door chouffleur in Economie  ·  75 Reacties

  • 5
  • 574x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@40 In vergelijking met veel andere lidstaten in de eurozone kent Nederland – met een verwachte schuld van 54,4 procent van het bbp in 2018 – een relatief lage overheidsschuld (zie figuur 3.3.1). In de eurozone bedraagt de gemiddelde overheidsschuld namelijk ongeveer 89 procent van het bbp. Ook het overschot op de Nederlandse overheidsbegroting van 0,8 procent in 2018 van het bbp steekt gunstig af ten opzichte van het gemiddelde overheidssaldo in de eurozone, dat een tekort van 1,3 procent omvat. Opvallend is dat Frankrijk het enige land is dat zowel een tekort van meer dan 3 procent van het bbp als een overheidsschuld van meer dan 60 procent van het bbp heeft.

vreemd de overheid zegt dit jaar zelf dat het 3% is, met je "blijven hangen in het verleden"

2
51 toppopyeah

@49 780euro voor de allerarmste , pensioenversoepeling, btwverhoging terugdraaien (jouw vertaling: lekker feesten en problemen in de toekomst negeren)

mischien moeten ze gewoon snijden in de de kosten vh EU project en op die manier hun tekort terugdringen

2
52 toppopyeah

@51
Misschien kunt u een bronvermelding toevoegen? De 3% en 60% zijn criteria nog uit het stabiliteitspact van 20 jaar geleden. Naar aanleiding van het Griekse verhaal zijn aanvullende afspraken gemaakt om de boel beter te doen. Maar goed, de Italianen gaan voor de val, dat is hun goed recht.

4
53 AJ74
54 toppopyeah

@52
Dan doen ze dat toch? Maar blijkbaar kunnen of willen ze dat niet. En ja, ik noem dat feesten. Nu lekker vroeg met pensioen en dan de jeugd met enorme schulden en tekorten opzadelen. Lekker sociaal.

3
55 AJ74

@53 die 3% die heeft jan-kees "bevochten" tijdens de griekenland kwestie en als overwinnning gepresenteerd enals geruststelling dat daardoor het geld wel terug zou komen en ze niet nog meer schulden konden maken, dus lijkt me sterk dat hij voor iets heeft gevochten wat er al lang in stond

0
56 toppopyeah

@55 mensen met minimaal 40 jr arbeidsverleden en die aan het 100punten systeem voldoen, je weet dat ouwe mensen met pensioen laten gaan banen vrijmaakt voor de jeugd? dat dit gezien kan worden als een groeimaatregel, het is maar net welke econoom je het vraagt

aanvulling tot 780 euro per maand voor de allerarmsten, jij hebt liever dat ze nu niet rond kunnen komen, omdat je aan de toekomst denkt?

een btwverhoging terugdraaien, ooh ze maken niet bewust alles duurder voor de burger, ze maken het zelfs iets goedkoper...feesten!!!

2
57 toppopyeah

ook leuk, in die link zie je griekenland met een staatsschuld die niet meer op de grafiek past, meer als 180%...het ging toch zo goed met griekenland, dat probleem was toch opgelost?

of belgie is ook een mooie, staat ook op het punt vd afgrond en daar zitten de eurofielen zelf!! question

1
58 toppopyeah

@24 Leuk geprobeerd. Italië importeert geen benzine. Grondstoffen (zoals olie) worden inderdaad duurder maar dat hoeft niet automatisch te betekenen dat eindproducten (zoals benzine) duurder worden. Al helemaal niet als een groot deel uit accijnzen en belasting bestaat.

2
59 Dune

@59 "Grondstoffen (zoals olie) worden inderdaad duurder maar dat hoeft niet automatisch te betekenen dat eindproducten (zoals benzine) duurder worden."

Huh?

1
60 User76

Allemaal leuk geprobeerd door de EU, maar Italië blijft bij zijn begroting, óf Brussel dát nu accepteert of niet.
Datzelfde Brussel die zélf een begroting presenteerde, waar alle lidstaten van achterover sloegen: al wéér kunnen zij straks een flinke verhoging ophoesten van de afdrachten. Zélfs ons "beste jongetje van de klas" uitte daar z'n onvrede over.
Men had zélfs het lef om met een voorstel van Merkel en Macron (zij tweeën weer), om een "fonds" te reserveren met bijdragen van de lidstaten, waaruit noodlijdende landen in de toekomst, "een greep uit de pot" kunnen doen.
Dit, om een debacle net als Griekenland, met schimmige geldstromen te voorkomen.
Dàt is de EU ten voeten uit: de geldstromen moeten via noord naar zuid bijven vloeien en visa-versa. En daar komt straks óók nog het oosten bij.
En nu is er dan een land die het allemaal niet meer pikt en wat doet voor z'n eigen bevolking.
Dàt mag niet van Brussel. Je mag ze niet tegenspreken, dan gaan we ze eens flink pesten, is de gedachte.
Italië die jarenlang al "gepest" is bij het opvangen van vluchtelingen en nooit door de EU Is geholpen, bij de problematiek daarvan.
Óók hier heeft deze nieuwe Regering zijn eigen koers gevaren en met succes.
De stroom richting Italië is daadwerkelijk een halt toegeroepen, hetgeen óók voordelen oplevert voor de rest van Europa.
Maar een bedankje hiervoor, hoef je vanuit Brussel niet te verwachten.
Een trap ná is het enige wat je kunt krijgen..

2
61 Dieke

@60 Blijkbaar iets te ingewikkeld voor je.

1
62 Dune

@32
Je weet best wel dat er ook een grens is gesteld aan de maximale schuld die het land heeft (zoals @34 terecht aangeeft).

Waarom vermeld je dat dan niet?
Je bent zoals gewoonlijk weer eens onvolledig informatie aan het plaatsen.
Met welk doel?

3
63 Realisme graag!

De Renaissance 2.0 zal wéér in Italië beginnen...!

2
64 CoolMemories

Oh jé, dank je alles gehad te hebben komt Cool @64 ook nog eens met zijn onzin.

3
65 Realisme graag!

@61 "...De stroom richting Italië is daadwerkelijk een halt toegeroepen, hetgeen óók voordelen oplevert voor de rest van Europa. Maar een bedankje hiervoor, hoef je vanuit Brussel niet te verwachten. Een trap ná is het enige wat je kunt krijgen.…. "

Het was ook niet de bedoeling van Brussel dat de vluchtelingenstroom zou ophouden! Brussel heeft moedwillig oorlogen in landen als Libië en Syrië opgevoerd om chaos en migratiestromen op te wekken ("culturele verrijking" en "multikulturele samenleving" voldeden niet meer als argument voor massa-immigratie dus voerde men 'wrede dictators op die hun volk zouden afslachten')….nu dankzij Rusland de orde en vrede in Syrië zijn hersteld horen we niets meer via de media over Syrie

2
66 CoolMemories

@62 Nee hoor

1
67 User76

@56
https://nl.wikipedia.org/wiki/Stabiliteits-_en_Groeipact
Die afspraken zijn er sinds 1997. U bent zo makkelijk voor de gek te houden door de politiek. De Jager heeft alleen de sancties bij het schenden van de afspraken laten invoeren. Gelukkig heeft u vandaag weer wat geleerd. Volgende keer snappen wat de Europese grondwet inhield.

2
68 AJ74

@57
Het is heel simpel, als je het niet kunt betalen, dan kan je het niet betalen. Als je nu mensen met 40 dienstjaren met pensioen laat gaan en de consequentie is dat de kinderen dan 45 jaar moeten werken. Dan is dat behoorlijk asociaal. Lekker de rekening naar de toekomst verschuiven. Als je het nu niet kunt betalen, (omdat je er voor moet lenen), dan moet je het niet doen. Zo simpel is het.

2
69 AJ74

@58
Varoufakis heeft de boel aardig verprutst in Griekenland. Daarom is de schuld onnodig opgelopen, maar ze hebben nu een primair overschot, dus ze lossen af. Dat is het belangrijkste. En ook België bouwt de schuld af. Alleen de Italianen willen de verkeerde kant op.

2
70 AJ74

@59
Grapjas, als de grondstoffen van een product duurder worden, dan wordt het eind product zo goed als zeker ook duurder. En Italië importeert ook computers, auto's, wasmachines, enz. enz. Wordt allemaal echt wel duurder hoor.

2
71 AJ74

@61
Ach en dan worden de Italianen nog armer. Ik vind het wel zielig voor de gewone Italiaan die niet doorheeft dat hij in de problemen komt. Over een paar jaar geeft iedereen hier de EU de schuld van de ellende daar. Zelfde geldt voor GB. Dat het daar straks ellende is, is dan ook de schuld van de EU, omdat ze de brexit voorwaarden zo vervelend maakten. Nooit zelf verantwoordelijkheid nemen voor puinhopen. Dat is de hoofdzaak van populisten.

2
72 AJ74

@66
Ik vraag me altijd af hoe groot die duim van u moet zijn.

2
73 AJ74

@68 je leeftnog in het verleden...want die 3% was toch een fabeltje, dat was toch allang veranderd? Het ligt volgens jou ook altijd aan de individue landen nooit aan het systeem, de ECB heeft volgens jouw niks met de EU of de euro te maken. Blijven roepen dat engeland dom is omdat ze uit de situatie willen, blijven hameren op de lusten/lasten, terwijl het de 2na grootste nettobetaler is, alles doen om ze erin te houden, door alleen met remainers te willen onderhandelen en brexiters weg te zetten als de mensen die het fout hadden. EN natuurlijk blijven liegen over referendums waar we volgens jou ooit ja op dit hele project hebben gezegd.
(spoiler, nee zeggen tegen EUgrondwet, betekend niet dat je ja zegt tegen een verdrag waarvan inhoud 99% hetzelfde))

hetenige waar je half gelijk ni had, maar ik ook: jan-kees, die heeft die 3% bevochten, maar die stond er inderdaad al in , maar die wouden ze versoepelen. hij heeft er toen voor gezorgd in brussel (ministerraad als ik het goed heb) dat we ons daar allemaal aan moesten houden, leuk bijeffect was , dat ons kabinet weer eens klapte en we zelf dat jaar erop niet aan de begrotingsregels konden voldoen.

maar verantwoordelijkheid nemen kunnen die eurofielen niet, het als altijd de fout vd populisten

maar fijn dat je aantoont datitalie gewoon aan de 3% norm voldoet en hoop dat je weer wat geleerd hebt

1
74 toppopyeah

@12 Chi non sa fare,..non sa commandare !

0
75 iedereen heeft recht op mijn mening

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Van de toeslagen is de politiek en de burger nog lang niet af

Hebben ze dan nogsteeds geen computers bij de belastingdienst?...

1 minuut geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

Das weer knap binnenlopen voor de NGO s...

3 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
D66-prominent voelt zich 'tweederangsburger' in Nederland - NieuwRechts.nl

@3 Nou ja... D66 denkt wel in rangen en standen. Zo proberen wel te beteren. Maar het gaat moeizaam....

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Offtopic

@2688 Het zou ook kunnen dat er zóveel gemaild werd, dat die mails al sinds een jaar automatisch in de spambox verdwijnen....

6 minuten geleden geplaatst door Querido not

Zie Hier
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Aan zo n figuur aandacht is net als pissen tegen de wind in!...

6 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Querido not
Zestig procent mbo’ers krijgt niks voor stage, Tweede Kamer zint op verplichte vergoeding

@1 Dat ligt eraan welke vorm de stageplek heeft. Bij de ene werkgever is het een onderdeel van je opleiding en zal alles onder begeleiding m...

8 minuten geleden geplaatst door Querido not

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@43Zoek eerst de definitie maar eens op en laat je dat even uitleggen....

10 minuten geleden geplaatst door Snorrie

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Een mooi artikel. Jammer dat ze het achter een betaalmuur hebben geplaatst. Maar DPG krijgt toch heel veel subsidie? Dus we hebben er eigenlijk ...

15 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@88 " Domme trol." Schelden, beledigen, op de persoon spelen → gemeld ...

26 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Zestig procent mbo’ers krijgt niks voor stage, Tweede Kamer zint op verplichte vergoeding

Als stagebegeleider ben je extra tijd kwijt om de student het een en ander bij te brengen. Daar moeten de studenten voor betaald worden? Heel vr...

26 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Mallu EroticMonster Porn AnimationGranny Mexican AnalJulia Montgomery NudeAmeture SexLittle PronMilf Nikki FootSin PornHentaiwolfForced SexscenesHestia PornDitigalplaygroundAaliyah Hadid CreampieChota Bheem PornIndian First NightLatest Hd Porn Video DownloadBrandi Love GangbangBig SexyboobsAmazing PornosVivaatreetLisbian NudeBikani XxxShi ReevesFatal ModeloHayley Williams FeetPorn DownloadHotxvipHot Big Boob PressWww Hindi Porn Videos ComDanny D CompilationActress Famous PornDoggy Atyle PovMilf BondageFeee OornDoña CucaPorn DvdXnxx TubeHannah Straight NudeXhamster Pics日本 情色Pov PornosuMeninas Novinha NuasHoney Pop PornAnal GripBoobs UncenseredHilary Duff NudeCreampie Complinationسكس تركياتXxx MsaageChoty GolpoAmarmaPornpics AnimeBig Boobs RidingSex With Girlfriend IndianSai Pallavi PussyKana MitoBeautiful Naked Mature WomenReincarnation Colosseum UncensoredLilly LoveAssfacesittingStep Uncle PornSexual Games MobileNude Indian WomenPunjabi Xxx Video DownloadSexlezWww Japanese Porn VideoBf Movie Full MovieFemdomgangbangMr DeepfakedSambhog VideoBlack Ebony XxxCrying In PornDoc Misty PornRaasi HotMia NakedKatrina KaifxxxvideoIndianlocalsexFilme PournouDogfat NetworkPuplic Blow JobSkinny Bit TitsBennett AnthonyPorn Audition PornSuma Aunty Hot VideoPornvideos VintageSex Hd MilfSissy PeggingSsbbw Pear PornCeleberty Nude ScenesStepsister NakedIg Porn StarsIndian Hot TubeTeenage Emo PornWww Xxx 20videos ComAlexis Texas AnalTelugu Real PornPiggysexSlut TrainingAmatuer Porn TeensHard Rough AnalHentai ManheaMarge Simpson PornBrownpornNight SexDesi Poran Sex VideoBig Cock Sexy VideoKuwari Dulhan XxxCojiendo En CasaHard Nippled MilfBrazzers DownlandGhost NipsOnlyfan Video LeaksXomorris NudeViral Couple Kulhad Pizza VideoNakadashi HentaiAvatar Sex3d ComicspornRyandrillerChubby Girls PornJapanese Massge PornYang XxxYandere Simulator PornStephaniesanzo NudeMischa Brooks AnalSkinny Big Natural TitsNaked PenisDeer Sex VideoSexxx PakistanCandid VoyeurismSuckingdick PornBrazzerz ComGina Valentina NakedSunita Bhabhi ComIndianauntiesPorn InsertedMelissa Roxburgh NudeBodycumshotsLxli HentaiBhabhi GandPersia Monir PornPorn In BollywoodKefla P O R NMy Wife GangbangedNikki NevadaVoayor TvAmopornobrBaul Gaan BaulUp All Night Eatin This Funky Asshole And BbcGay Korean PornRobertita