door iedereen heeft recht op mijn mening in Buitenland  ·  81 Reacties

  • 3
  • 519x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49 Lees anders even het hele artikel waarvan ik de link gaf. Daar staat meer dan alleen het stukje wat ik gekopieerd heb.

Ik had dus wel gelijk. De onderhandelingen zijn al geweest, er zou iemand worden vrijgelaten aan de ene kant, en dan zou aan de andere kant die dominee worden vrijgelaten. Dát was de deal. En wie houdt zich er weer eens niet aan?
Juist ja, de cola doorspoelende en iPhone slopende Turken.

6
51 xtremy

@51
Wie heeft Amerika dan vrijgelaten?

2
52 GreyB

@45

"Maar zoals ik al zei, ik volg niet alles.
Dus onderhandelingen zijn al geweest. Amerika heeft zich aan de deal gehouden, maar de Turken (uiteraard) nog niet."

Lekker kromme logica hou jij erop na.

Eerst zeg je dat je iets niet zeker weet.
En vervolgens baseer je een stellige conclusie op die onzekerheid en brengt dat als een vaststaand feit?

3
53 Endandit

Dat doet Trump weer goed. Aanpakken die dictators.

6
54 JackKropotkin

Opmerkelijk dat er mensen zijn die maar niet willen inzien dat die gevangenen Erdogans gijzelaars zijn, die hij gebruikt om anderen mee af te persen.

Nuf said

4
55 Herr Wolf

@35 Het is een dominee the end. Die lui richten enkel schade aan, met name aan de hersens van kinderen.

0
56 Harry Kroepoek

Uit jouw link:
"Ook zouden de VS Hakan Atilla, een oud-bestuurder van Halkbank die in de VS een celstraf uitzit, uitleveren aan Turkije. In ruil zou Ankara Brunson vrijlaten."

Hebben de VS hem vrijgelaten dan?

2
57 GreyB

@57 Tegen wie ben je nu weer aan t ratelen?

6
58 JackKropotkin

@48

https://www.theguardian.com/world/2018/aug/13/turkish-lira-crisis-caused-by-standoff-between-trump-and-erdogan

Verrassend: Trump verkeert weer eens in de verondersteling dat hij een deal gesloten heeft .....

2
59 Endandit

@52 Amerika heeft er voor gezorgd dat er iemand is vrijgelaten. Staat ook zo in het artikel.

@53 Ik stel de dingen zeker waarvan ik weet dat ik het gelezen heb. Ik houd de opties open voor de dingen die ik nog niet gelezen heb.

5
60 xtremy

@59

Stukje uit dat artikel

“It took place on the margins of the Nato summit,” the source told the Guardian. “Erdoğan asked Trump for help with the lady in prison in Israel. There was only the two of them and a translator. Trump said: ‘I need some traction on the pastor first.’ When Erdoğan said OK he meant that we are working on it. Then [US vice-president Mike] Pence, due to midterm election considerations, messed things up. Trump confused a process for an agreement.”

1
61 Endandit

Met een bondgenoot als Turkije, die er de zelfde afpersingspraktijken als bijvoorbeeld Noord-Korea & Iran op nahoudt, heb je geen vijanden meer nodig.

4
62 Tepelteefje

@59 The Guardian wordt ook steeds extremistischer en complotteriger sinds Trump de president van de VS is.

7
63 JackKropotkin

@37 "daar gaat Turkije over"

Uw kennelijke vertrouwen in de Turkse rechtsstaat & haar juridische systeem is zowel achterhaald als stuitend & gevaarlijk.

2
64 Tepelteefje

@63

Oh ja, nu is het weer de schuld van de boodschapper.
Hoe geloofwaardig is het ook dat Trump een gesprekje in de wandelgangen volkomen verkeerd uitlegt?

Ik bedoel maar:
- Noord Korea zou al haar kernwapens opdoeken.
- Hij had een prima overeenkomst getekend op de G7 conferentie. eh ....
- Hij had geweldige gesprekken met China en er zou een goede deal komen.

Hoeveel wil je er hebben?

2
65 Endandit

@65 De trumpofobie van the Guardian kennende en het gebruik van zaken als 'sources say' geeft gewoon aan dat die krant haar onderbuik weer eens gebruikt.

7
66 JackKropotkin

@64
Nee, helemaal niet. Turkije is afgegleden tot een dictatoriale staat. Maar
Dezelfde mensen die nu janken over deze dominee, hebben normaal hun mond vol over soevereiniteit. Je kunt het niet leuk vinden, maar Turkije gaat daar zelf over, net als de VS of Rusland..

Trump is geen haar beter dan Erdogan. Alleen heeft Trump nog niet de tijd gekregen om wetten aan te passen die hem meer macht geven. De democratie is in de VS gelukkig wat sterker...

3
67 GreyB

@67

Hoe dan ook: In dit soort gevallen is het soort maatregelen dat Trump nu neemt schieten met een kanon op een mug.

Na meer dan een jaar met sancties gestrooid te hebben zonder ook maar enig effect is Trump er nog steeds van overtuigd dat ze werken.

3
68 Endandit

@68
Precies.
De acties van 'leiders' als Erdogan, Trump en Poetin maken de wereld er niet beter op..
Allemaal gorilla's die met eigenbelang bezig zijn en daar mag de rest van de wereld voor 'bloeden'.

Hele gevaarlijke ontwikkeling.

4
69 GreyB

@66

Overigens: het gegeven dat na dat gesprek waaraan The Guardian refereert Turkije de priester van de gevangenis naar huisarrest heeft verplaatst is een behoorlijk sterke aanwijzing dat er een dikke kern van waarheid in het verhaal zit.

2
70 Endandit

@19 , ik heb weinig met Trump zijn politiek en manier van reageren maar mbt de NAVO heeft hij gewoon gelijk, er zijn namelijk afspraken dat men 2% van het bnp inzet voor de NAVO, na de val van de Sovjet-Unie hebben veel NAVO landen zich niet meer aan die afspraak gehouden.
Bush en Obama hadden hier ook al moeite mee maar hebben dit nooit publiekelijk uitgesproken maar hebben dit wel steeds aangegeven bij hun partners.

Dat het nu zo uit de hand loopt met Turkije en de VS is dat beide presidenten absoluut niets weten van diplomatiek en beiden als olifanten door de kast met porselein stuiteren.
Het zijn net kleine kinderen die op de grond gaan rollen en blèren als ze hun zin niet krijgen, die moet je gewoon negeren en dan komen ze later wel met hangende pootjes terug.

3
71 NLsandman

@71
E die afspraken liggen er al voordat Trump gekozen werd. Ze hebben tot 2024 de tijd om aan de 2% te voldoen. Daar heeft Trump geen gelijk in, want het lag er al en er zal aan voldaan worden...

Trump denkt weer dat hij iets bereikt heeft, maar dat is niet zo..

4
72 GreyB

@71 De NAVO is sinds Obama al bezig om tot 2024 het budget langzaam richting 2% te krijgen. Daar heeft Trump niks aan veranderd. Trump maakt elke keer goeie sier met zaken die zijn voorganger bereikt heeft.

2
73 Harry Kroepoek

@71

"... maar mbt de NAVO heeft hij gewoon gelijk, er zijn namelijk afspraken dat men 2% van het bnp inzet voor de NAVO ..."

Veel gehoorde misvatting. Het zijn richtlijnen. De afspraak is dat de aangesloten landen binnen hun draagkracht zullen proberen aan die richtlijn te voldoen.

Overigens heeft Trump zelf ook aardig wat boter op zijn hoofd. Want de VS geeft namelijk wel pakweg 3,6% (kan ik een paar procentpuntjes naast zitten) uit aan haar defensie en is van mening dat de NATO daaraan mee moet betalen.

Maar Trump vergeet dat het grootste deel van dat kapitaal aan defensie door de US zelf is verschoten in niet door de NATO gesteunde oorlogen. Daar mag de US dus mooi zelf voor opdraaien.

Daarnaast heeft Trump ook nog eens onmiskenbaar aangegeven dat hij niet de intentie heeft zich zelf aan de overeenkomsten van de NATO te willen houden.
"In an interview that aired Tuesday evening with the Fox News host Tucker Carlson, Mr. Trump appeared to suggest that the NATO mutual defense compact is confusing, particularly the question of why an American would have to defend a small country like Montenegro, which is more than 5,000 miles away."

3
74 Endandit

@74
Ook dat nog ja..
Hij goochelt met cijfers en schuift die op het bordje van de NAVO

2
75 GreyB

@72 , 73, 74

De laatste oorlog waaraan de NAVO niet heeft deelgenomen is de Vietnam oorlog, de rest van de oorlogen heeft men gewoon gesteund.

Wat Trump bedoelt is: waarom moeten wij steeds Europa helpen, als alle NAVO landen in Europa hun budget op 2% hebben zitten kunnen ze zich zelf redden daarom wil Trump dat nog binnen zijn termijn(en) geregeld hebben.
Op economisch gebied zijn wij als Europa een grootmacht, groter dan de VS dus ik kan mij de gedachten van Trump wel voorstellen.

2
76 NLsandman

@76
Nee, want de VS gaan ook niet uit de NAVO.
De NAVO landen hebben in 2014 al afgesproken om in 2024 allemaal aan de 2% te gaan voldoen. Daar heeft Trump niks aan veranderd, al wil hij dat wel zijn zombies doen geloven.
De landen hebben nog 6 jaar.

Daarbij, zoals @74 al beschrijft. De 'NAVO' bijdragen die de VS zelf uitgeven claimen ze aan het NAVO budget, maar dat zijn defensie uitgaven die de VS buiten de NAVO hebben besteed. Ze besteden dus helemaal niet meer dan andere landen..

2
77 GreyB

Ik vind het prachtig om alle scenario's te lezen maar ik mis er eentje. Vooral de anti-Trumpers willen niet aan die mogelijkheid. Ik kan me goed voorstellen dat het een spel voor de buhne is, maar.....

Wat nou als deze dominee onschuldig is en wat als Turkije 0,0 bewijs heeft dat Guhlen achter de coup zat. Tot nu toe heb ik nog niets over bewijs kunnen lezen. Turkije zou een karrevracht naar Amerika hebben opgestuurd, maar er is niets door gebeurd. Zou het dan zo maar kunnen zijn dat de dominee is opgepakt om leverage te krijgen?

Een ander scenario is natuurlijk ook dat Guhlen gesteund was door de Amerikanen bij de coup (de slechtst uitgevoerde allertijden) en dat die daarom immuniteit geniet in de VS. Er kunnen genoeg scenario's bedacht worden.

Ik kan er niet achter kijken. Ik kan er ook niets zinnigs meer over zeggen. Zonder alle ins and outs moeten we misschien wat rustiger reageren.

1
78 Gezond boerenverstand

@76

In vond Irak toch echt wel een oorlog.

0
79 Endandit

@78

"Wat nou als deze dominee onschuldig is en wat als Turkije 0,0 bewijs heeft dat Guhlen achter de coup zat. Tot nu toe heb ik nog niets over bewijs kunnen lezen. Turkije zou een karrevracht naar Amerika hebben opgestuurd, maar er is niets door gebeurd. Zou het dan zo maar kunnen zijn dat de dominee is opgepakt om leverage te krijgen?"

Feitelijk maakt dat helemaal niets uit.
Elk land heeft nu eenmaal het recht om binnen haar eigen juridische systeem mensen in de bak te slingeren. Zo heeft de US ook jarenlang volkomen onschuldige mensen zonder enigevorm van proces en vaak ook zonder enig bewijs in Guatanamo Bay vastgehouden.

Het punt is dat, wanneer het land van herkomst van een gevangene van mening is dat een lid van de bevolking ergens onterecht vast zit ze daar niets aan kunnen doen. De enige manier om iets voor zo iemand te doen is via diplomatiek overleg tot een overeenkomst te komen om de persoon vrij te krijgen.
Geen enkel land kan van een ander land eisen, om wat voor reden dan ook, dat een daar gevangen genomen landsgenoot wordt vrijgelaten.

0
80 Endandit

@77 , Ik begrijp dat de NAVO landen hier pas in 2024 aan hoeven te voldoen maar het is best wel schandalig dat oost blok landen hier wel aan voldoen en wij bv nog op het niveau in 2014 zitten, door dit kabinet wel ietsjes verhoogd maar men kon ook niet meer anders, te kort aan munitie, voertuigen en vliegtuigen die gedwongen aan de grond staan omdat wij geen geld voor onderdelen hebben.

Dat buiten de NAVO besteden begrijp ik niet, worden dan de delen die men met dat geld heeft betaald niet gebruikt in NAVO verband?

@79 , De NAVO heeft ook geholpen in Irak, dat wij als Nederland niet altijd mee vechten betekent niet dat wij niets doen zie bv Afghanistan, officieel zijn wij er weg maar met dat gedoe
met karsten kroon is wel gebleken dat de commando's nog steeds actief zijn en niet alleen in Afghanistan.

1
81 NLsandman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

4 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

4 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Indian Jungle Sex ComSexvidios IndianNurumasage PornHeaven Pov PornAmber Stark AnalGinebra Bellucci NudeRiley Reid DoggyWitney WisconsinPervertiumXhamastarAplicativo De PornNaruto PorncomicsXnxx MomsXxx Mom And Son IndiaSex Videos And PhotosTitties VoyeurKajal Agarwal Pron VideoPorn 69Capital Sexy Com BrBikini NudeMuslim Sex XxxXxx Vdeos ComThrud God Of War PornPeekvjdsXmterSexy ToplessMfc CamsReddit Com AllErotic NassageAnmie Lesbian PornShane Diesel CreampieNude Mirror SelfiePorn6Peter North CompKerala Blue FilmXxx Hot Hindi HdIknowthatgirl Porn VideosVídeos De Pornô De VelhasPixie XxxSex4kSex Videos Only LadiesSister With Huge TitsXxx Bengali Video ComSexpromJapan SexmoviesMoniscarNude FilipinaFree Pron HomemadeHenatifoxJada StevensPictuer XxxTimaliBet XxxFree Porn Site BestFreepornvideosSom Mom XxxMarathi Bf MovieTeen Forced PornIncesto PornoFree Android Porn GamesFourm PornSex Hd Hindi VideoWww PornvideoIndian Hd Quality PornMiketoks PornShyla Stylez GangbangSax Indian VideoScan ManwhaGame Pokemon PornGay Porn ComcisScream Jill RobertsMona Singh Leaked MmsOld Sexual MoviesFriday-adMilf.SxeiSexs Irani JadidGay Daddies CummingKarlee Grey AssMyfriendshotmomTelugu Aunty Sex TalkMallureshmasexBeast Of FuckRumah PerjakaIchinese PornBlack Tape ProjectEffycutiexx NudeHelen Murrin NudeBoob Press SisterPornos De MulheresMilana Vayntrub TitsHot Gals SexElle Brooke SextapeMy Sisters TittiesLegit Escort SitesThreesome WebsitesSimply HenraiTeen Xxx VHollywood Erotic Movie DownloadRichard Mann PornstarLeanbeefpatty PornMia Khalifa And JohnnySex Video TOriya XxxBeeg.cpmJulia BlackedUtub PornFilmes Gays PornMassage Sexs VideosTaxi SexGandi Baat Full MovieIndo PornKannada First Night Sex VideoNikki Benz Johnny SinsPorn Moves Free DownloadMia Khalifa Vs Rauw AlejandroNaked TweerkIndraja NudePhotos Of BoobiesSexy SisterPainfullanalFat Black AnalAirikacal Onlyfans RedditMoruah MillsXxx FakSextwinkTuoitiBest Friend Hand JobSinfuldeeds Norway 6Ai DeepnudeBackroom. AstingBrazillesbianXnxx Hindi New VideoPig Fuck GirlSanny LioniBeautiful AnalTelugu Sex PregnantXxx FreemoviesPorn Mommy Sleeping:camera 6 Mom And Step Son XxxBlack Amtuer PornOnlyfans PeggingGood Site PornLizbeth Rodriguez PornografiaBrittni De La MoraAmma Koduku DenguduCasey Calvert PissEnglish Film Sex VideoXxx CompilationNudeyoga