door Havermout in Overig  ·  30 Reacties

  • 2
  • 513x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

absurd

1
1 Beppie

Dat valt reuze mee. Volgens mij was eerst de regel dat voor elke aanval duizend haaien de pijp uit moesten.

3
2 Wild Rover

Het zou verstandig zijn om als Australische autoriteiten wat wetenschappelijk onderzoek erbij te betrekken. Haaienaanvallen zijn zeldzaam, helemaal als je beseft hoeveel haaien zich er daar vertoeven.
Aan de andere kant moet ik toegeven dat tijgerhaaien verre van kieskeurig zijn in hun dieet, verkeersborden en zelfs een ridderharnas werden al in hun maag gevonden.

1
3 Wild Rover

Wacht even...

Wat mensen bevinden zich in het water, de leefomgeving van de haai. De mensen zijn zich volledig bewust van dit feit, worden aangevallen en dan is dit de schuld van de haaien? Ik schaam me om mens te zijn.

0
4 Bluth

Dus eerste de ecologie van de zee om zeep helpen, de zee leegvissen en als de dieren dan reageren, hen ook nog eens om zeep helpen. Wat een ras zijn we toch.

0
5 Sjaan

Haaien krijgen een slechte naam. Ze zijn niet gevaarlijk zolang ze geen dreiging voelen. Wat jaren geleden was het 'normaal' om met haaien te zwemmen terwijl je in een kooi zat, dit zie je steeds minder omdat mensen steeds meer in het water met haaien zwemmen. (Blue Planet 2 mensen, watch it if you haven't!)

Vallen de haaien aan? Nee, zolang je rustig blijft en geen plotselinge bewegingen maakt. In Blue Planet 2 hebben ze zelfs midden in een "feeding frenzy" (de haaien zijn dus 'dol) gefilmd, ze hadden geen oog voor de mensen.

Haaien zijn hier al héél wat langer dan wij (ze leefden samen met de dino's, alleen was bijvoorbeeld de Megaladon even wat groter =D), wie denken we wel niet wat we zijn? Ik kan dit echt niet begrijpen. Ga dan $*&()&$& niet het Water in!!!!!

3
6 Bluth

@5 Haaien doen het er prima anders waren er niet zoveel.

4
7 Wild Rover

@7 Jij zou dus Blue Planet 2 eens moeten bekijken. question

2
8 Bluth

** gebruiker verwijderd **

Haaien zorgen jaarlijks voor gemiddeld drie dodelijke ongevallen. Nijlpaarden 2700.

9 deleted4234

@6 "Ze zijn niet gevaarlijk zolang ze geen dreiging voelen."
Onzin. Meestal betreft een haaienaanval een vergissing. Bij een bedreiging kiezen ze het hazenpad.
Zo was er eens een witte haai gedood door orka's en was er drie maanden lang geen witte haai te bekennen in dat gebied.

2
10 Wild Rover

@8 Als ik tv kijk is het vaker Nat Geo Wild dan niet. Of Netflix. question

2
11 Wild Rover

@10 Nee hoor, dat is geen onzin. De onzin is dat jij nog in die mythe geloofd.

Als jij zwemt, trap je met je benen en zwaai je met je armen. Wanneer er een haai bij je in de buurt is, zal de haai deze bewegingen opmerken en gaan kijken of er wat te eten is. De haai komt dichterbij, je trapt met je been wat de haai verstoord, en deze valt aan. Aangezien je zoveel Nat Geo Wild kijkt moet je weten dat haaien zéér gevoelig zijn voor dit soort dingen.

https://www.nationalgeographic.com/animals/2004/01/great-white-shark-myths/

Is het niet ironisch dat dit artikel op Nat Geo staat? question

3
12 Bluth

@11 Blue Planet 2 nog niet gezien dan? Want daar leggen ze keurig uit dat het eigenlijk niet zo goed gaat met de haai. Dit komt vooral omdat de oceanen warmer worden. Hier heeft overigens al het zeeleven last van, sommigen (bijvoorbeeld de walrus) heel erg veel.

