door Dachtutniet in Binnenland  ·  46 Reacties

  • 6
  • 912x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Waarom moeten ze daar überhaupt gaan oefenen?!

11
1 Topperz

Het leger is tot een schandelijke vertoning gereduceerd. Volgens onze wetten mag dat niet eens. Onze volksverlakkers horen zich te verantwoorden

1
2 kelb1977

"Militairen moeten de bonnetjes bewaren om ze later te kunnen declareren"
Wel raar dat je een investering van 1000E verwacht voor iets dat gewoon noodzakelijk is om hun taak te kunnen uitvoeren. Zonder kunnen ze immers ook niet.

1
3 Wild Rover

** gebruiker verwijderd **

Neem ontslag en ga voor een bedrijf werken. Hoe gaat het lopen als er werkelijk poep aan de knikker komt.

4 verwijderd9139144

wat de "top " niet lukt , kan de militair zo in de winkel kopen? vreemd verhaal.
.

0
5 de redelijkheid

in plaats van pang pang te moeten roepen moeten ze nu jas jas roepen

1
6 Fido

@5 Omdat defensie dat openbaar moet aanbesteden die procedure kost veel tijd.

11
7 mike45

Die bonnetjes moeten waarschijnlijk heel lang bewaard worden.
Later een vergadering van zeveraars en betweters die stellen dat geen volledige vergoeding gegeven wordt omdat de Wibra jassen in de aanbieding had. Bovendien kan de kleding ook privé gebruikt worden....

2
8 Rex

Gaat het alleen om de kleding, of moet onze 'militie' voortaan ook zelf het wapentuig en vervoer regelen?
Ik neem aan dat in de moderne oorlogsvoering, geheel volgens de laatste inzichten, de militie dan ook met eigen paard en hooivork de vijanden zal verdrijven van ons grondgebied.

1
9 Gandalf

Ben een aantal jaartjes geleden uit dienst getreden omdat Defensie zéér slecht voor de militair zorgt, en erg slecht met de militair omgaat. Zelf je uitrusting compleet maken is niets nieuws. Nothing has changed...

Defensie kon niet eens voor voldoende batterijen voor de nachtkijkers zorgen op uitzending in Afghanistan.

En dan de kleding. Wij hebben in Nederland Ten Kate zitten, die maken de beste kleding voor militaire uitrusting. Besteed Nederland hun order uit aan Ten Kate? Nee hoor, goedkope Chinese troep wat aantoonbaar minder brandwerend is, en sneller slijt.

@7 Planning.

0
10 Bluth

@8 Zo gaat het dus exact.

Voorbeeld van de batterijen voor de nachtkijkers. M'n moeder had een flink pak met batterijen opgestuurd, totale kosten iets van 40€. Het thuisfront van een aantal anderen hadden dit ook gedaan. Bonnetje bewaard, maar geen teruggave want we kochten "de duurste" batterijen en dat had niet gehoeven... Want, de Nederlandse militair verdiend het niet om op pad te gaan met het beste materiaal, want Nederland (en dan doel ik op de politiek en een deel van de burgensamenleving) boeit het geen ene mallemoer wanneer militairen onnodig gevaar lopen.

1
11 Bluth

@10 , out intern geintje:
NSN: 8345-17-700-4367

0
12 caso

@7
Het is reeds openbaar aanbesteed en de winnaar.... laat het afweten.
Dat men daar genoegen meeneemt: laat de winnaar zich aan het contract houden en het dan via internet** bestellen, wat kennelijk voor de individuele militair ook mogelijk is.

** ... of bij de HEMA.?

1
13 Gandalf

Een paar jaar een VVD minister en het is een puinhoop!

Zorg, politie, defensie, spoor, belastingdienst, justitie

Je kunt heet van tevoren zien aankomen

0
14 Zie Hier

@7 Weet je wat het is? Deze oefening stond al een tijdje in de planning. Buiten dat weet Defensie dat militairen in "arctic conditions" moeten oefenen, hier kunnen ze dus jaren van te voren voor plannen.

Defensie is zelf in zee gegaan met een tweederangs kledingbedrijf, en dus krijgen de order niet op orde. Dat is de fout van Defensie, hadden ze maar niet voor de goedkoopste optie moeten gaan ten nadelen van de veiligheid van militairen.

0
15 Bluth

@14 Deze puinhoop is er al zo'n 10 jaar.

0
16 Bluth

@10 @11 @15 Ben ik het helemaal met je eens. Voor defensie zouden ze dat ook eens moeten veranderen, gewoon de bedragen voor wanneer ze openbaar moeten aanbesteden op een veel hoger niveau zetten zodat ze de gewone dagelijkse zaken gewoon kunnen bestellen!

4
17 mike45

@17 Het is heel simpel wat Defensie moet doen. Meer geld erin pompen voor de veiligheid van de militairen, en goed leren plannen.

Dat het openbaar aanbesteden tijd kost, is geen enkel excuus voor de huidige situatie. Maar ja, alle expertise heeft Defensie zo langzamerhand wel verlaten.

0
18 Bluth

@7 Ook jij weet dat aanbesteding een wassen neus. Ongeacht de offertes, kan defensie nog steeds kiezen wat men wil. Er zijn namelijk meer factoren dan alleen prijs.
Nederland wil weer het braafste jongetje van de klas zijn. Bij andere/normale landen wordt de opdracht geheel toevallig altijd aan bedrijven uit het betreffende land gegund.

1
19 Rex

** gebruiker verwijderd **

Dat krijg je als onze overheid liever geld uitgeeft aan Jihadisten in Syrië dan aan onze eigen militairen. Ik vraag me zo wie zo af wie nog militair wil worden in Nederland waar de overheid je laat vallen als een baksteen als het even tegen zit.

20 verwijderd5929219

@18 Toen ik 5 jaar oud was plande ik al vooruit voor Sinterklaas. Tekeningen maken voor meer speelgoed. Zelfs geweren en pijl en boog question
Serieus, iedereen weet dat je vooruit moet plannen. Daar is echt geen expertise voor nodig.
Ook is het niet de eerste oefening ooit. Dus waarom niet gewoon op voorraad?

Overigens is het niet alleen in Nederland pet. Een aantal jaar geleden kochten militairen uit het VK zelf kogelwerende vesten omdat ze niet met de verouderde rommel van defensie op een missie wilden gaan.

2
21 Rex

@20 Dat is eigenlijk een heel goed punt. Waarom kan defensie geen kleding kopen voor eigen personeel, maar voor Jihadisten is dat geen probleem en heel snel geregeld.

1
22 Rex

Schandalig; maar wel het gevolg van onze regels mbt aanbesteding.

0
23 Xyron

@20
Uhmm, waar staat het dat het hier op geld misloopt? Dit is een veel duurdere oplossing.
Dubbel dom dus van Defensie, dat ze dit niet beter (sneller) geregeld hebben.

1
24 Xyron

@21 Nou ja, er is expertise nodig om te weten wat er nodig is. het probleem is juist dat alles zo goedkoop mogelijk moet, het maakt niet uit als dit levens van militairen gaat kosten. Dat is de huidige staat van Defensie.

Ik ving ook al wat signalen op uit Duitsland en Canada dat die ook onze slechte kant opgaan. Alleen wij zitten al wat jaren op het punt dat zelfs onze speciale eenheden niet meer met het beste van het beste op pad gaan. Ik geloof niet dat een ander land al zo diep is gezakt.

Ik heb hier trouwens nog een bonnetje liggen van twee kogelwerende vesten. question

0
25 Bluth

@19 Als het volgens de regels word uitgevoerd niet als je het manipuleert wel natuurlijk, als je auto aanbesteed en je zegt in de voorwaarden dat de fabrikant een ster als logo moet hebben op de motorkap kan alleen Mercedes inschrijven.

2
26 mike45

@20 precies, ze gaan nooit achter de militair staan.
verhagen kok kabinet en het sebrenica drama.
na zorg en voorzorg

0
27 Gratiebarmhart

@27 Of wat te denken van de drama's het afgelopen jaar? Met de mortier, en dan op de schietbaan. Hier is Defensie aantoonbaar nalatig geweest. Zeker het dodelijke incident op de schietbaan is iets waarvan ik niet begrijp dat er geen koppen hebben gerold.

Het gehele Ministerie van Defensie was al een aantal jaren op de hoogte van de onveilige situatie op de betreffende schietbaan. Wie maakte gebruik van deze schietbaan? Onze Commando's. Ja, Defensie lieten geheel moedwillig onze Commando's oefenen op een onveilige schietbaan, met een doden ten gevolgen en een persoon met een trauma die niemand zich voor kan stellen (je schiet een kameraad dood, wow...).

Niemand is er verantwoordelijk voor gehouden, men noemde het een tragisch ongeval.

0
28 Bluth

In het programma WNL(NED1) werd zojuist, met weemoed, geopperd dat de militairen wellicht bij de kringloopwinkel van het Leger des Heils kunnen slagen... question
Ja, het is triest! Zucht.....

