Berisping voor arts om euthanasie demente vrouw (nos.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  14 Reacties

  • 0
  • 300x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Hopenlijk levert het strafrechtelijk onderzoek een duidelijkere uitspraak op.
Wat die verpleeghuisarts heeft gedaan is volgens mij strafbaar.
Iemand tegen haar wil in, euthanaseren, wat ook nog eens niet goed was uitgevoerd) moet keihard afgestraft worden.

1
1 Marrie

** gebruiker verwijderd **

Heb het artikel gelezen.
M.i. is hier geen euthanasie gepleegd maar moord cq.doodslag door de arts tesamen met de familieleden.
Hoop i.d.d. (zie@1) dat het strafrechtelijk onderzoek een duidelijkere uitspraak oplevert.

2 verwijderd2420

Quote : "Bovendien had een zwaardere straf, zoals een schorsing, niet veel uitgemaakt aangezien de arts inmiddels met pensioen is."
Wat een wangedrocht van redenering. Als iemand een straf verdient, moet je die ook toepassen. Of diegenen daar geen last van heeft, omdat die gepensioneerd is, mag geen reden zijn om dan maar geen straf uit te delen...

1
3 Gandalf

Een beetje rare uitspraak.
Hoe kun je met een zwaar dementerende iets bespreken.
De 74-jarige vrouw had ooit een euthanasieverklaring getekend toen ze klaarblijkelijk goed helder was.
De arts heeft naar mijn mening juridisch niets fout gedaan.

2
4 WHuls

@2
Moord !
"Op een onwettige wijze, met voor bedachte raden, iemand opzettelijk van het leven beroven. "
Lijkt mij dat er aan alle voorwaarden is voldaan.
Ook de familieleden die geholpen hebben met de moord zijn juridisch aansprakelijk, en moeten minimaal de erfenis teruggeven !

2
5 Gandalf

@1 @2 @5
Klaarblijkelijk weet je niet wat een zwaar dementerende is en wat familie moet meemaken.
Daarom laten mensen in een wilsverklaring als ze nog helder zijn vastleggen dat ze dit niet willen meemaken, immers ze zijn dan niet meer in staat om deze beslissing te nemen.
Mijn moeder had ook dementie en had nagelaten haar laatste wilsbeschikking vast te leggen, en wat heeft dat mens in de laatste jaren geleden om toch op het laatst een benauwde dood te sterven. Jullie weten totaal niet waar jullie over praten.
En dan ook nog familieleden verdacht maken alsof het ze om de erfenis ging.
Ik heb dementerende mensen in het verzorgingshuis gezien die helemaal geen bezoek kregen van hun familie, en die zelfs geen fatsoenlijk ondergoed en kleren kregen wat ze van anderen kregen.
Dus deze werd alleen maar in leven gelaten om haar uitkering te plukken.

2
6 WHuls

@6 Bravo, laat die zwaar Christelijke moraalridders in hun sop gaarkoken, ze hebben geen enkel idee wat het inhoud als iemand dementerend of zwaar verward is!

2
7 dummydum

@7 @dommertjedom
Als je wat vaker mijn input zou lezen/hebben gelezen zou je weten dat niet bepaald een Chr. moraalridder ben, en dus al helemaal geen zware versie daarvan. question

@6
Als u wat beter op de hoogte van de praktijk was, zou u weten dat een 'wilsverklaring' die ooit eens is opgetekend, juridisch weinig tot geen zin heeft. Er moet altijd worden gevraagd aan de patiënt of die nog achter de verklaring staat, en dat is hier juist niet gebeurd.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat de arts in kwestie een douw van het tuchtcollege heeft gekregen. Of dacht u dat die douw een verkapt applaus was om dat de arts zo perfect heeft gehandeld...?

1
8 Gandalf

** gebruiker verwijderd **

@6
@7
Weet uit eigen ervaring wat ik meemaakte toen één van mijn ouders dementeerde (heb ruim 10 jaar gemiddeld 20 tot 30 uur per week mantelzorg, met liefde, verleend).
Machteloosheid, verdriet en frustraties omdat ik mijn geliefde ouder stukje bij beetje verloor.
Maar ook veel liefde en pret op de (steeds minder voorkomende) "goede" momenten.
Strijdbaarheid om de wens van mijn ouder om zo lang mogelijk "thuis" te blijven te honoreren.

Toch moest mijn ouder de laatste 7 maanden van het leven opgenomen worden: op de heldere momenten besefte mijn ouder dit donders goed en ook dat "medicatie" het laatste stukje levenslust ontnam.

Mijn zus had hier geen moeite mee: direct na opname van die ouder in een zorginstelling plunderde ze de rekening, maakte de waardevolle eigendommen ten gelde en hield alle andere familieleden (gesteund en gefaciliteerd door zorgmanagers van de instelling) bij deze ouder vandaan.

Nee hoor, ik weet helemaal niet wat de familie meemaakt als een geliefd familielid dementeert en ook niet dat er geldbeluste familieleden zijn.

R*t op; been there!!

9 verwijderd2420

@8
U hebt wel eens met een zwaar dementerende een discussie gevoerd?
Knap van u.
Een laatste wilsverklaring word juist opgemaakt omdat dit later niet meer mogelijk is.

1
10 WHuls

@9
Ik heb vergelijkbare momenten gekend met mijn moeder, en dat ze zolang mogelijk thuis kon blijven, maar op een gegeven ogenblik was het onhoudbaar en moest ze naar een verzorgingshuis omdat ze in de mais ging liggen, en ik was haar constant kwijt.
Dat uw zus uw moeders rekening plukte wil niet zeggen dat ze allemaal zo zijn, als uw moeder zo helder was als u zegt had ze dat ook beter kunnen regelen om dat te voorkomen.
Daarmee geeft u al aan dat ze daar klaarblijkelijk niet meer toe in staat was.( niet meer wilsbekwaam)

Natuurlijk wil je graag die ouder bij je houden, maar de vraag rijst dan bij mij of je dan je ouder in leven houd voor zichzelf of voor je zelf.
Wat is de waarde van een leven als je als zwaar dementerende je eigen kinderen niet meer kent, niet weet waar je bent, waanvoorstellingen ziet............etc.

2
11 WHuls

** gebruiker verwijderd **

@11
Invullen van een ervaring van anderen is voor u kennelijk geen probleem.
U zit er, in mijn situatie, faliekant naast.

Zal u even uit de droom helpen met de (keiharde) waarheid omtrent mijn langstlevende ouder.
Mijn zus heeft mijn ouder direct na het overlijden van mijn andere ouder ("stond nog boven de grond" voor de keus gesteld; "Ik word gemachtigde over o.m. uw rekeningen anders ziet u mij, mijn man, mijn stiefkind en mijn hond nooit meer".

Mijn ouder heeft toen, helder van geest (=wilsbekwaam) maar doodsbang dat dochterlief haar dreigement zou uitvoeren, mijn zus haar zin gegeven.

En doodsbang is mijn ouder voor mijn zus gebleven: thuiswonend maar ook in het tehuis waar mijn ouder de laatste maanden van het leven verbleef. Ik ben hier regelmatig over benaderd door ooms, tantes, oude vrienden en bekenden van mijn langstlevende ouder; ieder contact werd keihard door mijn zus afgekapt en mijn ouder werd dan door mijn zus "bestraft" voor het niet luisteren.

Mijn langstlevende ouder is gestorven zonder afscheid: eenzaam en alleen, kaalgeplukt door het oudste (eigen) kind.

Ik had mijn langstlevende ouder een waardig einde gegund omringt door alle (pleeg)kinderen.

Ik gun (bijna) niemand mijn ervaring behalve betweters die denken dat dit hèn nooit gebeurt.

Fijne dag W(ij)Huis.

12 verwijderd2420

@10
Toen mijn schoonmoeder dementerend werd, hebben wij afgezien van zwaarwegende discussies. Dus Nee, ik heb die ervaring niet. Zij had overigens niet een dergelijke laatste wilsverklaring gemaakt, die, juridisch gezien, geen enkele rechtsgrond heeft.

U verwacht, zo te lezen, heel wat van een laatste wilsverklaring. Maar u bent simpelweg verkeerd geïnformeerd.

Ik ben overigens niet, zoals u 'op andere draadjes' hebt kunnen lezen, tegen de vrije keus van burgers om zelf te kiezen om uit het leven te stappen. Maar als tijdens je leven afwacht tot je helemaal dement bent geworden zodat je geen eigen besluit meer kán nemen over je levenseinde, dan ben je simpelweg te laat. Je moet actie ondernemen op een moment dat je nog niet helemaal met molentjes loopt...
Een laatste wilsbeschikking zoals u dat bedoelt, is meestal te algemeen gemaakt/ weinig specifiek. En het werkt een beetje als 'opium voor het volk'. Zolang je bij je volle verstand bent, denk je dat je een heel goed document hebt gemaakt. Maar zodra je het nodig hebt, blijkt dat je document helemaal niet specifiek genoeg is. Ben je gewoon in de aap gelogeerd. question
Maar gelukkig ben je dan al zo ver heen, dat je het niet meer in de gaten hebt. Dus geen kinds overboord. question

Wat mij betreft moet het anders :
Hulp bij zelfdoding moet uit de wet.
Mensen moeten vrij over een middel als 'zelfmoordpoeder CLW' of 'Pil van Drion' kunnen beschikken, desnoods via een gang naar de notaris, om e.e.a. vast te leggen.
Maar moord moet (uiteraard) verboden blijven.

In wat ik boven lees, wijst alles naar moord. Waar men zich meer bewust had moeten zijn, dat zij in die 'valkuil terecht kwamen'. question

0
13 Gandalf

@12
Sorry dat ik misschien wat hard over kom maar soms moeten dingen gezegd worden.
U bent niet de enige die zulk soort problemen heeft gehad.
Als u zegt dat uw zus uw ouder onder druk iets afgedwongen heeft noem ik dat niet wilsbekwaam, en waar was u om op dat moment voor uw ouder op te komen?
U hebt juridisch net zo veel recht als uw zus.
Mijn moeder werd ook in de tang gezet door mijn familie en ik heb haar daarbij juridisch bijgestaan.
Zij heeft toen beslist om haar kinderen niet meer te zien, het is niet anders.
Mijn ouders waren gescheiden, ik hoorde ook pas een half jaar nadien dat mijn vader begraven was.
Erfenis heeft mijn zus in eigen zak gestoken, ik had daar 20 jaar de tijd voor om die op te eisen, ik heb gekozen om dat niet te doen.
Toen mijn moeder dementerend in een verzorgingshuis zat wilden mijn zussen haar bezoeken wat ik gewoon toegelaten heb,( dat kun je juridisch ook niet weigeren als er geen medische nadelen door ontstaan) ook heb ik ze later uitgenodigd voor de begrafenis.
Toen mijn zussen in de gaten hadden dat er niets te plukken viel heb ik niets meer van ze vernomen.
Als uw ouder de keuze heeft gemaakt met of zonder angst dan hebt u dat te respecteren.
Als u het niet eens was met de beslissing van uw zus of ouder had u juridische stappen kunnen ondernemen, dat hebt u nagelaten, u hebt daarbij als nabestaande uw rechten weg gegeven.

1
14 WHuls

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
sockknitter
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@7Ken je de eisen van Poetin?Oekraine miet dememilitariseren,Oekraine moet de Krim en Donbas inleverenOekraine mag niet bij de NATO/EU....

5 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@39 Ja, mijn fout.Heb geen rekening gehouden met mierenneukers die alles aangrijpen om hun haat acceptabel te maken.Dus even een correct...

6 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@7 Ja....

10 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Vageali6888
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@3"Als Poetin niet kan winnen, dan niemand"Dus sturen we er nog een paar honderd miljard euro extra aan langeafstandsraketten en ander w...

16 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

RobP
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

@3 Heb je het gelezen?...

17 minuten geleden geplaatst door RobP

Vageali6888
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

Ik roep al 20 jaar, 'wees niet naïeve, als puntje bij paaltje komt keren ze zich tegen ons'.En met 'ze' bedoel ik niet iedere immigra...

18 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

RobP
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@4 Afleiden? Het MO komt ons niet militair aanvallen....

19 minuten geleden geplaatst door RobP

RobP
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@2 Als je geluisterd had naar de toespraken van Poetin en zijn geschiedenislessen dan is het antwoord: "Ja."...

20 minuten geleden geplaatst door RobP

Vageali6888
Wat onthullen asielzoekers als je ze vragen stelt zonder zichtbare camera? Jonathan ging undercover

UAE's minister van buitenlandse zakenThere will come a day that we will see far more radical extremist and terrorists coming out of Europe...

23 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

JackKropotkin
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Het was wel een grappige verspreking van die haatstalactiet van Denk. ...

25 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

NK. App
Indian Porn Web SiriesHqporner.coomNew Xxx VadioMoyher PornRacheal CavilleIndian New Sex Video ComHot Bhabhi SeducingBokep Viral IndoHabesha SexCrissy MoranEmily Wickersham NideAbella Danger HdWalkure RomanzeMarisol Yota NudeMy Family Pies Full VideoGadi Ka SexIndian PornvidiosGayporn FrenchCd PornosSpreading PussiePorn Clips For FreeTatsumaki HentaoNude ExercisesEsorts16pornCastingxxxBodybuilder Man Sex VideoBrother And Sister SrxMegaporn HdBokep IndonesiaSelena22Swathi Naidu BoobsIindiansexBigblackass PornMom With Son NudeDry Hump LeggingsHd Anal PornerR18.ccomGaysrxPornwaXxnnxKimmy Granger Likes It RoughTori Black FeetVivi WinklerBoy Licking BoobsPornigraphic VideosSon Blackmails Mom PornAva Adams TittiesAnimate Porn MovieCzechcasting AnalPrno HubPorn WallpapersHollow Man Hot ScenePallcomixIndian XnxxcomPornô Caseiro CoroasPornô EróticosHentai Sex VideosSydney Sweeny NudesMelissa King PornAruba JasmineDanielle Fishel HotTen Anal PornOnly Girls Sex VideoAmerica Sex Video Sex VideoWife Flashes BoobsMultporniManipur Viral Video Real VideoBig Booty PoornHindi 2x BfGaya Patel ComBondage SpankingLesbian PornolarAsian CreampaiXvideo Amador BrasilFilme Pornô GrátiAnimes HemtaiMadurasxx XLana Turner NudeDesi Porn TwitterPagal XxxSarah Underwood NakedInsta Nip SlipAlienhentaiVid XGeorgia CarterBoob DropsParis Jackson NudeXxxvixeoPhilippines Xxx VideoEngland Ka Sex VideoAnmouranth NakedArea 51 Xxxقصص سكسLucy LeeX Videos7Hot Sex RomansXxx RaGaktrizzySaggy Milf BoobsBengalxxxPorn Hd Video In HindiXxx Free MovisTie Down PornRyuugamePornografias LesvianasKate Upton LeakAwesome TitiesValentina FerrazVideo Stormy DanielsSexi BedioPornhub PussyHxhamsterPeliculas PornografíasPorno Hentai Vostfr6annoncrBusty HentIntitle: Webcamxp 5SexrandiMorning Sex With WifeSissy BlowjobPelículas Pornográficas EspañolasChaturbzteXxxnx GifXnxx CantoonPuppiwiIndian Sex Videos Free DownloadTeen X PornMia Khalifa Sxy VideoAngry BlowjobArabe Gay PornLesbianas Videos PornosKelly Payne PornhubGranny Nude PicsAllison Brie BoobsAplysiaFull Sex Video EnglishKaogumMakima And DenjiBathroom Sex SceneRussan PornstarsAnime PornxxBlog TestoteronaBigcutie ChloeAllie Haze AnalIndian Hindi Sexy MovieDick CockXxx Vedieos HdGay IcetvFuck Movies