U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 22
Kinderen in Zaanstad zien Sinterklaas als een gezellig familiefeest en hebben als het om de kleur van Zwarte Piet gaat een voorkeur voor de roetveegpiet. Dat zei Kinderombudsman Anne Martien van der Does van de gemeente Zaanstad woensdag vlak voor aanvang van een dialoog- en debatavond ove ...

8 maanden geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
8
36
7
1
12

@394 : Dati is van het begin af aan de bedoeling geweest van het gezeur over ZP en racisme. Het feest verpesten zodat mensen er geen zin meer in hebben, en voila, je hebt datgene uitgestuft, dat nou eens echt alle Nederlanders met elkaar gemeen hadden en leuk vonden, zonder negatieve connmotaties, dat de Nederlanders ook nog eens als typisch en uniek Nederlands beschouwen.

Cultuur-afbraak en afbraak van het Nederlander- en samen-gevoel. Nederlanders moeten niets meer hebben waarover ze zich saamhorig voelen, één volk voelen, zodat ze niets meer hebben om zich voor te verzetten tegen globalisering en uitstuffen van landsgrenzen door EU/VN.

401 Wendel    
8 maanden geleden door Wendel
1
Meld

@396 Yep, ze missen een paar hersencellen.

402 lisaaatjuh    
8 maanden geleden door lisaaatjuh
2
Meld

Is dat weer een nieuwe trend om kinderen te vragen zien jullie liever een normale Zwarte Piet of liever een nep piet de zogenaamde roetveeg piet.
Vervolgens de kinderen nog even vertellen dat de echte Zwarte Piet zeer gevaarlijk kan zijn en je mee neemt naar Spanje in een zak als je een beetje stout geweest bent, nou dan is de keus snel gemaakt natuurlijk.

403 welofniet    
8 maanden geleden door welofniet
1
Meld
404 welofniet    
8 maanden geleden door welofniet
0
Meld

Het interesseert mij geen hol hoe een piet eruit ziet .
Alleen rood , geel , blauw , rose enz past niet .
Maar of het nou zwart ,bruin of roetveeg is , wat maakt dat uit .
Ik geloof niet meer.
Als de kinderen die dat wel doen het maar oké , leuk en spannend vinden .
Het is mijn feest niet maar hun feest, nu en later.
En ik ben niet van plan om met wie dan ook er over te gaan ruzien . .
Ik heb hier niks gehoord dus ik laat mij verrassen .

En ...je mag bij je thuis gewoon de piet laten komen die je zelf wilt.

405 No newstoday    
8 maanden geleden door No newstoday
12
Meld

@401

Het is geen cultuurafbraak.
Zie afbeeldingen van de pieten van vroeger dan is er ook al flink verandering .
Cultuur is ook tijdgebonden en volgt de tijd anders hadden we nu alleen nog schilderijen ala Rembrandt en was Van Gogh verboden .
Cultuur is van de mensen en de mensen veranderen .

406 No newstoday    
8 maanden geleden door No newstoday
10
Meld

@403 Jazeker. Ik help graag wat mee.

Een onderzoek dat ik gisteren hier in het dorp heb uitgevoerd onder een representatieve groep kinderen in de leeftijd tussen 3 en 10 jaar die nog geloven in Sinterklaas geven de volgende resultaten te zien:
1. De meeste kinderen geven al snel aan groot voorstander te zijn van een inclusieve samenleving;
2. Veel kinderen vinden het beeld van een sterotiep beeld van de gekleurde medemens in de persoon van de ouderwetse Zwarte Piet niet meer thuishoren in een inclusieve samenleving waarin alle mensen respect verdienen
3. Veel kinderen geven aan Zwarte Piet op te willen offeren en ruimte te bieden aan een roetveeg Piet of geven aan een transgender Piet ook wel van deze tijd te vinden.
4. De kinderen geven voorts aan dat Sinterklaas wel een heel oubollig type is in deze geglobaliseerde samenleving en denken dat een wijziging van deze persoon qua stijling en image ook wel eens belicht mag worden. Ze hebben aangegeven met ideeën in deze te zullen komen.


Tot zover mijn gisteren uitgevoerde buutonderzoek onder wat in Sinterklaas gelovende kinderen in de leeftijd tussen 3 en 10 jaar in een Brabants dorp dat eigenlijk het predikant dorp al lang niet meer verdient maar dat klinkt zo schattig en vertrouwd.

Mijn volgende onderzoek zal zich richten op de vraag hoe kinderen de Kerst beleven en dan voornamelijk de 2e Kerstdag in de middaguren. Resultaten van dit onderzoek volgen hier nog later op NK.

407 De Vliegende Brabander    
8 maanden geleden door De Vliegende Brabander
4
Meld

al dat roet is in feite fijnstof - geen verstandig klimaatbeleid dus

408 klimaatbeleid    
8 maanden geleden door klimaatbeleid
6
Meld

@407
Excuus voor het gebruik van het archaïsche woord predikant. Moet predikaat zijn.

409 De Vliegende Brabander    
8 maanden geleden door De Vliegende Brabander
0
Meld

Leiuk opzetje. Sinterklaas is een kinderfeest, dus doe je net alsof kinderen om de roetveegpiet vragen. Zo zet je weerspannige volwassen onder druk om verzet tegen jouw standpunt op te geven.
Op basis van de mening van niet meer dan 200 kinderen, die ondervraagd zouden zijn.

Maar we weten helemaal niet wat aan de ondervraging vooraf is gegaan. Daarbij ga ik er dan vanuit dat de ombudsvrouw eerlijk is en het onderzoek niet is verzonnen.

Als je zo'n onderzoekje vooraf laat gaan door een praatje waarin wordt gewezen op de volwassenen die het niet met elkaar eens zijn, dan zullen veel kinderen daarna een veilige optie kiezen. Zo krijg je het onderzoeksresultaat dat je wilde.


Het politiek correcte kamp ziet 2 zaken zeer kwalijk over het hoofd:
1. Het Sinterklaasfeest is een traditie die volwassenen , ouders en grootouders, doorgeven aan hun (klein)kinderen. Voor hun plezier en voor het plezier dat hun kinderen ooit weer zullen hebben, zodra ze zelf ouders geworden zijn. En voor het plezier van de kleintjes zelf, in hun magische wereld tot ze 6, 7 jaar oud zijn.
De traditie doorgeven willen (groot)ouders doen op de manier die hen goeddunkt. Zonder de woedende en beledigende inmenging van politiek correcte politici en hun activisten.
Blijf uit de huiskamers met je onzin-ideologie en waanzinnige denkbeelden. Leg niet van allerlei dingen kunstmatig in de sinterklaasviering. speel niet voor gedachtepolitie.

2. Ik ben van caraïbische geboorte, mijn kinderen en kleinkinderen zijn het ook. Als de roetveegpiet doorgedramd wordt, is zwarte piet zijn voortaan alleen voor blanke kindertjes weggelegd. Want ja, een bruine of grijze veeg over een bruine huid, dat toont niet veel. Mijn achterkleinkinderen kunnen dan niet tot pietje geschminkt worden, wanneer ze 4 of 5 jaar oud zijn en dat prachtig vinden.
Al de politiek correcte en met geweld dreigende braakmiddelen maken dus van het Sinterklaasfeest een exclusief blanke traditie. Zodat ze na het definitief afvoeren van zwarte piet te hoop kunnen lopen tegen Sint Nicolaas zelf als toonbeeld van witte suprematie, pedofiele christelijke priesters , gewelddadige kerstening, of weet ik wat voor onzin ze in Den Haag nog meer bedenken.

Laten we gewoon een dikke streep zetten door de zogenaamde activisten, hun provocaties, hun dreigementen, door de politiek correcte politici , bestuurders, en partijen. Negeren, wegsturen en gewoon ons gang gaan. Zij hebben ons nodig, wij hun niet, want in de werkelijke wereld presteren ze niet.

410 stanley.staatsman    
8 maanden geleden door stanley.staatsman
2
Meld

Kinderen willen wat hun ouders willen dat ze willen. In sinterklaasliedjes gaat het over sinterklaas en zwarte piet. Nooit gehoord van een roetveegpiet in een liedje.

411 Kameelus2.0    
8 maanden geleden door Kameelus2.0
1
Meld

@410 . Goede analyse!

412 Lerac    
8 maanden geleden door Lerac
3
Meld

De kids in de Zaanstreek voelen het blijkbaar goed aan. Zo is er inderdaad maar één juiste piet en dat is de roetveegpiet, zodat ieder deelnemend kind er met plezier aan kan deelnemen.

413 Black65    
8 maanden geleden door Black65
8
Meld

@410 +++++

414 LoydMorris    
8 maanden geleden door LoydMorris
3
Meld

@413 Okay... en wat doen we met deze idioten .... KOZP

“Dat Den Haag al een paar jaar ook roetveegpieten heeft, is voor haar niet genoeg. ,,We zien de roetveegpiet als een black face light. Een light versie van de karikatuur Zwarte Piet. Het is strafbaar om mensen te discrimineren en toch kiest de gemeente Den Haag ervoor dat te doen.’’

415 lisaaatjuh    
8 maanden geleden door lisaaatjuh
2
Meld

@401 precies, en maar blijven janken over de participatie maatschappij die maar niet van de grond komt En maar de schuld vooral bij de burgers blijven leggen.

416 Katte_kop    
8 maanden geleden door Katte_kop
1
Meld

De Ruyters zeggen: "Het is DUS wel grappig dit want feitelijk geeft de kinderombudsman ( wat een vrouw is in dit geval) aan dat Zwarte Piet dus zwart is geworden van de roet in de schoorsteen en is IEDERE lees dus nog even een keer goed IEDERE grond voor discriminatie weg en kan de Burgemeester van Zaanstad DUS ook alle protestaanvragen afwijzen en KOZP gewoon de deur wijzen, volgende zaak en dank je wel kinderombudsman voor dit onvoorziene bewijs van GEEN discriminatie

417 De Ruyters van Michiel    
8 maanden geleden door De Ruyters van Michiel
2
Meld

roet is eigenlijk fijnstof - hoe verhoudt zich dat met verstandig klimaatbeleid?

418 klimaatbeleid    
8 maanden geleden door klimaatbeleid
4
Meld

@410 ++++++

Zeer wijs en nuchter gesproken. De spijkers op de koppen!.......

419 Congo    
8 maanden geleden door Congo
1
Meld

418 Reacties in 3 minuten? Wouw!

420 Reagurius    
8 maanden geleden door Reagurius
2
Meld

@420 Wat bedoel je ?

421 GOTCHA666    
8 maanden geleden door GOTCHA666
1
Meld

@413 "zodat ieder deelnemend kind er met plezier aan kan deelnemen."

Leuk! Uw kindertjes gaan als roetveegpiet.
Geweldig!

422 Congo    
8 maanden geleden door Congo
1
Meld

@413 Dus als de roetveegpiet gitzwart is, is dat geen enkel probleem?

423 arcenist    
8 maanden geleden door arcenist
1
Meld

Die trut is zelf tegen zwarte pieten en bakt dan zo'n verhaal dat het de kinderen niets kan schelen. Dus waarom zouden we dan zo'n traditie gaan veranderen. Het was nooit racistisch en nu ook niet racistisch, maar er zijn wat zeveraars die tegen alles zijn wat zwart is. Nou ga dan naar dezelfde dokter als Michael Jackson en laat je wit maken.

424 niet-alles-geloven    
8 maanden geleden door niet-alles-geloven
3
Meld

@421

Zeer waarschijnlijk omdat een artikel wat ik heb geplaatst is samengevoegd met dìt artikel. Nu lijkt het alsof er zoveel reacties zijn binnen een paar minuten.

425 Congo    
8 maanden geleden door Congo
0
Meld

@421 Het draadje van @426 .

427 Reagurius    
8 maanden geleden door Reagurius
2
Meld

@427 Dat zie ik dus niet
Als ik op die link in 426 klik dan gaat ie naar het bronartikel niet naar de reacties van nieuwskoerier

428 GOTCHA666    
8 maanden geleden door GOTCHA666
0
Meld

Amsterdamse kinderombudsvrouw heeft 5 zwarte kindjes ondervraagt, waar ze vooraf tegen zei hoe racistisch zwarte piet is en dat ze vaak gepest zullen worden als zwarte piet blijft, waarop de kindjes zeiden dat ze dan maar liever een roetpiet hadden.
Conclusie ombudsvrouw: kinderen willen een roetpiet.

429 Spraypaint    
8 maanden geleden door Spraypaint
2
Meld

@428

Klopt, omdat het samengevoegd is. Helaas.

430 Congo    
8 maanden geleden door Congo
0
Meld

@393 'Voor de rest boeit het me niet tegen wie of wat je het had, ik bepaal zélf nog altijd waar en op wie ìk reageer op een openbaar forum.'

Probeer dat vast te houden, maar vooral: probeer eens criteria die je voor jezelf aanlegt ook op een ander van toepassing te laten zijn. Dan haal je vanzelf jezelf uit de verdachte hoek.

Hetzelfde geldt voor je geloofsgenoot in @377
Meent ook voor anderen te moeten bepalen wat ze wel en niet mogen schrijven omdat hij zich zo gauw aangesproken voelt en zo fijngevoelig is.

431 Hadjememaar    
8 maanden geleden door Hadjememaar
7
Meld

@428 Wel als je op het draadje van de TS bij "alle" klikt.

432 Reagurius    
8 maanden geleden door Reagurius
1
Meld

Voorlopig is er al een partij die zijn twijfels heeft, en heeft gevraagd om onderbouwing te geven door het onderzoek met bijbehorende vragen én antwoorden openbaar te maken voor de gemeenteraad in Zaandam.

En terecht uiteraard, ik zou die van der Does óók niet zomaar vertrouwt op d'r geblondeerde haren....de mevrouw gaat het nog moeilijk krijgen.

https://www.nieuwskoerier.nl/news/373589-pov-heeft-twijfels-bij-voorkeur-zaanse-kinderen-voor-de-roetveegpiet/out

433 Congo    
8 maanden geleden door Congo
1
Meld

@432 Wat bedoel je welke TS er zijn er dus 2

434 GOTCHA666    
8 maanden geleden door GOTCHA666
1
Meld

Kinderombudsvrouw uit het extreemlinkse BN'er bolwerk AMSTERDAM waar men besloten heeft om Spaanse edelhomo's tot pieten te bombarderen. Mensen dan weet je toch genoeg. Amsterdammers zijn niet serieus te nemen in deze kwestie.
In Amsterdam moeten ze lekker hun eigen feestje vieren en de rest van Nederland met rust laten. Maar nee hoor, men blijft zuigen en zuigen. question

435 Spraypaint    
8 maanden geleden door Spraypaint
1
Meld

Heeft Tim Hofman weer een aantal kinderen geïnterviewd...

436 Pollens    
8 maanden geleden door Pollens
1
Meld

@434 Klik op alle en dan daar waar alle topics bij elkaar staan op dat draadje van Congo.

437 Reagurius    
8 maanden geleden door Reagurius
1
Meld

@431 : Met je antwoord op mijn post bewijs je je dogmatisch redeneren. Er wordt nergens voorgeschreven hoe je moet reageren. Ik beschrijf alleen je tactiek en dat die niet netjes is en vraag of je eens wilt proberen om de discussie normaal te voeren. En daar heb je blijkbaar wat moeite mee.

438 Gezond boerenverstand    
8 maanden geleden door Gezond boerenverstand
0
Meld

@438
In @377
'De tactiek die je toepast moet je niet gebruiken'
Je hebt het toch echt zelf opgeschreven...

439 Hadjememaar    
8 maanden geleden door Hadjememaar
4
Meld

@429 Dat gevoel kreeg ik dus ook meteen toen ik het las, dit onderzoek is of niet gedaan of enorm "gestuurd". Ik geloof er namelijk geen snars van dat de meerderheid van 200 kinderen voor de roetveegpiet zou zijn. Mevrouw moet maar snel naar voren komen met die onderzoeksresultaten, dan zullen we zien of die echt bestaan en als ze echt bestaan hoe het onderzoek uitgevoerd is.

440 RoosjeB    
8 maanden geleden door RoosjeB
1
Meld

Tot nu toe lijkt het volledig uit haar duim gezogen.

Ze moet nu maar met harde onderzoek resultaten komen of direct ontslag nemen.

441 meneer van het nieuws    
8 maanden geleden door meneer van het nieuws
1
Meld

Kinderen zien volgens mij roetveegpieten gewoon als zwarte pieten.

442 Reagentje    
8 maanden geleden door Reagentje
3
Meld

@439 : "Zoiets moet je niet doen" is een normale uitdrukking waarin je aan geeft dat iemand het niet netjes vindt wat je doet. Daar sprak ik je op aan. Maar goed, het was beter geweest als ik had gezegd "De tactiek die je toe past zou je niet moeten gebruiken." Dan was het duidelijker geweest.

Maar al met al geen reactie op een inhoudelijk betoog, maar enkel afketsende opmerkingen. Jammer.

443 Gezond boerenverstand    
8 maanden geleden door Gezond boerenverstand
1
Meld

Wat een kulverhaal. Kinderen geloven in Sinterklaas en Zwarte Piet. Die gaan echt niet vragen om 'veegPieten'.

444 Cody    
8 maanden geleden door Cody
2
Meld

@441 Hangt van de vraag af. Als je aan kinderen vraagt "Vind je dat Sinterklaas zwarte slaven mag houden?" dan weet ik het antwoord wel.

445 Dune    
8 maanden geleden door Dune
2
Meld

@405 "Maar of het nou zwart ,bruin of roetveeg is , wat maakt dat uit ."
Hey da's de buurman en dat is de overbuurvrouw. Hhmm, dat is een echte Zwarte Piet maar die andere, dat zijn geen echte...

446 RobP    
8 maanden geleden door RobP
1
Meld

@410 "Het politiek correcte kamp ziet 2 zaken zeer kwalijk over het hoofd"
Hier gaat u ervan uit dat de anti ZP'ers politiek correct zijn. Waarom?

447 RobP    
8 maanden geleden door RobP
1
Meld

@410 Verder goede analyse.

448 RobP    
8 maanden geleden door RobP
0
Meld

Hier had ik al eerder over gelezen dat ze een dialoog-avond hadden gedaan over ZP en dat er niemand kwam, en dat ze toen maar dit verhaaltje uit de dikke duim hebben gezogen dat ze kindjes naar hun mening hadden gevraagd.

De autochtonen waren niet dom genoeg om naar zo'n avond te gaan zodat ze naar een conclusie toe gemasseerd konden worden "jullie hebben toch inspraak gehad" op zo'n avond vol "vrije" menings-uiting met buurtgenoten.

449 Wendel    
8 maanden geleden door Wendel
1
Meld

@449 .
Het was nergens te lezen dat er van die avonden georganiseerd waren zelfs niet op de website van de gemeente.

450 eigenmening    
8 maanden geleden door eigenmening
1
Meld

@229

Ik heb vannacht al geprobeerd om 'm te openen maar leenbakker.nl laat zich niet openen met Firefox.

451 ~ Echelon II ~    
8 maanden geleden door ~ Echelon II ~
13
Meld

@233

Zo bedoelde ik het niet, en dat weet u ook question

452 ~ Echelon II ~    
8 maanden geleden door ~ Echelon II ~
13
Meld

@234

LOL, vooral die donkergetinte vrouwelijke Sinterklaas op een olifant traint m'n lachspieren question

Maar dat mag dan vast weer niet van de PvdD, die olifant dan.

453 ~ Echelon II ~    
8 maanden geleden door ~ Echelon II ~
12
Meld

** gebruiker verwijderd **

@424 Michael Jackson had vitiligo. Daar kun je helemaal wit van worden ...kijk deze afbeeldingen van verschillende mensen met vitiligo. Er zijn foto's van een hele jonge MJ wqaar je het begin van vitiligo al kunt zien!

https://www.google.com/search?q=afbeeldingen+vitiligo+michael+j&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwid0IH9n8XeAhVErxoKHfyRAWoQsAR6BAgAEAE&biw=1366&bih=632

454 gebruiker verwijderd    
8 maanden geleden door gebruiker verwijderd

@452
Ach ja, ik dacht even een grapje zo tussendoor, en ik had trouwens ook daarvoor al de nodige obscene dingen op dit draadje neergezet. Dus veel erger dan dat kon het hier met mij toch al niet meer worden. Ja toch? question

455 rebo    
8 maanden geleden door rebo
0
Meld

@455

You made my day question

456 ~ Echelon II ~    
8 maanden geleden door ~ Echelon II ~
12
Meld

@456
You're welcome question

457 rebo    
8 maanden geleden door rebo
0
Meld

@442 Nee dus

458 GOTCHA666    
8 maanden geleden door GOTCHA666
3
Meld

@451

Jammer dat je het niet kunt openen.
Een mooie kleur donkerblauw is het, wat tegen zwart aanschurkt maar het toch écht niet is.... prima alternatief question

459 Congo    
8 maanden geleden door Congo
0
Meld

Eeen kinderonbudsvrouw dat idd gestuurd onderzoek doet?
Doet ze ineens aan politiek en wetenschap?
Maw, ASAP alle resultaten bekend maken, ze zou al helemaal niet mee moeten doen aan politieke sturing, immers ze is een kinder onbudsvrouw......

Het enigste wat ze moet zeggen is, er wordt niet door tegenstanders van KOZP op die dag gedemonstreerd, that's it!!!!

In Den Haag heeft BM wel een goed verhaal en goede observatie, waarom kon dat vorig jaar niet in Dokkum en in alle andere gemeenteen dit jaar, gewoon KOZP verbieden te demonstreren, kort of naast kinderen, immers KOZP zijn bewezen raddraaiers en schreeuwers en militanten, met eigen maar 1 doel, geld en subsidie.
Je kunt terecht vaststellen, dat de national onbudsvrouw en deze locale, al ENORM GEFAALD hebben in de belangen van kinderen te behartigen/

Burgemeester verbiedt anti-zwartepietdemonstratie op Plein bij intocht
https://www.ad.nl/den-haag/burgemeester-verbiedt-anti-zwartepietdemonstratie-op-plein-bij-intocht~a758adff/

460 Goldrush    
8 maanden geleden door Goldrush
1
Meld

@460 "KOZP zijn bewezen raddraaiers en schreeuwers en militanten"

Dat laatste voorál, met hun zwarte baretjes.......

461 Congo    
8 maanden geleden door Congo
1
Meld

@460

Goed nieuws overigens, uw laatste link.
Hier in Den Haag moeten we ze niet, dat schreeuwvolk.
Goed dat bij de burgemeester óók op tijd het licht is aangegaan.

KOKOZP

462 Congo    
8 maanden geleden door Congo
1
Meld

@443 Wat raar.
Als ik het niet netjes vind, wat iemand doet, dan schrijf ik: "Ik vind het niet netjes wat u doet", of woorden van gelijke strekking. Ik zou ervoor waken in zo'n geval de gebiedende wijs te gebruiken.

En dat een reactie niet meteen volledig aan uw verwachtingen voldoet spijt me voor u, maar kan mij eigenlijk niet bijzonder boeien. Mijn tijd is beperkt en als ik het op enig moment voldoende vind om in eerste instantie alleen te reageren op de eerste regel van uw bijdrage, dan zult u zich daarbij moeten neerleggen. Uiteraard mag u op verdere reactie aandringen, die volgt nu.

U reageert op @343 … Wat u kennelijk stoort is: "Extreemrechts is extreemrechts".
Daar valt helaas niets tegenin te brengen. Daar doet u ook geen poging toe, maar u voelt zich toch geroepen op te treden als een soort "advocaat van de slachtoffers".
Prijzenswaardig, maar ook bedenkelijk.

Ik kan me er echt niet om bekommeren, als mensen zich door iets als "extreemrechts is extreemrechts" aangesproken voelen, dat is een zaak van de lezer.
Ook u kunt er een verhaal aan breien, als zou u wel weten wie ik daarmee aanspreek, die poging strandt jammerlijk.

Ik verzoek u, zich te beperken tot de feiten. Feit: Ik spreek mensen aan op uitingen van extreemrechtse sympathieën. Dat hebt u niet uitgevonden, dat schrijf ik herhaaldelijk, zo ook in @318
Niemand hoeft te bewijzen, niet extreemrechts te zijn. Een ieder die ik op die manier aanspreek, kan mij vragen, waaraan ik mijn beschuldiging ontleen. Ik ben mij er werkelijk niet van bewust, ooit een dergelijke vraag onbeantwoord te hebben gelaten, als die vraag tenminste juist geadresseerd was. Wijst u maar aan waar ik iemand beschuldig, zonder vrij snel aan te geven waar "het slachtoffer" bijvoorbeeld poogde iemands bewegingsvrijheid in te perken, of vrijheid van meningsuiting af te nemen. Zelfs ongevraagd geef ik dat open aan, zie @431

Dat is toch wel even iets anders, als dat ik ervan werd beschuldigd mensen onterecht nazi te hebben genoemd, terwijl dat ten enen male onmogelijk is. Daarbij in aanmerking genomen dat deze beschuldiging werd geuit in een draadje, waarin ik mij voordien geheel niet moeide. Ik zag het toevallig, stelde de in mijn ogen gerechtvaardigde vraag, waar ik dat dan gedaan had...
Tientallen verzoeken, weken later, nog omfloerst, gaf betrokkene gisteravond eindelijk toe deze aantijging niet te kunnen staven.

Het is uw goed recht om bij te vallen wie u wilt. Het is zelfs uw goed recht om bevelen uit te delen, wanneer u dat wilt. Maar het is hier een openbaar forum, het is mijn goed recht om uw bevelen naast mij neer te leggen en een mening te vormen, hoe de vlaggen er bij u voor hangen.
Ze lijken in ieder geval keurig gestreken, dat moet ik toegeven.

463 Hadjememaar    
8 maanden geleden door Hadjememaar
3
Meld

@460

Dat pleps krijgt overigens wel de toestemming om elders hier in Den Haag hun gekraai te manifesteren, dat is dan wel weer jammer....
Ik weet overigens wel een mooi plekje hier verderop, waar ze van mij tegen de wind in mogen schreeuwen zo lang ze maar willen.

De Waalsdorpervlakte......

464 Congo    
8 maanden geleden door Congo
1
Meld

De Ruyters zeggen: "Wel wel ook haar onafhankelijkheid, objectiviteit en integriteit ligt nu dus op straat te grabbel. ONTSLAAN!!!"

465 De Ruyters van Michiel    
8 maanden geleden door De Ruyters van Michiel
2
Meld

@78 Dus jij bent een extreem Gr.L eikeltje

466 Bollieboos    
8 maanden geleden door Bollieboos
1
Meld

@2 Omdraaien: het zijn sommige ouders die moeilijk doen over zwarte piet. Kinderen hebben daar geen problemen mee. En degenen die anderen uitschelden voor zwarte piet, moet je opvoeden. Niet het archetype de schuld geven.

467 Sjaan    
8 maanden geleden door Sjaan
1
Meld

@466 Mijn afstand tot Gr.L zal zeker niet kleiner zijn dan jouw afstand tot br.r.

468 Hadjememaar    
8 maanden geleden door Hadjememaar
1
Meld

@458 : En ik denk dat wanneer je een klein kind naar een roetveegpiet laat kijken, het gelijk de associatie met zwarte piet maakt.

469 Reagentje    
8 maanden geleden door Reagentje
0
Meld

@469 Dan denk je dus verkeerd zoals al gezegd en is ook geen reden voor die roetveegpiet dus niet doen

470 GOTCHA666    
8 maanden geleden door GOTCHA666
3
Meld

Kinderombudsman/vrouw likt teveel D66reetjes en lult daardoor uit haar kippennek.

471 Undertaker    
8 maanden geleden door Undertaker
1
Meld

@459

Nog even met de laptop browser bekeken en het zou een alternatief kunnen zijn question

472 ~ Echelon II ~    
8 maanden geleden door ~ Echelon II ~
13
Meld

Wat een tumult toch allemaal weer question

Kinderen hebben slechts aangegeven meer met een roetveegpiet te hebben dan met een (nacht)blauwe of (gras)groene....

Verder las ik vandaag dat de meerderheid dit gezeur van beide kanten vooral "moe" is en er geen probleem mee heeft dat tijden in die zin veranderen. C'est la vie!

473 Manja    
8 maanden geleden door Manja
1
Meld

,@473 "Kinderen hebben slechts aangegeven meer met een roetveegpiet te hebben dan met een (nacht)blauwe of (gras)groene...."

Vooralsnog een niet onderbouwde aanname van een zekere ombudsvrouw...
Mevrouw mag het de gemeenteraad eerst nog even aantonen.

474 Congo    
8 maanden geleden door Congo
2
Meld

Naar aanleiding van dit zogenaamde onderzoek hebben wij van de oudercomissie van twee basisscholen hier in Den Haag Zuid-West een soortgelijk onderzoek gehouden onder 300 kinderen.

Wij hebben het simpel gehouden, en geen vraagstellingen neergelegd waarbij eigen conclusies kunnen worden vastgesteld, maar de kinderen simpelweg 2 plaatjes hebben voorgelegd waarbij ze konden aankruisen welke piet ze leuker vinden.
Ze konden kiezen tussen een roetveegpiet en zwarte piet.
Met overweldigende meerderheid is er gekozen voor zwarte piet.

475 Congo    
8 maanden geleden door Congo
2
Meld

Wonen er nog wel Nederlanders daar in Zaanstad?

476 Topperz    
8 maanden geleden door Topperz
2
Meld

@463 : Je bent in staat om een zeer uitgebreide reactie te geven. Om je eigen woorden te gebruiken "je voelt je blijkbaar aangesproken" maar dat is een beetje flauw. Je hebt een totaal inzicht dan ik en dat is interessant en ik zou de discussie daarom veel netter willen voeren.

Ik vind het enkel wel frappant dat jij valt over een gebiedende wijs (klopt in mijn opmerking maar nogmaals is gewoon een uitdrukking die hier veel gebruikt wordt), maar het vervolgens wel ok vindt om alles en iedereen rechts extreem te noemen gebaseerd op jouw gevoel en je mening. Je eigen generalisatie, dehumanisatie en polarisatie is prima, maar oh wee als iemand je in gebiedende wijs toe spreekt. Dat is toch wat raar.

Juist omdat we zo'n andere visie hebben op elkaar ben ik juist benieuwd naar hoe je aan je denkbeelden komt. Wat is je logica er in? Waarom vind je mensen zo snel rechtsextreem? Of zijn het gewoon mensen die meer kritiek op iets hebben en daar hardere uitspraken over doen zonder dat ze extreem zijn. Ik baal er van dat alles tegenwoordig direct rechts extreem wordt genoemd. Dat het direct weer aan treinen, bruin, grote leider, etc.... gekoppeld wordt. En dat kun je niet ontkennen hier. Die termen vliegen hier dagelijks in het rond en heb jij ook gebruikt. Het maakt de discussie direct dood. "Ik hoef niet naar je te luisteren want je bent rechts extreem" is hier elke dag aan de orde. Net als de "Jij bent een linkse knuffelaar dus ik hoef niet te luisteren" trouwens en ook die helpt geen ene reet met het voeren van de discussie of het vinden van een oplossing.

Ik heb altijd geleerd dat de eerste die begint te schreeuwen of te schelden in een discussie bij voorbaat de discussie al verloren heeft. Dus mijn vraag aan jou is, je kunt goed van het woord af, kun je de discussie voeren zonder dat je direct in je mantra vervalt?

477 Gezond boerenverstand    
8 maanden geleden door Gezond boerenverstand
1
Meld

@453 : Ik heb hem daadwerkelijk zien rondrijden in een lichtblauwe volkswagen kever, hij zat op de rugleuning, blijkbaar, en stak tot zijn middel uit het vouwdak, te wuiven. Met die mijter kon hij sowieso niet erin zitten en er waren daar geen paarden. Lang geleden, ver weg, heet land.

478 Wendel    
8 maanden geleden door Wendel
1
Meld

@463 : Feit: u bepaalt blijkbaar eenzijdig dat alles dat niet allochtoon knuffelt, een uiting is van extreem-rechtse sympathieën, hetgeen duidelijk is bedoeld als belediging van de tegenpartij en ook zo wordt ontvangen. U bedoelt het zo, en zo wordt het ook opgevat. Doel bereikt. Welk doel? Polarisatie.

479 Wendel    
8 maanden geleden door Wendel
1
Meld

@415 , @422 en @423 Om misverstanden te voorkomen versta ik onder "roetveegpiet" een piet met slechts enkele zwarte vegen/strepen op het gezicht, wat mij betreft de ideale piet voor ALLE kindertjes - hij gaat immers door de schoorsteen - dus niet (volledig) zwart geschminkt, noch een pruik van kroes haar, knalrode dikke lippen en een Surinaams accent. Dat KOZP de hierboven omschreven roetveegpiet wellicht toch nog opvat als "blackface light" is overigens haar goed recht, waar ik, gelet op de raciale en post-koloniale gevoeligheden, wel begrip voor heb. Deel dus grotendeels haar standpunten inzake de pietendiscussie.

480 Black65    
8 maanden geleden door Black65
2
Meld

Ik vind het zo grenzeloos egoistisch van dat handjevol "gekwetsten" dat ze een heel land constant voor de kl*ten trappen net zolang tot dat hele land zich aan hun wil onderwerpt.

481 Wendel    
8 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Het geeft ze ongetwijfeld een heerlijke machtskick, maar boontje komt vanzelf om zijn loontje. Reken maar dat die lui nooit meer ergens geaccepteerd zullen worden, ook in Suriname e.d. niet, want die Surinamers zijn er net zo goed niet van gediend, dat zij scheef worden aangekeken door toedoen van dit handjevol drammers. Nu vijf minuten roem, de rest van hun leven paria. Het is ze van harte gegund.

482 Wendel    
8 maanden geleden door Wendel
1
Meld

@477 Als u een discussie netter wilt voeren, zoals u zelf schrijft, zou ik willen dat u zich aan wat basisregels houdt.
Zonder volledigheid na te streven, een paar voorbeelden waar u dat, in mijn ogen nalaat.

- "jij valt over een gebiedende wijs"
U kunt mij gerust in de gebiedende wijs aanspreken, maar niet aannemen dat ik mij er iets van aantrek. Wel trek ik er een eerste conclusie uit, zie @431

- Als een vraag beantwoord is, is het niet de bedoeling dat u dezelfde vraag op een andere manier nog een keer stelt:
"het vervolgens wel ok vindt om alles en iedereen rechts extreem te noemen"
"Waarom vind je mensen zo snel rechtsextreem?"
Dit heb ik behandeld in @477 . Ik spreek niet iedereen aan en wie ik aanspreek, kan meteen lezen waarom.

Wat "generalisatie, dehumanisatie en polarisatie" betreft het volgende: Het is hier NK, u geeft zelf aan dat het in beide richtingen gebeurt. Zeker de helft van de draadjes die hier door gebruikers geopend worden, worden geopend met de bedoeling te polariseren. Dit draadje mag dan geopend zijn door AD, maar u weet net zo goed als ik dat er tientallen draadjes, juist met die bedoeling, zijn geopend door gebruikers.
Zeker over dit onderwerp heeft het geen enkele zin op te roepen te zoeken naar een soort "middenweg", u hoeft maar even de eerste paar bijdragen te lezen.

Ik kan mij voorstellen dat u daarvan baalt, maar het zijn nu eenmaal de gebruiken hier op NK. Men past zich aan of gaat iets anders doen. Ik kies soms voor het eerste, soms voor het laatste en dan zijn er nog de zeldzame onderwerpen, waar de meeste tijd wel fatsoenlijk gediscussieerd wordt. (De meeste tijd, want ze duiken overal op, die hier aangeduid worden met de term "trol")
Dus, om uw laatste vraag te beantwoorden: Dat kan en is ook vindbaar, maar het is en blijft mijn eigen vrijheid.

Mijn vraag aan u is dan ook: Gunt u anderen hun vrijheden of is dat alleen in geselecteerde gevallen van toepassing?483 Hadjememaar    
8 maanden geleden door Hadjememaar
2
Meld

@483 : Ik gun iedereen hun vrijheid, maar neem zelf de vrijheid voor mezelf om iets aan te duiden dat ik niet ok vind. En die vrijheid gebruik ik hier wel vaker om mensen tot rust te manen of aan te geven dat men niet vooruit moet lopen op de zaken of dat men niet in het algemeen opmerkingen moet maken met zware beledigingen er in. Als ik me ergens aan stoor, dan mag ik net als u daar dus ook een opmerking over maken.

En dit forum is net een maatschappij, met elkaar maak je afspraken over hoe je hier met elkaar om gaat. Om dan uiteindelijk tot een bepaalde manier van omgaan met elkaar te komen. Ik ben dus zeker een voorstander van de vrijheid, maar ik vind wel dat als je die vrijheid gebruikt dat je daar netjes mee om moet gaan en dan wel moet staven met feiten en niet alleen omdat je iets vindt.

484 Gezond boerenverstand    
8 maanden geleden door Gezond boerenverstand
0
Meld

@478

Grijns, ik ben jaren achtereen Zwarte Piet geweest in een academisch ziekenhuis wat toen nog op diverse locaties was gehuisvest. Zo'n Sint vervoeren is een klus an sich, helemaal wanneer het weer niet meewerkt. Maar het plezier van de patiënten en de lol die wij er aan beleefd hebben maakte alles meer dan goed. En het feit dat de schmink nog wel een dag bleef plakken in de neusgaten, ooghoeken en oren .... dat namen we op de koop toe.

Het mooiste was toch altijd weer dat mensen, die ons toch elke week zagen gedurende het hele jaar, ons niet herkenden. Ik vrees dat de roetveegpieten (3 keer woordwaarde?) dat genoegen niet zullen smaken.

En wij, de Hulpsinterklazen en het bataljon zwartgeschminkte Pieten, hebben nóóit enige relatie gelegd tussen de zwarte schmink en discriminatie. En voor zover ik me kan herinneren heeft geen enkele getinte patiënt of medewerker z'n beklag gedaan. Sterker nog, een Surinaamse vrijwilliger vond die schminkpartij net zo leuk als wij en waar wij gewoon Nederlands spraken brabbelde hij er vrolijk op los. Maar ik heb het nu over de tachtiger jaren van de vorige eeuw.

485 ~ Echelon II ~    
8 maanden geleden door ~ Echelon II ~
12
Meld

@410 wat ik geschreven heb
@447 RobP

Ik zie dat ik U een antwoord schuldig ben.

De anti-Zwarte Piet activisten vallen wat mij betreft geheel onder de politiek correcte groeperingen, omdat ze :
1. luiddruchtig multiculturaliteit eisen,
maar
2. multiculturaliteit formuleren als dogmatische uniformiteit. De zgn. witte (in plaats van blanke mens) moet voldoen aan hun voorwaarden die niet onderhandelbaar zijn. Dat is typisch politieke correctheid, want dat is een ideologie die eist dat mensen zich spoorslags en volledig conformeren, zodra politieke pressiegroepen de morele en multiculturele kaart trekken.
Eisen niet ingewilligd? Dan worden de verwijten van racisme en discriminatie meteen van stal gehaald.

Ik zie nu al 30 jaar , - en in toenemende mate - , hoe deze onzin-leer een wig drijft tussen mensen. Ik wil niet, dat zodra gewone Nederlanders mij zien (of mijn (klein)kinderen) , ze denken: " Die meneer heeft Afrikaans bloed. Zou hij kwaad zijn vanwege de slavernij, of discriminatie ? ". En me niet durven aan te spreken. al was het maar om de weg te vragen.

Toen ik in de jaren 50 naar Nederland kwam, naar het moederland, hadden we al die problemen niet. Ik, de wat langere, loggere versie van Donald Jones, kon mensen onbevangen tegemoet treden. En zij mij. We konden nieuwsgierig naar elkaar zijn. We hielpen elkaar.
Die wereld wil ik terug. Voor mijzelf, voor mijn eigen nageslacht en voor iedereen .

486 stanley.staatsman    
8 maanden geleden door stanley.staatsman
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Mazelenuitbraak op Urk: negen kinderen en &ea...
Op Urk zijn de mazelen uitgebroken. Negen kin...

9 uur geleden door AD

Slachtoffer Haagse SteekSyriër Malek Fos...
Nogal boosmakend detail in het relaas van de...

1 dag geleden door PabloEscobar

'Google wil voorkomen dat iemand als Tru...
Project Veritas ontdekte dat het doel van de...

10 uur geleden door Proemevla

Echtpaar uit Bemmel houdt baby thuis uit angs...
Het echtpaar Jansen uit Bemmel houdt hun zeve...

1 dag geleden door Shit...Fan...WhatAMess

LIVE | Wilders vol in de aanval bij hoger ber...
Geert Wilders zal vandaag alles op alles zett...

11 uur geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
skapoe
Warmste 25 juni in ruim veertig jaar: 34,6 gr...
O GOD ZIE JE WEL DE AARDE WARMT OP DIE VERVLO...

1 minuut geleden door skapoe

caso
’Personeelstekort kon je al jaren zien aank...
Op zich toch goed? De toko draait, en je moet...

1 minuut geleden door caso

120db
Hittegolf breekt records in Europa...
@14dat kan niet. ik heb een boxpring...

1 minuut geleden door 120db

Schildpad
Kind (2) schiet zichzelf dood met oma's wapen...
@8Hier is het lekker 30 graden binnen .. he...

1 minuut geleden door Schildpad

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig