door Havermout in Overig  ·  20 Reacties

  • 3
  • 333x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Kom op tokkies alles kan in zee....

Met een beetje verstand gooi je dit spul in de afvalbak anders ben je gewoon een kansloze sukkel.

0
1 Eastwood

Volgende beroepsgroep dient zich aan, de strandwacht. Vreselijk voor deze dieren. Maar we kunnen ons beter bezighouden met 'n rookverbod, en niet toezien op de echte problemen. Bovendien horen landen als India en dergelijke ook maar eens aangepakt te worden, want die smijten alles in zee.

0
2 Robbedoes

@2 exact maar het begint ook bij een dagje strand.
Als wij weggaan gooien we het spul in het strand maar als ik soms die foto’s zie vraag ik mij af of die mensen denken alles van zich af te kunnen flikkeren omdat het strand er gewoon voor hun vermaak is.

0
3 Eastwood

Dat is het gevolg van "vooruitgang", "economische groei", "welvaart" en het feit dat nog maar weinig mensen zich druk maken om natuur en milieu. Men doet maar wat, maar vooral stemt men op foute partijen die de vervuiling niet willen aanpakken of de verpakkingsindustrie niet willen inkrimpen. Het ligt aan ons eigen gedrag. Helaas zullen een aantal grote rampen nodig zijn om de massa in de goede richting te krijgen, maar de kans is groot dat het dan al te laat is. Dit soort en aantal milieuslachtoffers neemt alleen maar toe zolang wij zo onzorgvuldig met ons leefmilieu om gaan.

0
4 weerman

Extreem hoge boetes is denk ik het enige wat misschien nog zal helpen. Wordt iemand betrapt op het gooien van afval buiten de prullenbak dan gelijk €10.000,- boete.
En veel milieu agenten aannemen die hier actief op gaan controleren. Zo'n agent heeft maar één bekeuring per maand nodig om zichzelf terug te verdienen voor onze schatkist.

0
5 Spraypaint

Plastic zwerfafval is blijkbaar een nieuwe talking point voor NOS.

Komende maanden zullen we doodgegooid worden met berichten zoals dit.

3
6 JanHaring

Verschrikkelijk!

14
7 Uit Den Haag

@4 weerman
+++

14
8 Uit Den Haag

@6 JanHaring
Blijkbaar is het dringend nodig om mensen te laten zien wat het gevolg is van hun gedrag!

14
9 Uit Den Haag

Het begint bij de opvoeding. Scholen moeten veel meer aandacht geven aan het feit wat wij mensen kunnen doen om onze planeet leefbaar te houden. Voor onszelf, maar ook voor de komende generaties! Helaas wordt op scholen de tijd verknoeid aan lessen 'economie' waarin ze alles leren over winst en verlies, maar niets over het samenspel van menselijk handelen en de gevolgen daarvan op de planeet. Alles wordt ingezet op het vormen van al die jonge geesten tot goede werkslaven, gehoorzaam aan Den Baasch, vechtend voor de winst van het bedrijf zodat ze hun baantje mogen blijven houden... We worden al van jongs af aan gekneed om deel te worden van een tot in de fundamenten fout economisch systeem. Luid juichend over 2,6% economische groei, zuchtend van verlichting als we horen over "koopkrachtverbetering" en "groei" stormen we op de ondergang af. En dit soort vervuiling en sterfte door onze vervuiling zijn de eerste tekenen dat de grenzen van onze groei bereikt EN overschreden worden. Dat gaat zich steeds méér tegen ons keren, de komende jaren. Zoals het zich al 50 jaar lang steeds meer tegen ons keerde. Maar dat zien jongeren nog niet in. Ik als oudere WEL, en ik zie hoe snel het milieu en de natuur vernietigd werden in 50 jaartjes.

Mensen die zo vervuilen, moeten opgevoed worden, maar niemand doet dat. En als je er wat van zegt krijg je een Grote Bek terug, of kunt klappen krijgen. Sociaal denken is 'uit', het is nu ieder-voor-zich, met de VVD en de populisten als roeptoeters...

0
10 weerman

@4
"Het ligt aan ons eigen gedrag."

Probeer dat mensdom maar eens wijs te maken. MensDOM zoekt of eigenlijk legt maar wat graag en vaak de oorzaak bij die "ander" !! Die steeds verder uit de kl**w lopende 'rotzooi' die ze (vaak) zelf veroorzaken wordt toch door allerlei (verdien) instanties-fabrieken wel weer op ingesprongen. En aan de ene kant gelukkig maar want anders waren de puinzooien inmiddels niet meer te overzien ! In ieder geval kan mensdom daarom nog stevig door blijven kauwen over dat alles toch zo "duur" is !!

1
11 Tante Annie

@3 excuus moet afvalbak zijn.

0
12 Eastwood

Het grappig is maak ik hier eens per week een rondje bos vind ik telkens opnieuw een halve vuilniszak aan afval.
Dus ze willen van de natuur genieten en hebben niet door dat afbreken van plastic in de natuur langer duurt dan zij leven.

0
13 Eastwood

@10
"...wat wij mensen kunnen doen om onze planeet leefbaar te houden"
Ophouden met ons te vermeerderen, 7,5 miljard is al te veel.

"..fout economisch systeem.." Ongelimiteerde groei in een gesloten systeem is onmogelijk.
Toch is dat ons economisch systeem.

0
14 kenny013

@14

Het snel groeiende aantal mensen is fundamenteel fout, klopt. Dat moet stoppen. Maar hoe...

Ja, het is ons economisch systeem, maar we moeten minimaal over naar een circulair systeem, waarin niet winst het doel is, maar overleven en waarin de toekomst van onze kinderen centraal staat. Daar zijn al vele ideeën over, gelukkig. Maar helaas willen de elite en de machtigen er niet aan, want zij zouden dan hun hun macht verliezen en hun kapitaal deels verliezen. Ze hebben er wereldoorlogen voor over om dat te voorkomen, dat snap je wel. We worden bestuurd door psycho- en sociopaten die de macht hebben. En dat is fout, willen we als soort overleven.
Het moet fundamenteel anders!

0
15 weerman

@15
"Maar hoe..." Niets wat een fikse pandemie niet oplost.

"economisch systeem" Dat is echt niet alleen 'de elite en de machtigen' en we (werkende) zijn zelf een van 'de machtigen'. Via pensioenfondsen, zo ongeveer, De machtigste.
Nee het zit in de basis van het systeem, Groei.
En dat komt weer door rente en inflatie.
Dat veranderen we dus niet zomaar, en als al waarin?

Een circulair systeem is mooi, maar nutteloos zolang we groeien, er moeten grondstoffen en ruimte bij.

-*De mensheid zit in de puberfase, Net volwassen en slim genoeg om grote permanente veranderingen teweeg te brengen, maar te beperkt de gevolgen te kunnen en/of willen overzien én er dan ook nog naar handelen.
Ik ben er niet zo zeker van dat we volwassenheid, ongeschonden, halen.*-

0
16 kenny013

@16

Een pandemie wil maar niet lukken. We zijn ze tot nu toe steeds te vlug af, namelijk.

Verder zijn we niet machtig via pensioenfondsen, hoor. Werknemers hebben niets te vertellen over dat geld. Dat was een voorwaarde die de werkgevers keihard stelden: "wij beheren dat geld". Zo konden ze nog lekker verdienen aan ons geld, zonder dat wij, werknemers, er zeggenschap over hadden! En dat is nog steeds zo. Vraag 50 mensen hoe ze het vinden dat hun pensioenen in de wapenindustrie wordt ingelegd en ze zullen het alle 50 afwijzen en veroordelen. Maar ze hebben er niets over te zeggen..!

Een circulair systeem moet samen gaan met het inzicht dat we stoppen met al die voortdurende groei op alle vlakken. Dat kan de planeet namelijk helemaal niet meer geven, en ook kan ze de groeiende vervuiling niet langer aan: de biosfeer sterft razendsnel af! Maar als we niet zelf-corrigerend ingrijpen, dan zal de natuur ons wel met de neus op de keiharde feiten drukken. Maar dat zal duizend keer vervelender zijn dan dat we het zelf indammen en reguleren. De chaos zal gigantisch zijn, met alle nare neveneffecten er ook nog bij, zoals massa-emigratie, vluchtelingen, oorlogen om grondstoffen, enzovoort.

Helaas vrees ik dat wij als soort niet intelligent genoeg zijn om deze problemen het hoofd te bieden. We zitten gevangen in een idioot, verouderd systeem, en dat houdt in dat een soort die zich niet kan aanpassen aan veranderende omstandigheden, gedoemd is om uit te sterven. Gewoon de evolutieleer, en die gaat ook voor onze soort weer gelden. En sneller dan we denken en ons lief is.

0
17 weerman

@17
"Een pandemie" ach kwestie van tijd en de kansen worden steeds groter.
We reizen steeds meer en zijn met meer.
Het is echt niet OF, maar wanneer én hoe erg en d'r zal een keer een 'klapper' bij zitten.

"Werknemers hebben niets te vertellen...." Dat vind ik in de slachtofferrol kruipen, ALS iedereen zou willen is het zeker te regelen. Er zijn volgens mij al inspraak organen.
Maar ook wij willen rendement op ons geld voor een goed pensioen later.
Da's nou eenmaal het systeem.

"stoppen met al die voortdurende groei " Dat betekent geboortebeperking en daarop volgend een economisch systeem wat ook werkt bij krimp.
Dat is overigens de lange adem weg, bevolkingsgroei komt vooral van een generatie die ouder wordt.
Bevolkingsafname blijft dus, voor als nog, in handen van natuurlijke rampen .... en oorlog.

"We zitten gevangen"
In de essentie van het leven, "jezelf vermenigvuldigen en je genetisch materiaal overdragen.".
Dat zit gewoon gebrand in de genen, vlak na ademen, eten en drinken, dat heb je er niet zomaar uit.

-*Dus geniet ik er maar van question *-

1
18 kenny013

@18
Lezende dat we over een jaar of 15 pas goed effecten van alle klimaatwijzigingen gaan merken met gigantische gevolgen voor de mondiale samenleving als gevolg, berust ik mij er ook maar in. We zijn hoogstwaarschijnlijk te laat, namelijk.

0
19 weerman

@5

Dat klopt, maar voor extreem hoge boetes uit te schrijven moet je wèl handhaven. En dat is wat er ontbreekt in dit land. Er worden enorm veel wetten gemaakt hier, maar er wordt niet gehandhaafd en trekt bijna niemand zich nog ergens iets van aan. In plaats van geld te stelen van iemand die te hard rijdt kunnen ze de pijlen ook 'ns richten op milieuvervuilers. Maar dan ook op vervuilers in de hoogste regionen van de maatschappij. Hier een voorbeeld.


En schijnbaar hebben de zakkenvullers er schijt aan.

0
20 Robbedoes

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@16De eerste prikken heb ik wel gehad omdat er toen nog op gehamerd werd dat dat moest anders.... De laatste prikrondes heb ik dan ook overges...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

LoydMorris
FOTO: Jutta Leerdam deelt spiegelselfie in jurk met flink decolleté

Hee. . . een vrouwenhater op dit forum. . . ...

10 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

baba jaga
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@2 Wel een beetje rekening houden met de gevoelens van een ander Bop....

11 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Graaier1000
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@86 baba jaga,U slaat de spijker op de kop!Op internet/media wordt door sommigen erop gehamerd rekening te houden met de gevoelens van AND...

11 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Strongoli
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@14Het heeft bij velen ook tussen de oren gezeten door de angst (De Jonge o.a.), die hen werd aangepraat.Later bleek ook, dat gevaccineerden...

14 minuten geleden geplaatst door Strongoli

LoydMorris
Gemeente en Verenigde Utrechtse Moslims zijn het oneens over prijs islamitische begraafplaats

@3 Maar dan wel per strekkende meter. . . ....

14 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

ABRACADABRA
Rusland heeft onlangs weer een vreselijke mijlpaal bereikt in de oorlog

@2 ja, ik vraag me dan ook af hoeveel meer Russen moeten sneuvelen, voor er een opstand komt in Rusland. kan toch niet eindeloos doorgaan zo?...

16 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

LoydMorris
FOTO: Jutta Leerdam deelt spiegelselfie in jurk met flink decolleté

Niks mis mee. . . mooie vrouw, Jutta 😍...

19 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Sexy XxxyPorn LadyboyPorn VioladorPeliculaseroticasAmanda Cerny Porn VideosHood HunniesNhentai ColorUk PuntingYourporn.comXnxx Indian PoliceHow To Insert Penis Into VaginaSpit Roast GifAura CristinaDesi Mom Son XxxKerala Hidden Camera SexIntertial PornPhoto PornogrHijra Sex XxxOrissa Xxx VideoXnx Viral VideoDesi Pari XxxDesi Randi Sex ComDevon Green XxxPorn FistingSexy NuseBbwtitfuckChyoaArbixnxxFortnite JulespornNoami Woods PornScarlett Rose NudeYour Priya Xxx VideoZoe Perry NudeBollywood Hiroin XxxB Grade Actress NudeBig African TittiesCartoon Porn ComicsBrazer Free PornReddit Youtube TitsLois Griffin SexyJangal Me Mangal XxxHalohentaiItalian Sex Movie DownloadThe Walking Dead PornhubAnime TentacleMilf ChunkyPawg ScatXvideo PornographieSexo Ao Vivo WebcamEden West PornWensday PornBerazerzRomi Rain AnalNude Beach VoyeourDesiznxxSexos Caseiro BrasileiroVideo Sex AuntyJim Porn VideoHollywood Forced Sex MoviesHd Porn For Free DownloadAmature CreampiedFacetramplingBrezerAnushka Shetty MmsWomen Men NakedSaree Blouse SexBangla Chuda Chudi DekhaKamasutra Telugu MovieBhooton Ka SexBokep Indonesia StreamingPron SoundGostosa Famosas NuasPepper Perri PornBhavana Menon XxxCasti G Couch PornTeen Solo XxxDaniela ArturyNaked Female TeenagersHentai UnscensoredEscort Girl A ParisMarina CiscontiIndonesia BugilPorn GelleryRamya Krishnan HotIndian Bhabhi XxnxHalala PornTripura XxxLesbain CummingThisvisPornografias BuenasFree Ethical PornUndress AppsAlohatoubMelhores PornôEmo Girl PornAlexis LoveAnna Nicole Smith SexStars Du PornosEva De Dominici NudePink WorldHidden Camera Dress ChangeLuna OnlyfansHindi Bhabhi BfXxx Recording DanceSexi PussyPerfict Body PornFleshlight MakeIamgefap.comبنات عاريهXx Video Sexy GirlShe Hulk NudeAida Cortes OnlyfansMewslut LeakMatilda WardLackmail PornDesi Hot BfDipika Padukon Porn VideoRiden PornInstagram Model LeakedGloria Guida NudaBangoli Pron VideoSex BhabFantasti CcJustina Valentine Sex TapeEhentai NetLesebian Porn VideosLexi Love NudeIndia Porn StarUllu Porn Web SeriesHeroine PornDriver Sex VideosLatinaporn StarsStepdaughter NakedFilme Completo PornTelugu Porn Videos ComStorysexAlt Balaji Porn VideosFullhdsexyTeenage Best PornDefloration Sex VideoGrandy Glaze PornFreestrip GameXhpsterInteracial Cream PiesAll Heroines NudeHindu XxxGloryhole RealityTamil Husband And Wife SexBoudi ChodanVideos Pornos De Onlyfan