2
13 Bluth

@12 Haaien zijn geen angstige honden of katten in het nauw, laat staan grote haaien die meestal de baas zijn in het water.
De meeste aanvallen zijn te herleiden tot surfers die worden aangezien voor zeeleeuwen en zwemmers die zich veelvuldig in het jachtgebied van de tijgerhaai of de stierhaai bevinden (namelijk de kust).
De laatste twee haaien zijn niet erg kieskeurig wat betreft prooi en voelen zich heus niet bedreigd. Hoewel het niet hun voorkeur heeft, pakken ze weleens een mens tijdens de jacht.
Dat van dat veelvuldig bewegen, is sowieso flauwekul; er zijn tijgerhaaien die zich verzamelen op plekken waar jonge albatrossen leren vliegen en vaak in het water vallen.

2
14 Wild Rover

@13 En de theorie erachter is dat ze dan noordelijker zullen trekken, ze volgen de prooi.

2
15 Wild Rover

@14 Blijf jij jezelf dat maar vertellen ondanks dat alle experts het erover eens zijn dat dat een mythe is. Je kan dit zelf lezen in het artikel wat ik eerder aanhaalde, en je kan zelf ook op Google zoeken.

Als je niet in staat bent om je eigen ongelijk te erkennen, dan bedank ik je bij deze voor de korte discussie en wens ik je een prettige dag.

4
16 Bluth

@15 Ja, dat hebben ze altijd al gedaan. Het verschil nu is dat er doordat het water warmer aan het worden is de migratieroutes van vrijwel alle zeedieren veranderen. Ook zorgt het opwarmen van het zeewater ervoor dat sommige zeedieren het heel erg moeilijk hebben omdat ze niet voldoende voedsel kunnen vinden. De haai is dit ook langzaam aan het merken.

Een ander probleem met het veranderen van de migratieroutes is dit.


Ze komen normaal nooit zo dicht bij de kust.

2
17 Bluth

@16 Ah, het 'alle experts' argument.
Ja hoor, daarom zijn de wetsuitsmakers arm in arm gegaan met wetenschappers om haaienaanvallen te voorkomen want ze zijn maar bang, die arme haaien die al miljoenen jaren vrijwel onveranderd zijn.
Morgen ga je vertellen dat krokodillen bang zijn voor mensen? question

2
18 Wild Rover

@18 Ja, het "alle experts" argument. Dit is gewoon een feitelijk argument. Mensen die hun hele leven lang haaien bestuderen zijn het volledig met je oneens, en hebben ook nog eens overduidelijk bewijs om je te laten zien dat je ongelijk hebt. Jij kiest ervoor om dit te negeren. Dat mag, maar dan heeft een discussie geen enkele zin.

Ik zeg nergens dat haaien bang zijn voor mensen, dat is een toevoeging die jij er zelf aan geeft door een gebrek aan inhoudelijk kennis van de materie.

4
19 Bluth

@19 Deze discussie heeft sowieso geen zin wanneer men het 'alle experts' argument gebruikt zonder er werkelijk een fundering voor te hebben.
Er is letterlijk een grote stijging in het aantal haaienaanvallen bekend in een gebied waar er slachtafval in het water bleek te lekken.
Een meterslange haai zal echt niet schrikken van een spartelend mens wanneer ze op jacht zijn en hun kans ruiken, ze kennen namelijk geen enkele vijand die zich zo zou gedragen als wij, laat staan dat ze zouden bijten (of eerst rammen in het geval van een stierhaai die z'n prooi pakt).

2
20 Wild Rover

In de zee is het eerste recht aan zijn natuurlijke bewoners .
En dat is niet de mens .

2
21 No newstoday

Haaien doden schiet niet op... je kunt beter uit het water blijven.

1
22 TedjeR

@20 Zoals ik dus al aangaf heb ik nergens aangegeven dat "angst" een factor is. Dit is iets wat je er zelf aan toevoegt, nogmaals, omdat je de inhoudelijke kennis mist.

Een discussie heeft inderdaad geen zin met iemand die de feiten negeert en halsstarrig vast blijft houden aan z'n eigen foutieve mening. Jij bent geen expert, ik ben geen expert, alleen pretendeer ik het niet beter te weten dan de experts, en jij doet dit wel.

Weerleg anders het artikel wat ik aanhaalde even, en gaarne inhoudelijk. We weten allebei dat je dit niet gaat lukken omdat je 1) de kennis mist 2) de feiten de feiten zijn.

4
23 Bluth

@2 en @4 Ik zie dat jullie de deskundigen zijn, maar vertel eens wat zijn jullie persoonlijke ervaringen met diverse haaiensoorten of is dit allemaal Discovery en National geographic gezwets. Nu ben ik absoluut geen deskundige op het gebied van de Selachimorpha maar heb er ondertussen wel zo'n duizend duiken mee gemaakt. Nu kan ik uit eigen ervaring vertellen dat die zogenaamde schrans partijen van sommige haaien (Carcharhiniformes) voor een groot gedeelte door de mens veroorzaakt worden, veelal om filmopnamen te maken. En als je logisch nadenkt kun je zelf nagaan dat er nooit zoveel bloed en geurstoffen in het water kunnen komen met een normale jacht waardoor die dieren in een trance raken. De enigste soorten die je wel eens in groepen ziet jagen zijn o.a. de wittipjes, zwarttipjes en zijdehaaien, maar als je door die dieren wordt gebeten ligt het toch echt aan jezelf (regelmatig tijdens een nachtduik tussen de jagende haaien gezeten en nog nooit gebeten, wel zwemmen ze soms tegen je aan). Van de ongeveer 367 haaiensoorten zijn er zo'n 10 echt gevaarlijk voor de mens, en dat is ook nog relatief. Wat een aanval uitlokt kan van alles zijn, er zijn honderden theorieën maar wat nu echt tot de aanval aanzet is nog steeds de vraag. Zo wordt er altijd net gedaan of alle haaien hetzelfde reageren, maar ook haaien zijn individuen met allemaal een eigen "persoonlijkheid". Verleden week heb ik nog met een tijger van ongeveer 4.5 m. gezwommen op een afstand van zo'n 3 tot 4 m. en zij (was vrouwtje) trok zich niets van mij en mijn buddy's aan en zwom gewoon door, niets gevaarlijks aan, alleen maar mooi hoe zo'n dier moeiteloos door het water glijd. Wij hebben tot nu toe (meer dan 25 jaar) nog maar één haaienbeet meegemaakt, en dat was nog de schuld van de gast zelf ook. Nu verzorgen wij ook in Kenia duiktochten bij Mombasa, maar als je bij de monding van de rivier aldaar gaat duiken dan heb je een doodswens, het is algemeen bekent daar dat er slachtafval in het water wordt gegooid wat veel haaien en andere soorten vis aantrekt. En nu maken die grote aantallen haaien en andere soorten gevaarlijke vissen het niet echt gevaarlijker, maar het zeer slechte zicht aldaar zijn de reden dat het daar gevaarlijk is, hierdoor zien ook de rovers niet wat er voor hun is, en aangezien ze geen handen hebben zullen ze dan met hun bek komen voelen (de scherpste zintuigen liggen immers in en om de bek) En als ze dan toevallig aan jou voelen is het pech hebben, maar ja, dat is het ook als je door een teek wordt gebeten. Ik ga nu naar bed (het is hier al laat) en morgen weer twee of drie duikjes maken waarbij we hopelijk veel haaien zoals wobbegongs, wittipjes en verpleegsterhaaien tegen komen, maar de haaien stand gaat wel zienderogen achteruit, dus het wordt steeds moeilijker.

0
24 veld1866

@23 Hey, grapjurk.
Doe dan ook niet alsof je een deskundige bent door onderzoeken te verzinnen.

0
25 Wild Rover

@24 Dankje, wiki. question

0
26 Wild Rover

@25 Je moet nu niet dingen om gaan draaien.

Ik haal de feiten aan die door deskundigen worden voorgedragen. Ik ben dan ook degene die met een link aan komt zetten die mijn beweringen ondersteunen. Jij bent niet verder gekomen dan je mening hier poneren als feit, alsof je het beter weet dan experts, mensen die meer dan duizend haaiaanvallen hebben bestudeerd. Ik verzin niks, je kan de link zien die ik je heb voorgedragen. Jij kiest ervoor om deze te negeren, jij kiest ervoor om de feiten te negeren en je eigen waarheid te verzinnen.

1
27 Bluth

@7 Bedankt voor de tip! Google ook eens op Anna Breitenbach. Die zegt wat jij zegt in @6 . Maar heeft @14 niet ook een punt? Of zijn we te groot of te smerig als prooi?

0
28 Sjaan

@17 Opwarming oceanen: de schuld van de mens. Klotevolk.

0
29 Sjaan

Hey @24 Veld is terug, wat leuk!

0
30 Sjaan

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@2 Antisemitisme is niet haat verspreiden over een geloof. Die opmerking is of gewoon onwetendheid of beweegt zich al richting antisemitisme zel...

16 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Hendrianus
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Ach, een rondje ouwehoeren gaat domme lui écht niet laten inzien dat de Joodse gemeenschap in Nederland en de Israëlische regering totaal vers...

21 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Graaier1000
Installateurs verzwijgen extra kosten zonnepanelen, terugverdientijd naar 10 jaar

Een reclameslogan die een te optimistisch beeld schetst. Je verwacht het het niet hè?!/sarcasm off...

42 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Leegloop bij Manchester United: twaalf spelers in aanmerking voor transfer

Voor de volledigheid: ik denk dat twaalf spelers plus een coach in aanmerking voor een transfer komen....

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Hendrianus
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Eigenlijk volkomen geschift dat die Kremlin gekken miljoenen mensen gijzelen en naar believen kunnen inzetten in een krankzinnige oorlog. Vele v...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@13 Ik heb begrepen dat het vaak om daklozen gaat of andere sloebers die boos worden over statiegeld of net te weinig geld hebben voor dat leven...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

6 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

6 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Dream Girl SexJap PeggingJaponais PornFisting And AnalBrazzers XxxxxLong Socks PornGenesis Mia LopezDesi Aunty XxMia Khalifa MasturbationNoughty America YogaMoms Bbc PornRena RiffelKaty Perry SextapeClementine HentaiAsia CreampiedBig Boobs Hd Sex VideosAe.asia NudePro PornPorn Hd Videos Free DownloadWife In FfmKani Kusruti XxxArab Hijab PornMinka SexNumbile PornAsian SpitroastedRed BrazzersNixlynkaItalian PornstarCouple Swap Sex潮吹Erica Elaniak NudeBeach Walk NudeMy Friend Hot Mum Sex VideoXxx Bengali DesiWwf Chyna NakedCelebrity Porn LeakedXnxnxNude WomaenSexy Photo Hindi MeinDesixn XxXnxx Stofiesхентай комиксыMunica Cooley NudeFree Sex StoryBig Tits Sex HdApna Sex VideoHindi Cinema Sex VideoXxxmadrastraWife BwcPia Bunny PornPiratebay AlternativeMorena Baccarin HotNude Sex PornAunty Bra SexAnastasia Lux Porn VideosHeureporDee Dee RicanMikey RomeroSapna Sappu Porn VideosDeshi Hot Sex VideoPulls Panties To The SidePornography In NepalPlaya NudistaJilliqn JansonTwinks BarebackingMorningpornFamily Therapy Porn VideosHot_chill__Porn Hub AnimeiSisst TrainingGeneralbunchIndian Forced Sex ClipsSasha XxxTwinkbareTaboodadPornolesbiennesVideos SexualmenteHotness Xxx18years Girl XxxReddtubeCar BlowjobTelugu Heroine Trisha Sex VideosSurvival Island Sex SceneXnxx GameMax Hard-core VideosGirlsassholesXxxxxxxxxxxxxxx XxBlack BdsmUllu MoveWww XvidioHorrorporn Full VideosBlack On Black Ebony PornTr Altyazı PornolarXxx BkFc2-ppv-3121790Kendra Lust Hd PornBig Tits Nip SlipDbsm XxxBestporncomixParadise Hill CcSexe PornoeBrazzers VieoShobana Sex VideosTelugu Porn ComEroticmind ControlBare Back StudeoLitle HentaiBig Booty Ebony SquirtersNiftyorgPorn For Big WomenBest Onlyfans AccountSister Porn GifBig Titted FacialsA Girl KnowsLady Gaga PussyBhabhi Ko Ghodi Banakar ChodaBlue Film Sexy GirlIzzy Green JoiDoubledose TwinsIimagefapMangaforfree.netXxxvideo JapanXxww ComSxx Hd VideoSex Video Call VideoIndian Xnxx TvGayporn Asian WhiteJapan Bf HdSara Jay VrHole PornEat Mt PussyRandi Khana Sex VideoBangla Aunty PornBest Only Fans PagesXxx Com TeacherXx Blue Film VideoNavigate Trisha Sex VideoWww Xnxx Com MarathiOmegle Unmoderated LinkBlonde Asian PornBig BoonsNicki Minaj Naked PicsClassy MilfVictoria Secret BrasKatrina Kaif Sexy XxxSkye Blue BlackedNaked FuCamara Oculta Videos PornosFabswigersFree Oness