door Havermout in Politiek  ·  37 Reacties

  • 14
  • 758x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als mensen nu gewoon alles in de afvalbakken gooien dan is dat probleem er niet neer. Maar dan moeten gemeenten wel die bakken vaker legen en er meer plaatsen. Sommige zitten overvol.

4
1 rabartels

@1 Juist! Dat is precies het probleem. Maar zoals gewoonlijk zeggen gemeenten dat mensen het afval express op straat zouden gooien en creëren ze daarmee een beeld alsof 'de schuld' bij de consument zou liggen. Er zijn veel te weinig afvalbakken en die worden bovendien te weinig geleegd. Het bewijs? Dat ziet u aan de overvolle afvalbakken overal om u heen.

We betalen belasting om gemeentelijke diensten hu werk te laten doen. Die belastingen zijn in de tijd alleen maar hoger geworden maar de gemeenten bezuinigen alleen maar op publieke taken zoals gemeentereiniging. Ja dan krijg je deze problemen.

Waar dat geld dan wel heen gaat? Naar vriendjes en vriendinnetjes in de bouwwereld, de consultancy en de geprivatiseerde voormalige publieke sectoren. Daar ligt het geld dat is bestemd voor o.a. afvalinzameling. Hypocriete zwendelaars met ons belastinggeld!

10
2 Hollander1967

Laat de Gemeenten dan ook eens geld uittrekken om de schoolgaande jeugd te heropvoeden.

7
3 Nicks R. Van

@1 Nee, gemeente Arnhem dan. Jaren geleden een container naast de gewone container geplaatst. Deze is dan voor blikjes. De container moest wel twee keer per dag geleegd worden. Groot succes. Half jaar gestaan en wegens succes weer weggehaald, want het mag weer bij gewone afval.

En dan heb je nog de bezuinigingen. Eerst werd oud papier opgehaald één keer per week. Nee, nu moet je het naar een oud papier container brengen. Dat gaat niet lukken met de oudjes hier in de wijk. En als die al geleegd worden, zijn ze binnen een paar uur weer tjokvol.

4
4 Doehetlekkerzelf

@1 , "Maar dan moeten gemeenten wel die bakken vaker legen en er meer plaatsen. Sommige zitten overvol."

Maar vaker zie ik lege prullenbakken met afval op nog geen 2 meter afstand.

En zelfs als is de afvalbak vol. Voor mij is dat nooit een aanleiding geweest om het dan maar op straat te gooien.

Dan hou ik het gewoon bij me tot ik een afvalbak tegenkom waar ik het wel in kwijt kan.


Zwerfafval heeft maar 1 oorzaak. En dat is de k#tmentaliteit van degene die het op grond laat vallen.

1
5 Weet geen naam

De gemeentes moeten maar eens genoeg handhaving doen en de vervuilers een flinke boete geven, inclusief het jonge tuig natuurlijk, i.p.v. alleen maar rond te lopen om met burgers ouwehoeren.

2
6 niet-alles-geloven

@3
Dat is de taak van de ouders. Helaas zie je bij de sociaal / intelligent zwakkere in onze samenleving dat die vermogens ontbreken bij de ouders

0
7 La Cabana

@7 vandaar ook mijn suggestie om dit opvoedkundig probleem aan te pakken. Met alleen het invoeren van statiegeld kom je er niet.

2
8 Nicks R. Van

Invoeren !!! ZSM

1
9 Hadjememaar

Dat wordt echt tijd schiet eens op hiermee. En betaal mensen 10 cent per kilo ingeleverd plastic bij de vuilstort. Daklozen plukken dan alles schoon binnen no time.

1
10 Harry Kroepoek

Waarom moeten de gemeenten dit doen?

Ik heb geen zin om mee te betalen voor andere ouders/kinderen als deze te besodeflikkerd zijn om hun kroost fatsoen bij te brengen. Ik wil hoogstens mee betalen aan de castratie en sterilisatie van ouders + kind. Wee ik zeker dat het na deze 2 generaties ophoudt

7
11 La Cabana

@11 Ze zouden u moeten castreren met die houding vreselijk als u kinderen zou krijgen en zo'n mentaliteit meegeeft.

2
12 Harry Kroepoek

@12
Waarom. Als een ander zijn kinderen niet wil opvoeden op welke manier dan ook, hoef ik er niet voor op te draaien........................... dus u zou voor de gemiddelde tokkie/weigeraar graag willen meebetalen aan alles waar hij/zij zelf te besodemieterd voor is.
Die tijd is bij mij voorbij!!

3
13 La Cabana

@ 10. Verblijf veel in Ghana daar komen, helaas veel ouder vrouwen, plastic en lege flessen en blikjes ophalen, dit brengt voor deze mensen een klein bedrag op dat ze een maaltijd hier voor kunnen kopen. Uw opmerking zou dus best eens kunnen hier in ons zo beschaafde land.

0
14 briand

@13 Wie zegt dat een ander zijn kind niet heeft opgevoed? Voor hetzelfde geld zijn die kinderen besmet door de kids van Henk en Ingrid en kregen ze een hele gedegen opvoeding. Ik betaal ook liever niks voor een PVV stemmer, shit happens we zullen wel moeten.

3
15 Harry Kroepoek

@2 Hier in Alkmaar zijn ze best wel goed bezig de laatste tijd met het plaatsen van ondergrondse containers en prullenbakken. Dit vooral in verband met de overlast van meeuwen die op wat er in de vuilniszakken zit afkomen, en even later ligt alles over straat. Nu zou je denken, met al die ondergrondse containers, probleem grotendeels op gelost. Nee hoor, mensen (particulieren en kroegen/restaurants laten nog steeds hun vuilniszakken buiten staan.

In de drukste winkelstraten staan nu overal ondergrondse prullenbakken voor je bakjes patat e.d., en nog steeds pleuren veel mensen het gewoon op de grond.

Als ik 's morgens vroeg in het weekend de hond uitlaat en door de stad loop, heb ik medelijden met de reinigingsdienst.

1
16 Bluth

@15
Daarom zsm 50 eurocent statiegeld op blikjes / petflesjes, de vervuiler betaald. En geen geld voor 'opvoedingscursussen' van gemeente

Mijn kinderen worden niet besmet door rabiaat rechtse stemmers. Worden liberaal en maatschappelijk/ sociaal betrokken opgevoed, gemengd met respect voor humanistische en religieuze waarden en opvattingen.

7
17 La Cabana

@16 Hier in Den Haag staan ook ORAC's. Die worden echter veel te weinig geleegd door de gemeente en dus staan de vuilniszakken eromheen gestapeld met alle gevolgen vandien.

Die mensen nemen dus de moeite om naar de ondergrondse afvalcontainer te lopen maar worden vervolgens geconfronteerd met een gebrekkige gemeentelijke voorziening. Ze kunnen hun vuilniszakken moeilijk opeten en dus zetten ze die zakken naast de ORAC's.

Bekijk eens simpelweg hoeveel overvolle afvalbakken je ziet in de binnenstad. Wanneer er voldoende afvalbakken waren en ze werden op tijd geleegd, zouden ze toch niet zo overvol zijn? Pure logica!

3
18 Hollander1967

@18 Hier worden ze zelfs door vuilniswagens die niet van de gemeente zijn (ingehuurd bedrijf) geleegd, meerdere malen per week. En het werk hier dus niet, omdat de mensen over het algemeen te beroerd zijn om hun afval op te ruimen.

Ik blijf het ook wel mooi vinden hoe jij de schuld per definitie bij de gemeente legt. Waarom zouden ze vaker per week gaan, voor een hongerloontje? Je kan als burger zijnde natuurlijk ook voor wat minder afval zorgen. Zo zou je je maaltijden bij een restaurant op kunnen eten, in plaats van de helft te laten staan.

De overlast komt veelal van etensresten, eet gewoon je eten op en de overlast is verleden tijd. Eigen verantwoording, daar begint het altijd mee.

1
19 Bluth

Plastic kun je maar 1 of 2 keer recyclen. Maar glas en aluminium kunnen onbeperkt rerecycled worden, dus zo veel mogelijk drankjes en fris kopen in blik !

1
20 Piet Pijlenboog

De glazen flessen moesten weg want sle ht voor het milieu. Plastic was DE oplossinv. Plastic is slecht voor hdt milieu, dus wat komt er nu?

2
21 gaulette

U begrijpt dat met deze gefingeerde berichtgeving "meeste gemeenten smeken om statiegeld" wij langzamerhand klaargestoomd worden voor een peperduursysteem dat geen oplossing biedt aan het probleem van zwerfvuil ( tenzij je € 1.-- vraagt met flesje en een blikje)

2
22 Piet Pijlenboog

Zou tijd worden en dan echt statiegeld van 1 Euro anders worden de blikjes en flesjes nog op straat gedumpt!

Al dat zogenaamde gescheiden inzamelen is alleen maar goed voor de bedrijven die zich er mee bezig zeggen te houden!

Het goedkoopste is alles in de restcontainer en door de industrie laten scheiden is ook veel effectiever!

2
23 Zie Hier

@1 Aluminium !

0
24 Piet Pijlenboog

@14 Filipijnen wordt ook het plastic ingezameld door de armere bevolking , die kunnen het dan inleveren voor een X-bedrag. Van het afvalplastic worden dan BV stoelen gemaakt die aan scholen gedoneerd worden.

0
25 Schoongenoeg

@23 "de industrie laten scheiden" ? De burgers er mee opzadelen is véél goedkoper question
Pas geleden meegedaan aan een enquete in hoeverre we bereid waren de doppen van flesjes en potjes af te draaien en apart in te leveren bij een verzamelpunt. NIET dus

1
26 Piet Pijlenboog

@25 Deze foto uit Manilla laat zien hoe effectief dat is :

https://www.bioenergyconsult.com/wp-content/uploads/2018/03/plastic-river-manila.jpg

1
27 Piet Pijlenboog

las vandaag dat het afval,gescheiden of niet, gedumpt wordt in Polen.
daar wordt het regelmatig in de fik gestoken en zorgt voor ellende bij anderen.
dat scheiden van afval is ook een farce.

3
28 info

@27 mooie foto. heb ze niet bij de hand, maar de stranden en de zee doen het ook goed.

3
29 info

Lekker toch. Een tas met een stuk of 50 lege halve liter bier blikken inleveren.
Even 2 weken sparen en in de achtertuin in de volle zon laten staan en de supermarkt er mee in lopen.
De mieren krijgen ze er dan gratis bij voor een of ander soort kleurstof of smaakstof te maken.

-- Sarcasm --

1
30 techcenter

@1 de afvalbakken zijn niet zon probleem. Deze week in het nieuws, enorm veel plastic wat normaal word ingezameld in Nederland en Engeland gaat naar Polen die het dan weer doorverkoopt aan China. Maar China wilde het ineens niet meer hebben dus heeft de Poolse maffia de boel in de fik gestoken. Complete vrachtwagens vol

1
31 Jan met de korte achternaam

eh hoorde iets anders. China wilde de afval niet meer en toen hebben bedrijfjes het overgenomen en dumpen het in Polen. stuk goedkoper ook.
afval uit Engeland, Duitsland, Nederland zal er ook wel tussen zitten.

en deze week 85 grote afvalfikken in Polen. de afval bergen naast de huizen van de dorpsbewoners daar.

3
32 info

Blik gaat bij ons tegenwoordig met het plastic afval mee. Dacht dat ze dit er vrij makkelijk uit konden sorteren met een magneet. Dan lijkt statiegeld mij overkill ook gezien het best een ingewikkeld logistiek systeem is.

We zijn heel erg druk met afval scheiden thuis, maar ik mis wel eens een esthetisch mooie praktische oplossing in de keuken om dit te doen. Iets waar je direct blik, glas, papier, plastic, groen en restafval kan scheiden.

0
33 jp1980

Gemeenten smeken om statiegeld op blikjes en plastic flesjes

Smeken?
Dat wordt dan smartengeld ipv statiegeld.

0
34 Wil je niet weten

Mensen kunnen ook gewoon proberen zich niet als varkens te gedragen.

Statiegeld, prima hoor. Maar het zou niet nodig moeten zijn om mensen hun troep op te laten ruimen.

0
35 progressiefliberaal

Het is gewoon een kwestie van mentaliteit.
In mijn jeugd gooide je nog geeneens een snoeppapiertje op de straat.
Daar werd je ook nog eens op aangesproken door de bewoner van het aangrenzende huis.
Maar tegenwoordig heet alles wegwerp en wordt het gewoon overal waar men gaat of staat neer gegooid .
Het is ook geen porum als je ziet dat er in en bij de sloten vijvers perken een zooitje vuilnis ligt.
En dan moet een ander het maar weer opruimen terwijl je het gewoon zelf in de kliko kunt gooien en het niemand tot last is.
Waarom moet het hier een rotzooi zijn terwijl het in de landen rondom Nederland zo mooi schoon is?
Nee dat statiegeld moet gewoon ingevoerd worden daar men er dan wel anders mee omgaat.

0
36 Eindpenthode

@19 De bezuinigingen op de gemeentereiniging zijn een feit. Desondanks betalen we er meer belasting (verontreinigingsheffing) voor, ieder jaar weer.

Het is lekker makkelijk om 'de schuld' bij 'de burger' te leggen. Het AD-artikel spreekt over 'achterlopen bij de buurlanden' Dit bericht is van 2 dagen geleden https://www.hln.be/nieuws/binnenland/geen-statiegeld-wel-12-miljoen-extra-zonnepanelen-dit-zijn-de-belangrijkste-beslissingen-van-de-vlaamse-regering~ac1b3955/

In belgie hebben ze het dus ook nog niet geregeld. Zover lopen we dus niet achter. Het zijn dus aperte leugens die worden verteld.

Ik was 3 maanden geleden in Sofia, Bulgarije. Overal afvalbakken in het centrum en geen vuil op straat. Hier in Den Haag moet je zoeken naar een afvalbak die nog niet vol is. De foto bij het AD krante-artikel spreekt ook al boekdelen. Een overvolle vuilnisbak op het strand met vuil eromheen. Dus niet willekeurig weggegooid maar eerst keurig naar de afvalbak gelopen.

0
37 Hollander1967

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@53 Op de man spelen, is geen schelden, jij begon met schelden in @20. Maar zoals altijd, begin jij weer de boel te verdraaien. Je bent gewoon e...

3 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@57 "aan het melden en zelf schelden maar nooit zelf fout." Ik leg het je WEER uit : Geen wangedrag, geen melden. Wangdrag �...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@48 " Lul niet zo hypocriet, jullie moesten elkaar op NJN al niet "" En zo is het ja. Q laat hier weer eens overduidelijk zien h...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@46 Man man man ... al die typerende valse verzinsels van ja. BAH !!! ...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Ik vind @55 een grote sufferd die weg zou blijven maar zoals die andere narcist hier het nooit gaat doen.van vroeg in de morgen tot vroeg in d...

12 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@39 "Als je dit draadje even wat kritischer bekijkt zul je begrijpen wat ik bedoel - er was geen enkele reden om mensen uit te schelden." ...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

sockknitter
Bij de aardbeienpluk in Spanje worden Marokkaanse vrouwen uitgebuit. ‘Ik voelde me een beest’

Is het in Nederland anders met de arbeidsmigranten?De aspergestekers worden betaald per gewicht asperges dat ze steken. Hoe meer asperges, des...

16 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@37 En alweer speel je nu op de persoon. Flapdrol. ...

22 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@37 " ik gaf gewoon mijn mening." Wat je deed was SCHELDEN, BELDEIGEN, OP DE PERSOON spelen. aantoonbaar !!!!" lulletje rozenw...

23 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

RobP
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 "Het volk wilt het niet dus gebeurt het niet , zoals een democratie hoort te werken.Als wij zeggen dat we het niet willen worden we door o...

27 minuten geleden geplaatst door RobP

NK. App
Hand JobsxxxXhamster.c I'mNude Pics BabesLesbian Porn VideodEmme HixDesi Maid FuckPornhub Hd DownloadAnti XvideoMom50 PornTruefmkQuadrinhos Heroticos.netActrices Mexicanas PornograficasBlue Film Sex MovieHot Japanese XnxxMytitsXxx YuBbl AnalRule34videosLegal Teen PornBest Porn ArtistsBoobs Sucking PhotoPornographiques BlackNina Dobrev NakedNagma QureshiX Rated Porn MoviesTransgangbangMompov Milfقصص سكس المصورهXnxx YouAnushka Hot PicsCartoon Xxx BfShakira SextapeOlryia RoyShort Man PornXxx Hindi Porn FilmRoleplaying PornWwwxxnxMs MarsheaMisscarriejune NudesGerman Sex MoviesSex Chudai VideoBlowjob SoundsWhite Thick PornXxxcomwwwForced Hd Sex VideosCamp Buddy SexKeezmociesBlack Big Booty DoggystyleThepirndudePornography MiaWrbtoon XyzSwing Out Sisters AnimeXxxxxxx Video ComXxnx Sexy ComElisa AlbrichKarlee Grey SisLuckycrishPorn CimcsHot Aunty Sex StoriesMeowri NudeHustler CenterfoldCuddlymils OnlyfansAmanda Bynes SexyRedmilf ProdSin SagePerfectgirls ComDesi Bhabhi Hot RomanceSex Video GujratBlair Williams CreampieXxx Sani LayoniMmsbee.Private DellightsMasalaseen.cimVídeos PornografiIs Drake GayHot Puss YTransxnxxCreampie By BlackLucy Liu HotEmma GloverTwogirlsexTrisha Sex FilmXxx Video Full Hd BfJav DownloadMs.yummyTee Porn VideosJohnny Test Porn ComicsHindi Chudai Full MovieNaukrani Ki BfAnalfreeFree Classic PornSasha StrokezAunty Sex Video FreeBeautiful Sex XxxFabian DivaniKolkata Xxx ComDanny D New VideoTentica PornDisney Princess HentaiBvoyeur PornSwinglifestylPornocom VelhasStepmom And Stepdaughter PornAdult Nude VideosDesi Painful AnalBlowjobs Of DesireFalal ModelEbony Mystique PornOld Anal WomenXhmastar ComSex Hd Hindi VideoMia Khalifa Ful VideosTwerk XvidPerverse Family ComCasting Couch Porn IndianMature Lesbian OrgyPegging.redditWww.youporngay.cimчччBrezzers Mom ComAi Furry PornBella Poarch Tyga TapeCorinnakopf PussyTopless CelebritiesNaughty America Porn VideosIndian Sister PronWish Rathod PornSuprise SquirtNsfw RedditlistAcompanhantes SexualEsperanza Gomez ClipsIndiansexmms ComTiktoker With OnlyfansHindi Girl BfHot Garil PornElizibeth Olsen SexyXxx Video Blue PictureShort Skirt Bent OverLana Rhoades In BlackedDirtyrouketteVoqnuHookers On PointParker AmbroseXx Video Xx VideoBhabhi Ki HawasBhojpuri Nangi DanceRamba Hot PhotosReverse.cowgirl CompInternet PornNetvideogir