U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 19
Eritreeërs met een verblijfsvergunning vinden het moeilijk om aansluiting te vinden bij de Nederlandse samenleving. Ze leiden voornamelijk een geïsoleerd leven, hebben alleen sociaal contact met de eigen groep en op een enkeling na hebben de statushouders geen betaald werk. ...

6 maanden geleden door Nu.nl

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
2
16
1
7

@88 Hoe lang is dat geleden. Degenen die we nu binnen laten zitten nog steeds voor die "tent". M.a.w. toen was er niet veel verschil tussen de kolonisten die er zaten en kwamen. Nu wel.

101 Being there    
6 maanden geleden door Being there
1
Meld

@79
""Diversiteit zegt Timmermans"

"Klopt, zo is NL, maar ook VS (later) groot geworden"

Dus jij denkt dat de VS er nou beter op is geworden dan voor de kolonisatie toen er alleen nog maar indianen woonden ?

102 B55    
6 maanden geleden door B55
6
Meld

@95 Lees het artikel slimmerik dat doen ze wel dus

103 GOTCHA666    
6 maanden geleden door GOTCHA666
5
Meld

@97 Nee dat helemaal geen tijd om het op te lossen
Ze willen niet
Gewoon niet binnen laten

104 GOTCHA666    
6 maanden geleden door GOTCHA666
3
Meld

@102 Hangt er vanaf vanuit welk perspectief je het bekijkt voor de autochtone Amerikanen is het er meestal niet beter op geworden als je kijkt naar de mate van werkloosheid,misdaad,verslaving en dergelijke.
Ook de flora en fauna ,het milieu op zich hebben nogal wat te lijden gehad.

105 21st Century Guy    
6 maanden geleden door 21st Century Guy
2
Meld

Geen werk hebben maar wel op vakantie kunnen naar hun "thuisland"...

106 greenpollo    
6 maanden geleden door greenpollo
2
Meld

Heeft lang geduurd voor dat de zogenaamde intelligente-mensen tot de conclusie komen dat het nutteloos is om figuren uit de middeleeuwen in de 21 eeuw te integreren!

107 Zie Hier    
6 maanden geleden door Zie Hier
2
Meld

Nogmaals:
Waarom naar Nederland?
Kenia: veilig
Saoudie Arabië: veilig

Ik blijf me verbazen, gewoon op je eigen continent of in ieder geval dichter bij huis blijven!

108 Dunkelheit    
6 maanden geleden door Dunkelheit
2
Meld

Wederom redenen deze vreemdelingen in de regio van herkomst op te vangen. Eritreeërs voegen niets toe aan de Nederlandse samenleving. Sowieso is het absurd dat ze bewust de halve wereld doorreizen om in het voor hen onbekende Nederland te eindigen. Veelal zijn het jonge Eritreeërs die om economische redenen Eritrea verlaten, of om de dienstplicht te ontlopen. Eenmaal hier en de status op zak reizen velen voor vakantie naar het land/regio vanwaar gevlucht. Nederland heeft helaas het imago dat voor asielzoekers/vluchtelingen alles gratis is, dat weten ze dus ook in Eritrea. De behoefte om écht in te burgeren zit er bij Eritreeërs, net als bij Somaliers, niet in. Tevens zorgen Eritreeërs, eenmaal in een huurwoning, nogal eens voor overlast en hebben ze schijt aan de regels.

109 Sneeuwbal    
6 maanden geleden door Sneeuwbal
1
Meld

De Ruyters zeggen: "Wat denk je, taal leren, werk zoeken, opleidinkje doen, handjes uit de mouwen steken maar dan niet om op te houden voor de uitkering."

110 De Ruyters van Michiel    
6 maanden geleden door De Ruyters van Michiel
2
Meld

@107 ...het nutteloos is om figuren uit de middeleeuwen in de 21 eeuw te integreren!

https://www.youtube.com/watch?v=lEUVg6TJ6Eo

111 in holland    
6 maanden geleden door in holland
0
Meld

Chinezen in NL zijn anders ook behoorlijk geisoleerd

112 Jewkakka    
6 maanden geleden door Jewkakka
13
Meld

@7 ++++++++++

113 netcat    
6 maanden geleden door netcat
0
Meld

@79 Diversieteit die allemaal hun eigen eilandjes vormen binnen de samenleving is een prima vooruitzicht? Ik vind het zeer zorgwekkend zoals het de laatste 5 jaar en komende jaren gaat verlopen.

