door Snollebolletje in Politiek  ·  35 Reacties

  • 8
  • 687x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Minder minder linkse d66 en pvda rechters.

14
1 Positivo

** gebruiker verwijderd **

Dat werd tijd.
Het is na 12 jaar wel eens genoeg geweest.

2 ---deleteduser---
3 ---deleteduser---

Wilders is niet mijn politicus, maar de politiestaat is nu een werkelijkheid geworden. Rechtspraak wordt zo gedraaid dat politici nu geen last van wilders meer hebben. Hij is niet meer van onbesproken gedrag. Schande dat ik dit nog mag meemaken in Nederland.

9
4 CrashOverride

"We berusten ons in de vaststelling dat hij schuldig is aan groepsbelediging en aanzettten tot discriminatie.
Schuldig verklaard zonder straf."

Op zich een hele nette uitspraak voor beide partijen.

6
5 jodelatedieho

Schuldig maar geen straf.
Wat gebeurd er nu met het geld dat door zijn aanhangers is opgehaald om de boete te betalen?

2
6 whatsup

@1

Wees blij dat er nog rechters zijn die nadenken, Freissler is al een paar jaartjes dood.

Schuldig zonder straf is gewoon een publiekelijke tik over de vingers, dat wil alleen maar zeggen dat hij de volgende keer zelf óók eens moet nadenken, vóórdat hij begint te roeptoeteren.

2
7 DaStef

** gebruiker verwijderd **

@6
wat denk je...

8 ---deleteduser---

Verstandige uitspraak. Wel schuldig, geen straf. Ik heb vertrouwen in de rechtspraak.

9
9 Je Zus Mina

Einde van de rechtsstaat. PvdA en VVD moeten de verkiezing gaan winnen.

11
10 rlw

Perfect. Een overwinning voor het fatsoen.

7
11 Borealis

@6
Rekening PVV, daar kant hij dan weer verder campagne mee voeren, deze campagne actie is afgerond, en heeft ook nog eens niets gekost.

1
12 DaStef

@8 Tja..question

0
13 whatsup

Eigenlijk dus een "Foei Geert, deugniet!"
Over tot de orde van de dag.

0
14 Vogelverschrikker

Weer een boel geblaat en weinig wol eigenlijk een soort PVV uit spraak en waar van ?
Omdat hij iets zei wat 70 % van de mensen denkt in dit geval.

Het is te gek voor woorden dat hier zoveel geld is mee verspeeld.

7
15 magikeven

@4

Wat een overtrokken reactie, ik vind het juist een prima salomonsoordeel, ja de heer Wilders is schuldig, echter het is niet ernstig genoeg om er een straf voor op te leggen, daarmee zegt de rechter eigenlijk foei, en de volgende keer beter nadenken hoe u iets zegt.

Ik was al niet zo voor deze rechtszaak maar ik moet zeggen complimenten voor de rechters, prima opgelost

5
16 DaStef

@6
Misschien een volgende haatcampagne ergens in het buitenland, een soort van: door de volgelingen betaald snoepreisje?

5
17 Borealis

@15

Het gaat er helemaal niet om dat hij iets verkondigd waar 20 tot 40% van de Nederlanders achterstaat, het gaat erom dat hij hier een volledige minderheidsgroep heeft weggezet, en daarvan zegt de rechter, dat mag u niet meer doen, wilt u zich de volgende keer iets genuanceerder uitdrukken.

3
18 DaStef
19 Je Zus Mina

hahaha, let ook op de motivatie dat hij met dit proces wel genoeg gestraft is.... ja zoveel gratis publiciteit om vooral PVV te stemmen is wel een hele erge straf.... Wilders moet misschien nu wel een traantje wegpinken ( van het lachen wel te verstaan.)

3
20 PFL

@1

Die rechter had meer iets rechts hij lult net zo dom en heeft rechtsen gestudeerd en hij zat ook rechts en recht op dus allemaal rechts

1
21 magikeven

@14

Precies, en terecht, Geert heeft zijn kaarten overschreeuwd, met zijn minder minder uitspraak, ongeacht de nuanceringen die het met enige moeite ervoor en erna heeft uitgesproken.

Geert ís schuldig, maar niet schuldig genoeg voor een straf.

2
22 DaStef

Als je de grens van het toelaatbare opzoekt moet je niet raar opkijken dat je er een keertje overheen gaat.

@20
Ik denk zelf dat Wilders verschrikkelijk baalt, dit is een inderdaad een straf in de categorie "deugniet, niet meer doen" Wilders had veel meer electoraal kunnen cashen als hij de maximum straf had gekregen, de opmerking van @1 , @4 en @10 en zijn daar een voorbeeld van, met deze straf (geen) zijn die opmerkingen een beetje sneu.

0
23 DaStef

@2
Wat een aanfluiting zeg.............Vanaf nu bestaat er dus een nieuwe ras? Wel veroordeeld, maar GEEN boete? In wat voor rechtstaat leven we eigenlijk?
Doortjebont vecht al 12 jaar tegen windmolens en als genoeg doening krijg ze er een nieuwe ras erbij, Wilders gaat gewoon door, belastingcenten zijn over de balk gegooid en onze arme Marokkaanse eisers zitten zonder hun 500 euro die ze geëist hadden.
Tja.......dan staat zo'n gevecht van doortjebont ineens in een ander daglicht. Wat voor tijd is het dan doortjebont?
Tijd dat de belastingbetaler weer gaat betalen voor een onzinnige politieke (dat kunnen we nu met een gerust hart stellen) proces!
Je doet net of er iets gewonnen is maar ik, en meerderen denk ik et mij, hebben het vertrouwen in de rechtspraak verloren!

5
24 ikzelf66

@19

Ach Gossie, Jesse, dat die nog de tijd heeft, tussen het Boom- en Koe-knuffelen door, om zo een epistel te schrijven.

2
25 DaStef

@24

Er word in de uitspraak helemaal nergens gesproken over een "Ras" dat heeft alleen die vreemde OvJ geroepen, maar die eiste ook 5000 euro, en dat is ook afgewezen

De uitspraak:

Geert Wilders heeft zich schuldig gemaakt aan aanzetten tot discriminatie en groepsbelediging door zijn 'minder-Marokkanen'-uitspraken, gedaan op 19 maart 2014.
De rechtbank acht niet bewezen dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan aanzetten tot haat.
De rechtbank heeft besloten hem wel schuldig te bevinden maar geen straf op te leggen. Het OM had een boete van 5000 euro geëist tegen de PVV-leider.

Uiteraard gaat Wilders in hoger beroep, daarmee gaat uw domme "belastingbetalersargument" ook het raam uit, en dat is ook geen argument, op rechtspraak kun je geen prijskaartje drukken, eigenlijk vind ik het wel goed dat Wilders in hoger beroep gaat, stel de grenzen maar vast tot het hoogste rechtsorgaan, daar is niets mis mee

Wilders gaat in hoger beroep: hoe noemt de uitspraak 'knettergek'.

1
26 DaStef

@16 , Heb je enig idee wat voor gevolgen dit heeft? Dat je iedere politicus voor discriminatie kan aanklagen. Heb je enig idee wat er allemaal onder discriminatie valt? Hier maakt iedere politicus zich schuldig aan.

3
27 CrashOverride

@27

Een politicus staat niet boven de wet, hij krijgt meer ruimte in het parlement, maar voor de rest niet, daarbij hoort een politicus, en de meesten kunnen dat, na te denken over wat hij zegt maar ook over hoe hij het zegt. Ga je de grens over, buiten het parlement, dan loop je het risico dat je kunt worden aangeklaagd.

Wilders was niet veroordeeld als hij tijdens dat opruiende stukje het woordje "criminele" tussen Minder en Marokkanen had gezegd. Ook dat blijkt, tussen de regels door, uit de uitspraak.

1
28 DaStef

@26 De uitspraak met daarin het volgende:
"Het begrip ‘Marokkanen’ valt onder het begrip ‘ras’ in de zin van de strafwet
De juridische betekenis van de term ‘ras’ is veel ruimer dan de betekenis die dit begrip in het Nederlands spraakgebruik en de wetenschap normaal heeft. Gekeken moet worden naar het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van rassendiscriminatie (IVUR). Daarin wordt onder “rassendiscriminatie” verstaan elke vorm van onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur op grond van ‘ras’, ‘huidskleur’, ‘afkomst’ of ‘nationale of etnische afstamming’.

De heer Wilders heeft op 19 maart 2014 een groep landgenoten op een voor iedereen heldere en duidelijke wijze geïdentificeerd door te verwijzen naar hun gemeenschappelijke afkomst. Hij heeft de nationaliteit gebruikt als etnische aanduiding. Daarmee verwijst de gebruikte term ‘Marokkanen’ naar de in het IVUR opgenomen kenmerken ‘afkomst’, ‘nationale afstamming’ en ‘etnische afstamming’ en is dus sprake van ‘ras’ in de zin van de strafwet"
https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Wilders-schuldig-aan-groepsbelediging-en-aanzetten-tot-discriminatie.aspx

1
29 whatsup

@29

de term "ras" wordt niet meer genoemd door de rechter, en dat vind ik verstandig, het vertroebeld het geheel, Discriminatie én Groepsbelediging is een prima kwalificatie

0
30 DaStef

@29

Je hebt gelijk, mea culpa. Strafrechtelijk juist, marketingtechnisch onverkoopbaar.

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBDHA:2016:15014

0
31 DaStef

@27
Wil je een zakdoekje?
Je kon altijd al iedere politicus aanklagen voor discriminatie maar in dit geval is Wilders gewoon schuldig hoe hard hij ook 'knettergek' roept.

0
32 PuurHagelslag

@31
Dus....als ik nu een Marokkaan beledig, beledig ik dan de mens of het ras aangezien de Marokkanen een eigen ras zijn en dus waarschijnlijk niet onder de menselijke ras vallen? Is dit nu een belediging van mijn kant? Stamt de Marokkaan af van Afrikaanse ras uit Marokko of ook van buiten Marokko? Kennen wij verschillende soorten Marokkaanse rassen? .............
Kortom, wat is een Marokkaan?

1
33 ikzelf66

@33

Als u het verschil niet kent tussen het strafrechtelijke en Juridische "Ras" en het wetenschappelijke "Ras". Dan heeft u gelijk.

Onder “rassendiscriminatie” verstaan elke vorm van onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur op grond van ‘ras’, ‘huidskleur’, ‘afkomst’ of ‘nationale of etnische afstamming’.
Op basis van die definitie is Marokkaan een Ras, namelijk een in de uitleg van een Nationale afstamming

0
34 DaStef

@34
Op grond van uw definitie kun je het Marokkaanse ras dus betitelen als een uitermate gewelddadig en crimineel ras , dat zichzelf onderscheidt door zich buiten de Ned. samenleving te plaatsen ?
Dan hoeven Marokkanen dus niet meer als allochtoon in de Ned. misdaadstatistieken te worden opgenomen.
Maar gewoon als Marokkaan , wat het misdaadcijfer onder dit Ras hard zal doen stijgen ?

Tenslotte is Wilders door de rechter niet veroordeeld voor discriminatie.
Maar is hij veroordeeld voor "aanzetten" tot discriminatie.
Voor "aanzetten" tot haatzaaien is hij Vrijgesproken.
Voor die aanklacht gaan ze nog een imam zoeken uit één van de vele Moskeeën.
Verder is Wilders , evenals zijn volgers , veroordeeld , tot Groeps belediging van het Marokkaanse Ras.
Even laten inwerken.
Dit was wat de rechter zei : Wilders en zijn volgelingen worden veroordeeld.
Een Ned. rechter veroordeelt de kiezers van een democratisch gekozen partij.
Waarmee deze rechter deze kiezers , c.q. volgelingen van de PVV , door de rechter als Groep worden beledigd ?
Door een rechter als Groep veroordeeld te worden vanwege een politieke keuze , kun je toch wel als een "Belediging" bestempelen ?
Maar je kunt een rechter zeker niet beschuldigen van Groeps belediging ?

0
35 Jalinda

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@50 Of iedereen daar ook zo over denkt betwijfel ik. Om een voorbeeld te noemen, als vrouw heb je daar niet veel meer in te brengen dan de kin...

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

Strongoli
Leger Burkina Faso executeerde 223 mensen en weert BBC na uitzending

@5Dan is de Israëlische vergelding op Hamas hetzelfde....

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

progressiefliberaal
Langere reclames op YouTube leveren Google hogere winst op

@4,Dat vraag ik me ook weleens af. Bij mobiele spelletjes heb je dat trouwens ook, dat je in spel A reclames voor spel B ziet. Maar spel B m...

5 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Snorrie
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@14Met het oosten bedoel je de russen die daar specifiek heen gestuurd waren om een excuus te verstrekken.En die tellen dus niet mee.Maar ...

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Biscanna
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@21 Toonde dat inteelt volk maar wat respect. Weer in 1 zin, dat kan dus prima. 😎...

9 minuten geleden geplaatst door Biscanna

DikkeTor
Langere reclames op YouTube leveren Google hogere winst op

@6 Adblock plus is ondertussen al geupdated, je zie nu 200ms reclame en gaat meteen weer door :)Als ze echt klote willen doen gaan de servers ...

10 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

wildersfan
Langere reclames op YouTube leveren Google hogere winst op

@5 Die zijn er toch al? Misschien niet in de chrome store, maar dan wel in addons store van firefox.Ik had vandaag qutebrowser geïnstalleer...

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Edwin de Roy van Zuydewijn, duidt verstrekkende macht van onze Koninklijke familie - Ongehoord Nederland

gestampt... Met een t natuurlijk. 😬...

12 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Langere reclames op YouTube leveren Google hogere winst op

Men kan toch ook gewoon zo'n youtube downloaden en dan afspelen? En je hebt speciale ad-blockers voor youtube. Die alleen youtube ads blokken......

14 minuten geleden geplaatst door wildersfan

DikkeTor
Langere reclames op YouTube leveren Google hogere winst op

Dan gaan we betere adblockers maken :)...

15 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
JablrtvArbiya XxxDani Fae LeakedNokrani PornSex KudiAne PornConsensual Non-consensual PornLesbian CockholdXxx Sister SleepingSimon Riley PornWww.momsexReddit Slim ThickBlue Is The Warmest Colour Sex SceneHaikyuuhentaiBhabhi Ki PantySoft Porn HdAdult DownloadSexy GirlpussyForcefully XnxxAssam Local XxxRoman PornLiliana Peidaالعب السكسPopular Pornhub VideosMassaj Porn VideosAmateru Black PornPov PorngamesR PlasttNude Male AthletesBest Xxx VideoBlack And Blue JordansWitch Of Steel AnneroseDesi BipiWww Xxx Sexi ComPolynesian PornBbc Squirt CompilationXxxtok.Hd High Quality Sex VideoDouble Vaginal PornPorn DoujinshiSexo JogosRrule 34NofacedhunterCreampie EatinDesifakeVillage Bath VideoXxx Free Indian Porn VideosTwin Sister PornJap News PornPorn Gay RealBeautiful Bhabhi SexHot PusiPornografia HardPinaymasturbationPorno Ai VivoLes Feet PornBangla Nude DanceNehal VadoliyaXxx Video Bangla HdJapanese Sister Sex VideoLesbian Office PornDirty Talk Mommy PornFemefunWww.xhamster..comReddit Celebs NudeRichest PornstarAbbywinters ComPhotoaconpanhantesBridget Phetasy NudesSolange SunXxx Sexy ComHitomi Tanaka English SubF95zpneEnglish Hot XxxNude Beach PucsXxx Video MoviHd XhamLatina ChubbyProne Video Free DownloadHannah Owo Of LeakedPuta LocuraxRomancexnxxTied Up BlowjobsPlug TalkIndian Arab SexPorno VideoHooker PickupShadbaswHot Naked BlondsIsabela SapranoCute Indian PornLokal Xxxx8teenxxBf Sexy Video RomanticMature Japanes Porn色情动漫PornotravestisAmateur FemdomPinupfillesPorn Blonde TeensOlivia Hussey Nude SceneFlirtygem NudeBeauyt PornSharon WeiXxx BiluXxx Video Local HdXxx Hd Video YogaTelugu Telugu PukuluClit Licking PornConnie Carter PornstarEscort OnlineLapkVoyeurisme PornServ Discord NudePornhu BVideo PornkNicole Aniston OnlyfansFem PornEmilia Clarke BoobsPorn Sex MmsHot Porn BideosDesi Hidden Porn VideosFull Hd Full SexyChatavenueHd Porn WebsiteSexy Nude SexSexy Nude BodyBangladashi Xxx VideosSeduced By The BabysitterFuta On Male CaptionEat Her OutJackie-kennedy-nude3d FuntanariBeeg BrazzersKkvshpornSexy Adult ChudachudiPegging OnlyfansNaked VirginBokep JpangWww.tiava.comHqs De SexoAdults ManhwaNew Live SexJunglee Sexy365 Days NudePurulia Chuda Chudi VideoNude Ebony GirlsJapteenxCrazy BlowjobsDesi Hot Series