door Reconquista in Binnenland  ·  89 Reacties

  • 32
  • 1633x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

51 Manja

10075 donaties
€ 200.360,00

1
52 OneStone

@18 wat is er in vredesnaam racistisch aan zwarte piet. Deze hele discussie is aangezwengeld door een of ander Amerikaans mokkel bij de VN die de ballen verstand heeft van ONS sinterklaasfeest. Ze zag die zwarte pieten met snoep strooien en vereenzelvigde zichzelf daarmee en kwam tot de vreemde conclusie dat het wel slaven moesten zijn. Dus voelde ze zichzelf aangevallen en ging ze namens de VN ons feest betitelen als racistisch. Terwijl in Amerika mensen worden neergeschoten omdat ze toevallig een donkere huidskleur hebben. Maar ja dat durft ze natuurlijk niet te zeggen, ze creëert liever rellen in Europa op basis van verzonnen denkbeelden.

1
53 view2006

@49 Nijmegen is al tijden terug verkankerd tot Havana aan de waal..

0
54 Xmod

@53 Precies dit ; zwarte piet is een zeer positief rol model..

Maar dit gaat dan ook niet over discriminatie, maar over het verkrijgen van meer invloed en macht door ene meneer Soros.

0
55 Xmod

kindjes laten huilen op een feestje wat leuk moet zijn voor kindjes.
geen worden voor hoe laag

0
56 Gratiebarmhart

@55 ik lees net dat het een jood is, die WW2 heeft overleeft en nu o.a. Palestijnen financiert om Israël te ondermijnen. Hij is groot geworden door ethisch onverantwoord speculeren.. Het moet niet gekker worden.

0
57 view2006

* Verwijderd door de redactie *

58 Dirk2137

* Verwijderd door de redactie *

59 Dirk2137

* Verwijderd door de redactie *

60 Dirk2137

@53

En het gekke is dat men in Iran (in die regio) nog gewoon het nieuwe jaar mogen inluiden met 'Hadji firoez'.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Hadji_Firoez#/media/File:Nowruz_2018_in_shops_and_malls_of_Kish_(1396122713394466813666514).jpg

0
61 Malinois

@61

"Nog een verklaring die door Kroonen gegeven wordt, is dat Hadji Firoez oorspronkelijk een slaaf was in de tijd dat zwarte slaven door de steden trokken om te zingen voor de plaatselijke bevolking. Voor de slavernij in Iran in 1928 afgeschaft werd, werden veel slaven uit de Kaukasus, maar ook via de Arabische slavenhandel uit Zanzibar gehaald.[3][4] Het voorvoegsel hadji duidt letterlijk iemand aan die is teruggekeerd van de islamitische bedevaart naar Mekka, maar werd ook voor zwarte slaven gebruikt die via dezelfde route naar Iran kwamen.[3]
Het is volgens Kroonen denkbaar dat er een kern van waarheid zit in al deze verklaringen, maar net als bij Zwarte Piet is het moeilijk om de juistheid van die theorieën direct te bewijzen. Zo kan de legende van Hadji Firoez net als Zwarte Piet teruggaan op een heidense (voor-christelijke, voor-islamitische) mythische figuur, een demon uit het dodenrijk, mogelijk gerelateerd aan een oude Indo-Europese haard-cultus. Die figuur zou dan later vanwege zijn donkere uiterlijk zowel in Nederland als Iran met zwarte slaven in verband gebracht worden. De relatie tussen Zwarte Piet en Hadji Firoez blijft echter speculatief.'

2
62 Malinois

@53
Het eerste verzet tegen zwarte piet is al honderd jaar oud, en vanaf eind van de twintigste eeuw komt het ieder jaar weer aan de orde, je kan niet "iemand" aanwijzen als veroorzaker van het groeiende verzet tegen de achterhaald traditie.

Zelf was ik "om" toen ik met de kinderen naar sesamstraat keek in 1987 en Gerda Havertong hoorde vertellen dat zwarte piet niet leuk is voor donkere mensen omdat ze vaak geplaagd worden met hun zogenaamde gelijkenis met ZP.

Voor mij wat het toen "duidelijk" een feest wat niet leuk is voor " iedereen" is niet leuk.

8
63 morandi

@63

Jij geeft zelf al aan wat het probleem is.
ZP is dus niet het probleem maar "omdat ze vaak geplaagd worden met hun zogenaamde gelijkenis met ZP."
Het probleem ligt dus bij hen die de vergelijking maken en zij die zich daardoor gekwetst voelen.
Van dat laatste zegt men dat het een keuze is.
Je kunt er ook voor kiezen om je er anders bij te voelen.
Er zijn zat mensen in Nederland die de gekwetsten daarin kunnen ondersteunen.
Het eerste heeft meer te maken met opvoeding en educatie.
Jonge kinderen worden al vroeg bekend gemaakt met alle verschillende culturen die wij hier hebben in Nederland.
Maar wat heeft het voor een zin als de ouders van die kinderen donkere mensen 'apen' of ZPieten noemt?

ZP wordt dus in zekere zin misbruikt voor een veel groter onderliggende probleem.

1
64 Malinois

@61 . Oh, ik dacht Jaartjy Futshi of zo. Maar mijn Arabisch is wat roestig geworden de laatste tijd.

0
65 Lerac

@64
Ja het diepere probleem is racisme dat blijkbaar oa gevoed wordt door de ZP-figuur.

Het leren rekening houden met de gevoelens van anderen is in de opvoeding een eerste stap in de richting van bestrijden van alle mogelijke vormen van discriminatie.

Het vasthouden aan een, voor sommige kinderen, pijnlijke situatie tijdens een feest wat bedoeld is om leuk te zijn voor kinderen is pedagogisch verwerpelijk.

Vooral omdat het afschaffen van ZP niemand een centje pijn kost, zie het goede voorbeeld van de belgen.

11
66 morandi

@66 het leren rekening houden met de gevoelens van anderen.

Exact gun een ander ook wat en zeik niet zo over pedagogisch verwerpelijk.
De kinderen van kozp fossielen schamen zich dood als ze het realiteitsbesef hebben van wat hun ouders doen.
Gewoon omdat ze gewoon kinderen willen zijn en niet dezelfde privileges moeten.

0
67 Eastwood

@67
Wat valt er te " gunnen" ?
Er is een element wat niemand bijzonder plezier op levert, het feest wordt niet "leuker" met ZP terwijl het sommigen verdriet oplevert, voor hen is het leuker zonder ZP.

ik zal nog maar eens de metafoor aanhalen die ik vorig jaar poneerde.

Er is een clubje die ieder jaar een evenement hebben waarbij taart gegeten wordt, dat was altijd chocoladetaart. Maar nu is er een nieuw lid die is allergisch voor chocolade. Toen ontstond er een discussie. Enkelen zeggen , dan doen we toch voortaan appeltaart is ook lekker, maar een aantal zegt, geen sprake van het was altijd chocoladetaart en het blijft chocoladetaart, als hij allergisch is dan eet hij maar geen taart.

Wat vind je het sympathiekste standpunt?

8
68 morandi

@68 Ik zou chocolade en appeltaart nemen, beiden tevreden.

0
69 lisaaatjuh

@68 Niet zo simplistisch kletsen. De figuur ZP was al aan het veranderen alleen was dat niet genoeg. Toen de anti pieten de voorstanders als racisten gingen bestempelen gingen de hakken in het zand.
Het gaat maar om een zeer klein clubje beroepswerkelozen die tijd teveel om handen hebben.
Daar hoeft de rest van de Nederlandse bevolking geen rekening mee te houden.

0
70 arcenist

@70
nou ondertussen zie je toch dat de meest hartstochtelijke voorstanders van het behoud van zwart piet racisten en zelfs rechts extremisten zijn, getuige tegenbetogingen van VMU, Voorpost en Pediga en dat gaat em uiteindelijk de das omdoen.

Dat zwarte piet niet bewust racistisch was akkoord, maar " vechten" voor het behoud ervan is dat ondertussen wel, als je ziet met wat voor racistische bagger er gesmeten wordt.

Wie werkelijk liefhebber is van het Sinterklaasfeest offert pijnloos de zwarte schmink op en gaat over op vieren, wat is daar nu zo erg aan.

En wat de maatschappelijke status van de anti zwarte schmink activisten is doet helemaal niet terzake.

8
71 morandi

@68

Metafoor slaat kant noch wal, als er inderdaad altijd chocoladetaart gegeten werd en iedereen was daarmee tevreden, ok...komt er een nieuw lid die allergisch blijkt te zijn is de aangedragen oplossing precies het probleem waar het om draait.

Waarom plots de chocoladetaart laten omdat er 1 persoon allergisch blijkt te zijn.
Een betere oplossing zou zijn zowel chocolade als appeltaart, voor ieder wat wils..

Terug naar de pietendiscussie
Waarom plots de zwarte piet laten omdat nog niet een half procent van de Nederlandse bevolking allergisch blijkt te zijn voor de zwarte piet.
Een betere oplossing zou zijn zowel zwarte als roetveegpiet, voor ieder wat wils

Doordat die oplossing voor de minder dan een half procent van de Nederlandse bevolking nog niet genoeg is en zij de zwarte piet geheel willen zien verdwijnen slaat dat een beetje op het 1 vinger en de hele pols metafoor.....Volgens mij wil de meerderheid best wel inpassen naar een verdeling van zwarte en roetvegers maar dat blijkt niet genoeg voor de anti's, dus dan creëer je als anti een probleem die ze bij zichzelf dienen te zoeken en op te lossen door net als de meerderheid in te passen...

0
72 ActiveRush

Kinderen die huilen, in de zak ermee en terug maart Spanje. In mijn kinder tijd hadden we die sociaal geruineerde demonstratieve zielige idioten met pepernoten bekogeld.

Niet huilen!!

3
73 purelogica

Wat een mislukkelingen ....

0
74 Vageali6888

@69
@72

nee wat jullie doen is toch nog wat chocolade over de appeltaart strooien question

4
75 morandi

Niet te geloven wat laag, hoe diep kun je zinken
Wetkshuw tuig is het, wat gefrustreerd is om hun eigen falen.

En dan krijgt die Piet nog een preek ook..

0
76 greenpollo

@13

Wie hetzelfde doet als zijn tegenstanders , zitv hetzelfde niveau.
Uitlokken is geen excuus.
Je hoeft niks te doen .

2
77 No newstoday

@4 Gewoon als Zwarte Piet per ongeluk iets harder met het snoepgoed gooien, niemand die er iets van zeggen question

1
78 Snuggles

Morandi, sommige mensen voelen zich altijd beledigd. Zo wordt mn zus al boos als je haar met 'morge' begroet ip 'Goedemorgen'. Zullen we vuurtorens maar verbieden omdat roodharigen dat als scheldwoord naar hun hoofd geslingerd krijgen. Of witte melk, omdat mensen met een zeer bleke huid daarmee vergeleken worden? Om het over houten Klazen en de naam Piet maar niet te hebben. Hoe ellendig zal het leven zijn van mensen die St Nicolaas heten met hun achternaam? Of Sjonnie en Anita..... Mannen met een witte baard en gezet postuur worden zeker in de USA voor kerstman aangezien.

Gerda Havertong is opgegroeid in een tijd dat er nauwelijks donkere mensen in NL waren. ZP was het enige vergelijkinsmiddel dat bekend was. Er is werkelijk niets dat je kan doen als je bang bent mensen te kwetsen. Bij alle feesten is er wel iemand gekwetst. Wegens geloof, wegens het niet me kunnen doen om allerlei redenen etc.

Heb je wel eens geluisterd naar de (discriminerende) scheldwoorden die niet blanken gebruiken. Maar over hun eigen racistische gedachtegoed zal je ze nooit horen omdat ze nooit in de spiegel willen kijken en sommige gedragingen als volledig natuurlijk en juist niet racistisch willen erkennen. Liever zijn ze slachtoffer en spelen ze de zieligheids kaart.

0
79 Merlinswit

Dat zo een infantile minderheid het toch voor elkaar heeft gekregen dat er nu al witte pieten zijn,.. belachelijk.

snoepgoed willen ze niet,. ze houden liever hun handjes op voor hun uitkering.


Zwarte piet heeft niets te maken met racisme,. Snap ook niet dat er mensen zijn die zich er dan ook gediscrimineerd door voelen

0
80 Ransack

KOZP is een business model van enkelen, hup 10.000 euro hier, 35.000 euro daar, 5000 euro hier, en zo komt de top 3 van KOZP wel de winter door met zielig doen en racisme kaar trekken.
Rest zijn meelopers, zie je hier op NK ook, vele meelopers.

Maar pas op als je witte meeloper bent en op twitter zit, ==> dan wordt je door KOZP gechecked of je allleen communiceerd met witte mensen, zo ja, dan wordt je er op aangesproken........
Tja,.....wie is nu de racist KOZP simplisten?


@rzuaslan
‏19h19 hours ago

Ik heb nu al een aantal tijdlijnen van witte antiracistische mannen gecheckt, maar het grootste deel retweet en interact voornamelijk met andere witte mannen. Denk daar eens over na, antiracistische witte mannen.
13 replies 10 retweets 29 likes

0
81 Goldrush

Inderdaad..., al die anti pieten moeten hun ogen uit hun kop schamen...
Gesubsidieerde trekpoppen...

Als je er last van hebt..., rot dan op..., jullie zijn vrij om te gaan..., werken willen jullie toch niet..., ga daar dan maar lekker lopen zeiken...

0
82 Tjeesus...,

En neem die Grapperwaus meteen mee...

0
83 Tjeesus...,

Katoen laten plukken als taakstraf!

0
84 Peka8

Propaganda uit Amsterdam, waar de intocht gelukkig prima verliep.
-het propaganda artikel van parool doet net of het verschil zit in de veegpiet.
-nee, immers in honderden andere plaatsen in NL was het ook een geslaagde intocht, en die hadden niet alleen veegpieten.
-het verschil is of er tuig van KOZP aanwezig is, om kinderen te intimideren en provoceren en aan het huilen te maken, DAT is het verschil Parool...........of het een geslaagde intocht is of niet.

Geslaagde intocht is beloning voor keuze schoorsteenpiethttps://www.parool.nl/amsterdam/geslaagde-intocht-is-beloning-voor-keuze-schoorsteenpiet~a4607844/

0
85 Goldrush

Tjonge tjonge... Actievoeren over de ruggen van de kinderen... question Met dit soort gedrag zullen ze je alleen maar uitkotsen en hopelijk wordt hier juridisch werk van gemaakt...

0
86 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@86 “Racist” roepen is, hoe beledigend dat ook mag overkomen, natuurlijk niet strafbaar.

0
87 Mrs. K

@87 Met racist roepen, tegen een niet veganist moordenaar roepen, etc werkt alleen averrechts. Maar dat hebben dit soort activisten niet door. Bij een gewone burger gaan de hakken in het zand met dit soort krijsende activisten en ze bereiken alleen het tegengestelde.

0
88 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@87 Dat zou wel moeten, want het is smaad en laster. Je kan er iemand mee kapot maken.

0
89 B55

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

Orban heeft gelijk. Ze liegen ons nu voor over onze waarden net als toen over de Arabische Lente, weapons of mass destruction en etc......

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Muziekdraadje

Tennessee Ernie Ford - Sixteen Tonshttps://www.youtube.com/watch?v=S1980WfKC0o...

6 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

Ik snap dat verhaaltje over onze waarden ook niet. Daar heeft Orban dus een punt....

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Muziekdraadje

Big Bopper - Chantilly Lacehttps://www.youtube.com/watch?v=4b-by5e4saI...

9 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Little Eva - Loco-motionhttps://www.youtube.com/watch?v=eKpVQm41f8Y...

10 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

Het is eigendom van geworden van de internationale elites....

11 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Muziekdraadje

Dion & The Belmonts I Wonder Whyhttps://www.youtube.com/watch?v=pAPEfdjvTqE...

11 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Danny And The Juniors - At The Hophttps://www.youtube.com/watch?v=lPV5FrydqDE...

12 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Jay & The Americans - Cara Miahttps://www.youtube.com/watch?v=1sFy5_kmEi4...

13 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Monkees - Last Train To Clarksvillehttps://www.youtube.com/watch?v=ZcXpKiY2MXE...

14 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Honeymoon Night SexDeviantassTsuma ShiboriPorn CxxHjd2048Shina Yuna JavPor N ComFmf ThreesomeWhite Tits BigLatest Indian Xxx VideosWatching Wife SexLisa Sparxxx RecordHuge TrannycockTeacherxvideosHot Blonde GirlGujarat Sex ComLexi DiamondPorn From North KoreaWide Swap PornPov Porn TubeCornudoMady GioKerala Teen Sex VideosChachi Ki XxxFutanari ComDeep Deep DeepthroatTop Boy Season 5 TorrentReddit PicsCahturbaetXnxc ComFlopping TittiesJapan Boy SexOrgasam Porn VideosCartopn Porn VideosExvideos ComMelo Lmai PornMother And Daughter PronPorntomX HamstsrVip PornsAryae FaeHuge Anime BoobiesFamily Nudeist BeachSamantha Sex VideosSex KathegaluBeech SexDefloracionNaked BoobsBrazzers Full Length VideoPinay Porn VideoPushpa Bhabhiصور متحركة سكسيةPorn IterracialRenee Winter PornBig EssBella Poarch SexSeductive XxxBit Tit GilfDesi Doggy StyleReal Bhabhi PornTorbemania PilladasJasmin CamReddit CuckoldstoriesPprno AmadorWife Strips For FriendsJaime Bergman NudeChhoti Ladki XxxKayly Cuoco NakedHardcoreanalpornMallu Aunty Nude ImagesPanochitas ChiquitasNangi NangaSari Me XxxPornhub Com Hindi3d Anim PornNude Painting On BodyVideosxxxenespañolLevy LsjiPorn Brasil AmadorJapani XvideoXxx BrestVideo Porn Download HdChukhold PornXhampstersMiya Kalifa Xnxx VideosWife Night SexBen 10 Gwen NakedBig AssworshipPornstar StarHot Lady XxxLegs Spread OpenXxx Video DownloadAnine PussyPregnant Bbw PornManga With SexFree Pron ImagesMotherless WebsitePornos BrasileñaRadha Krishna SexPhim Sex Viet SubShakeela Movie SexFat DicksDry Humping PronStella BareyChudai Sexy VideoWwwxexSexy Bf Video SexyMen Sucking BoobsComics Porn 3dJavnguruFrench Porn FilmsNicole Arbour NudeFutanariDesi Ex VideoCamgirl ArchiveBdsm Cryingصورة بزSexemodekHoneymoon Romance VideoMasterpationIndia Xxx NewDemon Girl HentaiMom And Sn PornFuntary PornBokep BaruCum On PicsFriendboyXxx Hd Download VideoCummy BushHottest Chick PornBrazzers Video ListHindi Sexy Movie OnlineTitts DropXxx PicwGrandma NudesAsia-101 JavBig Plans Josie TuckerCasting Couch PormBrazzers RedditAtq Official NudeDeepthroating PicsBangla Kotha Bola BfMaa Bete Ka SexNikki Fritz NudePictures Of Naked Women For FreeFamilystokesMy Dirty MaideNew Hindi Xvideos ComAsian Happy Ending Massage VideosDemi Moore Top Less