

Ik moet er vandoor; voetbal kijken in de kou. Goed voor het immuunsysteem, heb je ook minder zorg nodig question

7
25 Scrow

@24 voor de informatie, kun je misschien een voorbeeld geven van die tegenwerking?

0
26 TedjeR
27 Bluth

@27 dank... is aardig wat leesvoer question

0
28 TedjeR

@27 Chicago tribune wordt niet getoond in Europa, misschien een andere mogelijkheid?

0
29 TedjeR

@29 Ah, dat is één van de redenen waarom ik een VPN gebruik. Het artikel is best lang om te kopiëren en plakken, en er komt allerlei niet-relevante tekst tussen te staan. Wat korte punten.

"As insurers exit Obamacare marketplaces across the country, critics of the Affordable Care Act have redoubled claims that the health law isn’t working.

Yet these same critics, many of them Republican politicians in red states, took steps over the last several years to undermine the 2010 law and fuel the current turmoil in their insurance markets.

Among other things, they blocked expansion of Medicaid coverage for the poor, erected barriers to enrollment and refused to move health plans into the Obamacare marketplaces, a key step to bringing in healthier consumers.

Those decisions left the marketplaces in many red states with poorer, sicker customers than they otherwise might have had."

"Insurance regulators in more than three dozen states, facing a backlash from consumers, also refused to move customers with health plans that predated the health law into the marketplaces.

And 19 states are still rejecting federal aid to expand their Medicaid programs to poor, childless adults, a group of Americans traditionally excluded from the government safety net."

0
30 Bluth

@1 Positivo
Met een betaalbare ziektekosten verzekering??
Waardoor 50 miljoen ONVERZEKERDE mensen eindelijk een verzekering konden krijgen?!


Niet normaal, jouw onzin question

13
31 Uit Den Haag

@4 IJzervreter

Nooit gehoord van onbetaalbaar duur?!
Of met veel te veel medische uitsluitingen?!

13
32 Uit Den Haag

@31 voor Positivo zijn mensen wegwerpartikelen... Het zou een goede leerschool voor hem zijn als hij zelf zo behandeld zou worden.

0
33 TedjeR

@30 ah, eigenlijk een gedeeltelijke samenvatting van Healthinsurance.org

0
34 TedjeR

@32

Daarom is hij waarschijnlijk erg blij met het NL systeem. Redelijk betaalbaar, goede zorg, geen uitsluitingscriteria met zijnlongemfyseem door rookgedrag en kanker in de geschiedenis (te lezen in zijn eigen berichtengeschiedenis).


Dat gunt hij niet iedereen, het recht op goede ziektekostenverzekering

0
35 La Cabana

@35 [Dat gunt hij niet iedereen]
Ah, een "asbak" dus....

0
36 TedjeR

@34 Een soort van. Ik bedoel, de problemen zijn hetzelfde dus uiteindelijk schrijven ze allemaal over hetzelfde.

Hoe meer bronnen je kan vinden die hetzelfde zeggen, hoe sterker je punt is het toch? question

0
37 Bluth

@37 het beeld wordt er absoluut duidelijker door. Ik begrijp nu ook dat er vanuit de Dems in de USA steeds meer gepleit wordt voor een single-payer systeem ter vervanging van Medicaid, Medicare en ACA. Het huidige systeem is te complex en niet consistent.

0
38 TedjeR

@38 https://krugman.blogs.nytimes.com/2013/10/26/why-is-obamacare-complicated/

Het komt erop neer dat het zo ingewikkeld is omdat er zoveel onnodige regels zijn. Regels van de Republikeinen om het ingewikkeld en minder toegankelijk te maken, maar ook regels van de Democraten om de regels van de Republikeinen te omzeilen.

En dan krijg je dus dat als je als Amerikaan zijnde in het buitenland leeft je zo'n beetje twee uur onderzoek moet doen om te kijken waar je recht op hebt, wat je plichten zijn, wat het gaat kosten, enzovoorts. Gelukkig is ze inmiddels van dat Amerikaans paspoort af. question

0
39 Bluth

@39 ja, die versplintering in het verzekeringslandschap werd wel duidelijk uit de artikelen. Is echt rampzalig en bijna onwerkbaar.

Maar het zal duidelijk de bedoeling van de GOP zijn om het ZO onwerkbaar te krijgen dat de hele gezondheidszorg in een keer afgeschaft kan worden. Gevolg zal zijn dat ruim 150 miljoen Amerikanen geen zorgverzekering meer kan krijgen en bij ziekte volkomen failliet gaat.

0
40 TedjeR

@38 TedjeR
En véél te duur .....
...... maar héél winstgevend voor de aandeelhouders!!

12
41 Uit Den Haag

@41 dat is wat er in alle GOP plannen doorschemert: publiek geld zo snel mogelijk naar particuliere bedrijven doorsluizen zonder dat daarbij enige verbetering* gewaarborgd is.

*) In de meeste gevallen is een ernstige verslechtering voorspelbaar en achteraf aantoonbaar. Zie ook het gefoesel van de GOP rond onderwijs.

De GOP is niets anders dan een corrupte club met dieven.

0
42 TedjeR

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@14 Tuurlijk, dat is in jouw ogen uiteraard vreemd. Je zou je kapot horen te schamen om mensen, die er met elkaar voor gezorgd hebben dat we de...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@66 Het één sluit het ander natuurlijk niet uit. ...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

Excuus, vteewijk = terwijl ...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

    "de door VS gesteunde gewelddadige coup op hun democratisch gekozen president" 1) Janoekovytsj weigert ondanks democratisch...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

duurendaal
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

Orban bepleit "Realpolitik", politiek op basis van feiten, niet van waarden. Hoewel er vervolgens waarden onder blijken te steken. In zijn geval...

4 minuten geleden geplaatst door duurendaal

Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

Verrassend.En deze drammer Van der Burg blijft er maar vrolijk onder,vteewijk het om te huilen is.Hoogste tijd dus, dat een andere politicus...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@63Of was hij betrokken bij de afhandeling van de koude oorlog en heeft hij meer kennis van de materie dan menig analist en journalist ?...

5 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Feldwebell
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@60 De voorbeelden zijn actueel maar doen inderdaad herinneren aan de jaren zestig....

5 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Sarcoff
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

Natuurlijk zijn mazelen en kinkhoest in opkomst, en er komt er nog veel meer ellende aan, het covid vaccin heeft het immuunsysteem van de gevacc...

5 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Feldwebell
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@62 Niet weten dat de baas onlangs de vier oblasten annexeerde is het gevolg van teveel in andermans stront roeren. Hét bolsjewieken trekje d...

11 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

NK. App
Xxxx Video NepaliDipika Padukon PornHard DeflorationAunty Mallu Sex VideoKissing PuzzyHotest Porn MoviesGrandmasexJamie PeachAncensordWww Bengali Boudi ComIranian PornstarsSuffocation FacesittingHentiaHaydenpanettiere NudeAlicia Viklander NudeStreaming Video SexMaa Aur Bete Ka Sex VideoPublic Bus Porn VideoTuk Tuk Patrol ComEbonygangbangMarena ViscontiLydia Violet NakedJennifer Lopez Pics NudeDbz Porn VidelAmateur Lebian PornDemi Rose NudeArsle KhadSquirt CreamyNaked Sexy WomanNude Beach OicturesHaley Spades AnalAnushka Ki Sexy VideoHot Aunty Xnxx ComSext XxxAdriana Chechik VrAgata RuizCazy PornFreeones.c OmPorna AnnemBunny AyumiReshmahotsexTs JadeaNetvideogirls ScarlettPornografia De AbuelasVr Futanari PornBbcshemalePublic ThongTerri Runnels NakedHindi Bf ChudaiGone Wild Stories RedditLisbea PornVideoporno GratuitiFemdom CuckKavita Bhabhi 3Indian Live CamDesi Fudi VideoJodi Movie TrishaCoger DuroPorno DesenhosAmime.ponoBoor Ke PhotoRctd-543Kataya CloverBlacked And BlondesIndian Hot Pron VideoNude Yoga PornSonny Leon PornTelugu Andhra Aunty Sex VideosDedeeeandreeaDivya Bharti SexLesbian EdgingPornovideos HubAnime Porn GiffsPorno InteractifCosplay PhubBengali Boudi Xvideo ComNaomi Woods SexAunty Sex KavaliWhitegirlnudeFree Porn Streaming3gp Mms SexKimmy Grainger PornVideos.pornos IncestosYaoi Manga HentaiCruella Morgan Onlyfans LeakXxx India XxxFree Threesome Sex VideosFille PornoTara Babcock XxxNaked GirlfriendGay Sex StoryShoe PlayWww Porn Movie ComLegend Of Zelda Tears Of The Kingdom HentaiKelsi MonroeRissa May AnalScort NashvilleVivastreet EscoteEmma Watson NudesElastigirl R343d Anime PornLesbian Sex KahaniShemal 69Sorrymother Babestation Girls ForumXnxx BrotherSex Sex Video HdLela Sohna LeakedSuhagraat SceneXx Video Bengali Xx VideoPriya Bhabhi Sex VideoEmma Bugg BbcBackroom Casting Couch Newest VideosLeather MistressNegras PornsThatgingermomo NudeDoggy Dtyle PornNude Tom CruiseDeaisexGia Paige All Hands On DickMobile PronXxxmomMikey Cyrus PornNaked Lesbian TeenagersStacy BrideLauren Alexis RedditXxx VidueColby JensenPorn With MandingoDickdrainers FullLeana.lovingsGangbangpornPorn TubegalorePassion Hd PornSex Video With SongSpank And Our GangLuvtheflex LeaksSiliping Xxx VideoHd Porn Videos TubeLangta DanceXxx 365Nude Boobs ShakingBig Tit GilfKelly Cucoo NudeMegan SelinasBlacklesbiansexErza PornXxxmovies BlackSexe ViyeurNude CheerledersFemsle Porn Stars