U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Verkeer
  • 4
Ze is er flink beduusd van: Mireille Wösten uit Bennekom. Vrijdag reed zij in het dorp met haar paard over de Dijkgraaf toen een automobilist langs raasde. Haar paard Samana schrok flink en ging onderuit. Ze is er klaar mee, en wil dat automobilisten zich meer bewust zijn van ruiters en h ...

7 maanden geleden door Doehetlekkerzelf

REAGEER MET EEN EMOJI
2
1
2

Altijd rustig langs een paard rijden om schrik te voorkomen,
en in geval van schrik door de langzamere snelheid meer tijd voor reactie.
Net als met andere dieren trouwens zoals honden en katten.

1 techcenter    
7 maanden geleden door techcenter
0
Meld

@1 En als mountainbiker niet met je bel spelen als je er al bijna achterop zit, en wandelaars in het bos, ga niet in de bosjes staan als er een paard aan komt. Dan schrikken ze alleen maar omdat ze het niet zien aankomen. Dus gewoon doorlopen of even stilstaan, dat doet minder zeer dan een paard in je nek.

2 Bullduck    
7 maanden geleden door Bullduck
0
Meld

Het paard moet oogkleppen op, niet de berijdster...

3 Hadjememaar    
7 maanden geleden door Hadjememaar
12
Meld

@3 ja want dat maakt het geluid van een voorbij razende auto echt minder... Tuigpaarden met oogkleppen zijn iets anders qua karakter en qua bloed dan kwpn paarden.

4 Bullduck    
7 maanden geleden door Bullduck
2
Meld

@3 trouwens wat doe jij als je een dier op de weg ziet zoals een hert bijvoorbeeld, trap je dan flink op het gas met de kans dat je een hert op de voorstoel hebt liggen, of rem je af en hou je rekening met het dier? P.s. Een paard van 600 kilo is ook niet best voor je auto hoor...

5 Bullduck    
7 maanden geleden door Bullduck
1
Meld

Er zijn wel degelijk van die schoften die het juist leuk vinden, een paard laten schrikken en onderuit zien gaan. Dat zijn gewoon algemene nondescript schoften die een wapen in hun fikken hebben gekregen waarmee ze kunnen toeslaan en daarna een onschuldig snuitje trekken O sorry. U kent het type wel van de lagere school. Die zijn nog steeds zo. Ze veranderen heus niet, alleen omdat ze volwassen worden, dat is een fabeltje. Ze leren het beter te camoufleren, dat is alles.

6 Wendel    
7 maanden geleden door Wendel
1
Meld

En een gemeente zou er toch voor moeten zorgen, dat fietsers en paarden zich overal veilig naartoe moeten kunnen begeven, zeker naar een plek in de natuur zoals dat bos die hun gezondheid ten goede komt.

7 Wendel    
7 maanden geleden door Wendel
2
Meld

@6 totdat het paard dusdanig schrikt dat ze het dier op de motorkap hebben liggen. Of in de zijkant zit. Geloof mij, ik heb eens op concours een paard gehad die achteruit sloeg tegen een geparkeerde auto. De auto was er niet mooier op geworden. Complete deur ontzet.

8 Bullduck    
7 maanden geleden door Bullduck
1
Meld

@8 Geparkeerde auto...
Asociale automobilist...

9 Hadjememaar    
7 maanden geleden door Hadjememaar
5
Meld

@9 : Dat illustreert alleen maar het punt hoe erg een paard een auto kan beschadigen, als je het paard laat schrikken, niemand zegt dat die geparkeerde auto aso deed.

10 Wendel    
7 maanden geleden door Wendel
2
Meld

Uit fatsoen kun je langzaam langs het paard bewegen maar volgens de wet is daar 60km/H toegestaan dus misschien moet Mireille zelf ook even bedenken of ze daar met dat paard moet rijden.
Anders gewoon je trailertje vatten net zoals zoveel van die idioten deden tijden de hittegolf doe je je radio wat harder dan hoor je ook niet dat je paard de halve trailer door midden trapt omdat jij juist op dat moment vind dat die in dat kloteding moet staan.

Paardemensen zijn een apart slag,

11 Eastwood    
7 maanden geleden door Eastwood
4
Meld

@3 : Lul.

12 TonAlias    
7 maanden geleden door TonAlias
3
Meld

@9 tja paarden zijn nu eenmaal vluchtdieren. Ookal schrikken ze van een geparkeerde auto of iets dergelijks, je kan als ruiter amper in staan voor de gevolgen. Dieren zijn onvoorspelbaar.

13 Bullduck    
7 maanden geleden door Bullduck
3
Meld

@13 Een ruiter MOET instaan voor de gevolgen.
Ga anders kantklossen.

14 Hadjememaar    
7 maanden geleden door Hadjememaar
5
Meld

Slechte berijdster, niet echt het paard onder controle dus

15 chouffleur    
7 maanden geleden door chouffleur
6
Meld

Het gaat om wederzijds respect in het verkeer. Net als wielrenners die recreatiefietsers overhoop rijden. Er is niets mis met geven en nemen.

16 E.Meel    
7 maanden geleden door E.Meel
5
Meld

@15 Net als mensen kunnen dieren schrikken.

17 E.Meel    
7 maanden geleden door E.Meel
5
Meld

@15 wat ga jij doen tegen 600 kilo dat door het lint gaat? En @hadjememaar je kan niet voor de gevolgen in staan als het gebeurd door toedoen van bijvoorbeeld een automobilist. Maar oké, ik ben een professionele ruiter met mijn eigen stal, en dit krijg ik jullie toch niet aan het verstand. Jullie denken zeker ook dat paardrijden makkelijk is? Het paard loopt wel en de ruiter zit er maar een beetje op enzo...

18 Bullduck    
7 maanden geleden door Bullduck
3
Meld

@E.Meel ik ben het altijd faliekant met u oneens, maar hier maakt u wel echt een goed punt. Hulde!

19 Bullduck    
7 maanden geleden door Bullduck
2
Meld

@18 Nogmaals, een ruiter MOET instaan voor de gevolgen. En al helemaal als het een geparkeerd voertuig betreft.
U zou zelfs nog schade veroorzaken met kantklossen, zo onverantwoordelijk.

20 Hadjememaar    
7 maanden geleden door Hadjememaar
4
Meld

@20 oké meid, jij snapt het blijkbaar niet. Schade aan een auto is minder erg dan schade aan een levend wezen zoals een paard. En een levend wezen heeft een eigen wil en karakter, daar kan je de ruiter niet verantwoordelijk voor houden, tenzij er opzet in het spel is. Maar geen weldenkend mens ramt zijn paard even vrijwillig in een auto.

21 Bullduck    
7 maanden geleden door Bullduck
3
Meld

@21 Maar je gaat WEL instaan voor de gevolgen. Jij bent verantwoordelijk en wettelijk aansprakelijk voor de schade.

22 Hadjememaar    
7 maanden geleden door Hadjememaar
4
Meld

@22 even snel opgezocht :

Schade die jouw paard uit eigen energie veroorzaakt en waaraan jij als bezitter niets kunt doen is dus geen schuldaansprakelijkheid (want je kunt er niets aan doen.) Artikel 6.162 BW is dus niet aan de orde.

23 Bullduck    
7 maanden geleden door Bullduck
1
Meld

@22 en alsnog, liever schade aan een auto dan aan mijn paarden. Van de meeste paarden die ik hier heb staan kan ik na verkoop een leuke nieuwe auto kopen qua prijs. Maar terug naar het begin : meisje op paard, aso automobilist, paard schrikt zich de tering, paard ondersteboven, paard kapot, meisje kapot, aso automobilist is de schuldige. Die heeft de reactie uitgelokt.

24 Bullduck    
7 maanden geleden door Bullduck
4
Meld

@23 Ik zie het al: Geen briefje onder de ruitenwisser achtergelaten...
Automobilist mag zelf voor de schade opdraaien.
Automobilist is de schuldige...

Asociaal volk, met hun knollen.

25 Hadjememaar    
7 maanden geleden door Hadjememaar
4
Meld

@24 aso automobilist mag daar 60 dus juridisch gezien kun je hem weinig maken.
Moet een paard langs een 60 km/H weg lopen dat is een andere vraag.

26 Eastwood    
7 maanden geleden door Eastwood
3
Meld

Trek het u niet aan, BullDuck, er zijn hier van die types die dieren haten en het liefst zoveel mogelijk dieren, waar Nederlanders van houden, kapotmaken of doden, omdat a) ze dieren haten en b) ze Nederlanders haten, en die gaan zo leuk totaal overstuur en/of woedend in het rond krioelen als je aan hun dieren komt. Zoals die Hadjememaar, die een geuzennaam misbruikt om zijn eigen zielige afkomst te verbergen.

27 Wendel    
7 maanden geleden door Wendel
4
Meld

@27 ik ben een grote dierenliefhebber maar met een paard langs een 60km/h weg lopen getuigt niet echt van goed verstand tenzij je een goed stabiel paard hebt.

Maar daar gaat de discussie niet over het begrip wat mireille wil kun je niet eisen.
Juridisch gezien mag die gast daar gewoon 60 en met die wetenschap kun je daar beter niet komen.

28 Eastwood    
7 maanden geleden door Eastwood
2
Meld

@28 ja want rekening houden met elkaar is ook echt heel moeilijk. In dat geval rij ik voortaan elke fietser of voetganger dood die voorrang neemt op plaatsen waar ze geen voorrang hebben. Weet je wie het dan heeft gedaan? Juist, de automobilist.

29 Bullduck    
7 maanden geleden door Bullduck
3
Meld

In dorpen en zelfs in sommige steden is het zeer normaal dat je daar maar 30 mag rijden. In onze stad ook. maar de meeste mensen rijden gewoon 40 of 50 en vergeten dat er wel eens een kind oversteekt of in dit geval een paard loopt. Wanneer dringt het toch eens bij de mensen door dat het MAXIMUM snelheden zijn,en niet dat je dat minimaal moet rijden en liefst meer. Mensen gaan bewust vaak harder rijden "want er gaat toch een marge af" Tot je bij een lasergun komt die exact staat afgesteld en gekalibreerd is.


Bij alle dieren die je onderweg tegenkomt: ga er stapvoets langs of wacht bij het oversteken. Tenzij je voor je auto een haas ziet oversteken en je niet kan stoppen. Dan gewoon doorrijden want bij uitwijken lig je in de sloot en dat gebeurt ook vaak.

30 Jan met de korte achternaam    
7 maanden geleden door Jan met de korte achternaam
1
Meld

@29 das BS en weet je prima.
Ik zie hier teveel 'amazones' die absoluut niet met het paard langs een 60 km weg moeten rijden.
Als je ze met 15 passeert en je kijkt in je spiegel zie je dat ze uberhaupt amper controle hebben.
Je moet je afvragen of dat in een verkeer moet verschijnen.

Je kunt dezelfde houding als wielrenners aannemen en schijt aan alles hebben maar nadenken behoort van 2 kanten te komen.

31 Eastwood    
7 maanden geleden door Eastwood
1
Meld

@1 Voor een kat stop ik niet hoor, ik wijk zelfs niet uit.

32 Wild Rover    
7 maanden geleden door Wild Rover
3
Meld

Ik vind het vaak onverantwoord. Toevallig vorige week nog een grietje van hoogop een jaar of 10 die op haar paard een stijle geasfalteerde fietstunnel in gaan. Paardje vond het al niks en op dat gladde asfalt kan zo'n paar makkelijk uitglijden. Vlak bij een hele drukke provinciale weg ... ja dat vind ik helemaal niks. Dus we krijgen een conflict maar woedend en scheldend schopte ze het paardje nog even in de flanken in he tunneltjes tussen snor en bromfiets en gieren e-bikes door. Ik was in de auto dus had het nakijken. Maar van mij mogen ze dat verbieden. Weer een verbod, ik weet het. Maar minderjarigen zouden nooit zonder begeleiding de weg op mogen op een paard/pony. Dat kan echt net en het paard is 99 vd 100 keer de dupe!

33 Bleke Betty    
7 maanden geleden door Bleke Betty
2
Meld

Gewoon een gevolg van een overbevolkt landje.

34 Wild Rover    
7 maanden geleden door Wild Rover
1
Meld

@31 een ruiter of amazone die rustig langs en weg stapt met haar paard vergelijken met een wielrenner die met 40 km per uur voorbij komt knallen? Schijnbaar zijn er op dit draadje weinig mensen die echt verstand hebben van paarden. Geen weldenkende ruiter of amazone gaat even lekker vol gas langs een weg galopperen. Wielrenners daarentegen...

35 Bullduck    
7 maanden geleden door Bullduck
1
Meld

@35 wederom wil je het niet begrijpen .

De houding!

36 Eastwood    
7 maanden geleden door Eastwood
1
Meld

Natuurlijk is het beter als automobilist om vaart te minderen al is het alleen al om een aanrijding te voorkomen, want dieren kunnen onvoorspelbaar zijn. Maar Mireille kan beter zorgen dat ze haar paard beter onder controle heeft. Want schrikt het niet van een auto dan is het wel van een blaffende hond of wat anders.

37 Dune    
7 maanden geleden door Dune
1
Meld

@37 En als ze haar paard niet vertrouwt op de openbare weg dan moet ze er niet op gaan zitten maar ernaast gaan lopen met het paard aan de halster.

38 Dune    
7 maanden geleden door Dune
1
Meld

@38 en een paard aan het halster ga jij in bedwang houden als het paard zich de pleuris schrikt? Ik heb dekhengsten op stal staan, zelfs met een hengsten ketting over het tandvlees heen zijn die amper onder controle te houden, en dat is slechts een geil paard, laat staan een bang paard. Als die 600 kilo eenmaal in beweging komt, dan kan je als ruiter niets meer, en in dit geval als "paarden uit later" ben je hulpeloos. Iedereen denkt maar dat een paard een soort van cavia is of iets dergelijks, maar als het eenmaal gek wordt, have fun. Regel 1, nooit vasthouden, dan kan je jezelf zo erg bezeren dat je er aan onderdoor gaat. Wel eens een trap op je heup gehad van een paard? Ik helaas wel. 5 weken ziekenhuis was het gevolg.

39 Bullduck    
7 maanden geleden door Bullduck
0
Meld

@39 Dekhengsten is een apart verhaal en nog veel moeilijker dan een angstig paard. Regel 1 met een halster is om het touw niet om je hand te winden anders ben je zo een paar vingers kwijt. Waar ik het vaak fout zag gaan is dat ruiters te laat of te slapjes corrigeren en dat begint al in de box. Een angstige ruiter maakt een angstig paard. En als ik achter een paard langs loop dan zorg ik dat ik er vlak bij blijf en hem aanraak zodat hij weet dat ik er ben en hij niet kan uithalen. Maar goed het kan altijd een keer fout gaan.

40 Dune    
7 maanden geleden door Dune
1
Meld

@40 ik heb een Charmeur staan die de dierenarts niet klinisch kon keuren achter. Sloeg hem bijna dood. Dus have fun met dat paard aanraken als je er achterlangs loopt dan zit je aardig in de kreukels. Een angstige ruiter is nooit goed, ga dan lekker cavia's fokken. Maar een paard dat schrikt, wel of geen touw om de hand heen, die hou je niet in bedwang. Zelfs mijn ZZ spring en eventing paard heeft af en toe kuren. Daar hou je niets aan. Laat staan met de dekhengsten.

41 Bullduck    
7 maanden geleden door Bullduck
0
Meld

@40 100x liever een brutale dekhengst dan een angstig paard.
Veel voorspelbaarder.
@41 Charmeurs zijn wel vaker van die rotzakken. Ik heb er weleens merries van gehad die je zo op de kop zouden slaan tijdens het stijgeren. En als dat dan niet werkte, gooiden ze zich achterover. question

42 Wild Rover    
7 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

@42 Steigeren*
'T is al laat.. question

43 Wild Rover    
7 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

@42 dat omhoog komen en het klauwen met de voorbenen komt mij helaas bekend voor met de Charmeur. Gelukkig niet achterover geslagen tot nu toe. Vreselijke paarden in de africhting, maar wat een ruige beesten als ze eenmaal zijn afgericht.

44 Bullduck    
7 maanden geleden door Bullduck
0
Meld

@44 Kunnen hele leuke beestjes uitkomen, inderdaad.
Maar ik vind wel dat ze vaak slappe achterbenen hebben. Heeft 'ie zelf ook wel een beetje.

45 Wild Rover    
7 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
‘Fascistische en gevaarlijke’ spe...
De overwinningsspeech die FvD-leider Thierry...

19 uur geleden door Shit...Fan...WhatAMess

Forum alsnog nog groter geworden dan VVD ( 13...
Een hele goede morgen? Terwijl u een uiltje l...

1 dag geleden door Moskowfiets

FvD-voorman Baudet ageert in speech tegen &ls...
De grote winnaar van de provinciale verkiezin...

1 dag geleden door Aardbezie

Winnaar Baudet eist koppen van meerdere kabin...
Daags na de verkiezingen toont Forum voor Dem...

18 uur geleden door AD

Geen zetels voor Denk
In de voorlopige uitslag behaalt DENK geen en...

22 uur geleden door Cody


ADVERTENTIE


Laatste reacties
MacGu
Wat Baudet zegt, vind ik doodeng...
@86 Ik begrijp van je dat het dus veelal prot...

minder dan een minuut geleden door MacGu

WijzeDwaas
Forum voor Democratie wint het van de schijnh...
@29Ja, dat was jammer. Ik had wel gewild...

minder dan een minuut geleden door WijzeDwaas

Truffelaar
Wat Baudet zegt, vind ik doodeng...
@87 Voor links is alles wat niet met hun gekk...

minder dan een minuut geleden door Truffelaar

RonMVV
Onschuldige man die vastzat voor aanslag Utre...
@16 Dat bedoelde ik ook Hij is onterecht ...

1 minuut geleden door RonMVV

Weet geen naam
Droevig ventje rijdt expres stel kippen kapot...
@40, " maar het werkt wel even iets anders da...

1 minuut geleden door Weet geen naam

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig