U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Wetenschap
  • 4
CO2 in de atmosfeer pompen maakt de planeet groener, de VN publiceert nepwetenschap over klimaatverandering om de energiemarkt te beheersen, wind- en zonne-energie zijn 'gewoon dom'. De berichten komen van de America First Energy Conference, waar climate change deniers and officials van Tr ...

7 maanden geleden door progressiefliberaal

REAGEER MET EEN EMOJI
1
2
2
1

CO2 is in mijn optiek nog het minste probleem inderdaad. Chemische vervuiling, en het rooien van boomples voor wat palmolie, vlees en zuivel industrie.

1 caso    
7 maanden geleden door caso
5
Meld

Het wordt tijd dat we die amerikanen meer links laten liggen

2 Ylliw negarev    
7 maanden geleden door Ylliw negarev
6
Meld

Als zonnepanelen goedkoper worden vind ik het een redelijke vorm van Energie, maar die windmolens zijn gewoon domme dingen.
Ontwikkel de Thorium centrales verder, dan hebben we bij het huidige gebruik voor 5000 jaar energie.
En werk in die tijd aan kernfusie.

3 Positivo    
7 maanden geleden door Positivo
12
Meld

@1 Inderdaad, ik zie de CO2 problematiek ook als een afleidingsmanoeuvre voor alle andere smerige vervuilingen.

4 Positivo    
7 maanden geleden door Positivo
14
Meld

@4 , voor de minners. Strak is het co2 niet de oorzaak maar gewoon een gevolg van de temperatuur schommeling.

5 caso    
7 maanden geleden door caso
9
Meld

Ik ga ook zonnepanelen laten leggen. Niet voor het milieu , maar omdat het zichzelf terug verdient en je onafhankelijker maakt.
Dat het goed voor het milieu zou zijn is dan een mooie bijkomstigheid.

6 solidsteel    
7 maanden geleden door solidsteel
1
Meld

Ongelofelijk. Een circle jerk van ouwe rijke mannen wiens tijd het wel zal duren. Getver.

7 Winston    
7 maanden geleden door Winston
2
Meld

@5 Nee: https://history.aip.org/climate/co2.htm
https://data.giss.nasa.gov/modelforce/
https://www.ncdc.noaa.gov/data-access/paleoclimatology-data/datasets/climate-forcing

Het is allang geen vraag meer of het gebeurd, maar hoe publiek, politiek en bedrijfsleven daarmee omgaat.
Sommigen doen net alsof het niet bestaat zoals je ziet. In het geval van het Heartland ook weer niet zo heel verbazend: https://www.desmogblog.com/heartland-institute

8 dani    
7 maanden geleden door dani
2
Meld

Eerder deze week de herintroductie van asbest. En nu dit.

Gaat lekker daar.

9 carpenter    
7 maanden geleden door carpenter
1
Meld

De afgelopen maanden moeten geweldige tijden geweest zijn voor veel zonnepaneel eigenaren.
Je kunt het volgens mij niet echt opslaan is het? Dat is dan jammer, en had ook iets gelezen over dat het te warm werd en dat weer niet goed is, dat is ook niet echt handig.

10 etymologie    
7 maanden geleden door etymologie
3
Meld

@8
Gezien je documentjes bedoel je dus 'ja'.
Hier staat t ook: https://klimaatgek.nl/wordpress/co2/ , Onder de kop "CO2 en temperatuur gedurende het Kwartair".

11 grovi    
7 maanden geleden door grovi
4
Meld

@3

Ik heb je al meerdere keren gewezen op het feit dat thoriumcentrales niet zo maar "even" te bouwen zijn. die techniek moet nog geheel uitontwikkeld worden en is op z'n vroegst pas over een jaar of 40 beschikbaar. Waarom blijf je zo volhardend en blijf je je mantra zo ongewijzigd weergeven? Vreemd.

Meer over thoriumcentrales:
https://wisenederland.nl/kernenergie/thorium
https://www.deingenieur.nl/artikel/thorium-reactor-heeft-nodige-haken-en-ogen

Verder is de VS bezig met een neokapitalistische kruistocht om maar te zorgen dat alle rijke vriendjes van Trump weer flink geld krijgen. Alles wat hun land -en de wereld- een beetje schoner en beter zou maken, wordt momenteel in recordtempo teruggedraaid tot het niveau jaren '50. Trump is HET voorbeeld hoe het NIET moet. Een volslagen idioot en een a-politiek figuur, puur een stropop van machtige industrieën die maar TWEE dingen belangrijk vinden: winst en macht. En die twee doelen zijn ZO belangrijk voor hen, dat ze daar alles voor over hebben. Dus daarom dit soort leugens, onzin, misleiding, bedrog, verdraaiingen, nepnieuws, enz.

Vergeet trouwens niet dat de fossiele brandstof-jongens met miljarden worden ondersteund via subsidies -die WIJ betalen. Alleen in Nederland al iets van 7,6 MILJARD per jaar. Dus niet mopperen op die paar miljoen voor windmolens en zonnepanelen.

https://www.fluxenergie.nl/nederland-subsidieert-fossiele-sector-jaarlijks-met-76-miljard/

12 weerman    
7 maanden geleden door weerman
2
Meld

@8 De ontmaskering van de Klimaatlobby,
paradogma-film.com

13 Positivo    
7 maanden geleden door Positivo
8
Meld

@5 Als je denkt dat dat mogelijk is dan begrijp je dus niet waarom CO2 de oorzaak is voor de wereldwijde toename van de temperatuur.

14 Wetenschappertje    
7 maanden geleden door Wetenschappertje
1
Meld

@14 CO2 was altijd het gevolg van temperatuur, dus waarom nu niet?

15 Dune    
7 maanden geleden door Dune
8
Meld

@15 omdat het toen met opname, ijs en vergroening te maken had. Nu heeft het vooral te maken met het verbranden van fossiele brandstoffen. Iets wat niet eerder plaats vond.

16 Wetenschappertje    
7 maanden geleden door Wetenschappertje
1
Meld

@12 China bouwt momenteel twee prototype Thorium MSR reactors die in 2020 operationeel moeten zijn. Daarmee is een investering gemoeid van 3,3 miljard dollar.

17 Dune    
7 maanden geleden door Dune
2
Meld

@16 Vooral? De menselijke bijdrage is veel kleiner dan de natuurlijke. De menselijke uitstoot vind voor 80% plaats op het noordelijk halfrond. Uit onderzoek blijkt dat deze uitstoot het zuidelijk halfrond niet of nauwelijks bereikt en dus plaatselijk weer moet zijn geabsorbeerd.

18 Dune    
7 maanden geleden door Dune
7
Meld

@18 Dan mag u mij daar een linkje van geven want CO2 is een erg makkelijke gas om te verspreiden. Bij hogere concentraties wordt er inderdaad op land en in de zee in de vorm van koolzuur extra opgenomen maar dat is volgens studies maar voor de helft.
https://www.nature.com/news/satellite-maps-global-carbon-dioxide-levels-1.16615

En u ontkent dat de CO2 concentrations sneller zijn toegenomen (toevallig) sinds de industriële revolutie dan ooit ten voren is voorgekomen? Dan is er een goede kans dat waar u uw informatie vandaan haalt een complotsite is en u er beter aan doet om daar weg te blijven.

19 Wetenschappertje    
7 maanden geleden door Wetenschappertje
1
Meld

@17
Interessant! Graag wat bronnen!

20 weerman    
7 maanden geleden door weerman
1
Meld

Het probleem van zonnepanelen is de Infrastructuur.

21 chouffleur    
7 maanden geleden door chouffleur
1
Meld

@12 Ik ben zelf helemaal niet tegen de inzet van kernenergie, maar ik weet ook dat dat tijd kost en ook niet zonder haken en ogen is. Het is jammer dat we niet verder zijn gegaan in de jaren tachtig.

Als mensen meteen over kerncentrales beginnen, zoals thorium of andere, dan komt dat op mij altijd een beetje over als getrol. Zo van; "jullie groenen willen geen kolen, dus dan maar kernenergie. Maar dat willen jullie zeker ook niet?"

22 Winston    
7 maanden geleden door Winston
1
Meld

@11 Het is nee. En ik hecht meer waarde aan 160 jaar wetenschappelijk onderzoek dan aan de mening op een weblog. Laat Rob de Vos zijn bevindingen maar indienen voor peer-review zoals het hoort, dan zullen we vanzelf wel zien wat ervan overblijft. Niet veel waarschijnlijk.

23 dani    
7 maanden geleden door dani
0
Meld

@19
Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel procent van de co2-uitstoot jij denk dat het verbranden van fossiele produceert.

24 grovi    
7 maanden geleden door grovi
4
Meld

@23
Het is ja. CO2 volgt temperatuur. Trefwoord: Vostok.

25 grovi    
7 maanden geleden door grovi
5
Meld

@19 Hier het linkje. Op het noordelijk halfrond uitgestoten CO2 doet er vele maanden over om het zuidelijk halfrond te bereiken. Het blijkt dat de meeste menselijke uitstoot daar niet aankomt.

"This implies that natural variability of the climate is the prime cause of increasing CO2, not the emissions of CO2 from the use of fossil fuels."

http://icecap.us/images/uploads/EE20-1_Quirk_SS.pdf

26 Dune    
7 maanden geleden door Dune
4
Meld

@25 Ja, en de temperatuur begon plots te stijgen met de industriele revolutie. Volledig toeval. En daardoor kwam er allemaal natuurlijk CO2 vrij, door die oh zo natuurlijke en toevallige verwarming. Tot zover klinkt het allemaal echt logisch. Totdat je bedenkt dat we door isotopen analyse precies weten of CO2 natuurlijk is of uit de grond komt. En jeetje, de toename wordt compleet verklaard door onze industrie. He? Maar die toename was toch doordat het warmer werd? Kregen we dan meer industrie omdat het warmer werd? Da's gek.

Of het is niet zo en de temperatuur volgt CO2 sinds wij het zijn gaan uitstoten.

Jezus.

27 Winston    
7 maanden geleden door Winston
0
Meld

@27 De temperatuur begon al te stijgen rond 1850, aan het einde van de kleine ijstijd. De stijging valt samen met verandering in de activiteit van oceaanstromen en het daarmee samenhangende warmtetransport.

28 Dune    
7 maanden geleden door Dune
5
Meld

@26 Mensen in het noordelijk halfrond stoten de meeste CO2 uit, Die CO2 is ook prima te gebruiken voor planten, dus veel wordt inderdaad geabsorbeerd in seizoensgebonden groei en in de oceanen. De luchtstromen in Noord en Zuid mengen inderdaad niet zo snel, dus zul je minder antropogeen CO2 vinden in het Zuiden. Maar antropogeen CO2 dat is opgenomen door planten of zee, is dus niet de CO2 die er al was. Er zijn grenzen aan de opname. Netto stijgt de concentratie dan ook.

30 Winston    
7 maanden geleden door Winston
1
Meld

@27
Je brabbelt. CO2 kan ook door andere factoren stijgen. Waaronder wellicht het verbranden van fossiele brandstoffen. De temperatuur wijkt echter op geen enkele manier af van de trend.

31 grovi    
7 maanden geleden door grovi
5
Meld

@28 Daarmee heb je mijn eerste zinnetje becommentarieert: "Ja, en de temperatuur begon plots te stijgen met de industriele revolutie."

En verder? Zorgden de veranderende oceaanstromen dat James Watt de stoommachine uitvond?

32 Winston    
7 maanden geleden door Winston
0
Meld

@31 Dat brabbelen was mijn poging het denkpatroon te volgen dat hier werd geschetst.

Dus temperatuur stijgt en totaal toevallig stijgt ook onze uitstoot? "wellicht door het verbranden van fossiele brandstoffen." Net als te zien in de Vostok ijskern?

33 Winston    
7 maanden geleden door Winston
0
Meld

@32 De oppervlaktetemperatuur van het zeewater is een van de belangrijkste factoren voor de gemiddelde temperatuur van de atmosfeer.

35 Dune    
7 maanden geleden door Dune
2
Meld

@35 Ik snap het. James Watt hield van pootje baden in de zee.

36 Winston    
7 maanden geleden door Winston
0
Meld

Let's (continue to) race to the bottom.

question

37 mountainlion    
7 maanden geleden door mountainlion
0
Meld

Ik ben een simpele leek , ik werk buiten , ik werk al acht jaar als postbezorger , en baan die ik heerlijk vind weinig prikkels , weinig stress aan mijn kop , ik werk het liefst alleen ...

Afgelopen drie maanden was er een weerbeeld wat ik eigenlijk nog nooit eerder heb meegemaakt in mijn leven (ben van 1980 , drie maanden was het bijna 40 graden warm , en het heeft hier amper geregend , ik zag de natuur gewoon dood gaan , bomen die bladeren verliezen als of het herfst is , weinig insecten en vogels ...

Gisteren sloeg het weer drastisch om de bijna hele dag flinke regenbuien , met flinke bliksem er tussen , heel erg flinke bliksem , en nou is het weer eerder , eind september dan augustus , ik vind het niet erg hoor , die afkoeling , maar iets vertrouw ik helemaal niet ...

En dan kun je zeggen het is wel vaker warm geweest , ja hoor het is wel vaker warm geweest dat ken ik echt wel , ik ken de zomer van 1994 volgens mij nog , toen was het ook gigantische warm , maar aan het einde van de week was er altijd een flinke onweersbui , sterker nog ik zat bij scouting , en op de laatste dag was het standaard altijd onweer met veel regen ...

Terwijl de afgelopen paar maanden het echt verstikkend warm was , zonder afkoeling , en planeten en bomen die langzaam maar zeker dood gingen , tot gisteren ...

Zoals al gezegd ik ben geen wetenschapper wel iemand die elke dag buiten werkt , en dus daadwerkelijk wel zit wat het huidige klimaat doet met het natuur , sterker nog vandaag nog een foto op facebook geplaatst dat ik enorm schrok van de hoeveelheid bladeren ....

38 MarcusCole    
7 maanden geleden door MarcusCole
0
Meld

@33
In de Vostok ijskern is te zien dat eerst de temperatuur stijgt en dan pas de CO2.
Al Gore heeft je goed te grazen gehad. Die hockeystick van hem was ook zo'n leugen. Dani @8 komt daar nog steeds mee, maar het allang ontkracht en verworden tot IPCC-fabel.
En ja, de temperatuur stijgt. En dan daalt 'ie weer en dan stijgt 'ie weer enz. Dat gaat al zo zolang de aarde bestaat. Vostok, weet je nog?

39 grovi    
7 maanden geleden door grovi
5
Meld

@34
Je documenten spreken je weer tegen.

40 grovi    
7 maanden geleden door grovi
5
Meld

@39 Uit de Vostok ijskern blijkt er steeds opnieuw een vertraging in te zitten van honderden jaren en dat heeft te maken met dat warmte heel langzaam wordt opgenomen door oceanen waarna uiteindelijk ontgassing van CO2 optreedt. Het is goed mogelijk dat de huidige stijging van CO2 het gevolg is de het middeleeuws klimaatoptimum van 800 jaar geleden.

41 Dune    
7 maanden geleden door Dune
4
Meld

@41
Precies. Men beweert hier nog steeds, met allerlei omwegen en dwaalsporen, dat het andersom is.
De feiten zijn glashelder. Echter heeft de klimaatreligie, gelijk elke religie, met alle doemscenario's van dien, daar niet zoveel mee.

42 grovi    
7 maanden geleden door grovi
3
Meld

@39 @41 Er zijn wel wat meer CO2- en temperatuurproxies dan alleen de Vostok ijskern. Shakun et al hebben al die proxies van over de hele wereld bij elkaar gelegd en tja, de rest kun je in hun onderzoek lezen.
Al Gore is er niet aan te pas gekomen. Als het leugens zijn, laat maar zien waar Shakun et al het mis hebben. Zelfde geldt voor Marcott et al.
Vostok is niet de hele Aarde, weet je nog?

44 dani    
7 maanden geleden door dani
0
Meld

@44
Vostok komt je blijkbaar niet goed uit. Dan plaats je dat maar even op een apart planeetje. Dat gedraai van de religieuzen is om duizelig van te worden.

45 grovi    
7 maanden geleden door grovi
4
Meld

Al is die hele opwarming niet waar, als we hierdoor qua energie onafhankelijk worden van al die boevenstaten, dan is dit pure winst!

46 Realisme graag!    
7 maanden geleden door Realisme graag!
1
Meld

@43 Pfff.... Hahahaha question Een blogje dat reclame maakt voor intelligent design (ik heb een adblocker, dus die hebben ze echt helemaal zelf geplaatst) ga ik niet echt serieus nemen.

47 dani    
7 maanden geleden door dani
0
Meld

@45 Ik plaats dat niet op een apart planeetje. Vostok wordt meegenomen door Shakun et al. Jij denkt dat het planeetje blijkbaar uit niks meer bestaat dan alleen Vostok. Is het zo koud hier? Niet echt he?

48 dani    
7 maanden geleden door dani
0
Meld

Het resultaat van de klimaatpolitiek is dat landbouw verplaatst wordt van Europa naar elders en plaats maakt windmolens en het verbouwen van biomassa. Elders verdwijnt oerbos om plaats te maken voor nieuwe landbouw die wij weer importeren, want we moet wel te eten hebben.

De energieprijzen worden kunstmatig verhoogd zodat groene energie rendabel wordt. Alleen de burger betaalt hiervoor. Niet de industrie want die betaalt nog steeds 6 cent per kWh. Wie profiteren hiervan? Dat zijn de nieuwe globalisten. Energiebedrijven en hun toeleveranciers.

Er wordt gesjoemeld met emissierechten waardoor energie-intensieve industrie (zoals staal) zich verplaatst naar landen als India, met minder geavanceerde technologie, waardoor de emissies alleen maar toenemen.

Straks zijn we zowel de landbouw als de industrie kwijt en worden we afhankelijk van voormalige ontwikkelingslanden.

49 Dune    
7 maanden geleden door Dune
3
Meld

@48
En weer terugdraaien. Pffff.

50 grovi    
7 maanden geleden door grovi
4
Meld
51 dani    
7 maanden geleden door dani
0
Meld

@51
Dit spreek je eerdere documentjes weer tegen. Daarnaast veronderstelt het dat co2 de oorzaak moet zijn van klimaatverandering en wordt op basis daarvan de data zodanig geselecteerd dat dat precies de uitkomst is. Die klimaat"wetenschap" toch.
Word je zelf niet duizelig?

52 grovi    
7 maanden geleden door grovi
4
Meld

@52 -- "Dit spreek je eerdere documentjes weer tegen."

Hoe kan dat in hemelsnaam? Het is HETZELFDE document...
Laat maar, tegen zoveel kortzichtigheid en betweterigheid is niks opgewassen. Willens en wetens onwetend.

53 dani    
7 maanden geleden door dani
0
Meld

@15

- "CO2 was altijd het gevolg van temperatuur" -

Dat ios simpelweg niet waar.

- "dus waarom nu niet?" -

Omdat er nu geen andere forcing is dan broekasgassen

54 Pegasus    
7 maanden geleden door Pegasus
0
Meld

@53
Hetzelfde document als wat? Als bij @8 ? Je bent écht duizelig.

55 grovi    
7 maanden geleden door grovi
4
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Persoon opent vuur in tram bij 24 Oktoberplei...
Volgens getuigen zou een persoon het vuur heb...

6 uur geleden door chouffleur

Frans Timmermans (EU): ‘Gedachtengoed v...
'Mensen bang maken voor de ander was in Europ...

22 uur geleden door Inter

De vaststelling blijft taboe, maar Hitler en...
Hitler kwam aan de macht met de belofte dat h...

21 uur geleden door chouffleur

Nederland exporteert de meeste uitkeringen na...
Wat is er aan de hand? De Tweede Kamer is zee...

1 dag geleden door Hangingmen

Heisa in Hoofddorp
Op een school in Hoofddorp is een leraar gesc...

24 uur geleden door in holland


ADVERTENTIE


Laatste reacties
optimist
Gezocht wegens waarschijnlijke terreur in Utr...
@54Moslimhaat of kritiek hebben op bepaal...

minder dan een minuut geleden door optimist

foshizzle
Persoon opent vuur in tram bij 24 Oktoberplei...
@895 Ja het is idd verboden hier op NK, want ...

minder dan een minuut geleden door foshizzle

Haus am See
Nederlanders die ober mishandelden in Praag o...
Laat ze maar lekker daar in een cel wegrotten...

1 minuut geleden door Haus am See

Johnboy
Frans Timmermans (EU): ‘Gedachtengoed van i...
Heeft Timmermans ook nog iets te melden over ...

1 minuut geleden door Johnboy

Aunti
Forum voor Democratie laat bijeenkomst in Kur...
@6 lekker he.. stemmingmakerij... Wees dan ...

1 minuut geleden door Aunti

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig