De antivaccinatiebeweging (nl.hoax.wikia.com)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door DaSilva in Gezondheid  ·  42 Reacties

  • 4
  • 634x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Mijn kinderen zijn ingeënt. Ik ga geen Russisch roulette spelen.

4
1 upanddown

de mijne ook, maar de griepprik heb ik geweigerd, want waarom inenten tegen iets wat je al jaren niet hebt gehad.

4
2 120db

Was er tegen de gestoordheid waar die antivaxxers aan lijden maar een vaccinatie beschikbaar....

4
3 TedjeR

@2

Ik had nog nooit griep gehad , maar dit jaar was de premiere .
Die had ik herl graag gemist .
Dus volgend jaar toch maar het aanbod van mijn werkgever aannemen .

5
4 No newstoday

Ik ben ingeeent en mijn kinderen ook.
Ik ga niet met dwazen in discussie.
Zo lang ze maar uit de buurt van anderen blijven .

5
5 No newstoday

@4
ik heb het 1x gehad met de aanslag in madrid op die trein, dus ( ik weet niet hoelang) heel lang geleden . en goed ook. 2 weken onder een stapel dekbedden bibberen.
daarna nooit meer.

1
6 120db

@6 Zo vaak komt griep ook niet voor. Naar schatting heeft maar 1 op de 4 mensen die met griepverschijnselen naar de huisarts gaat, daadwerkelijk griep, de anderen hebben een zware verkoudheid. Voorover ik na kan gaan heb ik in meer dan 50 jaar, maar eenmaal de griep gehad. Griep is in mijn herinnering een 1 tot 2 weken durende algehele malaise, gevolgd door vele weken van moeheid (herstelfase).

0
7 Myth63

@7
ik ga daar niet mee naar de huisarts, moest wel van werkgever, heb ik telefonisch afgehandeld, de arts ziet je aan komen zeg, moet hij zeggen dan? uitzieken.

0
8 120db

@7
dat heet hier niet ziek, maar niet lekker, kan je gewoon mee doorlopen.

2
9 120db

De Griepvaccinatie is altijd een beetje 'raad werk' , de andere vaccinaties zijn hard nodig , nog steeds ...

2
10 MarcusCole

Ik heb ook geen bezwaar tegen hen die zich niet tegen griep laten inenten .Maar wel tegen hen die anderen in gevaar brengen : kleintjes die nog niet ingeënt zijn en kinderen die vanwege hun gezondheid niet ingeënt mogen worden .

3
11 No newstoday

@3
Dit is een aardige samenvatting van die gestoordheid:
(**) Het idee achter de hele antivaccinatiebeweging is het geloof dat vaccins om de één of andere reden niet zouden werken, schadelijk zouden zijn voor je gezondheid, of dat de voordelen ervan niet opwegen tegen de nadelen. De argumenten die hiervoor worden aangehaald zijn erg gevarieerd: sommigen beweren dat bepaalde ingrediënten in vaccins schadelijk zouden zijn, anderen maken meer vage beweringen zoals "het is beter om de ziekte op natuurlijke manier uit te zweten", of dat "de ziektes zo erg eigenlijk niet zijn". Anderen kiezen dan weer de weg van de zogenaamde "vrijheid" om te kiezen of ze al dan niet worden gevaccineerd, vaak bekeken vanuit religieuze of andere ideologische standpunten. Vaak komt het neer op een kinderlijke reactie in de aard van "het moet, dus ik wil het niet", of een paranoïde wantrouwen tegen "de regering" of "de farmaceutische sector". Sommigen gaan nog verder en beschouwen vaccinaties als een complottheorie, waarmee de Reptilian aliens de mensheid willen uitroeien om zo de New World Order tot stand te brengen. (**)

Ze komen hier op NK (helaas) allemaal voorbij.

4
12 Wilmama

@12
"Ze komen hier op NK (helaas) allemaal voorbij."

Behalve nu, te confronterend waarschijnlijk...

2
13 DaSilva

Ik sla even een paar stapjes over uit het artikel en citeer:

"De volgende stap in de antivax-complottheorieën is de bewering dat vaccins onderdeel uitmaken van één of ander "depopulatieprogramma". Hierbij wordt vaak Bill Gates volledig uit de context geciteerd[184][185]. Enerzijds zou het de bedoeling zijn om vrouwen onvruchtbaar te maken d.m.v. vaccinatie (vooral dan het HPV-vaccin, blijkbaar), en anderzijds zouden vaccins dan weer bedoeld zijn om mensen er koelbloedig en rechtstreeks mee te vermoorden. Als dat daadwerkelijk de bedoeling is van de samenzweerders, dan zijn ze niet zo erg praktisch bezig: een sterftecijfer van slechts 0,000143% van alle gevaccineerden is niet bepaald efficiënt als je de mensheid wil uitroeien[186], en het zal dan ook niemand verbazen dat in werkelijkheid de wereldbevolking blijft groeien. Toch is het voor elke complotdenker vanzelfsprekend dat het om een daadwerkelijk complot gaat waar niet enkel de farmaceutische industrie en de wetenschap deel van uitmaakt, maar ook de media, de overheid en tal van gezondheidsorganisaties[187]. Zelfs overheden van in werkelijkheid rivaliserende landen zouden achter de schermen klaarblijkelijk netjes samenwerken om elkaars en hun eigen bevolking uit te roeien. "
Ik ben ook zo blij met al die links die de hele shitload netjes debunken, een kind kan de was doen question

2
14 DaSilva

De vaccinatieobsessie op NK begint ziekelijke vormen aan te nemen.
Allemaal überijverige zichzelf op de borst kloppende modelmoedertjes die het allemaal roerend met elkaar eens zijn en onophoudelijk over hetzelfde onderwerp door blijven etteren en een marginaal probleem tot ongekende proporties opblazen en zo te denken dat ze de wereld aan het redden zijn.
Wellicht kan daar een spuitje tegen bedacht worden?
Maar tot die tijd: Get a life.

12
15 grovi

@16
Mijn idee, het wordt echt tijd dat er een spuitje tegen die antivaccinatie-gekte komt.

2
16 DaSilva

@2 , @7
Enig simpel statistisch rekenwerk laat zien dat je jaarlijks gemiddeld 5% (1 op 20) kans hebt om griep te krijgen, en die kans wordt uiteraard ook nog beïnvloed door je omgeving. En zoals bekend is de griepprik ook maar matig effectief.
Let wel op dat het natuurlijk niet alleen om *jouw* gezondheid gaat -- wanneer je elke dag even bij fragiele tante To van tachtig langs gaat, wil je de kans natuurlijk zo klein mogelijk maken dat je haar iets meer bezorgt dan alleen een pak koekjes en een praatje...

2
17 RichardR

@15
Ik noem het geen 'marginaal probleem' dat er voor het eerst in een kwart eeuw weer tientallen Europese kinderen per jaar doodgaan aan mazelen.
Ik noem het ook geen 'marginaal probleem' dat tienermeiden volkomen onnodig bang gemaakt worden voor HPV-vaccinatie, terwijl zonder vaccinatie toch één op elke 150 van die meiden ooit een diagnose baarmoederhalskanker krijgen, en één op de 500 eraan doodgaat. En de ellende is dat dit hele antivaccinatie-gedachtegoed ook niet meer iets is van een klein clubje idioten, maar dat steeds meer kwakzalvers en andere alternatieve bedriegers de antivaccinatiegoudmijn hebben ontdekt -- want zij doen zich voor als deskundigen op het gebied van ziekte en gezondheid en proberen onzekere ouders aan te praten dat hun kinderen veel beter af zijn met hun waardeloze suikerkorrels en kruidendrankjes dan met echte vaccins.

2
18 RichardR

@18
"Tientallen" kinderen in heel Europa en tienermeisjes die "bang gemaakt" zouden worden noem ik een marginaal probleem. Er is geen probleem. De enigen die naar die zg. "antivaxxers" - ja, jullie hebben er zelfs een woord voor het grote, grote kwaad dat jullie bestrijden - luisteren zijn jullie zelf, de verontwaardigden zonder duidelijk doel in hun leven.

