Geëmotioneerde Jan Terlouw: ‘Ik heb een prachtig leven gehad, ik wil dat jullie dat ook hebben.’ (welingelichtekringen.nl)


Schrijver en voormalig D66 politicus Jan Terlouw houdt in De Wereld Draait Door een ontroerend pleidooi voor een betere wereld. Jan Terlouw woonde ooit in een wereld waar er touwtjes uit de brievenbus... ...

door Dutchy in Binnenland  ·  33 Reacties

  • 4
  • 414x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ontzettend mooi en ontzettend waar.

1
1 Dutchy

Zag het gisteren in de DWDD. Prachtig gesproken. Moeten alle politici verplicht naar kijken en vooral luisteren.

1
2 Kees van Barneveld

Dat zal niet meer gaan gebeuren, dit is een illusie.
Het vertrouwen kwam per voet, en is per paard verdwenen op sociaal en politiek gebied.

1
3 Marrie

** gebruiker verwijderd **

De 5e colonne zorgt ervoor dat het niet beter gaat worden.

4 gebruiker-verwijderd

@3 / @4 en jullie illustreren precies wat er nu fout is in onze samenleving. Geen vertrouwen.

Noem me naief, noem me alles wat je wil, maar ik geloof wel in vertrouwen, ik geloof wel in een mooie samenleving waarin we echt samen kunnen leven.

6
5 Dutchy

Jan Terlouw is een begenadigd sprookjesschrijver en verteller. Tikje demagogie op het gebied van onnatuurlijke klimaatverandering. Die touwtjes hingen uit de bus omdat de bewoners thuis waren en er vaak niets te halen viel bij de arbeiders. 's Nachts gingen de touwtjes weer naar binnen.
Hij vertelde het goed voorbereide VARA vriendelijke verhaaltje te mooi.
Van de autocue, da's wel knap op zijn leeftijd.

7
6 logikus

* Verwijderd door de redactie *

7 hk-sr

@5
Dat is mooi dat je nog zo vol van vertrouwen in het leven kunt staan.
Maar schrik niet te veel als straks blijkt dat de werkelijkheid veer harder en onaangenamer is, dan je ooit had kunnen bedenken.

3
8 Marrie

Vertrouwen bestaat in de opbouwfase, als dat gelukt is wil iedereen een graantje meepikken.
Open grenzen, globalisering, graaiende mensen, onder de pet-houd subcultuurtjes, mensen op drift, cultuur verschillen, een oude sentimentele man verandert daar niks aan helaas.

En vertrouwen in het milieu probleem, hm de ene ramptijding na de andere houd dan maar eens vertrouwen.

1
9 Nerva

@7 / @8 je mag uiteraard tegen de samenleving aankijken hoe je wenst. Maar bedenk dat je ook een andere keuze daarin kan maken. Dat heeft te maken met ver- en wantrouwen.

Ook mensen met een andere geloof, willen in het overgrote meerderheid 1 ding: een gewoon leven, net als jij en ik.

3
10 Dutchy

@10
Bekijk en lees even het draadje waarin het meldpunt voor Discriminatie aangeef,t dat het voor moslims is toegestaan om homo,s ,n onthoofding! toe te wensen, aangezien dat een islamitisch gerelateerd iets is. Lees ook de commentaren van de moslims onderaan de brief.
Een maatschappij die dit toestaat is ziek, zwaar ziek, en op sterven na dood
En dat allemaal dankzij de islam.

4
11 Marrie

Het is zijn eigen D66 dat hard heeft hard meegeholpen dit land compleet te verzieken. Zijn mooie praatjes slaan dan ook nergens op.

3
12 PFL

@11 wees intolerant ten opzichte van intolerantie.

"Een maatschappij die dit toestaat is ziek, zwaar ziek, en op sterven na dood
En dat allemaal dankzij de islam. " ik vind het pijnlijk om te lezen en als je dit daadwerkelijk meent, dan sta je compleet anders in het leven dan ik en dat vind ik jammer voor je. De meeste Islamieten zijn geen extremisten, net als de meeste Christenen geen extremisten zijn of de meeste Joden geen extremisten zijn.

5
13 Dutchy

@12 jammer dat je zo in het leven staat.

4
14 Dutchy

@14 . Hadden D66 en Terlouw maar anders in het leven gestaan en zich ingespannen voor de eigen burgers. Dan was de zaak niet zo uit de hand gelopen.

1
15 PFL

@5
Daar is een naam voor en dat is "Utopie"
En zelfs het miserabele tv-projectje met deze naam, komt nog niet in de buurt van een 'nieuwe' samenleving waar men in vertrouwen met elkaar om kan. Die tijd is met de stijging van de criminaliteit de afgelopen decennia en het het verliezen van normen en waarden en het verkwanselen van eigen cultuur, het 'weg met NL en de autochtonen' zo in een neerwaartse spiraal gekomen, dat je dat met de naïeve wil om persé te vertrouwen niet gaat lukken maar je juist eerder als een slachtoffer op gaat stellen. Blind vertrouwen is hetzelfde als een roze bril opzetten en houden m.b.t. het promoten van de massa immigratie en het knuffelen van de islam, en stammen culturen die hier hun eigen strijd voortzetten en met een onvoorstelbare minachting voor de 'gast-cultuur' Het is bij de beesten af!

1
16 Bleke Betty

@15 Je dicht D'66 en de heer Terlouw wel erg veel macht toe. De hele politiek is verantwoordelijk voor, iedereen doet hier aan mee. Dat moet dus veranderen.

@16 " Die tijd is met de stijging van de criminaliteit de afgelopen decennia " dit is feitelijk onjuist, de criminaliteit daalt al vele jaren en misschien al decennia, die cijfers heb ik niet paraat.

Wie heeft het over blind vertrouwen, een houding van vertrouwen is totaal iets anders dan blind vertrouwen.

Nogmaals jammer dat je zo in het leven staat.

3
17 Dutchy

@17 . Jammer dat U zo in het leven staat en nog steeds vertrouwen lijkt te hebben in de liegende , stelende en bedriegende politici die we de afgelopen decennia voorbij hebben zien komen. En dan zijn ze bejaard en komen dan mooie praatjes houden over hoe goed het was voordat (!) ze zelf aan de macht kwamen. Jammer dat u zo in het leven staat. Misschien bent u alle hoop op een goede afloop inmiddels kwijt. Ik blijf optimistisch dat we op bijltjesdag (ooit) al deze politici hun verdiende loon kunnen geven en dat er dan eindelijk weer aandacht komt voor dit land, zijn burgers en zijn cultuur.

2
18 PFL

@18 In de basis ga ik uit dat mensen goed zijn en te vertrouwen, u klaarblijkelijk uit van wantrouwen. Lijkt me heel erg veel energie kosten.

2
19 Dutchy

@17
Toch fijn dat ik door u nog even keihard heb kunnen schateren question
De criminaliteit is afgelopen decennia afgelopen jaren gedaald volgens u.
Nou ja, laat maar zitten als u zo'n statement durft te maken dan is het alleen nog maar lachwekkend.
In de jaren '60 vermoordde een commensaal zijn hospita en daar schreef men een lied over want dat was toch wat! Nu rijden ze met kalasjnikovs langs en maaien alles neer, martelen oude en gehandicapte mensen om een paar rot tientjes, doen de ene plofkraak na de andere, doen aan kop schoppen en coma slaan gewoon voor de lol, beroven kleine kinderen, ouden van dagen en gehandicapten, doen aan taharuss zelfs gehandicapt en/of oud, en lekker als flashmob roven, stelen en verkrachten, afin er komt geen eind aan.
En dat touwtje uit de deur? Dat is pure fantasie ofw we kunnen het nu ook doen want er is bijna geen criminaliteit meer.
Hoe heet die planeet waarvan u bent afgevallen? Oh ja... Utopia!
En @19 @18 leeft in een werkelijke wereld en niet in Fantasia al zou dat een mooie droom zijn, helaas ook naïviteit zal u niet redden. De werkelijkheid houdt daar geen rekening mee!

2
20 Bleke Betty

@20 Cijfers van het CBS, 2005-2015: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/11/geregistreerde-criminaliteit-daalt-met-5-procent

En ben blij u aan het lachen hebben gemaakt, nu ik mijn uitspraak heb onderbouwd, hopelijk nog iets aan uw kennis toegevoegd. Heeft u toch een goede dag vandaag, kennis en lachen question

3
21 Dutchy

@20 : Al dat gescheld op "criminelen" lost de problemen vast wel vanzelf op.

Of absoluut niet???

2
22 Wheely

Ik heb grote heimwee naar integere politici en mensen als Jan Terlouw.
Hij heeft ontroerend mooi gesproken.
Hij behoort tot een groep die inmiddels lijkt uitgestorven.

0
23 Lara

@18
" Ik blijf optimistisch dat we op bijltjesdag (ooit) al deze politici hun verdiende loon kunnen geven..."

Kaalscheren..? Ophangen..? Brandende autobanden..? Lekker tiepje bent u..!
En maar door blijven gillen over al die nederlandse moslims, die stiekem tòch allemaal gewelddadige moslimextremisten zijn...

Als u (en uw soortgenoten) over slechts één procent van de eruditie en wijsheid van Terlouw beschikten, zou uw (en mijn) wereld er heel anders uitzien.

2
24 Münchhausen

@24 ik had gehoopt dat dit draadje iets geciviliseerder zou zijn, dan de rest hier op NK.

U noemt de heer Terlouw, erudiet en wijs, ik zou hem ook zeker zo noemen.

Wat u hier doet en dat vind ik zo jammer in onze maatschappij, is in feite ook het jij / zij denken en dus wantrouwen creëren. Het zou helpen als niemand meer zou spreken over "soortgenoten", er zijn geen soorten, er zijn alleen mensen. U duwt in feiten, in dit geval, PFL in een hoekje. En daarnaast valt u PFL persoonlijk aan, je kan het hebben over PFL zijn standpunten, zijn er genoeg om het niet mee eens te zijn, maar toch niet over zijn persoon.

Ook al ben ik het grotendeels met je eens, Munchhausen en ik vond dat ik toch, zeker op dit draadje, hier iets over mocht zeggen. question

1
25 Dutchy

@25
Helder standpunt, waarvoor mijn respect.
Neemt niet weg, dat PFL en zijn soortgenoten bij mij al lang geleden elke aanspraak op respect hebben verloren.
Aangezien lieden met dat gedachtengoed het hokjesdenken zèlf tot een soort kunst hebben verheven en er bepaald niet vies van zijn om met enige regelmaat een verbaal voorproefje te geven van de hufterige maatschappij zoals zij die voorstaan, blijf ik er enig genoegen in scheppen om ze (ook politiek incorrect) in de kloten te schoppen.

2
26 Münchhausen

@26 let's agree to disagree.

Ik vind het geen niveau hebben om mensen weg te zetten en z'n samenleving sta ik ook niet voor, dus doe ik het zelf ook niet, ondanks dat vele het hier wel doen.

2
27 Dutchy

@27
Ooit geprobeerd om een discussie met enig niveau te starten met deze lieden..? Ik wel..!

Enige voorbeelden van kwalificaties die ik bij dergelijke pogingen heb mogen ontvangen:
*Vuile D'66-fascist
*NSB-er
*Smerige Nazi
*Moslimknuffelaar (die viel mee...)
*Linkse strontbaal
*Ranzige linksmensch
*Je vader was zeker een NSB-er. (Fout. Mijn vader is in '43 opgepakt en naar KZ getransporteerd)
etc...........

En u heeft het over niveau...?

1
28 Münchhausen

@28 Dat heeft zeker geen niveau, maar stel jezelf dan de vraag wat je er mee opschiet om naar dat lage niveau?

1
29 Dutchy

@29
Levert niets op, behalve het gevoel dat ze er bij mij niet gewoon mee wegkomen.
Liever voerde ik gewoon de beschaafde discussie maar zie @28 ......

1
30 Münchhausen

@30 Dat is aan jou hoe je er mee om gaat, je kan ook mensen hier op aanspreken en niet het zelfde doen, wat je dus eigenlijk ook geen goede methodiek vind.

1
31 Dutchy

@31
Met alle respect hoor....maar lieden, die zichzelf op de borst kloppen vanwege hun -hier door hunzelf uitgesproken- nazisympathieën (!) verdienen geen politiek correct weerwoord. Die mag je gewoon benoemen op wat ze zijn.., nl. het schuim van de maatschappij.
Voor alle duidelijkheid: PFL valt wat mij betreft (nog) niet in die categorie, hoewel ik zijn ideeën redelijk abject vindt.

1
32 Münchhausen

@32 Ben het met je eens over hun abjecte ideeën en je mag ook benoemen - je mag alles hier schijnbaar en wie ben ik - maar benoem hun ideeën dan en niet de persoon. Dat vind ik ook van die lieden die andere als persoon aanvallen.

1
33 Dutchy

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Mac Benac
Daags na neonazistische toespraak Wilders roept Dassen (Volt) VVD en NSC op: 'Doe. Het. Niet.' - Joop - BNNVARA

Wilders en zijn extreemrechtse kompanen rammelen weer met de strontemmer....

zojuist geplaatst door Mac Benac

RobP
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@17 "En verder kom je nu pas, na zovele jaren, oog in oog, met de bijwerkingen daarvan. "Vertel, welke?...

1 minuut geleden geplaatst door RobP

Mac Benac
Klimaatminister Jetten blijft CO2 uitstoten: 'Ik ben geen heilig boontje' - NieuwRechts.nl

@2 Aan de rechtse kant zie je dat ook....

1 minuut geleden geplaatst door Mac Benac

Feldwebell
Geruchtenstroom over zieke leider Tsjetsjenië draait op volle toeren 

De zak met stront wordt langzaam vergiftigt. Zijn oudste zoon die regelmatig in Moskou bij de Baas op audiëntie verschijnt.. dan weet je het w...

2 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

RobP
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@9 Je bent vergeten dat relatief gezien veel meer niet-gevaccineerde zijn dood gegaan....

5 minuten geleden geplaatst door RobP

Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@18Als Van der Burg zich eens wat meer had geconcentreerd op de veilige landers en criminelen die in de fout gaan (zoals hij had beloofd), dan...

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@14 Alleen maar omdat ik op een ander draadje mijn mening over het gebruik van het n-woord heb gegeven haal je zwarte mensen bij dit onderwerp?...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Biscanna
Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw samen naar avondshow op NPO1

bruinlinks...

9 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Mac Benac
Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw samen naar avondshow op NPO1

Zijn hypotheek was toch iets boven zijn macht........

10 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Old Lady Sex MovieAmatuer PorntubesFilme De Sexo Pornô GrátisLatina DoggystyleMaa Beta Xxx VideoCasca Akashova MomVr Porn Female PovSkipthegames ConBokepjapanesePinay MilfCapri CavaniGayporn Step DadHot Step Sis PornXxx Hot Sex HindiMumosengenKari Wuher NudeXxxroughDirty-tinaFotobugilGay Hentia PornPlumper PassWhynotbiAngela.aguilar.desnudaWomder Woman NakedXxx Sex Hd DownloadCumming Cock CompilationPidio BokepSqyirting PornZaraxyaminNite XxxSex Sex Sex Video VideoLana Rhoades HottestLand BhosdaWww Porn Film ComExploitedteenasiaVanessa Cage PovPorn Mom StuckFotos De Mulher NuasWhitney WrightBig Tis BouncingEmma Stone NudaJaneth RubioPorn Videos MissionaryHentai Porn XxxXxx FromVeronica Church PornstarDanny D All VideoLesbian Porn VidekHentaihevanCartune Porn VideosTabop PornSolo Ebony SquirtSiokarubiPremium PornhubBokeb BaratLactating SexPornofemininTheatre Sex VideosXxx Hot Sex PronPornxx HindiMom Tube XxxNessa PornHorse Cums In MouthHitomi Tanaka UnsencoredSex On LiveCam4 FrançaisVideo Porno BrutoPorn Hard DesiBig Asse XxxStars-804Romantic PorntubesVideos Ponos Gratis En EspañolH Anime TvReference-sexePornor DeMilan Mirabella NudesLong MintHandjob TittiesWest Indies Sex Video ComWeekend FucktoyDinablushTop Japanese PornPantyless GirlsAdameve.comEurothotAloha PorrnAbella Danger Movies And Tv ShowsNicole NiagaraSlping Mom XxxTushy.vomBrazzers Porn VudeoFuck In JapaneseMitch Cox Gay PornHidi Porn ComBokep BrutalTrans Escort MarseilleXvideos GratuitVidéo Pornographique GratuitementJerkoffHot KissingFliz Movie SexLeana LovingsChinese Students XxxWife Sharing SexWetlesbiansAbby OnlyfanTitspicturesSlave PronAmerica Ka Sex VideoSunny Leone Pussy Pics2020 XvideoDescargar Vídeos Pornosに くべん きIndian Bollywood Actress XxxEmily Addison Porn VideosAdultmangaIndian Hot Web SeriesVrvhat PornLesbion Kissing PornKuse-008Www Massage Sex Video ComPure Taboo MoviesDehati Girl XxxFree Hd BfHardcore KissingBeeg Sister BrotherTikepatrolChat AveuneAlanna Masterson NudeBeast HentaiDp Amateur WifePornoincestCowdcherrySexloggSexy Sara Ali KhanNude Roselyn SanchezAustin EscortPegging VideosTamil Sex TakingPervert SlutNude BollywoodXncc IndianXhamwsterFiona FrostDengulata VideosSasha Grey XxWannoncaFamosas Brasileira NuaName That PornsMisslexa Face