door Pegasus in Politiek  ·  88 Reacties

  • 18
  • 696x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@39 "...Gruwelijk... UK en Frankrijk hebben dus gewoon homo's gecastreerd. Bah..."

Ja, vandaar dat de felle West-Europese anti-homo politiek hier radicaal omgeslagen is in een felle pro LHTB politiek....iets waar de Oost-Europese landen niets van begrijpen en begrijpelijk als een aanval op hun familie- en gezinswaarden zien....

2
51 CoolMemories

@38 Precies, dat is de diversiteit zoals ie hoort te zijn.

Niet dat slappe gelul over het soort diversiteit wat kabouter TimmerFranske uitkraamt.

3
52 Hans Brinker

@51 Ik wist ook van niets Cool... Tja... niet raar dan dat ik dat allemaal ook zo vreemd vindt.

1
53 alexandroepimenco

@41 "...Het is misschien wel de idiotie van westen om maar iedereen de les te lezen...."

Ja, tegenwoordig is het verspreiden van LHTB de nieuwe missie en evangelie van het Westen....men moet altijd anderen de les lezen en de norm opleggen, hoe dan ook.....vermoedelijk door specifiek calvinistische geschiedenis die andere landen buiten West-Europa niet gekend hebben en niet begrijpen.

3
54 CoolMemories

@45 "...Zelf nooit kolonisator geweest, wel overheerst door Rusland en aangevallen door moslims...."

Ja, zowel Polen als Hongarije zijn eeuwenlang bedreigde of overheerste landen/culturen geweest zonder koloniaal verleden....zij begrijpen die schuldbewuste weg-met-ons-mentaliteit niet......maar worden nu wel klakkeloos door links en Brussel voor 'extreem rechts' uitgemaakt.....dat is ziekelijk!

2
55 CoolMemories

@46 "...In feite is de EU dan waarde(n)loos..."

De EU is een bezwering van de waardencrisis die het Westen treft....dat zag je al toen Balkenende het één keer over 'waarden en normen' had.....een golf van commentaar barstte los....

1
56 CoolMemories

@48 ,

En hoe is dat relevant voor de hedendaagse negatieve houding richting homo's in Hongarije en Polen?

Zoals gewoonlijk trek je er weer zaken bij die zich ofwel in tijd of ruimte gigantisch ver van het onderwerp bevinden.

2
57 progressiefliberaal

@55 "maar worden nu wel klakkeloos door links en Brussel voor 'extreem rechts' uitgemaakt.....dat is ziekelijk!"

Dat is ook absoluut ziekelijk. Ik heb daar ongeveer een jaar terug een docu over gezien... Telly of YT weet ik niet meer. Was een diplomaat van SA die dat haarfijn uitlegde.

(Kga pitten tis al kei laat.)

2
58 Hans Brinker

@49 "...Correctieve chemische castratie. Omg... Gruwelijk....."

Zijn de Oost-Europese landen niet mee bezig geweest ondanks hun traditionele hetero cultuur dominant was. Zij begrijpen die schuldbewuste morele inhaalslag van het westen niet of nauwelijks.

2
59 CoolMemories

@38 ,

"ik moet er niet aan denken dat we een gemixte geglobaliseerde wereld krijgen, allemaal in het stramien van de multinationals en een kleine top elite. "

Wie streeft daarnaar dan?

De meeste mensen die voor globalisering zijn, willen hoogstens eenvoudig kunnen gaan en staan waar ze willen.
Plus respect voor fundamentele mensenrechten.

Ik snap nooit zo goed waarom mensen zelf een boeman creëren, om daar vervolgens tegen te ageren. Los van wat dwaze en zonderlinge figuren is er namelijk nauwelijks iemand die werkelijk voor volledige eenwording en gelijkschakeling van culturen is. Een groot deel van de reacties tegen globalisering zijn dan ook overtrokken - omdat die globalisering en de intenties daarachter al gigantisch overdreven worden.

7
60 progressiefliberaal

@53 "...Ik wist ook van niets Cool..."

Je bent zeker erg jong?

3
61 CoolMemories

@55 @57 Neemt inderdaad niet weg dat van dat homofobe in Polen en Hongarije niks goeds aan is.

2
62 Hans Brinker

@61 Te jong om het allemaal te begrijpen. question

1
63 alexandroepimenco

Onder Lenin was homosexualiteit niet strafbaar.

Onder Stalin sloeg dat om.

Dat gelul van Cool kennen we nu wel.

"Onder Chroesjtsjov veranderde er weinig aan de situatie, wat waarschijnlijk ook lag aan het feit dat hij allerminst een voorvechter van homorechten was. In de jaren daarna onder Brezjnev en zijn opvolgers werden er per jaar nog zo’n duizend man gevangengezet naar aanleiding van het wetsartikel uit 1934. Pas in 1993, in het postcommunistische tijdperk, werd het gehate artikel afgeschaft, homoseksualiteit was geen misdaad meer."

Dus laten we niet doen alsof het in de USSR, die ook in Polen en Hongarije heerste, allemaal koek en ei was. Ze hebben daar minstens zoveel redenen om zich schuldig te voelen over werkkampen en de goelag, waar homo's naartoe verdwenen.

8
64 zeikenderechter

@64 +++

Zo is het natuurlijk ook.

2
65 alexandroepimenco

* Verwijderd door de redactie *

66 flessenhals

@60 Ja, de vreugdes er van zijn te zien in onze grote steden.
Leuk hoor.

4
67 Positivo

@66

Fraai staaltje paranoia hate speech. Denk dat de machthebbers in Polen en Hongarije zelfs niet zo ver zouden gaan.

5
68 zeikenderechter

@66 Ik kan er geen touw aan vastknopen van wat je nu precies wilt vertellen.

1
69 alexandroepimenco

@39

In polen moet je als transgender nog steeds gesteriliseerd worden.

4
70 Pegasus

@70 Heftig !!!

1
71 alexandroepimenco

* Verwijderd door de redactie *

72 Pxf7+

@70 Ik had daar dus helemaal geen kennis van.

1
73 alexandroepimenco

* Verwijderd door de redactie *

74 Pxf7+

@72

Niet iedereen is in staat om 'de verbouwing' daar beneden te ondergaan of wil dat. Wil je in Polen als het andere geslacht door het leven gaan dan zul je gecastreerd moeten worden. De Polen vinden het namelijk een beetje griezelig als die mensen in staat zijn kinderen te krijgen.

3
75 Pegasus

Tja, die landen horen dus blijkbaar gewoon niet tot de EU, en zijn 'nog altijd' meer Russische Enclaves, zonder invloed van Rusland, maar met nogsteeds dezelfde bekrompen gedachten over vrijheid … 'zij' zijn nu wel vrij van Rusland, maar voorts is iedereen gevangen in dezelfde bekrompen opvattingen over de vrijheid 'van een ander'.

2
76 mightimouse

** gebruiker verwijderd **

@50 ik moet er niet aan denken dat we een gemixte geglobaliseerde wereld krijgen, allemaal in het stramien van de multinationals en een kleine top elite.

+++++++++++++ Zo denk ik er ook over, en ik begrijp dus helemaal niet waarom dat wel zo aantrekkelijk is voor links??

77 verwijderd110

@77

1) 'links' streeft dat niet na, men wil simpelweg dat we op fatsoenlijke wijze met elkaar omgaan.

2) De geschiedenis heeft keer op keer aangetoont dat wanneer onder een rijk meerdere culturen samensmelten en elkaar versterken, dit een gouden eeuw inluidt. We hebben het gezien bij de Romeinen, bij de Mongolen, bij de Noormannen en bij onszelf.

4
78 Pegasus

Zoals maar weer blijkt zijn we niet één Europa. Op heel veel gebieden kunnen we prima samenwerken maar probeer er geen verenigde staten van Europa van te maken. De EU gaat nu al veel te ver en gaat iedere dag een stapje verder.

Een heleboel mensen willen niet uit de EU omdat er geen alternatief is op het gebied van Europese samenwerking. Ik denk echter dat heel veel mensen zouden kiezen voor een lichtere variant van Europese samenwerking als die er zou zijn. Gewoon een aantal overzichtelijke verdragen over handel, criminaliteit bestrijding etc.

0
79 RazorBlade

"Steeds vaker komt het tot een scheiding der geesten tussen West-Europese lidstaten en ‘illiberale’ staten als Polen en Hongarije over Europese waarden."

Hmmm. Hoe komt de schrijver er toch toe om zo'n suggestieve inleiding te schrijven?
Ten eerste het woord "illiberale" .
Dit is een woord uit de 19e eeuw waarvan de schrijver opeens bedenkt dat het wel leuk is om weer te gebruiken. Maar met welk doel?
Daarvoor moeten we eerst de betekenis (niet in de Dikke van Dale, maar in de bibliotheek van de Nederlandse letteren..... over antiek gesproken) erbij pakken:
"onedel, laag, onvrijzinnig. Illiberaliteit, onedelmoedigheid, laagheid"
Het is nogal wat, als je als schrijver van een artikel een bevriend lidstaat van de EU gaat uitmaken voor onedel, laag, onvrijzinnig, onedelmoedigheid, laagheid!

Ten tweede een inleiding waar een insinuatie in zit waar ik me absoluut niet in kan vinden.
Door te stellen dat Polen en Hongarije, i.t.t. West-Europese lidstaten, illeberaal zouden zijn, impliceer je dat de West-Europese lidstaten liberaal zijn.
De laatste jaren vind ik (ja, dat is mijn mening) het woord liberaal steeds smeriger worden. Het staat namelijk voor propaganda, teloorgang van democratie, verrijking van multinationals en ultra-rijken (met name de financiele sector), schoffering van de bevolking. Kortom: het staat voor D66 en VVD beleid, waarbij de burger tot slaaf gemaakt wordt ten koste van het grote geld.
West-Europese landen zijn niet liberaal. De marionetten van het grote geld, die in de regering zitten, die zijn liberaal. Niet de bevolking!

Hoe je het ook wendt of keert. De opening van het artikel is uiterst suggestief en het gehele artikel kan hiermee gelijk gedeclassificeerd worden tot rommel met 0 journalistieke waarde.


Daarnaast vind ik het nieuw hervonden woord "illiberaal" eigenlijk wel een mooi woord. Een geuzenbenaming. Net als populistisch.
Ik zou graag een illiberale, populistische regering willen hebben in Nederland. Alles beter dan de VVD en D66 die alle rechten van de bevolking in de afgelopen decennia te grabbel hebben gegooid, zodat de rijken rijker kunnen worden en de groep armen in Nederland gigantisch is gegroeid in de laatste 10 jaar.

2
80 beastyboy

Wat wil je ook .
Ze zijn in de katholieke kerk nog niet eens aan homo’s en lesbiennes toe.

@80

Het woord christelijk - funamentalisch / conservatief dekt de lading beter.
Het is een onderdeel waar moslims en christen- fundi’s elkaar vinden .
Allebei volgen ze een boek uit het midden - oosten.

3
81 No newstoday

@69

@66 wil gewoon laten zien dat achterlijkheid niet alleen onder andere culturen voor komt.

3
82 No newstoday

@81 Was Abram maar in Mesopotamië gebleven dan hadden we dit gezeur niet en geloofden we nog vrolijk in Germaanse goden.

0
83 Myth63

@79

Gelijk worden willen we ook niet.
Zelfs in ons kleine landje nog niet.
Een Groninger wil geen Limburger worden.
We hebben we ook katholieken en protestanten die niks van homo’s moeten hebben .
Maakt niks uit .
Het gaat om de rechten van DE mens , ieder mens .
Die gelden wereldwijd.
En dat heeft niks te maken met EU maar wel met beschaving.

3
84 No newstoday

@82 Hahaha. question Omg.

0
85 alexandroepimenco

@83

Of dat nou zoveel beter is geloof ik ook niet.
Maar dan krijg je het gedonder weer met zuid- Europa die weer niks met germanen hebben .

3
86 No newstoday

Let wel dat ongeveer 10% van de bevolking in het bredere LGBTI+ spectrum valt. Ook in Oost Europa. En goed LGBTI+ beleid kan prima samen gaan met een goed gezinsbeleid en het hoeft zeker niet of of, maar en en.

1
87 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@86 Hahaha, daarom schreef ik ook dat we - dit- gezeur niet hadden question

0
88 Myth63

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
sockknitter
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@7Ken je de eisen van Poetin?Oekraine miet dememilitariseren,Oekraine moet de Krim en Donbas inleverenOekraine mag niet bij de NATO/EU....

2 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@39 Ja, mijn fout.Heb geen rekening gehouden met mierenneukers die alles aangrijpen om hun haat acceptabel te maken.Dus even een correct...

3 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@7 Ja....

7 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Vageali6888
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@3"Als Poetin niet kan winnen, dan niemand"Dus sturen we er nog een paar honderd miljard euro extra aan langeafstandsraketten en ander w...

13 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

RobP
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

@3 Heb je het gelezen?...

13 minuten geleden geplaatst door RobP

Vageali6888
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

Ik roep al 20 jaar, 'wees niet naïeve, als puntje bij paaltje komt keren ze zich tegen ons'.En met 'ze' bedoel ik niet iedere immigra...

15 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

RobP
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@4 Afleiden? Het MO komt ons niet militair aanvallen....

15 minuten geleden geplaatst door RobP

RobP
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@2 Als je geluisterd had naar de toespraken van Poetin en zijn geschiedenislessen dan is het antwoord: "Ja."...

17 minuten geleden geplaatst door RobP

Vageali6888
Wat onthullen asielzoekers als je ze vragen stelt zonder zichtbare camera? Jonathan ging undercover

UAE's minister van buitenlandse zakenThere will come a day that we will see far more radical extremist and terrorists coming out of Europe...

20 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

JackKropotkin
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Het was wel een grappige verspreking van die haatstalactiet van Denk. ...

22 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

NK. App
Elsa Jean Sex VideoMia Bailey OnlyfansAmatuer Threesome PornGay. PornHd Sex Video HdMeet N Fuck KingdomCaptain Marvel PornHot Daddy PornPokemon NakedTabu Sexy ImagesXnxx India HomeN Ifty.orgCasadosxontosTamil Hidden Sex VideosAmateur Anal ThreesomeItstaraswrld LeakedRedtube VideosSunny Leone Bf Sunny Leone BfSex Romantic Hot VideoFirst Time Lesbien PornHard Xxx ComRajasthani Full Sex VideoTrisha Paytas PornhubKeez MouviesManiacos Por ComicAsian Nude WomenTürk Pornodu IzleSilvia Saige PornDesi Village XnxxOld Sex English MovieMia VallisBrutql PornCrossfitpornIggy Azalea Only Fans LeamXxxx PornographiBigaasesAlison Brie NakedIslamic University Bhawalpur Sex ScandalKatie AndersProfessor Cal AudioJaanese Mom PornChina SexAasian Gay PornXxx Vduo HdOrgasmic MaturePorn2Kesarin ChaichalermpolSexs PakistanStrip Club BlowjobBackroom Casting Couch ZoeReddit R AllLieuxde DraguePorn Only Fans GratisBlondegummybearLuckyrushOk X XxGarotas De Progama OnlineGuys In SweatpantsGay Thai PornVecinapornoXxx WapJapanese Teen Porn VideoBig Cock Sex Video DownloadNude Girl BodyPorn Hindi AuntyHorny Indian BhabhiAsian Daughter PornBusty Naked LatinaVideos Porn NuevosWww Xxx Full MovieWww Mommys Girl ComTubepleasurwIndia Pron HdListcrawler BostonAmateur PornolarXnxn IndianTubos PornHindi Xxx Story VideosOld Man Fucks TeenEbony Women MasturbatingTerk NlPutasviejasTaste Game Porn色情 AsmrNue VoyeurTelegram Grupos PornografiaEmo Teen PornPorn MareEimifakudaFutacaptionsCarol CastroBeeg SexStacy PornMature MasterbationSelina Gomez Nip SlipPorn Gor WomenSite PornôsFoto De Mulher Gostosa PeladasJohnny Sins BrazzersGhotte PornSsbbw BjTrina MicharlsYou PopornXxxx Videos IndiaMom San PronBueaty And The Beast PornJav TrallerBoa Bronha.comNina KayyVictoria Pedretti NudeWww.xhamsterçcomCameron Diaz HotSybil Stallone PornXx Video CallKareena Kapoor Hot PornCuckqueanedSkyeaveryMelhores Sites PornorCurves_4_dazeOpen Sex KannadaYoung Tight VaginaXxx ClippingsPregnant DpZoe ExcogiDesperate Amateurs RedditSpicy FattiesGood XxxKerala Sex SitesBratty Sis PornhubBig Boobs Video ComRedhead Petite PornMydirtyhobby - Explosive Anal Threesome For Petite BabeEbony Booty PornWww Indian Sex MmsNude Pictures Mature WomenFollando A MadrastraBreeding Comic PornHolly Halston HdKiara Advani PornCumswallowingmovieBaddiehub.conLadki SexGrandmother And Son Sex VideoKonosuba FutanariCrystal Chase PovXhamsterxxNao CoontoElastigirl R34AmymuscleFuckıng