door GermenR in Wetenschap  ·  25 Reacties

  • 0
  • 459x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

We denken zo klein en benepen, als je nog steeds denkt dat de mens van de aarde komt, dan heb je het goed mis, mars ? of nog dieper uit de ruimte?

8
1 Sier

Serieus, Sier? Je hebt er zelf niet bepaald kaas van gegeten, of wel?

4
2 Complicated Simplicity

@1 Klopt. Er zijn al studies die laten zien dat het eerste microscopische leven mee heeft gelift op een meteoriet. Zou ook erg logisch zijn. Het water is ook niet spontaan ontstaan op de aarde.

2
3 Pirate

Vervolg op @3 Er zijn zelfs "slapende" bacteriën gevonden op de noordpool die na miljoenen jaren weer tot leven kunnen komen. Bij het smelten is er kans dat er daardoor ook "nieuwe" ziekten kunnen opkomen.

1
4 Pirate

@1

Nee, zo denken we juist helemaal niet. Er zijn een aantal hypotheses die stellen dat in kometen al bouwstenen voor leven kunnen worden gevormd. En die kometen kunnen, met bouwstenen en al, op planeten als Aarde en Mars terecht komen waar leven zich dan verder kan ontwikkelen.
Echter, de hypotheses zullen bewezen moeten worden. Dus je zit er faliekant naast met je uitspraak.

On-topic: ik denk dat er al een gespecialiseerde robot naar die plak zal moeten gaan, om definitief vast te stellen of er sprake is van stromatoliet-achtige structuren. De formaties wekken vragen op, en daar willen we erg graag antwoorden op...

1
5 weerman

@1 Lees eens een goed boek over Astrobiologie, kom dan nog maar eens terug. Je zult versteld staan van de creativiteit die je aantreft.
Waar is overigens uw bewijs dat de mens niet op Aarde is ontstaan? Waar heeft u dat vandaan?

@3 Pirate, het is helemaal niet bewezen dat het eerste leven is meegelift op een asteroïde. Wat is aangetoond is dat het mogelijk is dat bacteriën een reis door de ruimte kunnen overleven op een asteroïde. Het is mogelijk dat bacteriën van Mars op Aarde zijn belandt, het is zelfs heel aannemelijk, maar dit is niet bewezen. Daarvoor zouden we eerst leven moeten vinden op Mars om te zien of er sprake is van genetische afstamming.

0
6 Anubis

Nou ja, nieuw...jan. 2015

0
7 von Schnellensinken

Maar hoe kan het dat we precies op de juiste afstand van de zon zitten, want zonder de zon geen leven. Geldt ook voor de maan, ook die staat precies op de juiste afstand en ook zonder de maan kunnen we niet. Waar komt het water vandaan en waarom is het -voor zover wij kunnen kijken- het alleen op de aarde aanwezig en ja, zonder water geen leven. Ook hebben we bomen en zonder die dingen kunnen we ook niet. We hebben ook een dampkring en ook zonder dat kunnen we niet.
???????????????

2
8 Brammetjefeenstra

@8

Lees je in over astronomie, biologie, enz. De omstandigheden maakten leven mogelijk, en reken maar dat dat ook op andere plaatsen in het universum gebeurde. We hebben al honderden exoplaneten ontdekt.
Water vinden we trouwens niet alleen op Aarde, zoals jij schreef. Zelfs op onze eigen maan bevindt zich water (ijs) op de polen. Genoeg om een goeie maankolonie van water te voorzien, simpel te ontginnen.
Verder is er ook op andere planeten in ons zonnestelsel wel water te vinden, zo bijzonder is dat spul niet... Het is, net als zoveel andere stoffen, een tamelijk algemeen voorkomend goedje, in het universum.

1
9 weerman

@8 zo vraagt degene die de Staatsloterij zich ook af waarom uitgerekend HIJ die prijs gewonnen heeft. Op al die miljarden planeten waar de omstandigheden niet goed zijn is er niemand om zich af te vragen waarom dat zo is.

0
10 Attercopus

@1 het is heel duidelijk dat de mens op aarde ontstaan is. Onze hele fysiologie, biochemie en genetica laten zien dat wij aardse wezens zijn die passen in het evolutionaire patroon van het leven op deze planeet.

0
11 Attercopus

@1 Ergens heb je wel een punt hoor , 4000 voor christus kwam er een wezen wat zich voordeed als Ra , nam een lichaam van een jongen als zijn 'gastheer' , en nam duizenden slaven mee naar een planeet genaamd Abydos via een zogeheten 'sterrenpoort' ... question

0
12 MarcusCole

@12 Je gaat me niet zeggen dat Stargate SG-1 niet op de waarheid gebaseerd is he ?

0
13 MarcusCole

@13

Tuurlijk is het waarheid! Ze hebben alles toch gefilmd?! :O

1
14 weerman

@14 pf, die zogenaamde 'maanlanding' is ook gefilmd ... question

0
15 Attercopus

@15
Ja daarom! De maan is van kaas, trouwens. Jong-belegen, gezien de gele kleur. :p

1
16 weerman

@14 Ja hoor ik heb er tien seizoenen en een film van in mijn collectie , je gaat toch niet zeggen dat het leugens zijn , dat kan niet !

0
17 MarcusCole

@8 Brammetjefeenstra
We hebben niet echt perse bomen nodig, wel zuurstof natuurlijk.
En zonder dampkring waren we er in onze huidige vorm niet geweest, nee.
Het hangt allemaal met elkaar samen natuurlijk..

Er is gras en er zijn koeien. Was er geen gras dan hadden die koeien iets anders gegeten. Of ze waren er niet geweest, dan waren er misschien andere dieren geweest die vooral blaadjes aten ....
Dan kon je je afvragen waarom zijn er zulke blaadjes en toevallig ook zulke dieren ? Tja.

0
18 Big Tony

@18 wij hebben zuurstof nodig, maar lang niet al het leven heeft zuurstof nodig. Leven heeft er voor gezorgd dat er zuurstof in de atmosfeer kwam, en daarmee de weg vrijgemaakt voor zuurstof-gebruikend leven zoals wij.

0
19 Attercopus

@8 Je vraagt je af waarom de omstandigheden hier op Aarde precies goed zijn voor leven? Welnu, van de miljarden*miljarden*miljarden planeten in het universum is er een (klein) deel waarvan de omstandigheden precies zo uitvallen dat leven mogelijk is. De Aarde is zo'n planeet. Was dat niet het geval, dan waren wij er niet om ons te verwonderen! Misschien zijn er meer van die planeten maar daar hebben we tot nu geen weet van.
Dit is wat Attercopus in @10 ook al aangaf en staat bekend als het Antropisch Principe. Zoek daar maar eens wat over op.

0
20 Anubis

@20 maar ik (en jij) bedoel wel de 'zwakke vorm' van dat principe (en zoals het origineel bedoeld was). Een aantal luitjes hangen een sterkere vorm aan, alsof het universum voor ons geschapen is, of dat wij nodig zijn om her universum te laten bestaan. Daarom had ik het principe expres niet genoemd question.

0
21 Attercopus

@18 , 19, zuurstof heeft een enorme electronegativiteit waardoor er een groot potentiaal kan worden gevormd waarmee veel biochemische energie kan worden vrijgemaakt om metabolische reacties te laten verlopen. Alleen Fluor heeft een grotere electronegativiteit alleen is deze vanwege zijn eigenschappen niet bruikbaar.
Zuurstof is alleen zo reactief dat het lang duurt voordat het in de atmosfeer opstapelt. Vandaar dat het zo lang duurde aleer er complexere organismen konden ontstaan.

0
22 Anubis

@21 ja dat weet ik. Maar er zijn toch ook heel gerenommeerde wetenschappers die daar heel diep induiken (het Finale - en Participerende Antropische Principe) in combinatie met de kwantummechanica. Lees het boek 'The Anthropic Cosmological Principle' van John Barrow & Frank Tipler maar eens of de werken van John Wheeler of Paul Davies bijvoorbeeld.
Heel interessant materiaal!

0
23 Anubis

@23 Wat ik van Tipler hoor is nu niet echt een aanrader om eens wat van hem te lezen ... Ik zie dat toch meer als god via de achterdeur binnensmokkelen.

0
24 Attercopus

@24 , daar heb je gelijk in. Maar toch is het een van de betere boeken die ik gelezen heb. Er werd/wordt ook veel naar gerefereerd.

Het zwakke Antropisch Principe (AP) is een veilige aanname; daar is geen spelt tussen te krijgen, maar naarmate je naar het sterke, participerende en finale AP gaat, wordt het steeds speculatiever.
Punt is wel dat de waarneming in de kwantumtheorie een speciale positie inneemt. Zonder waarneming geen actualisatie volgens de Kopenhagen interpretatie. Hoe vreemd het ook moge klinken, maar dit negeren is hetzelfde als oogkleppen opzetten.
Dus begrijp ik de gedachtenlijn van Tipler wel dat er ergens een Ultieme Waarneming zou moeten zijn om het universum te actualiseren (alhoewel het idee oorspronkelijk van Wheeler komt).
Er zijn meer van dergelijke hypothesen zoals de simulatiehypothese van Nick Bostrom.

0
25 Anubis

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Schildpad
51.433 meldingen van verdwenen niet-begeleide minderjarigen in Europa afgelopen 3 jaar

@3Ik heb me altijd afgevraagd of JD niet gewoon een kleine vis was ......

5 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Sarcoff
Russian State-Controlled TV: If NATO Troops Enter Ukraine , SARMAT, YARS, and Avangard (Nukes) Will Hit NATO Decision-Making Centers

@39 Misschien willen ze het nog niet, ze wachten misschien af tot de Amerikanen hun beste wapens inzetten, dan worden ze niet verrast als ze wer...

10 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Bop
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@61 Over spuit elf gesproken. Ik heb je eerder op de dag al op deze reactie @39 van jou gewezen, dus hier hebben we het al over gehad. Lees de ...

14 minuten geleden geplaatst door Bop

Rooibos
Russian State-Controlled TV: If NATO Troops Enter Ukraine , SARMAT, YARS, and Avangard (Nukes) Will Hit NATO Decision-Making Centers

Die NAVO troepen zijn er natuurlijk al, om al die rakketten af te vuren op rusland en de krimbrug.Die zijn iets te ingewikkeld voor de norma...

14 minuten geleden geplaatst door Rooibos

wildersfan
-Michael van der Galien- Erdogan krijgt van Rutte wat hij wil en steunt hem nu voor NAVO-topman

@21 En dan laat Erdogan de rest van MO binnen via Turkije. ...

15 minuten geleden geplaatst door wildersfan

welofniet
-Michael van der Galien- Erdogan krijgt van Rutte wat hij wil en steunt hem nu voor NAVO-topman

Rutte heeft Erdogan binnenkort een lidmaatschap van de EU beloofd in ruil voor zijn steun, Erdogan doet namelijk niets zonder er iets voor terug...

17 minuten geleden geplaatst door welofniet

Feldwebell
Russian State-Controlled TV: If NATO Troops Enter Ukraine , SARMAT, YARS, and Avangard (Nukes) Will Hit NATO Decision-Making Centers

De Russen,De Russen hebben de afgelopen week Novobakhmutivka, Solovyovo, Berdychi, Semenivka en Kislovka veroverd. Ocheretyne is bijna volle...

19 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

welofniet
Stoltenberg: Europa moet de prijs betalen - Dissident.one

Het is een volslagen idioot die Stoltenberg hij is de loopjongen van het WEF, straks neemt Rutte de volgende loopjongen van het WEF zijn taken o...

21 minuten geleden geplaatst door welofniet

wildersfan
Russian State-Controlled TV: If NATO Troops Enter Ukraine , SARMAT, YARS, and Avangard (Nukes) Will Hit NATO Decision-Making Centers

@34 Volgens RdW gaat dat argument voor de huidige situatie niet op. De situatie nu is veel ernstiger dan tijdens de Koude Oorlog....

22 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Hot Hindi Sexy FilmIndian Desi Porn Video HdKimmy Granger CreampieLicking VaginasX Videos For TamilLesbians Play With BoobsFtvpussyChat Avenue SexErotic Teenage StoriesPorn FotosQuadrinhos Eróticos AtualizadosMan Sex ComBig PenicePorn ColleSunny Leone Sex Full HdPorn SuhagraatBig Tits PronNude Pic Of GirlfriendYouroichi PornNaked DadsNiksindiancomMuscle XxxKerala Hot MovieFemdomjoi.comVideos De Esperanza Gomez PornosSexy Actress In SareeIndian Scandal XxxBoxtrucksex PornBoygaysexBig Mouth PornPorn Videos CaserosShamayne PornFree Porn Video DownPersiphanii NakedX Videos Page 5Porn Sexy WifesUllu Aunty SexAdams FamilyxxxNude Holiwoodسِكِسِ HdKorean Porn StarsGoddess ZephyHentaied Full VideosMiley Cyrus Nip SlipLas Vegas PornhubAngela White Manuel FerraraMia Khalifa NewFoucking VideoUses Of MastrubationKalley Cuoco NakedMina Luxx Triple Entanglement Interracial Love TriangleGirlfriend GalariesXx TubesFilm Pornographique BlackSucked Big Boobs435mfcw-002Cara MayHindi Sex With SoundAva Adams VideosSex Scene MovieMatire TubeMelonsclipsCamera Prive ChatMargot Kidder NudeBigass Tube PornVlaorant PornTamil B Grade MoviesEmily WillisxxxNew Couple Porn VideoDesperateamateursOnly Fans Leak SitesCâmera Prive Gayسكس مصريًPriyanka Chopra CleavageSania Mirza Ki Sexy VideoColegialasxxxBig Boob AnimrUltrafilms ComPornhub VixenNew Girl Ki ChudaiChut Chut ChudaiShitpornRarbg Replacement RedditOverwatch PronHeidi Lavon NudeFat Daddy's ArcadeCuming In Her ButtLovehomeporn ComSara Blonde XxxTallyrydeSexvidzXxxredKaly Cuoco NakedCreaming EbonyLesbein HentiVideos De Sexo Amador BrasileiroPam Aderson NakedWwwx XxWolf HentaiYoutube NakedTelugu Aunty DenguduElise Laurenne OnlyfansKellijellibelliCumanalCelebrity Look Alike PornMr Beast Rule 34Pornvideos DownloadBlackzillaWish Rathod PornDressing Room VoyeurMalayalam Actors SexMen Porn For WomenStar WhoresBrittnet WhiteDania DanilesThick Woman NakedPooja Sharma Sex VideoIn Prison PornCorinna Koph PornRedtube ProxyVirgins DeflowerTrottlaGotanymudesHole House Porn GameLittle_effy18'sTaboo Incest PornBlack Naked TeenageTorbe Porn.Pono MexicanMikaila Dancer Leaked Onlyfans6annocesWww Hardcore ComLesbian Sisters In PornLive ChudachudiEnglish Chudachudi DikhaoHow To Make A Flesh LightDeagon Ball Z PornXxxvldeDog Knotting PornRussian Porn MoviesJapani Bf PictureLas Vegas NudeTitanic Nude SeanHow To Watch Porn In VrSexy Hindi Movie BfOlivia JardenLoveangelicaxHindi Sex StoriesDildopovPornhub Vibrater