Politiek
  • 21
'Voorlopig geen cent meer naar de Palestijnen' ...

13 dagen geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
22
3
1
1

Ben het volledig met je eens Kees.

1 Birdy 2    
13 dagen geleden door Birdy 2
2
Meld

De bezetting duurt reeds vijftig jaar evenals de illegale Israëlische kolonisatie van dat bezette gebied. Komt van der Staaij een potje klagen dat er niets veranderd in de houding van de opeenvolgende NL regeringen t.o.v. de Palestijnen. Beseft deze man wel wat er op het vlak van geduld van de Palestijnen verlangd wordt? Hoe deze bezetting en kolonisatie levens vergiftigd?

Nee dus. Maar wel klagen dat de familie van Israëlische gevangenen bijstand ontvangen. Wel mekkeren over een verkeerd zinnetje of kaartje in een schoolboek. De christelijke agenda is weer duidelijk. Geen kwaad woord over Israël en druk de Palestijnen nog verder in de shit.

Volgende week een Palestijnse delegatie op bezoek, incluis een slachtoffer van de kolonisten terreur?
Vast niet bij van der Staaij. Schokkend.

2 Hendrianus    
13 dagen geleden door Hendrianus
39
Meld

Goed van van der Staaij. De SGP is een van de weinige partijen die hun rug recht houdt mbt Israël.

@2 Van jouw kant dan weer geen kwaad woord over terreur en het legitimeren van terreur. Aanslagen goedkeuren in schoolboekjes en aanslagen plegen op *onschuldige* burgers is volgens jou blijkbaar geen enkel probleem en volkomen legitiem.

3 Mrs. K    
13 dagen geleden door Mrs. K
1
Meld

@3
Het is maar wat je terreur noemt. Hoe vaak heb ik het niet over de illegale Israëlische kolonisatie en annexatie van bezet gebied? Dat is ook terreur! Hoor ik jou niet over.

Mijn grens ligt bij kinderen, hulpelozen en bejaarden. Andere categorie kolonist in bezet gebied brengt zichzelf willens en wetens in gevaar door deel te nemen aan de illegale Israëlische kolonisatie en is derhalve een potentieel doelwit. Goedschiks vertrekt er geen kolonist, Israël weigert te stoppen met koloniseren, de internationale wereld komt niet verder dan machteloze veroordeling, wat blijft er dan over voor de Palesttijnen dan gewapend verzet? Vertel het mij maar.

Verder is de 'rug recht houden' niet hetzelfde als de hardvochtige starheid van van der Staaij. Voor hen mag Israël uitvreten wat het wil, hun goddelijke agenda gaat boven alles.

4 Hendrianus    
13 dagen geleden door Hendrianus
39
Meld

Kees van der Staay heeft een ongezonde obsessie voor Israël.De oogkleppen worden steeds groter.

5 jantje van leiden    
12 dagen geleden door jantje van leiden
29
Meld

Prima zaak, tenminste één politicus die niet zwicht voor arabische leugens en chantage. Hou vol!

En @3 , let niet op de zuigerijen en aandachttrekkerij van de pro-Israëlische trollen. Negeer ze, er komt toch geen zinnig woord uit. Het blijft al jaren bij gespuug, gelieg, verdraaiingen, alternatieve werkelijkheden en off-topic-geblaat. Laat het gaan, het kost alleen maar energie. Dat is het niet waard.

6 weerman    
12 dagen geleden door weerman
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

7 niet-alles-geloven    
12 dagen geleden door niet-alles-geloven

Heel goed van de SGP maar hij heeft wel een Kaag van D66 op zijn pad helaas. En met haar hoofddoekje wil ze graag ons belastinggeld aan de terroristen geven en daar is ook al veel ervaring mee zoals we in Syrië hebben gezien waar Nederlands belastinggeld ook ten goede kwam aan de terroristen.

8 PFL    
12 dagen geleden door PFL
0
Meld

Haal dan Kaag even terug anders gaan er weer miljoenen naar de Rohingya, terwijl de zorg en de ouderen het hier nodig hebben.

9 Uitede aka Espede    
12 dagen geleden door Uitede aka Espede
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

10 Uitede aka Espede    
12 dagen geleden door Uitede aka Espede

Maar terroristen Kaagje is al opzoek naar een andere groep om te steunen!

11 Zie Hier    
12 dagen geleden door Zie Hier
0
Meld

Wanneer dringt het eens bij de Kaag haatclub door dat minister Kaag regeringsbeleiduitvoert dat ook gebonden is aan Europese regels en afspraken. Dat constante gebit op minister Kaag persoonlijk slaat nergens op.

Ja, een hoofddoekje ja. Wat is belangrijker, een hoofddoek en praten of geen hoofddoek en niet praten? Het is nu eenmaal gebruikelijk in sommige landen dat vrouwen een hoofddoek dragen en de missie van minister Kaag is niet om dat ter sprake te brengen. Wat een gezeik weer over een hoofddoek.

12 Hendrianus    
12 dagen geleden door Hendrianus
25
Meld

@12 gebit = gevit

13 Hendrianus    
12 dagen geleden door Hendrianus
17
Meld

@12 Nutteloze poging Iran gaat kapot lol. Zit je dan met je hoofddoekje bij de ayatollah question

14 Yiroesh    
12 dagen geleden door Yiroesh
2
Meld

@14

En nu in begrijpelijk Nederlands.

15 Hendrianus    
12 dagen geleden door Hendrianus
23
Meld

@15 Misschien is Arabisch makkelijker voor je?

Lol niet doen alsof je het niet begrijpt. Ik zie dat ik een komma vergeten ben, nou nou... question

16 Yiroesh    
12 dagen geleden door Yiroesh
1
Meld

@4 Je vindt het dus ook wel best dat IS hier in het Westen aanslagen pleegde op onschuldige burgers omdat het Westen daar bombardeerde. Ook jij lijkt het verschil niet te zien tussen een staat en burgers. Maar dat wisten we natuurlijk al.

Volgens jouw eigen logica keur je aanvallen op synagoges etc. in Europa waarbij burgers omkomen ook goed “vanwege het beleid van Israël”. Want waarom mogen er in Israël wel aanvallen met explosieven, messen en busjes gedaan worden op willekeurige burgers en hier niet? Het doel heiligt toch alle middelen volgens jou?

17 Mrs. K    
12 dagen geleden door Mrs. K
0
Meld

@12 “Wat is belangrijker, een hoofddoek en praten of geen hoofddoek en niet praten?“
Niet praten. Met terreurstaten moet je niet willen praten.

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/opinie-op-zondag-is-europa-de-willoze-gevangene-van-de-ayatollahs-br-~b181f185/

18 Mrs. K    
12 dagen geleden door Mrs. K
0
Meld

Elk weldenkend mens moet er toch mee eens zijn dat het belachelijk is om veroordeelde terroristen en hun families te steunen... Net als de Toyota's en mooie pakkies in Syrië...

Wat velen al een tijdje roepen..., de aap komt uit de mouw..., we financieren terroristen...
We zijn de aanstichters van...

Gekkenwerk...

19 Tjeesus...,    
12 dagen geleden door Tjeesus...,
0
Meld

@17
Ik schreef in @4 ,
'Andere categorie kolonist in bezet gebied brengt zichzelf willens en wetens in gevaar door deel te nemen aan de illegale Israëlische kolonisatie en is derhalve een potentieel doelwit. '

In door Israël bezet gebied! Dus niet in Israël, niet in Europa,etc. Nogmaals in door Israël bezet gebied.Daar vind ik gewapend Palestijns verzet legitiem. Ook tegen de 'Israëlische staatsburgers' die allen weten dat zij volgens de vierde conventie van Genève meewerken aan een oorlogsmisdaad.

En niet omdat het doel de middelen heiligt maar omdat er nauwelijks een alternatief is.

20 Hendrianus    
12 dagen geleden door Hendrianus
19
Meld

@18 Mrs.K

Dan moet er ook gestopt worden om met Israėl te praten. Heeft sowieso geen zin. Dus ook geen Wilders met een keppeltje bij de Kotel. https://goo.gl/images/iiikKf of elders, https://youtu.be/gXT5UT6FN38

21 Hendrianus    
12 dagen geleden door Hendrianus
18
Meld

@20 Laat ze dat dan lekker zelf bekostigen en niet de poot ophouden om hun terrorisme te financieren. Van de Staak heeft groot gelijk. Geen geld meer naar terroristen. Ze gaan er maar voor werken in plaats van betaalt langs een grenshek rellen schoppen.

22 Saviro    
12 dagen geleden door Saviro
0
Meld

@19

Ter herinnering, https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Amsterdamse_zedenzaak
Stel dat deze dader(s) kostwinner waren en een vrouw en kind thuis hadden gehad. Dan hadden deze gewoon een bijstandsuitkering kunnen aanvragen.

Zie je dan niet in dat het nergens op slaat om dan te stellen dat de Nederlandse overheid kindermisbruik steunt? En, we steunen kinder misbruikers?

23 Hendrianus    
12 dagen geleden door Hendrianus
18
Meld

@14 Yiroesh 'Nutteloze poging Iran gaat kapot lol.' Ik kan er geen touw aan vast knopen. Welke poging? Waarom gaat Iran kapot?

24 Hendrianus    
12 dagen geleden door Hendrianus
17
Meld

@20 Wat heeft dat precies met het onderwerp te maken, met het artikel? Oh wacht, het is gewoon weer de standaard anti-Israël-rant die onder elk draadje wordt geplaatst dat over Israel gaat om maar voor al niet op het onderwerp in te hoeven gaan...

25 Mrs. K    
12 dagen geleden door Mrs. K
1
Meld

@24 Iets met sancties? Burgers én het Westen die het gedrag van de ayatollahs zat zijn?

26 Mrs. K    
12 dagen geleden door Mrs. K
0
Meld

@26 Ze leven al 40 jaar onder sancties het zal ze hun reet roesten. Ze verkopen het wel aan China, die gaan enorme projecten starten voor de olie daar. en als de VS zo doorgaat dan gaat de dollar standaard er straks ook aan. De VS laat zichzelf zien als extreem onbetrouwbare partner in tal van zaken. Steeds meer landen willen af van de dollar standaard.

27 Harry Kroepoek    
12 dagen geleden door Harry Kroepoek
3
Meld

@23

Rara vergelijking..., maar ja...

Dat is in Nederland en niet ergens in Palestijns gebied...
Moeten we daar zelfs hele families van veroordeelde terroristen steunen...? Waarom...?

Moeten wij voor de mooie pakkies en Toyota's betalen waar machinegeweren op geplaatst zijn en mensen doodgeschoten worden...?

Wat doen we daar überhaupt...?
Heb je daar wel is over nagedacht...
28 Tjeesus...,    
12 dagen geleden door Tjeesus...,
0
Meld

Pleeg maar een aanslag...,terroriseer de boel maar..., dan ondersteunen wij je familie wel...

29 Tjeesus...,    
12 dagen geleden door Tjeesus...,
1
Meld

SGP is de partij voor herstel van Israel .. niet zo heel opmerkelijk dat dhr vd Staaij dit zegt.
Het is ook de partij van de predikant die hier in het plaatselijke krantje vorige week de duivel aan het werk zag toen de winkelsluiting op zondag opgeheven werd... ik heb even gekeken, maar zag echt niets.

Overigens moeten we gewoon al die buitenlandse groepen stoppen te subsidieren.. links rechts boven of onder.. het is altijd gedonder....

30 beertje36    
12 dagen geleden door beertje36
0
Meld

@25

@20 is een antwoord op jouw @17 hoor.
Kom je er met argumenteren niet uit dan sla je toch snel een andere richting in...niet?

31 Hendrianus    
12 dagen geleden door Hendrianus
15
Meld

@26 Ja, 'iets met'. Zover was ik ook al maar wat is dan 'nutteloze poging'?
Cryptogrammen, niet mijn dingquestion.

32 Hendrianus    
12 dagen geleden door Hendrianus
15
Meld

@28
Ja, je mag je best afvragen of Nederland überhaupt een poot uitsteekt om de Palestijnen of de Israëli te helpen met wat dan ook. Als echter dat besluit genomen is en er zijn krachten die het anders willen dan moeten die wèl met goede argumenten komen.
Verzet tegen bezetting is op zich geen terreur, het is een legitieme strijd. Als Nederland niet kijkt naar de reden van veroordeling van een kostwinnaar om zijn familie financieel te steunen zie ik echter niet in waarom we daar wel naar gaan kijken als het familie van Palestijnse gedetineerden betreft.
Doe je dat wel dan help je de bezetter om elk verzet te smoren. De vraag is dan of dat je doel is?
Dat is zeker het doel van van der Staaij en hij niet alleen.

Neutraal zijn we sowieso jiet in dit conflict want Israël geniet de status van bevoorrecht handelspartner. Moet Nederland via korting op importheffingen de illegale kolonisatie praktijken van Israël steunen?

Inkijk, daar zul je de strijders om de hulpgelden richting de Palestijnen stop te zetten niet over horen.

33 Hendrianus    
12 dagen geleden door Hendrianus
14
Meld

@29

Zo heb ik er ook eentje. Koloniseer bezet gebied en annexeer een deel, wij steunen je van harte question.

34 Hendrianus    
12 dagen geleden door Hendrianus
14
Meld

@34 Ja... terroristen gratis geld geven of gewone relaties met een gewoon land onderhouden... bijna hetzelfde hè, haatzaaiertje van me question

35 Yiroesh    
12 dagen geleden door Yiroesh
3
Meld

@2 je hebt meters stront in je ogen vwb de Palestijnse kwestie. Je wordt keihard verneukt in je denkbeelden en daarom zijn antisemitische denkbeelden je niet vreemd. Wordt wakker.

36 Waarheid, gewoon zoals het is    
12 dagen geleden door Waarheid, gewoon zoals het is
1
Meld

@35 @36

'Haatzaaiertje', 'antisemitische denkbeelden je niet vreemd'.

Ja ja, geen argumenten en dus maar komen met dit soort opmerkingen. Gaaaaaap.

37 Hendrianus    
12 dagen geleden door Hendrianus
15
Meld

@37 Argumenten? Ik reageer op een drogreden, jij maakt je eigen opmerkingen al onschadelijk question

Volg je het verder nog wel?

38 Yiroesh    
12 dagen geleden door Yiroesh
3
Meld

@35

'Terroristen? Vrijheidstrijders, '..gewoon land..'? Israël bedrijft reeds vijftig jaar de oorlogsmisdaad van het overbrengen van Israëlische staatsburgers naar bezet gebied. Met de kolonisatie politiek van Israël ben je het toch niet eens of ben je van gedachten veranderd?

39 Hendrianus    
12 dagen geleden door Hendrianus
14
Meld

Mijn indruk is dat christelijk Nederland veel te veel met pro-Israël bezig is en te weinig met “eigen bijbelgordel”. Flink ingebed bij ultrarechts en de broodheren van de PVV, getuige ook de trollenfabriek in Buitenveldert met non-stop propaganda.

40 E.Meel    
12 dagen geleden door E.Meel
5
Meld

@39 Ik ben na je eerste twee woorden gestopt met lezen.
Ciao.

41 Yiroesh    
12 dagen geleden door Yiroesh
3
Meld

@40

De christelijke beweging die het meest fanatiek is met Israël heeft het sterkste geloof in de eindtijd en het laatste oordeel. Dat is de reden voor hen om Israël onvoorwaardelijk te steunen, alle Joden moeten naar Israël volgens de eindtijd aanhangers. Overigens loopt het dan niet goed voor o.a. de Joden af want wie in de eindtijd niet het christendom omarmt verdwijnt in de duisternis en blijft eeuwig verstoken van Gods aanwezigheid. Jaja, God is liefde.

42 Hendrianus    
12 dagen geleden door Hendrianus
13
Meld

@41 Arrivederci, dormi bene.

43 Hendrianus    
12 dagen geleden door Hendrianus
13
Meld

@42
Inderdaad, heel eng groepje. Ze werven zelfs actief onder joden die niet in Israël wonen, bieden ze aan om de emigratie te regelen en de kosten te betalen etc. en blijven als een soort jehova getuigen doordrammen ook als mensen aangeven helemaal niet naar Israël te willen.

44 PuurHagelslag    
12 dagen geleden door PuurHagelslag
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
'Hooligan' Jan heeft geen spijt van...
EINDHOVEN - Hij stond zaterdag vooraan bij de...

1 dag geleden door ontken

PvdA stelt vragen over ´extreemrechtse...
De Partij van de Arbeid (PvdA) in Rotterdam w...

1 dag geleden door Inter

Rechter bepaalt dat Trump geen illegale immig...
Een federale rechter in San Francisco heeft b...

12 uur geleden door Nu.nl

VARAgids verliest tientallen abonnees na cove...
De VARAgids heeft zestig abonnees verloren na...

9 uur geleden door Reconquista

Jesse Klaver roept politiek op afstand te nem...
GroenLinks-leider Jesse Klaver heeft zondag o...

1 dag geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Rapunzel
Winkeliers met iets van Zwarte Piet in de eta...
Ik ben klaar met die hele antipietkliek....

minder dan een minuut geleden door Rapunzel

Crannbuidhe
Taakstraf en rijontzegging geëist voor doodr...
@2 Jij vergelijkt een opzettelijke actie met ...

minder dan een minuut geleden door Crannbuidhe

120db
“Vondst Picasso was publiciteitsstunt van B...
@43ja houd je van de straat : D : D...

1 minuut geleden door 120db

Drs. Mezun
Extreemrechtse terreurverdachte Vincent T. vr...
@43 Ik ben ontzettend Islam kritisch zoals ik...

1 minuut geleden door Drs. Mezun

annie
Winkeliers met iets van Zwarte Piet in de eta...
Koop inderdaad geen spullen waar ze de zwarte...

1 minuut geleden door annie

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig