Prijs van bitcoin daalt tot onder de 5000 euro (biflatie.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Mr. Q in Economie  ·  15 Reacties

  • 1
  • 272x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

oh oh ... dag crypto miljonairs question?

1
1 maarten1234

Ik lach me echt kapot als het terugvalt tot onder de 1000 piek.

1
2 Drs. Mezun

Leuk symbolisme.... Een bitcoin in een triple6 handsign voor 1 oog.

0
3 techcenter

En ik krijg uitgerekend nu net deze spam in mijn mailbox, kan haast geen toeval zijn:

"BITCOIN INVESTOR
Ok so this is it...
Your final chance to grab your copy of BCG and start banking
HUGE online profits.

What's it to be?

Yes - I want to start making huge online cash
or
No - I'll remain a failure.

I really want YOU to make the right decision!
Join me now!
Regards,
Andrew"

0
4 RichardR

@2 ach, de grote humor is dat het nu al vele malen duurder is om één Bitcoin te oogsten dan dat hij waard is.

Is en blijft een Ponzi-scheme. question

3
5 TedjeR

@2
Waarom?
Hierboven duidelijk gasten die helemaal niks van deze materie afweten....

Geeft niet hoor....als angsthazen zoals jullie maar wegblijven van de handel....paniek verkopers wil ik daar niet hebben.

2
6 loki zegt

@5
Hmm, je hebt bijna gelijk: https://digiconomist.net/bitcoin-energy-consumption

Maar bitcoin is dus inderdaad alleen voor imbecielen en criminelen.
Het is geen betaalmiddel, geen belegging, maar een idioot speculatie-object volgens het aloude adagium 'wat de gek ervoor geeft'. Wie bitcoin bezit, heeft *helemaal niks*, behalve het bewijs dat er een volstrekt absurde hoeveelheid energie is (en wordt) verspild.

1
7 RichardR

Uiteindelijk zal de enige bijdrage zijn die van de bitcoin overblijft, een flink en duurbetaald aandeel in de CO2-emissie.

0
8 -Koeievla-

@7
Zoals een ' goud rekening' ?

0
9 loki zegt

@7
Geen idee wat een 'goud rekening' is, maar met goud heb je tenminste nog iets tastbaars in handen dat een intrinsieke waarde heeft -- al was het maar als metaal dat allerlei belangrijke toepassingen heeft.
Met Bitcoin heb je *helemaal niks*, of eigenlijk: letterlijk gebakken lucht, wegens de kolossale hoeveelheid energie die ervoor verspild wordt. Bitcoin heeft naar mijn mening dan ook een negatieve intrinsieke waarde: er moet voortdurend heel veel energie (en dus geld) in worden gepompt om het systeem in stand te houden.
Je kunt er verder ook helemaal niets mee, want iedere transactie brengt alleen nog maar meer (absurd hoge) kosten en energieverspilling met zich mee. Vandaar dat het alleen maar populair is bij criminelen, wegens de totale ontraceerbaarheid, en bij goklustige sukkels, die geloven dat de hype van een jaar geleden zich zal herhalen. De vergelijking met de tulpenmanie is ongetwijfeld bekend, maar daarom niet minder terecht.

1
10 RichardR

@10
die geloven dat de hype van een jaar geleden zich zal herhalen. ....dat is inderdaad niet te verwachten.

iedere transactie brengt alleen nog maar meer (absurd hoge) kosten en energieverspilling met zich mee......transactiekosten worden steeds goedkoper.

maar met goud heb je tenminste nog iets tastbaars in handen dat een intrinsieke waarde heeft --
Lulkoek....de goud voorraad op deze wereld voldoet allang niet meer aan wat er werkelijk gekocht is.

U bent er een van....wat de boer niet kent...vreet hij niet question

1
11 loki zegt

@11
Ik ben er zo een die goed is met getallen en tevens beschikt over gezond verstand.
Ik heb vorig jaar live mogen zien hoe mensen elkaar het hoofd op hol brachten, en vrienden en familie overhaalden om te 'investeren' in deze nonsens -- en alle bekende drogrederingen kwamen voorbij: 'geen enkele invloed van staat of banken' (alsof dat goed is voor een betaalmiddel -- die invloed houdt gewone fiat-munten tenminste stabiel), en vooral de uiterst naïeve schetsjes met een koers die tot in de hemel zou groeien.
Desgevraagd sloeg ik het aanbod om 'mee te doen' af, en legde ik deze mensen uit dat dit alle kenmerken had van gevaarlijke zeepbelspeculatie. Ook wees ik ze op het absurde energieverbruik, zeker in vergelijking met andere betaal- en beleggingssystemen, en het feit dat met name criminelen zich bedienden van deze 'munt'.
De eerste maand lachten ze me nog uit, maar toen de boel na december als een ballonnetje leegliep, werd het heel erg stil. Alleen de vroege instappers hadden nog winst.

De meesten staan nu op enkele duizenden euro's verlies, een enkeling is zo dom geweest om er nog meer in te stoppen. Meerdere vriendschappen zijn dan ook hevig bekoeld -- want de meesten zijn er door een paar fanatieke kennissen met een vlotte babbel in genaaid.
De enige manier om de koers weer te doen stijgen is wanneer er nieuwe sukkels worden gevonden die er geld in willen steken -- dus zoals al door iemand anders opgemerkt een soort piramidespel, maar dan zonder iemand aan de top. Naja, men doet maar, maar met verstand en kennis van zaken heeft dit niets te maken. Verlies is vrijwel gegarandeerd.

0
12 RichardR

Verlies is vrijwel gegarandeerd.....gelul.

Alleen de vroege instappers hadden nog winst...laat ik er daar nu 1 van zijnquestion....eind december alles verkocht....

1
13 loki zegt

Aangezien biflatie geen analyse geeft over het hoe en waarom, hier eentje op mijn bierviltje.

Bitcoin BTC is de laatste jaren volledig vernield en heeft z'n langste tijd gehad. BTC Heeft al lang niks meer van doen met de oorspronkelijk bitcoin zoals beschreven in Satoshi Nakamoto's white paper. Beursanalisten en handelaren die snel rijk denken te worden hebben totaal geen oog voor deze technische aspecten. Ze zien enkel en alleen 'handel' en bedonderen in mijn optiek (onbewust) instappers. Afgelopen jaar is bitcoin BTC verworden tot de MySpace van social media. Dat BTC nog bestaat, is slechts te verklaren door de winst die de miners(transactieverwerkers) met BTC transactieverwerking maken.

De bitcoin die wel trouw is gebleven aan het white paper is bitcoin BCH. Deze is ontstaan door de tekortkomingen van BTC. De miners zien BCH ook het liefst de cryptocurrency ranglijst aanvoeren. 'Gewoon' omdat deze munt wel bruikbaar is voor regulier betalingsverkeer en het de meeste potentie heeft om fiat geld te vervangen. Daar was het de gemeenschap ook om te doen: Weg van centrale banken en het ongelimiteerd bij drukken van fiat geld(=schuldbewijzen)! BTC is sinds vorig jaar al niet meer bruikbaar als geld van het internet. Het gros van de BTC miners is dus in feite BCH minded. En in het BCH kamp brak een paar weken geleden de pleuris uit.

Om fiat geld daadwerkelijk te kunnen vervangen, moet het transactievolume vergroot worden. Dat betekent grotere blokken waarin meer transacties passen. Het volume moet groter worden, wil BCH qua omvang dezelfde hoeveelheid transacties kunnen verwerken als bijv. VISA.

BCH kent op het moment een verwerkingscapaciteit van 32MB blokken. Uiteindelijk moeten dat 1TB blokken worden. Over hoe men die omvang bereikt verschillen de meningen binnen de BCH gemeenschap zo sterk, dat er vorige week een hash war werd voorbereid die vanmiddag begint. Er wordt een nieuwe 'hard fork' uitgerold en door de meningsverschillen is het mogelijk dat BCH zich in tweeen splitst. Dat veroorzaakt veel FUD binnen de cryptomarkt met als gevolg dalende koersen.

Hoe die hash war in BCH zal aflopen is moeilijk te voorspellen. Aan de ene kant hebben we een megalomane fraudulente dictatoriale Craig Wright(CSW) en zijn miljardairsbuddy. CSW speelt in deze hash war de 'chicken game'. Naar z'n eigen woorden gaat'ie zelfdestructief als het moet: Dood of de gladiolen. Aan de andere kant staan de gebruikersmarkt en ontwikkelaars. Die moeten ondertussen niks meer van CSW en de miljardair hebben. CSW en buddy schijnen de meeste hash power te hebben, maar dit is moeilijk in te schatten. CSW is immers nog niet in zn (aantoonbare) leugens/blufpoker gestikt. Bovendien houden beide kampen waarschijnlijk een strategische voorraad hash power achter de hand. Beide kampen onttrekken nu hun hash power oa. uit de BTC markt om de BCH hash war in hun voordeel te beslechten.

Het is frappant dat BCH, dat de vierde positie op de cryptocurrency ranglijst inneemt, de prijsbepaler van BTC is. Zegt eigenlijk al voldoende over de toekomst van BTC.

0
14 Botter

Shitcoin.

0
15 Hadjememaar

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

5 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

6 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

7 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Interracial Homemade CuckoldPregnant FreepornXvideosmcomBiggest Porn HdFree Vrporn GameCam7Mona WalesGay Porn EspañaHow To Massage Prostate VideoCumcovered FaceMia KBigcockfuckAngela White OiledTnaflizChatubate ComSex Hook UpMeilleurs HentaiLenapaulNudetranniesInterfaith XxxIndian Xx BfXclub WrestlingPorngalleryBrazzers Letest VideoPornes.netApk PornografiaFreya MayerTrip For FuckIshow Speed PenisFappening LeakedPorzo XWwwsexteluguXxx Indian Real SexCheryl Blossom PornhubJuicy ThyccTiny WomenpornFgay PorAnisajomhaMarathi Sexy MmsAsian Grope TrainLuscious.netLesbianhot KissingCxs VideoKatrina Kaif Ka Sexy BfFuck My Indian WifeJiggling TittsAsian Milf BlowTaylormafeclipsVoyuer Hose TvReddit Cuckold StoriesMelina MasonBhojpuri Bp FilmSanilion Bf VideoBlack And White Hd PornHuge Older TitsTied Up GangbangRule 34 PahwalCams AdultPornvideo XPornolu FilmlerSunny Leone XJenna Jameson YoungCarrie Cummings BangbusPardoy XxxPornôs FilmeGay Light Skinned PornRoberta Vasquez NudeBlack And White Sex ComDesi Bhai BahanBhai BehanAmateur Asian BbcDiapered Girl VideosJeannie Pepper PornFree Porn On Mobile PhoneXnxx SmalLovenexy LeakedDesi First Night Sex VideoXxx Blue Sex VideoSleeping Sister FuckedHuge InsertionsSexlong EntraHarley Quinn Rule 34Cousin Sex Video3d Porn SiteMonica Santhiago BbcBound And Gang BangedNaked Videos Of LadiesKatie Kush CreampieAlyssa At NightBangalore Sex Video ComSleepover Sex VideosMilfhunterFreaks Of Nature PornProxypornhubBeautiful Women FuckingBollywood Actress Sex Video ComIndian Hot 18Berserk HentaiSelena GreenCum On My FaceMonica Bellycci NudePorno Mexicano AmateurDirttshipBoob Expansion AnimeAdult Picture AdultSex Videos KowAcaciamakayla22PolyamorypornBaby Got BoobsMadre Folla A Su HijoBhojpuri Sexy BlueHyderabad Xxx VideoBest Forced Porn VideosHouse Girl SexIndian Real Homemade PornVivian Taylor BbcReddit Rate MeExposedlatinasGirls CummingEmma Watson LeakSarah Taylor PornNuvile PornAnus PlugNata Lee InstagramPorn Video IndonesiaProstituta On LineGermany PornHazel Moore RimjobR PornhubHelluva Boss Loona PornBig Dick Tranny PornSundar SexMuscular PornstarsDakota JadeFriends Hot Mom Sex VideosWww Tamil Sex ComePulsating Cumshot In MouthJamie PeachWater Sport SexAfterdarkwillow LeaksRandibaaz ComJetha Babita Sex StorySonakshi Sinha Hot XxxJapanese Teacher PornOld Age Porn VideoHollywood Girl XxxHunk HandCoroas No AnalXxx Video Big BossHaryanvi Porn