Watertekort in Nederland loopt op: code oranje (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  24 Reacties

  • 4
  • 522x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dat wordt een hongerwinter,de elite zal zich wel in de ondergrondse bunkers terugtrekken met magazijnen vol voedsel,als dat gebeurd.

5
1 DNEUS14

Uit mijn kraan komt nog elke dag water hoor. Wat een gezeur weer. Willen ze de prijzen soms verhogen want uiteindelijk gaat het altijd om geld want er is meer dan genoeg water op de aarde.

9
2 PFL

@2 Ga maar zout water drinken dan.

6
3 Scholar002

@3 . Wat een BS. Ze halen alle vuil uit het water dan kunnen ze dat zout er ook wel uithalen hoor. In het Midden Oosten wordt vrijwel alle drinkwater uit zeewater gemaakt. Dat is geen enkel probleem.

6
4 PFL

Nederland wordt een groot woestijn. Ik zie ook al steeds meer Afrikanen hier rondlopen.

6
5 B55

@4 Echter leven we gelukkig niet in het midden oosten en hebben we hier die ontziltingsinstallaties niet, maar halen alle drinkwater uit grondwater. Aangezien die al tijden niet worden aangevuld met regen, is het raadzaam zuinig te zijn met water.

2
6 Scholar002

Het zou zomaar eens kunnen dat na deze hete zomer een strenge winter volgt met weinig of geen sneeuw en strenge vort zodat de elf stedentocht ook weer eens door kan gaan. Eigen idee hoor wat nergens op gebaseerd is.

0
7 Interessant

@4 En hoe duur wordt een kuub dan?

2
8 Harry Kroepoek

@2 , uit de kraan zal het ook wel blijven komen, maar we hebben ook nog zoiets als landbouw en veeteelt. En wat het ontzilten betreft, enig idee wat de kosten daarvoor zijn?

1
9 Giesje

@8 . Als het duurder wordt dan nu gaan mensen vanzelf wel voorzichtiger er mee om want zuunig zijn we. Dus geen tekorten meer en mensen die zuinig met water omgaan. Win-win dus.

@9 . We hebben in Nederland een paar topfabrieken die ontziltingsinstallaties voor o.a het midden Oosten bouwen. Zou mooi zijn als ze ook eens opdrachten in eigen land kregen. De techniek is in ons land volledig beschikbaar. Maar er eens gebruik van. En nee ik heb daar geen aandelen in.

4
10 PFL

@10 Je beseft dat de industrie etc ook zoet water gebruiken, energiecentrales, landbouw. Menselijke consumptie is maar een heel klein deel van onze waterbehoefte. Onze economie is gebouwd op zoet water. Voor menselijke consumptie is niet het probleem. Het probleem is de economie. Daarom vragen ze iedereen rustig aan te doen met water. Dat dilemma los je niet op met ontzilten voor menselijke consumptie.

2
11 Harry Kroepoek

@11 . En altijd weer die aannames.... ik zeg toch nergens dat er alleen aan water voor consumenten moet worden gewerkt. In Dubai worden gewoon alle perkjes en landbouwgronden met ontzilt water bespoten.
Er IS geen tekort aan water. Het kost alleen investering in machines en het kost energie. Als we nou eens stopten met half Afrika hierheen te halen en miljarden per jaar weg te gooien naar mensen die te lui zijn om te werken dan konden met die miljarden heel wat miljoenen liters water worden geproduceerd zonder zout of vuil. Maar het ontbreekt aan de politieke wil. Men gooit liever ons belastinggeld over de balk. Politiek is een kwestie van keuzes maken en onze politici maken continu de verkeerde keuzes zodat wij nu weer zuinig moeten doen met water. Wij zijn als Nederlandse burgers altijd de pineut van hun wanbeleid.

3
12 PFL

De dijken krijgen ook een beste knoei door uitdroging. Zwakke plekken komen pas aan het licht bij een hoge waterstand. Het zal mij benieuwen.

0
13 Wylde Gjert

@2 "Uit mijn kraan komt nog elke dag water hoor. Wat een gezeur weer. Willen ze de prijzen soms verhogen want uiteindelijk gaat het altijd om geld want er is meer dan genoeg water op de aarde."
@8 "Als het duurder wordt dan nu gaan mensen vanzelf wel voorzichtiger er mee om want zuunig zijn we. Dus geen tekorten meer en mensen die zuinig met water omgaan. Win-win dus."

Waar zit nou de win-win?
Dat jij hoe dan ook kan spreken van "wanbeleid"?

2
14 Hadjememaar

@14 . Ja compleet wanbeleid want als de overheid de miljarden die ze nu over de balk gooien zou hebben geïnvesteerd in bijvoorbeeld ontziltingsmachines dan hoeft water helemaal niet duurder te worden want dan hadden we er met ons belastinggeld al voor betaald. Maar omdat de politiek ons geld verbrast aan Afrika en immigranten ( om maar een voorbeeld te geven) zouden wij nu meer moeten betalen voor voldoende water. En ja dat is volkomen in overeenstemming met de term: wanbeleid.

2
15 PFL

@15 Jouw (eigenlijk jullie) denkfout is zo wel aardig samengevat.
Altijd de mond vol, van die mensen moeten daar blijven, maar jullie willen ze wel tegelijk daar laten sterven van de honger en grondstoffen uit hun land roven.
En zo werkt het nu eenmaal met mensen: als ze ergens niet kunnen overleven, gaan ze lopen. Veel te lang hebben jullie rechtsen bezuinigd op ontwikkelingssamenwerking en die mensen gingen steeds verder lopen, tot ze nu bij jou op de stoep staan. Gefeliciteerd, maar je bent zelf de oorzaak van je eigen probleem. Je hebt het probleem zelf bij elkaar bezuinigd.

En laat je nakijken, met je ontzilten. Voor een paar weken per jaar dergelijke installaties bouwen. Je bent niet wijs, wij zijn de meeste tijd bezig om van zoet water af te komen. Gewoon en beetje van opslaan en het probleem is voor jaren getackeld.

2
16 Hadjememaar

@16 . Ik moet je mijn medeleven betuigen. Je linkse brein is nog sterker aangetast dan ik al vreesde want de onzin die je @16 uitkraamt is echt te zot voor woorden.
een paar voorbeelden:
je schrijft:" ...maar jullie willen ze wel tegelijk daar laten sterven van de honger en grondstoffen uit hun land roven." Hoe verzin je de onzin bij elkaar. Ik ben ten eerste geen jullie. Maar ik en velen met mij willen die mensen helemaal niet laten sterven. We willen ze juist graag zelfstandig hun leven zien opbouwen, aan het werk gaan. En nee ik roof geen grondstoffen en heb dat ook nooit gedaan. Ze leven allemaal in landen met regeringen en per land kunnen ze zelf wel uitmaken hoeveel hun klanten moeten betalen voor grondstoffen. Daar hebben jij en ik niets mee te maken.

en dan je volgende onzin:
Je schrijft: "...... Veel te lang hebben jullie rechtsen bezuinigd op ontwikkelingssamenwerking " Nou niets is minder waar , er is wel bezuinigd op onze defensie maar nauwelijks op die achterlijke OSW verkwisting. Gemiddeld hebben onze kabinetten de laatste decennia zo'n 5 miljard per jaar (!!!) verkwist. En dat naar landen die kennelijk zo rijk zijn aan kostbare grondstoffen. . Hun probleem is dat ze elkaar continu naar het leven staan , dat een ideologie als de islam aanhangen die zowat iedereen naar het leven staat. Hun eigen keuze dus kap met mij of anderen in Nederland daar de schuld van te geven.

En je laatste opmerking slaat ook nergens op. Als het mogelijk is om meer water op te slaan dan hebben de waterschappen er dus een zooitje van gemaakt. Van mij mag water echt worden opgeslagen hoor, maar doe dat dan ook. Dus wederom wanbeleid als er nu een tekort is of dreigt te ontstaan. En kom niet aan met het verhaal dat deze hete zomer onverwacht is want het zijn juist de veelal linkse typjes zoal jij die het hardst schreeuwen over global warming. Als je dat dan weet , doe er dan iets aan en sla tijdig voldoende water in.

2
17 PFL

@17 "Ik en velen met mij" laten zich keurig toespreken met "jullie".
Je moet daar gewoon eens een beetje over lezen: Westerse multinationals op rooftocht naar grondstoffen. Varende visconservenfabrieken die de wateren voor de kust van Afrika leegvissen.

Water opslaan moeten boeren en bedrijven voor zichzelf doen. Dakje van zonnepanelen boven het reservoir. Twee vliegen in één klap.

Maar dat gaat er bij jou (jullie) toch niet in.

2
18 Hadjememaar

@18 . En je blijft maar doordrammen he.
Ben ik een westerse multinational of er verantwoordelijk voor? Ben ik verantwoordelijk voor regeringen in Afrika? Ben ik een visser en/of eigenaar van een grote visboot? Is er geen internationale afspraak over de reikwijdte van nationale wateren. Als daarin wordt gevist waarom doen de regeringen in Afrika daar dan niets tegen? Of wil u beweren dat mensen in Afrika een lager IQ hebben dan de rest van de wereld. Ben u een racist?

En het staat u vrij om de boeren in Nederland te gaan voorlichten hoe ze in eigen bedrijf de waterhuishouding op orde moeten maken.

2
19 PFL

@19 Ja, jullie zijn daar allemaal mede-verantwoordelijk voor. Niet minder dan ik.
Het verschil tussen jullie en mij is, dat ik het besef.

Daar komen die boeren en bedrijven op dit moment vanzelf achter, ondanks de jarenlange ontkenning van het probleem door hen en jullie.

1
20 Hadjememaar

@20 . Man man wat kan jij dom kletsen zeg. Ik begin me nu pas te realiseren hoe verknipt links eigenlijk is.

Waarom ben ik medeverantwoordelijk. Wat had ik moeten doen . Had ik bedrijven moeten platbombarderen, had ik iemand moeten vermoorden die wel verantwoordelijk is of wat? Wat jij denkt te beseffen is een een onzinnig zelf aangepraat schuldgevoel dat nergens op slaat.

Als jij je verantwoordelijk voelt doe er dan wat aan. Ik ben niet en voel me niet verantwoordelijk voor de chaos die inwoners van Afrika zelf veroorzaken. Dat is hun verantwoordelijkheid en niet de onze.

0
21 PFL

@21 wat jij nu als een 'probleem' ziet, is iets waar ik dan weer veel minder moeite mee heb.
Als jij er niets aan wilt doen, wordt jouw probleem groter.
Zo slim ben jij dan weer, veel plezier met je problemen.

2
22 Hadjememaar

@22 . Dat weet ik inmiddels wel dat links geen probleem heeft om de erfenis die we van onze Nederlandse voorouders geërfd hebben weg te geven aan parasieten en andere gelukszoekers.

0
23 PFL

@23 Als het al parasieten zouden zijn ( jouw probleem ) zijn ze gekweekt door (extreem-) rechts zelf.

2
24 Hadjememaar

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Weg uit Nederland regelland: ‘soevereinen’ beginnen nieuw bestaan in Portugal

Verstandig. Nederland wordt onleefbaar. Brussel heeft haar zin. Elk land verliest haar identiteit. Op naar de superunie. Bah....

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Strongoli
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@90Blijft staan: kwestie van goed lezen. Ik heb nergens gezegd dat je in a37 op a45 moest reageren. Heb alleen in a71 gewezen op jouw hypocris...

2 uur geleden geplaatst door Strongoli

Bob Sleebaan
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@98 Verdonschot was een presentator bij de VARA. Dan weet je wel hoe laat het is. 😅...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bop
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@97 Dan wordt het vast een voetballer. Bijzonder hè, zo'n piepklein mensje?...

5 uur geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Trump koerst af op verkiezingswinst: staat boven Biden in bijna alle swing states

@4 Ja, dat is eigenlijk de enige echte reden dat ik pro Trump was. Hillary wilde al giga oorlog voeren tegen Rusland. Als Hillary toen gewonnen ...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

Ik heb liever dat je de Europese elites vermoordt Poetin. Nu ben je onschuldige mensen aan het vermoorden. Je moet achter de elites aangaan. Je ...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

Beste hamas lovers, pleur asjeblieft op naar de gaza strook.Het zal me worst wezen hoe het verder met jullie gaat....

5 uur geleden geplaatst door skapoe

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@21 En Nederland werft jongens in arme wijken met een gratis abonnement op een sportschool. Daaraan kan je dus goed zien hoe onvoorstelbaar slec...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

boetalep en Markoesj, twee Trojaanse paarden...

5 uur geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

Who the FUCK is leon verdomschot?En waarom is Geert verantwoording aan hem schuldig?...

5 uur geleden geplaatst door skapoe

NK. App
1 Hour Sex VideosPorn Video FastVideos Of Nuru MassagesPorn HyvForum CandaulisteBhabhi Ki Sex StorySexvideoeBodybuilder Gay XxxDildo BongPorn Bdsm TortureSkipthegame Columbus GaPorn Pict MilfKama VideosBj CompilationDengichukune VideoSexy Nude PussySex Movies SeenKim.swallows PornBig Bouncing Boobs NakedGiantess Unaware PornOnline Porn Hub DownloaderPornhd BbwErotikler FilmFree Porn GaAnal Sex ImagesJacqueline Sexy PhotoMind Control HentBig Boobs SukingAsian Massage Parlor VideosBlackpussyCuckold TubesCerita Sexs BersambungWww.xnxx.comSouth Indian Girls Sex VideosTelugu Aunty Boobs Press狗头萝莉Abella Danger StockingsMillie Bobby Brown NudeCasey_joNudist FunChinese Bus Sex ComAlice LynxStormy Daniels FacialXhemesterRed GufsHelena Mattsson NudeMariska PornUnwilling PornFemdom MomTwo PornstarsSoogsx Sex TapeBrother And Sister SrxHindi Xexi VideoNude Crossfit WomenTwin IncestReddit Asian NsfwJav HfPorn WeebtoonBig Ebony TittesOnly Fans Pics9 Songs Sex ScenesHindi Xex VideoXnxx Family StokesFree Porn InfoAuystn MonroeXxx Marathi NewSexe Video Gratuit AmateurBella BlazeBoyfriendliveFlashing GifsMilf Fucked HardDog SexteenEmbedy CcBrazzerspornIndianxxxcomFootjob SpankbangSabrina Nichol PornFar Cry DaughterDownload Free Porn Videos FreeRule34video..comNikindianScarlet PornSex Indian StudentBokep Indo ViralCameron Diaz NudeCumshot MomsShy Lesbian PornNifty Erotic StoresAsian Onlyfan LeaksBizarro PornWatcherwebSexo Con NegrosXxx MasajjSupcaitlin NudesSuddenly XxxMilftyChachi Sex XnxxCfnm HumiliationClear Hindi Audio XnxxNude Couples MassageBf Sexy NakedYporn LesbianExploitedteens PornHanah Owo PornForced Gay Porn VideosPornhub AlternativenWillow Harper NudeIdetaki SeiekiBlazzers MomsDubioMellanie Monroe OnlyfansMallu Aunty Hot BoobsDry Humping PormAutumn Falls Porn VideosFortnite CreampiesMakenna Blue PornFamosas Nuas FotosFip FapBambi Doe LeakedTs Olivia WouldIndian Xxx PictureSexyauntysSex Movie ComeTamil Xvidoes ComJena Sims MoviesSexual MassageStripchatebonyLatingaysexCute NipplesTriple Play Playboy TvZoey Nixon PornstarBrazzers.comPorn Best Friends ForeverPornostar GayRiule34Teacherporn ComicsNude Isla FisherWww School Xxx ComBban 008Bang Bus NewestSexe SexTiffany Tatum XxxXx Video DiseXxx Video West BengalGlory Hole AnimeNaked Women GolfersPorn PucsCamel Toe RedditHilary Duff NudeVanessa.rhd