11
19 grovi

@19
Wat jij ervan vindt is onbelangrijk. De diverse nationale gezondheidsdiensten in allerlei landen denken evenmin dat het een 'marginaal probleem' is, getuige de vele maatregelen en initiatieven om de steeds verder dalende vaccinatiegraad weer omhoog te krijgen -- desnoods met dwang.

3
20 RichardR

@18
Ik heb het nog even opgezocht. Jaarlijks sterven er in Nederland 5 baby's als gevolg van vaccinatie. Europabreed zullen dat er dus ook tientallen zijn. Me dunkt dat je dit wel marginaal noemt.
M.a.w. je blaas het probleem op en je vecht tegen molens.

9
21 grovi

@19 Wat een verwarde reactie.

3
22 Violier

@21
Er is in werkelijkheid nog nooit iemand doodgegaan door een vaccinatie van het Rijksvaccinatieprogramma.

3
23 Wilmama

@21

"Ik heb het nog even opgezocht. Jaarlijks sterven er in Nederland 5 baby's als gevolg van vaccinatie."

Kom maar door met die bron.

2
24 silversurfer

@16 moest @15 zijn natuurlijk.... question

@21
Heb jij het artikel gelezen en begrepen?
Het gaat hier over de antivaccinatiebeweging die jaarlijks veel meer levens kan kosten dan de vermeende 5 baby's "als gevolg van vaccinatie" die jij bij elkaar hebt verzonnen.
Volgende keer maar even overslaan als je de boel niet begrijpt.

2
25 DaSilva

@21
"Ik heb het nog even opgezocht. Jaarlijks sterven er in Nederland 5 baby's als gevolg van vaccinatie."
Dit is dus een van de vele ernstige leugens die de antivaccinatiebeweging verspreidt. Het zet jouw kwalificatie van 'marginaal probleem' in ieder geval duidelijk in perspectief: niet alleen geloof jij dus in antivaccinatieleugens, je verspreidt ze ook weer, in ieder geval hier.

Ander voorbeeldje: de meerderheid van de Nederlanders denkt dat HPV-vaccinatie chronische vermoeidheid kan veroorzaken. Deze fabel (want dat is het) is de wereld in geholpen door antivaccinatievolk. Wanneer je een meerderheid van de bevolking kunt laten geloven in jouw leugens en fabels, is het probleem niet bepaald 'marginaal' meer te noemen.

2
26 RichardR

Andere ziekten

Als blijkt dat de hypothese klopt dat bacteriën zich net als bij antibiotica aanpassen onder druk van vaccinatie, wat betekent dit dan voor andere ziekten? Berbers: ‘Voor polio, difterie en tetanus waarschijnlijk niets. De vaccins beschermen voor nagenoeg honderd procent. Maar voor de bof en vooral de mazelen ligt het anders. Bij de mazelen zien we ook een dergelijke verschuiving in een virulentiefactor. Het is belangrijk om dat in de gaten te houden. Zeker niet omdat we met de bible belt altijd een potentiële infectiehaard houden. In Nederland kun je wat dat betreft niet achterover leunen.

https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/een-kink-in-het-vaccin.htm

10
27 Rattocasi

@27
Googleratje.

2
28 kwatta

@27
Wat is nu in 2018 nog de relevantie van een artikel van 26 april 2005 en wat heeft het volgens jou met het onderwerp -de antivaccinatiebeweging- te maken?

2
29 Wilmama

Er is ooit iemand geweest die een autistisch kind had, en ineens had verzonnen dat dit was veroorzaakt door de vaccinatie. 1 Fantast, 1 bericht, en er heeft zich een hele beweging omheen gevormd... Hoe is dit mogelijk? Welke marketingtruc heeft hij/zij toegepast? Gaf hij gratis goudstaven weg? Heeft hij de Russen ingeschakeld? Wat waren de voordelen om deze lulkoek verder te verspreiden? Het blijft een van de onopgeloste mysteries van de geschiedenis van de mens.

1
30 Ektoplasma

@29 de verschuiving waar ik het al steeds over heb, de zeef waar het doorheen komt weet je nog!

8
31 Rattocasi

@28 Wat leuk kwarteltje is er ook weer.
Goedemorgen kwarteltje.

8
32 Rattocasi

@32
Ook goedemorgen googleratje.

1
33 kwatta

@23 @24 @25 @26
Dit is mijn bron: https://www.nvkp.nl/veelgestelde-vragen/vaccins-in-het-rvp/is-vaccineren-veilig/
Als die bron niet betrouwbaar is, prima. Ik vind 5 overlijdensgevallen namelijk mar.gi.naal bij 2,5 miljoen vaccinaties. Net als dat ik 'tientallen' overlijdensgevallen door mazelen marginaal vind.
En daarbij, ik vind die 5 trouwens betrouwbaarder klinken dan "er is nog nooit iemand overleden".
Nogmaals: Er is geen probleem.
DaSilva en RichardR reageren helemaal als door een wesp gebeten en tegen jullie zeg ik vooral: get a life.

9
34 grovi

@31
Dat geeft dus aan dat je nog minder dan geen donder begrepen hebt van dat artikel van David Kennedy en Andrew Read.

Blijft sowieso de vraag wat dit alles met het onderwerp te maken heeft, de antivaccinatiebeweging dus.

2
35 Wilmama

@34 Echter staat daar niet 'als gevolg van' maar:

"Jaarlijks worden gemiddeld 5 meldingen van overlijden na vaccinatie bij Lareb gemeld."

Dus na vaccinatie overlijden er gemiddeld 5, niet door; klein maar vrij groot verschil question

2
36 Mevrouw Stemband

@34
"... NVKP ..."
Dat zijn dus precies de alternatieve ellendelingen waar ik in @18 aan refereer. De 'Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken' doet zich voor als een vereniging die pretendeert gebalanceerde informatie over vaccinatie te geven, maar in werkelijkheid is het een club van homeopaten, natuurgenezers en andere alternatieve oplichters, die proberen geld te verdienen over de ruggen van kleine kinderen, en wel door hun ouders bang te maken voor vaccinatie.

"Net als dat ik 'tientallen' overlijdensgevallen door mazelen marginaal vind."
Wat jij vindt is onbelangrijk.

2
37 RichardR

@36
Lees m'n hele bericht. En lees #15, want daar begon ik mee.
Hetzelfde geldt voor @37 , hoewel jij jouw mening als feit stelt dus aan jou heb ik eigenlijk geen boodschap.

5
38 grovi

Na vaccinatie is het overlijdenspercentage trouwens 100%
Gemeten na 120 jaar.

3
39 Norton

@38
Mijn persoonlijke mening is eveneens onbelangrijk. Ik geef in wezen alleen maar de standpunten weer van het RIVM en de Gezondheidsraad, en die instanties voorzien problemen met de volksgezondheid wanneer antivaccinatiesentimenten en het wantrouwen tegen artsen e.d. blijven toenemen. Even voor de goede orde: die problemen spelen HIER dus nog niet, maar wel in bijvoorbeeld Italië en Roemenië.
Ook verschillen zij van mening over wat jij marginaal vindt. Jij vindt een handvol dode kinderen(*) kennelijk acceptabel, ook als dat simpel voorkomen kan worden, maar dat vinden de genoemde instanties en ook de meeste andere Nederlanders niet.
Dit geldt overigens ook op geheel andere terreinen: zo is elders te lezen dat er jaarlijks 11 doden vallen door ongelukken op spoorovergangen. Misschien dat jij ook dit een 'marginaal probleem' vindt, maar de betrokken instanties zijn dus een andere mening toegedaan en willen maatregelen uitvoeren om dit aantal verder te verlagen.

*: Om dit aantal in verhouding te plaatsen: jaarlijks overlijden zo'n 350 kinderen in de voornaamste vaccinatieleeftijd (0-14 maanden). Slechts een handvol dode kinderen betekent dan toch al enkele procenten van de totale sterfte.

2
40 RichardR

@34
Ook uit je bron maar dan uit het betrouwbare oranje gedeelte en niet van de club van verontrustende moeders en consorten:

" Net als bij het gebruik van andere geneesmiddelen reageren sommige kinderen heftiger dan normaal op een vaccinatie. Maar zulke reacties zijn erg zeldzaam. Blijvende schade aan de gezondheid komt zeer zelden voor. In Nederland is nog nooit gebleken dat vaccinatie dat veroorzaakt. In ons land is nog nooit een kind ten gevolge van een vaccinatie overleden."

Nog nooit.

2
41 DaSilva

@34

NVKP...tja, die mafkezen zijn per definitie TEGEN vaccinatie, dus die grijpen alles aan om hun "gelijk" aan te tonen...

2
42 silversurfer

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Cheating Porn CaptionsPornô HantaiMangas ScantradNude SsceneGigaxxxRae Lil Black Prefers Thick White Cocks In Her HoleNorajoyDesi Wife Hard SexSunny Leone HornyBangali Xxx PornRiley Reid ShaveCeleb Deep FakesXnxx MomoNatural Tits BlondesPaginas PornoAkipthegamesBiggestboobsSexy Video SuhagratBlack Cheating PornEva Notty Full VideosHunter Asia PornPornos LésbicoPorn PoradySnapchat SextNaked Male CelebsPenny Barber - Mommy Needs A ManXx Video Hot SexyJapanese Xxx Porn VideoMuslims Sex ComHanabi PornGay CumsjotsMia Sand NudeHindi Sex Video LocalMaxleon03Liberty.valentine PornFcn Sex ChatBryce Adams PornSabrina Carpenter NakedKristen Wilg NudeIzzy Green.pornNhintaiPorn ParoddyAnal AddictionJawbreakerz PornSexo Guay GratisHardcore PornMoti Aunty Ki ChudaiSunny Hot PornXev Bellringer BlowjobRachelfit OnlyfansAsmr Network PornAbell Anderson PornCamcaps.ioAllie AddisonHat SexAurora JoleLittle_effy18'sTelugufuckNut In MeAmateur Brit PornBilatinmen $Sex Video AnushkaX0savv3d Porn ComjcsVideo Pornor NacionalHellen Miran NudeIndian Group Porn VideosTelugu Dengichukune VideosDesi Hot Xxx ComMia Khalifa Sexy Video NewAmbvelo NudesMorocco XxxJenny Taborda LiveCuckoldhentaiVideos IncestsSexy Girls NakedImvupornDevar Bhabhi Xxx HdXxx Video PorenCamgirl ArchiveAnal FaceVideosxxxhdSex With Wife Sister VideoPorn ArtMilf BeachPorn DrugedHelena Price PovReddit BjPorn And PicturesAlexis Texis NudeKavita BhabhiAiden AsleyPorn Videos Bro And SisEbony OmegleGay Caroon PornLindsey Broad NudeLisa Ann RimjobPorn LesvianasMoruah MillsDefloration SexJapanese Family XxxRomantic Xxx DownloadTasteful PornAmailiuNaughy AmericaCory Chase MassagePorn With Dad And DaughterPutri CintaTiktok NudrBoyfeetSex Hd Full ComBig Black Booty XxxKowalakipageSexlesbian PornSquirt..orgAudio Erotic StoriesLightskin MilfTru Kait PovMommy XnxxxArgen DanaGf Bf Porn VideoTamil College Girls Porn VideosLadyboys Sucking CocksHoledSelma Hyek NudeBrazzers Full FreePornstar CartoonSelen Xxx/s/ 4chanBuddy's MomHindi Village PornSex Malayalam GirlsWww FreesexyindianBig White PussyBigtits ForcedSoundgasm WebsiteFuta JoiEmma Kenney NakedMunh Mein LandFristnightsexGand Marne KiBbw PhubFemalienPorn Farah AbrahamLove Wolf VidsLexipantera OnlyfansObese PornEndiyan XnxxJulia Ann NudeJabardasti Xxx Video