door Inter in Binnenland  ·  88 Reacties

  • 23
  • 901x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

ad @3 Kortbondig: NEE, NEE en nog eens een keer NEE.

8
51 rlw

Aan alle automobilisten die oh, zo goed rijden en last hebben van de appende fietsers. Ik wordt dagelijks bijna omver gereden door automobilisten die denken dat fietsers geen ruimte nodig hebben, die denken de bocht aan de korte kant tijdwinst oplevert, die alles doen in hun auto behalve opletten.

6
52 rlw

Moet bellen onder het fietsen verboden worden?
Ik zeg ja, met uitzonderingen:
1. Alleen wanneer men in beging is. Dus fietsend.
2. bediening van de mobiel in een stuurhouder moet toegestaan blijven (navigatie).
3. bellen met een oortje is het zelfde als handsfree bellen.

Dit lijkt mij schappelijk, ook naar de automobilist die nog steeds standaard schuldige is ondanks de gedragingen van een Kamikaze fietser.

0
53 SkyNet

** gebruiker verwijderd **

@51 : Vertel mij eens waarom een fietser niet actief aan het verkeer moet deelnemen en andere weggebruikers wel?

54 verwijderd9139144

Absoluut verbieden

0
55 janma

Ze worden in het verkeer als bestuurder gezien, dus het lijkt me dat daar dezelfde verantwoordelijkheid bij hoort als bij de overige bestuurders, dus ogen op de weg, handen aan het stuur en werkende remmen en verlichting (ook overdag moet die werken).

1
56 Vilseledd

"Het aantal doden op de fiets steeg het afgelopen jaar tot 206."
Die stijging is volledig toe te schrijven aan elektrische fietsten.
Van 2016 naar 2017 17 meer doden totaal en ook 17 meer doden op e-bikes.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/fietsers-voor-het-eerst-bovenaan-bij-dodelijke-verkeersongevallen~b50c00f8/

ps. Ik ben voor een app verbood, ook voor meer controle op licht in het donker.

0
57 Jackd
58 Jackd

@58 Vreemd, dan is de kans toch groter, dat de fietser in het donker zonder licht gaat rijden. Ik dacht, dat bij wetgeving het uitgangspunt was, dat ook gedragingen, die overtreding in de hand werken, strafbaar waren.

1
59 Vilseledd

@59 : Ik denk dat ze dit verandert hebben sinds het gebruik van losse batterij lampen normaal werd. Die laat je niet op de fiets zitten en vooral in de zomer kunnen die thuis in de kast blijven.

Daarnaast zouden anders veel sportfietsen niet meer de weg op mogen. Wetgeving moet ook realistisch zijn.

1
60 Jackd

@60 Ja, dat was ook ooit verboden. De verlichting hoorde aan de fiets vast te zitten. En een sportfiets neemt ook deel aan het verkeer, dus die moet ook technisch in orde zijn. Daarnaast kunnen weersomstandigheden overdag dusdanig zijn, dat het verstandig is verlichting te voeren.

0
61 Vilseledd

Verbieden nee daar ben ik tegen. Wel vind ik dat je de smartfone in een goede houder moet zetten of in je zak dat mag ook zolang je hem maar niet vast hebt tijdens het fietsen of brommen. Aanraken mag niet dus instellen tijdens het rijden ook niet. Mag in de auto ook niet. Luisteren doe je dan maar met één oortje in, dat werkt perfect.

Wat ik ook vind maar dat is mijn mening, dat alle fietsen dus ook racefietsen (die niet aan een ronde meedoen) maar privé fietsen om te trainen b.v. aan de zelfde eisen voldoen als andere fietsen. Dus een bel en verlichting voor de donkere uren en regen. Ook sportfietsen en MTB. en ATB.

0
62 Jan met de korte achternaam

Ja een ieder die aan het verkeer deelneemt dwz. ook de voetganger die de weg oversteekt is een verkeersdeelnemer.

0
63 jbruntink

@62 Je wordt al afgeleid, wanneer je met iemand spreekt, die de verkeerssituatie niet kan zien. Dat is al bekend sinds het begin van de mobiele telefoon. Niet het vasthouden van het toestel is gevaarlijk, maar het feit dat degene aan de andere kant van de lijn niet ziet, dat die even zijn mond moet houden bij een lastige verkeerssituatie.

0
64 Vilseledd

@64 ook daar heb je gelijk in maar hij word ook gebruikt om muziek te luisteren en dan vind ik het wel goed. Maar inderdaad als je telefoon oppakt word je afgeleid.

