Referendum Italië zet EU op scherp (m.telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Sterke in Politiek  ·  35 Reacties

  • 5
  • 506x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

We horen er in de Nederlandse media weinig van, maar de realiteit is dat Italië en een flink aantal andere EU-landen een zo grote schuldenlast hebben dat ze op omvallen staan. De oorzaak is dat overheden te veel uitgeven. De lastendruk voor burgers is hoog, wat slecht is voor de echte economie (niet die van beursstanden, maar van burger en MKB). Daarnaast zijn de staatsschulden gevaarlijk hoog. Dankzij kunstmatig lage rentes blijven de EU-landen nog overeind. Maar feitelijk is een groot deel van de EU-landen failliet.
Na de kredietcrisis hebben de Europese landen niets gedaan om de uitgaven en de schulden te beteugelen. De schuldenlast is zelfs flink gestegen.

2
1 Sterke

In Oostenrijk komt de FPO aan de macht en in Italie gaat Renzi aftreden.
Het komt goed, en over 4 jaar NEXIT.

6
2 Positivo

@1 Alles en iedereen moet eigendom worden van de banken. Dat is EU-beleid. We zitten nu met een bankensector die 4x de Nederlandse economie is. Stel rente gaat naar 10%. Dan zijn we 40% van alles wat verdienen per jaar kwijt aan de banken. Het Nederlandse volk is de baas in Nederland. Niet de banken en niet de EU. Terug veroveren dus.

5
3 lieveschat

Als dit de EU laat imploderen, is het eindelijk eens een positieve bijdrage uit Italië.

6
4 Scharrelei

terug naar de eeg. wég met de eu

5
5 semperpenis

1@
Toen Rutte premier werd stond de staatsschuld op 397 miljard
http://www.denhaag4u.net/Pensioenen/staatsschuld.jpg
En nu is het 468 miljard. 71 miljard meer. 71.000 miljoen
http://www.destaatsschuldmeter.nl/
Dus wat is er nu daadwerkelijk bezuinigd?
Achter de rug van elke werkzame inwoner is er maar liefst 8.350 euro uitgegeven.
En nog 2,5 maand te gaan, dan is het 8.500.
Hij is al 8 jaar aan het klooien
Maar het komt wel neer op ruim 1.000 euro per jaar.

3
6 in holland

@6
Als je nog verder terugkijkt, naar de tijd dat Wouter Bos (PvdA) aan het roer stond, is de stijging van de staatsschuld nog schrikbarender. Daar kwam in korte tijd 90 miljard euro bij.

We vonden de staatsuitgaven 12 jaar geleden al veel te hoog, maar vanaf die tijd zijn ze bijna verdubbeld van 135 miljard euro naar 260 miljard euro per jaar. Onze lonen zijn helaas niet verdubbeld in die periode.

Een kind kan begrijpen dat hier flink bezuinigd moet worden. De realiteit is echter dat de lasten verzwaard worden, wat dan weer - heel raar - aangeduid wordt met bezuinigen.

De EU is niet het land van melk en honing, maar zit zo slecht in elkaar dat landen failliet gaan. De enige reden dat dit niet gebeurt is, dat we elkaar stevig vasthouden en in één klap samen ten onder gaan. Dat duurt niet lang meer, ben ik bang.

4
7 Sterke

Ik ben diep onder de indruk van het optimisme en het ongebreidelde vertrouwen van die mensen die het uiteenvallen van de EU toejuichen.
Na het verlaten van de EU zal alles beter gaan. Alles waar men nu steen en been over klaagt, immigratiebeleid, versobering van de sociale voorzieningen, de hoge zorgkosten en de verhoging van de AOW en pensioenleeftijd, oftewel landelijk beleid waar de EU niks mee te maken heeft, Al die zaken zullen spontaan beter worden. Als klein landje zinder samenwerkings verbanden kan je natuurlijk ook een veel grotere vuist maken tegen de bankierswereld en de grote multinationals.
Terecht dat er kritisch gekeken moet worden naar het huidige functioneren van de EU en bestaande economische structuren. Diezelfde kritische houding zou ook moeten gelden voor politici en stromingen die pleiten voor het ontmantelen van de EU.
Van belang hierbij is het onderscheid te kunnen maken tussen nationaal en Europees beleid.

6
8 Tralalala

@6 Grappig dat de door elke idioot in elkaar te knutselen tellertje op destaatsschuldmeter.nl maar omhoog blijft gaan terwijl de werkelijkheid anders is.

5
9 JackKropotkin

Of het nou goed is of niet,ik hoop van galnzeharte dat EU valt
Al is het alleen maar om de teleurstelling op de vooringenomen gezichten in Brussel te kunnen zien,en dan bedoel ik vooral Juncker,Verhofstad,Timmermans,van Baalen,enz

2
10 Hangingmen

@8

Zoveel verstandige opmerkingen En mooi gebruik van sarcasme is aan het gros van de scribenten hier niet besteed. Omdat ze geen benul hebben van wat onder nationaal beleid valt en wat onder EU beleid valt.
ALLES is de schuld van Brussel en daar zullen ze voor boeten!!

2
11 Janzzen

Dit referendum vind ik ook weer tekenend voor de heersende sentimenten. Net al bijhet Oekraïne referendum wordt er een duidelijke vraag gesteld over een duidelijk afgebakend onderwerp. Helaas worden bij zo'n referendum er allerlei dingen bijgesleept die niets met de daadwerkelijke vraagstelling te maken hebben en stemmen veel mensen niet over het onderwerp maar verkwanselen hun stem uit een vorm van protest om een middelvinger op te steken naar de zittende beleidsmakers.
Ik ben nog steeds voorstander van referenda en meer directe democratie maar daar hoort ook een stuk verantwoordelijkheid van de kiezer bij. als je als kiezer serieus genomen wilt worden zul je ook serieus moeten antwoorden op de gestelde vraag en er niet van alles en nog wat bijhalen wat niet op de vraag van toepassing is.

4
12 Tralalala

@12
Ik ben van mening dat het misbruik van referenda door kiezers komt doordat er juist te weinig referenda/inspraak is. De ene keer dat er wat gevraagd wordt, grijpt men aan om met alles dan maar meteen af te rekenen.
Meer referenda zorgt automatisch voor verantwoordelijkheid en weloverwogen keuzes m.i..

3
13 GreyB

Dijsselbloem wist afgelopen week nog te roeptoeteren, dat er niets aan de hand is in Italië en dat het referendum goed zou aflopen voor Renzi.
Wat een onbenul, hij weet zeker wel wat er aan de hand Is in Italië, maar hij hoopt natuurlijk, door een positief geluid te laten horen, dat investeerders de Italiaanse banken overeind zullen houden.
Benieuwd wat hij zegt, als de uitslag negatief uitpakt voor Renzi.

2
14 Dieke

Italië heeft voor ons nauwelijks nut, voor Europa totaal niet, Afgezien als bufferzone voor de vluchtelingen nu.
dus daaaag

6
15 voetstoots

@13 . Daarom ben ik er nog steeds voorstander van maar met twijfels.

0
16 Tralalala

@15
Als het mis gaat in Italië, krijgt onze (en de Europese) economie een flinke knauw. Zie Griekenland! Dus weet wat je uitzwaait...

4
17 GreyB

@15
Italië heeft plaats 3 in de G8.....

Als je denkt dat het vertrek uit de EU van deze grootmacht geen invloed zal hebben ben je knap naïef.

0
18 Janzzen

@8
"Alles waar men nu steen en been over klaagt, immigratiebeleid, versobering van de sociale voorzieningen, de hoge zorgkosten en de verhoging van de AOW en pensioenleeftijd, oftewel landelijk beleid waar de EU niks mee te maken heeft, Al die zaken zullen spontaan beter worden. Als klein landje zinder samenwerkings verbanden kan je natuurlijk ook een veel grotere vuist maken tegen de bankierswereld en de grote multinationals."

Alleen al het sluiten van grenzen voor kansarme immigranten had ons jaarlijks vele miljarden euro's aan lastenverzwaring gescheeld. Het vluchtelingenbeleid is toch écht EU-beleid.

De gezondheidszorg is idd nationaal (wan-)beleid, maar ook immigranten die overmatig gebruik maken van zorg drijven de prijs op.

De EU zit zo slecht in elkaar dat wij elkaar niet versterken, maar juist verzwakken. De zuidelijke landen staan er slechter voor dan 10 jaar geleden. Hoe wil jij dit nog wegredeneren?

Draghi legt met zijn beleid, dat bestaat uit het pamperen van zuidelijke landen zodat zij de broodnodige hervormingen voor zich uit schuiven, een zware wissel op toekomstige generaties. Wij betalen hiervoor nu al met onze pensioenen.

Dijsselbloem heeft de economie gesmoord door onze lasten te verzwaren. Hij moet aan EU-regels voldoen. Toch zijn in ongeveer alle EU-landen de schulden sinds de kredietcrisis alleen maar toegenomen. Logisch, want beleid dat wordt bedacht door linkse ambtenaren is nooit economisch succesvol.

Banken en multinationals zijn prima op nationale schaal te beteugelen. Het piepkleine IJsland is daar een goed voorbeeld van. Die hebben bankiers op hun plek gezet.

Niet alles wat de EU doet is slecht. Maar onder de streep zijn wij, juist door deze EU, juist omdat deze verkeerd geconstrueerd is, alleen maar armer geworden.
Dat lossen we niet meer op met hier en hervormingetje.

De enige logische conclusie is dat we met de EU moeten stoppen. Daarna kunnen we elkaar opnieuw vinden en samenwerken op een manier die wel zinvol is en die wel koopkracht creëert i.p.v. afbreekt.

@11
Afgezien van dat de beloning van EU-beambten imho regelrechte kleptomanie is, dat het bolwerk zijn eigen onbestuurbare dynamiek kent, er vele onzinnige regels gemaakt worden en het verhuiscircus tussen Brussel en Strassbourgh belachelijk is, zit de EU financieel zo slecht in elkaar dat wij de afgelopen 15 jaar alleen maar ingeleverd hebben.

Nu het slecht gaat, wijzen de EU-promotors graag naar de slechte wereldeconomie. Maar jongens, de EU IS de wereldeconomie. Wij zijn het grootste economische blok ter wereld. De EU is juist de oorzaak van de slechte wereldeconomie.

Als je constateert dan het nu slecht gaat, en vóór de euro ging het goed met Nederland, dan is het natuurlijk volkomen logisch om te zeggen: "ja maar, als we de euro niet hadden gehad, was het nu nog veel slechter geweest". NOT.

2
19 Sterke

@17 en @18 Vanwege die enorme economie is de werkeloosheid daar dus 100% onder de dertig en zijn hele gebieden leeg vanwege gebrek aan MKB ..
Kortom iets klopt er niet

2
20 voetstoots

@19
"Alleen al het sluiten van grenzen voor kansarme immigranten had ons jaarlijks vele miljarden euro's aan lastenverzwaring gescheeld"

Dat staat compleet los van elkaar. De lastenverzwaringen waren al een feit voor de vluchtelingencrisis.. Dat was om de eigen financiële chaos op te lossen...

2
21 GreyB

@20
Heb je daar bronnen over?

Natuurlijk gaat het slecht in Italië, ze zijn daar net als in Griekenland traag geweest met aanpakken van de schulden e.d.. Daar wil men dus iets aan gaan doen met een Grondwetswijziging, snellere invoering van wetten omdat die nu elke keer tegengehouden worden. Als er niks veranderd, zal Italië alleen maar verder afglijden..

2
22 GreyB

@17 Griekenland en nu ook Italië verdient een reset. Geen steun..
Laat maar vallen, die afschrijving moet direct en niet geherfinancierd door nul rente..

1
23 voetstoots

@23
Italië krijgt tot op heden geen steun, dat zal wel gaan gebeuren als men vandaag NEE stemt..
Dan vlt alles wss als een kaartenhuis in elkaar en zullen ze dus WEL steun nodig hebben..

3
24 GreyB

@24 En die wordt geweigerd dus een reset.
Wat veruit het beste scenario is voor de rest van Europa

2
25 voetstoots

@24 . Maar niet van ons. In maart 2017 zal de PVV glansrijk winnen en daarna Nexit.

2
26 Trump2017

@22 Bronnen ? u leest geen fd , Financial Times ? Frankfurter Zeitung ?
etc ...

1
27 voetstoots

@25
Ik kan je vertellen dat die niet geweigerd wordt. Alleen het IMF zal al bijspringen en de EU ook..

@26
Nee hoor, alleen met 76+ zetels in de 2de Kamer en 38 zetels bij de PS verkiezingen daarna.

2
28 GreyB

@27
Linkje?
De jeugdwerkloosheid in Italië is groot, maar geen 100%. Die schommelt rond de 25% en is sinds enkele jaren al gedaald.

2
29 GreyB

Iedere zet tot afbraak van de huidige EU verwelkom ik.
Italie, zit in de problemen.
Een staatshervorming brengt geen oplossing.
De EU kan een oplossing bieden.
Waar ik het over heb is de Italiaanse bankensector die op omvallen staat met 360 miljard aan slechte leningen.
Als de EU vasthoudt aan haar beleid is Italie niet in staat om hun bankensector te redden.
Geeft de EU toe, dan gaat dit ten koste van belasting betalers.
Kortom, de EU zal sowieso nog ongeloofwaardiger worden.
Dat is het gevolg van een munt zonder fundament en vele verkeerde beslissingen op financieel economisch gebied.
Dit referendum heeft een potentieel gevaar in zich.
Vallen de Italiaanse banken dreigt er een domino effect te komen naar bv Deutsche bank.
Als Deutsche bank valt is het gedaan met het financiele stelsel in de EU en valt de Euro.

1
30 abessijntje

@28 Het imf bijspringen is een zeker doodvonnis voor de eigen inbreng.
Dat zal afgedwongen moeten worden.

2
31 voetstoots

die man dient alleen de belangen van de banken, niet die van de gewone burgers. Kijk maar hoe hij de immigranten zelfs op zee gaat ophalen. Kom maar binnen, roept hij. Maar elke immigrant in een azc kost ons wel mooi dertig euro per dag, terwijl er Italianen zijn die hun hypotheek niet meer kunnen betalen en in hun auto slapen. Hou alsjeblieft op over Renzi want anders word ik giftig. Ik hoop met heel mijn hart dat zijn regering zondag valt. Ik stem 'nee'. Wie er daarna gaat regeren? Maakt mij niet uit, aldus een bezorgde Italiaanse burger

2
32 voetstoots

@19 De bezuinigingen en de privatisering in de zorg, oftwel de zorg overlaten aan de vrije marktwerking, is al veel eerder in gang gezet, ver voor de zogenaamde vluchtelingen " tsunami". Het wel of niet toelaten van kansarme immigranten is geen Europees beleid maar een gevolg van het feit dat wij de internationale, dus niet puur Europese , verklaringen omtrent mensenrechten hebben ondertekend. Het overige immigratiebeleid wordt ingevuld door de betreffende nationale staten.

Dat de zuidelijke staten er zeer slecht voorstaan en niet al eerder tot de orde geroepen werden im hun huishoudboekje in orde te maken is inderdaad een slechte zaak.
Wat dat betreft is de EU te slapjes en een te losse constructie.
Dat is ook mijn kritiek op het huidige functioneren van de EU. De samenwerking bestaat op papier maar de nationale politici zijn te schijterig vanwege eventueel verlies van het electoraat om tot constructieve samenwerking over te gaan.
De geldverslindende en absurde verhuizingen van her EU parlement en al zijn ambtenaren ligt niet zozeer aan de EU maar de onwil van bepaalde lidstaten om toe te geven aan gemeenschappelijke doel.
Ik denk dat u en ik het op heel veel pijnpunten eens zijn maar dat verschillende oplossingen voor ogen hebben.

0
33 Tralalala

@19 IJsland is inderdaad een heel mooi voorbeeld. De belastingen en de kosten van het levensonderhoud zijn daar ook aanzienlijk veel hoger. Ik zou daar mee kunnen leven, voor wat hoort wat , maar ik betwijfel of de gemiddelde anti EU stemmer heel vrolijk wordt van het IJslandse model.

0
34 Tralalala

@19 dus net als Ijsland en Noorwegen geen lid van de EU maar wel lid van de Economische Unie! Buiten het feit dat de landen niet te vergelijken zijn met Nederland maakt het uiteindelijk niks uit wat betreft de macht die afgeeft aan Brussel. Sterker nog je mag er ook niet over meepraten en mee stemmen maar je moet wel blijven betalen als je toegang wilt tot de interne markt!

Als lid van de EER al deze Europese wetgeving accepteren zonder dat zij vertegenwoordigd zijn bij de EU-instituten. Het land kan op vrijwel geen enkele manier invloed uitoefenen op het besluitvormingsproces om zijn nationale belangen te behartigen.

Noorwegen is het meest plichtsgetrouwe land onder de EU-leden, voeren richtlijnen snel en naar de letter uit, en toch hebben we er niets over te zeggen", zegt ook Marit Warncke, voorzitter van de Kamer van Koophandel van Bergen. "We zitten buiten op de gang in plaats van binnen aan tafel waar de besluitvorming plaatsvindt."

Ook wijst ze er op dat het lidmaatschap van de EER niet gratis is. Noorwegen draagt jaarlijks 340 miljoen euro af aan de EU, zonder dat het daar enig stemrecht voor terug krijgt.

1
35 mike45

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

2 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

3 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

5 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Alexis Zorbas - Zorba The Greekhttps://www.youtube.com/watch?v=2AzpHvLWFUM&t=25s...

7 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Dean Martin - Everybody Loves Somebodyhttps://www.youtube.com/watch?v=z-2_OstpR5c...

10 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Frank Sinatra - Strangers In The Nighthttps://www.youtube.com/watch?v=Fd_3EkGr0-4...

11 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Frank Sinatra - Theme From New York, New Yorkhttps://www.youtube.com/watch?v=le1QF3uoQNg...

13 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Fran Sinatra - Theme From New York, New York...

14 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Glenn Miller - In The Moodhttps://www.youtube.com/watch?v=aME0qvhZ37o...

16 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Scott Walker - Jackiehttps://www.youtube.com/watch?v=1LDgfdU-RLg...

17 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Indian Sex BlueXnxx KatunLesbian PussyrubbingKingnasirxxxHottest Redhead PornstarsEscorte PornCockshemaleGuilty Gear PornNublish PornChristina Hendeicks BoobsXxx Videos XxnxHindi Bf DikhayenSunny Leone Porn ThreesomeWwwsexmex ComSummer Brookes PornChaturbate ModelCumunionSexy Video Sex ComKukur XxxX Vídeos AmadorPornvideos Search8tubeMiami Adult SearchXnxx Sex MalayalamBrandy Renee Only FansSakura Lin PornDemi Moore Strip TeaseXxxlivesexBig Clit Lesbian PornIndian Xxx Hot Sexy VideoIndian Petite PornDee Williams Step MomNude Naked EroticBrianna Beach Newest PornJennifer Lawtence NudeKerala Gay PornMost Erotic WebseriesPron Video MassageA-z NudeStriptease PhubBouncing Tits VideosPorn Video Full Hd VideoAriella Ferrera Full VideosMasturbationselfieR FreeuseKate DeeSingle Sex VideoDesi Nepali SexSleeping Sister SexCalebrity PornDeepthroat CumshotsLeaked Whatsapp PicturesXxx JannatHairy Girl PornReal Lez PornHardcore ThroatfuckHitbds.Free Black Poron MoviesNaruto FutanariKulhad Pizza Leak VideoHuge Boobs XxxBhabhi S3xMoscow Sex VideoCameltoemilfNicole Aniston Creampie CompilationNaked For BrotherFreeones.c OmLovster TubeXvideo Brasileiro CaseiroCheating Girlfriend PornMs Sethi XxxX Video EnglishAssamese Sexy BfTaboo FantazyBig DickphotosJapan PonPornfoxSlayed Lesbian PornMegapersonals.euPetitesgonewildMangasusukuGayodayKitty CatherinePauline Tantot NudeHot Web Series SceneReagan Foxx StepmomRomantic Bed SceneNewly Married Couple XxxNew Blue Film SexyFacesit SmotherNobodyhome Tv DownKore PornBabe SexyGirls Do PorOffline Porn VideosAsian Cosplay PornBlacked KissingPorn Cardi BKesbian SquirtingBlow Job In A MovieBadmom PornFucking StrangerMilf Camel ToesEporner.commPornvideos MobileKorean Gay FuckWw Sex Video HindiFuturnia PornSabrina SazukiSuck And SwollowGay MangapornFilmes Pornos Com MulheresFoto De Mulher Gostosas PeladasAddison LorieAssass PornHot Dex TubeForced Anal Sex VideosTera Patrick HotCartoon Sex GamesMilf DoggoLance Stewart Dave JulianSex Couple CartoonSexdesibhabhiViolet Walker PornPornokaiBbc BreedingOnly Fan LeakedJe Me Montre ComMature Women Porn PicsJada Stivens AnalMiss TushyPorn Videos Step DadAshly Anderson XxxPorn Sleeping TimeMom Son Taboo PornAsian Mother Son PornSecretcrush PornMia Isabella TsXxx Hindi Movie ComSani Deol SexyAishwarya Rai Ki Bf MoviePissy DrunkHooves Art PornFilms X FrançaiseLinks PornoApps For PornographyNude In The HomeBlack Porn Stars GayLizzie TuckerThigh Gap Nude