U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 7
Homo's en lesbiennes maken volgens het SCP even vaak geweld mee als hetero's. Maar volgens belangenorganisatie COC Nederland is geweld nog een groot probleem. ...

6 maanden geleden door NOS

REAGEER MET EEN EMOJI
2
1
1
LEES MEER OVER

Laten we het hopen....

1 rEmco44    
6 maanden geleden door rEmco44
0
Meld

Citaat: "LHBTI-belangengroep COC Nederland herkent zich niet in de daling van het geweld tegen lesbiennes en homo's. Het COC ziet juist dat er veel geweld is tegen deze groepen en dat het geweld tegen transgenders toeneemt."

Ik denk zelf dat het deze organisaties een veel- maar dan ook véél beter beeld hebben van de werkelijkheid, dan het Sociaal en Cultureel Planbureau dat nu in hun LHBT-monitor 2018 vermelden.

2 Scorpio    
6 maanden geleden door Scorpio
4
Meld

* Verwijderd door de redactie *

3 gafas    
6 maanden geleden door gafas

Homogeweld, ik blijf het een raar woord vinden voor geweld gericht *tegen* homo's en lesbiennes. Bij politiegeweld denk je ook niet aan geweld *tegen* agenten maar juist *door* agenten.

Enfin, hoe je het ook noemt, geweld tegen mensen met een niet-heteroseksuele geaardheid blijft een onwenselijk verschijnsel in onze samenleving. Je kunt er, op basis van je geloof of zomaar zonder reden, iets op tegen hebben maar je houdt je handen thuis. Dan kijk je maar een andere kant op.

Bovenstaande geldt natuurlijk niet voor actieve pedosexuelen. Daar blijf je wel van af maar je kijkt niet de andere kant op, dat moge duidelijk zijn. Kind in veiligheid brengen en 112 bellen lijkt me dan een beter alternatief.

4 ~ Echelon II ~    
6 maanden geleden door ~ Echelon II ~
19
Meld

@2

Het COC heeft er natuurlijk ook belang bij om het hoog op de agenda te houden. Dat geldt voor alle clubs die belangen behartigen, of dat nou over huiselijk geweld gaat, over kinderen die in armoede zouden leven, you name it en er is wel een club voor die er voor wil zorgen dat het op de (politieke) agenda blijft staan, en bijbehorende subsidies blijft krijgen. Voor opgeloste problemen krijg je doorgaans geen subsidie meer.

5 ~ Echelon II ~    
6 maanden geleden door ~ Echelon II ~
19
Meld

"Grote kanttekening is wel dat het SCP niet weet hoe dat komt. De acceptatie van homo's en lesbiennes kan zijn verbeterd, maar het zou volgens het SCP ook kunnen dat deze groepen hun gedrag hebben aangepast en bijvoorbeeld niet meer hand in hand over straat gaan om zo conflicten te vermijden. Ook is in het rapport niets te vinden over de aanleiding van het geweld."

Kortom,echt weer zo'n bericht wat 'ons' wil doen geloven dat het allemaal beter gaat,terwijl in werkelijkheid het wellicht gewoon slechter gaat
Maar ja,dat wordt voor het gemak niet onderzocht.....

6 Hangingmen    
6 maanden geleden door Hangingmen
1
Meld

@3

Ik zal de laatste zijn om te beweren dat de islam geen nadelig effect heeft op lhbt acceptatie, maar je versimpelt de zaak hier toch te veel door je maar op 1 groep te richten. Juist ook vanuit de autochtone, wat meer rechtsere kant van de bevolking groeit de homofobie, iets wat over het algemeen verbazingwekkend wordt goedgepraat.

7 Pegasus    
6 maanden geleden door Pegasus
1
Meld

@7 ja maar.....dat past niet in zijn one-issue manier van denken,dat mag je niet zeggen joh.

8 Crezee    
6 maanden geleden door Crezee
3
Meld

@7

Ik denk dat het idd vanuit alle lagen van de bevolking komt.
Jammer, niets is zo mooi als liefde tussen 2 mensen.

En ergens vreemd.....want als er porno gekeken wordt, wordt er het meest gezocht naar 2 vrouwen die het met elkaar doen. -ook door alle lagen van de bevolking-

9 Dunkelheit    
6 maanden geleden door Dunkelheit
0
Meld

@7
Dat er onder de autochtone (rechtse kant )bevolking ook homofobie heerst zal niemand verbazen,maar dat het groeit verbaasd me wel,kunt u dat eens duiden?

10 Hangingmen    
6 maanden geleden door Hangingmen
0
Meld

@10

Denk bijvoorbeeld aan de protesten van civitas christiana tegen homo's in het openbaar (die groep achter zwarte piet en gezin in gevaar) die hier op NK ook veel bijstand vinden.
Tegenacties werden hier omgeschreven als SJW geneuzel, intolerantie en zelfs ' gitzwarte haat'

Een ander voorbeeld is de PVV die voortdurend in zee gaat met homofobe mensen en tegen wetsvoorstellen ter verbetering van LHBT acceptatie stemmen.

11 Pegasus    
6 maanden geleden door Pegasus
2
Meld

@11 Probleem is ook een beetje dat deze groepen nogal misbruikt worden door bepaalde groepen/mensen om via de overheid macht te kunnen uitoefenen op anderen.

En dat wordt ook niet altijd in dank afgenomen . Wat erg jammer is , want dus enkele mensen die claimen te praten voor diverse LHBT groepen verpesten het voor al die LHBT mensen.
Of toch een groot deel ervan.

12 solidsteel    
6 maanden geleden door solidsteel
0
Meld

@12

Kun je voorbeelden geven, ik begrijp namelijk niet wat je precies bedoelt.

13 Pegasus    
6 maanden geleden door Pegasus
0
Meld

De NOS "kopt" bijna het omgekeerde van "NU.NL"; welk van de twee is nepnieuws?

https://www.nieuwskoerier.nl/news/379346-lhbt-ers-ervaren-nog-vaak-pestgedrag-en-onveiligheid-leefsituatie-wel-verbeterd

14 Ruud100    
6 maanden geleden door Ruud100
0
Meld

@11
Zou het kunnen dat u het nogal subjectief aanvliegt,daar de voorbeelden die u benoemt welles waar problematisch zijn maar zeker niet nieuw enook blijkt niet dat dit een groeiend probleem is en daarbij in schril contrast staat met het groeiende,soms excessieve homofobe gedrag van de steeds groter wordende moslim gemeenschap in Nederland

15 Hangingmen    
6 maanden geleden door Hangingmen
0
Meld

@15

Die protesten van civitas christiana en de anti-lhbt stemmingen van partijen als de PVV zijn juist wel vrij nieuw. Vroeger was dit namelijk voorbehouden aan de religieuze kern, niet aan 'rechts'.

16 Pegasus    
6 maanden geleden door Pegasus
0
Meld

@16
U weet natuurlijk ook wel dat die stemming van de PVV geen homofoob oogmerk had en wat die religieuze kern betreft,die wordt alleen maar kleiner.....

17 Hangingmen    
6 maanden geleden door Hangingmen
0
Meld

@17

De PVV heeft voor gedwongen sterilisatie gestemd en tegen betere wettelijke bescherming.
Hoe wil je dat framen als zijnde niet anti-lhbt?

18 Pegasus    
6 maanden geleden door Pegasus
0
Meld

@18
Ik ben niet op de hoogte van deze stemming,maar ik kan mij niet voorstellen dat de PVV gedwongen sterilisatie voorstaat uit homofoob oogpunt
Kunt iets specifieker zijn? heeft u een linkje ofzo?

19 Hangingmen    
6 maanden geleden door Hangingmen
0
Meld

@20
Ik lees nergens 'gedwongen' sterilisatie of anderszins homofoob gedrag,wel zie ik dat ze tegen het wetsvoorstel emancipatie transgenders hebben gestemd
Maar om datnou gelijk te typeren als homofoob vind ik een beetje te kort door de bocht,wellicht bent u toch iets vooringenomen?

21 Hangingmen    
6 maanden geleden door Hangingmen
0
Meld

@21

Dan moet je beter lezen: dat wetsvoorstel ging namelijk over de afschaffing van gedwongen sterilisatie. Veel homofober ga je het niet krijgen als je daar tegen bent.

22 Pegasus    
6 maanden geleden door Pegasus
1
Meld

@22
Huh,werden er lhbt'ers in het verleden dan gedwongen gesteriliseerd tot dat ze dit wetsvoorstel aannamen
Dat is wel kwalijk ja........

23 Hangingmen    
6 maanden geleden door Hangingmen
0
Meld

@23

Dat is correct ja. Tot in 2014 moesten transgenders gesteriliseerd worden omdat men het onethisch en problematisch vond mochten ze kinderen krijgen.

24 Pegasus    
6 maanden geleden door Pegasus
0
Meld

@22
Overigens wel typisch dat u de PVV aanhaalt maar over denk hoor ik u niet ....

25 Hangingmen    
6 maanden geleden door Hangingmen
0
Meld

@25

Bij de stemming over sterilisatie bestond DENK nog niet.
Wat betreft de stemming over betere wettelijke bescherming, daar heeft DENK juist voor gestemd en de PVV tegen:
https://nos.nl/artikel/2239689-alleen-sgp-en-pvv-tegen-nieuwe-transgender-en-interseksewet.html

26 Pegasus    
6 maanden geleden door Pegasus
0
Meld

@26
Volgens mij verward u de trensgender gekte een beetje met homofoob gedrag(lees haat voor homo's)

27 Hangingmen    
6 maanden geleden door Hangingmen
0
Meld

@27

Het is allen LHBT. Vind je het zelf niet gek wat ik in @26 aanstip over de stemming voor betere wettelijke bescherming?

28 Pegasus    
6 maanden geleden door Pegasus
0
Meld

@28
Uit uw artikel,
"Het verbod op discriminatie op grond van geslacht is al wettelijk geregeld. Om die reden stemde de PVV uiteindelijk tegen."
Dus nee,ik vind het niet gek.

29 Hangingmen    
6 maanden geleden door Hangingmen
0
Meld

@29

Je stelt dus dat de PVV tegen een verduidelijking van de wetgeving is. Op het moment vindt er immers nog veel discriminatie plaats omwille van het gegeven dat men denkt dat het volkomen legaal is omdat het niet expliciet benoemd wordt. Dat het onder 'discriminatie op basis van geslacht' valt is iets wat je pas weet wanneer je het door een jurist laat uitpluizen, maar dan is het kwaad dus al geschied.

De PVV is dus of volkomen achterlijk dat ze dit niet weten, ze hebben zich er niet in verdiept, of het interesseert ze geen drol. Welke van de 3 is het?

30 Pegasus    
6 maanden geleden door Pegasus
0
Meld

hoe kan dat nou afnemen terwijl er misbaksels ons land binnenstromen die homo´s uit het diepst van hun hart haten.
en daar maken ze zelfs geen geheim van.

31 ongelovenloos    
6 maanden geleden door ongelovenloos
0
Meld

@30
Wellicht 2 en 3 (net als ik) ik verdiep mij namelijk ook niet in lhbt wetgeving,ik respecteer gewoon een ieder ongeacht sexuele voorkeur alleen dat transgender geneuzel laat ik aan mij voorbij gaan,net als "beste reizigers" en nog meer van die onzin...

32 Hangingmen    
6 maanden geleden door Hangingmen
0
Meld

@32

Dan heb je dus een partij die beweert voor lhbt op te komen, maar een wetsvoorstel ter verbetering van hun situatie verwerpt omdat ze te loom zijn zich te verdiepen waarom het nodig is? Dan hoor je niet in de politiek thuis.

33 Pegasus    
6 maanden geleden door Pegasus
0
Meld

@33
Welnee,dat lhbt en transgender gezever is gewoon helemaal doorgeslagen en een goed politicus laat zich niet gekmaken door(misplaatst) moralistische hoogmoed...

34 Hangingmen    
6 maanden geleden door Hangingmen
0
Meld

@34

Daar komt de aap uit de mouw.

35 Pegasus    
6 maanden geleden door Pegasus
0
Meld

@33
Maar om even terug te komen op het topic,
U vind dus dat het homo geweld grotendeels door de PVV geïnitieerd wordt en dat de moslimgemeenschap zich steeds milder toont?
Dus u als lesbienne maakt zich meer zorgen om de PVV dan om de steeds groter wordende moslimgemeenschap?...

36 Hangingmen    
6 maanden geleden door Hangingmen
0
Meld

@35
Homofoob gedrag is iets anders dan niets op hebben met dat genderneutrale gezever...

37 Hangingmen    
6 maanden geleden door Hangingmen
0
Meld

@36

Ik heb nergens iets dergelijks beweerd, je legt woorden in mijn mond. Het antwoord is een simpelweg 'Nee'. Ik maak mij wel druk om hetgeen wat ik reeds in @7 schreef.

@37

We hebben het hier over 2 zaken gehad waar de PVV tegen heeft gestemd: de afschaffing van gedwongen sterilisatie en een betere wettelijke bescherming. Dat kan ik geen 'genderneutraal gezever' vinden. Sterker nog, Nederland is omwille van het eerste op haar vingers getikt wegens het schenden van de mensenrechten.

Verder gaat het in het artikel en de publicatie waar dit draadje over gaat niet slechts over homo. Ik quote voor u:

- "Transgenders hebben het relatief het zwaarst, meldt het SCP. Hun "ervaren leefsituatie steekt op alle terreinen negatief af" Enthousiast is het SCP over de daling van het ervaren geweld onder lesbiennes en homo's." -

Het moge dus duidelijk zijn waar verbeterpunten zijn: bij het door u bestempelde 'geneuzel'.

38 Pegasus    
6 maanden geleden door Pegasus
0
Meld

@38
Ik kan niet ontkennen dat ik mij totaal niet in uw artikelen heb verdiept,maar puur vanuit mijn eigen misschien wel iets vooringenomen optiek heb gereageerd op uw relaas
Het enige wat mij triggerde in uw @7 was namelijk uw vingerwijzing naar 'de rechtse autochtoon' daar die rechtse autochtoon totaal geen belemmering is voor bijvoorbeeld uw 'lesbienne schap' u heeft van de PVV'er totaal niets te vrezen u heeft daarentegen ook niets aan de PVV wat betreft de wettelijke bescherming waar u zich zo aan stoort maar dit artikel gaat over pesterijen en geweld tegen de lhbt 'ers en wat dat betreft had het u gesierd als u wat realistischer was geweest en het echte probleem had benoemd,namelijk het homofobe gedrag van de islamitische burger want dat is natuurlijk pas echt een probleem voor 'jullie'

39 Hangingmen    
6 maanden geleden door Hangingmen
0
Meld

@39

- "daar die rechtse autochtoon totaal geen belemmering is voor bijvoorbeeld uw 'lesbienne schap' u heeft van de PVV'er totaal niets te vrezen u heeft daarentegen ook niets aan de PVV wat betreft de wettelijke bescherming waar u zich zo aan stoort " -

Ik heb 2 opmerkingen over je reactie:

1) Wanneer een structureel onrecht geen betrekking heeft op jezelf, is het dan ethisch om het te negeren? Wat je daar stelt is niets anders dan: "Mij interesseert het niet als [insert people here] worden gediscrimineerd, het is geen belemmering voor mij".

2) Het heeft direct betrekking op mij, ik ben zelf transgender.

- "wat dat betreft had het u gesierd als u wat realistischer was geweest en het echte probleem had benoemd,namelijk het homofobe gedrag van de islamitische burger " -

Hoe is dit 'het echte probleem' en hoe is 'de rechtse autochtoon' geen enkele belemmering? Je zal dit heel goed moeten onderbouwen, ik wacht op je gegevens.

40 Pegasus    
6 maanden geleden door Pegasus
0
Meld

@40
"Hoe is dit 'het echte probleem' en hoe is 'de rechtse autochtoon' geen enkele belemmering? "

Ik dacht dat ik duidelijk was,de PVV (rechtse autochtoon)accepteert dat u transgender bent het zal u echter niet helpen in uw vermeende rechten maar het gescheld en geweld dat u tendeel zal vallen zal uit de islamitische hoek komen en niet uit de rechts autochtone hoek...

41 Hangingmen    
6 maanden geleden door Hangingmen
0
Meld

@41

Integendeel. De PVV stelt dat ik gesteriliseerd dien te worden en werkt een betere wettelijke bescherming tegen. Gek eigenlijk, aangezien ik die hard nodig zal hebben als ik uw verhalen moet geloven over toenemende intolerantie, geweld en discriminatie uit islamitische hoek .

Maar terug op @40 . Je hebt geheel mijn verzoek genegeerd om te onderbouwen dat 'de rechtse autochtoon' geen enkele belemmering oplevert. Je beweert hier in feite mee dat er van die kant uit geen enkele haat, discriminatie of geweld komt.
Bovendien beweer je dat moslims 'het echte probleem' zijn, terwijl je helemaal niet hebt aangetoond dat deze verantwoordelijk zijn voor de hoofdmoot van het geweld.

42 Pegasus    
6 maanden geleden door Pegasus
0
Meld

@42
"Bovendien beweer je dat moslims 'het echte probleem' zijn, terwijl je helemaal niet hebt aangetoond dat deze verantwoordelijk zijn voor de hoofdmoot van het geweld."

Net als u in uw @7 ,u kunt ook niet aantonen dat 'het geweld' uit de rechtse hoek toeneemt,terwijl het voor dehand ligt dat het geweld juist toeneemt uit de 'steeds groter wordende ' islamitische hoek

43 Hangingmen    
6 maanden geleden door Hangingmen
1
Meld

@42
Hoe dan ook,fijn dat we eens hebben discussiëren zonder 'echt' persoonlijk te worden ik gaan nog even Netflixen,goede avond.

44 Hangingmen    
6 maanden geleden door Hangingmen
0
Meld

@43

Wat mij zo verbaast is dat je er een 'zwart-wit 'of' situatie van maakt, terwijl mijn standpunt is dat vanuit beide groepen discriminatie en geweld toeneemt.

Je kunt hier exact dezelfde redenatie voor gebruiken die jij op moslims toepast:
(alt)Rechts wordt steeds vocaler en groeit, in politieke sfeer zie je van hen uit steeds meer anti-lhbt acties zoals ik hier boven reeds heb beschreven en bovendien heb je zelf als te kennen gegeven dat je het 'gezever' vindt.

Je beweert dat 'de rechtse autochtoon' geen enkele belemmering levert terwijl je hier geen enkele onderbouwing voor hebt gegeven en hierboven zelfs het tegendeel is aangetoond. Dat is een harde uitspraak zoals ik die niet heb gemaakt. Je kunt hem echter niet onderbouwen.

45 Pegasus    
6 maanden geleden door Pegasus
0
Meld

Ik vermoed dat het meer te maken heeft met het ontmoedigingsbeleid van de politie om maar vooral geen aangifte te doen dan het feit dat er minder geweld plaats vindt.

46 Johnboy    
6 maanden geleden door Johnboy
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Baudet heeft bij 'habe es nicht gewusst&...
De Forum voor Democratie-leider reageert op d...

1 dag geleden door NOS

Brexit Partij : EU opent onderzoek naar kwist...
Europees Parlementair quaestor dringt aan op...

17 uur geleden door Crannbuidhe

Congresleden VS mogen van rechter financi&eum...
De Amerikaanse president Donald Trump kan het...

1 dag geleden door Nu.nl

Aan de kiezers van Nederland
Als je een snelle totstandkoming wilt van het...

4 uur geleden door Dirk2137

Kiezers zijn helemaal niet zo boos op de EU a...
Bijna alle politieke partijen spelen in hun c...

1 dag geleden door Mrs. K


ADVERTENTIE


Laatste reacties
caso
Terreur-acteur toont bloederig trucje...
Ohjee, een oefening....

minder dan een minuut geleden door caso

Hans Brinker 2.0
16-jarige jongen mishandeld bij beroving op K...
@1 Etnisch monoplie op dit soort overlast.M...

minder dan een minuut geleden door Hans Brinker 2.0

Proemevla
Massa-immigratie? Welke massa-immigratie?...
Jopie is HET voorbeeld in Nederland van hoe d...

1 minuut geleden door Proemevla

Criticaster
Aan de kiezers van Nederland...
@111 [email protected] Een kinderhand is gauw ge...

1 minuut geleden door Criticaster

Scholar002
Minister Wiebes: 'Ik kan me voorstellen dat d...
Maar het gas vervangen door afgevangen CO2 om...

1 minuut geleden door Scholar002

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig