door SociaalRadicaal! in Binnenland  ·  32 Reacties

  • 1
  • 338x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Waarschuwing; Tekst in de OP is niet de tekst uit het artikel.

2
1 Mariska3

Als je je kind gewoon goed opvoed heeft het helemaal geen behoefte aan die rommel.

14
2 Chaimileh

De mens is ooit met alcohol begonnen omdat dat aan de ene kant seks krijgen makkelijker maakt en aan de andere kant het problemen ontwijkend werkt. Beiden geen goede zaken.

13
3 Chaimileh

@3 een biertje of 3 na een lange werkdag heeft geen zak te maken met seks. Gewoon lekker ontspannend.

1
4 Bullduck

@1 : Klopt! Die tekst in de inleiding is ophitsend "sociaal radicaal".

4
5 =*(++)*=

@2 Alleen als je kind een facking wallflower is.

5
6 Yisrael

@1 : Of Asociaal Radicaal!

5
7 =*(++)*=

@3 Makkelijke seks is geen goede zaak?

2
8 Yisrael

@2 deminnetjes zeggen genoeg jeetje arme kinderen (tieners bij jou).
@5 Ophitsend ik kan het niet mooier maken zitten die van jou zeker 24/7 op hun beeldschermpje dat het je zo op stang jaagt question

0
9 SociaalRadicaal!

@3 kun je dat even historistisch onderbouwen, aan je teksten neem ik een MBO niveau waar ...geen universitaire oudheidkundige kennis of vergis ik me?

0
10 SociaalRadicaal!

@4 Waar ik dan nieuwsgierig naar ben, mogen andere drugs ook?

0
11 Bluth

@9 : 16-jarigen zijn "tieners"ja! Nooit van gehoord?

Mijn 2 16-jarigen vinden alcoholische dranken absoluut niet lekker. Dus die zullen echt géén flesje bier uit de koelkast pakken.

1
12 =*(++)*=

@11een jointje zou ik zeggen ja niet veel verschil alhoewel elke dag ik niet aanraad, Elke dag 1 glas alcohol verlengt je leven met enkele jaren maar bij 2 glazen heft het het weer op en bij meer ga je de min in.

0
13 SociaalRadicaal!

@12 en als ze het wel doen paniek want vadertje staat heeft 18 bedacht?

1
14 SociaalRadicaal!

@13 "Elke dag 1 glas alcohol verlengt je leven met enkele jaren"

Haha lul toch niet zo! Dat is echt onzin. question Alcohol is zeer schadelijk voor het menselijk lichaam, en dan vooral voor de lever.

XTC, GHB, paddo's, psychedelische drug zoals DMT, MDMA (XTC) zijn allen minder schadelijk dan alcohol. Dus deze drugs zouden je kinderen gewoon mogen gebruiken. question

0
15 Bluth

@12 En in het weekend zitten ze aan de pillen... question

1
16 Yisrael

@3
wat een onzin
af en toe genieten van een biertje is genieten
en , bij ons tenminste, samen kletsen en dom ouwehoeren, mot kunnen. reuze gezellig. heeft niks met seks te maken.

1
17 120db

@15 Ik zou vanaf geboorte tot je 68ste in een couveuse blijven liggen kunnen ze je meteen naar het bejaardenhuis rollen dan heb je een lekker veilig gezond leventje gehad, en vooral op de weg erheen niet ademhalen het CO2 gehalte is namelijk tamelijk hoog.... question

1
18 SociaalRadicaal!

“gelukkig dat mijn kind in belgie op school zit“

Staat niet in het artikeltje maar bekend. Nog geen eens zo lang geleden kon je als er warme maaltijden als lunch (vaak verbonden aan een internaat) werden verzorgd op school als 14-jarige Piedboeuf bier (1,5% alcohol) krijgen als drank bij je lunch.

1
19 JackKropotkin

@18 Wat is dat nou weer voor rare reactie? Van mij mogen mensen drugs gebruiken hoor.

Ik vraag me enkel af wat je gaat doen wanneer je kinderen je confronteren met het feit dat zij wel hard drugs (alcohol), mogen gebruiken, op minderjarige leeftijd nog wel, maar geen pilletje mogen slikken of DMT mogen roken.

Dingen zoals ayahuasca (en DMT e.d.) zijn volledig natuurlijk, alles is ook nog eens lichaamseigen (ons lichaam maakt het zelf aan) en is op letterlijk geen enkele wijze schadelijk.

0
20 Bluth

@20
Volgens het Trimbos-instituut is het gebruik van middelen nooit veilig, en ayahuasca dus ook niet. Het kan sterke geestelijke effecten veroorzaken en zou ongunstig zijn voor mensen met psychiatrische problemen, terwijl het vaak als therapeutisch middel wordt aangeboden.

San Martin stelt strenge eisen aan mensen die een ceremonie willen bijwonen. Zo moeten ze zich van tevoren aan een speciaal dieet houden. Dat houdt onder meer in dat ze geen rood vlees, chocolade, alcohol en cafeïne mogen nuttigen en minimaal een week geen drugs mogen hebben gebruikt.

"Als deelnemers zich daar niet aan hebben gehouden, stuur ik ze naar huis", aldus Martin. Verder laat hij geen mensen toe met een psychische aandoening als bipolariteit of schizofrenie. Ook mensen die antidepressiva of allergiemiddelen slikken zijn niet welkom.

"Gevaarlijk zou ik ayahuasca niet willen noemen", zegt San Martin. "Er is een kleine kans dat je aanleg hebt voor psychoses en dat zelf niet weet. Ik heb dat nog nooit meegemaakt, en ik zie denk ik zo'n 500 mensen per jaar. De meesten zijn tussen de 25 en 60 jaar oud, dus meestal weet je dan ook wel of je aanleg hebt voor psychoses."

"In principe zeg ik: de straat oversteken is gevaarlijker dan het nemen van ayahuasca. Maar het middel houdt je wel een genadeloze spiegel voor, en dat is niet altijd even gezellig."


Dat vind ik toch totaal anders dan een biertje drinken maar ik zou wel een beetje vreemd zijn......

0
21 SociaalRadicaal!

@21 Kom je alweer met onzin aanzetten, en nu ben je ook niet eens meer in staat om een simpele vraag te beantwoorden.

Het is ongevaarlijk. Als een persoon een genetische aanleg heeft voor psychoses, daar kan de betreffende drug niets aan doen. Ayahuasca is geheel veilig, brengt geen enkele schade toe.

Het is totaal anders dan een biertje drinken. Richt veel minder schade aan, je leert jezelf kennen. Kijk eens hoe vaak het mis gaat met alcohol, hoeveel schade het toebrengt. Maar blijf jij het maar lekker okay vinden dat je kinderen hard drugs gebruiken, met jouw toestemming nog wel.

1
22 Bluth

@22 zeker heb ik totaal geen probleem mee, heeft toevallig vanavond nog een feetje met de klas in Bellgie met de klasgenoten een biertje drinken, erg he dat dat daar nog kan.... die onverantwoorde belgen ook....

Ze komen in ieder geval niet op een vliegerend tapijt naar huis gevlogen.

1
23 SociaalRadicaal!

Wat wijn en likeuren betreft weet ik niet maar Bier werd in Vlaanderen in de vroege Middeleeuwen voor het eerst gebrouwen om te vermijden dat mensen ziek werden door vervuild water te drinken. Tafelbier werd tot ver in de jaren 80, naast water, nog altijd het meest gedronken bij een gewone maaltijd. Ook op scholen.

1
24 leefvandaag

@3 ; Zie @24 ; Die was me niet voor. Alcohol houdende dranken waren vroeger veiliger om te drinken dan water. Dat water haalde men uit de slot gracht of uit beekjes/rivieren/meren waar men ook de behoefte in deed, zich waste en afvalwater in loosde. Om ziekten als difterie te voorkomen dronk men dus bier en wijn. Al bij de kleinste kinderen.

0
25 Mariska3

Ochja. Tegen wie heb ik het ook.. Het meest alcoholverslaafde volk ter wereld. Mijn kinderen hebben allemaal geen behoefte aan roken of drinken of pillerij. Mijn kinderen zijn al heel vroeg ontpannen geworden. Zoals iemand zei, drie bier om na het werk te ontspannen. Dat is wat ik bedoel. Als je gespannen bent op je werk is dat een probleem. Mijn kibderen heb ik opgevoed met een heeijke rust in het hoofd waar nijs tussen kan komen. Twee hebben een accademische opleiding en de derde is officier in het Israëlische leger. Maar zuip en slik en rook gerust verder paupers.

2
26 Chaimileh

@11 Daar heb je Bluth weer met z'n voorliefde voor andere geestverruimende middelen... question

0
27 LoydMorris

@26 die derde zal wel erg veel rust vinden met alle kinderen die ze kapot schieten. Geniet vam je rust.

2
28 SociaalRadicaal!

@24 je zit fout. Al in oud Egypte was dat het geval.
Zoeken
Zoeken

Oorlog
Techniek
Beschavingen
Wetenschap
Foto's
Quiz en test
Abonnement
Shop
Inloggen

In het oude Egypte was er bier voor elke gelegenheid.
© Shutterstock
Het oude Egypte zwom in het bier
De oude Egyptenaren dronken niet alleen bier om het bestaan wat kleur te geven. De populaire drank werd gebruikt in medicijnen, hielp de vrouwenemancipatie vooruit en was cruciaal voor de bouw van de piramiden.
Facebook Pinterest Email
4 oktober 2017 door Andreas Ebbesen Jensen
Een Egyptische huisvrouw uit de oude stad Thebe staat in haar keuken.

Terwijl de zon door kieren in het rieten dak naar binnen valt en de ruimte verlicht, buigt de vrouw zich over een grote, lemen pot.

In haar handen houdt ze een flink, plat brood, dat net uit de steenoven is gekomen.

Ze scheurt het nog warme brood in stukken en laat ze in de pot vallen, die is gevuld met water.

Als al het brood in de week is gelegd, zet ze de pot opzij. In de warme keuken moet de gist nu tot leven komen om alcohol te gaan vormen en smaakstoffen af te geven.

De belangrijkste taak van de dag is goed van start gegaan in het kleine huis, en over een week zal de familie het zelfgebrouwen bier kunnen proeven.

Bier in plaats van klinkende munt
Als de Nijl de bron was van de rijkdom van Egypte, was bier de substantie die deze meest bewonderde beschaving uit de oudheid leven gaf en verbond.

De vaak dikvloeibare drank werd elke dag gedronken. Mannen, vrouwen en kinderen joegen er liters doorheen.

Rijk en arm stilde zijn dorst met bier, want water drinken was levensgevaarlijk: de Nijl fungeerde als vuilnisbelt en riool en zat dus vol met uitwerpselen.

Bij het gisten van het bier werden de bacteriën echter gedood.

Cleopatra voerde belasting in op bier, waardoor de armste Egyptenaren het niet meer konden betalen om dronken te worden.

Veel historici denken dat deze maatregel haar meer kwalijk genomen werd dan haar buitenlandse afkomst en de catastrofale nederlaag tegen Rome.

1
29 Chaimileh

Nu hebben we schoon water dus we hoeven onszelf niet meer te vergiftigen met ontsmettingsmiddel.

0
30 Chaimileh

@27 Beter dan zo'n verslaafde die elk weekend hard drugs gebruikt. Dan spoor je toch ook niet meer zeg. En velen doen dit nog in het bijzijn van hun kinderen ook.

0
31 Bluth

@29 ja en wat is er fout volgens u ?

0
32 leefvandaag

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ThWil
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@10 Heb je die rellen gezien op de universiteiten in engeland en usa? En weet je wie niet naar die universiteiten mochten? Moet ik je dat nog ex...

zojuist geplaatst door ThWil

Graaier1000
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@1 Sarcoff,Volgens mij zijn mazelen en kinkhoest door het minder vaccineren daartegen in opkomst. Niet door vaccinatie (met name van volwass...

9 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

baba jaga
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@87 Gelukkig heb ik wel wat eelt op mijn ziel.Maar het zijn indd vooral van die SJW figuren die dit online en in mijn geval vooral op NK zegge...

10 minuten geleden geplaatst door baba jaga

maarten1234
KIJK. Amerikaanse leerling slaat tot twee keer toe leerkracht vol in het gezicht, die op haar beurt ijzig kalm blijft

@1 lijkt er wel op dat ie niet-blanke handen heeft... het zal wel niet aan de persoon zelf liggen dat hij klappen uitdeelt, maar dat hij zich ge...

12 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Graaier1000
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@2 Bop,Volgens mij is het heel goed mogelijk om ook zonder ad hominem uw punt naar voren te brengen....

13 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Strongoli
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@16De eerste prikken heb ik wel gehad omdat er toen nog op gehamerd werd dat dat moest anders.... De laatste prikrondes heb ik dan ook overges...

18 minuten geleden geplaatst door Strongoli

LoydMorris
FOTO: Jutta Leerdam deelt spiegelselfie in jurk met flink decolleté

Hee. . . een vrouwenhater op dit forum. . . ...

24 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

baba jaga
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@2 Wel een beetje rekening houden met de gevoelens van een ander Bop....

25 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Graaier1000
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@86 baba jaga,U slaat de spijker op de kop!Op internet/media wordt door sommigen erop gehamerd rekening te houden met de gevoelens van AND...

26 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Hindi Sexy Chudai VideoAmouranth Onlyfan LeaksMegunutt PornPorn Big Booty WomenNiqab Ka DesignNxtcomicsFilmes Pornô ComKore AnalSerena SalgotGaymansextubeOnepiece PornHidden Camera Bathroom PornNude Japanees WomenOmeglSexe TransLarge Natural Boobs PornContos Eroticos Z O OSquirtinganalJoys Pron ComSoarkbangPorn In BhabhiExecutrix PornDeep Nude NowGay PrnVargin SexNayanthara CumHanime HentaiPornos CastingVoyer HouseTiktokpornsXnxx ComLovely LilithRosamund Pike NudedTamil Nude VideoRomantic Porn Video DownloadLadybug XxxNicoletteshea AnalLesbian HentaisTeen Sex VAccidental Nip SlipsDoctor Sex ComLatex BondageForced To BjPanties Pulled To SideFree PornmilfsAnime PornosScp PornLingerie LowdownDuaper PornNaked Mexican WomenCollage Xxx VideoXxx Hot Web SeriesAdultjoySex Video In HouseMilf AquirtXx ComBrie Larson Nude LeakedSurekha Vani Leaked VideoHindi Film RangRoughest BlowjobsFur Coat Porn3d Hentai Xxx中文a VCurvy Women NudeXxx Adult MoviTara Lynn NudeDiablo HentaiSmothering FacesittingStripchat AsianPorn ComkcsIandai SaxBig Natural TitsSis Love MeGloryhole VideosCoi Lerray NudeXxn SexyAnti PronTgtubwBaldurs Gate 3 Sex SenceIndian Best BlowjobAnti XvideoX Hamster TubeHindi Gandi GaliyaIndian Bdsm PornPawg.pornR34animatedMilf BrazerrsChinese Sexy Video HdChubby AnalizedDqughter SwapGabbie Carter CreampiesCuckold Jerking OffMutual HandjobBaddiehuAll Over 30Naomi TusselMastram HotXnxx Tamil AkkaPornstar XxTwitter Tamil NudeUcrania PornJynx Maze Xxx VideoMaegan Hall PornTits In TopsNude Female AthleatsHoolywood NudeReddit LatinaCambadiesFriday Night Funkin PornXxx AmarikaYorgelis CarriloBf Sexy Video HotDiamond Jackson Hd VideosIndian Oldman XxxNose Licking PornTits In TorturePantie Poop PornEcchi Anime UncensoredStrangercamOvertime Megan VideoJewels Jade NudePerverse FamiltWww Xxx Hot Sexy VideoFranco RoccaforteKinky ChatNaked GirlPrincess Zelda PornIndian Aunty Porn TubePornographic MaPornos ColegialesGisele Bündchen ToplessLesbian AsslickPorn VirginiKimetsu No Yaiba HentaoBangla First Time Sex VideoProstopornoFilme Pornô CoreanaShelby Chesnes NudeWomen Sucking On CocksDick MassageNaughty Amerika ComKerala Mallu Aunty SexHow To Rub A ClitorusAsian Porn FeetFilmes Pornô De DesenhosXxx SezOndoreXxww ComLap Dance VrHot Blacked Com