door Zie Hier in Binnenland  ·  45 Reacties

  • 2
  • 447x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Logisch , voor je het weet gaat die nigeriaan er met je paswoorden vandoor question

2
1 voetstoots

Dit is een prima voorbeeld hoe de media de mensen proberen te beinvloeden!

Wat als dezelfde proef nu eens uitgevoerd was in de Haagse Schilderswijk, Overvecht in Utrecht of in Amsterdan oost

2
2 Zie Hier

Wat ik bij dit artikel mis zijn de misdaadcijfers, verdeeld over afkomst. Ook zou ik graag de commentaren willen lezen van de verschillende personen over waarom ze wel of juist niet bepaalde personen vertrouwen of niet.
En waarom hebben ze ook niet een "gekleurde" man laten vragen naar een telefoon?

1
3 Pirate

Dat is het eindresultaat van de steelmentaliteit van veel multiculti's.
Geen discriminatie maar alertheid is een betere benaming.

2
4 Voordevuistweg

@2 Mediaploegen durven daar niet meer te komen, simpelweg omdat zij dan beroofd , aangerand of mishandeld worden.

1
5 voetstoots

RTL wat was dat een afgang. Ja de proef. Jullie weten dat de meeste telefoonrovers allochtonen zijn. Dus zullen de mensen niet snel een telefoon aan een gekleurde afstaan. Daarnaast heb ik niet gezien dat een blanke en een allochtoon aan een allochtoon vraagt of hij zijn telefoon mag gebruiken. Dit is dus grootste waanzin om dan het woord discriminatie te gebruiken. Eerst sinterklaas verpesten en nu na een flutonderzoekje zeggen dat de Nederlander discrimineert. Dit is geen nieuws maar Nep nieuws

1
6 Pluten1

Het is denk ik een razendsnelle risico-inschatting die je maakt, op basis van ervaringen die je in het leven tot zover al hebt opgedaan.

0
7 Neem me niet kwalijk maar...

Ja zeg...neem bv even notie van de opsporingslijsten van Interpol... want ingeval deze vraagstelling dan wederkerig wordt toegepast zou de blanke *kuch* heer zich weer op zijn beurt gediscrimineerd kunnen voelen... question
Sorry maar daarnaast is er gerede kans aanwezig dat de donkere man in kwestie errug duur naar familie of vrienden in het verre buitenland gaat bellen nietwaar..?

Kortom flut onderzoekjes die geen enkele zinvolle zoden aan de dijk zetten.

0
8 Tjeempie

Echt hoor, je spullen niet uitlenen aan iemand is ook al discriminatie. Wat een kul.Ten tweede met je telefoon weet je totaal niet waar ze naar toe gaan bellen. Dat is nogal wat als men zou besluiten om met jou telefoon even naar het thuisland te gaan bellen.

1
9 Saviro

Wordt hier zo moe van. Ik ben poepbruin. Ga eens lekker in mijn land rond lopen, wordt je ook gediscrimeerd met je blanke kop. Ik ken Nederland als t meest tolerantse land waar ik ooit geweest ben. Een ander ras onbewust wantrouwen, zeker als t een vreemde is, is doodnormaal.

Niet omdat ie een kleuertje heeft. Maar omdat ie een kleurtje heeft, en tot een minderheid behoord, sociale factoren dit, economische factoren dat bla bla bla... bla bla bla bla bla bla.

0
10 Robot

Hebben is ook gedaan. De onderzoeker zal zijn bevindingen delen na de revalidatieperiode. question

2
11 Rex

Dat is geen discriminatie, dat is door levenservaring wijzer worden.

2
12 Positivo

RTL hou gewoon op met dergelijke olie op het vuur te gooien punt

2
13 Tjeempie

@13 ,

Is juist goed. De meer linkse stemmen voor DENK de beter. En juist dit arrogante linkse gemekker duwt de zwevende kiezer naar rechts.

3
14 Robot
15 ---deleteduser---

Het is een kwestie van etnisch profileren, wat in onze genen zit. Daar kunnen we weinig aan doen. Honden vertrouwen katten niet en vice versa, hoe lief ze ook zijn.

Risico-inschatting is een positief iets wat ons beschermt tegen gevaar. Hier tegen ageren is kortzichtig. De enige manier waarop dit verandert is aan de basis: allochtonen moeten als groep net zo crimineel zijn als autochtonen. Maar zo ver zijn we helaas nog lang niet. Allochtonen zijn sterk oververtegenwoordigd in de verkeerde statistieken.

0
16 Sterke

Zou je je telefoon wel uitlenen aan een blanke zwerver? Zou je je telefoon wel uitlenen aan een blank persoon die op een scooter zit met draaiende motor? Zou je je telefoon uitlenen aan een blank iemand in een donker steegje?
.
Wat? Ga je al die blanken discrimineren??? HOE DURF JE?!

0
17 Pirate

Schandalig dat dit soort onderzoekjes altijd maar van één kant uit gevoerd wordt , uitgaande van de blanke als racist...

Ik durf te stellen dat Nederlanders één van de (zo niet dé) minst racistische volkeren zijn ter wereld , en dat is ondanks alle wandaden waar we mee te maken krijgen een wondertje...

0
18 Vageali6888

@15

Realisme...

Feit.

0
19 Vageali6888

@15 In 2011 misschien , kom eens met een recenter onderzoek, net als die bejaarde column over gouda uit 2006 en een onderzoek uit 2010..
Dit is 2016 , bijna 2017

0
20 voetstoots

@15 Allemaal mooi die onderzoeken. Maar nergens lees je WAAROM werkgevers het verzoek doen om geen Turken, Marokkanen of Surinamers te leveren voor een vacature te leveren.

0
21 Pirate

** gebruiker verwijderd **

@18 , correct en tevens juist. Antillen // Surinames onderling? Zo, komt wel kleur aan. En een marokkaans meisje hoeft ook niet met een neger thuis te komen.

22 gebruiker-verwijderd

@22 Vermoed ik ook. Het hardst wordt er gediscrimineerd tussen buitenlanders onderling.

1
23 lieveschat

Tja wij discrimineren ook in de gevangenissen en opsporing gezocht moeten veel meer blanke Nederlanders bij question

0
24 Rattocasi

Ook de werkgevers zijn door ervaring wijs geworden. De Turk, Marokkaan en Surinamer zijn niet in staat om te voldoen aan de westerse mentaliteit van doorwerken. Zij hebben de mentaliteit van kalm aan. Als daar wat van gezegd wordt krijgen we als werkgever een grote bek en discrimineren we ineens.

2
25 Pluten1

Okee. Nu aan verschillende bevolkingsgroepen vragen of ze even een foto willen nemen van een homostelletje gna gna gna.

0
26 Robot

Zet een groep Turken en een groep Marokkanen bij elkaar op de werkvloer. En kijk wat er gebeurd. Maak er een programma over en zendt dat uit.

1
27 lieveschat

** gebruiker verwijderd **

@23 , ben een keer in thailand/cambodja geweest. (ik ben roomblank ter info). Op huurscooter bijna elke 10 kilometer wel een boete. Helm niet op. (de rest ook niet). U rijdt tegen verkeer in. (de rest ook)

28 gebruiker-verwijderd

@27 Zet gewoon Erdogan en Gulen turken bij elkaar in een gymzaal question
Of beter nog doe als blanke niet moslim een huwelijksaanzoek aan een moslimouder
Kijken wat de uitkomst is , oh wacht

0
29 voetstoots

@28 ,

Dat is geen discriminatie, das diefstal question

0
30 Robot

@27 Doe er dan ook nog de helft vrouwen bij wordt het programma vast nog leuker.

0
31 Rattocasi

Discriminatie boven en onder de rivieren. Wel of geen Randstad. Katholiek met protestant. Pfff.... Het gebeurt toch overal. Je hebt ook zuiver christelijke bedrijven... Laat ze lekker...
.
Wordt er bij basketbal en atletiek niet etnisch geprofileerd?

1
32 lieveschat

Of zet een groepje soennitische Nederlanders bij een groepje sjiitische Nederlanders. Laat die samen een project maken. En maak daar een heel erg leuk programma over. Probeer eens... En dan beginnen over discriminatie.... Daarom... dat hele discriminatie debat is zooooo ontzettend hypocriet....

1
33 lieveschat

@10 ++ De kleur maakt ook helemaal niet uit, vreemd gedrag en sociale achtergrond wel.
Ik geef mijn telefoon in bepaalde wijken van Utrecht juist niet af aan een blanke.
Wat @22 ook zegt: Marokkaanse meisjes hoeven echt niet thuis te komen met een niet-Marokkaanse jongen ... omgekeerd wordt wel vaker getolereerd maar om de verkeerde redenen.

0
34 FeHa

"Wat gebeurt er als voorbijgangers door een blanke en een gekleurde man de vraag krijgen voorgelegd of ze hun telefoon willen uitlenen?"
Is dat tegenwoordig al die enge vorm van discriminatie? Omdat iemand voor zichzelf een risico analyse maakt? Ja, dan doe ik de hele dag niet anders dan eng discrimineren. Deze vorm van discriminatie ga je nooit kwijtraken. Ik weet zeker dat een Marokkaan makkelijker mag bellen bij een Marokkaan. En een blanke vrouw mag dat van een Marokkaan als ze haar benen spreidt. Kom op, maak het begrip discriminatie nog nuttelozer...

0
35 Dzzz

Is dus echt geen representatieve onderzoek want de mate waarin de respondenten uit een steekproef een goede afspiegeling vormen van de populatie (doelgroep van het onderzoek) is er niet. Representativiteit is belangrijk om de resultaten uit steekproefonderzoek te kunnen generaliseren en extrapoleren naar de totale populatie. Daar kan hier natuurlijk geen sprake van zijn. Als de 50 gevraagde mensen dezelfde personen zouden zijn bij beide onderzoek personen dan was de proef representatief!
Flutonderzoek dus!
@15 doortjebont
Feit is dat je weer off-topic geageerd. Is trouwens een onderzoek uit 2011!!!

0
36 ikzelf66

@26 'De uitslag ligt zóóóóóó voor de hand.
Oh wacht even, dat doet dit artikel ook.

0
37 Pirate

Een leuke synagoge in de Schilderswijk... En dan camera's erbij en dan zeggen uh uh... niet discrimineren... Groot bij het NOS-journaal uitzenden....

1
38 lieveschat

@21
Waren ook geen werkgevers maar de onderzoeksters zelf die belde voor een zogenaamde baan bij een zogenaamde bedrijf (fictie dus) wat natuurlijk ook uitgelegd kan worden als aanzetten, want het verzoek kwam zelf van de onderzoeksters, en aanzetten, "klant" is koning, tot discriminatie. Dit geheel off-topic maar als uitleg!

0
39 ikzelf66

Een beetje telefoon kost toch ongeveer 400 euro , abonnement loopt ook al snel op naar de 25 euro per maand.
Ik los dit soort vragen altijd op door aan te bieden het nummer te bellen question

1
40 voetstoots

@40 Ik laat niemand bellen als er geen ernstige nood aan de man lijkt.

0
41 Dzzz

@41
Precies. Nee, dan geven ze het nummer maar en dan bel ik diegene die ze nodig hebben wel.

0
42 Bleke Betty

" De blanke man krijgt het veel vaker voor elkaar dan de gekleurde man."

Haha, misschien is de eerste gewoon een betere verkoper.......je zou eigenlijk de mannen na de eerste test elkaars kleur moeten geven en dan nog een keer testen want anders is zo'n test gewoon zinloos omdat er teveel factoren een rol spelen of kunnen spelen.

0
43 PFL

@41 . Precies, ik zou mijn telefoon ook aan niemand uitlenen. Volstrekt onnodig. Zoek maar een telefooncel of ga thuis maar bellen. En als iemand in nood is dan bel ik zelf wel met 112. Vreemde handen aan mijn telefoon, dat gaat dus echt niet gebeuren.

0
44 PFL

@3 Helaas heeft de elite besloten dat het CBS de uitdrukking allochtoon en autochtoon niet meer gebruikt dus iedereen die een Nederlandspaspoort heeft is Nederlander!
Is natuurlijk wel weer een andere vorm van discrimineren maar dat zijn dat de gewone Nederlanders en dat mag!!

0
45 Zie Hier

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Feldwebell
Zou ik militair kunnen zijn, nu de oorlog overal oprukt? - Joop - BNNVARA

Er bestaan geen slechte soldaten. Er bestaan wél slechte officieren....

8 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

LoydMorris
101-jarige Amerikaanse wordt steeds aangezien voor baby

Verschrikkelijk!!!! Dit zal je als 101-jarige maar overkomen. . . (S.O.)...

12 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@24 Ik heb niks verkeerd opgeschreven. Jij snapt gewoon weinig....

29 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@23 Volgende maar leuke grapjes over jezelf maken dan....

31 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@33 Geeft niet. Ik denk dat Strongoli @4 nog wel even zal reageren. 😉...

34 minuten geleden geplaatst door Bop

Nicks R. Van
'Ik ging op date met koning Willem-Alexander'

Ze heeft zeker wat aandacht nodig. Het is allemaal niets geworden dus wat moeten we er mee?...

34 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw samen naar avondshow op NPO1

@4 Naarmate de leeftijd hoger wordt, neemt het relatieve verschil af....

37 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

RobP
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@28 Je opmerking "En verder kom je nu pas, na zovele jaren, oog in oog, met de bijwerkingen daarvan. " is dus voorbarig....

39 minuten geleden geplaatst door RobP

Wedergeboren
Meeuwen zijn vanaf nu de meest gehate vogels

    "Meeuwen zijn vanaf nu de meest gehate vogels (vkmag.com)" Tja PVV, misschien toch maar eens die meeuw, die nsb ook gebruikte, ...

43 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@27Ik wacht de onderzoeken af. Tot die tijd (dat kan wel even duren), laat ik mij maar even niet meer "vol" spuiten. Heb nu wel even genoeg ge...

1 uur geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Japanese Porn Sexy成人网站地址Ebony PornstarsHairy Vagina PicturesXhamster NetDesi 89 ComGoogle Xx VideoVery Romantic Sex VideoExperiment PornSexy Red TwerkingReagan Lush PornXhamsFantezii EroticeHentaigame GallerySkylarvoxLeah Renee CudmoreXxx MotuSexy AsmrtistsJenna Foxx PornSexse AnimeVideos Sexo CaseroStep Mom HentaiAnna Paquin NudePark Xxx VideoAbujan HentaiPissingorgyIndian Old Lady PornFull Hd Romantic SexXxx Hindi BDanielle Bregoli Sex TapeTna Flix.comPorno JeuCuming HandsfreeSan Andreas PornBambi BrookNude OnoffDogfartnetworlHentaioSexe Model ParisActress Real NudeVirgin Territory 2007Peter Pan XxxHentaibestialityBoob Shake NudeNatural Tits BlondesPorno.hubPornos ProhibidasHussie PassMushroom CockheadsXxxxwwwwcomAlotpornCzech Street XxxCunnilingus VideosVoyeur ForumClementine Shepherd FordHardtiedWoman Nude PicHot Mom Xvideo ComBi BbcAlex Morgan NakedDane JonesAssamis Sexy VideoExposed ArabsCaetoon Porn PicsPornkyIphone Sex GamesSexing FamilyNaked With Big BoobsHand Job GifNude Pics Of WomenNataliexking LeaksTik Tok PoenChubbysexFoto AcompanhantesKarishma Sharma SexSexy Full Body MassageSex Videos From HollywoodPorn Story MomOnline Jav FreeFree Adult PornmoviesFortnite SexingElizabeth Shue HotMasturbate Gifबूब्स सेक्सMinamoSavita Bhabi Xxx VideoForced FacesittingMelody Marks SexX Mastre XxxSfm HentPussy SagaTo Chalun Mp3 Song DownloadLand ChusnaPainful FuckRough Anal TeensRamon BangbusLexipantera OnlyfansIndian Mms Hd VideoHuge LoadsReal Mms XxxXxxci VideoMum Xxx ComBoody UnderwearCindy Starfall PornBf Sex OpenX Desi Sexy VideoIndian Teacher Student RomanceOdishasexvideoSword Art Online R34DesireedesirexoxoSexy Film Blue PictureToon PornHotdogging PornNude CelebratyReddit Leaked CelebManga Manhwa 18AleshiaxxxPornos AméricaineXxnx Bf VideoMind BreakhentaiCool Gay MoviesAlice Eve NudeNude Naked PornstarsMz PeachtreeXxnx HidiIndian Actress Xxx PhotoTrisha Nude VideoWww Indian Village SexMaria Ozawa XxxBangla Full Sex MovieCelebrity VaginasGaystraightpornThestartofus OnlyfansAzporn Comic야애니사이트A Z PorncomicsPenelope Ann Miller NudePandor Kaaki NudeTelugu Brother And Sister SexSexu XxxForced Deep ThroatChin DildoDani Diaz Pornstarسكس الخليخXhamster Video DownloadDfamily Therapy PornTeenage HentiSuhagrat SaxGirls FuckingDad And Daugher Porn