114 Vrijbuitertje    
6 maanden geleden door Vrijbuitertje
1
Meld

@114 Diversiteit

115 Vrijbuitertje    
6 maanden geleden door Vrijbuitertje
0
Meld

Ze mogen ook gewoon terug naar der land.
Ze gaan er in de zomer ook naar toe om geld weg te brengen wat ze hier vangen.
Dus als je buiten gesloten voelt.
Blijf je toch daar.
Zo erg zal het er niet zijn als je erop vakantie wel naar toe gaat.
Of die uitkering toch wel makkelijk.
Waar je niets voor hoef te doen.
Zelfs de taal niet leren .

116 annie    
6 maanden geleden door annie
2
Meld

Nutteloos onderzoek. Alle migranten uit de verschillende landen vormen hun eigen nationale groep. Dit word ook volgens mij zo gestimuleerd door de volksvertegenwoordigers in den Haag. Hoe meer splinterpartijen er zijn, des temeer macht hebben zij. Het overgrote deel zoekt hier veiligheid en geldelijke bijdrage voor hun eigen leefbaarheid en vakantie in hun favoriete moederland. De huizen die ze toegewezen krijgen worden totaal uitgeleefd en dat interesseert ze geen drol.

117 Verwonderd    
6 maanden geleden door Verwonderd
1
Meld

Ze kunnen terug. Het ergste is daar voorbij.

118 schrootflint    
6 maanden geleden door schrootflint
0
Meld

Ze vinden het wel leuk bij mijn broer op het werk. Die werkt in een soort van casino-gokhal. Ze komen er met bosjes naar toe als de uitkering is gestort en na een paar dagen zijn ze een maand weer weg.

119 DaisyDaisy    
6 maanden geleden door DaisyDaisy
0
Meld

Het is nooit te laat voor een enkeltje thuisland. Aldaar gearriveerd zijn ze gelijk van hun heimwee af wederom perfect geïntegreerd.

120 Black65    
6 maanden geleden door Black65
0
Meld

Kanslozen, maar dat wisten we natuurlijk al. Geen idee waarom ze hier zijn. Lange dienstplicht vind ik geen goede reden en het zijn heus niet allemaal tegenstanders van het regime, gezien het gevaar dat sommigen hier lopen.

121 Mrs. K    
6 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

Waarom geven ze dienstweigeraars hier een verblijfsvergunning, die mensen gaan naar hun land met vakantie ,we zijn echt gekke henkies

122 wijs    
6 maanden geleden door wijs
1
Meld

verassend hoor, en maar nieuwe binnenhalen (die naar eigen land op vakantie gaan, zou meteen status intrekken moeten betekenen). en menging van die club zie ik ook niet gebeuren: wat heeft een eritreer nu te bieden voor een nederlandse man/vrouw behalve dat vrouwen vaker slank zijn (vele van die mannen die zuipen hier bier/frisdrank en hebben snel een welvaartsbuikje)?

123 maarten1234    
6 maanden geleden door maarten1234
1
Meld

misshcien moeten ze eens vrijwillgers werk doen om ergens in btreokken te raken ipv thuis zitten facebooken en eigen club feestjes omdat niemand werkverplichtingen heefT? het is maar een idee. je kan ook gewoon doorgaan je hand op te houden.

124 maarten1234    
6 maanden geleden door maarten1234
1
Meld

overigens was er ooit een onderzoek dat afrikanen hier nogal gevoelig zijn voor suicide omdat ze niet aangepast zijn aan onze individualistische samenleving./

125 maarten1234    
6 maanden geleden door maarten1234
0
Meld

Omdat het luie uitvreters zijn die geen enkele moeite doen om te integreren en de taal te leren. Op de welbekende enkeling na.
Bij mij in de buurt hangt er ook zo´n stel nietsnutten rond. Vaak wel met een mannetje of 20. Allemaal jonge gasten. En die zien er echt niet bepaald armoedig uit. Voeren de hele dag geen moer uit. Een beetje voetballen, op bankjes zitten etc. Voor dat soort volk kunnen wij werken om ze te vreten te geven. Ik begin steeds meer een hekel te krijgen aan die import van zogenaamde vluchtelingen.

126 Christiaan    
6 maanden geleden door Christiaan
0
Meld

Onze schootpoedel van Merkel wil op een inlegvel even vermelden dat de volgende scheepsladingen echt beter moet integreren als dat kan.

127 Spraypaint    
6 maanden geleden door Spraypaint
0
Meld

@125 niets van te merken, er komen er steeds meer..

128 chouffleur    
6 maanden geleden door chouffleur
0
Meld

Het is voor hen hier inderdaad een cultuurshock op meerdere facetten.

129 caso    
6 maanden geleden door caso
0
Meld

@ 106..++ Die vakantie hebben ze te danken aan de hard werkende die hun uitkering bekostigen.. Eritrea is een veilig land dus zo dra ze daar gaan vakantie vieren kan de status hier weer ingetrokken worden !!

130 Jill    
6 maanden geleden door Jill
0
Meld

Het is zo'n ongelooflijk fout systeem om asielzoekers nooit meer terug te sturen naar hun eigen land. Eénmaal binnen is voor altijd binnen omdat ze na 5 jaar een Nederlands paspoort kunnen aanvragen. Het principe zou moeten zijn: terugkeren naar eigen land zodra dat kan, en niet voor altijd teren op de Nederlandse gemeenschap.

131 wiseguy    
6 maanden geleden door wiseguy
0
Meld

Als ze allemaal direct na aankomst 40 uur zouden moeten werken, dan kwam er niemand.

132 Soare    
6 maanden geleden door Soare
0
Meld

Vreemd ... Volgens links zijn we allemaal een grote familie op deze planeet die graag met elkaar wil spelen. Blijkt nu dat men allerlei ongewenste parallelle samenleving creëert. Terwijl rechts zegt dat het fout gaat, wat steeds overnieuw bevestigd wordt.

133 sparta    
6 maanden geleden door sparta
0
Meld

"Betaald werk doet de groep nauwelijks. Ze willen hard werken en hebben veel ervaring als bijvoorbeeld bakker of meubelmaker, maar ze bezitten geen diploma's die hier vereist zijn. Het is een drempel die een vlotte toegang tot de arbeidsmarkt belemmert."

Dan pruts je ze toch in zo'n traject van dwi, waarbij ze voor veel minder netto dan het minimumloon moeten werken en de baas een zak geld toe krijgt per Eritreër. Doen ze met autochtonen uiteindelijk ook.

Ze moeten het niet in hun hoofd halen, ook deze mensen dan maar vergunningen te geven als meubelmaker of bakker. Dat doen ze met de Turkse groenteboeren ook, ze aan alle kanten matsen, terwijl de autochtone groenteboeren inmiddels zo goed als uitgestorven zijn door bewust repressief beleid.

134 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
0
Meld

"De Eritrese statushouders hebben voornamelijk contact met eigen mensen. Ze willen wel contact met anderen, maar door de taalbarrière en de afstandelijke houding van Nederlanders die ze ervaren blijven de contacten beperkt, aldus het SCP."

Nederlanders herkennen wel zo'n beetje aan het uiterlijk welke mensen misschien Nederlands of Engels spreken en welke alleen koeterwaals.

135 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
2
Meld

Ligt dat (opnieuw) aan de Nederlanders of...... ?

136 nostradamus666    
6 maanden geleden door nostradamus666
0
Meld

@134 Ik zit ook in een reïntegratietraject en ik heb ook collega`s uit Eritrea gehad.

137 Reagurius    
6 maanden geleden door Reagurius
0
Meld

Ik zeg het nog maar eens, het gemiddelde IQ in Eritrea is 63. Dan zit je in Nederland bij de onderste 1% en die kan niet eens begeleid wonen, laat staan werken.

138 Dune    
6 maanden geleden door Dune
1
Meld

"de afstandelijke houding van Nederlanders"....zucht...en de boel altijd maar blijven omdraaien he..altijd die slachtofferrol...Ga eens heel snel Nederlands leren gvd of donder op!

139 netcat    
6 maanden geleden door netcat
0
Meld

Hele dagen thuis hangen met de gordijnen dicht. Als ze al tevoorschijn komen meestal met een heel roedel tegelijk. Eerst deze grappenmakers maar eens leren wat er van ze verwacht wordt en daarvan dan filmpjes op YT, Insta en Facebook plaatsen...

140 uahoera    
6 maanden geleden door uahoera
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

141 gafas    
6 maanden geleden door gafas

Kunnen ze terug naar huis, alleen moeten ze daar werken, hier is alles gratis. Eritrea is veilig.

142 Uitede aka Espede    
6 maanden geleden door Uitede aka Espede
1
Meld

End at hebben Friesen en Marokkanen en Turken en Hagenezen en Limburgers en ga zo maar door , voor iedere etniciteit kun je dit melden dus eigenlijk niets bijzonders onder de zon alleen nu een groep die het nog een puntje erger maakt dan de rest .

143 agent 357    
6 maanden geleden door agent 357
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

144 gafas    
6 maanden geleden door gafas

@144
Weet u de meeste Marokkanen werken gewoon zoals iedere Nederlander bij die ene groep doet bijna iedereen niets dus daar valt nog een hoop te verbeteren .

145 agent 357    
6 maanden geleden door agent 357
2
Meld

@145 De werkloosheid onder Marokkanen is 18,2% en dat is ruim drie keer zo hoog als onder autochtonen met 5,6%.

146 Dune    
6 maanden geleden door Dune
1
Meld

Die Eritreeërs zijn racisten, volgens hun is de Nederlandse maatschappij met zijn normen en waarden minderwaardig en daarom willen ze niet integreren maar graag wel gratis geld ontvangen.
Ze vinden zichzelf zo zielig als donkergekleurde, en daarom moet een ander met een andere huidskleur voor hun al het werk doen.

vieze racisten, iedereen kan vieze klusjes doen.

147 Handalf    
6 maanden geleden door Handalf
0
Meld

@118 "Chinezen in NL zijn anders ook behoorlijk geisoleerd"

Klopt, maar die zitten niet in de bijstand.

148 B55    
6 maanden geleden door B55
0
Meld

""De Eritrese statushouders hebben voornamelijk contact met eigen mensen. Ze willen wel contact met anderen, maar door de taalbarrière en de afstandelijke houding van Nederlanders die ze ervaren blijven de contacten beperkt, aldus het SCP."
"

Ja, draai de boel maar weer om en geef de Nederlanders maar weer de schuld !
De schuld ligt toch echt bij hun zelf. Ze willen niet, gaan apart in hun eigen groep zitten en niet bij de Nederlanders. En ik weet dat omdat ik elke avond met hun in dezelfde ruimte eet.

149 B55    
6 maanden geleden door B55
0
Meld

@149 Vraag er eentje om je gras te komen maaien. Goed voor het contact.

150 Dune    
6 maanden geleden door Dune
0
Meld

@159 Dan komen ze niet. Ze zijn te lui om te werken.

151 B55    
6 maanden geleden door B55
0
Meld

Dat ze in hun eigen cultuur blijven is zeker waar ik heb het zelf ook ervaren. Op het werk waren 2 vrouwen komen werken uit Eritrea die goed Nederlands spraken. Ikzelf kreeg in die tijd zelfs een relatie met een van hun. Ze was nog getrouwd maar had haar man achtergelaten in Eritrea waar ze was gevlucht dus dat kon wel. Echter na 2 jaar kwam haar dochter weer thuis wonen en die wist van niets dus ik moest weg. Elke zondag het koffie ritueel. Mooi. Maar heel erg op zichzelf en gesloten. En uiteraard besneden vrouwen. Dat is traditie.

152 Jan met de korte achternaam    
6 maanden geleden door Jan met de korte achternaam
1
Meld

@3 : Het is sneu voor jou, mij en de rest van Nederland die grotendeels allemaal wel moeten werken.
Ja, moeten werken, waar moeten anders die Eritreeers van betaald worden...

153 TonAlias    
6 maanden geleden door TonAlias
0
Meld

Als ze geen betaald werk hebben dan komt dat omdat ze te lui en te lam zijn om te werken. Er is werk genoeg. Wij kunnen niet aan personeel komen en dan praat ik over ongeschoold werk.

154 samcash    
6 maanden geleden door samcash
0
Meld

kunnen ze dat niet in hun eigen land gaan doen hier dragen ze niks bij aan onze maatschappij
Oh wacht daar krijgen ze geen gratis geld

155 psje    
6 maanden geleden door psje
0
Meld

Oppakken en retour naar hun habitat

156 wijs    
6 maanden geleden door wijs
0
Meld

@146
Dan werken volgens uw stelling de meeste Marokkanen dus nog steeds als bijna 1/5 niet werkt .

157 agent 357    
6 maanden geleden door agent 357
0
Meld

@141 : Dat is niet de bedoeling. De bedoeling van de VN, die zich tot de Wereldregering heeft uitgeroepen, met medeweten en goedvinden van onze overheid, is dat het blanke ras ophoudt te bestaan, en dat de hele wereld islamitisch wordt, zodat de onderste slaven-kaste voorgoed te dom blijft om zich te kunnen verzetten, met succes.

Waarom anders worden alle min of meer vrijzinnige landen waar veel islamieten wonen, zoals Syrië, in puin geragd en opgevuld met nieuwe kiezers? Perzië was ook heel andere koek dan Iran.

Daarnaast staat VN op de achterste benen als Myanmar zich probeert te verdedigen tegen binnengerongen agressieve islamieten, maar hoor je geen kik van ze als in Zimbabwe, en nu in Zuid-Afrika, met hardop goedvinden van de overheid genocide pleegt op de aanwezige blanken en ze onteigent.

158 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Wist u dat uw Nederlanderschap verloopt als u vijf jaar in het buitenland verblijft?

159 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Misschien moeten deze "gasten" wat minder qat gaan kauwen en eens de Nederlandse taal gaan leren?

160 Eric    
6 maanden geleden door Eric
0
Meld

Terug naar huis. Lafaars om huis en haard te verlaten.

161 Robin    
6 maanden geleden door Robin
2
Meld

Eruit met al die kansarme pareltjes alias gelukszoekers

162 Anonymousje    
6 maanden geleden door Anonymousje
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump: Amerika is nog niet klaar voor een dea...
De Verenigde Staten zijn nog niet klaar om ee...

5 uur geleden door RTL Nieuws

Autochtoon, kom je witte enclave uit!
Autochtone Amsterdammers zijn hun dominante p...

1 dag geleden door Crezee

Brexit Party grote winnaar in Groot-Brittanni...
De anti-EU-partij Brexit Party lijkt de grote...

18 uur geleden door Telegraaf

ME voert charges uit bij demonstratie van Peg...
De mobiele eenheid (ME) heeft zondagavond in...

19 uur geleden door Nu.nl

Grimmige sfeer bij Pegida-protest bij Al-Four...
EINDHOVEN - De sfeer bij de Pegida-demonstrat...

19 uur geleden door ontken


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Gandalf
Den Haag - Update: derde verdachte gewapende...
@2 Houd ze in de gaten. ;-) ...

minder dan een minuut geleden door Gandalf

E.Meel
Vlaams Belang triomfeert....
Opmerkelijk was deze Belgische reactieBes...

minder dan een minuut geleden door E.Meel

Lias
Station in Brussel ontruimd om bommelding...
Ramadantijd... zucht :-(...

1 minuut geleden door Lias

ikzelf
Politie pakt tien demonstranten op rond Pegid...
@24waar zeg ik dat ze politie met stenen mo...

1 minuut geleden door ikzelf

E.Meel
Vlaams Belang triomfeert....
@6 U weet niets. ...

1 minuut geleden door E.Meel

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig