door Moskowfiets in Media  ·  24 Reacties

  • 0
  • 341x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ze zijn vermomd als links, bv. ERC

8
1 Ogod

Omdat de Spanjaarden aan de lijve ondervonden hebben wat extreemrechts inhoudt.Moordpartijen en verderf.Datr gebeurt in Nederland ook als extreemrechts het alleen voor het zeggen heeft.

9
2 jantje van leiden

@1

Ga fietsen !
Het ERC is een Catalaanse partij die alleen in Catalonie voorkomt
En Catalonie is een autonome regio.
En daar zijn er een stuk of 17 van .
In de anderen komt die niet voor.
Wat heeft dat er mee te maken ?

6
3 No newstoday

@2
Is het dan niet vreemd te noemen dat vrijwel alle dictaturen op aarde islamitisch of links zijn.

6
4 Reconquista

Ze zijn nog niet eens van de vorige af, en ze zijn zelf halve islamieten, eigenlijk geen ras-echte Europeanen. Bijvoorbeeld met het stierenvechten zie je dat ze houden van geweld en bloedvergieten, het lijken wel moslims, en uiterlijk lijken ze er ook op. Logisch, ze zijn zelf 800 jaar lang door islam overheerst geweest. Moskeeën vallen ook niet op in die omgeving waar de oude gebouwen vaak een islamitisch uiterlijk hebben.

"Immigratie, een van de pijlers waarop extreemrechtse partijen zich richten, heeft bovendien niet echt een ontwrichtende werking. "De afgelopen paar jaar zijn miljoenen immigranten Spanje binnengekomen, vooral uit Latijns-Amerika en ook Noord-Afrika. Maar die lijken eigenlijk erg op Spanjaarden. Zeker de Latijns-Amerikanen, die spreken immers dezelfde taal!"

10
5 Wendel

@2

Precies!

6
6 No newstoday

@2 : Nee, want NL behoudend, nationalistisch, is heel wat anders dan Spaans behoudend, nationalistisch.

6
7 Wendel

Gezien de toenemende aantallen migranten die nu -in plaats van naar Italië- naar Spanje komen, zal het denk ik niet lang duren voordat daar ook een realistische (rechtsere) partij komt en gaat winnen met de verkiezingen.
Kwestie van tijd.

6
8 xtremy

@4 linkse dictaturen?????

2
9 Olivina

@9
Nicaragua, Venezuela, China, Noord-Korea, Cuba...

2
10 Reconquista

wat een bullshit verhaal

4
11 rotti29640

@5

Er zal ook eens iets verstandigs uit je pen vloeien en dus maar weer aan het corrigeren .
- stierenvechten is in steeds meer regio’s verboden . En wie zitten er vooral bij deze “toeristische attractie”? Nederlandse toeristen . Wij hebben boksen waar men elkaar tot bloedens toe “zeer beschaafd “ in elkaar ramt.
En nog steeds illegale hondengevechten . Net moslims hè?
- Uiterlijk lijken ze net zo veel op moslims als Nederlanders . Wij hebben ook donkere mensen met bruine ogen en In Spanje zijn ook rooien en blonden met groene en blauwe ogen .
DE spanjaard bestaat niet , zeker niet in zo’n groot land , net zoals DE Nederlander in een klein landje ook niet bestaat
- Het kalifaat van Cordoba : nergens in Europa was het niveau van kunst, wetenschap , industrie en handel zo hoog.
Vooral medische wetenschap en wiskunde . Ook nieuwe gewassen o.a, de sinaasappel.
Vergelijking : wij zaten nog in de periode van de moord op Bonifacius bij Dokkum , lekker ontwikkeld !
- De Spaanse bouwkunst sinds de middeleeuwen is uniek en heeft niets met slam maar met het christendom te maken , zie de prachtige kathedralen .
De nieuwe moskeeen vallen wel degelijk op,want daar is niks Spaans aan .

Tip: ga er eens heen en vooral naar het mooie Cordoba in het zuiden en naar Barcelona in het noorden waar de Catalaanse taal sterk verwant is aan het Frans wat onze buren , de Belgen , ook spreken .
En ontdek dat ze geen van allen zo zeiken en klagen als de Nederlander wat heel prettig is.

Pak eens een echt geschiedenisboek i.p.v. je eigen te bedenken .
En bedenk eens waarom de Nederlandse pensionado ( en ook anderen ) daar zo graag woont.

4
12 No newstoday

@3 ERC wil los van Spanje om geld en dat is anti-socialistisch en dus niet links. Overigens zitten ze óók in het centrale parement itt. wat u beweert. Tekenend is ook dat PNV hen steunt.

4
13 Ogod

Opkomst van extreemrechtse politieke partij VOX in Spanje

Tot nu toe was de Spaanse politieke gevrijwaard van een extreemrechtse politieke formatie maar de eind 2013 opgerichte politieke partij VOX is dankzij de problematiek in Catalonië flink aan het groeien. Afgelopen weekend had de formatie een partijcongres in Madrid waar meer dan 10.000 mensen bij aanwezig waren, iets wat tot voor kort niet mogelijk was bij VOX.

Met een duidelijke imitatie van de Amerikaanse president Donald Trump en de slogan “juntos haremos a España grande otra vez” ofwel “samen maken we Spanje weer groot” wist de politieke formatie in Vistalegre meer dan 10.000 mensen bij elkaar te krijgen.

Busladingen vol uit alle hoeken van Spanje kwamen afgelopen zondag naar de Plaza de Vistalegre in Madrid om daar meer dan 10.000 mensen bij elkaar te krijgen. Iets wat enkele maanden geleden nog onvoorspelbaar was is nu werkelijkheid geworden, Spanje heeft de eerste extreemrechtse politieke partij genaamd VOX.

Zoals de huidige partijleider Santiago Abascal schreeuwde “La España viva ha despertado y ha conquistado Vistalegre” en “Desbordaremos también las urnas” was zondag te merken dat de politieke formatie gegroeid is. De bijeenkomst van VOX was georganiseerd op een plaats waar eerder al partijbijeenkomsten waren van o.a. de PSOE en Podemos.

Maatregelen
Tijdens het partijcongres van VOX presenteerde de partijleider de 100 urgente maatregelen voor Spanje. Daaronder bevinden zich het opschorten van de autonome deelstaten, het verbieden van separatistische politieke partijen, harder politiek optreden tegen de migratie en het uitzetten van migranten en het verbeteren van de veiligheid en aanscherpen van de grenzen van Spanje.

Volgens VOX zijn alle andere politieke partijen zoals de PSOE verraders (traidores) en oplichters (estafadores). De partijleider had ook geen goed woord over voor de Partido Popular wat VOX ziet als een laffe rechtse partij en Ciudadanos wat niet meer is dan een oranje zeil in de wind die met iedereen meezeild. Ook Podemos is een mislukte communistische partij volgens VOX die met deze toespraak geen vrienden heeft gemaakt in politiek Spanje.

“Let’s make Spain great again” is een verbastering van Donald Trump’s speech ten tijde van de verkiezingen in de Verenigde Staten. De bijeenkomst in Madrid werd regelmatig onderbroken met kreten uit het publiek zoals “Puigdemont a prison” en “A por ellos”.

Partij
VOX werd eind 2013 opgericht als extreemrechtse partij maar heeft tot nu toe nog niet genoeg stemmen om een parlementaire vertegenwoordiging te hebben in Spanje. Bij de Europese verkiezingen in 2014 wist VOX toch 246.833 stemmen bijeen te krijgen wat er 1.500 te weinig waren om een zetel in het EU Parlement te krijgen. Bij de nationale verkiezingen in 2015 wist VOX in heel Spanje echter niet meer dan 57.753 stemmen te krijgen.

VOX is het afgelopen jaar actief geweest in de Catalaanse politieke kwestie door als partij diverse aanklachten tegen Catalaanse politici en de Generalitat de Catalunya in te dienen. Daardoor is het aantal volgers van de extreemrechtse partij gestegen.

4
14 rotti29640

@8

Voordat ze naar Italie gingen , gingen ze naar Spanje .
Gibraltar ligtvheel wat dichter bij .
En ook de Canarische eilanden stroomden vol.
De PP is rechtser dan de VVD en wisseltvsinds jaar en dag het regeren af met de PSOE.
Die partij is er dus al lang maar predikt geen vreemdelinfenhaat.
En dat werkt blijkbaar stukken beter.

4
15 No newstoday

@14 Het fascisme is gelijk aan onkruid.Je denkt dat het uitgeroeid is maar steekt toch weer de kop op.

2
16 jantje van leiden

@4

Ken je geschiedenis.
In de vorige eeuw hebben we 3 dictaturen in west europa gehad. Alle 3 rechts.

2
17 carpenter

@10

Nooit van Zuid- Amerika gehoord waar alle dictaturen altijd rechts zijn nl. Militairen ?
Midden - Amerika met steun uit decUSA ?
En Portugal ( Salazar) ,Spanje ( Franco) , Griekenland ( de kolonels) ,
Zuid- Afrika, , Rhodesie enz.
Alles rechts.

3
18 No newstoday

half Afrika woont zo´n beetje in Spanje.

3
19 ongelovenloos

@10 Nicaragua hoort niet in het rijtje thuis.Integendeel.zo rechts als de pest wat boeren vrouwen en kinderen ondervonden hebben.

1
20 jantje van leiden

@14

Als een kleine autonome regio als Catalonie met 7 miljoen oners 100 000 mensen naar Barcelona brengt , wat stellen 10 000 mensen uit heel Spanje op 48 miljoen dan voor ?
Er staat dan ook terecht in het artikel dat ze er wel zijn maar niks voorstellen .

Als er één volk is wat niks van ultrarechts moet hebben , zijn het de Catalanen wel.
Die vinden nog steeds graven met doden van de Franco - tijd.

2
21 No newstoday

@17
Je moet je begrijpend lezen knopje even bijstellen. Het ging niet over West Europa maar over de hele wereld en het ging niet over het verleden maar over het heden. (zie @10 )

@18
Ja en al die voormalige rechtse dictaturen die je nu opnoemt zijn tegenwoordig democratieën. Hoe anders bij de linkse dictaturen die tot op de dag van vandaag bestaan.

2
22 Reconquista

@19

Nog nooit geweest zeker.
Als dat zo was zijn ze wel verdomd goed ingeburgerd en op grote schaal katholiek geworden ( sarc off)

Je bent blijkbaar wel de verhouding inwonertal Afrika en inwonertal Spanje totaal kwijt .

2
23 No newstoday

@20
Huh? Hoe kom je daarbij. Nicaragua wordt geregeerd door de socialisten van president Ortega. En hier ook hetzelfde verhaal wat we zien in Venezuela. Demonstraties uiteen geslagen, oppositieleden vermoord, kritische pers verboden etc.

0
24 Reconquista

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Reconquista
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

Of we gebruiken het allemaal wel of gebruiken het allemaal niet maar we gaan toch niet selecteren op huidskleur!? Dat is racisme en dat zou Akwa...

3 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Graaier1000
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

Waar gaat dit allemaal over? Ronnie Flex doet onaardig tegen Anouk waarbij hij onder andere het woord 'niggah' gebruikt. Anouk doet onaardig ter...

4 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Strongoli
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

@39Ter info ook A41...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

@40Hier heb ik nog wat gevonden erover.https://www.goudsmetaheerhuis.nl/wanneer-ben-je-een-jood/En nog een interessant artikel:https://b...

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Hendrianus
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@120 Die oorlogsmisdadiger Poetin natuurlijk. De man zonder hart en ziel....

6 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

wildersfan
GeenStijl: Hoera islam! Irak maakt homorelaties strafbaar

De islamitische gemeenschap boekt weer een succesje. ...

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

Negeren die hap....

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

RobP
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

"Begin dit jaar werd bekend dat Portugal kampte met forse oversterfte. "Vreemd, hier zitten ze al 1-2 jaar te zeiken over oversterfte......

11 minuten geleden geplaatst door RobP

sockknitter
'Oekraïne voert ónze oorlog, dus moeten we alles leveren wat we hebben

@13Hongarije hoeft niet meer veroverd te worden. Orban is zwaar bevriend met de Russen. Dan heeft Rusland er nog een exclave bij....

12 minuten geleden geplaatst door sockknitter

JackKropotkin
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@156 De godsdienst zelf is niet echt ingewikkelder dan christendom of islam en itt die twee niet gericht op uitbreiding.‘Probleem’ zit hem...

13 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

NK. App
Teen Porn XvideosMallu Singh Sex VideoMsfwmonsterEuro EscortsNara Ford NudeNudemexicangirlsSex Positions XxxAdult Time Full VideoFlashing Tits VideosBig Porn BlackedToroprnTgirltubeBasilian PornPornos AbuelitasVictoria PornShraddha Kapoor PornFirst Time Xx VideoPron Video HardLadki Ki Bur ChudaiJuq-311Indian PornktubeBrazzers For FreSami WhiteLayla Anna-leeBri Larson NudePeyton Preslee AnalUtopiastoriesNude Bridget MoynahanBf Hd BfGay Rape SceneGey Rape PornPics Of Celebrities NakedPorn Stars 70'sMovic XxxCute Teen Porn VideosHollyhotwife OnlyfansPlayboy XxxSunny Leone Desi Sex VideoSamlengik SexAunty Boobs PornOnlyfans LeakedpornUk Diaper GirlsPorn Lesbian Mom DaughterEbony Bbw BlowjobIxxx PicWanda Nara NudesTonyatehannaXxx Desi Porn VideoWest Bengal Xx VideoRuenue ComAlirawrzBrazzers 18Saree Nude VideosHollywood Actress Leaked VideosNubillefilmsPfree PornSexo Com BonecosIndian Sex KahaniMiakinkdd'sEnglish JavPorn Vintage HdFuta PokemonBedgasmAndhra Blue Film Video1940pornChloe Surreal VideosBest Anal SexChudai Maza ComFilm SexiraniPorn TwiiterRecheal CavalliJapanese Home Sex VideoMisty Meaner PornJapan Ero MovieFutanari Lesbian PornJable.tKing Of Diamonds MiamiKannada Village Sex VideoPrimitive SybianMis Malkova NudeMilf Titts PicsLivegonzoFemme Transexuel NueWithstand PornKaren Mcdougal NudeChitosesaegusaBest Of PornOpornhub.Sexiest Latina PornstarsLeolustBboobscarrollLena And Jason LuvShemale Tube PornFree Sexe VideoFotos De Anime SexoPorn AnorexiaHot MissionaryTamil HeroineXxxx Porn Sex VideoJav Eng Sub MoviesSophide PornDarkness Porn SiteBlogdefolieXxx Desi GfWest Indies Xxx VideosFifty Shades Darker FreeEva AngleinaFemdom FartPorn Star Vanessa BlueGelboorjVideo Pornographie AmateurPool PornTittie BouncingBa Pass 3 CastXnxx MeaningGilf GangbangLocal Bangla XvideoFilipino PhornoUnwantedgangbangMoms Getting Gang BangedLesbian PronJhanvi Kapoor NakedFela Pure: Mitarashi-san Chi No Jijou The AnimationTamil Muslim Sex VideoTenticl PornPorno ItalianoFriend Sister Sex VideoChaturbqateGay Gymsex3gpking ComXtime TvCelebrity UpskirtsSex Room VideoPorn Free SpanishMadurai Aunty SexSexy Hd XxPornstar FinderClover BaltikoreLoverslabsGay Cruseing PornXomorrisBrittanysimonIpl SexScarlett XxxVideos Xxx AnimeDesi Bhabhi Indian PornStepdaughter And Stepdad PornVideos Of CumshotsCasting Couch - HdSoft Femdom