door Havermout in Politiek  ·  41 Reacties

  • 7
  • 493x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dan moeten de burgers het maar zelf oplossen!!

2
1 Topperz

10139 donaties
€ 201.255,00

3
2 OneStone

"Maar wat moet je verder: nieuwe wetten maken waarin je mensen voorschrijft wat ze moeten vinden?"

Wat dacht je van een democratisch besluit en dan berusten. Wat is dit voor een achterlijk gedrag om te blijven drammen en zeuren. Men demonstreert over een punt om het op de agenda te brengen. Dat is ze allang gelukt. Maar berusten is er niet bij.
Geen wonder dat men pissig wordt, want dit wangedrag wordt niet eens benoemd!... Media en politiek lopen ervan weg. Wat is dat voor een gedrag verdomme! Als men zich niet gedraagt, dan is de enige oplossing de gewelddadige.

2
3 sparta

Het Sinterklaasfeest is definitief kapot gemaakt.

6
4 alexandroepimenco

Als Keti Koti een culturen festival is voor Surinamers en Antilianen, dan is Sinterklaas met Zwarte Piet een cultureel festival voor Nederlanders.
(En anders gooien we beide feesten maar op een hoop, valt er niets meer te vechten,)

3
5 Marrie

Nieuwe Nederlanders laten tekenen voor het niet verstoren van NL tradities op straffe van uitzetting. Je mag hier komen, maar accepteer onze tradities en cultuur. Klaar...

4
6 uahoera

Als Nederland met dit kabinet toegeeft dat zwarte Piet niet meer kan dan is het hek van de dam want wat zal het volgende dan zijn waar ze tegen gaan protesteren!
Wordt de Kerst dan aangepakt ?
Worden onze standbeelden zoals bijvoorbeeld Michiel de Ruyter aangepakt?
Worden dan de straatnamen die vernoemd zijn naar onze helden of kunstenaars?
Nederland zal Nederland niet meer zijn.

2
7 Interessant

Ook ik heb de NL tradities en cultuur omarmd. Ben geen geboortig NL-er maar vind veel dingen wel leuk. Als er dingen zijn die ik niet leuk vind doe ik niet mee, maar laat een ander die dat wel leuk vindt lekker zijn/haar ding doen...

0
8 uahoera

“Eerst was de Pietendiscussie vooral iets om de sfeer op het verjaardagsfeestje van ome Theo eens goed mee te vergallen”

Zwarte Piet is het nieuwe Israël geworden, ook daar kun je beter niets over zeggen op feestjes ^^

1
9 Mrs. K

@8
Precies.

0
10 Marrie

@6 Doe het dan ineens goed: laten we dan maar gelijk overstappen op een dictatuur.

4
11 Mrs. K

@4 ,

Nee hoor, in het vervolg alles dat anti is, verbieden... question

0
12 uahoera

@12 Nou, mensen mogen best tegen het Sinterklaas feest zijn. Maar dat er mensen zijn die dat financieren en dat er zo'n groot platform aangegeven wordt is gewoon niet ok.

De frietbaas klaagde tegen mij over dat ie geen allah hakbar mag roepen op straat. Dat is toch vrijheid van meningsuiting. Ik zeg tegen hem dat ie best tegen mij mag zeggen allah hakbar, maar dat ie dat niet bij het station kon doen. Dat snapte ie wel.

2
13 alexandroepimenco

@11 ,

Nee hoor. Als je vluchteling of asielzoeker bent in NL heb je in mijn ogen geen recht om tradities/cultuur te saboteren op basis van gebeurtenissen 200-300 jaar geleden. Totaal andere tijdgeest, en er is niemand die daarvoor nog rechtstreeks verantwoordelijk voor kan worden gesteld...

1
14 uahoera

@8
Hoe eenvoudig en sympathiek!!!

1
15 sparta

** gebruiker verwijderd **

@9 Over een paar jaar gaan de monden op feestjes alleen nog open voor een bitterbal question
Halal en niet halal

16 gebruikerverwijderd-134

@16 Vergeet de Vega niet. Anders wordt het alsnog hommeles.

1
17 Yesterday

@12 Bij deze ben je verboden. question

0
18 Yesterday

** gebruiker verwijderd **

@18 Daar heeft u gelijk in , zetten we ook op tafel , en dan voor ons uitstaren question
Of iedereen gaat op zijn mobiele telefoon question

19 gebruikerverwijderd-134

@18 ,

Nee hoor, ik ben juist pro de NL cultuur en tradities...

1
20 uahoera

Zou iedereen moeten doen...

0
21 uahoera

@15 ,

Dank. Ook in het dagelijks leven streef ik naar eenvoud. Vaak de beste oplossing...

0
22 uahoera

@22
Zeker ... En in dit geval absoluut de beste oplossing.

0
23 sparta

Op zich denk ik dat Roetveeg Piet prima is. Geen moeite met die verandering en de kinderen maakt het volgens mij ook niet uit. Praktisch bezwaar is, dat iemand zo erg herkenbaar is. Wat ik er wel op tegen heb is, dat het mij stoort dat je als volwassen persoon niet kunt inzien, dat Nederlanders daar helemaal geen racistische intenties mee hebben. Waarom wordt dat gewoon niet aangenomen. Waarom gaat een kleine minderheid, zo lopen afdwingen? Roept agressie op zo. Volgens mij moet het gewoon blijven zoals het is. De een moet inzien, dat het geen foute intenties heeft en de ander moet accepteren, dat sommige er moeite mee hebben. Je kunt zelf altijd kiezen of je het viert of niet.

2
24 hopefully

Aan Rutte heb je helemaal niks , sowieso is hij tegen zijn eigen bevolking dus ook tegen tradities

2
25 Joepie

@24
Omdat we allemaal met zwarte Piet opgegroeid zijn, bekijken we hem wel met een bevooroordeelde bril. Probeer eens met andere ogen naar de Piet op de foto bij dit artikel te kijken. Eigenlik vind ik hem wel heel erg eng....

Stel je vervolgens eens voor dat je zelf een neger bent.

Ik hoop dat je inziet dat blanke mensen die zich een paar dagen per jaar als grappige neger verkleden toch wel een beetje raar is.

4
26 Realisme graag!

@26 wat een subjectieve onzin. Wat is er nu eng aan een neger? Volwassenen begrijpen het nog steeds niet. Kinderen associeren 'Zwarte Piet' niet met een 'grappige neger'. Die associatie maakt u.

1
27 Hildabrunhilde

@24
Ik geef je gelijk, dat hij er misschien eng uitziet. Het feest is ook best gek. Een verandering daarin vind ik op zich niet erg, maar wel dat we het moeten doen, omdat we anders discrimineren. Ik geloof heilig, dat het nooit onze intentie is geweest.

Daarnaast kun je blijven veranderen. Misschien voelen Nederlanders zich wel raar neergezet met al die roetvegen op hun gezicht. Soms kun je wel aan de gang blijven. Je moet er ook boven kunnen staan, ook al vind je het stom.

1
28 hopefully

@27
Begrijpend lezen is nog steeds moeilijk zie ik.

Ik noem geen neger eng, ik vind die zwarte Piet in de foto bij het artikel eng.
En het doet er niet toe welke associatie kinderen leggen, het gaat er ook om welke associatie in Nederland wonende negers leggen bij zwart geschminkte blanke mensen.

0
29 Realisme graag!

@26
Niet veel mensen zullen donker gekleurde medemensen plotseling eng vinden vanwege dit gefotoshopte plaatje.
Maar door de aanvallen van donker gekleurde mensen op het Sinterklaasfeest en het beschuldigen van de Ned. Burgers van racisme -- zullen misschien wel veel mensen anders naar donker gekleurde mensen gaan kijken.

Zij hebben zichzelf in de positie geplaatst van niet te vertrouwen te zijn.
Zij zijn hier met open armen ontvangen - hebben alles gekregen wat hun hartje begeerde , een inkomen of uitkering , een woning , etc.
Alles op kosten van de Ned. Burgers.
En toch beschuldigen zij ons (Ned. Burgers) van racisme en vallen zij onze cultuur aan.

Misschien zullen er velen zijn die zich niet meer prettig voelen in hun nabijheid.
Dat hebben deze donker gekleurde medemensen bereikt.
Geen begrip - maar een ongemakkelijkheid , soms misschien wel angst.

U vindt het raar dat het een gebruik is om zich enkele dagen per jaar als grappige neger te verkleden ---- dé grote kindervriend.
Dan zult u de culturele uitingen van autochtone Nieuw Zeelanders bij aankomst van Prins William en zijn vrouw zeker ook wel raar hebben gevonden.
Culturele gebruiken zijn nu eenmaal in veel landen een tikkeltje vreemd en zeker niet realistisch.

1
30 Jalinda

Als wij het Sinterklaasfeest echt in deze tijd zo neerzetten om donkere mensen te kakken te zetten, zou ik zeggen meteen stoppen. Heilig van overtuigd, dat dit niet het geval is. Tradities mag je best stom vinden (zijn ze misschien ook wel), maar als je overtuigd bent van de niet kwade intenties, dan moet je het toch wel kunnen accepteren?

0
31 hopefully

@30
Ik zal eens ingaan op uw berichtje:
1) Gefotoshopte afbeelding: Hoezo? Volgens mij is dit gewoon een hele enge overdreven zwarte Zwarte Piet.

2) Aanvallen door donker gekleurde mensen. Wederom hoezo? Al vanaf ongeveer de tweede wereldoorlog klagen do keren mensen over het uiterlijk van Zwarte Piet. Amerikaanse soldaten waren ook al geshockeerd. Sinds die tijd hebben witte en donkere mensen geprobeerd om op een vreedzame manier zijn uiterlijk te veranderen. Hebben wij daarvoor open gestaan? U zijn er een aantal witte den donkere mensen wat luidruchtiger gaan protesteren, en daar kijkt u voor het gemak alle donkere mensen op aan?

3) Surinamers en Antillianen hebben niets gehad toen zij vanuit de koloniën naar hier gekomen zijn. Die hebben ook overal hard voor moeten werken. Wel een beetje raar om nu te stellen dat ze dankbaar moeten zijn. Velen zijn zelfs hier geboren, tot de hoeveelste generatie moeten ze dan dankbaar zijn?

3) Zij vallen onze cultuur aan: Zij wonen ook hier, vaak al generaties lang. Mogen zij dan ook inspraak hebben over hoe onze cultuur zich ontwikkeld?

4) Culturele gebruiken: Niet u bepaald wat de ander als beledigend kan vinden maar dat doet de ander zelf. Als donkere mensen het vervelend vinden als blanken de grappige neger gaat spelen dan kunnen we die traditie toch aanpassen? Het zal in geen geval afbreuk doen aan het sinterklaas feest.

1
32 Realisme graag!

@26

Als je " black pete" met een afro-amerikaanse bril bekijkt heb je een punt, dat is ook gelijk een deel van het probleem, nogal wat mensen met een donkere huidskleur vereenzelvigen zich met deze afro-Amerikaanse cultuur.

Terwijl je feitelijk zwarte piet veel meer moet zien als een clown, die toevallig zwart is geschminkt, en niet met Black Face

0
33 DaStef

@32

1.) In de jaren 60 was zwarte piet ook bedoeld als "enge moor" hij had een Roe en een zak waarmee hij je meenam naar Spanje

2) Het waren anders de Canadezen die Sinterklaas met heel veel zwarte pieten hebben geïntroduceerd, door de Afro-Amerikaanse soldaten in de discussie te halen bevestigt u feitelijk wel dat tegenstanders van Zwarte Piet, ten koste van alles, de Afro-Amerikaanse cultuur aan de Nederlandse willen verbinden, en dat is simpelweg niet terecht, ze zijn niet vergelijkbaar, de positie van de Surinaamse Nederlanders in Nederland is misschien niet altijd even goed geweest maar nooit zo slecht als in de VS tot de jaren 60.

3) Natuurlijk mogen ze inspraak, iedereen heeft inspraak, maar de wijze waarop dit gestalte wordt gegeven is teveel van het goede, cultuur kun je niet met een pennenstreek veranderen, dat heeft tijd nodig, de wijze waarop het nu gebeurt is contraproductief, buiten het feit dat je een leuk volksfeest verkloot ook voor de goedwillenden.

4) Zich beledigd voelen is een subjectief niet meetbaar begrip, als je onder dat mom zaken ineens gaat verbieden begeef je je op glad ijs,

0
34 DaStef

@30
1) Ik hoop dat het plaatje is gefotoshopt -- die Piet ziet er niet eng uit , maar zijn ogen wel ,
Als dat niet gefotoshopt is , lijkt een bezoek aan een arts gewenst.

2) U haalt er wel van alles bij zeg , ik weet niks over Amerikaanse soldaten en Sinterklaas.
Vanaf WO2 waren er in verhouding tot nu , heel weinig donkere mensen in Nederland.
En van degenen die hier waren hebben de kinderen altijd op school een leuk Sinterklaasfeest gehad , ook later hebben Turkse en Marokkaanse kindertjes het Sinterklaasfeest meegevierd.
Openlijke protesten tegen Zwarte Piet kan ik mij niet herinneren.
Die herinner ik mij pas van de afgelopen ca. 6 á 7 jaar --- met alle bijpassende ophitsing in de Media de dwang in de praatprogramma's om Zwarte Piet te veranderen.
Dat geouwehoer begon dit jaar zelfs al in augustus.
Maar niemand is gedwongen om het Sinterklaasfeest te vieren.
Ook mag iedereen daar een eigen mening over hebben.
Ik en aannemelijk nog enkele miljoenen Nederlanders vieren het Islamitische Suikerfeest en Offerfeest niet.
Maar Nederlanders gaan niet op hun feestdagen protesteren voor de Moskee.
Dát is het verschil tussen tolerante Nederlanders en intolerante nieuwkomers.

Nederlanders gunnen anderen wél hun culturele gebruiken , hoewel er veel op het Offerfeest (vanuit dierenwelzijn) is af te dingen.

3) Die opmerking gaat hoofdzakelijk over immense migranten instroom van de afgelopen 10 jaar.
Surinamers en Antillianen vieren in hun thuisland ook Sinterklaas.

4) Nee --- dat klopt , ik of wie dan ook bepaalt niet wat een ander beledigend kan vinden.
Maar een ander kan ook niet omdat hij/zij iets beledigend vindt , bepalen dat gebruiken veranderd moeten worden of afgeschaft.

Tradities en gebruiken zijn altijd aan veranderingen en aanpassingen onderhevig , net als de hele samenleving.
Zonder alle heissa en beschuldigingen van racisme en de koppeling aan slavernij -- was Zwarte Piet misschien al lang aangepast.
Zo wrang kan de waarheid zijn.

1
35 Jalinda

Oei oei --- @35 is voor @32

0
36 Jalinda

@35

Gerda Havertong gaf in 1987 in Sesamstraat al aan dat donkere mensen soms met " zwarte piet" werden aangesproken, dus het protest is niet zo nieuw, wal veel luider

0
37 DaStef

@26 Hoop dat je inziet dat je weer onzin loopt te verkopen

"blanke mensen die zich een paar dagen per jaar als grappige neger verkleden toch wel een beetje raar is."

Ze verkleden zich niet als grappige neger
Dat zit alleen in jouw koppie

0
38 GOTCHA666

@38
Nogmaals als donkere Nederlanders vinden dat blanken zich als grappige neger verkleden, dan is dat maatgevend. Niet wat jij precies ziet in zwarte Piet.

Als roetvegen dit probleem oplossen, dan is dat een perfect alternatief en een teken van begrip.

1
39 Realisme graag!

Ik wil wel een compromis voorstellen, waarmee we ook meer naar de tijd van Sinterklaas gaan (280-352) Zwarte slaven waren er haast niet in Europa, wel kwamen de Moren op, een krijgersvolk uit west-afrika.

Laten we dat beeld weer in ere herstellen dat Sinterklaas wordt begeleid door Moorse soldaten
https://unitedqueensmagazine.files.wordpress.com/2014/02/1379254_158146481060865_1029415232_n.jpg?w=640

0
40 DaStef

@39 Dat is helemaal niet maatgevend
Dat maak jij er maar van
Roetvegen lossen dat probleem niet op
dus niet doen

0
41 GOTCHA666

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Offtopic

@2703 "het IP-adres kan uiteraard ook als bewijs dienen, omdat ook dat persoonlijk is." Dat betwijfel ik, want dat is het niet, ...

zojuist geplaatst door Wedergeboren

ThWil
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@1 En joden bedreigen heeft iets met die regering te maken. ...

1 minuut geleden geplaatst door ThWil

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@134 Als ik maar schik heb Bop....

2 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Strongoli
Offtopic

@2705Ik denk dat niemand zich daar destijds druk over maakte, omdat men er van uitging dat NK wèl weer terug zou komen, hetgeen ook gebeurde....

2 minuten geleden geplaatst door Strongoli

elsemiek
Offtopic

@2699 Persoonsgegevens > Zolang als je een account hebt bij Nieuwskoerier.nl. Bij het eventueel verwijderen van je account (op jouw verzoek) wor...

2 minuten geleden geplaatst door elsemiek

FrisseBries
Offtopic

@2707Ik ben hier allemaal niet zo van op de hoogte, maar dan zal Crezee ze het vuur wel nader tot de schenen gelegd hebben op de een of ande...

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@37 Ga dan maar te rade bij je andere hersenhelft....

5 minuten geleden geplaatst door ThWil

Olivia
Offtopic

@2703 IP adres boeit me niet . Ik wil op z'n mist alle reacties van nadat Nieuwskoerier weer online is verwijderd zien , zodat niks me hier la...

5 minuten geleden geplaatst door Olivia

ThWil
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Terwijl ze juist op die bootjes zo goed werden verzorgd. Dus dan maar weer terug naar die bootjes. ...

6 minuten geleden geplaatst door ThWil

Strongoli
Offtopic

@2704Gezien wat er allemaal speelt, of eigenlijk momenteel niet speelt, zou je het eerste punt, bijna wèl moeten denken. Maar dan nog blijf...

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Naighty JadeVideos Porn 300Roughgay PornAlexis XnxxMary RomanovaJerkmate ModelsXnxx Com TvLesbian SexoBdsm CbtPirm HubTara In Sons Of AnarchyAsstyn MartynConsoladores Para HombresTarzan Sex ComHandjob JoiKelsey XxxVideos Of PlayboyGaypornFuta GifsFoxy LadiesXxxgaysexJenna Presley NudeBollywood Sex MoviJapanese Tit SuckingXxx Movie BlueFive Nights At FuzzboobsMexicana CojidaAudrey Hollander PornXnxx Porn SitePov Virtual Reality PornBest Site For Vr PornCartoons Comics XxxFilme PornoincestoSuhagrat Ki Pehli RaatXxxx In TeluguShortest Porn StarBondage FeetIndiansex PhotosRyan RiedBf Sexy Video Bf VideoAlinoty LeaksMilerotocos.comBasoocamWomen SiccoringJapan Porn MessageAfricanas XxxGabrielle Union NakedHd Xxx VideoBhai Bahan Ki Sexy VideoBlack Anal SexNik Indian PornPornhub GayBhabhi Ki PyasSex Movie ComePinoy Hot MovieFoxmilfHantai HavanPorn.livesXviideoSon Daddy Gay PornBlacekd RawSonakshi Sinha Hot VideoElle Brooke SextapeX Bangla Blue FilmCindytoomuchAlexis Ten NudeSkylerxoMom Son Hot XvideoHende XxxxTonic MuvisXxxxxxcomStacey LaneDesi BhabixxxHot Nude PornstarsNakedgrandmaFutanari X FemaleTamil Sex PornDeshi Porn VideoBest Indian Porn HdFull Hd Mein BfJapanese Mom Sex TubeSareesexvideoRagini Mms Returns Hot ScenesBlack PenishPlaypornKissing NakedlySlimthick Vic AnalBulma HentiMasturbationselfieShort Hair Lesbian PornGaysexmovieIranian Porn MoviePyia FlatMy Bf Doesnt Know PornSwinger Party VideoSex Hd DoctorDoodh SexHeidi PornFree Porntube GaloreEllie ReneeKarlee Grey PornBangla Hd XvideoNew Marriage Couple SexKristen Hancher LeakBest Japanese Porn MoviesIndian Xxx With AudioNatalee OnlyfansMother Daughter PronMencumshotsChatandronTaylor Russell NudeBlack On Black Crime PornKristina Tonteri-young NudeLegend Of Zelda Tears Of The Kingdom HentaiGirls Undressing VideosNu19 ComGroup Sex FuckAubrey BlackpornCheap Sex DollsHoodamateursSexo AmandoSwimming XxxXey VideoAlwxis BreezeCojiendo MitiaEvolved Fights Full VideosAi TitsBoobs Pressing And KissingNamitha PornXnxx Hindi TalkDani Daniel Latest PornNikki Benz BlackedAtrizes PornoresStriptease PhubXvideos Desi GfDesiangel ComDesisexgirlUnder Bed PornDaniel Weber NakedDurmiendoxxxOutdoororgyListcrawler NashvilleEmma Watson P O R NAnushka Sen NudeAva SpaxxWeb Toon PornSheridan Love PornXnxx In BathroomUwaki To HonkiUrfavbellabby Leak