Huiszoeking bij extreemrechtse Vlamingen (nos.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Buitenland  ·  39 Reacties

  • 3
  • 443x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Aanleiding is een reportage van de Vlaamse omroep VRT. Daarin werd duidelijk dat de beweging, met zo'n 190 kernleden, zich naar eigen zeggen gewapend voorbereidt op een rassenstrijd. Het bleek dat de leden in besloten chatsessies racistische, seksistische en gewelddadige standpunten uitwisselen."

Nu nog de spullen vinden en alles is hunky dory.
Maar owee als er geen spullen gevonden worden, worden er vragen gesteld naar privacy.

4
1 DikkeTor

@1 Dat is afwachten.

0
2 sockknitter

@2 Gevonden !

1
3 Jan van Gent

Hahahaha heerlijk dit!

Die extreemrechtse clubjes denken vaak dat ze onaantastbaar zijn. Niet dus. Net als jihadistisch tuig zijn het potentiële terroristen die de samenleving ten gronde willen richten. Ze verdienen dus dezelfde behandeling.

Misschien dat de AIVD naar aanleiding van extreemrechtse activiteiten in onze buurlanden de dreiging hier ook eens wat serieuzer beginnen te nemen. Dan kunnen een aantal reageerders hier wellicht binnenkort ook deurbezoek van de mannen in blauw krijgen.

10
4 Gewoon een student

@4 Ja wat meningen , brrrrr
Snel opsluiten die fascisten. question

11
5 solidsteel

@4 Daar is die sleepwet toch voor gemaakt, om ALLES wat er op internet gebeurt te kunnen monitoren. Dus de AIVD heeft hier alles al duidelijk in beeld. En dan nóg vinden ze het niet belangrijk genoeg om er "iets" aan te doen. Sterker nog, ze maken zich meer zorgen om extreem links.
Maar dat wil jij vast niet horen.

11
6 xtremy

@5 Nou ja, ik heb er wat over gelezen, en het zijn geen normale meningen, laat dat wel duidelijk zijn. Het gaat echt te ver. Maar het is op een afgesloten gedeelte van het internet, zodat eigenlijk niemand er mee geconfronteerd wordt.

12
7 xtremy

Bij sommige problemen kan er wel snel worden opgetreden.

3
8 Tutor

@5 Het gaat wel wat verder dan meningen. Ten eerste valt racisme absoluut NIET onder de vrijheid van meningsuiting. Ten tweede spreken ze openlijk over het plegen van geweld tegen etnische minderheden. Het zijn potentiële terroristische netwerken en worden dus ook op die manier aangepakt. Goede zet van de Belgische politie, daar hebben ze inmiddels door dat je deze bewegingen moet oprollen voordat ze oncontroleerbaar worden.

6
9 Gewoon een student

@5 Meningen kunnen heel snel omslaan in ‘daden’, als ‘de groep’ zich sterk genoeg voelt. Bijvoorbeeld bij hooligans zie je dat terug.

3
10 Crannbuidhe

@6 Gedateerd rapport. Bovendien erkent de AIVD dat veel van die extreemlinkse bewegingen alleen bestaan als reactie op extreemrechts, en dat het geweld zich wat doelgroep betreft ook alleen beperkt tot rechtsextremisten. Alleen anarchisten zijn daar een uitzondering op, daar is Hamburg een voorbeeld van.

6
11 Gewoon een student

@7 Jihadisten communiceren ook met elkaar buiten het oog van de samenleving. Ook maar negeren dan?

4
12 Gewoon een student

@7 Zou kunnen maar daar had ik het niet over.
Ik had het over de meningen hier die ons studentje niet kan verdragen en graag wil verwijderd hebben.

10
13 solidsteel

@9 Boekje gekocht in Essen. ?

6
14 Jan van Gent

@13 Ook die gaan regelmatig verder dan meningen die onder de vrijheid van meningsuiting vallen.

5
15 Gewoon een student

@14 Die moet u even uitleggen ben ik bang.

4
16 Gewoon een student

@7 Extreem gedachtengoed (met geweldsbereidheid), of dat nou van rechts, of links komt of van djihadisten, niets rechtvaardigt een uitzondering op bestrijding van dat extreem gedachtengoed.

0
17 Crannbuidhe

@17 Eindelijk iemand die verder kijkt dan de 'Story' , netjes ...

1
18 MarcusCole

@13 Oh sorry, dan begreep ik je verkeerd.

@11 Was gewoon extreem links hoor, daar in Hamburg. Anarchisten wellicht ook.
Maar dat is bijna hetzelfde als extreem links.

@12 Ik zei niet dat je het moet negeren, ik zei dat de AIVD het allemaal dankzij de sleepwet in de gaten kan houden. Als zij vinden dat er ingegrepen moet worden, zal dat ook wel gebeuren.

5
19 xtremy

@19 Anarchisten zijn extreemlinks ja. Dat bedoelde ik ook. En Hamburg bestond grotendeels uit anarchisten. Die duiken wel eens vaker op bij G-nogwat meetings.

3
20 Gewoon een student

@20 Ik kreeg bij jouw @11 het idee dat je dacht dat in Hamburg géén extreem links was, maar alleen maar anarchisten.

4
21 xtremy

@21 Over het algemeen lieden met geweldsbereidheid vanuit uitgesproken anti-globalistische ‘meningen’. Ook hier is het hoefijzermodel weer van toepassing.

0
22 Crannbuidhe

@22 Wat wil je nou zeggen? Dat er in Hamburg stiekem tóch extreem rechts was?

3
23 xtremy

@20 Hij weet er wel veel van hoor is " Gewoon een verdachte" situatie

4
24 Jan van Gent

@20 > @21

1
25 Jan van Gent

@23 Nee, enkel dat de verschillen tussen extreem rechts en links helemaal nog niet zo groot zijn, ook al denkt de een van de ander dat ze ‘beter’ zijn.

1
26 Crannbuidhe

@26 Ik denk helemaal niet dat de een beter is dan de ander. Ik vind het alleen zo raar dat er vanuit de politiek en media zóveel aandacht is voor extreem rechts, en amper voor extreem links, terwijl er van Rechts vrijwel geen ellende is geweest de laatste jaren, en van Links wel (Hamburg dus, als grootste voorbeeld).
En dat er zelfs grote groepen mensen in Duitsland (Chemnitz) voor extreem rechts worden uitgemaakt (in de media) terwijl het grotendeels alleen maar bezorgde burgers zijn.
Het verschil in media aandacht is opvallend.
En onterecht dus.

7
27 xtremy

Wat trouwens uit de reportage heel mooi naar voren komt is hoe deze extreemrechtse bewegingen zich in het openbaar als het fatsoen zelve proberen te tonen, maar in realiteit een gitzwarte ideologie aanhangen zodra ze buiten de spotlights staan. Onder de radar blijven totdat ze zich sterk genoeg voelen om hun slag te staan.

Met andere woorden; Salonfascisten pur sang.

4
28 Gewoon een student

@21 Het waren praktisch ook alleen anarchisten (en anti-globalisten). Maar die vallen gewoon onder de noemer extreemlinks (anti-globalisten overigens niet allemaal).

Extreemlinks is wat het aantal ideologen betreft iets breder dan extreemrechts.

3
29 Gewoon een student

@27 Dat heeft te maken met het ‘collectief geheugen’, jij weet net zo goed als ik wat voor ellende extreem rechts in de vorige eeuw teweeg gebracht heeft en die ellende enkel draaide om ‘volksvreemden’ en ‘volksvijandelijken’ zoals gepropageerd door een paar volksmenners.

0
30 Crannbuidhe

@29 Dan snap ik niet wat je met deze zin bedoelde: "... Alleen anarchisten zijn daar een uitzondering op, daar is Hamburg een voorbeeld van. ..."
Daardoor krijg ik toch het idee dat je onderscheid maakt tussen anarchisten en extreemlinks.
En dat extreem links dus niet in Hamburg zou zijn gewest.

Maar het zal allemaal wel. Ik ga weer lekker Netflixen.

Mazzel !!!!

6
31 xtremy

Ik ben een amateur historicus ,ik hoor hier mensen praten over revolutie weet je dat 9/10 revoluties ontaard in gigantische veel geweld , enkeling doet dat niet , meeste revoluties , volgt er heel veel bloed en vaak daarna een despoot ...

Ik zit niet te wachten op een revolutie van welke extreme groepering of het Moslims zijn , Christenen (ja dat kan ook) , Links , Rechts , Rechtdoor , Achteruit ...

Ik heb een vrij goed en stabiel leven , wil dat graag zo houden.

0
32 MarcusCole

@31 Ik bedoelde dat anarchisten zich niet alleen op extreemrechts richten, en daarmee een veel concretere bedreiging voor de samenleving vormen dan het gross anti-fascisten (hoewel er ook enigszins sprake is van overlap). Anti-fascisten vormen (op uitzondering dus van de 'leden' die ook deelnemen aan anarchistische acties) eigenlijk alleen een bedreiging voor rechtsextremisten.

2
33 Gewoon een student

Maar goed dat idee van Netflixen vind ik wel een goed idee ...

0
34 MarcusCole

@31 @34 Netflix heb ik ongeveer 'uitgespeeld' dus ik ga denk maar weer eens voor een nieuwe aflevering Vikings. Die clash van culturen is voor een antropoloog natuurlijk puur genieten. Hahaha

Fijne avond!

3
35 Gewoon een student

@33
zeg lees eens iets over anarchisten,(Chomsky bijvoorbeeld) ze zijn(theoretisch) een bedreiging voor het neoliberaal systeem.

Maar je wil neoliberalisme/kapitalisme toch niet synoniem verklaren met " samenleving"

Het zijn dromers die een droom van een samenleving voor ogen hebben , hun vijand is "de macht"

0
36 morandi

@36 "Maar je wil neoliberalisme/kapitalisme toch niet synoniem verklaren met " samenleving""

Niet per se nee. Maar als je Hamburg als voorbeeld neemt dan kan je in mijn ogen zeker wel spreken van schade aan de samenleving. Genoeg mensen die helemaal niks met die G-nogwat bijeenkomst te maken hadden die toch gedupeerd zijn door anarchistische relschoppers.

Voor mij is het simpel. Ik houd er een zero-tolerance visie op na wanneer het draait om extremistische bewegingen die zich richten op onschuldige burgers. Minder problemen heb ik met extremistisch op extremistisch geweld. Als ze elkaar de hersenpan willen inslaan moeten ze dat maar zelf weten, zolang ze de rest van de samenleving er maar buiten houden.

3
37 Gewoon een student

@37
Geen onschuldige burgers werden aangevallen, alleen "pliesie" als uitvoerders van " de macht" en auto's en winkelruiten als symbolen van het neoliberalisme.

Ben zelf ook geen voorstander van gewelddadigheden, ( vooral heb ik een afkeer van mensen die wapens gebruiken, maken verkopen) , maar er wordt wel heel schijnheilig gedaan over "geweld"

Hoeveel geweld en schade wordt gebruikt en veroorzaakt door de macht ?
Hoeveel burgerslachoffers vallen er bij door onze overheid gelegitimeerd geweld, hoeveel schade berokkend aan mens en milieu door multinationals die overheden in hun zak hebben.

Maar als een protest daartegen mede door "geweldadig" politieoptreden uit de hand loopt, oh oh oh wat een verontwaardiging.

0
38 morandi
39 PuurHagelslag

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Querido not
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@87 Babbel er maar overheen. Jouw reactie was onzin en dat mag je best wel toegeven.Dat je dat niet doet is niet echt sportief.En dat w...

1 minuut geleden geplaatst door Querido not

Strongoli
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@82Ja hoogste tijd dat jij je eigen ramen gaat lappen. Doe die spiegel er dan ook gelijk even bij, die hangt nog steeds scheef trouwens. Dan k...

2 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Defcte burger
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

Een muzikale begeleiding bij sommige commentaren 😇https://youtu.be/9XefPICms3U?t=9...

2 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Strongoli
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@81Goed lezen is, net zoals bij jouw protegée, aan jullie twee niet besteed. Wat dat betreft passen jullie goed bij elkaar. Qua omgangsvormen...

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Snorrie
Franse wijngaarden massaal vernietigd: 'Alsof je huis in vlammen opgaat'

@4Dan is het toch vreemd dat dat niet als reden wordt gegeven in het artikel.En op het totaal geproduceerde wijn totaal zal het om centen ga...

9 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Wedergeboren
Franse wijngaarden massaal vernietigd: 'Alsof je huis in vlammen opgaat'

@2 Ja joh, Brusel houdt de regen daar tegen. Tuuuuuuurlijk ... proest ! ...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@13 Volgens Rob de Wijk zijn de hoogopgeleiden het minst gevechtsbereid. Ze nippen liever aan een cappuccino of knabbelen liever aan een avocado...

11 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Franse wijngaarden massaal vernietigd: 'Alsof je huis in vlammen opgaat'

@3 De salarissen van de piefen in Brussel zijn de te hoog. En het wordt allemaal bij de consument in rekening gebracht. Bedrijven kunnen zo hun ...

14 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Biscanna
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@85 Jij kan je extra large condoom beter over je heen trekken, dan spuug je tenminste niet overal tegen aan, en je zal zien dat die dan niet te ...

16 minuten geleden geplaatst door Biscanna

NK. App
Thai Massage SexSexy Video Porn IndianBihari Bhabhi XxxNewsexxxxHot Sister Sex With BrotherFish BlowjobMommys Boy PornPorn Pc GamesBrwzzersPornkiXxx TreePorn Gifs SexySmutty MangaPinay SexscandalMom And Son Xxx NewLauren Boebert PornJav Porn TubeXxx Hd Beautiful GirlHoly Yoly NudeHot Desi Xxx HdNakedteenselfiesTeeny GingerMarvelhentaiAggressive PornographyMinero LokoAbbisecraaOnly Fucking VideoIndia Porn DesiWorld's Hottest PornstarClub AdultoSkank PornEsterbron1Sunny Leone Fuck DownloadLori Kogawa Japanese VideosEbony Pulse TvWork Gone WildJaquieetEuphoria Sex ScenesDakota SypeColleen FarringtonBrattysis PornhubSuzanne HollyNew Xxx Video HindiXxxgirldogSissyhypmoSexo TrioMale PronstarNaked Pics Of GfSunnyleone FuckBhabhi Saree XxxBlk Bbw XxxYoga Cream PieYespornplease ComAubrey Plaza MasturbatingLife In WoodchesterMalis XxxBlacked Raw XnxxSissy PussySexual Rap VideosWiifeetExploitedcollagegirlsكسكشHmn-394HentalChut ChahiyeQuenoviasGame NudesHosbital PornFree Pron VideoaLesbian Cuckold PornFilms Pornos Gratuits FrançaisOlivia Holt NudeFemale StrippersDogsex HumanEnanitos PornosIndian Girl Boobs XxxEbony Lesbians AsslickingYoga X Video ComPornmotherMind Control DoujinShruti XxxStep Sister Big TitsBig Booty Girl Worships Big Black CockXxxnx ComXxxx Hindi MeBoobs Press BhabiHollywood Actress Nude In MoviesSexy Movie FrePunish Ment PornEpicpornTrue Amateurs PornIndia Xxxx8muses.ocmConto Erotico.Pornonline GamesAssntittiesWww Sex Com Hd VideoSkip The Games BostonFarebi YaarPron HidiPorn S VideoLana Rhoades First SceneFtvmilfsTracer P O R NSex HostelBiriyani Movie Watch OnlineIndian Sex Videos LeakedLatest Punjabi PornTamil Mallu NudeForced SexmoviesBig Titty Goth Egg LeaksJane Seamore NudeStraight In Gay PornTxxx HdReal First Time SexBoys Sex Video TamilXxxانیمهAthena Faris Threesomeسکسی.جوردیJhenna GreeyChloe ToyAiswarya Rai XxxPanjabi Saxi VideoRachel Starr Full VideosBrooklyn Chase DpRule 34 AnimDaughter SwappornYamato NudesYanet Garcia SexyIndian Webcam PornSouth Africa Sex MovieSex Movie Video LiveIndian Fat Mom SexHampster.comPornos IndianoKhloë TeraeIrena OrtegaXnxx AngelBreckie Hill Onlyfans LeakedHorsegirl PornPissingorgyBocilcolmekKajal Ki Sexy BfBrazzer LickingFree Sex DvdBest Hindi ChudaiNessa PornPinkyxxx FartHorny BitchesTubegaloure