U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 6
De harde knallen van vuurwerk voor, tijdens en na de jaarwisseling zorgen voor de grootste bron van ergernis rond oud en nieuw. Dit blijkt uit onderzoek van I&O Research. Liefst 87 procent van de respondenten bevestigt dit. ...

6 maanden geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
3
2
2

Rond oud & nieuw? 't Begint de laatste jaren al begin November.

En nee lieve mensen, dat is niet allemaal illegaal vuurwerk, voordat die dooddoener weer aan komt waaien. Mensen bewaren het vuurwerk ook nog wel eens. En ook met legaal vuurwerk gaat het vaak genoeg goed mis.

1 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
3
Meld

Veel van die klagers jong waren kochten ze tassen vol vuurwerk..maar bij het ouder worden neemt ook het zeuren toe. Uiteraard niet bij iedereen.

2 Voorzittershamer    
6 maanden geleden door Voorzittershamer
8
Meld

Ieder jaar vind ik die beloofde verhogingen van ‘ons’ kabinet dè grootste ergernis!

3 Jan met de korte achterlul    
6 maanden geleden door Jan met de korte achterlul
7
Meld

@2 Zo is het ik stak het ook af en ook ik ben er helmaal niet tegen

Maar dat klote harde vuurwerk zoals vlinders enz daar heb ik wel een schurft aan ik noem dat ook geen vuurwerk meer.


4 bosco    
6 maanden geleden door bosco
2
Meld

KUL !

Hou aub eens op Links Nederland … hou vooral op met die psychologische 'trucjes' om mensen te beïnvloeden in hun mening zonder dat ze het zelf bewust door hebben dat ze beïnvloed worden. Het is gewoon ABJECT hoe jullie je zin willen en blijven doordrukken, en dan zeg ik het nog netjes...

5 mightimouse    
6 maanden geleden door mightimouse
7
Meld

@2 Nu heb ik zelf nooit wat met vuurwerk gehad, maar het grote verschil wat ik merk tussen toen en nu, is dat "wij" vroeger luisterde naar onze ouders en ons hielden aan de geldende afspraken. Dat is nu niet meer het geval.

6 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
0
Meld

@4

Ik schrik me ook wel eens de pleuris maar dat is het dan wel, denk maar zo dat het snel weer nieuwjaarsdag is en dan is het overal redelijk stil behalve in het hoofd waar het alcohol nog na knalt.

7 Voorzittershamer    
6 maanden geleden door Voorzittershamer
2
Meld

Ik ben rechts v/h midden dragend, maar ik heb een pleurishekel aan dat verdomde vuurwerk. Weg met die troep.

8 Tsaar    
6 maanden geleden door Tsaar
1
Meld

Waar maken mensen zich druk om. Zijn er nu geen belangrijker zaken om je mee bezig te houden? Mensen lijken zich wel steeds meer te 'storen' aan anderen. Als het niet om vuurwerk gaat, dan wel aan de kleur van Zwarte Piet (gelukkig zijn we nu eerst weer een tijd van die discussie af), aan rokers, aan mensen die af en toe een drankje nuttigen, aan mensen die vlees eten, aan spreekwoorden waarin dieren voorkomen, aan tradities die al tientallen, zo niet honderden jaren in gebruik zijn. Ik zou zeggen: als het je niet bevalt dat Zwarte Piet zwart is, blijf dan weg bij de intocht, als je niet tegen het geknal van vuurwerk kunt, reis dan tijdelijk af naar China, waar ze op een ander moment Nieuwjaar vieren. Of sluit je een aantal dagen op in de kelder. Als je er niet tegen kunt dat mensen roken, of af en toe naar het café gaan om een biertje, loop dan een straatje om. Stoor je niet aan een ander, loop jezelf niet eindeloos op te fokken, maar doe gewoon lekker je eigen ding en val een ander niet lastig met jouw mening.

9 RvdM    
6 maanden geleden door RvdM
5
Meld
10 in holland    
6 maanden geleden door in holland
3
Meld

@9 Nou, als je vanaf begin november een keer of drie per week midden in de nacht wakker schrikt door hard knalvuurwerk, wat zou jij dan doen? Sommige knallen zijn harder dan een mortierinslag.

11 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
0
Meld

Persoonlijk vind ik dat ze het knalvuurwerk mogen verbieden met zijn harde knallen. Maar dan krijg je weer meer import van illegaal en zwaarder vuurwerk.

Persoonlijk ben ik een liefhebber van mooi siervuurwerk, maar het spul wat in Nederland in de winkels ligt is flut sierspul. Het mooiste zijn die shells van 3 inch, 6 inch en 12 inch. Die moet je wel in een enorm stevige lanceerbuis afschieten van 2 cm dik staal en een dikke bodem maar ze zijn enorm mooi die ballen. Alleen hartstikke illegaal en professioneel. Je ziet ze vaak bij vuurwerkshows.

12 Jan met de korte achternaam    
6 maanden geleden door Jan met de korte achternaam
1
Meld

-- Vuurwerk grootste ergernis jaarwisseling voor negen op de tien Nederlanders --

Die propagandist zal misschien in de war zijn met de 9 op de 10 geindoctrineerde Linkse Zombies van Joop Vara.
Dat kan gebeuren in een staat van razernij als je fanatiek bezig bent weer een van de Nederlandse tradities aan te vallen, en waarschijnlijk ook door de blinde haat die daar mee gediend is.

13 techcenter    
6 maanden geleden door techcenter
7
Meld

@11 Dit artikel gaat over vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Op dit moment mag er nog helemaal geen vuurwerk worden afgestoken, staat in de wet. Het is dus aan de wetshandhaver om daar tegen op te treden. Daarnaast, 3 maal per week wakker schrikken vanaf begin november lijkt mij schromelijk overdreven, maar misschien dat bij u in de regio meer wordt afgestoken dan hier. U kunt dus altijd nog deze kant opkomen question. Pas op: rond de jaarwisseling lopen ze hier nog wel eens met carbid te knallen question

14 RvdM    
6 maanden geleden door RvdM
2
Meld

@13
Stel je niet zo aan jankert

15 Rinze    
6 maanden geleden door Rinze
2
Meld

@14 Het gaat over vuurwerk voor, tijdens en na de jaarwisseling.

Er zijn hier groepjes jongeren actief, al een jaar of vier, die in een aantal specifieke buurten ("blanke buurten") voor overlast zorgen. Specifiek hierom heeft de gemeente camera's geplaatst bij ons in de buurt, maar dat heeft nog niet mogen baten. Deze overlast is altijd zo rond begin november, kan er de klok op gelijk zetten.

Die kant opkomen? Ach, voor dat beetje overlast ga ik niet in dat gat daar wonen. Maar, vuurwerk verbieden, beste oplossing. Niet voor die geluidtoverlast hoor, maar juist voor de dieren en de natuur. Want niemand ruimt z'n troep op.

16 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
0
Meld

@15
Dat moet jij zeggen met je geitenwollensokken die van 10 meter afstand al te ruiken zijn met een geur van rotte vissen.

17 techcenter    
6 maanden geleden door techcenter
4
Meld

@16 zo'n gat is het hier nu ook weer niet hoor. Maar om heel Nederland nu op te zadelen met een vuurwerkverbod omdat er in een paar 'blanke buurten' bij u in de buurt wat overlast is, tsja, maak van uw probleem niet mijn probleem denk ik dan. Afschuiverij ten top. En voor de goede orde: ik steek al jaren geen vuurwerk meer af. Als tiener, begin twintiger nog wel. Hier is het overigens gebruikelijk om de rommel meteen op te ruimen, na het afsteken. Hooguit de volgende morgen. Lekkere mentaliteit daar...

18 RvdM    
6 maanden geleden door RvdM
1
Meld

@17
Ik ben absoluut niet tegen vuurwerk en ik stem rechts maar dat eeuwige gelul van jou om alles wat je niet aanstaat als links te omschrijven slaat als een lul op een drumstel

19 Rinze    
6 maanden geleden door Rinze
1
Meld

@14 In een vorige buurt waar ik woonde had ik een buurman die eind november al begon over dat hij in een oorlogsgebied woonde. Ik werkte in die tijd veel vanuit huis en ik heb in die week 3 keer een knal gehoord. De beste man was buurtregisseur en vrij actief op social media en in lokale media en bij de eerste 'wijkschouwing' door de nieuwe burgemeester (PvdA en initiator van vuurwerkvrije zones in H'sum) probeerde hij geregeld andersdenkenden, andersgezinden weg te houden van de burgemeester.

Overdrijven en manipuleren.

20 Honda RA302    
6 maanden geleden door Honda RA302
1
Meld

@19
Ok dat is duidelijk. Maar ik dacht dat je Geitenwollensokken droeg .

21 techcenter    
6 maanden geleden door techcenter
4
Meld

@19
trouwens weer wat geleerd, dat Joop Vara rechts is volgens je reactie.
Ik had het over Joop vara en zijn geindoctrineerde lezers en fans.

22 techcenter    
6 maanden geleden door techcenter
3
Meld

@22
Waar heb ik beweert dat Joop rechts is ?
En waarom is iedereen met een andere mening dan de jouwe een linkse geïndoctrineerde geitenwollen sok ?
Zet je oogkleppen eens af

23 Rinze    
6 maanden geleden door Rinze
1
Meld

Het tuig zegevierde al altijd een nu met geen handhaving wordt het alleen maar erger.

24 niet-alles-geloven    
6 maanden geleden door niet-alles-geloven
0
Meld

Citaat: "Dat kan gebeuren in een staat van razernij als je fanatiek bezig bent weer een van de Nederlandse tradities aan te vallen, en waarschijnlijk ook door de blinde haat die daar mee gediend is."

Pas op dat jezelf niet hetzelfde overkomt, namelijk in blinde haat en razernij iedereen uitmaken voor, bijvoorbeeld, 'linkse geindoctrineerde sok'. Ondanks dat ik je mening vwb vuurwerk deel, is vervallen in schelden geen juiste aanpak, denk ik.

25 RvdM    
6 maanden geleden door RvdM
0
Meld

Hier het onderzoek zelf:
https://ioresearch.nl/Home/Nieuws/vuurwerktraditie-leeft-maar-meerderheid-is-voor-verbod-op-knalvuurwerk#.XAmfNXRKi00

De klanten van dit instituut:
Rijksoverheid (ministeries)
Gemeenten
Provincies
Waterschappen
Uitvoeringsorganisaties/ZBO’s
NGO’s
Lokale rekenkamers
Universiteiten/kennisinstituten
Vervoerbedrijven / infra
Media
Retail

Aantal ondervraagden: 20.000

Dit even voordat allerlei jankerts gaan beweren dat het onderzoek niet klopt en gemanipuleerd is en zo.

NL wordt steeds voller. Het wordt daarom van steeds groter belang dat overlast beperkt wordt want het wordt makkelijker veroorzaakt. 63% wil knalvuurwerk verbieden. 33% niet.
55% wil louter nog centrale plaatsen met professioneel vuurwerk.

Als die percentages corresponderen met links en rechts zoals sommige reaguurders beweren, hoe kan het dan dat dit kabinet er zit...?

26 Lidpver    
6 maanden geleden door Lidpver
0
Meld

@26 Oorzaak juist geconcludeerd, oplossing wil ik een kanttekening bij plaatsen. Een mens heeft vrije ruimte nodig, een manier om zichzelf te uiten, om wat voor reden dan ook. Cultureel, religieus of uit idialen. Druk je dat de kop in, door verboden, ontstaat wrevel jegens de 'andere' groep. Vervolgens zijn drie opties mogelijk: 1. De ene groep gaat door, ondanks het verbod, en houdt daarbij geen rekening met de ander. Geen goed plan. 2. Iedereen past zich, ten koste van zichzelf, aan aan de ander, waarbij uiteindelijk niemand gelukkig is. 3. Iedereen laat elkaar in zijn waarde en accepteert de 'overlast' die hij of zij ondervindt van de ander, aangezien de ander op enig moment ook wel eens overlast van jou kan ervaren. De beste oplossing. Een grote volkszuivering, zoals eerder in de geschiedenis in andere multie etnische samenlevingen is uitgevoerd laat ik begrijpelijkerwijs maar even buiten beschouwing question

27 RvdM    
6 maanden geleden door RvdM
0
Meld

Ik heb zelf nog nooit vuurwerk gekocht of afgestoken , weleens meegekeken maar vind tegenwoordig helemaal niks meer aan ,vooral omdat het eigenlijk ergens in september , of oktober al oud en nieuw is tegenwoordig ...

28 MarcusCole    
6 maanden geleden door MarcusCole
0
Meld

@12
-- Het mooiste zijn die shells van 3 inch, 6 inch en 12 inch. Die moet je wel in een enorm stevige lanceerbuis afschieten van 2 cm dik staal en een dikke bodem maar ze zijn enorm mooi die ballen. --

Die stalen buis lijkt me geen goed idee, als het mis gaat en dat ding ontploft in zon buis ( 12 inch is een bal van 30 centimeter ) dan spat die stalen buis in 100 stukjes uit elkaar die rond vliegen met enorme kracht.
Ik hebz elf nog nooit zo´n ding afgestoken vanwege dat ik dat niet eens zou durven maar ik denk je die beter in een plastic dikke buis af kan schieten, mocht het dan mis gaan vliegen er geen 1000 stukken scherpe metalen stukjes door de lucht.

29 techcenter    
6 maanden geleden door techcenter
3
Meld

@18 Het is niet alleen bij ons in de buurt hoor, het is in heel Nederland een probleem, al jaren lang.

Mensen doen alsof het alleen illegaal vuurwerk betreft, maar genoeg mensen houden legaal aangeschaft vuurwerk over. Vorige week een groepje kinderen die vuurwerk af aan het steken waren op een speeltuintje, allemaal legaal spul wat ze over hadden.

Natuurlijk, de troep direct op ruimen doet niemand, en de ochtend erna mis je meer dan de helft omdat het is weggewaaid. Kom op, leg het er nou niet zo dik bovenop dat je uit je nek lult.

30 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
2
Meld

@1
Inderdaad : half november is het hier(Hoogeveen, Drenthe) ook al weer raak!

NB. Per definitie is dat illegaal vuurwerk, of dat nu legaal gekocht is, if niet. question

31 Gandalf    
6 maanden geleden door Gandalf
1
Meld

@31 Nee hoor, het is legaal vuurwerk wat illegaal is afgestoken.

32 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
2
Meld

@32
question question
Ja, maar wat dacht je dan van vuurwerk welke legaal in Duitsland is aangeschaft, en over een normale autoweg naar Nederland is vervoerd? question

33 Gandalf    
6 maanden geleden door Gandalf
1
Meld

@33 Dat is per definitie illegaal vuurwerk, omdat het illegaal de grens over is gesmokkeld.

Wat ben je nu raar aan het kronkelen?

34 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
2
Meld

Wie gelooft dat nou. Ik weet heel verdomd zeker dat mensen zich opwinden over van alles met de jaarwisseling, met name over hoeveel extra geld ze nu weer uit de zak wordt getroggeld door de overheid, en hoeveel islamieten ze ons dit jaar extra door de strot gaan raggen. En vergeet niet dat intussen persoonlijke vetes in families gewoon doorgaan. De grootste ergernis? Echt?

35 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
5
Meld

@35
Smokkelen?
Waar is de grenswacht dan?
In een EU van Schengen-verdragen en vrij verkeer van goederen zijn de mazen van de wet wel erg ruim !!!!


[ En als je daarnaast weet dat er een te kleine politiemacht tegenover is gezet, die bol staan van de prioriteiten... ]

36 Gandalf    
6 maanden geleden door Gandalf
1
Meld

@36 Ja, smokkelen omdat je iets de grens over neemt wat je de grens niet over mag nemen. Simpeler kan ik het niet voor je maken.

Ben je nu echt zo erg op je teentjes getrapt dat ik je corrigeerde?

37 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Autochtoon, kom je witte enclave uit!
Autochtone Amsterdammers zijn hun dominante p...

23 uur geleden door Crezee

ME voert charges uit bij demonstratie van Peg...
De mobiele eenheid (ME) heeft zondagavond in...

13 uur geleden door Nu.nl

Grimmige sfeer bij Pegida-protest bij Al-Four...
EINDHOVEN - De sfeer bij de Pegida-demonstrat...

13 uur geleden door ontken

Opt-out-systeem orgaandonatie tast recht op z...
Zorg dat een registratie als orgaandonor loon...

16 uur geleden door Inter

Brexit Party grote winnaar in Groot-Brittanni...
De anti-EU-partij Brexit Party lijkt de grote...

12 uur geleden door Telegraaf


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Bluth
Werken tijdens de ramadan: ‘Het slaaptekort...
@44 Lezen is voor jou inderdaad een flinke ku...

minder dan een minuut geleden door Bluth

Roomboterbabbelaar
Analyse: Monaco heeft de Formule 1 al jaren i...
en maar klagen over Zandvoort, dat daar niet ...

1 minuut geleden door Roomboterbabbelaar

MARCUSAURELIUS
Dit zijn de belangrijkste uitkomsten van de E...
@47 Dat aantonen is een open deur. :D...

2 minuten geleden door MARCUSAURELIUS

kritischelezer
Trump reikt enorme sumotrofee uit...
@17 Proem's BS....

2 minuten geleden door kritischelezer

DaStef
Half miljoen minder stemmen voor Baudet...
@4Waarmee je feitelijk stelt dat de poten...

3 minuten geleden door DaStef

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig