Links en rechts in evenwicht in Zweden (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Politiek  ·  50 Reacties

  • 5
  • 587x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Oef, rechts geeft een K.O daar in het o zo linkse Zweden

12
1 Vrijbuitertje

* Verwijderd door de redactie *

2 E.Meel

Maar ook de andere rechtse partijen zijn niet te trappelen om met de Zweden Democraten in een kabinet te treden. Er wordt eventueel een rechtse minderheidskabinet te vormen met gedoogsteun van Zweden Democraten.

2
3 Roy-050

gaat gewoon vanzelf rustig naar de 90%
ERGO aanrandingen,verkrachtingen,overvallen,aanslagen ect.helpen daarbij

11
4 kim.j.oen

hup rechts

12
5 rawplayer

Eindelijk Zweden! Proficiat voor het beginnende inzicht in de realiteit.

9
6 Jan met de korte achterlul

Ik ben zwaar in mineur dat het kennelijk ook in Zweden gewoon is om de verkiezingen te verneuken, ik geloof namelijk geen ene reet van de resultaten. Dit is gemanipuleerd zoals het steeds meer in Europa gaat.

13
7 Al

20% nutties is redelijk normaal. Kijk naar Nederland al jaren. En dan is de ultrarechtse koek wel op.

19
8 zeikenderechter

Dit noem je nou een.kantelpunt.

7
9 Chaimileh

Honderd jaar socialistenbewind in 3 jaar tijd verdampt door 500.000 onaangename onaangepaste verrassingen uit Afrika en omstreken.
Dat is pas karma..

7
10 chouffleur

* Verwijderd door de redactie *

11 E.Meel

alle sop zijn tijd ,meelworm

6
12 kim.j.oen

* Verwijderd door de redactie *

13 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

14 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

15 Pxf7+

Top neue Wende.. Ook daar

3
16 chouffleur

@11 Links levert alleen broddelwerk dus dan rechts maar
Ook niet perfect

4
17 GOTCHA666

@14 ASAP

3
18 GOTCHA666

Het gaat daar net zoals in Nederland, anti-immigratie partijen worden uitgesloten. Er verandert helaas niets hierdoor. Zweden kan gewoon op de oude voet doorgaan, dus doorgaan met de omvolking. De grote verandering moet nog komen in Europa, maar dat zal langzaam gaan. De Europese bevolking moet steeds bozer worden om die omwenteling te kunnen maken.

4
19 wiseguy

Als ik dit goed lees, heeft de grootste partij het recht, het kabinet te vormen. En is dat waarom VVD hier die rol vervulde? Want:

Het artikel stelt, dat die grootste partij met 28 % niet voldoende medestanders heeft buiten de "rechtse" partijen, de nationalistische dus, om een meerderheid te vormen, zelfs niet als ze alle anderen bij elkaar vegen.

Dat betekent automatisch dat de nationalisten dus in de meerderheid zijn. Maar is het nou omdat zij niet de grootste partij in hun gelederen hebben, dat er niemand praat over dat ZIJ een regering gaan vormen? Want waarom spreekt het vanzelf, dat die partij met 28% per sé in de regering moet?

Als nou de meerderheid van de mensen nationalistisch stemt, ligt het voor de hand, dat er een nationalistische coalitie gevormd wordt, in eerste instantie, zou je zeggen.

3
20 Wendel

@19 : Staat er ergens in de wet dat de grootste partij bepaalt wie er in de coalitie mogen? Waarom nemen de nationalisten niet het voortouw en sluiten de buitensluiters buiten? Wat let ze?

2
21 Wendel

@21 Lijkt me redelijk dat de kleinste niet het eerste en/of het laatste woord heeft...

4
22 Hadjememaar

Komt allemaal door de Russen...

4
23 Tjeesus...,

80% van de stemmers kiezen dus gewoon voor de reguliere partijen.
Wat blijft er nu over van de claim van de Nederlandse rechtsgekkies dat Zweden aan de islamisering vervallen is?

Heeft 80% van de bevolking dat nog niet door?

9
24 Realisme graag!

@24 : Nee, want als dat zo was, zou die figuur moeiteloos een niet-nationalistische coalitie kunnen vormen, en dat kan dus niet. Waar u die 80% vandaan haalt, is mij onduidelijk.

En islamisering gaat over de overheersende toon en invloed van islam op de maatschappij, niet over of er wel of niet nationalisten in de regering zitten.

U ziet werkelijk kans, in één post een aantal verschillende dwaalsporen en onnozelheden te debiteren om maar verwarring te stichten en de discussie te ontwrichten.

3
25 Wendel

* Verwijderd door de redactie *

26 E.Meel

@20 U gaat in de fout door rechts synoniem te stellen aan nationalistisch. Centrum-rechts heeft zelf ook helemaal niets met extreem nationalistisch gedachtegoed en sluit de Zweden Democraten (die van oorsprong zijn begonnen als een Neo-Nazi beweging) daarom dus ook liever uit.

6
27 Gewoon een student

Vroeger benoemde de koningin de informateur. Op een bepaald moment heeft de coalitie VVD/CDA anders besloten. En sindsdien is eigenlijk niet duidelijk, wie bepaalt welke partij mag beginnen met formeren. Het lijkt erop dat de grootste partij het voortouw mag nemen. Daarom natuurlijk dat het FvD is opgericht en dat er ook op andere manieren bijna hysterisch wordt geageerd tegen de verkiezingen om maar te zorgen dat de PVV niet de grootste wordt.

Maar staat er ergens in de wet, dat de grootste partij mag uitmaken, wie er in de regering komt? DAT vraag ik mij af. Het kan wel pure bluf zijn waarmee dit tot regel is verheven omdat het de VVD goed uitkwam. Daarom ook dat de PvdA werd opgeofferd om maar te zorgen, dat de VVD voldoende groot bleef.

1
28 Wendel

@25
Klets niet, Zweden kiest niet en-bloc nationalistisch, dan zal het het met de asielzoekers dus niet zo dramatisch zijn als jij en je vriendjes hier zo graag beweren.

6
29 Realisme graag!

@29 Er komt straks sowieso een minderheidsregering. Die is kwetsbaar, omdat de SD de macht heeft die regering te laten vallen. Zweden gaat ernstige politieke instabiliteit tegemoet..
Het is nog niet klaar, daar!

1
30 TouchScreen

@28
Wel een erg simpele samenvatting en analyse.
Heb je de laatste keer de hele informatiefase gemist?

5
31 Realisme graag!

@30
Of een brede coalitie zoals in Nederland en Duitsland.

4
32 Realisme graag!

* Verwijderd door de redactie *

33 E.Meel

Als men praat over een verdeling binnen een land dan is dat wel hier in Zweden er zit 1 mandaat tussen links en rechts. De stemmen vanuit het buitenland telt men woensdag die zijn vaak in het voordeel van rechts wat 1 mandaat inhoud. Dat zou dan inhouden dat beide blokken gelijk eindigen.
De grote verliezer is toch links.

0
34 Saviro

@32 Gaat niet gebeuren. De gevestigde partijen betwijfelen dat. Zij lieten voor de verkiezingen al weten niet met de SD te willen samenwerken. Verwachting is dan ook, door de winst voor de SD die boycot moeilijk te handhaven is.

SD zet z'n hakken in 't zand...nogmaals het is nog niet klaar daar!

1
35 TouchScreen

@32 Dat is een mogelijkheid maar, dan moeten er partijen of partij uit eigen blok stappen iets wat tot nu toe altijd een onmogelijke opgave bleek. Nu is het zo dat ze dat wel moeten of een minderheid regering moeten gaan vormen waar de SD de touwtjes in handen krijgt.

0
36 Saviro

@34
Toon mij een land waar de zittende regering, links of rechts, niet haar meerderheid verliest. Dit is niets speciaals voor Zweden.

En dan nog, er spelen daar nog veel meer zaken dan da Asielzoekers. Ik zou daar ook helemaal gek worden van al die politiekcorrecte Zweedse feministische wrijven.

Als je een vrouw aankijkt heb je haar ongeveer al verkracht, voordat je met elkaar naar bed gaat moet je eerst een contract wat betreft de uit te voeren handelingen opstellen, een foto maken tijdens een verjaardagsfeestje mag niet meer, etc. etc.

5
37 Realisme graag!

@36
Hoe lang heeft het geduurd totdat er eindelijk een paarse regering in Nederland kwam? Onderdruk wordt alles vloeibaar!

De zittende partijen zullen tegen elke kost willen voorkomen dat de SD politieke invloed krijgt. En terecht trouwens, rechtsgekkies kunnen geen regeringsverantwoordelijkheid dragen. Zie onze ervaringen met de LPF en PVV.

6
38 Realisme graag!

@37 Je moet niet alles geloven wat men neer kwakt. Valt reuze mee wat betreft die wetgeving en heeft ook niets te maken met de verkiezingsuitslag.

0
39 Saviro

@38 De vorige regering was ook een minderheidskabinet en draaide met steun van de SD.

0
40 Saviro

Zowel het linkse blok als het rechtse blok sluiten de Zweedse democraten uit, maar zullen ze misschien toch nodig hebben omdat beide blokken een minderheidsregering moeten vormen.
Ik begrijp dat ze als gedoogpartij ook zo'n regering kunnen laten klappen. Dat geeft best veel machtquestion
Ben heel benieuwd wat er daar nu in de regering komt.

Het lijkt er op dat de grootste partij daar een regering mag vormen. Net als hier, neem ik aan.
Als dat niet lukt, dan mag de volgende partij het gaan proberen, denk ik? Links begint, maar welke is de 2e grootste partij. Eentje uit het rechtse blok? Geen idee.

Goed dat daar eindelijk een verschuiving plaatsvindt.

0
41 Liz

@39
Denk dat de meeste Zweden zich wél wilden uitspreken voor de SD, maar dat diegenen die tóch liever bij Europa blijven, vom die reden hebben afgehaakt.
Wél of niet bij Europa blijven is voor de meesten tóch een dingetje, om te switchen van partij.
Maar we zullen het zien wat er hier gebeurt.
In Italië hebben we gezien, dat twee tegenstellingen óók samen kunnen werken en dáár doen ze het voorlopig niet slecht.
Dichter bij huis, zijn ze zich in België óók al aan het warmlopen, voor de verkiezingen van volgend jaar.
Dat kon óók nog wél eens spektakel opleveren...

0
42 Dieke

@42 De meeste zweden zien het voordeel van de EU wat de stem wel degelijk heeft bepaald.

0
43 Saviro

Als ik links stem stem ik voor teveel immigranten als ik rechts stem wordt mijn portemonnee leeggeplundert door de mulitnationals. kan er niet gewoon een partij komen die echt voor de burger is, dus tegen de immigranten en tegen de multinationals?

0
44 ModReset

@44 Dat zou een geweldige oplossing zijn. Alles wat er nu te kiezen valt is op de 1 of andere manier nooit goed of het kost geld of je wordt overspoeld. Dat is hier in Zweden maar,eigenlijk overal.

0
45 Saviro

@43 En dat is jammer, want Noorwegen is geen lid van de EU en is niet gebonden aan de afspraak om verplicht vluchtelingen op te nemen. Alhoewel zij dat wel uit zichzelf hebben gedaan.
Een Zwexit zou daarom helemaal niet zo verkeerd zijn. Zweden heeft weer veel teveel vluchtelingen opgenomen, dus daar zal de EU wel heel erg tevreden over zijn...

DE EU is verantwoordelijk voor de open grenzen, maar de EU-landen vanzelfsprekend ook.
Wij kunnen Nederland ook aansprakelijk houden voor de chaos die nu ontstaat door het opvangen van immigranten die nog niet toe zijn aan onze westerse gewoontes. EU-landen lopen gewoon voorop wat beschaving betreft (uitzonderingen niet meegeteld).
Je zadelt de burgers op met mensen die nog behoorlijk primitief zijn. Het zijn er ook nog eens een heleboel tegelijk. Waanzin.

Dus wat mij betreft: Nexit en dan de regering van Nederland afstraffen.

0
46 Liz

@46 Eens mijn stem is ook gewoon naar de SD gegaan. Niet dat ik het met alles eens ben maar,wel om zowel links als rechts tot nadenken aan te zetten. De gekochte stemmen door Sociaal democraten is afschuwelijk te noemen dat heeft niets meer met stemmen te maken maar, dat zal wel mogen hier want, ophef is er niet over.

0
47 Saviro

@47 Gekochte stemmen? Schandalig toch?

0
48 Liz

@48 Inderdaad schandalig in mijn ogen.

0
49 Saviro

@44 mooi verwoord
+++
ik wilde vandaag ook zoiets zeggen
Het ontaard toch altijd weer in een links/rechts discussie
dan kies ik ook steeds met pijn in mijn portemonnee
voor rechts

0
50 kim.j.oen

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
Offtopic

Iedereen hier heeft zo zijn/haar/hen/hun eigen werkelijkheid. Misschien is het een idee om elkaar daarin te respecteren, en elkaar daarin in zij...

1 minuut geleden geplaatst door VBOH

FrisseBries
Offtopic

@2733Ja. Heel velen hebben achterdochtige persoonlijkheid hier....

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
Offtopic

@2731 Zo'n ID geeft volledige inzichtelijkheid en controle aan de overheid. Het gaat hen NIETS aan of ik het internet begruik, wanne...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@150 Toch eens je kop houden.Liedje voor jou.https://www.youtube.com/watch?v=pc0mxOXbWIU 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 �...

3 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Ronin
Offtopic

Als ik het goed begrijp neemt Prikkelbeens het Nieuwskoerier kwalijk dat hij de boel hier met zijn getrol volledig naar de kloten heeft geholpen...

4 minuten geleden geplaatst door Ronin

Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Wat is het grootste verschil tussen een nijlpaard en een vrouw?De één heeft een grote kont en een grote mond en de ander leeft bij het wat...

6 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Bop
Offtopic

@2720 Ik zou er maar geen moeite meer voor doen, FrisseBries. Ik zat er al op te wachten maar daar is de achterdocht al op #2730....

6 minuten geleden geplaatst door Bop

ThWil
‘Turkije gaat Navo-kandidatuur Rutte steunen’

Maar dan moet nederland (die door die turk voor alles en nog wat uitmaakte) wel door de knieën voor die turk. Dat doet die rutte maar, maar ik ...

7 minuten geleden geplaatst door ThWil

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@149 Ik heb alleen aar lol Bop.Helemaal als anderen nergens tegen kunnen....

8 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Van SexUltimate Surrender PornShiny PornSangavi ActressBig Tit UndressingRoxie Sinner PornBilatinmen $Big Tits ShowerSanabreakFree Son And Mother PornRevenge On Gf PornNudostarVidsterJudy Geer NudeNurse XnxJilling GifPorn SceneFree Porn VifeosPornô ChinesaZozo Indian ChatProjekt Melody Hentai GameHindisrxDesi Porn WebsiteKotha XxxSunny Leone Ki HdGirl Fuck ComBlacked Porn TeensAgantredgirlAnasuya Sex VideosIndian Strip NudeNude Mexican WemonDesi Bhabi Porn HdLucy PonderBokep Indonesia PremiumJeux HentaisNaught BlogXnxx Savita BhabhiJay Marvel PornAndhra PukuGirls Having Sex For The First TimeMadison Moore OnlyfansRealboourViptoria NudeFortnite NudedHot Bhabhi Xxx HdAmber Heard Porn VideoPorn UltraLusciuos.netTgtubrAmateur Porno.Prostate OrgasmingBig Booty Doggy StyleForgive Me Father PornFuck ComPron Tv XxxFuck BeautifulTitli Ka PhotoPornhub Aria LeeAsian Step Sister PornSex With Desi BhabiMolly Ephraim NakedTamil Mom Sex StoriesVideos Pornográficos Gay GratisHot Baudi ComKushboo Sex MovieDesi Bathroom Sex VideoMiget CreampieBlow Jobs While DrivingHow To Do Photo Swipe On TiktokPornhub FemmesPaskistani XxxAmerican Live SexSister And Brother Xvideo ComMallory Sierra PornPornos. MadurasXxx Fucking VideosTongue In AssHunk Hands ComXxx3d AnimationPornô TubesAll Tamil Sex VideosTamil Ladki SexJia Lissa XxxPorn Sister And BrotherXhamster.cinExtreme Sex VideosKorean SlutTrish Una PornYoung Love PornThe Erotic ReviwBengali Panu ComPornweb ComMia KhalifaboobsDubai Muslim SexLuxure.comElle Brooks BbcSmoociInfluencers Gine WildCeleb Sexy NudePornvideo FinderPorn Star PicsMiaipanemaAnjali Arora Viral VideoJannat Zubair XxxGrandpasfuckteensJungle Mein Xx VideoAutumn Falls Cumshot CompilationBrittany Renner NudeCaetoon Porn PicsTvfuckingsShoplyfter Lulu ChuBoat NudesJavhdvCum DrunkYoung Men Gay PornXxx Video FreeWicked Whims ModsFree Mature Movie PornHentai VostrGif ErotiquesFilmes Pornô Brasileiro CaseiroSexo Gratis NovinhasNaked Harley QuinCow Sex VideoCid XxxMilly Alcock NakedXnxx Punjabi Sexy VideoHairy Daddy Gay PornAdult Friend Finder .comSurgery PornSon N Mother PornNicole AnnistonSombra Overwatch PornCaliforniababePawg ShemaleHard SezHottest Mom XnxxIndian Small PenisReal Daughter Dad PornMadalyn MarieSashabanksnudePorno CubanaPorn Indian VediosGianna HassanBlack Mlif PornTrannyvideo XDaphne PornFat AssfuckingXxx LandFuck In Ass