Van het gas af: wie gaat dat betalen? (opiniez.com)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Inter in Binnenland  ·  35 Reacties

  • 7
  • 560x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik zeg: de TS! question

3
1 progressiefliberaal

VVD kulkoek

1
2 Interessant

De basis gas prijs exclusief BTW is ongeveer 32 cent. De basis KWH prijs is 4-5 cent. Verschil zou dus 32 TOV 40-50 cent zijn. Is ook geld, maar wel minder en je kan het zelf opwekken.

3
3 AJ74

@3 Beetje dom geredeneer. Een kuub gas kun je niet vergelijken met een KWH elektriciteit. Ook voor het milieu niet. Daarbij kun je met gas stroom opwekken. Stroom met stroom opwekken is niet erg praktisch. Met gas koken ben ik goedkoper uit dan elektrisch koken. Je huis verlichten met led kost bijna niets, maar de ledlampjes maken kost meer energie en grondstoffen dan de traditionele gloeilamp. De vaatwasser,magnetron,stofzuiger,wasmachine en droger, die vreten stroom.

0
4 Verwonderd

We moeten met alle huishoudens gasloos worden en electriciteit opwekken met panelen en molens.
Hiermee halen we amper 3% Dus moet er een gasgestookte electriciteits centrale bij staan als ondersteuning die 100% kan opvangen voor onze totale electriciteitsbehoefte.Als we van het gas af zouden gaan en over gaan naar electriciteit voor koken en stoken gaat er op die manier een hoop energie verloren.En daar staan al die groene figuren niet bij stil en calculeren ze erook niet bij in.Aan de andere kant kosten de huidige molens 50.000 vogels per jaar het leven,is ook even niet bij nagedacht.

0
5 Eindpenthode

"Van het gas af: wie gaat dat betalen?"

U..... en erger nog..... ook ik

0
6 LoydMorris

@4
Misschien had u eerst het artikel moeten lezen. Daar staat in dat 1 kuub gas gelijk staat aan ongeveer 10kWh elektra Die dingen zijn ook prima te vergelijken. Ale je wilt weten hoeveel gas of elektra je nodig hebt om 1 liter water 1 graad in temperatuur te verhogen, dan is dat prima te testen of uit te rekenen. Ook voor de huiskamer e.d. kan je prima een vergelijking doen tussen hoeveel elektra je nodig hebt voor infrarood verwarming en voor een traditionele CV.
.Zelfde geldt voor led lampen en gloeilampen, hoeveel extra energie en grondstoffen kost en verdient het zich terug. Het is geen heel ingewikkeld verhaal. Led verdient zich gewoon terug voor de consument, zonnepanelen ook. Mensen hebben best wel een kans om zich aardig door de energietransitie heen te slaan.
Met zonnepanelen kan je straks als consument voor circa 10 cent per kWh stroom opwekkend, Nu betaal je voor gas dus 7,2 per KWh. En de prijzen voor elektra blijven dalen.

De "domme" consument gaat inderdaad de rekening betalen. Maar de consument met LED en zonnepanelen, die nog 10 jaar wacht met zijn warmtepomp of infrarood verwarming, die kan er best leuk uitspringen verwacht ik.

2
7 AJ74

@7 Je gaat er van uit dat je 365 dagen maximale energie opbrengst hebt van wind molens en zonnepanelen en dat is dus helemaal niet zo.

interessant artikel: https://www.climategate.nl/2016/11/donkere-kant-zonnepanelen/

0
8 NLsandman

@7 Volgens je laatste zin ben je er nog niet zeker van. Ik kan je verzekeren dat de regering jouw geen financieel voordeel gaat geven. Dat is al begonnen met OZB te heffen op zonnepanelen en belasting te heffen op inkomsten uit zonne energie die je over hebt op de meter. De regering ziet dit als inkomsten. Of de kosten van zonnepanelen voor onderhoud en vernieuwing aftrekbaar zijn weet ik niet.

0
9 Verwonderd

@6
Behalve ik
Ben 18 jaar geleden al vertrokken maar hebben nog een huis hypotheek vrij in Nederland staan
Ben niet van plan om opnieuw in de schulden te gaan om van het Gas af te gaan (ongeveer 80,000 euro)dus huis te koop gezet
Gelukkig staat dat huis net niet in een aangewezen wijk en hoop dat ik het snel kwijt ben
Wrange is dat wij hier op het moment electrisch stoken en koken en dat we hier nu JUIST aan het Gas moeten om CO2 uitstoot te verminderen , kunnen ze een aantal kolen en peat centrales sluiten

0
10 eoghanfeehily

@8
Daar ga ik helemaal niet vanuit. Hoe komt u daarbij?
En dat stuk van Climate gate is ronduit belachelijk. Niemand beweert dat je nu alle fossiele brandstoffen kunt afschaffen en alleen uit kunt met zonnepanelen en windenergie. Alleen dat we de mix moeten aanpassen. Als je voldoende zonnepanelen en windenergie opstelt dat je op een maximale dag de elektra voorziening daar compleet op kunt laten lopen en op een slechte dag 20%, dan kan je toch 20% van de fossiele centrales sluiten en ze 50% minder laten draaien ongeveer.
En hoe groter je het grid maakt, hoe meer hernieuwbare energie mogelijk is.

0
11 AJ74

@9
Het is nogal onverstandig om zeker te zijn van toekomstige gebeurtenissen. Ik heb geen glazen bol. Ik weet wel dat zonnepanelen op dit moment voor particulieren een zeer rendabele investering zijn, evenals ledlampen. Zelfs als de regelgeving aangepast wordt. Dat kan ik ook voorrekenen.

0
12 AJ74

@4 Ook met elektriciteit kan je gas opwekken trouwens
maar dat is ff een zijstraat

1
13 GOTCHA666

@12 Dat weet ik zo net nog niet
Tot wanneer mag je nog terugleveren ?

1
14 GOTCHA666

@12 Ff opgezocht tot 2023 mag dat
en in 2020 dan wordt er al aan die regeling geprutst

1
15 GOTCHA666

bruinkool kost 25 €/MWh
Gemini wind op zee 300 als het waait
Zon ergens daar tussen in, als de zon schijnt

wind en zon moet je bufferen (half miljoen €/MWh capaciteit over 10 jaar)
de benodigde buffer grootte is enkele tientallen procenten van het jaarverbruik

1
16 Jeb

@12 met saldering heft u belasting van de buren

1
17 Jeb

@5 wat jij zegt is niet geheel waar. Er zijn nu al lang huizen die volledig energie neutraal zijn en van het net af zijn gehaald. Dus het kan wel en dat moet de doelstelling zijn voor alle huizen.

0
18 Jan met de korte achternaam

@18 huizen van het gas- en electriciteitsnet? Link aub.

1
19 Jeb

@1 LOL

1
20 RonMVV

@19 ik heb geen directe link maar sowieso staan er in Goes maar ook in andere plaatsen huizen zonder net aansluiting. Wel water natuurlijk. Sommige huizen hebben aardwarmte en zonnepanelen sommige huizen werken met een ijsblok in de tuin voor koeling in de zomer, in de winter smelt dit dan en word het warm. Deze huizen hebben geen elektra aansluiting. Wel accu s.


Hier wel een link van solar woningen met ijs: http://www.solareis.nl/goese_woningen.html


Ook heb ik een keer een stuk gelezen van iemand die een auto heeft op waterstof. Zijn huis is energie neutraal en hij heeft geen aansluiting voor gas en elektra. S'avonds sluit hij zijn auto aan op zijn huis daar zitten ook grote accu pakketten in om stroom op te slaan. soms haalt hij stroom uit zijn auto voor zijn huis en soms laad hij zijn auto op

0
21 Jan met de korte achternaam

@21 dank u - heeft u @16 al bekeken? een huis zonder gas moet minstens 10MWh per jaar hebben en als je daarvan een minimale 30% van te voren wilt opslaan voor de winter kost dat anderhalf miljoen euro elke 10 jaar aan batterijen - doe maar zuinig en leg €1mln neer - kan niet!

1
22 Jeb

@16 hoe ze het doen weet ik niet maar de huizen in Goes hebben echt alleen een water aansluiting en warmmtepomp

0
23 Jan met de korte achternaam

@23 en die warmtepomp 's nachts op batterijen?

1
24 Jeb

@22 hier in Australië doen ze het ook net als in Goes. Met de hele wijk van het net af.
https://www.duurzaamnieuws.nl/met-de-hele-wijk-van-het-stroomnet-af/

0
25 Jan met de korte achternaam

@25 Voor de 7500 huizen is gerekend met een opwek van 4000 kWh per woning per jaar en een totale opslagcapaciteit van 10 Mw. [sic] Het systeem wordt verder ondersteund met kleine gasgeneratoren, die op termijn op waterstof moeten gaan draaien, ofwel vervangen worden door dan goedkopere batterijen. - -

- lijkt me klets

1
26 Jeb

@25 in Australië is meer zon. Ondersteund door gasgeneratoren, later op waterstof of goedkopere accu’s.
Ze gebruiken nog gas indien nodig. Waterstof kan straks door die gasleidingen.
Accu’s zeer milieuvervuilend, worden niet afgebroken

Even terug naar Nederland. Normaal gesproken te weinig zon voor zonnepanelen I.c.m. windmolens leveren te weinig vermogen. Wat is voor een back-up bij uitval geen.
De infrastructuur is nog niet gelegd om zonder gas te kunnen, over het bouwen van waterstoffabrieken wordt niet eens nagedacht.
Wat ik gehoord heb moet bij verdwijnen van het gas ook alle gasleidingen de grond uit, moet er er dan wederom leidingen gelegd worden voor waterstofgebruik?

Zijn de politieke partijen in Nederland echt krankzinnig geworden?

0
27 Pluten1

@27 ja - hoeveel ingenieurs zitten er in de kamer?

1
28 Jeb

Binnenkort krijgen we lol in de energietransitie en dan is het allemaal zo gepiept.

4
29 Hadjememaar

@11 , Zeg maar jij hoor, bij u voel ik mij te oudquestion
Had je bericht verkeerd begrepen.

In mijn ogen wordt er te veel nadruk gelegd op de positieve kanten van de energie transitie en de focus ligt alleen maar op elektriciteit.
We hebben een goed gas netwerk, waarom aardgas niet laten vervangen door waterstof, zo houd je de kosten voor huizen en bedrijven lager.
Neem Tata steel, die wil een windmolen park in de Noordzee bouwen en een waterstof fabriek op het land, hierdoor kunnen hun ovens gewoon op waterstof gaan draaien en kost het minder dan alles om te bouwen naar elektriciteit.
Omdat waterstof opgeslagen kan worden is het ook een soort accu.

0
30 NLsandman

@29 ff de thermodinamica veranderen en klaar is Kees (zo noem ik mijn warmte pomp)

2
31 Jeb

Zoals alle andere bedrijven die gaan innoveren, uit de winsten en de buffer die men heeft opgebouwd. Moet niet gekker worden, de winst schoon uit de honingpot binnenhalen en als er vernieuwingen moeten komen, dan moet de burger dat gaan betalen?
Dat is een aparte manier van zakendoen. Zo wil ik het ook wel.

@30
Dus dan krijgen we straks voor allerlei bedrijven enorme windparken op onze Noordzee? De zee die van iedereen is? Gaan ze daar flink voor betalen? Nah, zal wel juist weer subsidie krijgen van de Staat dus ergo, van elke burger in Nederland.
Ik ben niet vd windparken en er zou wat mij betreft meer ingezet moeten gaan worden op thorium, koude fusie, helium, ed. En de onderzoeken zouden wereldwijd met alle beste wetenschappers gedaan moeten worden, niet iedereen zijn eigen kleine stukje alleen maar omdat men de wist voor zichzelf wil houden. Dit is een mondiaal probleem en zou mondiaal opgelost moeten worden. Ok, het is utopisch denken dat weet ik, dus het gaat niet lukken question

0
32 Bleke Betty

@31 Gewoon wat ruimer denken. Er is zoveel meer mogelijk dan "ellek voor ze eige".

2
33 Hadjememaar

@32 , helaas is dat wel de realiteit van het kapitalisme, dat zit allemaal in de prijs inbegrepen.
Appel bv, de iphone kost aan materiaal en loonkosten tussen de 200 en 300 dollar maar wordt verkocht voor 1100 dollar, daar zit overhead in voor gebouwen, verkoop en kantoor personeel, ontwikkelingskosten en de rest is winst, ik denk dat van die 1100 ongeveer 500 dollar pure winst is.
In december had Apple bijna 300 miljard dollar in kas en is het daarom meer dan 1000 miljard dollar waard.

Dat van Tata Steal was een voorbeeld, neem Duitsland, die heeft overdag een overschot aan energie die ze opwekken met zonne energie, windmolens en water kracht, alleen 's morgens en 's avonds hebben ze meer energie nodig.
Zet dat overschot om in waterstof en gebruik dat voor de pieken door bv turbines er op te laten draaien.

Ik ben het helemaal eens dat we het mondiaal moeten doen, op momenten dat wij geen energie nodig hebben kunnen we dat verplaatsen naar gebieden waar het bv net ochtend wordt.
Momenteel kunnen we globaal denken alleen in Europa voor elkaar krijgen maar ooit zal het toch een wereldwijde grid moeten worden.

1
34 NLsandman

@34
Als ze het werkelijk serieus zouden menen dan zou dat de enige optie moeten zijn, samenwerken en mondiaal onderzoek en het mondiaal regelen. Ook vanwege derde wereldlanden. Omdat het anders evengoed geen zoden aan de dijk zet. En niet te vergeten zwaar inzetten op geboortebeperking en afname vd wereldbevolking. Het gaat niet gebeuren question

0
35 Bleke Betty

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Politie weegt uiterlijk en afkomst niet langer mee bij controles op straat

Over een paar jaar kan dit teruggedraaid worden, tav de autochtone Nederlander.. 😉...

2 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@47 Graag gedaan hoor! Ik geef je graag waar je zo naar solliciteert hoor. Kleine moeite, groot plezier. :-) ...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@41 "Sukkel" Bijna vergeten. Ach, je weet het onderhand wel. Jij scheldt enz, ik meld. ...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

VBOH
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@46 Ooooo nou daar ben ik blij mee zeg!!!Hoeraaaa!!! ...

10 minuten geleden geplaatst door VBOH

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@45 Ik heb het specifeik over 7. Kun je ook niet tellen en/of lezen? "uilebal" Schelden, beledigen, op de man spelen...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Evenementenlocatie Rijswijk op ramkoers met gemeente over Eritrees feest

We zullen zien, of het inderdaad een "besloten feest voor 800 man is".Ga er maar van uit, dat er meer komen en dat die 800 "feestgangers" èch...

12 minuten geleden geplaatst door Strongoli

VBOH
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@44 Mooi niet. Lees je eigen rommel eens terug. Vanaf daar ging het niet meer over de belasting op suikerhoudende dranken uilebal. ...

14 minuten geleden geplaatst door VBOH

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@42 7 ging vooral over de formatie en democratie. Toedeloe hoor verder. ...

16 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@41 "Jah, Hitler was vegetariër." Ja, en Geert is een allochtoon. Daarmee is het cirkeltje mooi rond, dus ik ga weg van dit draad...

17 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

VBOH
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@35 😂Ja zeg dat. Het ging op reactie 7 al van de suikertax naar allochtone Geert.Over een obsessie gesproken. ...

18 minuten geleden geplaatst door VBOH

NK. App
Hentai3dFollando Con La Abuelaسكس الصبيSasur Ke Sath SuhagratEbony Bwc PornBig Black Booty In PornAdult Picture DikhaoCojiendo PrimaHomemade Porn With WifeBlack Nudes TeensNude JapsHot Porn LesboXnxx BbwwRedhead P O R NShemale Creampies GirlPussy Of Ariana GrandeBehind The Green Doors The Movie CastIndian Boy Boy Sex VideoDaisybloomss OnlyfansLocal Hd Sexy VideoXvideo Free ComAntje Utgaard NudeRecurbatteMilfed VideosFotos HentaiNaked BoobeisMoviesjoy .toDestinyfomo NudeBaap Ne Beti Ki Gand MariWww.xxx.camRogue PornWannonce..comBlonde PorntubesDesi Porn ImageJordi El Nino Sex VideosJapanese Vr PornJp Porn SiteHot Porn MovieOnlyfans AsmrYour Pron ComPorn With CheerleadersMamadas XxxMird-150-uncensored-leakBrazzers Hd Video DownloadSex MassajDaddyhdXvideos LiveDeaxmaNewest Riley ReidAmature Wife GloryholeKirti Sex VideoMadre E Hija XxxTamil Actress Porn VideosSunny ChutDani Danniels PornPorn Mom HdJennifer Aniston PornographySxyprn.vomDoujins HentaiWebcam ThreesomePornos HombresAdult Friend Finder ReviewIndian Desi Bhabhi Porn VideoHdshemale PornPorn VibtageXhaturbatGay Porn FaceXxx MoveaCumshots To FaceGay Ypung PornXnnx IndianEbony TwerkerIndian Mistress FemdomDanbooSex KbjPornstars Biggest AssesDonita DunesGe SexMalayalam Pron VideosBest Jav 2023Elastigirl Pornسكس ماياPhimhentaiBbbw SexMilet Cyrus SextapeSarah Arabic AnalBig Tits MoviesPoquete GayBatdude And Throbbin Porn VideoTamil Sex Tamil Sex TamilAlyson Hannigan PornStreamer Nip SlipIndian Boobs XnxxSax VdieoHawkhatesyou LeakedCreampiegangbangYesporn Vip.Scort NashvilleNubifilmsPornographie BrutalTeacher Sex Video TamilDeepthroat A BananaExploitedteens PornDownload BrazzersMia Goth Sex SceneNude Bech PicsSaracheeky NudePorn Tv HotHindi Bf Saree WaliChanel PornReal GilfPbotoacompanhantesMujra Sex VideoIndian Sex Videos With Hindi AudioEva Lovia PormScarlit Scandal AgeEbony Scat AnalCelebrity With Porn VideosKari SweetsTwerken PornNaughty Girl XxxYor Forger PornLaura B CameltoeJaye Rose PornAv자막Bokep JepagOldman Weird Porn PicsXcomic PornGay Migit PornSnow Tha Product NudeKaten Gillan Nudeسکسدو جنسهAsian Message Near MeThreesome Porn In HdRussian Nude BeachLady Masha Fucking Out Of BoredomIndian Xxx Mms VideoBeat Asian PornstarsTriple X PornXxn MovieHttps Www Xnxx ComNisha Guragain SexyNude ExercisePorn Sleeping TimeJapanese Bus VlogRargb TorrentsStpeach PussyBig Hip SexOlder Men Free PornJust The Tip Gif