1
29 Gandalf

@28 Mali missie.
Hennis zat zelfs onlangs nog doodleuk in het kabinet.
krijgt zelfs als een beloning natuurlijk voor haar "goede' diensten een baantje
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/4399941/hennis-verruilt-kamer-voor-hoge-vn-post-irak

geen enkele verantwoordelijkheid, men word enkel nog door het haagse volk besodemietert.
men heeft in mijn ogen echt bloed aan hun handen.

0
30 Gratiebarmhart

@30 De missie op zich is niet zoveel mis mee, maar het is weer hetzelfde halfbakken beleid wat men ook voerde in Afghanistan.

Zet je Commando's in om inlichtingen te verzamelen, en vervolgens mogen de Commando's niks doen met deze inlichtingen. Of de slappe Rules of Engagement. In Afghanistan was het zo dat een Taliban strijder op je kon schieten, jij dit duidelijk kon zien, zodra hij zijn wapen neerlegde mochten we niet terugvuren.

Ja, dat baantje van die dame las ik een tijdje terug over. Toen begon bij mij m'n bloed alweer te koken, zeker omdat de mevrouw NIETS weet van Defensie laat staan de militaire wereld.

0
31 Bluth

* Verwijderd door de redactie *

32 Chat Baker

@32 Die voldoen niet aan onze eisen, waaronder een nogal vaag camouflagepatroon. Dus het zal tot ieder zijn afgrijzen zijn. question

1
33 Bluth

In het kader van de 'non lethal assistance' (NLA) wordt door de Nederlandse overheid 25 miljoen gedoneerd aan jihadistische groepen in den vreemde zodat deze kunnen beschikken over pickup trucks, uniformen en nachtkijkers. En de Nederlandse militair wordt gedwongen om zelf een jas aan te schaffen. Zucht, het is een gekke wereld...

0
34 Gurk

* Verwijderd door de redactie *

35 Chat Baker

e1000 wat als de militair geen e1000 heeft? Een missie in zijn t-shirt? Straf omdat hij niet de juiste uitrusting draagt?

1
36 Rex

Als ik trainingen zie in de sneeuw, draagt men bijna witte kleding.
Behalve het Nederlandse leger. Die dragen kleuren die toevallig in de aanbieding waren. De commandant draagt een regenboogjas om diversiteit uit te stralen.

1
37 Rex

"Militairen moeten de bonnetjes bewaren om ze later te kunnen declareren."

Ben je het bonnetje kwijt, jammer maar helaas. Tja, dat is natuurlijk ook een manier van bezuinigen.

1
38 rolstoeltje

Als militair zou ik zeggen ik heb geen duizend euro en ik blijf tot dat je levert.

0
39 Dissident

* Verwijderd door de redactie *

40 Chat Baker

@31 , idd. Daarom duren die oorlogen zo lang, en er wordt door anderen goed aan verdiend.

0
41 caso

@31 als militair ben je kanonnen voer, men vind het erg als je terug komt lijkt wel

0
42 Gratiebarmhart

** gebruiker verwijderd **

@28 Dan hebben we ook nog de chroom-6 affaire en die militairen die vervolgd worden omdat ze in een strijd de vijand hebben gedood.
Zelfs een veteraan met een Militaire Willemsorde (Marco Kroon) blijft defensie keer op keer achtervolgen.

43 verwijderd5929219

Dit is nu een voorbeeld van een vrouw aanstellen als Minister van Defensie, ze weten er helemaal niets van, alles moet eerst voorgekauwd worden, zo dom.....

0
44 corretje

@44 Je mag er toch van uit gaan dat zeker een vrouw weet welke kleren er nodig zijn.

0
45 Rapunzel

@41 Als we (en dan doel ik op de politiek en het thuisfront) in Afghanistan een wat langere adem hadden gehad, en kordaat op zouden mogen treden in plaats van aan alle handen gebonden te zijn dankzij de Rules of Engagement, dan had het er in Afghanistan nu stukken beter uitgezien. Maar ja, doorpakken, dat is het grote probleem binnen de politiek.

@45 Hotpants en pumps lopen niet lekker met 60kg op je rug. question

0
46 Bluth

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Olivia
Offtopic

@2710Dat zag je ook bij Prikkebeen . Hij kwam met een ander account weer op de site , en hoppa gelijk weer er vanaf . De ene zegt "er zit niem...

6 minuten geleden geplaatst door Olivia

Strongoli
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@51Hahaha..Ja ook een manier.Ik denk zelf dat er aan toegevoegde suikers in allerlei andere consumptie producten nog véél suikers te vin...

9 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

Wanneer gaan de moslims in Nederland hier eens de straat voor op, ipv de terroristen van Hamas te steunen? Dit gaat notabene over hun eigen vrou...

18 minuten geleden geplaatst door Strongoli

progressiefliberaal
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

Nieuwe pagina, nog maar eens proberen om het over het onderwerp te laten gaan:Ze moeten zoetstoffen ook belasten, als ze suiker nog eens ext...

18 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Mac Benac
Grote brand in autobedrijf Amsterdam, pand niet meer te redden

Zal wel op de rand van faillissement gestaan hebben. In de brand, uit de brand....

20 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

progressiefliberaal
Oranje hoodies, rood-wit-blauwe schmink en bier: duizenden mensen genieten van Koningsnacht

Leuk voor ze. Ik ben al blij met de oranje musketflikken. De Dekamarkt had hier altijd normale, met witte spikkeltjes, maar toen ineens niet...

20 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Mac Benac
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

@4 Hè, hè, dat was nou precies de bedoeling....

25 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Strongoli
Lagere straf voor Nederlandse IS-vrouwen: vrijspraak voor plunderen van huizen in Syrië

@5Klopt en dat internationaal tribunaal zou men bij voorkeur in Irak willen vestigen. https://nos.nl/l/2285977...

31 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Sunny Leone Rough SexSisyer XxxJaime GillisPublic Fake AgentPoron FilmTeenager Nude SelfiesNudlnudeBlonde Nude ScenesSexing On The BedAnl SexDaily Hd PornDry Jumping PornOnly Fans Famosos GratisPorn CintageGarotas PornôPorn PunlicLadki Ka BurPornocolombianaXxx Bengali HousewifeMz Natural LesbianSeducing Lesbian MilfHanimehentaiBest Forced PornGwen Stacy NakedMonster NudeSodomieHd SexxIndian Hd Hot PornChut Or LandEbony Bi Sexual ThreesomeMilf StripXnxx InaianBackroom Casting Couch VideosHannah Papmer NudeMoti Aurat Ki ChudaiLexxxxi LockhartWifes TitiesFree Big BootypornDesi Moaning SexMia Khalifa ShowerNew Porn SiteBethany Lily April NudeJabardasti Mom XxxSmall Gay PornX Sex MasterMexicali EscortsCumshots CopilationMegan The Stallion PornRule34. UsPornodromeDeepthroat GaySexable.tvBig Titty Milf AnalXnxx Full Movie ComSeñora XxxxxDesivdo ComMallu Malayalam XxxJasper NyxRule34 SitePprn PicsChudayiGirl HeadshaveBondagecafeSexyteeniesAmatuer Wife CuckoldCaught Sex VideosMilf Porn Videos HdXxx Videos SuhagraatBig RitsSex Two BoysOld Big Boobs SexLargepornfilmVoyeue TvOnly Teens BjSapna Sappu MoviesRedbone PronAlexa PornSuicidegirldsEbony Sex TubeSexy CowgirlsXxnx MomDirty Talk AnalPawg SelfiesXxx GrelsValentina Nappi VrCurvyeroticTelegram AdultFilm Erotique GratuitPhoto PornosPornhub JaponaisCaligula Sex SceneShivani SexHot And Nude BoobsBig Boobs UndressingVanessa Decker Fucking All Night LongFutanari RedditFree PorngamesOnlyfans PornstarsKendall Jenner FeetSyren De Mer PornThai Massage Happy EndingJaimie Smiles OnlyfansFilmes Pornos Gay BrasileirosDrew SebastianBbw PornhubPrnny BarberShxxxBoob PillowIndian Mother Son XxxMilf AssholeKingcomix.Fmily PornGinger PornstarsWaifumiia LeakFreeporn .comItaty JossPokimanepornFreeporn BlackgirlsPorn WallpeperSydney Sweeney ToplessIndian Teen Sex Video DownloadMilf Hentai ComicNude Video Call AppTickpornEros TransUrkk-089GayxvideodAngie Harmin NudeMia Khalifa Porn PhotosWww Sex Kannada VideoIndian Hot Sexy Video ComDior EscortsBathroom BlowjobHanabunny NudeXn Sex ComXxx Hindi Sexy VidioKayla Kayden AnalTaylorbreesey NudeLesbian Threesome Porn VideosXsexAsa Akira LesbianBoob Grab GifFacial Sex VideoHenai HavenBf Video BfAishwarya Sexy VideoFamily Stokes Sex VideosHitbds.Gokd PornAdultism. Com