door Hadito in Binnenland  ·  15 Reacties

  • 3
  • 260x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

2500 is niet veel.

3
1 jkteg

2500 idioten die liever zien dat er dieren creperen, dan dat er geprobeerd word een mislukt experiment een beetje te herstellen!

Het beste zou zijn dat al die grote grazer opgeruimd worden horen helemaal niet in Nederland thuis!

6
2 Zie Hier

@2

Het "creperen" is onzin; in de natuur gaat elk jaar zo'n 25 tot 30% gewoon dood. Dat is normaal. Bij mensen net zo, alleen fokken wij ongebreideld voort...
Het experiment is mislukt op het punt van de eind-uitvoering: CDA-politicus h. Bleker beëindigde valk vóór het aanleggen van het laatste stukje van het hele plan, de hele boel. Hij trok gewoon de stekker er uit. De man is letterlijk een boer en geen natuurliefhebber, dat wisten we al jaren. Als nu alsnog de corridor richting Veluwe wordt aangelegd en men bouwt alsnog de ecoducten, kunnen dieren van de OVP tot in Duitsland lopen, en vice versa.

Dat "creperen" is echt onzin en een fabel, rondverteld door lieden die totaal geen verstand hebben van wild, wildbeheer en gedrag van dieren in de natuur.

Verder horen die dieren hier wel degelijk van oudsher thuis, net als bevers, wolven en edelherten, om maar te zwijgen van beren, bepaalde gieren, goudjakhalzen en meer van dat soort dieren die hier al lang geleden uitgeroeid zijn dor de meest agressieve primaat die deze planeet ooit kende: de mens.

0
3 weerman

Ja en er wonen 17 miljoen mensen in nederland.
Dus 0,001 % is tegen afschot.
Ik ben nog niet onder de indruk.

1
4 meneer van het nieuws

@4
Ik ben ook nooit onder de indruk van de 0,00001% die voorstander is van het koningshuis. Sorry hoor, maar je vergelijking slaat nergens op.

1
5 weerman

@3 Nee waren afgelopen winter veel!

Maar dat heeft niets met mijn mening te maken die grote grazen en paarden horen hier niet!

3
6 Zie Hier

@3 als dit de oplossing is. hoe komt het dat het niet opnieuw opgepakt wordt. de verschrikkelijke Bleeker is weg.

5
7 info

@7

Dat komt omdat de huidige regering net als Henkie Bleker, niets met 'natuurbeheer en -behoud' heeft. Bij de VVD is het geen onderwerp (nooit geweest), en bij het CDA zijn ze helemaal op de hand van de boeren. LTO is een belangrijke achterban van het CDA. Dus voor goeie dingen vwb natuurbeheer moeten we NIET bij deze twee zijn. Het publiek interesseert natuur en milieu ook nauwelijks meer. als er maar voetjebal op tv is.

@3
Nee, het waren er niet "veel", je bent duidelijk niet op de hoogte en praat slechts vanuit de onwetende emotionele onderbuik. Hoe weet je dat het er "veel" waren, en wat is "veel"? 40%? 70%? Je onderbouwt je antwoord ook niet, heb je geen cijfers?? Ik wel, en daaruit blijkt dat de sterfte dit jaar groter is dan dat er normaal in de vrije natuur gebeurde, omdat we een rare winter hadden. Toch is dat geen reden tot ongerustheid. Meer op:

https://www.destentor.nl/flevoland/grote-sterfte-in-de-oostvaardersplassen-niet-onnatuurlijk~a12894b7/

Er wordt veel te veel naar amateurs op Facebook geluisterd, dan naar de echte deskundigen, de biologen. Dat is erg verkeerd, maar het schijnt bepaalde politici wel goed uit te komen..

Mensen vergeten voortdurend dat dieren ook weer dood gaan. Ze zien lieve schattige kalfjes met grote ogen, maar zien niet dat 100 meter verderop opa en oma-koe dood gaan. Gewoon van ouderdom... Meer over de sterfte aldaar op:
https://resource.wur.nl/nl/wetenschap/show/Dierenleed-Oostvaardersplassen-even-groot-als-in-andere-natuur.htm

En dieren bijvoeren is onnodig en fout, kan elke deskundige ons vertellen. Deze legt het haarfijn uit:

0
8 weerman

@8 dan blijft het dus zoals het is.
sommige mensen zien het als een dierentuin of kinderboerderij. las zelfs dat men bijvoerde met koekjes die nog in de verpakking zaten.
regelmatig dieren afschieten omdat de postzegel grond te klein is heeft ook weinig met natuur te maken.

men kan niet blijven ontkennen dat dit een probleem is. zal nog wel een paar jaar duren voor dat het doordringt.
en dan het oude plan oppakken.
of dieren blijven ruimen en bijvoerende acievoerders regelmatig langs die hekken.

5
9 info

Laat al die linkse dierenliefhebbers een grootgrazer in hun achtertuin nemen. Wat wil men nu? afschieten of dood laten gaan van de honger, nog meer dieren er bij in het voorjaar?

0
10 gaulette

@10 oh rechtse dierenliefhebbers bestaan niet.
vergat even dat bij NK alles dat niet deugd links is.

verplaatsen, ruimen, afschieten. of zorgen dat de postzegek grond groter wordt
lees @3

5
11 info

@9

Juist NU zal de politiek eens een verstandig besluit moeten nemen, namelijk alsnog die corridor richting Veluwe aanleggen, en die ecoducten bouwen. Dan kan er veel meer evenwicht in alle aaneengesloten natuurgebieden ontstaan. Nu niet.

En dat bijvoeren moet stoppen. Boswachters vonden in het vroege voorjaar namelijk veel dode dieren die een volle maag hadden, van al dat bijvoeren. Hun hele lijf was nog in 'winterstand' toen er opeens via bijvoeren veel voedsel tot hun beschikking kwam, dat was zooo fout. Daar konden die lijven niet tegen en ze gingen dood. Ze waren juist op hun vetreserves aan het leven, zoals dat altijd en overal in de natuur gaat. En dan vermageren ze; dat komt er weer aan als er weer vers gras is, in het voorjaar!
Maar dat kon men al die domme, emotionele Tante Truusjes niet wijs maken; die zagen vermagerde dieren en vonden "dat dat niet kan!" Dat het overal in de vrije natuur zo gaat snappen ze niet, want de dieren in Artis zien er altijd goed uit?! Echt, die lui willen gewoon niet snappen hoe de realiteit werkt... Als er geen voedsel beschikbaar is, gaan dieren op hun vetreserves leven. Zo werkt het al honderden miljoenen jaren, maar dat is die domme emo-konijnen niet duidelijk te maken.
En de -nog dommere- politici in dat Provinciehuis waren de onrust zat en gaven Staatsbosbeheer opdracht om dan toch maar bij te voeren. Dat had SBB gewoon moeten weigeren; het was pure dierenmishandeling, gebaseerd op de overdreven emoties van onwetende stadslui.

1
12 weerman

@12 voorlichting kan helpen. het zullen niet alleen Tantje Truusjes geweest zijn. Ome Henk en zijn vrouw Ingrid was er vasst ook bij.

ik heb jren geleden de docu gezien, of film, van de Oostvaarderplassen, prachtig, net echt. verder alleen soms berichten uit de krant.

heb wat vragen
wie heeft dit bedacht
was het niet te voorzien dat dieren zich voorplanten

las eens dat mensen in de trein een dood dier zagen liggen en heel ontsteld waren.
wel aaseters zijn er niet in dat gebied.

wat doet men met de kadavers, de dieren die door ouderdom of ziekte overleden zijn. laten liggen lijkt mij ook geen optie.

en wat u schrijft. doet men NU niets dan is er geen sprake van evenwicht.

wordt het jaarlijks afschieten en mensen die tegen beter weten in roepen om bij te voeren.

de Oostvaarder plassen lijkt geen aanwinst voor Nederland en met natuur heeft het niets te maken zo als het nu is.

4
13 info

@13 toevoeging
zal morgen de @8 nog eens bekijken. heb dat nog niet gedaan. youtube etc.

4
14 info

@13 / @14

Dode dieren blijven gewoon in het gebied liggen, behalve de dieren die bij dat "Afknalfeest" gedood gaan worden. Dat vlees wordt verkocht... Waar de winst heen gaat, is voor mij een vraag..!

Dieren die daar een natuurlijke dood sterven, laat men bewust liggen. Waarom ook niet; genoeg kleine dieren die dat "verwerken". Meer over dode dieren in de natuur op:

https://www.animalstoday.nl/het-belang-van-dode-dieren-in-de-natuur/
https://www.ark.eu/nieuws/2017/grote-kadavers-belangrijk-voor-de-natuur

En als mensen "schrikken" als ze vanuit de trein een kadaver zien liggen, zegt dat veel over het gebrek aan kennis van, en aansluiting bij de natuur. Dus een leermomentje voor ze: er wordt massaal gestorven in de natuur, al sinds de eerste bacterie!

Een evenwicht in de OVP is wel degelijk mogelijk, maar of dat een gewenst evenwicht is, is de vraag. Altijd zal er een evenwicht ontstaan, zoals er ook op elk eiland op deze planeet een evenwicht is ontstaan. Een eiland is begrenst door water, de OVP door de mens, in de vorm van een hek...
Ook als ooit die corridor wordt gemaakt en de verbinding et de Veluwe, zal er op een gegeven moment een evenwicht ontstaan in al die gebieden. Het is een kwestie van voedselaanbod, altijd, overal. Dat bepaalt hoe veel dieren er leven in een gebied.

De OVP zijn wel degelijk een enorme aanwinst voor de Nederlandse natuur! Staar je niet blind op wat grote grazers! Het is een prachtig gebied voor een grote groep vogels geworden. Trekgasten vinden er voedsel en rust. Juist de gegroeide diversiteit van het gebied is een aanwinst!

1
15 weerman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

5 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

6 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

7 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
All Actress NudeTgirl On Tgirl PornPerfect Natural Bouncing TitsVideo Pornongratis1twothreecumCandace Kroslak NudeXxx OTamil Sex Video Hd AuntyGal Gadot XnxxAnime Porn CuteKatrina Kaif Fucking VideoM I L F Z RLasbianpornBest Of Free Porn SiteTheincredibles PornKavita Bhabhi SeriesKatrina Kapoor XxxHot Wife RomanceDhongi Baba Ki Blue FilmBrandi Love Mia MalkovaSexy Girl ButtIndian Real Sex Videos ComPinky Doll PornTs Joss AmorJade Venus Fucks GuyMeilleur Actrice PornoAssistir Vídeos De Sexos GrátisXnxx 2009VickystarkJadegroblerMom Son Dirty TalkThe Flash PornMilftoon Porn ComicsGay Sex AnimeLouloubelle_xo NudeVidya Balan Ki ChudaiUncensored CartoonpornShemaletube TubeLmadthumbsKajal Heroine Ki Sexy VideoRomantic Sex Hd VideoLovehergeetKorra PornMissonery PornGavran ZavazaviChechi XxxSmallest Dick EverGay MasturbationFull Hd Indian BfFitting Room PornMy Wife LunaFoopahh Onlyfans LeakedAdult Massage VideosXxx Bhabi Sex VideosTamil Mallu Aunty XnxxNepal Sex Nepal SexBest Hentai AnimeLieuxdedragueXvideo GratuitBabe PornMexican TwinksHindi Sex RajasthaniXxx Video Videos Xvideos ComSpeedbump Sex PositionHd Porn TubesBig Boobies NudeChelsea Handker NudeHindi Outdoor SexXxx Mon VideoNhentai.orgXnxx DeepthroatDani DenialPamela RiospornoMandy Rhea AnalPornhubgirlJasamine Banks PornRomi Rain OfficeMilley Cyrus SextapeInterracial Icon Vol. 5Women Licking AssholeHornypornExx TeensMultpor乱伦Peliculas Pornograficas De LesbianasFree Hamster PornLesbian Porn PregnantLesbian FacesittngChudai Ki KahaniWish Rathod NudeJaimie SmilesNew Desi Sex Video DownloadIpl SexHot Sex With BhabiMeow Skulls HentaiJapaneae Porn MovieQuadrinhos Eróticos SeirenNipple Sex VideoSex Video Indian CoupleOrgsamKateeowen NudePriti Zinta SexMamacitaz XxxHeitai MangasXxx Video MizoAbgbugilMature Lesbian PronLana Kane Nude한국 ㅇㄷJapan Mom Xxx ComImcest PornFabswingers.conPornstar BritMexican Amateur PornTelugu Antis SexRiomilfMofos.fomPorno ChocXxnx VideosHalet ReedChristina Hendricks PornGuy Fucks HorseEmily WillissexXxnx Sis BroMakimaHidden Nude Beach CamTurk LiselipornoPakistan SexFull Hd Porn TubeNia Nacci BbcTamil Actress NudeIndian Girl FingeringXxnx Hd IndianIndian Marathi XxxNaked Indian MomsXxx Grils GrilsBbw Sax VideoBollywood Movie Hot Sex SceneGilf BlondeVicki Chase LesbianMatur TubAnime Biggest TitsFamil Therapy PornXxx Video NormalSonam Kapoor SexyHot Asian XxxAll Sexx VideoKaitvioletIndian Wife SharingFamily Taboo Movies