Economie
  • 12
Klimaatpaus Ed Nijpels is zelf geen heilige met zijn woonboerderij in Friesland. Het kapitale huis heeft het meest klimaatonvriendelijke energielabel dat er bestaat. Opmerkelijk, want de groene VVD-prominent roept Nederlanders voortdurend op om energiebesparende maatregelen te nemen. ...

6 maanden geleden door Mijn waarheid

REAGEER MET EEN EMOJI
13
1
1
LEES MEER OVER

Jah, D66 is voor de bühne ook flink aan het klimaatdeugen:
https://rookoverlast.wordpress.com/2017/02/10/d66-standpunt-houtrookoverlast/

En wat doet de klimaatpaus van D66 zelf:
https://www.youtube.com/watch?v=RUdyrggParY

yeah right...

1 Hans Brinker    
6 maanden geleden door Hans Brinker
3
Meld

Geen bijzonderheden, we kennen mekaar weer. Het milieu interesseert ze echt geen ene moer. Maar het plebs moet wel deken aan de katalysator, flikker op man.

2 caso    
6 maanden geleden door caso
2
Meld

De Nederlandse Al Gore zullen wij maar zeggen. Ook zo'n praatjesmaker met een energie slurpend huis.

3 Mijn waarheid    
6 maanden geleden door Mijn waarheid
2
Meld

Milieubesparen is voor het klootjesvolk ...

4 Eb    
6 maanden geleden door Eb
1
Meld

@2 en ook van het gas af, een van de meest schone energie die we kennen. Dat klimaat gaat de gewone man/vrouw nog heel veel geld kosten.

5 Mijn waarheid    
6 maanden geleden door Mijn waarheid
2
Meld

Maar wel altijd met zijn arrogante kop verkondigen dat ie het milieu zo belangrijk vindt!! Net zoals Willem-Alexander...

6 Topperz    
6 maanden geleden door Topperz
1
Meld

@5 , niet alleen veel geld, het milieu gaat heel langzaam meer en meer naar de klote.

7 caso    
6 maanden geleden door caso
2
Meld

Hypocriete figuren net als de Groen Links figuurtjes, rijden in grote auto,s, stappen in een vliegtuig om op vakantie te gaan en sluiten hun ogen wat er gebeurd in Europa met de migratie en de onrusten hier over.

Heel Europa zit aan het gas en wil het uitbreiden alleen Nederland wil weer eens Best of the Class spelen onder druk van de linkse goed mensen.

8 zoutzuur1    
6 maanden geleden door zoutzuur1
2
Meld

Boerderijen als die van Nijpels hebben meestal het G label. Voor de meeste bewoners is het financieel onhaalbaar om hun huis echt zuinig te maken.

Ik woon zelf in een vergelijkbaar pand. De muren zijn steens (geen spouw), de meeste Kamers hebben deels glas in lood ramen, verwarming met gaskachels. Alleen een totale verbouwing/renovatie zou het energiezuinig maken. Dat gaat niet gebeuren. We gebruiken relatief veel gas, maar de kosten daarvan zijn verwaarloosbaar vergeleken met de verbouwkosten.

9 Myth63    
6 maanden geleden door Myth63
8
Meld

@7 idd en de natuur wordt ook helemaal de nek omgedraaid. Ik vind het heel erg voor onze kinderen, in wat wereld gaan zij groot worden. Van figuren als Nijpels van de VVD en Gore Al hoef je echt niets te verwachten. VVD en klimaat een slechter combinatie bestaat haast niets.

10 Mijn waarheid    
6 maanden geleden door Mijn waarheid
0
Meld

@10 , kent U de documentaire "Beerput" van 2doc, uitgezonden december vorig jaar?
https://www.2doc.nl/documentaires/series/2doc/2017/december/beerput-nederland.html

Allemaal VVD-ers!!!!!!

11 caso    
6 maanden geleden door caso
0
Meld

Ik had de documentaire niet gezien, bedankt voor de tip. Ik ga zeker even kijken.

12 Mijn waarheid    
6 maanden geleden door Mijn waarheid
0
Meld

@12 , die mogen ze nog wel een keer herhalen op npo vindt ik. En wat nog het meest trieste is? Er is sindsdien NIETS positiefs veranderd.

13 caso    
6 maanden geleden door caso
0
Meld

@8 vergeet de druk uit Washington niet. Het is een logische keuze om aardgas uit de Russische Federatie te importeren, de Nord-stream ligt er al. Dat wij vanwege het milieu over moeten stappen naar energie sluipende warmtepompen is gewoon een politieke leugen.

14 Eric    
6 maanden geleden door Eric
2
Meld

Vvd en milieu.. die hebben enkel iets met het milieu waar ze uit komen.

15 Voorzittershamer    
6 maanden geleden door Voorzittershamer
0
Meld

Echt een VVDer

16 tegenzinnig    
6 maanden geleden door tegenzinnig
0
Meld

De groene dictatuur heeft het in NL voor het zeggen. Waarom moet dat schone gas weg? Alle infrastructuur ligt er. maar na de aardbeving in Zeerijp (kantelpunt) zag de groene dictatuur de kans schoon om definitief hun zwaar gesubsidieerde plannetjes (bv de windmolens) er door te drukken. Nu wordt iedereen in NL op kosten gejaagd en komen er mensen letterlijk in de kou te zitten, maar dat zal die volgevreten VVD-er alias de klimaatpaus een zorg zijn.

17 Mijn waarheid    
6 maanden geleden door Mijn waarheid
0
Meld

@7 kunt aanwijzen waar 'het milieu' eraan gaat? Volgens mij wordt Nederland steeds schoner. Minder kolencentrales, meer gas centrales. De volgende stap zou kernenergie moeten zijn. In grote delen van de wereld wordt kernenergie gezien als de beste methodes om de zeer sterk groeiende energie behoefte zonde al te veel schade aan het milieu te bewerkstelligen.

(windmolens en zonnepanelen zetten echt geen zoden aan de dijk).

18 Myth63    
6 maanden geleden door Myth63
8
Meld

@18 , vervuiling van scheepvaart, vlieguigjes. Het hele co2 gebeuren is nog het minst erg, jammergenoeg blijven we boompjes rooien voor wat palmolie en de vlees/zuivel industrie.

19 caso    
6 maanden geleden door caso
1
Meld

Bij @14 bedoel ik natuurlijk energie slurpende warmtepompen. Excuus.

20 Eric    
6 maanden geleden door Eric
0
Meld

Tja. Niet verwonderlijk als je weet dat de klimaat doelen van parijs slechts 0,0003 graden winst oplevert.

21 Nos Calan Gaeaf (s7p)    
6 maanden geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)
3
Meld

Typisch weer een VVD’er en wij als burger maar netjes gehoorzamen wat ons opgedrongen word. Mijn energielabel kwam net niet aan de A maar bleef steken op B ook niet slecht vind ik.

22 Interessant    
6 maanden geleden door Interessant
1
Meld

Haha, uiteraard.
Halsema reed een dikke Mercedes Diesel.
Niet dat ik ze ongelijk geef maar blaas dan niet zo hoog van de toren. question

23 Wild Rover    
6 maanden geleden door Wild Rover
1
Meld

@9
Ik begrijp je wel hoor maar je kunt ook beetje bij beetje de boel aanpassen en dus niet alles tegelijk, snap echt wel dat het veel geld kost.

24 Interessant    
6 maanden geleden door Interessant
0
Meld

@23 Halsema kwam een aantal jaren geleden, toen ze zich even terugtrok uit de politiek ook in het nieuws vanwege het feit dat ze haar kinderen bewust naar een "witte" school had gestuurd terwijl haar partij multiculti als uitgangspunt heeft. Niets zo opportunistisch als een politicus.

25 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

@25 Jep, ze probeerde eerst een zwarte school maar dan was niet zo'n succes.
Geef ik haar ook geen ongelijk in trouwens. question

26 Wild Rover    
6 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

Dat zegt niet zoveel, zelf wonen wij ook in een huis uit circa 1870 waar zo'n label aan werd gegeven. Muren en dak volledig geïsoleerd, overal HR++ glas en een nieuwe milieuvriendelijk CV- ketel. Niemand komt ook langs voor een inspectie, ze gaan er blijkbaar automatisch vanuit dat een dergelijk huis vanaf 1870 nog in zijn oorspronkelijke staat verkeerd.

Het was aan ons om te bewijzen dat het hoge label niet terecht was, maar zo werkt het niet natuurlijk. Als Ronin automatisch een aanslag krijgt voor motorrijtuigenbelasting voor een Mercedes Diesel uit de jaren zeventig die hij helemaal niet heeft of had maar hij in een zuinige Aygo naar zijn werk rijdt beland deze aanslag ook onbetaald in onze papier container. Aan ambtelijke luiheid/gemakzucht verspil ik echt geen enkele tijd of moeite.

27 Ronin    
6 maanden geleden door Ronin
1
Meld

@27 Hier ook een ouwe bende maar vorig jaar behoorlijk geïsoleerd want Moeders klaagde over de tocht. question

28 Wild Rover    
6 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

@27 Haha hier vrijwel dezelfde situatie. Huis uit 1854, alles is modern inclusief airco en zonnepanelen. En ja hoor, ook bij ons moesten wij degene zijn om te bewijzen dat het hoge label niet terecht was.

Toen ik zei dat ik er verder weinig verstand van heb was de repliek "nou, dan zal het hoge label nog wel terecht zijn". Toen brak m'n klomp en hing ik maar op voordat ik boos begon te worden. question

29 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
0
Meld

@28
Ik overweeg wel serieus de aanschaf van zonnepanelen op ons dak, Wild Rover. Wij hebben een wolfskap op het zuiden, daar kunnen ze mooi op.
Het heeft ook wel wat, een ouder huis.

