door Hangingmen in Politiek  ·  44 Reacties

  • 4
  • 598x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En wanneer word er iets voor de wekende gedaan ? dan alleen uitbuiten op de VVD hoef je niet te rekenen

1
1 magikeven

Het wordt tijd dat ze dat flexwerk eens aan gaan pakken,ik snap alleen niet zo waarom men dan het termijn verlengt naar drie jaar op rij terwijl het nu twee is...

2
2 Hangingmen

Groet de baas vriendelijk en zeg geen onvertogen woord anders is daar het gat van de deur. Het woord dagloner zonder rechten zal weer vaker gehoord worden..

0
3 Voorzittershamer

Gemakkelijker maken om iemand te ontslaan en flexwerken duurder maken.Dus je kunt een flexwerker gemakkelijker ontslaan omdat hij te duur is geworden.Aldus Rutte III.De rest van het besluit is flauwekul.

4
4 jantje van leiden

De logica ontgaat me hier weer, ik ben ook geen bedrijfskundige.

1
5 caso

Laat ze die nul-uren contracten verbieden :-/

1
6 foshizzle

Rutte en co is bezig ons weer naar de jaren 30 te brengen het grote geld de macht en de arbeider de slaaf

1
7 magikeven

@1 Niets zal er gedaan worden voor de werkende burger, uitbuiten is het juiste woord.
Of nog beter gezegd we zijn slaven met steeds minder rechten.
Rijk worden over de rug van de arbeiders.

3
8 koekoek

@5

Het komt er op neer dat je als werknemer geen enkele bescherming meer hebt, als je baas vind dat jou gezicht hem niet aanstaat op maandagmorgen omdat meneer een klotenweekend gehad heeft je de laan uit mag sturen. Melden bij het ww kan dan een sanctie inhouden...gaaf land he?

2
9 Voorzittershamer

@9 , gaat idd goed. Bij BiZa is er ook geen ontslagbescherming meer had ik begrepen.

0
10 caso

@10

Er komt eens een moment dat velen van ons zichzelf wel voor de kop kunnen slaan waarom we het zover hebben laten komen, we lieten ons veel afpakken en verbieden en we deden niets, oke we schreven het van ons af voor een paar gelijkgestemden.

1
11 Voorzittershamer

@11 , en dat weet Den Haag verdomd goed, sluw zooitje.

1
12 caso

Ze zouden uitzuigbureau's compleet moeten verbieden.
Dan kunnen de mensen die daar het loon van de hardwerkend arbeider afromen en dat hun eigen loon noemen ook iets productiefs gaan doen.

0
13 3RN5T

Ik werk bij een bedrijf al 15 jaar en heb de veranderingen meegemaakt.
Toen was het 3 jaar en dan werd je gekeurd en kreeg ik een vast contract ( nu doen ze dat bijna niet meer).
Nu is het zo flexwerk is goedkoper voor de werkgevers en ontslaan ze de mensen om daarna ze weer aan te nemen.
Zo bouwen de flexwerkers niets op en hun schaal blijft op 0 of 1 staan.

0
14 koekoek

@12

Klopt, ze weten het en lachen zich regelmatig rot met de makkelijkheid waar alles mee gaat.

1
15 Voorzittershamer

D66 Zal hier heel blij mee zij.
Het is weer een stap om onze maatschappij te Amerikaniseren.

1
16 MARCUSAURELIUS

Het verbaasd mij echt dat het Nederlandse volk niet in opstand komt tegen deze Haagse regenten. Het Nederlandse volk laat zich slaafs naar de slachtbank lijden.

1
17 SergioLeone

Eindelijk iets positiefs, waarvoor dank aan D66 en de D66-stemmers. Uit allerlei onderzoeken blijkt al jaren dat versoepeling van het ontslagrecht tot meer banen leidt (doordat werkgevers minder huiverig worden om iemand een vast contract aan te bieden). De duur van de werkloosheid zou door versoepeling van het ontslagrecht verkort worden, bleek ook uit die onderzoeken. D66 had daarom versoepeling ontslagrecht in haar programma staan, evenals de VVD.

@14 geeft al aan wat er mis is: werkgevers houden het liever bij flexwerkers omdat ontslag van werknemers met een vast contract te moeilijk is. Daarom dus flexwerk duurder maken en ontslagrecht versoepelen.

14
18 Mrs. K

Echt... wát een verbetering... net gehoord dat m'n contract niet wordt verlengd. Kan voor de 4e keer in 7 jaar een nieuwe baan gaan zoeken. Twee keer wegens reorganisatie (ontslaan is echt niet moeilijk of duur) en 2x geen contractverlenging als er een vast contract moet komen...
M'n pensioen is inmiddels een gatenkaas en al die kleine pensioentjes mogen vanaf 1 januari worden afgekocht als ik ze niet laat overdragen naar een grotere pot...
Wie niet steelt of erft zal moeten werken tot 'ie sterft. Klootzakken zijn het!

1
19 _Kapnah_

Onderzoek hiernaar was oa gedaan door het CPB. Overigens heeft het OESO Nederland ook verzocht om versoepeling van het ontslagrecht, volgens mij.

7
20 Mrs. K

Ben benieuwd hoe het FNV hierop gaat reageren. Wordt tijd voor landelijke stakingen.

0
21 SergioLeone

@9 En dat baseer je op? “Je gezicht staat me niet aan” was geen reden voor ontslag en zal dat ook niet worden. En het zal ook niet meetellen voor “meerdere kleine redenen”.

6
22 Mrs. K

In plaats van één 'volledige' reden voor ontslag (bijvoorbeeld 100 procent niet functioneren) kan je werkgever straks ook meerdere 'kleinere' redenen aanvoeren (bijvoorbeeld 80 procent niet functioneren en ook te vaak ziek zijn). In dat geval krijg je wel een hogere ontslagvergoeding. Als je ergens al lang in dienst bent, krijg je juist een lagere vergoeding.

Dat is duidelijk.
Neem een goede advocaat als je word ontslagen.

1
23 Benzardi

Het verbaasd mij echt dat het Nederlandse volk niet in opstand komt tegen deze Haagse regenten. Het Nederlandse volk laat zich slaafs naar de slachtbank lijden.

1
24 SergioLeone

Dat is dus een sigaar uit eigen doos. Door het (nog) makkelijker ontslaan van vaste medewerkers zijn dat feitelijk ook een soort flexwerkers geworden. Medewerkers hadden vroeger nog rechten en werden beschermd tegen de willekeur van werkgevers. Nu heb je als werknemer bijna geen rechten meer en diezelfde werknemer vindt het nog stoer een verfrissend ook. Weg met dat slappe gedoe. Die werkgevers lachen zich helemaal krom. Die arbeiders zijn nog rechtser dan de baas. Ja, dan moet de Vinex-elite het ook maar voelen hoor.

0
25 Mac Benac

@18 Ik zie ze komen en gaan en geloof me het wordt er niet beter op.
Dankzei de vasten is dat bedrijf nog draaiende, want als wij ook opstappen is het gedaan met dat bedrijf. Ik heb te doen met de jeugd er is gewoon geen toekomst voor ze geen vastigheid meer om iets te kunnen opbouwen. Het VVD beleid is het slechtste wat de werkende is overkomen en het zal alleen maar slechter worden.

2
26 koekoek

Kunnen we Rutte niet makkelijker ontslaan. Die heeft heel wat fouten gemaakt en niet eens van die kleine fouten.

1
27 SergioLeone

@24 Welnee, het Nederlandse volk vindt het schitterend. Opstand ? Ja, ze komen in opstand tegen al die mensen die UITERAARD door hun eigen schuld in de bijstand hangen. Die lui moeten ze achter de broek aan zitten, die linkse luie kakkerlakken. Voor de rest: zie @25

3
28 Mac Benac

Straf de coalitie partijen af bij de provinciale staten verkiezingen in maart volgend jaar.

1
29 SergioLeone

@18 "Uit allerlei onderzoeken blijkt al jaren dat versoepeling van het ontslagrecht tot meer banen leidt"

Is maar net wat je onder een baan verstaat. Een baan zonder enkele zekerheid is geen echte baan, dat is een 'klusje'.

2
30 Mac Benac

@22

Het ontslag zal makkelijker gaan en dus kan het zo maar zijn dat je voor een flut reden op mag zouten. Je zult nog meer geslijm richting baas kunnen krijgen, van die kruiperige types die je vroeger ook op school had en die altijd de meester wilden helpen met het bord schoonvegen of schriften uitdelen....ja ik weet dit is van heel lang terug.

0
31 Voorzittershamer

@24
Mensen worden net voldoende opgeleid om niet in de gaten te hebben dat ze langs diverse kanten worden uitgebuit. Anders kan ik de verkiezingswinst drie keer op rij voor de VVD onmogelijk verklaren.

0
32 Al

@30
Inderdaad. Klussen van max. 3 jaar en dan ook nog 5 maanden proeftijd.... dat worden heel wat projectjes waarna je zonder opgave van redenen weer aannde kant wordt gezet.

0
33 _Kapnah_

@33 Ik zou voor de aardigheid wel eens willen weten hoeveel flexkrachten lid van een vakbond
zijn ?

2
34 Mac Benac

@34
Ik ben nog altijd lid van de vakbond. Die overigens akkoord ging met 2 reorganisaties die mij m'n baan hebben gekost. Ik ben sinds 7 jaar gedwongen jobhopper.

0
35 _Kapnah_

@30 Dan beter houden zoals het nu is met veel werkgevers die geen vaste contracten meer durven aanbieden.

4
36 Mrs. K

@31 Dat is geen antwoord op de vraag waarop je je baseert.

4
37 Mrs. K

Eindelijk eens een goed bericht uit Den Haag. Het was ook wel een keer nodig om ontslag gemakkelijker te maken.

5
38 JackKropotkin

Er zit één klein positief puntje in... de transitievergoeding bouw je straks vanaf dag 1 op. Dus constructies die 1 maand voor de huidige maximale 2 jaar eindigen om onder die vergoeding uit te komen zijn dan verleden tijd.

0
39 _Kapnah_

@36
Ik zie met de beste wil van de wereld de voordelen niet. In plaats van elke 2 jaar mag je elke 3 jaar een andere baan gaan zoeken. En de eerste 5 maanden kan je elke dag zonder verklaring naar huis worden gestuurd.
En het opbouwen van pensioentjes bij al die korte contractjes levert geen pensioen op maar gatenkaas.

0
40 _Kapnah_

We gaan een nieuwe duistere sociale periode in, die van de wegwerpwerknemer. Met dank aan D66, VVD, CDA en CU. De invloed van het bedrijfsleven in dit kabinet is beangstigend hoog....

Na de verlaging van de winstbelasting van 4,5 miljard per jaar kan dit er zeker nog wel bij.... of niet Rutte? Werkgevers juichen en laten massaal de champagnekurken knallen. Voortaan is het voor werknemers de boodschap "de bek houden en je werk doen of je vliegt eruit.... " en als ze roepen "spring" verwachten nog ze alleen de vraag "hoe hoog?" en dan moet je het gewoon doen.

Er is niets voor een werknemer of arbeider om hier blij mee te zijn, integendeel zelfs..... er is veel om over te rouwen. Ik heb al medelijden met toekomstige werknemers.... de huidige en toekomstige kinderen die voortaan met deze realiteit moeten zien te leven en overleven.

0
41 Beowulf

We moesten maar 's een andere keuze maken bij de volgende TK verkiezingen.

1
42 _Kapnah_

@41
Bij de VVD hebben ze het niet voor niets over "de BV Nederland".

Ik denk dat het afschaffen van het 2 jaar door moeten betalen door de werkgever van een zieke werknemer meer zoden aan de dijk zet.
Zieken moeten weer ten laste van de hele maatschappij komen en niet van de werkgever waar iemand toevallig net werkte toen hij/zij ziek werd.

1
43 PuurHagelslag

@43
Was die doorbetalingsverplichting niet juist in jet leven geroepen omdat er te creatief werd omgegaan met het wegwerken van zieke werknemers?
Met eigenrisicodragerschap en gedifferentieerde werkgeverspremie om de 'vervuilers' te laten betalen?
Die regeling is voor het MKB alleen niet op te brengen.

0
44 _Kapnah_

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Rusland beschiet energiecentrales in drie Oekraïense provincies

Het valt me nog mee hoeveel de Russen veroverd hebben....

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
unser-mitteleuropa.com

Misschien ga ik wel even kijken waar onze miljarden gebleven zijn.Hadden we niet beter woningen gebouwd i.p.v. die wapens?...

3 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
unser-mitteleuropa.com

Vertaling;https://ejbron.wordpress.com/2024/04/27/zogenaamde-wonderwapens-van-het-collectieve-westen-worden-in-mei-in-moskou-tentoongesteld/...

7 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Bop
Piet (70) uit Dokkum weigert lintje: 'Heb helemaal niks het met koningshuis'

@9 Dat boeit 'm waarschijnlijk ook niet. Hij gaat vast stoppen met wat het ook was waar hij het lintje voor zou krijgen. Uit pure chagrijn. �...

10 minuten geleden geplaatst door Bop

Querido not
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@52 Beetje pingpongen - is dat alles wat je hebt? Of heb je nu al blauwe pilletjes nodig om op een discussieforum te "presteren"? 😂...

11 minuten geleden geplaatst door Querido not

Bop
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@52 Kun jij je seksistische opmerkingen niet gewoon bij je eigen vrouw kwijt of krijg je dan een hele maand je zin niet?...

14 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Piet (70) uit Dokkum weigert lintje: 'Heb helemaal niks het met koningshuis'

      EIgenlijk beste Piet, schoffeer je hiermee voornamelijk de mensen die vinden dat jij iets bijzonders doet dat ze waarderen. Dat z...

14 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Biscanna
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@48 Ach, en jou heeft ze vanmorgen gratis uit de kennel meegenomen omdat jij het lekkerst aan haar dadel kon likken. 😛...

20 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Bop
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@49 Altijd commentaar op iemands zogenaamde niveau maar zelf geen haar beter zijn. Je staat voor lul, troel. En doe iets aan dat Nederlands van...

21 minuten geleden geplaatst door Bop

Snorrie
NSC haalt uit naar Orbán: 'Land voldoet niet meer aan toelatingseisen EU' - NieuwRechts.nl

@46 Ah, die. Die er niets mee doen.En waarschijnlijk net zo echt zijn als de wezen waar hele volksstammen hun gebeden aan richten.Volgen...

22 minuten geleden geplaatst door Snorrie

NK. App
Get FukedWww XxvedioCute MilfTrue-analAssylumChuda ChudeBest Missionary PornMom And Son Pon VideoLisa Lipp PornBlack Gay Threesome PornBig Ole TittesTamil Sex Chat RoomBed Share PornTamil Wife XxxCumslutHentaicomicsfreeErothtsPornosu TürkBritnet WhiteMature Cock SuckTelevision Show PornMelody JaiTumblr Mommy SonNakedmgirlsGuilty Gear Bridget PornPlayboy CybergirlBig Boobs PornGangrap PornNew Hot BfXxx Video SareeMia Khalifa VidArab FootjobFati ChutPlumber X VideoMipha HentaiOtk Spanking VideosPorn Justin SlayerPhotoacompnhantesFilmes De XvideosX VedeoKatay Sagal Nude70 PornBananahottiesMia Kay SislovesmeBlond HairypussyDry Pillow HumpXvdieksAssistir Filmes Pornô GayMaddage XxxXxx Pon HdPorn Sexy BhabiDildo BikeVictoria AllureCollege Girls Gone WildViking Barbie Only FansFrancesca Jaimes PornstarBig Maked BoobsXx Video KatrinaSexy Sex PornCorrina Kopf NakedSee Through PornWww Sxe Video ComClassroom BlowjobKeez MobiesBrazilian With Big TitsIndia Web Series NudeMyhentaicSexe TiktokSpankbang.clomWomen Playing With ThemselvesBig Tits Sex MoviesVery Bad Sex VideoBlair Williams VideosPriyanka Chopra Sex VediosXxx Com DfHijan XxxStep Mom CreampieDay XxxTamil Sex Short FilmBryan HawnAlt Balaji PornDick PornIndian Nri XxxMom Son Sex StoriesEfujtHentai Em QuadrinhoAsian GirlcumPhimsex Châu âuAllison Williams SexBrandy Renee Full VideosYoung DicksuckerPorn Games NewgroundsTranny One PornKatya CloverNicole WattersonpornSex Video Hindi StoryMarley BtinxAnoko To LikotoThrobbing CumshotsBig BlackcockpornWww Xxx Porn Movies ComPornstar Porn ComDorapornAmayeur Gone WildXx Video CallBabe PussyXxx AvengersHotshot Web Series PornDeepika Padukone Hot PornBlac Chyna Onlyfans LeakedVargen Pussyسكس تدليكPorn From Dominican RepublicJeans XxxLand Sex PicXvideos De LésbicasPornode Mia KhalifaFree Older Woman PornWwww Xxxx Video ComNhdtb-794Sexy Bf Video VideoReal Bathroom SexPorn ScremingJapanes PornmoviesRarbg TorrentsFatalo ModelMuito HentayBrazzres XvideosPorn Celebrity SextapesShweta Tiwari Nude PicsTelugu Antis Sex VideosPorn Of OldmanNudepriyanka ChopraFitness Divas .comInterracial ImpregnatedSex MangaDepper Porn.comFotos Amadora NuaXxx Dasi NewNoname55Most Nude Scenes MoviesSexy18Elle King NudeLodge SexPhonix PornAlphahenCatfightingHot BootyMia Malkova DoggystyleBella Porn Star