U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Wetenschap
  • 8
Als je je kind slaat of regelmatig tegen hem of haar schreeuwt kan je kind daar levenslang last van houden. Alle Amerikaanse kinderartsen ontvangen deze waarschuwing van hun beroepsorganisatie, de AAP. Volgens de American Academy of Pediatrics staat dankzij heel veel onderzoek vast dat kin ...

5 maanden geleden door Febee

REAGEER MET EEN EMOJI
2
3

Wat als op latere leeftijd anderen eens tegen dat kind schreeuwen of klop krijgt in de kroeg... Dan heb je helemaal een trauma

1 Rolmops    
5 maanden geleden door Rolmops
3
Meld

Slaan is een uiting van onmacht.... en schreeuwen trouwens ook...Ik probeerde altijd met mijn kinderen in discussie te gaan waarom ik het er ergens niet mee eens was....Ze waren toen 7 a 8 jaar...... Ook geen optie.... Nee... is nee...totdat ze zo oud zijn om een discussie te voeren... Kinderen hebben een grens nodig...Ach ja ...hoort bij het volwassen worden...! Toch!

2 Sempre    
5 maanden geleden door Sempre
3
Meld

Ik kan de keren niet meer tellen dat ik een pak rammel kreeg, dat er een velletje omgedraaid werd, dat er precies op een spier net onder mijn schouder gestompt werd. Geen trauma aan overgehouden, alleen nooit een goede band met mijn moeder. Mijn kinderen hebben een tik gehad toen ze nog een pamper droegen of een tik op de vingers als ze iets gevaarlijks deden. Kinderen horen ' nee' te leren, veel worden er nu opgevoed alsof ze porceleine popjes zijn. Ik merk wel dat er veel meer gegild wordt tegen kinderen (want een tik mag niet meer), alsof dat gillen geen trauma kan veroorzaken, zeker als er gegild wordt dat moeder een veel fijner leven had voor het kind geboren was.

3 gaulette    
5 maanden geleden door gaulette
4
Meld

Onzin verhaal en ben het dus eens met @3

4 Interessant    
5 maanden geleden door Interessant
7
Meld

@4 dat kan... maar er zijn ook mensen die vroeger in hun jeugd zoooo veel klappen gehad hebben dat het heeeel veel pijn gedaan heeft... lichamelijk... maar vooral geestelijk...En ik blijf er bij.... je slaat je kind niet.... zijn best wel andere opties om je woord gestand te doen...uurtje op je kamer... ff een week geen zakgeld .. extra werkje thuis om mee te helpen... etc....

5 Sempre    
5 maanden geleden door Sempre
1
Meld

@3 een tik op de vingers is natuurlijk niet hetzelfde als echt slaan. .

6 BlackNinja    
5 maanden geleden door BlackNinja
0
Meld

Een tik op de vingers is een heel ander verhaal.... denk dat ik dat ook wel eens gedaan heb vroeger ! LOL! Ik vergeet nooooit dat mijn kinderen vroeger... 6 en 8 eens de hele middag ruzie hadden....Ik was er zooooo zat van en zei: ik krijg echt een punthoofd van jullie.... allebei naar jullie kamer... Zo gezegd zo gedaan.... ik ga naar de schuur om wat op te ruimen daar... trap op de hark en krijg de steel precies tussen mijn ogen ... met als gevolg een dikke bult.... De kinderen komen op een gegeven moment naar beneden.... en OHHH het punthoofd was werkelijkheid geworden...een week lang zulke lieve kinderen gehad... hahaha!!!! Zal dit nooit vergeten!

7 Sempre    
5 maanden geleden door Sempre
0
Meld

@5
ik kreeg klappen zoveel dat het geen indruk meer maakte, deed alles wat niet mocht, er was toch geen verschil, klappen kreeg ik toch wel, en 3 heeft gelijk, krijg je slechte relatie met je ouders door.
mijn kinderen hebben ook toen ze klein waren weleens een pets gehad, dat was pure onmacht,

8 120db    
5 maanden geleden door 120db
3
Meld

Wie niet horen wil die moet maar voelen!

9 iedereen heeft recht op mijn mening    
5 maanden geleden door iedereen heeft recht op mijn mening
8
Meld

Nee nee nee, eigenlijk gewoon helemaal niet doen.
Ook geen tik op de vingers of waar dan ook.

Zal ik jullie even een tik(je) komen geven? Het is eigenlijk te gek voor woorden hoor.
Je slaat een volwassene toch ook niet om te "corrigeren" of iets dergelijks. Is geen normaal gedrag.

10 Minco    
5 maanden geleden door Minco
6
Meld

@10 nou die tik op de vingers stelde helemaal niets voor... Bij mij was het mijn zoon toen ... die idolaat was van vuur... en het voor elkaar kreeg door met een papiertje vuur uit de verwarmingsketel te halen... en op zijn kamer vuurtje aan het stoken was.... Die heeft echt toen een tik op zijn vingers gehad.... stelde niets voor.... maar hij was wel ff onder de indruk.... en mocht daarna een week lang in de open haard onder mijn toezicht vuurtje bouwen... na een week was ie er zat van!!! LOL!

11 Sempre    
5 maanden geleden door Sempre
0
Meld

Het valt wel mee. Ik heb wat opflikkers gehad met de volle hand van mijn 4e klas onderwijzer omdat ik niet netjes genoeg schreef naar zijn zin. Ik vind mijn handschrift zelf ook niet mooi, maar meer en beter zit er niet in.

12 Verwonderd    
5 maanden geleden door Verwonderd
2
Meld

@12 bij mijn broers werden door de Jesuieten... katholieke school de oorlelletjes lekker uitgescheurd.... tot bloedens toe.... en ik... ik zat op een meisjesschool.... als je straf had dan moest je onder het schoolbord... op je blote knieeen met je armen omhoog en je neus naar de muur.... en oh wee als die armen zakten.... dan kreeg je met een vette sleutelbos een flinke klap tegen je achterhoofd.... Als dat niet hielp werd je doodgewoon een uur in het bezemhok op het schoolplein opgesloten... Die zusters die die school leidden hadden een hele leuke naam... De zusters van het heilige hart.....Voor mij was dit wel een klein jeugdtrauma.... zal het nooooit vergeten! ben nu bijna 70.... Als je dit met tranen vertelde aan je ouders zeiden ze tja.... dan heb je het er naar gemaakt!!!! Het enige wat ik deed was soms teveel praten... tja...

13 Sempre    
5 maanden geleden door Sempre
0
Meld

@13 Verschrikkelijk!

Zoals mijn vader zei: respect sla je er niet in, alleen maar uit!

14 Violier    
5 maanden geleden door Violier
0
Meld

Je kind een keer een tik op de reet geven is niets mis mee.
Maar consequent zijn zet pas zoden aan de dijk.
Voor sommige mensen is dat schijnbaar heel moeilijk(lees zijn te lui) om te doen,want als het kind genoeg zeikt word het toch ja.
En dan vragen sommige ouders zich af waarom kinderen van vandaag geen respect hebben voor hun ouders.
Als mijn moeder nee zei was dat het ook klaar.
En als ik mijn vader over de zeik kreeg kreeg ik een paar kletsen op mijn reet.
Resultaat,geen strafblad,ben respectvol tegen ouderen en vrouwen enz.
Tegenwoordig sinds er besloten is door linkse gekken mag je je kind geen eens een corrigerende tik meer geven.

15 Truffelaar    
5 maanden geleden door Truffelaar
1
Meld

Je moet niet slaan, we zijn geen holbewoners meer.

16 blandurego    
5 maanden geleden door blandurego
2
Meld

@13 Mijn moeder zij altijd; zusters van liefde, krengen van barmhartigheid. Ook zij had waarschijnlijk een niet zo'n goede ervaring met de nonnen en wij met de fraters van Tilburg.