0
65 Jan met de korte achternaam

Voorzie elke fiets van een app die automatisch alle politieauto's belt in de buurt
als het 'baasje/bazinnetje' weer eens bezig is met dat beheksende speelgoed.
(Veel jonge vrouwelijke fietsers zie ik heksen met dat ding in de hand )

0
66 m+m = Z

@65 : Meer dan één oortje in is ook niet veilig, net als harde muziek in de auto.
Een auto hoor je met muziek in beide oren niet meer aankomen en hulpdiensten voeren niet voor niks geluidsignalen.

Sportfietsen moet nu al aan alle eisen voldoen waar normale fietsen ook aan moeten voldoen.
Gelukkig zie je steeds vaker dat ze goede verlichting hebben in het donker. Moet ook wel want ze rijden graag buiten de bebouwde kom, waar je niks ziet zonder goed licht.

@61 : Je hebt gelijk dat omstandigheden snel kunnen veranderen, ik trap er vooral op een mooie herfstdag soms in dat het weer vroeger donker wordt. Gelukkig nemen twee kleine lampjes nauwelijks ruimte in.

0
67 Jackd

Er zijn veel te veel fietsers in dit land dus als appen op de fiets een deeloplossing daarvoor biedt dan graag appen op de fiets verplichten zodat het eindelijk weer leefbaar wordt in steden en dorpen.
Alleen mensen zonder smart phone krijgen nog een vrijstelling van deze verplichting.....

1
68 PFL

@67 Je hebt gelijk dat het met één oortje in ook afleid. Toch zegt de politie in programma's als politie op je hielen b.v. dat je best gebruik mag maken van een smartfone voor b.v. navigatie en muziek luisteren als je hem niet instelt tijdens het rijden, en dat luisteren met één oortje goed kan want dat doen ze zelf namelijk ook die agenten. Zij bellen namelijk ook met een smartfone en directe lijn met een oortje in. Maar inderdaad het leid af En anders moet je alles verbieden tenzij het voor navigatie is, en zover wil men niet gaan

0
69 Jan met de korte achternaam

Ja en volledige aansprakelijkheid bij een ongeval, met gelijke inbeslagname van de smartphone.

Hoeveel doden moeten er eerst vallen Minister Cora van Nieuwenhuizen......

Moet ook gelden voor de politie natuurlijk, deze afleiding is voor iedereen gevaarlijk.

0
70 corretje

Je hebt er 100% jezelf mee als je op een auto of boom klapt. Niet verbieden dus.
(ik heb een schijthekel aan dat woord).

2
71 Spraypaint

@71 En de bestuurder van de auto...

Ik heb een keer zo'n fietser over de motorkap gehad. Alleen een gebroken arm en sleutelbeen, maar bij mij zat de schrik er een paar dagen goed in.

0
72 Bluth

In Amsterdam rijden ze zelfs door rood terwijl ze op hun smartphone turen, omdat in Amsterdam een fietser nooit op z'n rem staat. Als je dan over ze heen rijdt, roepen ze 'kijk uit hoer'. Ik ben ook voor verbieden, maar zolang er niet tegen wordt opgetreden rijd ik wel gewoon over ze heen.

0
73 zewa

Ja, graag. Gisteren als het even kan.

0
74 dani

Ja verbieden, met 600euro boete zodat de handhavers voor deze redenen betaald kunnen worden. question (anders niet rendabel).

0
75 DikkeTor

Ja dus! Zelfs LOPEND gaat het soms al mis dat ze nog net een paaltje of boompje kunnen ontwijken..

0
76 marco
77 Shit...Fan...WhatAMess

** gebruiker verwijderd **

Niets doen die zombies rijden zichzelf dood is prima ......................

78 verwijderd682241

Het is al belachelijk dat daar een wet voor nodig is. Het staat er al. "je mag het verkeer niet hinderen". Of het moet zijn dat er de doodstraf op komt te staan. Ja, daar is een aangepaste wet voor nodig.

1
79 Verwonderd

Lijkt mij een overbodige vraag.
Loop maar eens een uurtje over straat, geheid dat je dan al minstens een paar keer bijna ondersteboven gelopen wordt door mensen die meer oog hebben voor het mobieltje dan voor hun omgeving.
Dat zijn dan alleen maar voetgangers, kun je nagaan wanneer men dit al fietsend doet.
Je bent niet goed wijs wanneer je aan het verkeer deelneemt en dan de helft van de tijd niet om je heen kijkt, met alle risico's van dien.
En als je dan door een automobilist zou worden aangereden zadel je de bestuurder met een schuldgevoel op, ook al is het niet zijn/haar schuld.

0
80 JohnZero

I am not saying let's kill all the stupid people, I am just saying let's remove all the warning labels and let the problem sort itself out!
Recht van de sterksten / slimsten! Appen tijdens het fietsen is gewoon stom! Jammer dat je als automobilist met een schuldgevoel/rechtszaak zal worden opgezadeld.

2
81 Stella1989

@64 Sorry maar dan mag je niet meer naar buiten, je kan namelijk ook worden afgeleid voor een mooi vrouw/man. Of reclame, die is er zelfs voor gemaakt om jou af te leiden.
Daarbij neemt het bellen met de telefoon in de hand een mogelijkheid tot een noodgreep weg. Lijkt mij dat handsfree bellen dus nog het meeste veilig is van de twee.

@73 Bekend probleem aldus de literatuur. echter willen de gezaghebbers haar taak niet uitvoeren ten aanzien van de verkeersveiligheid, en tot overmaat van ramp vinden de d66 gekleurde rechters het ook normaal dat er geen geld of energie wordt gestoken in de verkeersveiligheid.


* https://www.nieuwskoerier.nl/news/331330-rechtbank-wijst-klacht-van-inwoner-over-fietsoverlast-in-amsterdam-af

0
82 SkyNet

@82 "Sorry maar dan mag je niet meer naar buiten, je kan namelijk ook worden afgeleid voor een mooi vrouw/man."

Dan leid je jezelf af. De mooie vrouw of man praat niet tegen je en praat niet door, als het verkeer je aandacht opeist. Idem voor reclame; overigens mag dat ook een stuk minder langs de weg. De aandacht moet bij de verkeersborden blijven.

0
83 Vilseledd

Vond deze reclame wel sterk al is het meer tegen het autorijden en gebruik van je telefoon.

0
84 Marc Anthony

@83 non-verbale communicatie ook communicatie. Als jou gedachten worden getrokken nu eenmaal aangetrokken tot de voor jou opmerkelijke zaken. reclame is het beste voorbeeld, maar eigenlijk kan je alles wel toepassen. De wereld is dynamisch met of zonder de telefoon/muziek speler.
afgeleid worden door iets in de straat voor je of een beller is in mijn beleving om het even.
eigenlijk maar goed ook, want anders zou je geen inschatting kunnen maken van, bijvoorbeeld: met een bal spelende kinderen op een veldje verder op. technisch gezien geen onderdeel van het verkeer maar die bal kan het wel worden.

Wel kunnen we er voor zorgen dat een ieder in staat moet zijn om gevaar af te wenden, en dat kan weer niet met een telefoon in de hand. Of andere fratsen waardoor het afwenden van gevaar niet mogelijk is.

0
85 SkyNet

@85 Het gevaar zit hem echt niet in het in de hand houden, maar in het afleiden door iemand, die de verkeerssituatie niet kan overzien. De reclame, het kind of de dame zegt niet, als plotseling je aandacht weg is: "Hé, ben je er nog?"

0
86 Vilseledd

@85

Handsfree en handheld bellen

Hoewel handsfree bellen door de wet is toegestaan, laten veel studies zien dat handsfree bellen tijdens het rijden géén significant voordeel heeft boven handheld bellen. Beide laten dezelfde negatieve effecten op de rijtaak zien. Als het gaat om fietsers, is het te verwachten dat handheld bellen meer impact zal hebben op het fietsgedrag dan handsfree bellen. Voor fietsers is namelijk het behouden van de balans met maar één hand beschikbaar, lastiger dan wanneer met beide handen wordt gefietst. Uit onderzoek blijkt dat ook sommige aspecten van de fietstaak in grotere mate worden beïnvloed door handheld bellen dan door handsfree bellen. Zo reageren fietsers die handheld bellen trager op een stopsignaal dan fietsers die handsfree bellen. Er is geen verschil tussen handsfree en handheld bellen als het gaat om snelheid en visuele en auditieve waarneming.

http://www.verkeerskunde.nl/internetartikelen/vakartikelen/afleiding-in-het-verkeer-is-meer-dan-alleen.29197.lynkx

0
87 Vilseledd

JA, maar ook legio vrachtwagenchauffeurs die al slingerend op de weg rijden, die zijn nog veel leiper dan een fietser. En natuurlijk ook legio autorijders, die links blijven rijden en niet inhalen: 9 van de 10 keer hebben die halve gare zolen een telefoon in hun hand. Eigenlijk moest het legaal worden om die lui met een stootbumper van de weg te drukken.

0
88 view2006

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Oeps112
Knetter! VVD wil medische apartheid invoeren ~ 'Weer ongevaccineerde kinderen uit de opvang!'

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/knetter-vvd-wil-medische-apartheid-invoeren-weer-ongevaccineerde-kinderen-uit-de-opvang...

2 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Oeps112
Antifeminist Pearl Davis spreekt bij FVD Congres ~ 'Mannen zouden niet moeten trouwen'

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/antifeminist-pearl-davis-spreekt-bij-fvd-congres-mannen-zouden-niet-moeten-trouwen...

4 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Oeps112
De échte plaag is het knuffelen van antisemitisme in ons rubberen tegelparadijs

-Mark Jongeneel- "Ni Hao" en "Sambal Bij"? De échte plaag is het knuffelen van antisemitisme in ons rubberen tegelparadijs.https://www.dage...

8 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Nicks R. Van
Groene droom Utrecht spat uiteen: elektrische laadpalen moeten 's avonds uit om netcongestie te voorkomen - NieuwRechts.nl

Den Haag wilde ons een paar jaar geleden allemaal op de groene stroom hebben en subsidieerde de aanschaf van een elektrische auto. Nu er dan een...

15 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Praat mee: wat vind jij ervan dat Jumbo stopt met aanbiedingen van vlees?

Het maakt voor de hoeveelheid vleesconsumptie niets uit, want wat Jumbo niet verkoopt, wordt door een andere super wel verkocht....

17 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
VVD wil ongevaccineerde kinderen weren uit de opvang

@3 Dat vraagt dan van de opvangleiding dat ze begrijpen hoe een vaccinatie werkt....

19 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
COA: ,,Grote zorgen over snelheid waarmee tekort opvangplekken oploopt’’

@5 Maar meneer van der Burg is ook niet al te slim bezig met zijn dwangwet. Dat gaat voorbij aan het feit dat er geen plaatsen (meer) zijn en da...

20 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

MARCUSAURELIUS
Offtopic

@1950Goeden Middag Allemaal en speciaal Graaier1000.Pluk de tweede helft van de dag mensen....

24 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

21st Century Guy
Nijmeegse loopt wereldrecord halve marathon bij vrouwen boven 70

Knap hoor, age is but a number....

28 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

NK. App
Indian Beautiful PussyRaquelle DarrianHotsexxx VideoRockie EmersonXxx Video GifXnxx2013Ava Addams SoloWww Xvidoe ComOtome DotiJuq-118Veena Malik NudeHot Bhabhi Ki GandBrazzerporn VideoAss TrafficMuyputasPorn Na RuaEvilagenlAva Addams NakedCatherine Hicks NudeAlexistexas GifSpanki G StoriesBig Ass Xxx ComWwe Girls SexTelugu Romance BfTeen Sister Sex VideoAnissa Kate Porn VideosIndian Village Pron VideoBeast Hentai70s Porn MoviesFreecumshotJason Porn StarIxxx INud CelebrityGay Black Thug PornXxx Veduos HdSdmf-032Xxx SecyThick Brunette PornPenelope Cruz PornhubHouse Wife Xxx VideoHindi Porn 4kOdia Sex Videos ComMrdeepfkeBradmontana ComVideosponoMr Hankey ToysHot Nude Women PicsLongest Nipple PicsIndian Hardcore VideosHeather Brooke DeepthroatMofos PizzaGiantesssfxRee Marie OnlyfansJennifer Lawrence Nudes LeakSexual Anal ToysNaughty America SiteTitties TwitterXnxx Back SideKitchen XxxxSex With Friends WifeMakoodaChhattisgarh Ki BfBig Futa CocksLuna StarPorn ChibeseBrunette SexyGay Porn VintageXxx Com Full MovieVanny HentaiSani Leon FilmKanchan Ki ChudaiMoms Porn MovieAbby Elizabeth Miller NudeLuna RivalSex Voice TamilHidden Sex ClipsSonamy PornBengali Porn VideoCg PornAsian PronDragon Ball Z Sex VideoSex Video Sexy Video Sexy VideoVideox ComQuadrinhoseróticosVideos Desexo AmadorUrarakapornXxxesXxx ImeagDirtytalk AiChicas Sexis DesnudasJapanese Library PornErotic Stories FreeBondage PovAnjadeeVan SexClass Porn VideosYoungsex.pornFacial DeepthroatForcing Deep ThroatErotic MmfDancing Bouncing TitsMila Amour PornViolet Gems OnlyfansCamwhoreHamster Porn ComVoyger NudeSexe.modelGirl Chudai VideoXnxx Pamela RiosHailey Rose BbcUkrainian PornstarsShakingpornReal Sexts VideoThebOld Man Group SexWife Cheating Caught On VideoNudes De StarDesi Sex Video Hd ComBhai Bahan Ka Bf VideoIndian Sex BhabiSex Indian Desi VideoBangbus Tessa TaylorMoneyshotfilmzIndian Blue Film Hd VideoBusty Asian NakedSali SexViolet Myers NakedOld Woman Sex MovieHegre PornExploited Teens.comFree 3d Sex GamesManisha Koirala Ki Sexy VideoMidgetgangbangMandy Muse Dredd85pornIsexychat ComBlack Big TisAhegao GirlArcher Queen PornJanet Mason PovFarmgirl LacyAlyriSunny Leone Sex Video PleaseShoplyfter MilfsBig Soft TitsSextuberTeresafterdarkTamil Pron ComKajal Agarwal PussyPorn Sexiest