door Havermout in Economie  ·  90 Reacties

  • 12
  • 929x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@36 In onze Groen Links gemeente vertelde de GL wethoudster doodleuk dat in 2030 in onze wijk gewoon de gaskraan dicht gaat.
Op de vele vragen die kwamen had ze geen enkel antwoord anders dan: "dat weet ik nu niet" of "daar is niets over bekend"
Lekker bezig, not.

0
51 Willem123

@51 u heeft haar verteld dat u zich gaat warmen aan het vuur van de brandstapel die dan tzt opgericht gaat worden om de laatste groene terroristen op te stoken?

2
52 chouffleur

@50 , Dat is inderdaad het grote probleem, hou energie schaars, dan is het volk er van afhankelijk.

0
53 Positivo

Wat kletsen ze nu "Beter Voor het milieu "?
De industrie wordt weer groter en er moet in Leliestad een tweede vliegveld komen? En ons proberen ze aan de warmtepompen en in elektrische auto te krijgen.Wat te denken aan de elektriciteitscentrales die de boel moeten gaan ondersteunen.Daar we het met zonnepanelen en windmolens ook niet gaan redden?Hoeveel CO2 besparing zal dat dan op gaan leveren? Integendeel er zal veel meer CO2 vrij komen dan dat nu het geval is.En dan nog maar niet te spreken over wat de extra vliegbewegingen met het milieu gaan doen.Want Leliestad wordt gewoon een tweede Schiphol.Jou en mij proberen ze wijs te maken dat het allemaal beter is voor de toekomst.Het was eerst zure regen,daarna de ozonlaag en nu is het de opwarming van de aarde.Het gaat alleen maar om het grote geld van de hoge heren daar ze aan jou en mij maling hebben.Maar ze proberen ons wel een schuldgevoel aan te praten dat we het milieu verzieken met allerlei mooie praatjes en filmpjes over de Noordpool waar het ijs dunner word.Aan mij wordt geen schuldgevoel aan gekletst als die grote heren er goed van vreten.

0
54 Eindpenthode

Gemeenten maken nu al plannen om wijken gasloos te maken. Nieuwbouwhuizen zijn al gasloos want dat mag niet meer. En in Goes zijn de laatste 10 jaar al 4 complete gasloze wijken uit de grond gestampt en de 5e word nu gebouwd Allemaal klimaat neutraal. En die verkopen als een tirelier.

En er is al een berekening gemaakt dat verwarmen met een warmtepomp op de termijn goedkoper uitvalt dan nu op gas. Daar is ook in meegenomen dat er op gas 30% extra belasting gaat komen en op elektra 20% korting. Dit gaat in op 2020?

3
55 Jan met de korte achternaam

Mijn nieuwbouw huis komt gewoon met aardgas hoor.

0
56 corretje

Snap heel goed dat er meer cv ketels verkocht zijn...het alternatief is gewoon te duur en nog maar de vraag of het gaat werken.
In de nieuwbouw wijk de Teuge in Zutphen is het uitgelopen op een drama!
De pompen kregen de woningen niet warm gestookt met als gevolg dat de mensen elektrische kachels erbij moesten kopen dat gaf problemen met de eindafrekening die viel honderden euro's duurder uit.
Hier een stukje uit de Stentor:
ZUTPHEN - Het warmtepompproject in de 'duurzame' Zutphense woonwijk De Teuge stopt. Elk van de 187 woningen in de wijk krijgt binnen een jaar alsnog een eigen gasgestookte CV-ketel of een andere energievoorziening. Dit bedoel ik!

0
57 claartje

@57 Voordat dit speelde heb ik een nieuwe aangeschaft
Vorig jaar en denk er over na tegen de tijd dat deze versleten is
en ze zijn nog te koop gewoon een reserve vast aan te kopen
Dat zal ze leren

1
58 GOTCHA666

@55 Op termijn jan Jan maar dat is meer dan een leven momenteel
Huizen zijn al moeilijk te betalen zeker voor starters
Die worden dan binnenkort nog 40000 euro duurder
Ook de huren stijgen natuurlijk want die extra 40000 moeten wel worden terugverdient

Best andere oplossing dan een CV ketel maar niet met extra kosten van de burger

1
59 GOTCHA666

Als de winter echt invalt dan verkleumen de bewoners in warmtepomp huizen.
-5 bij oostenwind is niet tegenop te stoken.
Houtkachel erbij..

1
60 chouffleur

@59 ik las al van een woningbouw vereniging die diverse opties had. De beste optie was een nieuwe voor en achtergevel met 3 dubbel glas en een dak vol zonnepanelen en warmtepomp. Kosten 80.000 euro. De huurprijs zou dan wel stijgen maar niet meer dan dat ze nu voor de energie betaalden. Dus wat je bespaard geef je dan aan de woningbouw en het kost je niets extra.

1
61 Jan met de korte achternaam

@61 Geloof je dat sprookje nu zelf
80000 euro over 30 jaar hypotheek van het huurhuis van de woningbouwvereniging
Dat is nogal wat je moet besparen op energie dan

1
62 GOTCHA666

@55 Blijkbaar weet U er heel veel van. Toevallig had ik eerder vanavond op een ander draadje wat vragen aan U gesteld, helaas nog geen antwoord gezien. Maar misschien had U dat niet gelezen dus bij deze nogmaals de vragen:

En U kunt mij vast wel vertellen waar al die benodigde electriciteit vandaan moet komen als iedereen in 2030 een electrische auto rijdt, een warmtepomp heeft draaien en electrisch kookt.
En ook weet U vast wel welke concrete stappen men gaat nemen vanaf morgen om voor 2030 de infrastructuur vwb electriciteit aan gaat passen om al die electriciteit zonder storingen aan de klanten te kunnen leveren.
Tenslotte: wat is de concrete millieuwinst van het overgaan op electra ipv gas

0
63 kdekat

@62 het gehele bedrag wat je voor gas en elektra per jaar kwijt ben dat bespaar je dan. Je huis is klimaat neutraal daarna. Alleen water betaal je dan nog.

2
64 Jan met de korte achternaam

@63 Als Noorwegen het kan dan kunnen wij het ook of desnoods een kerncentrale of thorium centrale erbij. Het kabinet draait zowiezo ik 2030 de gaskraan dicht

2
65 Jan met de korte achternaam

@64 Fout Jan
Wil je echt off grid gaan dan of wil je nog aangesloten zijn op het electra net
Dan betaal je in ieder geval voor de leveringskosten

5
66 GOTCHA666

@65 Geen probleem maar ik heb voor die tijd echt geen 80000 euro liggen

6
67 GOTCHA666

@65 Ook ga je de fout in de gaskraan gaat pas in 2050 dicht
Zie het artikel ben nu 50 hier
dan ben ik 82 als ik nog leef en dan zit ik wel een tehuis die mogen zich dan druk maken over dat energieverhaal

6
68 GOTCHA666

@65 Ik stel concrete vragen en dan verwacht ik ook concrete antwoorden.
Wat ze in Noorwegen doen zal allemaal wel maar hoe gaat men de infrastructuur in Nederland de komende jaren aanpassen om aan de gigantische stijging van electra verbruik te kunnen voldoen.Ik neem dat men dit al had uitgewerkt voordat men met het idee kwam dat iedereen van het gas af moet.
Een extra kerncentrale? Wat vindt Diederik samson daarvan of zijn maatjes van groen links?
Een Thorium centrale voor 2030? Zou leuk zijn maar zie jij dat ook daadwerkelijk gebeuren?
tenslotte (en dat is het doel van het klimaat akkoord volgens mij) : hoe groot is de millieuwinst bij het stoppen met gas?

0
69 kdekat

@66 die huizen heb ik begrepen gaan van het net af en houden alleen de water meter nog. De andere meters worden verwijders

1
70 Jan met de korte achternaam

En iedereen focust op een warmtepomp maar in Goes zijn er vier verschillende woonwijken gebouwd klimaat neutraal zonder warmtepomp. Met 4 verschillende verwarmingssystemen, Er zijn dus goede alternatieven als je het misschien met meer mensen doet

1
71 Jan met de korte achternaam

@70 Weet U dat zeker? Maar waar komt dan de benodigde stroom vandaan als de zonnepanelen niets leveren (bijvoorbeeld 's avonds in de winter?)

0
72 kdekat

@72 Zonder stroom doet die waterpomp ook niks is nogal een stroomvreter
Jan wil nog een stap verder gaan volledig klimaatneutraal
Best moet hij zelf weten maar dat is niet de norm

9
73 GOTCHA666

@72 ik heb het niet berekend maar ik weet dat er zeer veel huizen volledig klimaat neutraal worden en dat die los gaan van het net. Hier is dat ook zo berekend. Ik denk zelf door accu's. van Samsung dat doen ze ook vaak

1
74 Jan met de korte achternaam

@71 Niet relevant er moet een oplossing komen zonder grote investering van de burgers
Dat is de oplossing

9
75 GOTCHA666

@75 dat denk ik ook en dan zitten ze ook nog met een ander probleem waar de meeste mensen last van hebben. Dat komt er nog bij. De meeste huizen zijn "verkeerd" gebouwd. Die houden alle warmte binnen en laten het nooit meer gaan. Door toenemende warme dagen word het zweten dus moet je iets hebben om te koelen in de zomer

0
76 Jan met de korte achternaam

@76 Dat is idd zo en te extreem isoleren is ook niet gezond
Je moet toch luchten

10
77 GOTCHA666

@76 Okay, laten we er van uitgaan dat dit met accu's lukt en dat die kosten zijn inbegrepen in de 80.000 Euro uit het voorbeeld van de woningbouwvereniging. Dan gaat dat de woningbouw vereniging veel geld kosten op termijn ben ik bang als de huurverhoging bestaat uit het bedrag dat men eerder kwijt was aan gas en electra. Ik ben per jaar ongeveer 2500 Euro kwijt aan electra en gas . Als de huurverhoging dus 2500 Euro per jaar is duurt het 33 jaar voordat de woningbouwvereniging dat geld (80.000 Euro) terugverdiend heeft, en dan laat ik buiten beschouwing dat de woningbouwvereniging dat geld ergens moet lenen en dus rente moet betalen.
Helaas gaan zonnepanelen en warmtepompen niet 30 jaar lang mee en zal men ook nog eens vervangings en/of onderhouds kosten hebben.
Wie gaat het verschil betalen?

0
78 kdekat

We kunnen natuurlijk ook al dat brandhout, wat zich politici noemt, opstoken.

0
79 in holland

1 er is nog genoeg gas in de wereld voor minimaal 150 jaar en ik zag zelfs ergens het getal van 300 jaar. Inieder geval meer dan genoeg dus.
2.absurd om als overheid je burger 's zo te willen uitknijpen vor wat waanideeën
3maar vergeet niet dat de meerderheid van de Nederlandse burgers op 1 van de P coalitiepartijen hebben gestemd en in veel grote steden die idioten van GL aan de macht hebben geholpen. Dan moet je nu dus niet klagen. Een volk krijgt de overheid die het verdient. Ook dit wanbeleid. Dus ga maar vast sparen of stem volgende keer op pvv of fvd.

0
80 PFL

* Verwijderd door de redactie *

81 hk-sr

Logisch, want die warmtepompen zijn nog veel te duur.

Ze moeten gewoon dikke korting geven en dan is Nederlander om.
zoals bijv. 75% korting.

0
82 Handalf

Ik ben echt voor een beter milieu maar hier kan ik helemaal niks mee.
Gaan we alles wat niet met warmte pompen warm te stoken is totalloss verklaren en tegen de vlakte gooien? Lekker voor het milieu
Ook effe een huisje om je huis bouwen om het e.e.a rendabel te amken is verre van milieu vriendelijk.

Het is anti poetin hystery met het smoesje milieu!
Als Poetin aftreed gaan al die gas plannen van tafel

0
83 kloothommel

** gebruiker verwijderd **

De terreur van de groenen loopt de spuigaten uit maar hier zien we dus duidelijk dat de bevolking zich niet laat belazeren door een paar doorgesnoven groenen .
Het probleem is echter dat ze zoals hierboven beschreven via extra belastingmaatregelen het gas zo duur gaan maken dat het lijkt alsof elektra goedkoop wordt .
Hier wordt alles via belasting dwangmaatregelen door de strot van de bevolking geduwd terwijl de meerderheid het er niet mee eens is , maar er komt een dag dat de bevolking terug slaat en dan is het hek van de dam .

84 verwijderd682241

@84 Er komen nog zoveel regeringen tot 2050 dus relax maar
Dit gaat echt niet gebeuren

2
85 GOTCHA666
86 GOTCHA666

@38 Niet zo standaard waarschijnlijk nee

2
87 GOTCHA666

die ontwikkeling laat alleen maar zien dat de mensen jullie zat zijn met "het milieu" .
de 1ne na de andere smoes word verteld en kost ons altijd geld.
ze kijken maar even met hun doelstelling ,die toch onhaalbaar zijn op verschillende manieren.

0
88 ongelovenloos
89 Strongoli

@86 Dank je wel. Dus volgens die site zou een luchtwarmtepomp in mijn geval ongeveer 2900 Kwh/jaar gebruiken. Ik heb her en der het internet afgeplozen om dit uit te zoeken en ik denk dat dit aan de lage kant is. Stel dat het inderdaad 2900 kwh is dan is dat sowieso een verdubbeling van mijn huidige stroomverbruik en dan moet ik straks ook nog van koken op gas overgaan op koken met electra. Nu heb ik toevallig ook eens uitgezocht hoeveel zonnepanelen ik op mijn huis moet plaatsen om 3000 kwh op te wekken, volgens de NUON site zijn dat er 11.Bij (stel) 6000 kwh/jaar in de toekomst zouden dat er 22 moeten worden, helaas passen die niet op mijn dak. Daar ga je dan met energieneutraal wonen, kan dus niet. En dat zal voor heel veel bestaande woningen gelden vrees is (en dan is mijn mijn dak ideaal naar de zon gericht en woon ik aan de kust met de meeste uren zon per jaar in Nederland.)
Wat mij eigenlijk het meest stoort aan dit hele gebeuren is dat niemand mij kan vertellen hoe men al die extra stroom die benodigd is voor gasloos verwarmen en elctrische autio's opladen bij de woningen gaat krijgen, het lijkt mij sterk dat ons huidige stroom netwerk dit aan zal kunnen. Ook krijg ik nergens een duidelijk antwoord op de vraag hoe die stroom straks allemaal opgewekt zal gaan worden. Men komt niet verder dan : misschien zus, hopelijk zo , wellicht een extra kerncentrale/thorium centrale.
Je zou toch verwaxhten dat Diederik samson en consorten dat al hebben uitgedacht voordat ze met die visie "Nederland moet van het gas af " kwamen?

0
90 kdekat

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@7 Naar de letter, alleen als die Joden lid zijn van de Israëlische regering. ...

1 minuut geleden geplaatst door Hendrianus

Querido not
Offtopic

@2857 Ging allemaal goed - de postbode had er een brievenbuspakje van gemaakt 😎Vrijmibo is de vrijdagmiddag borrel. ...

2 minuten geleden geplaatst door Querido not

VBOH
Offtopic

@2855 Ja sorry jij kwakt persoonlijke informatie hier in het 'riool'.Dan zul je voor moeten aftikken. 😉 ...

3 minuten geleden geplaatst door VBOH

ongelovenloos
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@6klopt , dat gaat van binnen uit want er zitten er genoeg verspreid over de EU ....

3 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

progressiefliberaal
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

Terwijl juist van zoetstoffen - die zo verhoudingsgewijs aantrekkelijker worden gemaakt - steeds weer blijkt dat ze ontzettend schadelijk zijn....

4 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Querido not
Offtopic

@2843 Gefeliciteerd - en hoe heet het wurm? Baby Jaga soms? Of toch maar Baby Yaga?...

4 minuten geleden geplaatst door Querido not

VBOH
Offtopic

@2854 O gelukkig! Ik begrijp daaruit dat je niet onder de tomatenpuree bent komen te zitten na mijn mislukte experiment met het verzenden van ...

5 minuten geleden geplaatst door VBOH

progressiefliberaal
Veelgebruikte zoetstof in snoep en frisdrank mogelijk schadelijk voor gezondheid

En in plaats van die zoetstoffen te belasten, gaan we normale suiker nog eens extra belasten.https://www.nu.nl/economie/6310667/kabinet-wil-...

5 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

elsemiek
Offtopic

@2833 Thank you .proost ...

6 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Hendrianus
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@4 Jodenhaat is altijd fout en moet niet verward worden met een Jood haten omdat deze verantwoordelijk is voor fout beleid in de Israëlische re...

6 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Porn Ts BlackVideos Xxx PornoDiane Morgan NudeCarsi B PussyBritish Blue FilmStepmom Porn XhamsterPorno19Random Sex ChatAntervasna Com In HindiXxx Sex Video YogaSexy Jill XxxReal Hot Sex VideoNamitha Porn VideosMia Khalifa Sxy VideoKorean Adult Movies DownloadFifty Shades Of Grey HotXnxx DowlonadMz SucktionJim Slip PornIndian PoernTinderslutBig Boobs FuckingBig Boobs New PornShower VoyeurPeliculas Gratis PornosTwitter.nudeHidden Cam PormTamil Aunty XhamsterHebah Patel XnxxRico StrngXxx PronoNia Sharma BoobsElizabeth JolieHottiepornCiera RogersCartoon XxxMa Beta Xxx VideoPornxxxcomAlexis FawksTrukait OnlyfansHentai SubredditsBrazzers Vidoes FreeCream Pie CloseupLesbian Strapon SexXxx Sexy Com VideoNaked BlackwidowTribbingSex In The SnowMom And Sister X VideosGrooing TitsHello Neighbor PornCasting With WoodmanHand Job PornLeah Remini NakedBlack GaypornoAmazon PornFull Hot Porn VideosAtkhairyPorn SeBoy And Girl XxxxRedtub DownloadHot Romantic Full MovieSherlyn Chopra New NudeDaenerys Sex SceneMoster Porn 3dAingapore PornThe Por N DudeManga.origineVideo Erotique FemmesKaley Cuoco SexualityBootybyshel NudeDeshi Bhabhi XxxxCouple Fucking ImagesTheylovebaduVillage Outdoor MmsMia Khalifa PromUllupornLesbiqn TribbingNotmyequal PornSexual Hot PornPornoo+18Bouncing Tits On TumblrNude Pics Of BlondesTannu XnxxExtreme Taboo PornTitanic Nude CeneMr Deepfakes ComSara Jean Underwod NudeNude Girl PhotoshootShirtlift LoraWww Ddf NetworkCrazy Sex PornBarb CummingMomfootjob3d FreepornMulheres Peladas GostosasFilipino PornosCom Xnxx VideoPng In PornKiller Katrin PornPornstar Porn ComXmoviesfryouThick Evony PornXnxx Big Boob'sYoung Tranny PornSexo De LésbicaCorn PornhubHeroine XxxxBody To Body Massage PornSexyrussiangirlsAunt Judys XxxGirlfriend GangbangedBig Tit AsainBollywood Movie XnxxXxx Romans VideoNew Sax XxxMalayalam Super SexThe Dreamers Watch OnlineMako Oda UncensoredGirlsdoporn IndianXtits3d FutaneriHouse Wife In NudeMallu Sex ChatKaden Kross18 And Abused PornFit18.comPornografia GratiaTeenagers Porn HdBhai Behan XnxxTamil Actress Nude LeakedDaddys In Total Control Sean Duran Gay Porn2022 HentaiSunny Leone Ki X VideoKamsutra Hindi FilmBus SexxViolet Myers PovAnhela White PornFree Xxx NoviesNylon CumshotSites For Free Porn MoviesJodi Lyn Okeefe NakedAriel AnderseenTelugu Gay ChatEliz NudeMost Sexiest PornstarAnny AuroraChloe Night Xxx情色电影Kazumi Leak