door 120db in Binnenland  ·  32 Reacties

  • 4
  • 340x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zo niet, dan zorgen we er godverdomme wel voor! question

5
1 Wild Rover

@1
gewoon bouwen, ze gaan toch niet de moeite nemen op het af te breken.
geld inzamelen voor eventuele boete ook een idee.

3
2 120db

Onlangs is bekend gemaakt dat paasvuren veel fijnstof in de lucht brengen.De VVD wil ondanks gezondheidsrisico's dat de traditie gewoon door moeten gaan.Als ik de burgemeester was zou ik het verzoek van de VVD inwilligen op voorwaarde dat de VVD gemeenteraadsleden vooraan staan bij het ontsteken van het vuur en daar blijven staan tot het vuur gedoofd is.

7
3 jantje van leiden

botst dit ook niet met de islamtische waarden op 1 of andere manier, dan kunnen we het opheffen.

2
4 maarten1234

VVD wil garanties.VVD-ers weten als geen ander dat garanties niet bestaan tenzij het een garantie tot aan de deur betreft.

3
5 jantje van leiden

@3 , ach. Als een cruise schip 2 mislukte pogingen doet om te starten. . . .

3
6 caso

Gezeur over vuur, groene mafiosa

6
7 chouffleur

Ooh wat komt er toch een ontiegelijke hoeveelheid fijnstof van een Paasvuur af, het is gewoon enorm...

Heeft men ook even vast gesteld hoeveel mensen er aan dood gaan?
Aan roken gaan jaarlijks 20.000 mensen heen, door het verkeer 600 en zo'n 20 aan die nieuwe versie van die meningokokken(bacterie).
Als de Paas vuren nu oook al op de lijst verboden culturele uitingen komen, vanwege de gezondheid gevaren...
… gaat de politiek dan ook direct roken en verkeer verbieden?

NB Het leven op zich schijnt ook akelig dodelijk te zijn, niemand die het er levend van afbrengt. Misschien moet daar dan ook eens beleid op worden gemaakt. Dat het bv verboden wordt om kinderen op de wereld te zetten, en al helemaal als de ouders bepaalde foute genen hebben. question

4
8 Gandalf

@3 Dat jij een hekel hebt aan Nederlandse tradities is bekend.

6
9 Wild Rover

@4 Nee moslims hebben niks tegen verwoesting.

4
10 Reagurius

@2 Die boete betaal ik persoonlijk wel.
Niemand komt godverdomme aan de boakes! question

4
11 Wild Rover

@9
Heeft u wel eens bij een paasvuur gestaan om de Nederlandse tradities brandend te houden? Meer dan de helft van de Nederlanders weet waarschijnlijk niet eens waar pasen voor staat.

4
12 AJ74

@12 logisch immigranten.

4
13 chouffleur

Tot na de provinciale verkiezingen dan blijkt het een leugen te zijn, dan komt er een verbod op paasvuren.

1
14 DNEUS14

Paasvuren ontstoken in Deventer schijnen tot in het Westen van het land schadelijke effecten te hebben.Dus de VVD doet maar wat het niet laten kan,maar laat mij met rust met hun vieze VVD lucht.

2
15 jantje van leiden

@13
Vertelt u eens zonder te googlen waar de tradities van de paasvuren vandaan komen en vraag dat eens aan uw blanke/wit vriendenkring. Bij mijn witte/blanke vriendenkring weet niemand dat voor zover ik weet. Ik heb de afgelopen decennia ook nooit bij een paasvuur gestaan en ik ben zo autochtoon als het maar kan.

2
16 AJ74

@11
beter!!!!

3
17 120db

@8 Het roken is op veel plaatsen al verboden,behalve in je eigen huis.Wat het verkeer betreft zou de maximale snelheid beperkt moeten worden tot 110 km.Scheelt weer heel veel viezigheid in de lucht.U geeft een opsomming van ongezonde zaken.Het een sluit het ander niet uit.

3
18 jantje van leiden

@9 Onzin.Ik heb geen hekel aan klompendansen.ik heb geen hekel aan vlaggetjesdag.Ik heb geen hekel aan bloembollen en tulpen, en zo kan ik nog een poosje doorgaan.Maar vieze en ongezonde paasvuren hoeft van mij niet.Overigens gaat u naar de paasvuren kijken om de hollandse traditie te vieren?

4
19 jantje van leiden

"Uit de berekening blijkt dat de hoeveelheden op jaarbasis bijna verwaarloosbaar klein zijn: zowel vuurwerk als paasvuren zorgen voor een half procent van de totale jaarlijkse uitstoot van fijnstof. Maar het zijn wel piekmomenten en die kunnen voor flinke overlast zorgen bij mensen die gevoelige luchtwegen hebben, zoals astma- en COPD-patiënten"

Ik heb copd, ik heb met paasvuur een halve nacht last van en met vuurwerk alleen 20 minuten na 00:00.
Waar ik veel meer hinder van heb zijn de openhaarden en alles branders in de winter maanden, dat is ongeveer 4 maanden elke avond of in de zomer als er smog is dan krijg ik het benauwder.

2
20 NLsandman

Ik steek liever VVD partijpamfletten in de fik.

1
21 Aragon

@9 hoho niets Nederlands..Het is een traditie in het Oosten in Nederland en verder naar Oost Europa. Dus niet Oost-Nederlanders bemoei je er niet mee, wij bepalen wel of jullie extra fijnstof op je giechel krijgen of niet question

0
22 BlackNinja

@16 , Nederland is niet alleen de randstad en wij zijn maar op kleine schaal bezig mbt paasvuren, in Duitsland zijn er veel meer paasvuren, het is een Germaanse traditie.
Schiphol, chemische industrie en scheepvaart in Rotterdam stoten veel meer troep uit, laten ze zich daar maar druk om maken.

2
23 NLsandman

Deze traditie mag van mij stoppen evenals het stierenvechten in Pamplona. Soms zijn tradities ook niet goed. Hier gaat een enorme maar dan ook een enorme hoeveelheid fijnstof de lucht in waar je U tegen zegt en aangezien sommige gemeenten zelfs de BBQ in je achtertuin verbieden moet dit ook verboden worden. Het stamt nog uit de tijd dat de goden verdreven moesten worden en is uit de tijd. Goeden bestaan niet, er is geen god of allah of wat dan ook. En de wereld verpesten en het klimaat probleem aanwakkeren moet een keer stoppen

2
24 Jan met de korte achternaam

@24 ++++

2
25 jantje van leiden

@18
Het leven (van een individu) is niet bedoelt om te rekken tot in de eeuwigheid; het is bedoelt om plezier te maken en gelukkig te zijn. [ U hoeft dat niet met me eens te zijn, bv als u religieus geïnspireerd bent. ]
Heel veel zaken die je gelukkig maken zijn minder gezond: allerlei roesmiddelen(Alkohol, nicotine, drugs ed. ), maar ook sportwagens, Hifi-installaties die je doof maken, …
Ik woon vlak bij een airstrip en zie zweefvliegtuigen en lieden uit andere toestellen springen weliswaar met chute. Ik durf wel te beweren dat die gebruikers een 'ongezonde' hoeveelheid adrenaline ervaren. En terecht: als ze het verkeerd doen, is dit hun laatste keer.

De huidige politiek, en ik proef dat u zich ook daarbij aansluit, zijn al niet zo beroerd als de situatie in de meeste verpleeghuizen: het leven moet ondanks alles zo lang mogelijk worden gerekt en opgerekt tot er daadwerkelijk geen 'menselijk' leven meer is: dementen moeten doorleven tot het klokje ophoud te slaan ok al is er niemand meer die zij herkennen. En krakkemikkige lieden hangen we een mensonterende luier onder de kont.

En in dat rijtje past ook mooi dat lokale folklore als een paasvuur maar de nek om moet worden gedraaid. [ Dat die paasvuren meest in het oosten van het land zijn, waar men veel minder verkeer is, en bossen die fijnstof afvangen.
Wedden dat de Oost-Nederlander gemiddeld minder fijnstof hapt (incl. Paasvuur), dan de Randstad-bewoner gemiddeld binnen krijgt door lokaal verkeer en industrie?

Ik heb akelig veel tegen dat tegenwoordig overheersende politiekcorrecte gedrag.
En als de Nederlander t.o.v. van anderen nu een korte levensverwachting had... ? question
Een beetje relativeren is er niet meer bij. question

1
26 Gandalf

Gezellig meeroken, nee dan toch liever een sigaret.

0
27 WHuls

Behoorlijk lachwekkend dat een partij die Nederland letterlijk in de uitverkoop doet zich nu zogenaamd druk maakt over Nederlandse tradities.

2
28 PuurHagelslag

@19 Uiteraard ga ik kijken. Het is milleniaoude traditie en ik ben een Sallander. question

0
29 Wild Rover

@22 Het is een Saksische traditie en in het Oosten van Nederland zijn we nu eenmaal van Saksische oorsprong.

0
30 Wild Rover

@9
@26
mooi gezegd.

1
31 120db

@23
U volgt de discussie niet. Ik zeg dat paasvuren geen brede Nederlandse traditie zijn. Ik gun iedereen zijn vuurtje en ik zou het nooit afschaffen. Dat vind ik "penny wise, pound foulish".
Dan zou ik nog eerder met vuurwerk stoppen. Levert meer fijnstof op en is nog gevaarlijk ook. Paasvuren niet.

0
32 AJ74

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

3 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

3 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

5 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

5 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Porn Aunty DesiMadison Wilde PornSmoking SweetiesKulhad Pizza Viral SexSkydiving NakedSkye Sutton NudesGangbangcreampieJulie K SmithUltimate PornTaboo Porn RetroShema Le PornWww Pornos ComNipples Sex VideosMonna Haddid NudeReal Arab PornFox GirlhentaiJapaneae Mom PornPussy SexItalian Sex HdThe.fappenistCheery CoedAlexis TaeXxx Anus VideosSix VdioIndian Big Boobs Sexy VideoDownload MotherlessDeepthroat BlowjobGiby The ClownAlison Angel.Angel Youngs VrPorn WebsitesHannah.owo PornMalayalam Sex ImageStep Sister HardcoreBlue Film NameNangi MaaSloppy Deepthroat EbonyToppornsiteVideo Pornografico GratisBrazzers Big Boobs SexMia Khalifa First SexMarathi Saxy VideoFresno PornTeens Peeing PornTube For PornGrupo De Zap PutariaGavti XxxNewly Married Couple XxxNude Babes IndianAlice In Borderland SexKaori SaejemaNude Bridget MoynahanAsian.candy NudesCaina XxxReshma R Nair NudeBus SxeNikki Mars XxxTeenfuck DadStella Red OnlyfansJaimee Foxworth CraveXnnx DownloaderReditt MilfBlack Orgy'sCollege Sex Video DownloadSlutwives PornPussySuhaag Raat Porn VideoNew Indian Sex Video DownloadLesbian Dry HumpingPorn Father DaughterYuka KuramotiPrivate ExcortsAsslicking VideosAnal DestrucyionBoth Room Sex VideosEsperanza GomesMallusexPhineas And Ferb Porn CandaceBlue Picture Sexy Video HdStrip GamesRecording Dance SexOverflowing CreampieBrazers NetworDeepnufeIndian Pornography WebsitesPornoem 3dValery AltamarMia Khalifa Sex ComPornaq.conPornography RussiaKari Matchett NudeBelle Delphine NakrdHindi Wife Sex VideoSunny Leone Sex Blue FilmSextermediaAshley Alban TwerkLeolulu.swapSinful Deeds OnlyfansNuse TitsBambi Woods XxxBeautiful Xxx PhotoJynx Maze Porn VideosBest Forced Porn VideosTeen Titans Raven PornPantie GrindingReallifecams.comReallife Cam.comLapaisitaPue Taboo PornHot Series ComMilf Riding DildoListcrawler.comBoneca PeladaNikita ReznikovaBeetlejuice PornNicolette Shea XxxCristina BayardelleVimeo NakedLily-rose Depp NudesMary Rock PornSpfia NixAmanda Breden PornHomemadeanal PornRedhead Porn TeensSex Video 3How To Shoot Porn VideoWife Fucks Husbands FriendBlack Big Booty NakedReql Homemade PornBestass PicsSex Kerala SexWww Fuck Me ComViolet Starr BlackedBrazzer ModelsMydesi. NetPorn Sites Free BestResmi Nair XxxXxx Pron Video Full HdSunny Leone Fuck VideosRebel RhydrrDaddy SeductionVivthomadWorshiping Male FeetHijra SexGud Chata VideoInterracial Anal GangFatalmodel AcompanhanteSẽx VnTeenpanties PornJordana Brewster Sexiest