U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 4
In Nederland zijn grote verschillen tussen de leesvaardigheid van 15-jarigen. In andere landen zijn die verschillen veel kleiner. Juist kinderen uit gezinnen met lagere inkomens belanden op lagere opleidingen. ...

6 maanden geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
4
1
2

Tja leesvaardigheid leer je niet op je mobielquestion

1 maarten1234    
6 maanden geleden door maarten1234
1
Meld

is er al een nederlands-talige koran dan???
.
.

2 de redelijkheid    
6 maanden geleden door de redelijkheid
3
Meld

In Afrika, Rusland, Aziatische landen, India, Iran, China en vele islamitische landen hebben ze het vast beter voor elkaar dan hier in Nederland...

(sarcasm off)

3 LoydMorris    
6 maanden geleden door LoydMorris
2
Meld

Het belanden in lagere opleidingen heeftniets te maken met lezen, maar met geld! Arme ouders met kinderen kunnen geëndigde scholen en universiteiten betalen voor hun goed lerende kind. Dat is discriminatie want zo krijgt dit kind oosten echte kans ! Maar dat boeit Den Haag oraal niet. Nee de VVD kliek heeft het zelf allemaal met de vrinden van de golfclub goed voor elkaar. Wat een kutvolk zijn die politici. Ze doen geen flikker voor de burgers die zij behoren te vertegenwoordigen.

4 Een hardwerkende ZZPer    
6 maanden geleden door Een hardwerkende ZZPer
5
Meld

@4 wat maakt de autocorrect er wederom een zooitje van ! Sorry hiervoor.

5 Een hardwerkende ZZPer    
6 maanden geleden door Een hardwerkende ZZPer
0
Meld

@1
En in Nederland is overal(!) bereik, dus is er nergens de noodzaak om dan maar te gaan lezen... question

6 Gandalf    
6 maanden geleden door Gandalf
0
Meld

Unicef moet lekker gaan zeuren in landen waar dat wel van toepassing is maar daar zijn geen donateurs dus dan maar hier iets zeuren

7 Deelname    
6 maanden geleden door Deelname
1
Meld

@3
Dat klopt!
De ongelijkheid is in de door jouw genoemde gebieden veel kleiner.
- Daar kan namelijk nauwelijks iemand lezen. En als ze het al wel kunnen, dan snappen ze de Nederlandse tekst niet. Weinig verschillen dus.
- Hier kan minimaal de helft goed lezen, het andere deel een stuk minder, en die paar nieuwkomers nog minder: grote verschillen dus!

8 Gandalf    
6 maanden geleden door Gandalf
0
Meld

Het zal ongetwijfeld gaan schelen als kinderen vanaf de dag van hun geboorte Nederlands horen, als ze vanaf het moment dat de tv aan gaat, Nederlands horen.

9 gaulette    
6 maanden geleden door gaulette
0
Meld

@5 "wat maakt de autocorrect er wederom een zooitje van !"

Misschien is het aan te raden een cursus nederlandse taal te volgen via 2e kans onderwijs.

Dan heb je die autocorrect niet meer nodig question

10 Mappie    
6 maanden geleden door Mappie
0
Meld

Volgens mij spelen er verschillende zaken, zoals:

* Geld; ouders met geld regelen eerder bijles als het kind niet goed presteert
* Betrokkenheid van de ouders bij het maken van het huiswerk; hoger opgeleide ouders helpen hun kinderen vaker met het huiswerk
* Waarde die men hecht aan onderwijs; Hoger opgeleide ouders hechten doorgaans meer waarde aan onderwijs
* Omgeving; In arme wijken zitten veel lager opgeleiden waarvan de kinderen meer met elkaar buiten spelen/rondhangen. Die kinderen krijgen een peergroup die weinig waarde hecht aan onderwijs
* Cultuur; Hoe staat de cultuur van het kind tegenover gezag, autoriteit en vrouwen? Wanneer thuis de leerkracht/school niet gezien wordt als een autoriteit waar je naar dient te luisteren, zal het kind dat ook niet doen. Behalve gebrek aan respect voor vrouwelijke leerkrachten zie je die culturele punten ook vaker bij lager opgeleiden.

Als je dat lijstje bekijkt begrijp je dat ook laagopgeleide ouders hun kinderen goede kansen kunnen bieden in het onderwijs en hun ontwikkeling, als ze maar willen. Ja, dat kost veel meer moeite, tijd en energie dan voor een hoogopgeleide die alles voor elkaar heeft, maar het kán wel. Alleen die bijlessen zijn dan regelmatig onmogelijk.

Ook ik heb na mijn scheiding jaren met mijn kinderen in zo'n achterbuurtwijk gewoond, tussen de allochtonen, alcoholisten en drugsverslaafden. Maar ik accepteerde dat niet, deed niet net alsof er niets aan de hand was. Mijn kinderen gingen naar een school in een goede wijk (ja, veel meer tijd kwijt aan vervoer), na schooltijd nam ik ze mee de wijk uit, bezochten we bv een speeltuin in een goede wijk, speelden ze bij vriendinnetjes in een goede wijk, bezochten we met de museumjaarkaart musea waar ze vaak ook heerlijk konden spelen in de bijbehorende speeltuin, maakten we wandelingen in de natuur of speelden ze thuis binnen, samen koekjes bakken of knutselen, verkleden. En hun clubjes zocht ik ook met zorg uit. Geen voetbal, ballet of modern dansen. Nee, bibliotheek, zwemmen, atletiek, waterscouting en als het kon paardrijden bij vrienden, een enkele keer zeilen met vrienden.

Nee, ik trapte ze niet naar buiten om een peergroup te vinden die machogedrag en criminaliteit, seks, belangrijker vond dan school en presteren. En dat heeft zich uitbetaald. De oudste volgt een hbo opleiding, de jongste zit op de uni. Ze kunnen fietsen, kunnen zwemmen, zijn sportief, slank, goed gekleed, spelen een muziekinstrument en hebben hun rijbewijzen. En een brede kennis.

Bijles was lastig maar soms vond ik via via iemand die veel van een vak wist of zelf leerkracht was die gratis even kon helpen. Niet structureel maar het hielp wel. En zelf natuurlijk helpen als ze dat wilden. Overhoren, oefenen, uitleggen. Al kon ik dat bij jongste op het laatst niet meer omdat de stof mijn pet te boven ging. Maar dan hielp het haar om het mij uit te leggen. Je moet als ouder gewoon willen en veel ouders willen niet.

11 Mariska3    
6 maanden geleden door Mariska3
0
Meld

@11
Top !!

12 Gandalf    
6 maanden geleden door Gandalf
0
Meld

Nou kom, de goedkope woningen en vaste banen worden al exclusief aan allochtonen gegeven, een voorkeursbehandeling in het onderwijs kan er ook nog wel bij. Een eigen ziekenhuis krijgen de islamieten al, namelijk het Slotervaart, en een eigen bejaardentehuis volgt. Uiteraard worden daar de patiënten veel beter behandeld dan wij, want alleen al zal het buitenland weer letterlijk duiten in het zakje doen om te zorgen, dat zoveel mogelijk islamieten NL fijn vinden om zich voorgoed te vestigen, dat bevordert het "geweldloos" overnemen van hele landen in West-Europa. Lekker veel blanke slaven.

13 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
3
Meld

@11 : Buitenspelen op de ouderwetse manier niet te na gesproken, natuurlijk.

14 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
2
Meld

Je kunt je eigen kinderen gewoon al veel meer geestelijke bagage meegeven als hoger opgeleide. Dat wil zeggen dat je een kind verbanden tussen woorden kunt laten zien binnen het Europees taalgebied. Deens, Zweeds, Fries, Nederlands en Duits hebben gemeenschappelijke roots, maar dat hebben Europese talen ook waarvan de landen door de Romeinen, Spanjaarden en vooral Napoleon overheerst zijn geweest, alleen dan op basis van latijn.

Een oude wiskundeleraar heeft mij lang geleden verteld, dat tweetalige kinderen vaak slechter zijn in wiskunde, omdat ze minder secuur lezen. Ze beheersen geen van beide talen op hetzelfde niveau als eentalige (Nederlandse) kinderen. Dat ging dan over expats uit US enzo. Terwijl de NL kinderen ook vertrouwd waren met de regels van grammatica en de precieze woordvolgorde en waarom dat van belang was. Daardoor kunnen ze analytisch denken over formules, beter dan tweetalige kinderen die beide talen minder grondig beheersen.

Dat komt dan nog eens bovenop het feit, dat mensen uit islamitische gebieden gemiddeld al een achterstand in iq hebben.

15 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
2
Meld

Onze geschiedenis die zo wordt verketterd, is ook van belang om te kennen, vooral de manier waarop de Nederlander qua karakter werd gevormd door hun habitat. Zo zijn er veel meer dingen die je je kinderen kunt meegeven en waardoor ze hun omgeving beter kunnen duiden en daardoor slimmere beslissingen nemen.

16 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
2
Meld

Unicef, UNHCR, de VN, ook het int. strafhof dat is ook een farce, en nog wat van die ziekelijke politiek gekleurde organisaties opheffen!
Totaal niet meer geloofwaardig en ze slurpen geld. Er moet serieus een nieuwe onafhankelijke, integere en totaal transparante organisatie komen die ze corrupte bende vervangt. En niet van pluche naar pluche maar allemaal ontslaan en er in de nieuwe organisatie capabele integere mensen voor in de plaats nemen. En ook niet voor onbepaalde tijd maar afrekenen op hun prestaties.

17 Bleke Betty    
6 maanden geleden door Bleke Betty
1
Meld

@11
Super gedaan, alle respect. Kijk, dan investeer je in de toekomst van je kinderen en geef je ook aan dat de toekomst van je kinderen belangrijk voor je is. Daar heb je wat voor over of niet. Jij hebt duidelijk wel gedaan, ongelooflijke inzet, wat veel tijd en veel energie heeft gekost. En je hebt veel ouders die tot de onderklasse behoren die zelf zich aan de NL samenleving en de taal niets gelegen laten, waardoor hun kinderen niet voldoende mee kunnen doen in de NL samenleving. En wiens schuld is dat? van de ouders, simpel de schuld van de ouders. Want ze verdommen het ongeacht hoeveel geld en moeite het al gekost heeft in zinloze projecten om ze bij de NL samenleving te betrekken, ze doen het niet.
En weet je wie dit met mij eens zijn? Allochtonen die het wel gemaakt hebben in dit land en wel hun kansen gepakt hebben en wel hun schouders eronder gezet hebben.

18 Bleke Betty    
6 maanden geleden door Bleke Betty
0
Meld

@14 ; Nee dus. Als je in zo'n wijk woont is het laatste wat je moet willen dat je kinderen daar op de ouderwetse manier buitenspelen. Ik kende ook alleenstaande blanke moeders daar die dat wél deden; al die kinderen zijn dropouts geworden en zijn bekend bij de politie.

Je hebt geen idee hoe belangrijk die peergroup is voor kinderen. Laat je ze ouderwets buitenspelen in zo'n wijk dan wordt hun peergroup de dropouts en kleine criminelen van de toekomst en die trekken jouw kind mee naar de onderkant van de samenleving. Tegen de peergroup valt niet op te voeden. Dat verlies je als ouder.

Als ouder zal je er in zo'n wijk voor moeten zorgen dat je kinderen een goede peergroup krijgen door ze steeds in een goede groep te plaatsen en ze verre te houden van de verkeerde groepen. Dus buiten spelen buiten die rotwijk. Dat betekent dus dat je na schooltijd met je kinderen nog even naar een speeltuin gaat in een goede wijk en daar zelf een boek gaat zitten lezen terwijl je kinderen spelen. Op woensdagmiddag veel spelen bij vriendinnetjes van die school in die goede wijk. En als er geen afspraakjes zijn met ze leuke activiteiten gaat doen... buiten die wijk. Het contact met de kinderen in die wijk beperken tot 0.

19 Mariska3    
6 maanden geleden door Mariska3
0
Meld

@17 : Ik vind dat we binnen Nederland de dingen zelf moeten mogen uitmaken, elke organisatie wordt geïnfiltreerd en gecorrumpeerd, en die moet je dus niet boven de nationale regeringen stellen, sowieso. Daar hebben wij niet voor gekozen. Wij kozen tegen deel uitmaken van EU en al helemaal tegen deel uitmaken van de New World Order, en dat is precies waar de VN zichzelf toe heeft gepromoveerd, de nieuwe wereldregering.

Zo gedragen ze zich ook, net als de EU, alsof ze het al voor het zeggen hebben en decreten kunnen uitvaardigen naar landen toe. Trappen die landen erin, erkennen ze dus dat gezag, en dan hangen ze. Net als met een onterechte rekening, als ze je vragen, alvast een tientje te betalen, als blijk van goede wil, is dat zodat geen rechter jou meer gelijk zal geven, je hebt immers schuld bekend door een aanbetaling te doen.

20 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
1
Meld

@19 : Daar hebt u gelijk in, het ligt aan de wijk of je wel of niet ouderwets buitenspelen wilt doen.

21 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
0
Meld

Ik woonde eerst in een slechte wijk, daar was teveel agressie naar mijn dochtertje toe om buiten te spelen, en ben toen verhuisd naar een betere wijk, waar ik de kans voor kreeg. Voor die tijd was ik ook al naar een school gegaan met haar uit een betere wijk daar niet ver vandaan, dus halen en brengen nam meer tijd maar was het waard, zoals u al zegt. Alleen vond ik het toen niet nodig om haar op veel clubjes te doen, één sport en overigens vaak zwemmen, liefst in het buitenzwembad, was wel genoeg. Te weten turnen, paardrijden, vechtsport, wedstrijdzwemmen, in de loop der tijd.

22 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
0
Meld

@22 ; Ik ben ook meteen verhuisd toen ik de kans kreeg. Heerlijk voor de kinderen! Maar toch 6 jaar daar gewoond helaas.

23 Mariska3    
6 maanden geleden door Mariska3
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Hiddema staat ver buiten de realiteit van de...
'Iemand die zo met geld omgaat moet niet de p...

11 uur geleden door Inter

Schokkende beelden: asielzoekers terroriseren...
Schokkende beelden: asielzoekers terroriseren...

16 uur geleden door Querulijn Xaverius,

Dodelijke slachtoffers crash A12 komen uit &e...
De Turkse gemeenschap in Den Haag is in diepe...

22 uur geleden door AD

RTL 5 trekt stekker uit talkshow Robert Jense...
RTL 5 trekt de stekker uit de slecht bekeken...

1 dag geleden door Moskowfiets

60% Nederlanders vóór afschaffi...
64% vindt religieus onderwijs niet meer van d...

12 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Wilmama
Zie je me wel? (blog Henrike ter Horst, Jeugd...
@11 @14[En je goed informeren over de voors...

minder dan een minuut geleden door Wilmama

nostradamus666
Qbuzz klaar met overlastgevende asielzoekers:...
@1 en dan zou die chauffeur een racist zijn w...

minder dan een minuut geleden door nostradamus666

=*(++)*=
Dijkhoff: 'Liever Baudet dan Klaver'...
@21 : "Kijk in uw omgeving. Is het beter gewo...

minder dan een minuut geleden door =*(++)*=

Keesklets
Rob Jetten (D66): Niet alleen het klimaat, oo...
Wereldwijd akkoord?Regel het dan, grote jon...

1 minuut geleden door Keesklets

Doeslief
Zie je me wel? (blog Henrike ter Horst, Jeugd...
@15 dus ze heeft groot gelijk maar omdat u de...

1 minuut geleden door Doeslief

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig