VN: 'Oost-Aleppo dreigt één groot kerkhof te worden' (volkskrant.nl)


Het oostelijke deel van de Syrische stad Aleppo zou één groot kerkhof kunnen worden. Dat heeft het hoofd van de humanitaire operaties van de Vereni... ...

door Giovanni001 in Politiek  ·  41 Reacties

  • 2
  • 395x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Daar is de VN grotendeels schuldig aan door zich achter de rebellen te scheren.

5
1 Claus von Stupidberg


0
2 Giovanni001

Even doorzetten en aleppo is weer in handen van assad, dan stopt dit ISIS geweld

3
3 voetstoots

De Veiligheidsraad wordt door beide kampen op een uiterst cynische manier gebruikt om politieke en militaire doelen te bereiken. Iemand zou die rebellen moeten vertellen dat het politiek en militair uiterst onverstandig is om je te verschansen in een stad of wijk en dan maar af te wachten tot je er uit wordt gebombardeerd. Maar de Syrische burgeroorlog krijgt trekken van de Eerste Wereldoorlog omdat iedereen maar in zijn stellingen blijft zitten, en allerlei landen zich ermee bemoeien en er voor zorgen dat de door hun gesteunde partij niet kan verliezen. Zowel door steun met wapens als door het afkondigen van een 'staakt het vuren', dat dan vervolgens wordt misbruikt om te hergroeperen. De grote verliezer is hier de bevolking van Syrië, die geen kant op kan en moet kiezen tussen twee kwaden: het moorddadige regime van Assad of een stel jihadistische gekken.

1
4 Conclusius
5 ---deleteduser---

Tja dat krijg je met die arrogante booslims.

5
6 Reagurius

Verdrietig

0
7 Giovanni001

[sarc] ... maar Syrië en Rusland doen zo'n goed werk....

man, man.... wat een stelletje barbaren daar!

8
8 TedjeR
9 ---deleteduser---

@9 Die van IS vind je toch wel arrogant zeker? Of zijn dat nepmoslims volgens jouw?

0
10 Reagurius


0
11 Giovanni001

Dat krijg je als je gaat stoken in andere landen.

Gelukkig hebben de terroristen nu grote verliezen geleden,en is er al een gedeelte van de bevolking uit oost aleppo bevreid.

0
12 kelly11

ja zonder islamterreur gesteund door de US was er niets aan de hand geweest en de orde allang hersteld. Het is altijd triest dat er onschuldige slachtoffers vallen in een onnodige oorlog maar ga niet de bevrijders daarvoor verantwoordelijk maken. De verantwoordelijken zijn de terroristen en niemand anders. Die zijn de oorzaak van de problemen.

0
13 PFL

Het zijn vooral de westerse landen die aan de bel trekken.
Dat is wel te begrijpen, hun bondgenoten zijn aan het verliezen.

Een wapenstilstand geeft dan volop gelegenheid hun bondgenoten te versterken zodat het oorlogsspel weer gerekt kan worden.

Een wapenstilstand zal de ellende veroorzaakt door de stokers van buiten af (de Westersemedia en hun regeringen) alleen maar verlengen en groter maken.

1
14 MARCUSAURELIUS

Helaas is het IS die de burger gijzelt en als menselijk schild gebruikt. Dus de vluchtelingen worden vastgehouden door rebellen die bewapend en gefinancierd worden door westerse overheden.

Overigens heeft Stephen O'Brien ingestemd met de Britse invasie van Irak in 2003. Wat indirect toch wel de hoofdoorzaak is, van de onmenselijke situatie op dit moment in Syrië.

Was de VN maar zo kritisch in Irak, Afghanistan, Jemen of Libië. Dan waren er een hoop levens gespaard.

0
15 CrashOverride

Het Assad regime in stand houden vinden de Russen belangrijker dan de levens van tienduizenden burgers. Ach, welk regime, land geeft wel een zier om burgers als het om geo poltieke machtspelletjes gaat? Geen enkele.

Maar wie staan er aan het front elkaar verrot te schieten? Juist, Jan kloot de burger die helemaal geen oorlog wil. Het wordt tijd dat Jan kloot de burger weigert om te vechten, basta voor die klootzakken en hun machtgeile spelletjes.! Pleur neer die wapens.

8
16 Hendrianus

@3

Zolang massa moordenaar Asad aan de macht blijft zullen er krachten zijn om Syrië te destabiliseren dan wel te terroriseren. Die klootzak moet en zál vertrekken!

7
17 Hendrianus

@15

Dit draadje gaat over Aleppo, bij mijn weten zit IS daar niet.

2
18 Hendrianus

@18 . Hoe terroristen hun groepering noemen lijkt me niet echt relevant. Ze hebben een ooit veilige stad bezet met hun wapens en dienen verjaagd te worden. Een land heeft geen andere keuze als terroristen een stad innemen. Geen enkel land kan dat accepteren. Als in Nederland Groningen (als voorbeeld!) door terroristen bezet zou worden dan ontkomt onze regering er ook niet aan om dat gewapenderhand terug te nemen. en het maakt niet uit of je dan tegen of voor Rutte bent. Terreur en bezetting kan nooit worden getolereerd.

0
19 PFL

@15 , Het zijn extremisten die burgers gebruiken als menselijk schild. Niks gematigd aan. En diezelfde mensen strijden ook voor IS. Al die partijen strijden eigenlijk voor een islamitische staat. vandaar dat ik dit als verzamelnaam gebruik voor de rebellen/terroristen.

0
20 CrashOverride

@19

De grootste terrorist in Syrië is Bashar al-Assad. De bezetting van Syrië door zijn regime heeft het land in de chaos en ellende gestort die het nu kent. Het volk gaf aan dat Assad zijn tijd voorbij was. In plaats van dat te accepteren ontketende Assad de ellende waar Syrië nu in zit.

5
21 Hendrianus

Wel hypocriet van de VN. Toen het Iraakse leger Mosul terug veroverde vielen er vele burgerdoden. Maar toen hoorde je niks van de VN. En nu wel. Zijn de Syrische burgers belangrijker dan de Iraakse burgers, of speelt er wat anders?

0
22 benbenieuwd

De moslimrebellen en jihadisten in Syrië/Aleppo worden binnenkort niet meer gesteund door Obama/Clinton ....maar door Trump en Poetin gezamenlijk opgerold uit Syrië en Irak....dan kunnen eindelijk miljoenen vluchtelingen weer terug keren voor wederopbouw van de door Bush/Clinton/Obama veroorzaakte rampgebieden.
Voor aanspraak op herstelbetalingen kunnen die landen zich melden bij Clinton en de westerse wapenleveranten.

0
23 CoolMemories

@22 In Mosul vindt het offensief plaats onder leiding van de VS....dus wordt gezwegen over de burgers die door IS als menselijk schild worden ingezet en sneuvelen! Want Amerika is the good guy.

In Aleppo is de Russische luchtmacht actief dus wordt alle westerse propaganda in werking gezet om de burgerslachtoffers wel op de voorpagina's te zetten....want Poetin is the bad guy

1
24 CoolMemories

@24 Dat denk ik ook ja. De VS spelen smerige spelletjes en de gewone burgers zijn het slachtoffer. Ik heb medelijden met die mensen.

1
25 benbenieuwd

@Hendrianus #21 "...De grootste terrorist in Syrië is Bashar al-Assad. ..."

Zo te lezen ben je helemaal van het padje af; de gekozen president Assad is een gematigd, seculier en beschaafd man en (nog steeds) geliefd door een groot deel vd bevolking. Decennialang hebben de Assads een min of meer seculiere, democratische multi-culturele staat weten te stichten en handhaven en al eerder een opstand van jihadisten, criminelen en communisten weten te onderdrukken. Islamitische en communistische partijen zijn dan ook de enige partijen die verboden zijn in Syrië...!

2
26 CoolMemories

@18 "...Dit draadje gaat over Aleppo, bij mijn weten zit IS daar niet. ..."


Het wemelt daar van de jihadisten en IS-strijders! Rusland heeft onlangs nog een IS-kopstuk gedood bij een bombardement waarna de VS (die juist een no-fly zone wil) haastte om te beweren dat de VS juist het kopstuk had uitgeschakeld om te voorkomen dat de 15 miljoen dollar reward aan Rusland betaald zou moeten worden.

http://nos.nl/artikel/2129221-rusland-claimt-doden-is-kopstuk-adnani.html

2
27 CoolMemories

@21 . Zie de reactie van @26 . Dat is exact mijn antwoord aan u.,
Onder Assad (democratisch gekozen) was Syrie als MO land eenvan de beste en veiligste landen. dat is de US verhalen geloofd (om hun pijpleiding van Qatar naar de Middellandse zee te kunnen aanleggen en waar Assad niet aan mee wil werken) is spijtig. Assad is wettig en overtuigend gekozen president van Syrie.

2
28 PFL

@26 / @28 Het Assad regime is een keiharde dictatuur.

De DDR en Noord Korea zijn / waren ook zeer veilige landen.

Wat mij betreft weet je er niks van af als je Assad (en hint zijn vader) een democratisch gekozen noemt.

Maar granted, PFL, CoolMemories maakt het nog veel bonter: "de gekozen president Assad is een gematigd, seculier en beschaafd man" Lees dit nu maar eens serieus door, en beweer dan nog steeds dat het regime "beschaafd" is, als je durft. https://en.wikipedia.org/wiki/Human_rights_in_Syria

Overigens wil ik ergens nog best geloven dat Assad zelf - hij is tandarts immers - nog wel beschaafd is, maar daar gaat het niet om, het gaat om het regime.

4
29 Dutchy

Nobelprijs voor het leger van Syrie.... die laten zich niet wegzetten door de Usa!

3
30 OneStone

@29 "...wil ik ergens nog best geloven dat Assad zelf - hij is tandarts immers - nog wel beschaafd is, maar daar gaat het niet om, het gaat om het regime. ..."

Aangezien de president een representatieve- en voorbeeldsfunctie heeft is het van belang dat Assad aanblijft voor de Syrische burgers en als bezwering van jihadisten/communisten en criminele revolutionairen......
Ook wij hadden tot in de jaren '70 nog een repressief (politie)systeem!

3
31 CoolMemories

@26 @28

Assad gematigd? Al vòòr de oorlog uitbrak martelde Assad zijn opponenten en liet hen ook 'verdwijnen'. Je moet welhaast mesjogge zijn om een wrede dictator als Assad gematigd te noemen.
Maar goec, het is in Syrië het kiezen uit kwaden want de VN en de verenigde islamitische landen steken geen poot uit om de burgerbevolking van Syrië te helpen. De gestoorden der aarde wordt rustig toegestaan om hun geo politieke machtsspelletjes uit te vechten. Dat daarbij honderduizenden doden en gewonden vallen en miljoenen mensen moeten vluchten is daarbij, voor hen, totaal onbelangrijk.

De wereld kijkt toe bij een mini Stalingrad (Oost Aleppo). Het is een grote schande.

In Syrische gevangenissen zijn sinds het begin van de burgeroorlog in 2011 17.723 mensen om het leven gekomen door martelingen en slechte leefomstandigheden.
https://www.nrc.nl/nieuws/2016/08/18/terwijl-assad-terugkeert-in-de-gratie-martelt-zijn-regime-door-3838448-a1516843

4
32 Hendrianus

@30

Slechts mogelijk omdat de Russen hun militaire haven in Syrië willen behouden én hun invloed via Syrië in de regio willen behouden. Zonder de hulp van Rusland was Assad allang gevlucht naar Rusland. Het Syrische leger was zonder de Russen, nooit capabel geweest om dit te 'winnen'.

3
33 Hendrianus

@32 : Martelen en laten verdwijnen van tegenstanders doet de VS ook , en die noem je wel gematigd. Ze hebben hiervoor zelfs wel een gevangenis buiten de VS moeten bouwen om hun eigen wetten te kunnen omzeilen.
Hoe je het draait of keert , alles was beter onder Assad dan wat het nu is.

2
34 solidsteel

@30 helaas voor het Syrische leger bestaat er geen Nobelprijs voor oorlogsmisdaden.. Ander zouden ze daar zeker kandidaat voor zijn.

2
35 TedjeR

@31

".......van belang dat Assad aanblijft voor de Syrische burger...."

Het overgrote deel van de Syrische burgers is Assad meer dan zat! Wat heeft hij hen gebracht? Een enorme verwoesting van steden, honderdduizenden doden en gewonden, miljoenen vluchtelingen en vele getraumatiseerden. Het is onder Assad, nu ja de Russen, één grote kolerezooi in Syrië.

4
36 Hendrianus

Tsja, had daar aan gedacht voordat je gematigde terroristen van wapens voorziet.

2
37 Dzzz

@36 Recente historie is niet zo heel best bij je blijven plakken blijkbaar.

2
38 Dzzz

@34

Als het voor een regime nodig is om op grote schaal met scherp op vreedzaam protesterende burgers te schieten dan is er kennelijk wat mis. Verder is wat marteling en verdwijningen betreft enig vergelijk tussen het regime van Assad en de VS nogal ongelijk. Ja, de VS martelt maar niet op de schaal van Assad en als de VS via marteling een nieuw 9/11 kan voorkomen dan hebben ze mijn zegen.
Assad martelt om zijn macht te behouden dat is voor de VS niet aan de orde.

2
39 Hendrianus

@38
"De escalatie van geweld, het willekeurig doden van burgers, het martelen op grote schaal, de arbitraire arrestaties en het vernietigen van huizen in Syrische steden en dorpen benadrukken de stijgende noodzaak voor een internationaal ingrijpen in Syrië. Dat schrijft Amnesty International in een vandaag gepubliceerd rapport." Dit was in 2012!

@38 http://www.parool.nl/buitenland/amnesty-nieuw-bewijs-van-oorlogsmisdaden-regime-assad~a3270627/

2
40 Hendrianus

@31 "Ook wij hadden tot in de jaren '70 nog een repressief (politie)systeem!" kan je dat even uitleggen?

0
41 Dutchy

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@21 Dank u. Dat zou heel goed kunnen mijn beste, maar beide artikelen gaan over zaterdag. ...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

   "Geen bewijs dat goede asielvoorzieningen en gunstige regels meer asielzoekers aantrekken" https://www.verwey-jonker.nl/artikel/geen...

16 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@18 Het was vandaag weer op de Duitse tv. Blijkbaar gaat de demo gewoon door....

17 minuten geleden geplaatst door wildersfan

duurendaal
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

Als je geen islamist bent, maar eenvoudig een moslim, waarom schreeuw je dan om een kalifaat?Een kalifaat is toch juist een "Normendiktatur"? ...

17 minuten geleden geplaatst door duurendaal

Wedergeboren
Offtopic

   https://www.nieuwskoerier.nl/user/benniegek/comments ...

20 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Offtopic

   Benniegek, je nick is weinig toepasselijk. Dat begrijp je zelf ook wel. Maar wie gaat er acher schuil ? ...

21 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Querido not
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@18 Valt ze niet eens op.Blinde haat....

24 minuten geleden geplaatst door Querido not

ongelovenloos
Dit zijn de vijf dingen die Ursula von der Leyen geheim wil houden

De Europese Commissie is onder leiding van Ursula von der Leyen geslotener geworden. Vijf belangrijke zaken die de Commissie voor je verbergt vo...

27 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Wedergeboren
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@1 "Moslims eisen kalifaat" Klopt ja. Een dag geleden al, https://www.nieuwskoerier.nl/news/984142-islamisten-roepen-bij-betog...

28 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

duurendaal
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@21 StrongoliFoto's van cruiseschepen gaan via mobieltjes vliegensvlug terug naar de landen van oorsprong en helpen de mensensmokkelbendes o...

28 minuten geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Monique Alexander BrazzersAdult-tube ScriptAnal PregnantNipple OrgaBig AreolaeMonika DeeAmouranth SexsSpeedonsfwBengali Xxx Video DownloadSmall Tits NudeMofos Full VideosPorn FerrFree Porn On YoutubeAngelina Jolie In Original SinPrettiest PornstartsBritish Porn AmateurMilf PantyhoseEbony Bbw NudeFisting And AnalDog PornAvneet Kaur Sexy PicsAria Lee FeetTamil Sex Hd PhotosReal Teacher PornBrazzers LezFre PrnFree OnesXnxx UsaBunnie.emmieHips PornYawoesenpaiSexy Video Desi Full HdDale SavageTop Pornstar In WorldBlue Film Gaon KiXxxvbRiya Sen Sex VideoWww Noughty Amarica ComSuper Gay SexVirvin PornDiane Lane Sex TapeWomen Getting GangbangedDad Son NudeAngel Wicky WebcamHd Porn ComjcsAdukt SearchFree Porn LesibanHayley Atwell In A BikiniKhloe Katdashian NudePorn Private Society18 Asian PornAsian SexingCrystal KnightGabby Ortega PornHaleyreed PornCocktitsMysexgamer.Latina SexNaked Jessica RabbitPregnant BjNatalia MendezBlind Date PornShemale Creampies GirlSelena Gomez SexingHairy FreepornBollywood Sex Full MovieMassage Turns Into SexMeg Griifin PornGirlscout PornPorn NuggetsThreesome FuckBig Boobs Mom SleepingHot Aunty Nude VideoPornvidoeHindi Desi Bhabhi XxxSavita Bhabhi Hot CartoonSleep Gay PornMuscle Women PornSexually BuggedReal Gf PornXvid TwitterPack PornHindi Sexy Video XnxxJijaji Chat Par Koi Hai SerialBdsm FistingPawg MomMoira PornMoodboobsAmateurmasturbationsافضل مواقع للسكسErotic English MoviesBellylickingNikado Avocado NudesAnime S3xSexo Cerca De MiXxx Sis Love MeMystic PornPorn DvdsAsemaletube.comDeepface PornTiney PornXxx Porn Video DownloadMovies With Real Sex ScenesSunny Lane PornosBongascamMia Khalifa BCowgirl Sexual PositionJapanese SquirterArabian PornNaked At BeachMiley Cyrus PpornSister Brother BrazzersAir Thugger PornXxx On MovieKatie Cassidy NudeXnxx Room ServicePorn Try Not To CumSachzna Laparan ScandalSexy Weather GirlsBlacked Girlfriend Cheats With Bbc Crush And Gets DominatedAmber HallibellAmateur CuckpldImagens Mulher Nuas8inchdickBukkake-gayHd Porn Beautiful GirlCzech Masage PornTeen Bdsm PornCouples Gone Wild RedditHentaivideo FrManga Hentai Sem CensuraPorn VenezolanoCum Down ThroatFun Size BotsTymwits Leaked3gp King ComSunny Leone Sex IndianGlory Holes In PhoenixVidsexBlack Girl AnalH Cup BoobiesBlondie BombshellCélébrités PornTamil Teen Sex VideosBathroom Xx VideoXxx Big Black SexRyanconner OnlyfansCuck GangbangTeacher Ko PelaAll Porn Site