Mocht je ooit een keer in de buurt van 't Oldambt komen ben je altijd welkom natuurlijk, maar laat die Turkse honden van jou dan wel thuis want dat gaat niet klikken met onze herder (-:

30 Ronin    
6 maanden geleden door Ronin
1
Meld

@30 Ik kan je zonnepanelen serieus aanraden! Goede investering, zeker tegenwoordig nu het rendement van de panelen steeds beter aan het worden is, en de prijs ook steeds milder begint te worden.

Wij hebben onze panelen nu in combinatie met een Powerwall (met dank een de tip van een gebruiker alhier) en dat werkt echt super! 't Is jammer dat je in Nederland (nog) niet volledig onafhankelijk van de energiemaatschappij kan zijn.

31 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
0
Meld

@29
Ik verbaasde mij ook over deze werkwijze, en ik vermoed dat het bij deze boerderij van Nijpels weleens hetzelfde verhaal kon zijn. Ik heb ook verder geen actie ondernomen Bluth, ik heb ze uitgenodigd voor een inspectie maar dat wilden ze niet. Het was aan mij om hun ongelijk aan te tonen, dat was voor mij einde verhaal.

32 Ronin    
6 maanden geleden door Ronin
0
Meld

@31 Dank voor jouw reactie, ik ga mij eens verdiepen in zo'n Powerwall.

33 Ronin    
6 maanden geleden door Ronin
0
Meld

@30 We zullen wel zien. En die kutTurken van mij blijven sowieso wel thuis want ze zijn niet zo van het integreren. question

34 Wild Rover    
6 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

@32 Ja, echt absurd dat het aan de huiseigenaar is om alles te controleren om ervoor te zorgen dat het juiste label op je huis komt. Nodig je ze uit om zelf langs te komen, ook hier weigerde ze dit omdat dit hun taak niet was volgens de meneer aan de telefoon. Ik heb het daar ook maar bij gehouden, geen zin om me er verder over op te winden en dat verkeerde label hebben we toch geen last van.

@33 't Is wel even een investering, maar samen met de zonnepanelen de beste investering die we hebben gemaakt. Met al die zon van de afgelopen maanden hebben we geen netstroom verbruikt, en dankzij de Powerwall geven we eigenlijk ook niets terug (slaan het zelf op).

35 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
0
Meld

Ieder huis heeft standaard energie label G. Vervolgens hopen ze in Den Haag dat u bezwaar gaat maken en dat levert Den Haag en andere kliekjes weer geld op. Bij verkoop miet he een bewijs kunnen overleggen van je energielabels. Zo niet kost het 300 euro geloof ik. Nou die boete is goedkoper dan alle energie aanpassingen aan een huis.

36 Een hardwerkende ZZPer    
6 maanden geleden door Een hardwerkende ZZPer
0
Meld

@3
Al Gore is idd ook zo’n waardeloos figuur met een footprint die 21,3 x groter is dan een gemiddeld Amerikaans gezin. En dat is dus al gigantisch, de Amerikanen hebben alleen al vijf aardes nodig om dit vol te houden. Dat gaat dus niet goedkomen.
https://www.dailysignal.com/2017/08/15/al-gores-carbon-footprint-hypocrisy/
Verder is Edje ook erg succesvol gebleken op financieel gebied, niet helemaal relevant maar toch.
http://925.nl/archief/2009/10/02/commissaris-ed-nijpels-verlaat-geruisloos-dsb-bank/

37 Al    
6 maanden geleden door Al
0
Meld

Het zijn allemaal praatjesmakers die hun zakken vullen in milieuorganisaties.

38 WHuls    
6 maanden geleden door WHuls
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
De bevolking in Afrika verdubbelt, hoe gaan w...
Binnen 30 jaar is de bevolking van Afrika mee...

1 dag geleden door Crezee

Verdronken migranten zijn geen afval
Op een heuvel aan de kust van Tunesië ziet Am...

13 uur geleden door Wilmama

Mueller heeft bewijzen dat Trump-adviseur Sto...
Roger Stone, een oude vriend en al lange tijd...

1 dag geleden door Nu.nl

Gele hesjes acte 14 live
Al in meerdere steden akties

1 dag geleden door dloops

Gele hesjes scanderen antisemitische leuzen n...
Voor het veertiende weekeinde op rij hebben d...

24 uur geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
WijzeDwaas
Italianen rillen bij de gedachte aan rokjes o...
Heeft iemand vandaag al een rokje gesignaleer...

minder dan een minuut geleden door WijzeDwaas

Robin
Meningokokken B: waarom zit het niet in het v...
Het patroon dat wereldwijd herkenbaar is. ...

minder dan een minuut geleden door Robin

Wokkel
Trump weer eens woest om treffende persiflage...
@18 Jij denkt dat Trump zelf die grens gaat b...

1 minuut geleden door Wokkel

Rinze
Zo’n 3 miljoen Nederlanders hebben problema...
Ik zou toch zweren dat dit topic over mensen ...

1 minuut geleden door Rinze

WijzeDwaas
GroenLinks vol jonge, langharige truidragers ...
Toen ik jong was had ik ook een langharige tr...

1 minuut geleden door WijzeDwaas

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig