door Likopstuk in Politiek  ·  69 Reacties

  • 25
  • 1052x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

“Een recente maatregel van mijn partij op dit vlak heeft betrekking op het onderwijs. Scholen hebben de opdracht ‘burgerschap’ aan te bieden als onderdeel van het lespakket. Daarbij gaat het dan om vragen zoals: wat betekent het om een actieve burger te zijn en wat is de democratische rechtsstaat nu eigenlijk?”

Dat weet de autochtone Nederlander zelf niet en volgens mij bestaat het ook niet. Is een actieve burger iemand met betaald werk? En als het ook vrijwilligerswerk is, is het dan alleen door de overheid geaccrediteerd vrijwilligerswerk in de armoede- en vluchtelingensfeer? Wat is een rechtstaat waard als de rechter via de belastingen betaald wordt, maar je daarna ook nog griffierecht moet betalen, wat ook nog eens stijgt met de hoogte van het geëiste bedrag en waar rechterlijke uitspraken onvoorspelbaar is. En hoezo is de rechtstaat democratisch, waar rechters niet gekozen worden? Wat is het verschil tussen een democratische rechtstaat en een gewone rechtstaat? Gooi het hele concept van lessen 'burgerschap' weg en leer leerlingen gewoon een essay op te stellen, zoals we dat vroeger ook leerden bij Nederlands.

1
51 Vilseledd

De waarden van onze samenleving? Roof en uitbuiting. Heel begrijpelijk als iemand dat niet wil overnemen.

3
52 Commodus

@52 Roof en uitbuiting.
onzin

0
53 solidsteel

@50
En nu nog inhoudelijk?
Probeer het eens.

1
54 BenErWeer

Tweede Kamerlid Bente Becker had ze ook hier niet toe kunnen laten, dan was dat probleem er ook niet.
Probleem zelf veroorzaken, en dan klagen dat er een probleem is.
Vluchtelingen opvangen zodat ze later weer terug kunnen keren. Prima !
Maar vluchtelingen die op vakantie gaan in eigen land zijn geen vluchtelingen, dat zijn economische profiteurs.

1
55 WHuls

Becker het is jullie eigen schuld.
Ze hadden in der eigen omgeving moeten blijven.
Eerst waren ze zielig omdat ze uit oorlogsgebied kwamen die vluchtelingen.
Nooit is er goed gekeken of ze er wel vandaan kwamen.
Illegalen en uit alle landen zaten er tussen.
Die hier helemaal nooit opgevangen moesten worden.
Maar jullie lieten alles gebeuren.
En nu krijgen we we de ellende.
Jullie halen ook al die gasten nu terug die gevochten hebben bij IS.
Die moeten daar blijven.
Gevaar voor onze samenleving.
Maar gebeurd wel u gaat daar over.
En laat gebeuren.
Nu zitten er hier al van die moslims die mensen met messen steken.
Vind u dat normaal Becker.
Het word nog veel erger.
Want er lopen meer gekke rond van die moslims is rot volk.
En zullen der eigen nooit aanpassen.
De straffen zijn hier lachertje door die rechters en OM want zijn moslimknuffelaars.
Als je dit vergelijk met anderde landen.
En Becker wanneer ga je wat aan de illegalen doen.
Die ene heeft al verblijfsvergunning.
Krijg de rest dat ook soms.
En wat doet u aan die gelukzoekers die nu op vakantie gaan naar thuisland.
Waar het zo heftig is dat ze niet kunnen wonen.
Want gebeurd wel.!!!
Zo kan ik nog wel even doorgaan.
Er klopt geen moer van heel dat migratie gebeuren.
Waar jullie als Regering al 5 jaar over aan praten zijn.!

1
56 annie

@19 Ach zelfs als een deel van de samenleving voor een partij stemt die iig al zegt wat aan het probleem te doen en die partij op de 2e plek eindigt in de stemming, wrikken en wegen de rest van de partijen zich nog zodat de benoemde partij niet in de 2e kamer komt te zitten. Zo werkt de democratie dus niet!

1
57 Scholar002

* Verwijderd door de redactie *

58 Gr@ndioos

Stop met beleid dat in de uitvoering niet blijkt te bestaan.

1. Bente Bekker was van 2010 tot 2017 politiek (niet-ambtelijk) assistent van minister Kamp, achtereenvolgend op Sociale en Economische Zaken.
Zij doet nu enige jaren ervaring op in de 2e Kamer. daarna wacht allicht het ministersambt.
Anders gezegd: Bente Bekker is geen Volksvertegenwoordiger, maar een regeringsvertegenwoordiger van Rutte in de 2e Kamer. Zij gaat het kabinet echt niet controleren.
Uit niets is haar roeping tot het hoogste ambt, het Volksvertegenwoordigerschap, ooit gebleken. De onzuivere omgang met ambten binnen de VVD diskwalificeert haar.


2. De werkwijze ten aanzien van moslim-migranten die zij voorstaat, is typerend voor de benadering vanuit overheden en politiek. Inburgeringstrajecten, assimilatie of integratie, schei uit, dat gaat nooit werken, want het heeft nooit gewerkt.
Assimilatie bestaat niet. Integratie bestaat niet. Het zijn ambtelijke en politieke verzinsels, waar in de werkelijke wereld niets aan beantwoordt.
Inburgeringstrajecten? Waarden? Alsof ongeletterde, of nauwelijks geletterde migranten belangstelling hebben voor beleidsnota’s en quasi-intellectuele haarkloverijen.
Zij hebben belangstelling voor familiehereniging, de Europese welvaart, makkelijk geld, schijnbaar gratis gezondheidszorg en dito onderwijs voor hun kinderen.

Hoeveel problemen zijn er met Japanners, Chinezen , Brazilianen of Indiers die naar Nederland migreren? Nauwelijks. De langdurige en aanhoudende moeilijkheden die er zijn betreffen in meerderheid moslims.
De eerste groepen komen uit opener en minder wantrouwende culturen.
De islamitische culturen van het Midden-Oosten en Noord-Afrika hebben 5 eeuwen of langer van verval achter de rug. Generaties hebben nooit anders gekend. Het enige waar een man nog stuur over heeft, zijn zijn eer en waardigheid binnen de gemeenschap. Buiten zijn eigen huis en zijn broers wantrouwt hij iedereen.
Westerse samenlevingen vereisen juist hoog vertrouwen in de samenwerking tussen mensen.
Wie geen vertrouwen kan geven, ontvangt het evenmin en kan niet slagen.

De benadering van assimileren, of integreren, en waarden is daarom onzinnig.
Je moet deze groep migranten, indien je ze hebt toelaat, sturen en duidelijk maken wat van hen wordt verwacht , willen ze de lokkende welvaart bereiken.
Dat is samen te vatten met de woorden: ‘Word zelfredzaam, pas je in en pas je aan. Leer de taal, zodat je hem kunt lezen en schrijven.’
Vang mensen eerst op in een immigratie-instelling, waar men alleen een toelage krijgt, kost en inwoning en waar men pas vandaan kan, indien men een baan heeft. Daar beginnen ook meteen taallessen en wordt gekeken naar vakbekwaamheden of te halen diploma’s. De Nederlandse waarden zitten als norm die hier geldt voor zelfredzaamheid in de lesstof verwerkt.
Een land dat geen immigratie-instelling weet te ontwikkelen na een halve eeuw problemen , kan het woord migratieland uit zijn woordenboek en politiek schrappen.

Wie na 4 jaar de taal niet voldoende beheerst, geen vakbekwaamheden heeft , niet zelfredzaam is en niet in staat is vertrouwen te geven , - dus de westerse maatschappij wantrouwt-, krijgt te horen dat de immigratiepoging is mislukt: met een bindend advies om terug te keren naar het land van oorsprong. Uitkeringen, gezondheidszorg, onderwijs worden stopgezet.

Wie zich na 8 jaar heeft ingepast, aangepast, de taal leest en schrijft , prima zelfredzaam is, en in staat is gebleken zijn medeburgers vertrouwen te geven, kan het Nederlandse staatsburgerschap aanvragen. Deze mensen zullen ter afronding van hun geslaagde immigratie ook trots zijn op de Nederlandse democratische waarden die zij zich eigen hebben gemaakt.

De boven geschetste opzet is, duidelijk, straft en beloont en is uitvoerbaar. In tegenstelling tot het huidige ‘beleid’, dat verloren levens en 4e rangs burgers genereert.


3. Het artikel dat ik lees op deoemma.nl is een schoolvoorbeeld van wantrouwen, terugvallen op oude patronen, omdat men aan de vereisten van de maatschappij niet kan voldoen.

1
59 duurendaal

* Verwijderd door de redactie *

60 mijnnaamishaan

Ik zie liever dat alle moslims van dag nog uit nederland vertrekken. Dit zeg ik als PVV stemmer uit Limburg.

2
61 Gunther

Ik zie liever dat alle moslims van dag nog uit nederland vertrekken. Dit zeg ik als PVV stemmer uit Limburg.Maar VVD D66 CDA PvdA CU SGP wollen dat nog meer moslims en migranten naar nederland komen om gratis op kosten van alle belastingbetalers voor jaren leven met heen kinderen.

2
62 Gunther

* Verwijderd door de redactie *

63 mijnnaamishaan

* Verwijderd door de redactie *

64 mijnnaamishaan

Ik zie liever dat alle moslims van dag nog uit nederland vertrekken. Dit zeg ik als PVV stemmer uit Limburg. Maar VVD D66 CDA PvdA CU SGP stemmers wollen dat nog meer moslims en migranten naar nederland komen om hier gratis op kosten van alle belastingbetalers voor jaren leven te kunnen met heen kinderen.

2
65 Gunther

@64 U kunt natuurlijk ook gewoon even het artikel erbij pakken waarin staat dat vier mensen zijn aangehouden. Dan hoeft u zich niet te wentelen in zelfverzonnen sneuheid.

2
66 Smiling

Ha die Günther! Waar stem jij eigenlijk op in Limburg?

0
67 Vandeprinsgeenkwaad

@63 . Zo is het, die Straßen Frei!
Of bedoelde je iets anders?

0
68 Vandeprinsgeenkwaad

@43
U hoort stemmen?

0
69 PuurHagelslag

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Edwin de Roy van Zuydewijn, duidt verstrekkende macht van onze Koninklijke familie - Ongehoord Nederland

@5 Het is wel grappig. 😃 Het gaat vooral over waarom we een republiek moeten hebben in plaats van een monarchie. Op zich hebben ze best een ...

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Soumaya Sahla is uit de VVD gezet: ‘Meneer Wilders hoort niet over ons ledenbestand te gaan’

Hoe kwam zij aan het bewijs van goed gedrag?@5Van buiten bont van binnen stront....

5 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Rooibos
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@23 Zelfmoord met de 2 kogels in je hoofd dat is de onzin die jij gelooft.https://www.youtube.com/watch?v=6IdeZCoxKMk...

8 minuten geleden geplaatst door Rooibos

van Keulen
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

Wilders wordt goed beveiligd maar mocht hem toch iets overkomen dan komt Timmermans en zijn linkse aanhangers daarop klaar....

15 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Mac Benac
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

@12 Zo Bram, die komt wel even binnen hoor! Ik ben helemaal uit het veld geslagen....

17 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Strongoli
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@7Excuus, woord omgedraaid:maalpijl (haha) moet uiteraard zijn: mijlpaal.....

18 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bram brabant
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

@1 och och. Mannetje toch.Je zin vandaag niet gekregen in de speeltuin?...

20 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Bram brabant
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

Mede dankzij Eric van der Burg. Die had het minder snel kunnen laten groeien.😡😡...

24 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Strongoli
Edwin de Roy van Zuydewijn, duidt verstrekkende macht van onze Koninklijke familie - Ongehoord Nederland

@1Ja, dit is "smullen" geblazen.We moeten natuurlijk niet vergeten dat er hier nu een hoop wrok ten toon gespreid wordt, vanwege het feit, h...

25 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Olivia
Offtopic

@2710Dat zag je ook bij Prikkebeen . Hij kwam met een ander account weer op de site , en hoppa gelijk weer er vanaf . De ene zegt "er zit niem...

30 minuten geleden geplaatst door Olivia

NK. App
Call Girl XxxEyeroll PornCamale Toe PornPornofrancais HdFirst Night Sex Videos In TamilWeb Series Video DownloadGloryhole ThroatpieScat TubeGifsdesexoWww Indian Hot ComPerfect Pink PussyPenny Flame PornLatina BlowjibAline BernardesLilly Krug NudeHarrer JackIndianporn.siteVani Sex VideosSexy Ladies In PornPorn Hindi SoundNaked HomeJerkygirlsSneaky HandjobAndhra Pradesh Telugu Sex VideosMonile PornSite érotiquePornography In IranDeeptroath CompilationAlina Li Sex VideoSilk Smitha Xxx VideosGiant Asian TitsXcfnm PornCumshoot CompilationSex Sex Full SexShreya Ghoshal HotSex BeutyNetorare NhentaiNicki Minaj Sexy GifDoublr ListFree Shemele PornKendra Lust GangbangXnxx Hot VideoTeens DesnudasTamil Hot Sex MovieIndian Collage Student SexTamil Actress SexxVr ChatsexIndian Pone VideoIndian Pornstar SexBig Black Cock Fucking VideosCiri Sex DollPorno En StreamingCarmen Hayes CreampieAbella DangedJav S CutePornlabPorn SurfJeune PornosSofa PornAmanda Crny PlayboyAlice OnlyfansFake BokepFree Sexe MovieAngelicfuckdollSweets SinnerWww Xxx Bf VideoKashmira Shah NudeBahan Ki SexFabguysPornnxxSelina Fox NudeLisa Ann PodcastBangali Xxxx VideoSpankwankXxxmassageNude Wife SharingXxx Ha.sterImagen PornografiaSophievanmeter LeaksPorn NuruEacort TokyoHentia Porn FreeTik Tol PornFingering PornographyXxxvide0sAnna Nicole Smith PornCouple Sex Romance VideoGia ItezlLuna Star FacialBbc On BlondesSaylor HawnkinsAshley GraciesiFathar Xxx VideoNepali Naked VideoDad Cums Inside MePorn Fuul VideoFabswingPornohqLaccy StarrJilbab NyepingXxxindianbhabhi3d Pron VideoPorndinoCha TurbateLovers First SexPorn With A PlotTime Stop HentaiMonroe SweetنسوانجيAngela Whitte Porn365 SexsceneIndia Summer VideosFingaring SexElizabeth Olsen XxxPorn Hub TwitterSara Jean Unerwood NudeHeroinon Ki BfHot GropingNude Hot AuntyPorn Hd Video DownloaderChasing PornSex Hot Kiss VideoShort Chicks Big TitsGay Masaage PornSex Video 3Tik Tok MmsWight Gain PornTsparris PornWww Sex Video Free DownloadFsi BlogPrivatedelights ComXvideoslNew Bengali XvideoAustin TylorNude Snapchat SelfiesAngela White Best PornThanksgiving PornJaime Pressly PornKylie KoleFre PronNauthy MachinimaReshmi Nair PornEating Her AssXvifeo ComGhost BlowjobBiggest Boob In The World NakedMature Mom PornsZendaya NudesKiara Advani SexyEva Lawrence