Moeten we langer doorwerken of juist niet? (trouw.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Febee in Overig  ·  33 Reacties

  • 6
  • 510x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ambtenarenpraat!
Ik zou de wèrkelijke cijfers wel eens willen zien en niet die verbloemde cijfers van ‘onze’ regering en het CBS.

3
1 Jan met de korte achterlul

Maar dit wordt niet verwacht van allochtonen of de instroom.

5
2 gaulette

Mijn voorstel: iedereen met pensioen/AOW met 50. of wat mij betreft 45. Kunnen we tenminste nog wat leuks doen met ons leven. Betaal het maar door wereldwijd alle grootgraaiers, megagraaiers en ultragraaiers te plukken. Daar zijn er zat van, en ze hebben meer geld dan goed is voor de wereld.

2
3 thestranger

Heel het concept ‘werken’ zoals dat nu ingevuld wordt moet sowieso geheel op de schop.

1
4 El Matador

Beroepen categoriseren naar fysieke en psychische belasting en daar een beroeps levensduur aan vastknopen.
Zo moeilijk is het niet.
Iemand met zware fysieke belasting (bouw infra of thuiszorg) of veel verantwoording en stress (chirurg enz.) gewoon weer op 62 ofzo.

Ambtenaren kunnen wel tot 75 mee.

4
5 Eastwood

@1 Ik zou zeggen zoek het uit, doe een beroep op de WOB en laat het ons weten. Succes.

1
6 ben22

Nee van de werkgevers mogen we al heel vroeg stoppen.

0
7 Reagurius

@4 dat zeker... maar in het hele maatschappelijk- sociale bereik moet er het een en ander veranderd worden. Meer mens en welzijn gericht lijkt mij een goede koers.

Je werkt ten slotte om te leven en niet omgekeerd. Daarnaast is de totale omvang van productie en economie (ook wereldwijd) groot genoeg om van de meeste misstanden af te kunnen komen. Dan zullen we ook wat aan onze hebzucht (is een van de hoofdzonden) moeten gaan doen.

0
8 TedjeR

We zouden naar 6 uur per dag moeten gaan. Komt ook mooi uit voor ploegendienst. 4 diensten per etmaal. En een 30 urige werkweek. Pensioen terug naar 65 of 60. De lonen in de 42% schaal hoeft niet omhoog. In het minimumloon per uur echter wel.

1
9 Suikerbeessie

@3 Graaien valt onder de zware beroepen, mogen die ook stoppen als ze 45 zijn? Kunt u het voorstel wat verder uitwerken en voorzien van een onderbouwing met wat statistiekjes en cijfermateriaal?

1
10 ben22

@8 Zo is dat en uitstekend onder woorden gebracht van je , complimenten .

1
11 El Matador

@5 [ Iemand met zware fysieke belasting (bouw infra of thuiszorg) ]
De meerderheid van die groep is met 60 echt wel "op"... Enkele decennia terug haalde slechts een kleine minderheid van de bouwvakkers de 65 gezond, zo men de leeftijd al haalde.

0
12 TedjeR

Na de 60 jaar, halve dagen werken dan is het vol te houden en krijgen de jongeren ook meer kansen.

0
13 mienkatrien

@9 aan het fenomeen ploegendienst kleven ook de nodige nadelen... veel mensen zijn daar ook niet goed tegen bestand en lopen verhoogde kans op ziekten, dus moet je heel voorzichtig zijn met een dergelijk systeem

0
14 TedjeR

55 jaar is een prima leeftijd om te stoppen met werken. Dan kan jonge kerel het mooi overnemen tot z'n 55ste. Iedereen heeft er baat bij. De werkgever heeft een goede sterke medewerker, de gepensioeneerde kan van zijn oude dag genieten en de jonge werknemer heeft een baan en inkomen om z'n zijn of haar leven op orde te krijgen.

1
15 DONKEY R

@3
-
"Betaal het maar door wereldwijd alle grootgraaiers, megagraaiers en ultragraaiers te plukken. Daar zijn er zat van, en ze hebben meer geld dan goed is voor de wereld."
Ze hebben ook veel meer geld en bezittingen dat goed is voor hunzelf en hun nazaten.
-
Helaas gaat het niet gebeuren met politici die juist in dienst van deze grootgraaiers zijn. Komt de democratie weer terug in deze wereld dan zou het wel kunnen gaan gebeuren. Maar dat is moeilijk met een bevolking die systematisch dom wordt gehouden: dom stemvee dat nog steeds op extreem neoliberale partijen zoals VVD en D66 blijft stemmen.
-
Er is echt veel meer geld dat wij ooit kunnen uitgeven. Schaarste van grondstoffen, energie en goederen is in het merendeel van de gevallen gevallen een mythe die in stand wordt gehouden door precies diezelfde grootgraaiers.
/-
-

0
16 MrCally1

@16
Inderdaad. De belasting op vermogens moet drastisch omhoog. Bereken het gemiddeld vermogen van alle werkenden in een land, en maak dat bedrag vrij van vermogensbelasting. Alles daarboven met 10% belasten. Kan de inkomstenbelasting (de belasting op arbeid) ruimschoots worden afgeschaft, en zijn we allemaal wat rijker...

0
17 Tismewat

Nou, ik ben 60 plus, dan kan ik stoppen.
Maar voel mij daar nog te jong voor.
Het wordt echter wel steeds zwaarder.
Persoonlijk denk ik aan een leeftijd vanaf 62 jaar vrijwillig met pensioen.
De verhoging van 65 naar 67 levert de staat 12 miljard op.
Dat geld moet ergens vandaan komen.
Er was een partij die 65 met pensioen in het verkiezingsprogramma had staan, met financiele onderbouwing, zij haalden 14 zetels.
Waar ik mij aan erger is dat steeds de VUT regeling vergeten wordt.
Altijd met graagte aan betaalt, maar nu mijn tijd begint te komen, is deze regeling er niet meer.
Dat ervaar ik als zeer onrechtvaardig.

0
18 abessijntje

@17 jij wilt al het vermogen van Nederland de grens over jagen? Zodat er helemaal geen belasting op geheven wordt. Geld is tegenwoordig met een druk op de knop aan de andere kant van de wereld in een belastingparadijs.

3
19 mike45

Hogere pensioenleeftijd levert nog een probleem op.
Vrijwilligers zijn er straks veel minder maar zullen helaas wel nodig blijven.
Na je 70e nog vrijwilligerswerk doen,?....

2
20 kortanante

@20
Vrijwilligers werk is meestal werkverdringing.

0
21 abessijntje

@20 wie zegt dat iemand na zijn pensionering alleen nog maar vrijwilligerswerk zou moeten doen?

Daarnaast heb ik ook groot bezwaar tegen de gedachte dat iemand na zijn pensionering geen betaald werk meer zou mogen verrichten (is ook voor veel mensen helemaal niet goed om verplicht thuis te gaan zitten). Pensionering zou juist een keuzevrijheid moeten inhouden

0
22 TedjeR

@21 dat klopt tot op zekere hoogte.
Maar een keer wandelen met een demente bejaarde, het gras een keer maaien van de speeltuin, bardienst op de sportvereniging, enz enz, hoe wil je dat als werk indelen.
Ik persoonlijk doe vrijwilligerswerk in het buitenland.

2
23 kortanante

@22 dit zegt niemand, en ik al zeker niet.

0
24 kortanante

@23 als iemand voor zichzelf plezier ontleent om dat soort activiteiten te doen is dat natuurlijk schitterend.

Helaas is het vandaag de dag zo dat "vrijwilligerswerk" hoofdzakelijk in bepaalde beroepen te vinden is.

Overigens ben ik van mening dat "vrijwilligerswerk" zoveel mogelijk teruggedrongen moet worden. Immers betreft het vaak economische arbeid of dienstverlening waar tegenover een redelijke betaling behoort te staan.

@24 dat klopt...

0
25 TedjeR

@25 U zet dit soort vrijwilligerswerk terecht tussen aanhalingstekens, ook ik ben tegenstander.

0
26 kortanante

@19
Ja hoor. Zit ik totaal niet mee. De vermogenden zitten nu toch al op papier in België of Monaco. Het wegvallen van de IB heeft overigens ook voor hen voordelen. Tenzij ze niks uitvreten, en dan vind ik het terecht. Immers, als je geld in vermogen zit, wordt het niet geïnvesteerd in de maatschappij. De verrmogenden zijn daarnaast vermogend omdat de niet-vermogenden hun vermogen hebben opgehoest. De top onttrekt jaarlijks 95% van het vermogen aan de kapitaalstromen. Dat moet nodig recht getrokken worden. Dat kapitaalkrachtigen investeren in de maatschappij is al lang ontkracht. Ze dragen verhoudingsgewijs aanzienlijk minder bij dan Jan Modaal. De laatste betaalt het dividend op de aandelen van de rijke. De dividendbelasting wordt afgeschaft. Ook dat betaalt Jan Modaal. Hoe je het ook wendt of keert, het is altijd Jan met de Pet die ervoor moet bloeden. Belasting op arbeid is hoe dan ook een achterhaald iets, en wordt tegenwoordig alleen nog maar gebruikt om inkomenspolitiek te bedrijven.

0
27 Tismewat

-
@27
-
Mooi ontkracht de drogredenering van @19 ...
-
En daarbij is het verschil tussen vermogend en niet vermogend flink uit de hand gelopen en nu al extreem bizar te noemen. Het gaat om vermogen in geld en in allerlei bezittingen.
Met het geld bij de vermogenden is het grote probleem dat het strategisch ingezet wordt om nog meer geld bijeen te schrapen, en daarmee is het dood kapitaal geworden omdat het haar primaire functie als ruilmiddel niet meer kan invullen. De hoeveelheid dood kapitaal in deze wereld is enorm; ver voorbij bizar.
-
De financiële wereld heeft dan ook eigenlijk geheel de samenhang met ons stervelingen verloren en oefent alleen nog maar een dodelijke kracht uit op de mensheid. Dit zal niet zo lang door kunnen gaan, want het systeem is momenteel steeds meer mensen aan het consumeren. Er overlijden momenteel al 30.000-50.000 kinderen per dag (!!) aan de gevolgen van armoede en de getallen zullen de komende jaren zeer snel verslechteren. Dit geldsysteem is dodelijk voor de mensheid.
/-
-

0
28 MrCally1

70 miljoen mensen bezitten 50% van het vermogen in de wereld, 6,9 miljard mensen de andere 50%.
Wij moeten dus langer door zodat zij nog meer vermogen in bezit krijgen.

0
29 NLsandman

@29
-
De acht rijkste mensen hebben evenveel als 3.6 miljard.

https://www.oxfamnovib.nl/persberichten/8-rijksten-bezitten-evenveel-als-armste-helft-wereldbevolking

Bizarre wereld...
/-
-

0
30 MrCally1

Ondertussen boven de 60. Ben op mijn 16e begonnen. Als ik zou werken tot 67 en 3 maanden dan heb ik 51 jaar gewerkt. Let wel betaald gewerkt. Daarnaast altijd actief geweest in het verenigingsleven en bestuurs functies gedaan. Alle opleidingen zelf betaald en in de avonduren gevolgd. En ik klaag niet. Ben gezond en geestelijk nog in orde (zegt ook mijn omgeving).
Ik vind dat ik lang genoeg heb gewerkt. Maar alle regelingen waaraan ik heb meebetaald ( geen keus) zijn afgeschaft. Ik ben het vertrouwen in de politiek dan ook helemaal kwijt en wil er niks meer mee te maken hebben. Ik dacht dat we een redelijk democratisch land waren, maar het is hier nog erger dan in Turkije. Daar weet je wat je hebt. Hier wordt je elke dag belazerd. Ik zal dan ook mijn best doen om er zoveel mogelijk uit te sleuren. Ik ga nu eens voor mezelf zorgen. Ze zoeken het allemaal maar uit.

0
31 Arista

@6
Nu niet, ik heb vakantie! question

0
32 Jan met de korte achterlul

@31
-
Velen zijn met u en steeds meer beginnen er de brui aan te geven. Een overheid kan echt niet ongestraft de gehele goedwillende burgerbevolking jarenlang op grote schaal besodemieteren.
Aan de andere kant moeten u en de andere goedwillenden niet steeds stemmen op de politieke partijen die u openlijk telkens belazeren en voorliegen.
/-
-

0
33 MrCally1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
sockknitter
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@7Ken je de eisen van Poetin?Oekraine miet dememilitariseren,Oekraine moet de Krim en Donbas inleverenOekraine mag niet bij de NATO/EU....

8 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@39 Ja, mijn fout.Heb geen rekening gehouden met mierenneukers die alles aangrijpen om hun haat acceptabel te maken.Dus even een correct...

10 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@7 Ja....

14 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Vageali6888
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@3"Als Poetin niet kan winnen, dan niemand"Dus sturen we er nog een paar honderd miljard euro extra aan langeafstandsraketten en ander w...

20 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

RobP
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

@3 Heb je het gelezen?...

20 minuten geleden geplaatst door RobP

Vageali6888
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

Ik roep al 20 jaar, 'wees niet naïeve, als puntje bij paaltje komt keren ze zich tegen ons'.En met 'ze' bedoel ik niet iedere immigra...

22 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

RobP
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@4 Afleiden? Het MO komt ons niet militair aanvallen....

22 minuten geleden geplaatst door RobP

RobP
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@2 Als je geluisterd had naar de toespraken van Poetin en zijn geschiedenislessen dan is het antwoord: "Ja."...

24 minuten geleden geplaatst door RobP

Vageali6888
Wat onthullen asielzoekers als je ze vragen stelt zonder zichtbare camera? Jonathan ging undercover

UAE's minister van buitenlandse zakenThere will come a day that we will see far more radical extremist and terrorists coming out of Europe...

27 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

JackKropotkin
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Het was wel een grappige verspreking van die haatstalactiet van Denk. ...

29 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

NK. App
Esort PornNude TeenselfiesYoung PerpsHrule 34Sex Tamil Full MoviePoranmoviHindi Hd Porn Video DownloadCummed In PantiesAustin Gay PornFreepronoX Video OldXbraz.comTeffany WatsonAnime UnbirthKang HanaTop Hollywood Sex MoviesTürk Ifşa PornGay Massage TwitterSexxx GifElastigirlhentaiShane DiesslBbw Lesbian StraponXxx Sex Bf ComXnxschoolIndian Secret SexMoody Sex VideosBig Titts MassiveCanlı PornosuPornô Brasileiro GrátisVagina PicsXxxporno VideoRee Marie NudesOlsen Twins In The NudeMidori Shoujo Tsubaki AnimeSensual NudeHandjob IndiaBig Tit OrgieSexconHairyporn PicsPorn OfficeOne Piece Hentieسكسي.لواطKorean Bus SexMia PornstarVaginavoreSankaku ChanelRhaya ShynePornxxnxPorn Star MovsDouble Penetration SurpriseVideo Pornographique BlackPretty PenisSexy Video Full Hd Sexy VideoHotwife TwxtBrandi Passante NakedDesigirlssexHentaistuckTeens MasterbaitingMia Martinez FeetCums During MassageFap RouletteAxxxphatWednesday SexXnxx Tv TeenWww Sex Vedeos ComEroge De SubetteDjatoya GuinéeXcidiosEllen Pompeo NudeCreampies BabesDdfnetwoSissy Bbc HypnosisMature Wife First BbcAsian Massage RedditMature PornolarıTotalsexiBig Tits Mom PovPriyanka FuckBgayBrazzers XvVillage Naked GirlHairy Men Gay PornGenerlabutchSexual BondageNazaaraHd Bf Blue FilmMonalisa Ke BfSevipornoSalma Hayek Nude VideoIndiana Porn VideoPornfidelity PornAlison Taylor XvideoHarnylily1 ChatavenueMy Hero Academia XxxAlia Bhatt Hot VideoBlavkmail PornFull Hd Romantic Porn VideoSky Bri FuckedCfnm EmbarrassedPorn MovoeFurry Incest HentaiChanel PrestonOnlyandivipFumina SuzukiYoux XxxxFacefuck HentaiDesi Chudai Video HdWww Porn Hardcore ComXxx Hindi Video HindiMilf HentaiBahan Ki ChudaiSanilion XxxXnxx Kerala New4 KpornGdp 404P OrnhubThe CummonerFilmes PotnoXnxx.c ORita LoweryKatey Seagal NudeXxxvideyoSix XxxxxxHijra Sex ComAsian Fuck VideoNigeria Girls SexChhattisgarh Xxx VideoZerellaskiesIndianshemale PornWillow Harper OnlyfansFiona CostelloGay Hunk Porn VideosCasting Couch PornographyGlory Hole SwollowDirty Talking PornstarsShesfreaky.ckmFilms PornographiqueLiterotca SearchKiki Minaj-ebony GirlsToy Chica NudeMushroom HeadcockGay Porn Puerto RicansHot Indian Desi Sex VideoFucking CompetitionIndian Chut Ki PhotoTaboo BlowjobsPoeno GratisAi Hentai GeneratorRule34. Video