U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 3
"Israël eist niets minder dan een volledig staakt-het-vuren van Hamas", zei premier Benjamin Netanyahu op zondag tijdens het wekelijks kabinetsoverleg. "We zitten in het midden van een campagne tegen de terreur van Hamas in Gaza, er zijn zware confrontaties geweest en dit zal niet in éé ...

10 maanden geleden door Mrs. K

REAGEER MET EEN EMOJI
8
2

Ontmantel de nederzettingen en je krijgt je 'staakt-het-vuren'.

1 Jopie Osdorp    
10 maanden geleden door Jopie Osdorp
18
Meld

@1 ontmantel Hamas etc, en dan krijg je echte vrede.

2 Bullduck    
10 maanden geleden door Bullduck
5
Meld

Gaat Netanyahu dan per ommegaande de al ruim 50 jaren durende bezetting en kolonisatie van Palestina stoppen en een programma opzetten om Palestina aan wederopbouw te helpen?
Is dat die Netanyahu?

3 Barbapapa-7,5    
10 maanden geleden door Barbapapa-7,5
32
Meld


@3 het einde der tijden zal hem wegsleuren waarna gerechtigheid komt. En dat begint in het midden-oosten: Syrië, Palestina, Israël.

4 Dewereldrond    
10 maanden geleden door Dewereldrond
17
Meld

@1 . In 2005 zijn alle kolonisten uit de Gazastrook teruggehaald. In veel gevallen lieten ze bloeiende agrarische bedrijfjes achter. In plaats van die voort te zetten een aardbeien en paprika's te exporteren zijn de gazanen raketten gaan afvuren op Israël. Tja.................

5 Vandeprinsgeenkwaad    
10 maanden geleden door Vandeprinsgeenkwaad
4
Meld

@4 Yep. Daar gaat de mahdi voor zorgen waarna de hele wereld islamitisch wordt.
Keep on dreaming lol

6 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
3
Meld

@2 Hamas etc ontmantel je niet als grootste agressor in de regio, en ook niet door niet-joodse inwoners als 2e-rangs neer te zetten.

7 Jopie Osdorp    
10 maanden geleden door Jopie Osdorp
15
Meld

@5 Die bedrijven werden zelfs vernietigd. De uitkeringen worden toch wel overgemaakt vanuit de EU, schijnt daar de gedachte te zijn.

8 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
3
Meld

@7 Hoezo “tweederangsburgers”? Een Arabier heeft precies dezelfde rechten in Israël. Ook de Arabische taal mag gewoon gebruikt blijven worden.

9 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
3
Meld

@4 . Bibi is al een beetje op leeftijd. Ik ook. Maar uit uw opmerkingen mag ik opmaken dat het einde der tijden nakend is? U weet toch wel dat dat IS praat is hè? Hoewel er in de VS ook heel wat christenen zijn die menen dat het einde der tijden nabij is.

Waar kan ik kaartjes kopen voor Armageddon?

10 Vandeprinsgeenkwaad    
10 maanden geleden door Vandeprinsgeenkwaad
0
Meld

@5 en in de overige bezette gebieden neemt het aantal nederzettinhen toe. Tja....
Het lijkt alsof ze daar in Israel recht denken te hebben op meer levensruimte. Van wie hebben ze dat nou weer?

11 Jopie Osdorp    
10 maanden geleden door Jopie Osdorp
13
Meld


@6 eerst komen jazoez wa majazoez (gog en magog) en de al dajjal (antichrist) daarna de mahdi en isa (Jezus) vrede zij met hen en daarna blijft ee vrijwel niemand over op deze aardbol question

12 Dewereldrond    
10 maanden geleden door Dewereldrond
10
Meld

@11 . Er is na wat er na de terugtrekking uit de Gazastrook is gebeurd niet zoveel animo meer aan Israëlische kant. Het uitbreiden van nederzettingen elders help niet echt nee. Uw verwijzing naar Hitler is misselijk.

13 Vandeprinsgeenkwaad    
10 maanden geleden door Vandeprinsgeenkwaad
2
Meld

@11 Globalisering behalve in Arabische gebied? Het Judenrein willen houden van een gebied vind je niet verwerpelijk? Het wordt nergens ter wereld acceptabel gevonden om één bepaald volk de toegang tot een stuk land te willen ontzeggen. Als jij daar geen moeite mee hebt dan ook niet zaniken over Trump of Wilders. Hoe zie jij de moslims die hier wonen? Ook als bezetters? Of is dat weer anders?

14 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
4
Meld

@13 Ik heb het over het gerechtvaardigd vinden om andermans gebieden te bezetten.

15 Jopie Osdorp    
10 maanden geleden door Jopie Osdorp
11
Meld

@15 . Ik ben voor een oplossing waarbij Israël teruggaat achter de grenzen van 1967 en Jeruzalem onder VN-bestuur komt en de hoofdstad kan zijn van zowel Israël als van een Palestijnse staat. Ik ben bang dat zoiets voor Israël veel te ver gaat en voor de Palestijnen lang niet ver genoeg.

Ze zoeken het maar lekker uit daar.

16 Vandeprinsgeenkwaad    
10 maanden geleden door Vandeprinsgeenkwaad
6
Meld
17 Barbapapa-7,5    
10 maanden geleden door Barbapapa-7,5
22
Meld

@15 Zo ongeveer wat moslims hier dus doen. Ergens gaan wonen en werken, misschien wel een bedrijfje starten. Ik zie niets verkeerds in immigranten die iets bijdragen aan de economie van een land maar ik heb dan ook een hekel aan racisme.

18 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

@14 Dat doet Israel toch? Mensen toegang tot hin grond ontzeggen?
En ik heb ongeveer net zoveel moslim collegas als christenen. Allemaal prima mensen. Ik werk in de zorg.

19 Jopie Osdorp    
10 maanden geleden door Jopie Osdorp
10
Meld

@17 Wat moet ik met die column waarin geen woord over de gevolgen in de *praktijk* ipv over wat gekwetste gevoelens?

20 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
1
Meld

Lijkt me handig..Halve staakt t vurens zijn zo onbevredigend.

21 BlackNinja    
10 maanden geleden door BlackNinja
6
Meld

@19 Israël doet dat niet erger dan andere landen. Daarentegen maakt men in de palestijnse gebieden wél onderscheid op afkomst. Joden mogen daar niet wonen. Als Nederland plotseling zou eisen dat alle moslims vertrekken, vind je dat dan ook prima? Zo nee, waarom heb je er dan geen moeite mee dat palestijnen wel mensen met een bepaalde religie uitsluiten van het leven in hun gebied?

22 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

@19 Er wonen trouwens 1,6 miljoen Arabieren in Israël, dus hoezo “ontzegt Israël hen de toegang”? Mbt Arabieren die er niet wonen ontzegt Israël hen evenveel de toegang als wij hier in Nederland de toegang ontzeggen tot iemand uit bv. Soedan.

23 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

@23 Waarom wil Israel zich dan opeens 'joodse staat' noemen? Om de niet-joden nog meer te kunnen discrimineren lijlt me.

24 Jopie Osdorp    
10 maanden geleden door Jopie Osdorp
7
Meld

@1 Diverse malen trok Israël zich terug op basis van land-voor-vrede-wensdromen:
De Sinaï werd verlaten en is nu een thuisbasis van Al Qaida en dient voor wapentransporten naar Gaza.

Zuid-Libanon is in handen van Hezbollah dat 40.000 raketten op Israël heeft gericht.

De Gazastrook is Hamastan geworden, met dagelijkse raketaanvallen op Israëlische steden en dorpen.

Gedeelten van Judea en Samaria (de ‘Westbank’) werden diverse malen overgedragen aan Palestijnse terreurorganisaties. Dankzij het anti-terreur hek werd het aantal aanvallen beperkt.

Ze’ev Jabotinsky, tegenstander van Ben-Goerion, had gelijk. Hij wist dat de Arabieren het bestaan van een Joodse staat nooit zullen accepteren. Dus werkt het weggeven van land alleen maar agressie in de hand. Die les van 1923 geldt nog steeds.
Wat wel kan werken, is een oplossing buiten Israël. De Arabische landen kunnen de Palestijnen uit de ‘bezette gebieden’ heel goed herbergen. Een migratie naar de Arabische landen is logisch en wenselijk.

,,er bestaat niet zoiets als een Palestijns volk.Er heeft in de hele geschiedenis nooit een Palestijns volk bestaan. Er is een entiteit gecreeerd, die helemaal niet bestond. Er bestaat geen Palestijnse taal, geen Palestijnse cultuur en er is nooit sprake geweest van een land dat bestuurd werd door Palestijnen. Wat men heden ten dage het Palestijnse volk noemt is niets anders dan een verzameling Arabieren uit verschillende Arabische landen. Ze spreken net als de 300 miljoen andere Arabieren dezelfde taal en prevelen allemaal vijf keer per dag: “Allahu akbar”- Allah is groter dan de God van Israël. Zij noemden zich nooit ‘Palestijnen’. Er is niets dat hen doet verschillen van de Arabische bevolking in bijvoorbeeld Jordanië, Egypte, Irak of een ander Arabisch land”.

25 Moskowfiets    
10 maanden geleden door Moskowfiets
3
Meld

@1 vervolg op @25 Allemaal import dus ,afgezien van de paar moslims, die daar als rondzwervende bedoeïenen aanwezig waren.Gedurende de 19 jaar dat Samaria en Judea, inclusief Jeruzalem door Jordanië was bezet en Gaza door Egypte, sprak niemand over een Palestijnse staat, noch de Arabische wereld, noch de Verenigde Naties. Niemand vroeg aan Jordanië en Egypte de gebieden aan de ‘Palestijnen’ over te dragen. Niemand had toentertijd ooit van een Palestijns volk gehoord. Dat bestond gewoonweg niet! De Palestijnen en met hen diverse anti-Israël groeperingen, schrikken er niet voor terug de geschiedenis te herschrijven, alleen maar om de Joodse aanspraak op het Beloofde Land ongedaan te maken. Maar het ontbreekt ze aan overtuigend bewijs de Joodse historische claim op het Bijbelse grondgebied onderuit te halen. Israël is niet tegen een Palestijnse staat ten strijde getrokken en bezet dus ook geen Palestijns land. Israël veroverde de gebieden Samaria, Judea en Gaza, niet op de Palestijnen maar op Jordanië en Egypte. Jeruzalem was nooit de hoofdstad van een andere staat dan Israël en al helemaal niet van een staat die nooit heeft bestaan. Zelfs in de tijd van de Ottomaamse Turken stond Jeruzalem nauwelijks in de belangstelling van de islam. Die belangstelling ontstond pas nadat de Joden waren begonnen met de opbouw van hun aloude verwoeste land.

26 Moskowfiets    
10 maanden geleden door Moskowfiets
3
Meld

Meneer de dictator moet zelf eerst de stoppen met land stelen....

27 Bullet108    
10 maanden geleden door Bullet108
6
Meld

@14 Mrs. K
Weet je nu nog niet dat het overbrengen van delen van de eigen bevolking naar bezet gebied verboden is? Israëlische staatsburgers die wonen in door Israël bezet gebied zijn daar dus illegaal. En dat geldt voor elke Israëlische staatsburger, Jood, Arabier, Bedoeïn or whatever. Het heeft dus niet met je 'Judenrein' te maken.

28 Hendrianus    
10 maanden geleden door Hendrianus
19
Meld

@26 Je kunt lullen wat je wilt maar voor mij blijft een land dat maar gebieden blijft bezetten en die elke vn resolutie aan haar laars lapt een schurkenstaat. Bezetten, weet je nog?

29 Jopie Osdorp    
10 maanden geleden door Jopie Osdorp
5
Meld

@26 Daarom heet u waarschijnlijk Jopie su6 ermee verder !!

30 Moskowfiets    
10 maanden geleden door Moskowfiets
2
Meld

@25
Je schrijft, ' Een migratie naar de Arabische landen is logisch en wenselijk.'
Je bedoelt de deportatie van zo'n 5 miljoen mensen. Dan lijkt mij de ontmanteling van de nederzettingen simpeler en logischer.De kolonisten wonen namelijk illegaal in bezet gebied, niet de Palestijnen.

@26 'Allemaal import dus. Deels import en voor het grootste deel niet. En als import geen rechten heeft verklaar mij dan eens waarom jij vindt dat een Nederlandse Jood dan wel rechten heeft om in de Westbtank te gaan wonen.

31 Hendrianus    
10 maanden geleden door Hendrianus
19
Meld

Uit het artikel, 'Ons doel is om de rust te herstellen voor de bewoners van het Zuiden en de omliggende gebieden. Dit doel zal volledig worden bereikt”, aldus Netanyahu.'.

Als dat het doel is dan houdt de Israëlische regering er een merkwaardige strategie op na om dat te bereiken. Dan helpt het namelijk niet als je woningen blijft bouwen in bezet gebied, Gaza in een wurggreep neemt, de tweestaten oplossing afwijst en openlijk uit geen km2 bezet gebied opgeeft.

Nee, dan is je doel de confrontatie zoeken. Overigens wordt het de Isr aëli aantrekkelijk gemaakt om rond Gaza te gaan wonen. Welke staat doet dat in deze omst handigheden? Maar als de burger weg wil, nee dat wordt financieel niet ondersteunt. Gestoord.32 Hendrianus    
9 maanden geleden door Hendrianus
18
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
PvdA grote winnaar Europese verkiezingen
De PvdA lijkt de grote winaar geworden van de...

1 dag geleden door Inter

Nabestaanden MH17 zeer geschokt door Thierry...
Nabestaanden van slachtoffers van de ramp met...

1 dag geleden door RTL Nieuws

Debat Rutte-Baudet: fel en persoonlijk
Nadat ze een elkaar een week lang openlijk ui...

1 dag geleden door AD

'Ik zie in Rusland niet een land dat Ned...
De tweede stelling gaat over Rusland en is in...

1 dag geleden door Inter

President Trump gelast openbaring geheime doc...
President Trump heeft openbaring gelast van d...

11 uur geleden door Proemevla


ADVERTENTIE


Laatste reacties
de gezonde roker
Waarom won de PvdA en lieten kiezers de PVV i...
Omdat veel Nederlanders graag een Nederlander...

minder dan een minuut geleden door de gezonde roker

techcenter
Islamisering: Zwitserse moslims dwingen ongel...
Op facebook stond iets anders namelijk dat de...

minder dan een minuut geleden door techcenter

Proemevla
President Trump gelast openbaring geheime doc...
Nadler is 'onwel' geworden: https://www.thega...

minder dan een minuut geleden door Proemevla

Aragon
Dierenactivisten kiezen voor propaganda, niet...
Het is beter dat Nederland zelf controleert d...

1 minuut geleden door Aragon

Sloddervos
Gemeente Zaanstad sluit shishalounges: maxima...
Met al die Chinezen kun je beter een opium te...

1 minuut geleden door Sloddervos

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig