Binnenland
  • 3
De politie gaat in de fout bij het verzamelen van gevoelige gegevens. En ook bij de Belastingdienst zijn er twijfels over het bewaren van persoonsgegevens. Er zijn wel regels opgesteld, maar het zou voor de opsporingsambtenaren onduidelijk zijn hoe ze die moeten toepassen. ...

2 maanden geleden door Febee

REAGEER MET EEN EMOJI
1

Wat ik fout vind is dat ze toegang tot elkaars databanken hebben, gewoon door één van de medewerkers van de andere instantie te vragen om die data. Bijvoorbeeld heeft de politie toegang tot sommige dingen waar de belastingdienst niet bij mag kunnen volgens de wet, en omgekeerd. Dat geldt voor nog veel meer ambtenaren van verschillende instanties, zoals het UWV. Die mogen weer andere dingen niet, volgens de wet, dus doen andere diensten dat voor ze.

Zoals bij huiszoeking, als er één een excuus heeft om binnen te treden, staat de rest voor de deur te wachten totdat die eerste iets ziet, dat die tweede en derde en vierde ook een excuus biedt binnen hún regeltjes. Als je leest dat er een verkeersfuik ergens was waarbij heel veel auto's zijn doorzocht en in beslag genomen, dan zijn dat verschillende diensten die hetzelfde systeem toepassen en zodoende allemaal tegelijk in één keer op een persoon neerdalen en hem/haar kaalstrippen.

Ik vind dat oneigenlijk gebruik, misbruik dus, van bevoegdheden ten behoeve van derden. Dan hadden er net zo goed geen verboden kunnen zijn voor bepaalde takken van de overheid, die regels, die aan wetten worden verbonden, om e.e.a. fair en redelijk te houden qua openbreken van de privacy en in beslag nemen, worden omzeild.

Als de UWV mag binnentreden om te kijken of je er echt alleen woont, kijkt die goed rond of er ergens een teken is van wietgebruik of zelfs wiet groeien. Dat wordt dan doorgegeven aan de politie, die buiten staat, en die heeft dan de aanleiding die de wet voorschrijft om ook binnen te komen. Dan vinden die een paar wietplanten, dan nodigt de politie de belastingdienst uit want die kan dan gelijk beslag leggen op de bankrekening/WW-uitkering en de auto en verdere verkoopbare spullen, als voorschot op de te verwachten fantasie-winst, die zij verzinnen dat iemand vast wel al gehand heeft, de PlukZe wet.

Binnenkort wordt dat nog uitgebreid met snuffelen of mensen met te weinig personen in een woning wonen, zoals één overgebleven bejaarde van een gezin in een sociale woning waarbij die bejaarde 2 slaapkamers ter beschikking heeft. Handig als je op de kleinkinderen past maar niet nodig voor die ene officiële huurder, dus afpakken en in een éénkamerwoning douwen, veel duurder natuurlijk en waarin je geen mensen mag laten logeren volgens de huisregels.

Dat is een enorme misstand waar de ombudsman commentaar op zou behoren te hebben, maar daar hoor je geen kik over, van alle kamerleden niet, de ombudsman niet, de Raad van Advokaten noch de rechters. Geen kik van wie dan ook.

1 Wendel    
2 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Nederland wordt voller, armer en islamitische...
Als partijen als D66 en GroenLinks hun zin kr...

23 uur geleden door Kiki

Mars tegen Marrakesh: Eigen volk eerst
Volgens de Belgische politie hebben 5500 mens...

22 uur geleden door AD

Vanaf volgend schooljaar ook gratis vaccin te...
Vlaanderen trekt extra geld uit om vaccins aa...

1 dag geleden door kwatta

Melania Trump vreest voor Donalds gezondheid...
Melania Trump maakt zich zorgen over de stres...

1 dag geleden door Denisova

Russen laten wel zien wat er vandaag in Bruss...
westerse media doen alsof hun neus bloed, het...

13 uur geleden door leefvandaag


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Endandit
FBI geeft twee pagina's van het Rusland dossi...
@61En nog even for the record: er KAN hel...

minder dan een minuut geleden door Endandit

David
Duitsland compenseert gevluchte Joodse oorlog...
Symbolische erkenning... Flikkert toch op!Z...

minder dan een minuut geleden door David

Koortje
Priester veroordeeld na zelfmoord van vriend ...
,,Iedereen - zonder uitzonderingen - is verp...

1 minuut geleden door Koortje

loki zegt
Duitsland compenseert gevluchte Joodse oorlog...
Het blijft wel aan de gang he?....er zijn na ...

2 minuten geleden door loki zegt

xativa
Wij zijn geen racisten. Maar het volk is boos...
Andere browser starten helpt ook vaak....

2 minuten geleden door xativa

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig