Binnenland
  • 3
De politie gaat in de fout bij het verzamelen van gevoelige gegevens. En ook bij de Belastingdienst zijn er twijfels over het bewaren van persoonsgegevens. Er zijn wel regels opgesteld, maar het zou voor de opsporingsambtenaren onduidelijk zijn hoe ze die moeten toepassen. ...

4 maanden geleden door Febee

REAGEER MET EEN EMOJI
1

Wat ik fout vind is dat ze toegang tot elkaars databanken hebben, gewoon door één van de medewerkers van de andere instantie te vragen om die data. Bijvoorbeeld heeft de politie toegang tot sommige dingen waar de belastingdienst niet bij mag kunnen volgens de wet, en omgekeerd. Dat geldt voor nog veel meer ambtenaren van verschillende instanties, zoals het UWV. Die mogen weer andere dingen niet, volgens de wet, dus doen andere diensten dat voor ze.

Zoals bij huiszoeking, als er één een excuus heeft om binnen te treden, staat de rest voor de deur te wachten totdat die eerste iets ziet, dat die tweede en derde en vierde ook een excuus biedt binnen hún regeltjes. Als je leest dat er een verkeersfuik ergens was waarbij heel veel auto's zijn doorzocht en in beslag genomen, dan zijn dat verschillende diensten die hetzelfde systeem toepassen en zodoende allemaal tegelijk in één keer op een persoon neerdalen en hem/haar kaalstrippen.

Ik vind dat oneigenlijk gebruik, misbruik dus, van bevoegdheden ten behoeve van derden. Dan hadden er net zo goed geen verboden kunnen zijn voor bepaalde takken van de overheid, die regels, die aan wetten worden verbonden, om e.e.a. fair en redelijk te houden qua openbreken van de privacy en in beslag nemen, worden omzeild.

Als de UWV mag binnentreden om te kijken of je er echt alleen woont, kijkt die goed rond of er ergens een teken is van wietgebruik of zelfs wiet groeien. Dat wordt dan doorgegeven aan de politie, die buiten staat, en die heeft dan de aanleiding die de wet voorschrijft om ook binnen te komen. Dan vinden die een paar wietplanten, dan nodigt de politie de belastingdienst uit want die kan dan gelijk beslag leggen op de bankrekening/WW-uitkering en de auto en verdere verkoopbare spullen, als voorschot op de te verwachten fantasie-winst, die zij verzinnen dat iemand vast wel al gehand heeft, de PlukZe wet.

Binnenkort wordt dat nog uitgebreid met snuffelen of mensen met te weinig personen in een woning wonen, zoals één overgebleven bejaarde van een gezin in een sociale woning waarbij die bejaarde 2 slaapkamers ter beschikking heeft. Handig als je op de kleinkinderen past maar niet nodig voor die ene officiële huurder, dus afpakken en in een éénkamerwoning douwen, veel duurder natuurlijk en waarin je geen mensen mag laten logeren volgens de huisregels.

Dat is een enorme misstand waar de ombudsman commentaar op zou behoren te hebben, maar daar hoor je geen kik over, van alle kamerleden niet, de ombudsman niet, de Raad van Advokaten noch de rechters. Geen kik van wie dan ook.

1 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Juncker geschokt door Hongaarse campagne
De Europese Commissie is geschokt door een Ho...

23 uur geleden door Inter

8 ultieme tosti’s voor een gevarieerd t...
Tosti’s, ook wel croque-monsieur genoemd in B...

19 uur geleden door brightidiots

Meer dan 30.000 wetenschappers verklaren dat...
Meer dan 30.000 wetenschappers hebben bevesti...

1 dag geleden door Kiki

Ranglijst van alle Amerikaanse presidenten: T...
Er zijn Amerikaanse presidenten geweest die d...

23 uur geleden door Crezee

Thierry Baudet: Mona Keijzer zou eigenlijk mo...
Staatssecretaris van Klimaat Mona Keyzer (CDA...

20 uur geleden door dloops


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Schildpad
8 ultieme tosti’s voor een gevarieerd tosti...
@220Dank je, jij ook....

minder dan een minuut geleden door Schildpad

Bleke Betty
Planbureau onder vuur om oude cijfers: ‘Voo...
@17Echt wel. Want deze 'fout' met de energ...

minder dan een minuut geleden door Bleke Betty

moeder
Stroom en gas bij ons veel duurder dan in buu...
@5++++++++++++...

minder dan een minuut geleden door moeder

Hollander1967
Utrecht gelooft – ‘We moeten de islam nie...
@6 https://nl.wikipedia.org/wiki/Islam"Na...

1 minuut geleden door Hollander1967

Snuggles
BDS-beweging wil einde Joodse staat...
@34 je zegt: "Waar jij nu op doelt kan een he...

1 minuut geleden door Snuggles

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig