door Havermout in Binnenland  ·  72 Reacties

  • 1
  • 551x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Je zou de klok in het voor- en najaar ook met een half uur kunnen verzetten.

2
51 Yesterday

@51 Tsja, een kwartier zou ook kunnen. Er kan van alles.

0
52 Wylde Gjert

@52 De klok met een half uur verzetten haalt de scherpe kantjes er vanaf. Zowel in de zomer als in de winter. Check even de tabellen wanneer de zon op komt en onder gaat. Zal voor veel mensen het beste alternatief zijn.

2
53 Yesterday

@53 Persoonlijk ben ik voor alleen de wintertijd, maar goed ieder het zijne (m/v)

Mijn vader zaliger was melkveehouder. Hij hanteerde alleen maar de wintertijd. De koeien doen niet mee aan die rare fratsen, zei hij altijd, die arme beesten kunnen niet kloklezen. question

1
54 Wylde Gjert

Goh, echt niet? Wat is het toch handig als je veel weet.

0
55 Hadjememaar

@54 Er zijn ook zoveel verschillende belangen. Dat maakt het zo lastig. Men heeft het nu over de zomertijd als standaardtijd. Daar worden bouwvakkers niet vrolijk van zo van oktober t/m maart. Dan wordt het heel laat licht 's morgens.

2
56 Yesterday

@56 Dat is ook zo. Maar ja, de echte tijd wordt nog altijd bepaald door de zon. question

1
57 Wylde Gjert

@51 Vind je geen meerderheid voor, nergens voor, trouwens.
Een digitale klok 30 minuten verzetten is nóg meer werk dan een heel uur en stiekem is het dat werk waar ze vanaf willen.

1
58 Hadjememaar

@57 Nee hoor, door de aarde.

0
59 Hadjememaar

Persoonlijk zie ik niet zo heel veel voordeel in de zomertijd die wij hier hebben omdat het hier in de zomer er toch al lang genoeg daglicht is. Ik las op een ander draadje namelijk dat ze nu in Japan ook al pleiten voor een zomertijd voor de Olympische Spelen van 2020. Nu is het natuurlijk wel zo dat Japan veel zuidelijker ligt dan bijvoorbeeld Nederland. Tokyo ligt namelijk op 35° 42' noorderbreedte. Dus zal daar het verschil tussen de lengte van dag en nacht minder groot zijn dan hier. Want hoe dichter je bij de evenaar komt hoe minder groot het verschil van lengte tussen dag en nacht is.

In Japan is rond 22 juni tijdens het langst van de dagen de zon 14 uur 34 min boven de horizon. En hier is de zon op 22 juni 16 uur 48 min. boven de horizon

Hier begint de schemering op 22 juni dus pas vanaf 22:06 uur en in Japan is dat op 22 juni al om 19:00 uur. Ik kan me dus voorstellen dat er voor die Japanners dan meer winst inzit dan voor hier om een zomertijd in te voeren zodat het daar 's avonds dan toch nog een uur langer daglicht is. Terwijl het hier in de zomer 's avonds sowieso toch al nog een paar uur langer licht blijft. Maar in Japan is daarentegen de zonsopkomst rond 22 juni dan juist weer wel 50 minuten vroeger dan dat het hier al is.

Maar hier in Nederland is het natuurlijk ook al zo dat het in de zomer rond 22 juni in Groningen langer daglicht is dan bijvoorbeeld in Maastricht. En in de winter is dat natuurlijk weer precies omgekeerd en dat het dan rond 22 december in Maastricht wat zuidelijker ligt weer iets langer daglicht is dan in Groningen.

Het probleem is hier bij ons is natuurlijk dat je van het wel of geen zomertijd invoeren dan maatwerk zou moeten maken per land al naar gelang op hoeveel noorderbreedte of dat je zit. Want in Noorwegen en Zweden blijft het rond 22 juni bijvoorbeeld 24 uur daglicht als je eenmaal boven de poolcirkel zit. Dus daar in Noorwegen of in IJsland zitten ze zeker niet op een zomertijd te wachten voor een uurtje langer licht. Maar dat druist dan weer in tegen dezelfde tijd, en die dan voor heel Europa zou moeten gelden. En dat zal in Japan waarschijnlijk dan weer geen grote rol spelen denk ik.

1
60 rebo

@60 IJsland heeft geen zomertijd. Zit ook niet in de EU, trouwens.

0
61 Hadjememaar

@61
Weet ik en daar hebben we het een maand geleden of zo ook al eens over gehad. Dat ging toen die avond ook nog over Zuidwest-Afrika ofwel Suidwes-Afrika ofwel Duits-Zuidwest-Afrika ofwel Namibië zoals het tegenwoordig heet. Dat Namibië onlangs in 2017 had besloten om de klok niet meer jaarlijks te verzetten. Misschien herinner je het je nog?

0
62 rebo

@62 Waarom noem je dan IJsland en Noorwegen in één adem? Toch weer eea vergeten?

0
63 Hadjememaar

@63
Omdat het me er helemaal niet om ging of die landen al dan niet in de EU zouden zitten. Het ging met er enkel maar om dat ze in die landen in feite natuurlijk helemaal niet op een zomertijd zitten te wachten zodat ze daar dan 's avonds een uur langer licht zouden hebben. Het feit dat ze in Noorwegen en Zweden toch de zomertijd hebben is natuurlijk enkel maar om in de pas te lopen de rest van Europa. Engeland heeft trouwens toch al niet de Midden-Europese Tijd en dus is het daar nu een uur vroeger dan hier. Hetzelfde als met IJsland die ook de Greenwich tijd heeft. En aangezien ze in IJsland ook nog eens niet de zomertijd kennen scheelt het momenteel zelfs twee uur met die van hier. Maar als straks in het najaar Engeland dan weer de klok een uur terug zet dan loopt die daar weer gelijk met die van IJsland

1
64 rebo

@64 Heeft niets met de EU te maken, daar zitten ze beide niet in. Wel in de EER. Toch heeft de één geen zomertijd en de ander wel.
Je hebt jezelf vrij aardig uitgelegd, waarom je IJsland en Noorwegen niet in één zin kunt zetten als het over zomertijd gaat.

Glibber ik even met je mee naar Engeland, eigenlijk Verenigd Koninkrijk...
Zou het niet een beetje vreemd zijn, als die wèl de Midden-Europese Tijd zouden hebben?

Greenwich Mean Time is één van de weinige zaken waarmee het ooit zo machtige rijk nog bekend is over de hele wereld. Nu komen ze er nog mee weg door te zeggen dat ze GMT+DST hanteren, maar als zelfs in Greenwich nooit meer GMT geldt, vervalt die term in versnelde mate. Langzaamaan kent men die tijdzone toch al meer en meer als UTC.

0
65 Hadjememaar

@65
Ja maar ik gebruik voor het gemak gewoon eventjes Greenwich Mean Time omdat het zo van oudsher werd genoemd, omdat daar bij Greenwich ongeveer de nulmeridiaan ligt. De locatie van de evenaar wordt bepaald door de as van de aarde. De keuze voor een nulmeridiaan echter, is een geografisch willekeurige. UTC is een standaardtijd, gebaseerd op een atoomklok en gecoördineerd met de rotatie van de aarde. UTC is bijna gelijk aan Greenwich Mean Time. GMT is echter een zuiver astronomische tijd. Vandaar dat ze nu met die tegenwoordige atoomklokken vorig jaar onder meer ook een schrikkelseconde hadden toegevoegd. En dat ze in het Verenigd Koninkrijk niet onze Midden-Europese Tijd hanteren is ook wel weer logisch. Want als om 12 uur de zon het hoogste punt heeft bereikt ergens bij Berlijn wat op ongeveer 15 graden oosterlengte ligt, dan is het hier pas 40 minuten later dat de zon op het hoogste punt staat. En met de zomertijd scheelt het zelfs 1 uur en 40 minuten. En het Verenigd Koninkrijk ligt nog weer westelijker dan Nederland en dan wordt dat verschil nog weer groter. En daar loopt de nulmeridiaan trouwens ook.

0
66 rebo

@66 Ik zou best nog wel willen reageren op die berg woorden, maar...
… wat wil je daarmee nou zeggen?

0
67 Hadjememaar

@67
Wat ik ermee wou zeggen is dat het in de dagelijkse praktijk geen enkel verschil maakt of je nu GMT of UTC zegt. Want ze zijn bijna gelijk aan elkaar. Het scheelt misschien af en toe een schrikkelseconde per jaar. Dat heeft niet zoveel invloed op het leven van alle dag.

0
68 rebo

Het maakt mij niet. Ik ben toch een avondmens.
s'Morgens loop ik wel rond maar ben ik toch nog niet wakker. Moet eerst vijf bakken koffie drinken. Dus ik merk niks van die klok.
Maar ik vind het wel irritant en verwarrend elke keer dat geschuif met die klokken. Nergens voor nodig eigenlijk.

0
69 Harry potter maar zonder bril en sportiever

@68 Nee, natuurlijk maakt het voor jou en mij niet uit of we GMT of UTC zeggen, maar voor de Britten wel.
Als ze zelf al een andere tijd gebruiken, vervalt de term "Greenwich Mean Time" in versneld tempo.
En ze hebben al zo te lijden.

0
70 Hadjememaar

@70
Ja en de Britten hangen toch al zo aan hun tradities. En ooit was het Britse Rijk het grootste imperium aller tijden. En moet je nou eens zien wat er nog van over is. En dan vooral niet te vergeten de Brexit die ook al niet over rozen schijnt te gaan. En als er dan ook nog eens bijkomt dat de term "Greenwich Mean Time" dan gaat vervallen dan is het leed natuurlijk helemaal niet meer te overzien voor ze. Ik zou me in zo een geval dan toch heel ernstig af gaan vragen of het leven dan eigenlijk nog wel waarde heeft.

0
71 rebo

@71 Precies, tradities. Dat houdt ze in leven.
Of dacht je dat ze dood en lauw bier drinken omdat het zo lekker is?

0
72 Hadjememaar

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

5 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

6 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

7 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Bengali First SexColombian Porn HdMom Helping PornBulma NufeEmma Hix Vina SkyBoquete DesenhoEva Lovia PovBollywood Heroine Sex PhotoHot Gay Sex VedioFc2ppv 3139256Hot Bf IndianEbony Dirty Talk PornTu EgaloreNude Asian FemalesAbuelas FallandoIndian Sucking DickSisloveme PornMom Son PornPhatblackpussyThisvidscatBokep JepamgShamele CockKarnataka Sex VideoSunny Leone Sunny Leone Ki BfPorn Pcis자지Sexy Mallu BhabhiAubrey LovelaceAmouranth ProthotWww Touporn ComCars PornAugust Taylor SexHindisexykahaniLatest Sex ClipsBengali FockingSexystewardessNaked Celebrity VideosMultporn 2Payton PresleeClub TugPorn Fak TaxiBlack Old Man PornHuge Tits EscortsPornzog.Teenpics PornMallu Aunty Fucking VideosRealistic PornPornfilmLianne Young PornSilvy AraujoBhai Behan X VideosDanny D Peta JensenLeancrowPorn Asian HookersTelugu Sex TubePregnant Lesbo PornTele Réalité PornOlga Kobzar NudeMeet XxxXxx Video BastWww XxhxBest Sexing VideosFucking StepmomExtreme OrgasmShakeela Sex VideoSeductio PornMyfreecsDanny D GayPorn Movies HsSavita Bhabhi Sexy Video CartoonModel Sex HdCojen En El CarroCandy SamplesAli Cobrin NudeNappi Sex VideoBest Porn TubeGavthi Sex VideoEva Lovia VixenPornographic AnimesBigtit Japan PornRomantic Bhabhi SexRealcreampiePornototale HdChyna Chase PornNayanthara NudeParvati SexGia Itzel XxxBig Naked Sexy BoobsDanny D GifSunny Leone Chuda ChudiThe Hun PornHqpornosSexy Feet PornHuge Anal GapeBig Cok XxxTickles Facial AbuseHornybabysittersHentaiserRoshni MalluShakira NudesCharlie Damlio NakedXnxx Indian Hd VideoFamily Guy UncensensoredIndia Nip SlipPorn Jija SaliDirty Wrestling PitOld Lady AnalDad Son GaysexPornkai.xomBebahan PornAngila White XxxKajal Agarwal Ki SexyEbony Squirters PornPorn Huge BoobsBecome Someone Porn GameCumming On Tits GifBlack Lebain PornCumming Inside MePassion Hd VideoBoobs Sex GifXxx Bf Bf BfKaddu VegetableGay Porn XvifeosPorunohabuNewxxxvideoXxx MasajjAnikha Surendran SexNew Tamil Porn VideosHot Boobs SeduceBrother Sister Xxx Video ComWife Swinging First TimeCarrie-anne Moss NudeAnal Fisting PornBrutal Ball BustingTara Reid NudesXxx Proun VideoFnaf Vanessa PornBpdy Swap PornPiper Perri BlackMom Son RedditTranny Videos PornRead Adult MangaCumming In PublicHqpornorEssieofficialNaked With SiblingsTalentosaCameltoe PornHential VideoKatrina Jade Twitter