17 Verwonderd    
5 maanden geleden door Verwonderd
0
Meld

@15 Een "corrigerende tik" blijkt dus helemaal niet te werken. Je leert kinderen niks middels pijn, zo leer je niemand wat.

18 Bluth    
5 maanden geleden door Bluth
0
Meld

.Waar stond dat al weer ? (Nee, heeft niks met Sinterklaas en/of Pieterbaas te maken):
Wie zijn kinderen lief heeft spaart de roede niet......

Kreeg vroeger ook wel eens een verdiende mep of schop onder m'n kont. Heb daar geen trauma aan over gehouden.....

19 Tiidmasine    
5 maanden geleden door Tiidmasine
1
Meld

Het is echt schadelijk om je kind op te laten groeien in linkse leugens. In een ontwortelde maatschappij. Zonder identiteit. Waarin opportunistische corruptici met goedklinkende geregisseerde praatjes iedereen klein en dom houden. Waarin mensen gevoerd worden met wenselijkheidsonzin via TV en mobieltjes om hun gedrag te programmeren en synchoniseren.

Het is schadelijk om de verbanden waarin kinderen bestaan, gezinnen, te ontmachten en te laten domineren door zogenaamde experts die met hun linkse onzintheorieen als enige doel lijken te hebben om de ouderlijke macht te breken. Waardoor gezinnen onmogelijk worden. En de linkse kinderexperts machtsbastions lege hulzen worden in een kinderloze geboken maatschappij.

Gezinnen hebben zich bewezen sinds de vroegste steentijd. Ze zijn kei-succesvol. Ongeevenaard. Linkse experst hebben zich mogen bewijzen sinds de tweede wereldoorlog. Met de afbraak van geznnen en het luisteren naar linkse onzintherieen lijkt het eerste dat is bereikt een totale instorting van geboortencijfers. En kinderen die opgroeien zonder ooit uitzicht te hebben op de vrijheid en rijkdom van hun voorgangers.

Kinderen kun je niet centraal laten reguleren. Kinderen horen bij de vrijheid gezinnen.
Zonder dat zijn er straks geen kinderen meer.

20 purelogica    
4 maanden geleden door purelogica
3
Meld

@20 Off topic.

21 E.Meel    
4 maanden geleden door E.Meel
3
Meld

@21 Jij liegt

22 purelogica    
4 maanden geleden door purelogica
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Live: de exitpoll van Ipsos bij de NOS
Kijk hier mee naar de uitslagenavondLIVEDe NO...

18 uur geleden door Schildpad

DWDD-tafel kotst half uur lang op Baudet en W...
Matthijs van Nieuwkerk en zijn vrienden waren...

1 dag geleden door Moskowfiets

'Atheïsme is niet te verenigen met...
Interview met Marcelo Gleiser over hoe belang...

19 uur geleden door progressiefliberaal

De Volkskrant doet oproep om Thierry Baudet t...
De Volkskrant toont een wel héél opmerkelijke...

1 dag geleden door Spraypaint

Forum alsnog nog groter geworden dan VVD ( 13...
Een hele goede morgen? Terwijl u een uiltje l...

6 uur geleden door Moskowfiets


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Honda RA302
Rutte is vandaag direct naar de EU vertrokken...
@13 "Weglopen is meer voor anderen"Rutte ...

minder dan een minuut geleden door Honda RA302

Remkraan
‘Rutte ondanks afstraffing gewoon door met ...
Rutte trekt zich sowieso niets van wie dan oo...

1 minuut geleden door Remkraan

Dostojevski
Hiddema: een nieuwe lente, een nieuw geluid...
@61Een partij (in dit geval de overheid) di...

1 minuut geleden door Dostojevski

Handalf
Genoeg is genoeg...
@3 Dat soort lui proberen van alles en nog; e...

1 minuut geleden door Handalf

Cody
Baudet: Hans Wiegel als informateur in Zuid-H...
@12 Daar zijn we het over eens....

1 minuut geleden door Cody

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig