door Havermout in Economie  ·  18 Reacties

  • 7
  • 421x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Laat ze maar lekker nerveus worden daar in Brussel ze hebben al jaren miljoenen aangesloten EU burgers nerveus gemaakt met hun idiote dictatoriale maatregelen en beslissingen.

1
1 welofniet

De EU maakt MIJ nerveus. Zelden zo’n incompetente club gezien. En het kost nog goud geld ook.

Ontmantelen die hap!

1
2 Lerac

tja, de EU is niet meer. alleen nog op papier. in de praktijk bijna elk land steeds meer en meer haar eigen strategie

1
3 Roomboterbabbelaar

De grens was toch 3%?
Een grens die jaar na jaar na jaar na jaar door Frankrijk was overschreden, zonder dat er de voorgeschreven consequenties (boetes) aan verbonden werden.

1
4 beastyboy

Populair doen met geld dat er niet is. Goed bezig jongens...
(sarc off)

5
5 uahoera

@4 En toch bleef Frankrijk met Hollande en nu de Zonnekoning Macron brutaal genoeg om Straatsburg niet te sluiten. Die hele club is het niet waard om naar te luisteren en Italië weet dat ze dit zonder enige vorm van straf gewoon kunnen doen.

0
6 niet-alles-geloven

@6
"en Italië weet dat ze dit zonder enige vorm van straf gewoon kunnen doen"
Dat is niet geheel zeker.
De EU heeft Frankrijk, ondanks de eigen regels, jaar na jaar na jaar niet beboet.
Maar op het moment dat Spanje (door de crisis) 1 jaar niet aan de verplichtingen voldeed, wilde de EU Spanje gelijk een boete opleggen.
Hierop haalde Spanje Frankrijk aan, waarna de EU met veel weerstand toch bakzeil haalde.
Het werd duidelijk dat Frankrijk binnen de EU een uitzonderingspositie mag bekleden en dat dat voor alle andere lidstaten niet geldt.
Bij de gratie gods (Brussel ziet zichzelf graag als god in Frankrijk) kwam Spanje er zonder boete vanaf. Of dat voor Italie (dat niet precies doet wat Brussel dicteert) ook geldt, dat kan je je afvragen.

0
7 beastyboy

@5
Draghi perst wel weer wat uit de computer nessun problema.

1
8 welofniet

Ik hoop op een fikse ruzie en dat Italie dan uit de EU stapt. En wie zal dan de volgende zijn?question

0
9 Liz

Maar 2,4 procent. Is toch netjes onder de 3%?

0
10 Liz

@10 er zijn meer regels dan de 3%

Maatregelen kunnen ook worden genomen op basis van de schuldenregel. Deze regel toetst of de staatsschuld van een lidstaat in voldoende mate daalt. Lidstaten met een schuld hoger dan 60% van het bbp moeten, op basis van de schuldenregel, het deel van de overheidsschuld boven de 60% jaarlijks met gemiddeld een twintigste deel terugbrengen.

En Italie heeft een schuld van 120% als de groei van het BNP van Italie lager is dan 2,4% stijgt dus de schuld ten opzichte van het BNP terwijl die met 5% zou moeten afnemen volgens de regels.

2
11 mike45

@4 Dat was nog voor de crisis en dat was ook niet slim. Er komt gewoon een moment dat je wel maatregelen moet nemen en dat doet Frankrijk dus ook.

De gevolgen zijn toch duidelijk? De Europese ministers zijn nerveus, omdat de negatieve gevolgen ons allemaal raken als het misgaat. Ik kan begrijpen dat er hier veel zijn die het anti immigratie beleid van Italië heel goed vinden. Dat is allemaal prima, maar ga niet alles goedpraten wat ze daar van plan zijn om die reden. Je kan dit niet steunen om vervolgens de EU weer de schuld te geven als het verkeerd afloopt.

1
12 VaY

De EU in Brussel is een overbodig dictatoriaal instituut, als de huidige EU ophoudt te bestaan draait de wereld gewoon door, toen de huidige EU nog een EEG was ging alles ook prima en waarschijnlijk veel beter dan op dit moment.
Dat hele idee van steeds meer landen te laten aansluiten tot de EU met de gedachte dat het ten goede zou komen aan de veiligheid en het uitsluiten van een eventuele oorlog is de reinste onzin.
Daar is de NAVO voor en die staat geheel los van deze elitaire club lobbyisten in Brussel die in dienst zijn van Multinationals en Banken.
Geef elk land weer eer zijn eigen soevereiniteit terug, ieder land zijn eigen wetten en regels bepalen en geen overkoepelend politie apparaat dat in Europees verband gaat bepalen wat voor ons allen het beste zal zijn.
Handel drijven met alle landen ter wereld kan ook prima zonder deze Brusselse machtsbeluste gladjakkers die allen daar een fortuinlijk leven leiden van het belastinggeld opgehoest door ons en alle aangesloten EU burgers in de betreffende EU landen.

1
13 welofniet

@13 "De EU in Brussel is een overbodig dictatoriaal instituut, als de huidige EU ophoudt te bestaan draait de wereld gewoon door, toen de huidige EU nog een EEG was ging alles ook prima en waarschijnlijk veel beter dan op dit moment."

De wereld draait dan zeker door, maar Europa is dan verzwakt. Tijdens de EEG had je ook betere en minder goede tijden. Als we de EEG nog hadden is het maar de vraag of we beter hadden kunnen handelen tijdens de crisis.

"Dat hele idee van steeds meer landen te laten aansluiten tot de EU met de gedachte dat het ten goede zou komen aan de veiligheid en het uitsluiten van een eventuele oorlog is de reinste onzin."

Het hele idee van de EU is begonnen met kolen en staal en waarom deden Frankrijk en Duitsland dat ook alweer? Als je afhankelijk van elkaar bent dan is een oorlog schadelijker voor beide.

"Daar is de NAVO voor en die staat geheel los van deze elitaire club lobbyisten in Brussel die in dienst zijn van Multinationals en Banken."

De NAVO is los van de clubje wat overal zijn hadden in heeft volgens jou? Als ze zoveel invloed hebben nu hebben ze dat ook morgen in losse EU landjes. Meer zelfs.

"Handel drijven met alle landen ter wereld kan ook prima zonder deze Brusselse machtsbeluste gladjakkers die allen daar een fortuinlijk leven leiden van het belastinggeld opgehoest door ons en alle aangesloten EU burgers in de betreffende EU landen."

De EU heeft samen een goede onderhandelingspositie, omdat we een gigantische markt zijn. Een interne markt zonder autoriteit is veel lastiger te handhaven en moeilijk te beschermen. Nu hebben we nog een groot aandeel in de wereldeconomie, maar de rest van de wereld is ook aan het groeien. Zet soortgelijke organisaties op, omdat het werkt. Willen we in de toekomst nog van belang zijn dan hebben we de EU gewoon nodig.

We hebben niets aan populistisch gejank en gezwets in Europa. We hebben er niets aan om terug te gaan in de tijd. Niets aan vals sentiment. Wat je nu hebt en al die jaren van vrede heb je te danken aan de leiders die het project van 1 Europa zijn begonnen en de leiders die decennia daarna daarop verder zijn gaan bouwen. Het is niet van de een op andere dag iets anders geworden. Problemen afwentelen op de EU is makkelijk. Te makkelijk. Zo werkt de wereld gewoon niet.

1
14 VaY

@14
"We hebben niets aan populistisch gejank en gezwets in Europa. We hebben er niets aan om terug te gaan in de tijd. Niets aan vals sentiment. Wat je nu hebt en al die jaren van vrede heb je te danken aan de leiders die het project van 1 Europa zijn begonnen en de leiders die decennia daarna daarop verder zijn gaan bouwen. Het is niet van de een op andere dag iets anders geworden. Problemen afwentelen op de EU is makkelijk. Te makkelijk. Zo werkt de wereld gewoon niet."

Wij hebben wel degelijk wat aan "populistisch gejank" en gezwets is het zeker niet.
Dan hebben we geen oorlog meer dankzij de EU omdat de leiders nu met elkaar moeten "vergaderen", maar vergis je niet in het nooit meer krijgen van een oorlogsdreiging.
Het komt nu vanuit een hele andere hoek: binnenlandse oorlogen, burgeroorlogen. De culturen vliegen elkaar steeds meer in de haren en dat moet niet onderschat worden.
Ja, dat is de schuld van de EU met hun open grenzengedoe. Zelfs de buitengrenzen zijn al een lachertje. Ze komen gewoon met een bootje over varen!

1
15 Liz

@11 Aha, oke.

0
16 Liz

@15 "Wij hebben wel degelijk wat aan "populistisch gejank" en gezwets is het zeker niet."

We hebben er niets aan en het is gezwets. Er vallen economische klappen en daarboven op krijg je een berg vluchtelingen. Hier zijn geen oplossingen voor die de situatie van de een op andere dag verbeteren. Mensen met enig inzicht begrijpen dat. Daarom zetten ze in de EU vangnetten op voor de landen die het zwaarder hebben en wensen ze dat regeringen hun begroting op orde krijgen zelfs als dat pijnlijk is.
Wat je ziet is dat er door instabiliteit op de financiële markten een rem komt op het systeem dat landen geld kan lenen. Het risico stijgt dus de rente ook. Dit probleem gaat niet weg, omdat de staatsschuld gewoon te hoog is. Dat is de realiteit.

Wat zegt een populist? De schuld van de EU! Euro! Weg ermee! Dictators! Soevereiniteit! We gaan lekker toch meer lenen! Buitenlanders!

Wat lost dit op? Waarom zou iemand dit soort politiek bedrijven als het zijn achterban niet een werkelijk beeld geeft van de realiteit? Het antwoord is heel simpel. Ze weten dat ze niets gaan oplossen en dat is het doel ook niet. Deze mensen hebben andere belangen en doelstellingen die nu gezien de situatie sinds de crisis binnen handbereik zijn.

2
17 VaY

@17 Helaas is veel wel realiteit en veel had voorkomen kunnen worden.
Er zijn verkeerde beslissingen genomen in het verleden en de burgers hebben daar nu het meest last van.

1
18 Liz

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Snorrie
unser-mitteleuropa.com

@11En straks huppelen ze weer achteruit.Ze zijn al bijna 800 dagen bezig en zoveel terreinwinst hebben ze nu ook niet.En zodra het volge...

zojuist geplaatst door Snorrie

Biscanna
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@83 zegt hij die elke dag een incontinentie luier moet dragen....

3 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Snorrie
unser-mitteleuropa.com

@11 Of de mensen in oost europa hebben iets meer kennis wat een russische overheersing inhoud....

4 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Querido not
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@80 Ja , jong - maar een luier? Serieus?Er zijn wel behandelingen voor bedplassen hoor - vraag je uroloog maar eens....

13 minuten geleden geplaatst door Querido not

Bop
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@77 Mensen erbij lappen en het dan over niveau hebben. Je kijkt Elsemiek wel, die deed dat vandaag ook. Vieze wijven. 🤮...

15 minuten geleden geplaatst door Bop

Querido not
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@71 StrongoliDus jij eist van mij dat ik in mijn reactie van @37 had moeten reageren op de reactie van @45 ?Dat is niet mogelijk....

16 minuten geleden geplaatst door Querido not

Biscanna
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@79 Dat had je verkeert begrepen, ik ben jong van geest....

20 minuten geleden geplaatst door Biscanna

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@7 Dat risico loop je inderdaad. Veel te gevaarlijk....

21 minuten geleden geplaatst door wildersfan

RobP
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@11 En weer vergeet je bewust dat de status quo van de Oekraïne in 2021 ervoor zorgde dat de Oekraïne niet bij de NAVO kon komen.Ach ja, o...

24 minuten geleden geplaatst door RobP

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

De Russen rukken 2 kilometer per dag op. In Nederland is 15% van de bevolking gevechtsbereid en in Oost-Europa ligt dat op 60%. Zou best kun...

25 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Cheap EcortsHelan Mirren NudeIyo Sky NudePorn For LesbianRomi Rain ThreesomeCamshowdownloadsAsshole RedditDoggystylesex VideoBfwww18 Teen FuckWhite ThotEdgerunner PornMemek IndonesianBent Over In PantiesLesbiansex ToysFilmes Pornô JaponesaBellaes PornSlutty ConfessionsRin AsukaXxx Hd Porn HubFsdss-553Lollipop Chainsaw PornMon Son Porn ComicsSunny LeonixxxDebbe Dunning NudeCumshots ContestJulia Tica NudesMale BlowjobCollege Girl Sexy Video HdHot Pants XxxIs Toonily Down番号 网凤 楼 网Hentia SubbedBrutal PorntubesTurban PornaFoxy TsLndiansexBrazilian Wax PornDirty Talk DaughterPoop XxxWww.xvidoes.commLana Rhoads SexyNaked Teenage WomenRiley Reid ShaveManwha 18+Ebony Blowjobs PornGomeet TodayNaked VacationImaizumin-chi Wa Douyara Gal No Tamariba Ni Natteru RashiiBlowjobs SloppyFissting PornNafessa Williams NudeMundo CornoSelfie MasterbationSexo Pornografia BrasileiraNew Suhagrat SexChid XxxLiz Jordan BbcLiteroctia StoriesWallpapers PornSislovesme.ocmTwitter Alexis TexasJpg4us NetFilm Porno BlackMom In Shower PornXxxx Sex PhotoXxxsex VideoExtreme BdsmDirty Diana PornMiho IchiFree Teenage PornPutito Argentino成年人网站Nues Pour VousChartubagteFoxy LadiesIndian Blowjob SexHard Fuck HdSuper Desi PornMasterbatingincarJoi FacialGloryhole Secrets Full VideosLing Massage VideoCelebrity Leaked VedioSisterporn TubesBigtits SpicyXvideos TodosWild XxxLandchutDani Daniels CowgirlNude Massage VideoJav Big AssWonder Women NudeSexjPunjabi Mms KandChristmas PussyHandjob PartyMoms Fingering DaughtersAngie George LopezTube Xxx XxxSocial Media.girlsXvideo Hd HotBest Indian PronBig Tits PicturesJustin Matthews PornSaex VideoXxx Videos BangaliOily PornWww Xxx Sex HindiMoriahmills VideosPorn Stars BjMilf CummedFather And Daughter SexualLucy ColletAnja Juliette LavalNude Women From GreeceHot Porn MoviseCanalpornaSex Hd 2019Mom Pov PornBhabhi Suhagrat VideoUncle Sex XxxWww Dasi Girl ComMomanalFilipino PornographyRauchyMizuho UeharaSoi 6 PornJennette Mccurdy Leaked Nudesسكس السمراءWww Adult Sex ComNew Porn SexyHot New PronOdia College SexJordi Sex Momأفلام إباحية مترجمJapanese Forced Sex VideosVoyuer House TAva NicksBustu PornOf Love And ShadowsShity Anal PornPorn Movie ShootingIndiansexlounge ComTeacher Fuck Student VideoBangbros BoobsCollege StudentssexBg Tit Lesbians2 Girls 1 Cup Porn