Neemt racisme toe in Nederland? (nrc.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door chouffleur in Binnenland  ·  93 Reacties

  • 9
  • 784x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@30 Bij iedere wedstrijd tussen Nederland en Duitsland was het raak , toeterende auto’s met vlaggen en maar op en af rijden question

0
51 lisaaatjuh

@49
Is dat zo? Hier niet meer in ieder geval. Ik hoor het hier zelden of liever gezegd eigenlijk nooit meer. In grote tegenstelling hier tot vroeger. Toen werd het hier gewoon als vaste standaard gebruikt als het dan over Duitsers ging. Of ze hadden het over Moffrika in plaats van over Duitsland. Misschien omdat in mijn jeugd de meeste mensen die de oorlog bewust hebben meegemaakt op dat moment nog in leven waren.

0
52 rebo

@29 Nu is NK niet heel Nederland. Hier komen de extremen aan het licht.
@44 Het kan goed zijn, dat donkere mensen racisme anders voelen, als de blanke Nederlander.
Volgens mij wordt de racismekaart te snel getrokken. Als een blanke iets tegen een donkere zegt, wat niet bevalt, dan wordt er direct "racisme" geroepen. En dat is niet juist.
Ik heb in de jaren 70, toen Suriname onafhankelijk werd, en half Suriname naar NL trok, veel geleerd van de Surinamers. Zij discrimineerden hun eigen landgenoten nog veel meer, als de Nederlanders. Zo konden creolen slecht samenwerken met hindoestanen en andersom. De hindoestanen van Surinaamse afkomst werden als de joden van Europa gezien, omdat het meer handelaren waren. De creolen waren meer de "slaven".
Zij voelden zich bij alles achtergesteld.

5
53 sockknitter

@52 Ja hoor, en zeker als het over de sport gaat wordt het nog gebruikt. Je kan er wat van zeggen, maar helpt niet echt

0
54 lisaaatjuh

@54
Ja maar ik denk dat het ook wel te maken heeft met het feit dat jij natuurlijk vlak bij de grens woont, en het daar dan toch nog wel meer zal leven dan hier in het Westen. Ook dat ze het in jouw regio vaak hebben over Preußen of zoals je het uitspreekt een Pruus of Pruussen hebben. Dat woord heb ik hier in het Westen sowieso nog nooit horen zeggen.

0
55 rebo

@55 Klopt, pruus en dat hoor je nog vaker. Limburgs dialect lijkt veel op Duits, aangezien ik bijna in de zuidelijkste punt van Limburg woon noemde mijn vriendin in den Haag me halve Belg of Halve Duitserquestion

0
56 lisaaatjuh

@56
Ik denk in jouw geval een halve Duitser en voor een Maastrichtenaar zal het dan wel weer eerder een halve Belg zijn. Maar eigenlijk is de provincie Limburg natuurlijk een kunstmatig gebied om het zo maar te zeggen. We kennen het in zijn huidige vorm eigenlijk pas na de afsplitsing van België. Daarvoor was het vooral cultureel een gebied samen met het Belgische Limburg. Of neem nu de Voerstreek. De Voerstreek is een streek in de Belgische provincie Limburg Maar aan drie zijden omgeven door de Franstalige provincie Luik, en in het noorden begrensd door Nederlands-Limburg. Vandaar ook die enorme taalstrijd die ze er vooral in de jaren 60 en 70 hebben gehad. Vroeger werd er vooral het dialect gesproken en wat eigenlijk toch ook een soort Limburgs is, en tegenwoordig spreekt het merendeel Frans. Of neem nu bijvoorbeeld Eupen wat een Duitstalige stad is in de Belgische provincie Luik.

0
57 rebo

** gebruiker verwijderd **

@53
Recent voorbeeld:
ZONDAG 18 NOVEMBER 2018, 19:30
Weer een oudere vrouw slachtoffer van straatroof, politie onderzoekt verband met andere beroving

Burgernet N-Brabant@Burgernet_NB

EINDHOVEN: Eindhoven,Diekirchlaan,beroving, dader,man,17 jr, getint, blauwe trainingsbroek,lichtblauw trainingsjack,slippers,weg ri Rooseveltlaan

En dit soort situaties komen meer en meer voor.

Noem het extremen, en "vergoeilijk" het: ik noem het racisme jegens oudere (m.n. autochtone, blanke) inwoners van Nederland.

58 verwijderd2420

Links fascisme neemt toe.

Daarmee ook de snelle racismekaart.

Daarmede ook de afkeer bij de autochtone bevolking en toenemende polarisatie, veroorzaakt door links media en dominerend links politiek.

0
59 Dachtutniet

@8 wat zult u een rotleventje hebben, om hier te MOETEN reageren op Nieuwskoerier

1
60 Roomboterbabbelaar
61 verwijderd2420

@11 Hoezo racisme tegen Duitsers , Duitsers en Nederlanders is van het zelfde ras

1
62 wijs

Zwarte jongen; Ik ben trots dat ik zwart ben.
Blanke jongen; Dat is mooi.
Blanke jongen: Ik ben ook trots dat ik blank ben
Zwarte jongen; Vuile racist

0
63 wijs

@62 Had het niet over racisme ik beantwoordde op discriminatiequestion|

1
64 lisaaatjuh

@63
Dat is helaas de bizarre werkelijkheid van de laatste tijd. Volgens SJWérs moet men zich schuldig voelen omdat men blank is.

3
65 Lias

@63 lmao
@65 Van mn leven niet

2
66 Kameelus2.0

Het aantal racisten dat racisme ontkent neemt in ieder geval toe.

11
67 Hadjememaar

@67 Of het aantal zelfhaters dat overal racisme in ziet neemt toe.

3
68 Kameelus2.0

@68 Het aantal accounts van wijlen Ikke44 neemt in ieder geval toe.

6
69 Hadjememaar

@69 Boem. Dat was het geluid van Hadje die door de mand viel. Ikke44 moet toch een geweldig persoon geweest zijn, men is er door geobsedeerd. Heb de goede man nooit gekend.

3
70 Kameelus2.0
71 Hadjememaar

Het woordje kut kan als scheldwoord ervaren worden, maar eigenlijk er niets kwaads aan.
Neger is gewoon iemand die behoord tot een groep donkere mannen, net zoals blanke/witte mannen in een groep met witte mensen.
En ga terug naar je eigenland roepen tegen iemand die hier geboren is, is eerder dom van de roeper, dan beledigend voor de persoon die hiermee wordt aangesproken.
Misschien moeten we niet ieder detail opblazen tot een wereldwijd probleem. En schelden doet geen pijn als je hier niet op reageerd. Het zet alleen de scheldende persoon voorschut.

1
72 Niet wit niet zwart

@71 Boem. Daar ga je alweer.

1
73 Kameelus2.0

@73 OK, gutsie.

7
74 Hadjememaar

@74 Jouw niveau is slaapverwekkend. Ik ga naar een ander draadje als je het niet erg vindt

1
75 Kameelus2.0

@75 Ik heb je niet uitgenodigd, voor zover ik weet.

7
76 Hadjememaar

Ik ben geen racist, maar ik discrimineer wel.
PVV-ers hou ik heel ver van me!

7
77 Realisme graag!

@77
Dan bent u dus gewoon een crimineel, want discrimineren is in Nederland verboden. De eerste de beste PVV aanhanger kan er voor zorgen dat u een strafblad krijgt, als u die al niet hebt.

1
78 Niet wit niet zwart

** gebruiker verwijderd **

Geveinsde verontwaardiging , racisme is nooit weg geweest hooguit onder de mat geschoven omdat niemand het nodig vond om ergens tegen de hoop te lopen omdat er niets was om je druk over te maken , maar als men zo vriendelijk is om de gemiddelde Nederlander uit te dagen door een eeuwenlang kinderfeest te gaan misbruiken voor eigenbelang en media geilheid dan kan ik u verzekeren dat veel Nederlanders bereid zij om die vaderlandse traditie van eeuwen oud te gaan verdedigen .
En ja dan worden er wel dingen gezegd door mensen in hun boosheid maar die moet je niet te letterlijk nemen das emotie als het om de kinderen gaat .
En ja wie met vuur speelt weet dat hij/zij zich kan branden .
Persoonlijk houdt ik het er nog steeds op dat die groep met opzet de confrontatie zoekt met de Nederlanders en dan huilie huilie doet als ze de antwoorden krijgt die ze verwachten waardoor de media precies doet wat ze verwachten .
Allemaal krokodillen tranen .

79 verwijderd682241

@78
Doe je best idioot!

3
80 Realisme graag!

* Verwijderd door de redactie *

81 muxer

@80
Idioot, je zal je opvoeders bedoelen die een hele grote fout hebben genaakt!

1
82 Niet wit niet zwart

@82
Mijn ouders hebben mij inderdaad opgevoed zonder respect voor racisten en aanverwant tuig.

4
83 Realisme graag!

@83
Maar ze hebben je wel geleerd dat je moet discrimineren, want zoals jezelf zegt, je bent tegen racisme maar wel voor discrimineren, loser dat je bent.

1
84 Niet wit niet zwart

@84
Ja ik discrimineer dom rechts.
Daar wil ik helemaal niets mee te maken hebben.

4
85 Realisme graag!

Moeten ze dat nog vragen? Het anti-blanke racisme vliegt je dagelijks om de oren. Achtergesteld worden bij woningen, vaste banen, cordon sanitaire binnen de "volksvertegenwoordiging", nota bene, en ga zo maar door.

1
86 Wendel

@86 Kunnen ze jou niet omvolken?

4
87 Drs. Mezun

@37 : En omdat in een heel grijs verleden iemand wel eens een dergelijk racistisch en sexistisch liedje heeft verzonnen, dat de rest van NL helemaal niet kent, is Nederland racistisch? Of wat? Immers u hebt het "nog op de band staan".

0
88 Wendel

Intergratie was en is bij voorbaat al mislukt omdat de deugdmens constant aan het pamperen is.
Positieve discriminatie en wegkijken deed de rest, en ziedaar wat er van intergreren terecht is gekomen.
Niet veel dus, we zitten nu met slechte geïntegreerde lui die hier zijn geboren, en met een toevloed van onaangepasten die niet van plan zijn om te intergreren.
Als deze VU sociologe werkelijk serieus wil overkomen, moet ze juist niet het Zwarte Piet syndroom aanpakken om haar mening te verkondigen.

0
89 Marrie

@88
Nee want nu zit je de zaak om te draaien. Kijk seksistisch was dat liedje sowieso altijd al. Maar omdat nu in ene door onze politiek over-correcte dwangneurose de woorden Eskimo en Indiaan blijkbaar niet meer mogen worden gebruikt is het liedje nu pas tevens racistisch geworden. Dus niet omdat ik het al had dat Nederland daarom racistisch is.

0
90 rebo

@85
Je staat dus aan de kant van links welke vorm dan ook, maar alles wat rechts is zie jij als dom.
Mij maakt het niet uit of iemand links of rechts is, als het maar niet extreem is.

0
91 Niet wit niet zwart

@67 "Het aantal racisten dat racisme ontkent neemt in ieder geval toe."

Eindelijk krijg je wat zelfkennis... zou tijd worden....

0
92 Congo

@92 Ik blijf het toch zeggen:
Racisme is racisme.

0
93 Hadjememaar

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@64 Grote kop in de Telegraaf: NAVO verovert Oekraïne door de baarmoeder. New York Times kopt: NATO enlargement secured by the uterus. Victory ...

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@64 Ja, inderdaad. Waarschijnlijk zijn dat soort figuren met een kalashnikov opgegroeid. Ze kunnen met een kalashnikov waar wij niet van kunnen ...

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
-Michael van der Galien- Erdogan krijgt van Rutte wat hij wil en steunt hem nu voor NAVO-topman

Apart. Mijn vader zei laatst tegen mij dat hij Rutte die baan gewoon niet gunde. Daar was ik wel van onder de indruk. Ik weet het niet. Rutt...

14 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bob Sleebaan
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@63 Goed idee. Geef ze daar een gratis huis en een kalashnikov....

15 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

Het Midden Oosten verplaatst zich naar Europa. Wat kan er mis gaan? ...

20 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

wildersfan
Lokale helden vs. nationale nullen: Wijk bij Duurstede breekt met VVD

Verstandig. Dat zouden meer VVD fracties moeten doen. Ook CDA fracties zouden kant op moeten gaan. En dan aansluiting zoeken bij de PVV. Daarmee...

27 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Maat vol voor advocaten, nu gevangenispersoneel ze in de gaten houdt: ‘Ze vergeten dat we onafhankelijk zijn’

Dat is dus goed werk van het gevangenispersoneel. Het gaat hier niet om mensen fout geparkeerd hebben of dissidenten. Maar om echte criminelen....

36 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

Wij zetten onze grenzen open. Maar binnen onze grenzen ontstaan dus weer nieuwe grenzen. Hele gebieden zijn voor normale mensen niet toegankelij...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

De christenen en de afd wilden de demo verbieden. En de groenen en de socialisten wilden dus dat de demo doorging....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Jetten overweegt subsidie voor omstreden biomassacentrales, ondanks kritiek

Jetten blijft ook gewoon doorgaan met sarren van de burger....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Indian Naked Women VideoMandingo Porn StarShow Me TitsX-x-x TubeLesbien NakedBefsexHeroines Xnxx VideosDelilahcassAthletic Nude MaleXvid TitsTranxesualesThe Most Viewed PornDesi Girl Showing BoobsXxxmovehdTeluguauntysex VideosJufe-463Pari SexFatgirlsexBlacktgirlhardcoreSensual Japanese MassagesFilm Pornoen StreamingBoceteiroXxxxwwwWallpaper Margot RobbieSudharani SexDesi Hot Aunty NudeSexy UnderarmsTribbing StoriesVideo De Sexe Amateur FrancaisMulherespeladssvipPorn AtualizadoBestsex Positions VideosSexiest XxxHd Village SexAmazon Amanda FacesittingAmateur Latina MilfPhoto Por NoVivaatreetHot Series SexUmajolieMom Son Porn ComixXenoblade PornXxx Poran HindiTia BejeanAlly Lotti Only Fans LeaksSydney Paige And Sandy LoveDanburooThe Pirot Bay ComAlena HemkovaSex FilemPornstar WomenDaddy And Daughter BfKim Kardashian BloejobBig Pennis ManProncomTelugu Aunties Fucking VideosNew Pornhub ComMallu Tamil Hot VideoAnissa Kate GangbangedJanda SangeYoung HotwifeBig Naturals NudeDoggystyle GifXx3 VideoWww Sex Baba ComXxx IvTeen Titans Go SexKeralacollegesexIndonesia PornRabbifinderDoctor And Nurse Sex VideoSex PinflixPornpics AnusSexy Nud ModelsVintage Tub And BathXxx Blue SexStepsis Shares Bed And Gets Fucked By BroAnimatedporn MoviesWetkitty OfRecubateProne PornIndian Lovers Boobs PressBangla Hot Sex MoviePorn Black SwingersNudes De StarsFreex XxHentaiporno.Leila ArcieriNaked Hot CougarsNadia Ali Xxx ComHentia AliensThe Huns Yellow PagesSpongebob PornographyWww Xnxx Indian Sex ComMika Lafuente NudeCharamsukh VideosTricky Old TeacherIndiansexxNhentai Porn DudeCelebjihaf LiveBeautiful Hijab GirlBritney Amber PornVoicexxxFoto Bugil Artis IndoBaddiebuhTiktok NuasXnxx.hdcomCloseup BlowjobsNude Girls GroupSex Live ComBrother Sistersex StoriesLadies Sex PhotoRomi Rain OfficeJade Maris Myra MoansPorn HandicapVideosporno GratuitoReshmi R Nair XxxBlack Massage PornMemek SmpMother Sucks SonSleepcumFree Nude TeeniesPorn Stare NamePublicdickflashIndian Wife Sharing SexNude Black SexyLeg Shaking PornErotic Tv ShowsShort Hair Lesbian PornAnna DelosBelle Delphine AhegaoPaola Patton NudeXxxxx FuckBlue Valley Hair Removal CreamHentai IsekaiYoung Women MasturbatingPornmoviessLuckycrusNie Moneyy PornReddit CougarsXvideos Teens GaysXbidroUp Skirt No PantiesFreya NudeRiley Jean PornPronsexvideoJapani Bf JabardastiDarling PornCouples Massage PornVoyure Wife